Beste inklapbare roeitrainer van