Beste roeitrainer met waterweerstand in 2023

Laatst geupdate op februari 16, 2022 by Voeljegezond.nl

Trainen met een roeitrainer is de ideale thuis-workout voor het gehele lichaam. En wanneer je kiest voor een roeiapparaat op waterweerstand dan boots je ook nog eens zo écht mogelijk het gevoel na van roeien in water, omdat je kracht moet zetten om het water te verplaatsen.

Op zoek naar de beste roeitrainer met waterweerstand? Dan zit je goed in dit artikel. We presenteren je de top 4 beste roeitrainers met waterweerstand, inclusief specificaties, voor- en nadelen. Daarna geven we je nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een roeitrainer met water.

Beste roeitrainers waterweerstand in 1 overzicht – Onze top 4

VirtuFit Row 900

Beste koop waterweerstand roeitrainer

VirtuFit Row 1000

Beste inklapbare waterweerstand roeitrainer

Waterrower Eiken Roeitrainer

Beste professionele waterweertstand roeitrainer

Senze sports R4000

Beste budget waterweerstand roeitrainer
399,00 625,00

Beste koop waterweerstand roeitrainer: VirtuFit Row 900

De VirtuFit Row 900 blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je stemt zelf het trainingseffect af middels de snelheid waarop je roeit. Je hoort het water klotsen en dat zorgt voor een extra stukje beleving, alsof je slagen maakt met jouw roeispaan. Kies daarnaast uit 10 verschillende weerstandsniveaus en 16 voorgeprogrammeerde trainingen. Deze VirtuFit is tevens voorzien van ergometer en hartslagmeter.

De watertank is eenvoudig bij te vullen en ook water eruit halen gaat gemakkelijk via de trechter en slang bij het apparaat. Handig wanneer de intensiteit wilt aanpassen en ook wanneer je hem wilt verplaatsen. Hij is bovendien inklapbaar!

Het design is ergonomisch. Hij staat stabiel en wiebelt niet. De extra brede rail zorgt voor een fijne gebruikerservaring. Het maximaal belastbare gewicht is 155 kilo en de maximale gebruikerslengte 2,10 meter. Het apparaat zelf weegt 38 kilo. De afmetingen zijn 119x52x143 centimeter. Je krijgt 3 jaar garantie op dit topmodel!

VirtuFit Row 900

598,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste koop waterweerstand roeitrainer

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 900 is wat ons betreft de beste roeitrainer op waterweerstand voor thuisgebruik. Een aantrekkelijke aankoopprijs en uiterst goede specificaties, van hartslagmeting en een ergometer tot trainingsprogramma’s, lange garantieperiode en groot gebruiksgemak. Zo kun je hem eenvoudig bijvullen en opbergen. De antislip pedalen en verstelbare voetsteunen zorgen voor goede grip. Dit apparaat is eenvoudig verstelbaar en daarmee geschikt voor het hele gezin!

Voordelen
 • 10 weerstanden + 16 trainingsprogramma’s
 • Ergometer + hartslagmeter
 • Ergonomisch design met dubbele rails
 • Inklapbaar en transportwielen
 • 3 jaar garantie, uitstekende prijs-kwaliteit!
Nadelen
 • Geen bluetooth koppeling

Beste inklapbare waterweerstand roeitrainer: VirtuFit Row 1000

De VirtuFit Water Weerstand Row 1000 roeitrainer is van alle markten thuis. Met een uitgebreid functiepakket stel je je training naar wens in. Hij is voorzien van ergometer en ook hartslagmeting is mogelijk. Hij is voorzien van 8 weerstandniveaus en 16 programma’s. Water laat je eenvoudig uit de tank via de trechter en slang.

Het design is ergonomisch en vergelijkbaar met sportschoolkwaliteit. Hij is voorzien van dubbele rails wat zorgt voor extra stevigheid. De handgrepen zijn antislip. Het belastbaar gewicht is 227 kilo en de maximale gebruikerslengte 2,05 meter.

Het apparaat zelf weegt 37 kilo en is eenvoudig op te bergen. Hij is namelijk inklapbaar en voorzien van transportwielen. Tel daar nog eens 3 jaar garantie bij op en je hebt de ideale roeitrainer op waterweerstand waar je lang plezier van hebt!

VirtuFit Row 1000

809,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste inklapbare waterweerstand roeitrainer

8.5Expert Score
Conclusie

Plaats je tablet op de tablethouder en je bent ready to go. Open bijvoorbeeld de Kinomap app en vaar de mooiste virtuele routes. Verken de Frans-Polynesische kust, roei door Nederlandse grachten of bezoek een andere plek ergens ter wereld. Je raakt niet zomaar uitgekeken en zorgt voor de perfecte trainingsbeleving. Klaar met sporten? Na gebruik berg je deze opklapbare roeitrainer op waterweerstand eenvoudig op.

Voordelen
 • 8 weerstanden + 16 trainingsprogramma’s
 • Ergonomisch design met dubbele rails
 • Inklapbaar en transportwielen
 • Tablethouder
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen bluetooth koppeling

Beste professionele waterweerstand roeitrainer: Waterrower Eiken Roeitrainer

Met de Waterrower Eiken roeitrainer kies je voor het beste van het beste op het gebied van professionele roeitrainers op waterweerstand. Hij valt al op door het eikenhouten design, waardoor die ook een aangename toevoeging kan zijn aan je interieur. Het eikenhout is behandeld met Danish Oil en het gebruikte hout komt uit vervangbare bossen. Hij lijkt zwaar maar dat is hij niet. Hij weegt slechts 30 kilo. De afmetingen zijn 217x56x53 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is maar liefst 170 kilo.

Dat is niet alles natuurlijk, op de geavanceerde trainingscomputer lees je je resultaten tot in detail af. Hij is zelfs voorzien van ergometer, zodat je kunt trainen op wattage. Dat maakt hem tevens erg geschikt voor mensen die snel last hebben van spieren en gewrichten of moeten revalideren.

Daarnaast is deze water roeier uitgerust met een ingebouwde Polar hartslagmeter, zodat je ook kunt trainen op hartslagzones. Via een interface kun je dit model op je PC aansluiten om de resultaten van trainingen met elkaar te vergelijken. Met dit roeiapparaat breng je je trainingen naar de next level. Je krijgt er ook nog eens 3 jaar garantie op!

Waterrower Eiken Roeitrainer

1.499,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste professionele waterweertstand roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

Deze Waterrower Eiken Roeitrainer heeft het allemaal: een prachtig design, comfortabel zitvlak en uitgebreide opties voor het instellen van je training. Door de functie hart rate control kun je trainen op een bepaalde hartslagfrequentie zone, zoals Intensity HR en Maximal Hart Rate. Zo leg je bijvoorbeeld focus op conditieopbouw of gewichtsverlies. Resultaten sla je op. Al met al kun je met dit model je trainingen perfect monitoren en je doelen behalen.

Voordelen
 • Opvallend en milieuvriendelijk design
 • Zwaar belastbaar
 • Ergometer + hartslagmeting
 • Koppelen aan PC + opslaan en inzien trainingsresultaten
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Premium aankoop

Beste budget waterweerstand roeitrainer: Senz Sports R4000

Als je op zoek bent naar een voordelige waterweerstand roeitrainer dan komt de Senz Sports R4000 goed van pas. Dit model kost minder dan €500, wat echt een topprijs is! En het roeiapparaat doet zeker niet onder, hij heeft een stevig en ergonomisch design met een comfortabel zitvlak van foam leer. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilo.

Op de trainingscomputer lees je alle belangrijke informatie af, waaronder snelheid, afstand, calorieën en aantal roeislagen. Hartslagmeting is mogelijk via een externe borstband. Je bepaalt zelf de intensiteit van je training door harder te trekken.

De afmetingen zijn 198x58x50 centimeter. Het gewicht is 44 kilo. Een fijn model voor zowel de beginnende als de professionele roeier die op zoek is naar een thuisapparaat voor een schappelijke prijs.

Senze sports R4000

399,00 625,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste budget waterweerstand roeitrainer

7Expert Score
Conclusie

Als je thuis een full body workout wilt doen, maar niet veel geld kwijt wilt zijn aan jouw nieuwe roeitrainer op waterweerstand dan is de Senz Sports R4000 de allerbeste keuze. Gewoon een simpel model dat doet wat hij belooft. Hij is eenvoudig te monteren, zit comfortabel en de handgrepen liggen fijn in de hand. Een mooie toevoeging aan jouw home gym!

Voordelen
 • Ergonomisch design
 • Handvat en zitvlak van foam leer
 • Hartslagmeting via borstband
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Geen voorgeprogrammeerde trainingen
 • Geen bluetooth koppeling

Roeitrainers met waterweerstand vergelijken

Hierboven ontdekte je de top 4 beste roeitrainers met waterweerstand. Van budgetmodellen tot professionele apparaten, voor iedere doelgroep is er een geschikt roeiapparaat te vinden. Twijfel je nog welk model het beste bij je past? Doe dan je voordeel met onderstaande tips!

Waarom een waterweerstand roeitrainer?

Als je je nog aan het oriënteren bent op het vinden van de beste roeitrainer dan vraag je je mogelijk af voor wat voor type roeitrainer je het beste kan kiezen. Er zijn namelijk modellen op waterweerstand, luchtweerstand en magnetische weerstand.

Het voordeel van een roeitrainer op waterweerstand is dat deze van alle typen het meeste het gevoel nabootst van écht roeien. En niet alleen het gevoel, maar ook het geluid. Je moet het water in de tank vullen om te bepalen hoe zwaar je training wordt, om vervolgens met jouw roeiapparaat water daadwerkelijk te verplaatsen. Veel sporters geven aan dat een waterweerstand roeitrainer de beste roei-ervaring geeft.

Houd er rekening mee dat deze modellen relatief gezien het meest prijzig zijn. Wil je zo min mogelijk uitgeven? Kies dan bijvoorbeeld voor het waterweerstand budgetmodel de Senz sports R400 in onze top 4 beste roeitrainers met waterweerstand.

Je kunt ook kijken naar een alternatief model, bijvoorbeeld de luchtweerstand roeitrainer. Deze bootst ook het gevoel na van écht roeien, maar dan zonder water. Ze zijn relatief gezien iets voordeliger en ook iets gemakkelijker op te bergen, maar ze maken wel wat meer lawaai (niet de charme van kletsend water). Ontdek hier onze top 4 beste roeitrainers op luchtweerstand. Link artikel

De roeitrainer met magnetische weerstand is juist een recht-toe-recht-aan model. Ze bevatten vaak geen voorgeprogrammeerde trainingen en zijn met name geschikt voor iedereen die een eenvoudig apparaat zoekt om snel een training op te pakken, zonder dat daarbij de feeling van echt roeien centraal staat.

Design en gebruiksgemak

Wanneer je een roeitrainer op waterweerstand koopt dan is het aan te raden om op het design te letten. Is het apparaat eenvoudig in gebruik? Bevat het antislip handgrepen, een fijn zitkussen? Past de roeitrainer qua afmetingen op de plek waar jij hem neer wilt zetten?

Hoe zwaarder de roeitrainer, hoe steviger die over het algemeen is. Het gevolg is natuurlijk wel dat hij hierdoor minder gemakkelijk te verplaatsen is. Wil je je roeitrainer graag kunnen opbergen? Kies dan voor een inklapbaar model dat tevens voorzien is van transportwielen.

Indien je groter bent dan 1,90 meter of zwaarder dan 100 kilo dan raden we je tevens aan om te letten op de maximale gebruikerslengte en het maximale gebruikersgewicht. Een breed zitkussen is in dit geval tevens een pre.

Voorgeprogrammeerde trainingen

De weerstand van jouw nieuwe water roeier bepaal je zelf aan de hand van het water dat je in de tank doet. Sommige modellen hebben daarnaast extra opties voor het instellen van de weerstand.

Daarnaast zijn sommige water roeitrainers voorzien van voorgeprogrammeerde trainingen. Dat is absoluut een voordeel wanneer je op zoek bent naar variatie in je trainingen. Maar ook als jouw model dit niet heeft kun je nog veel kanten op. Plaats jouw roeitrainer bijvoorbeeld voor je smart tv en start een training via YouTube.

Een tablethouder is een voordeel, want zo kun je ook zelf trainingen starten via jouw tablet. Handig wanneer je geen tv in de buurt hebt. Neem eens een kijkje bij de Kinomap app. Hiermee kun je virtuele routes varen over heel de wereld!

Online waterweerstand roeitrainer kopen

In je zoektocht naar de beste roeitrainer op waterweerstand kom je er al snel achter dat de prijzen flink variëren. Vaak krijg je bij duurdere modellen meer opties, zoals vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s, een ergometer en hartslagmeter. Aan jou natuurlijk de keuze of je dit noodzakelijk vindt of dat je liever gaat voor een voordeligere roeitrainer.

Met de beste waterweerstand roeitrainers uit onze top 4 weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor gedegen fitnessapparaten waarmee je voorlopig vooruit kunt. Snuffel ze nog eens door, kies je favoriet en ‘roei jezelf’ naar een betere conditie toe. Veel succes!

VirtuFit Row 900

Beste koop waterweerstand roeitrainer

VirtuFit Row 1000

Beste inklapbare waterweerstand roeitrainer

Waterrower Eiken Roeitrainer

Beste professionele waterweertstand roeitrainer

Senze sports R4000

Beste budget waterweerstand roeitrainer
399,00 625,00
Voeljegezond.nl
Logo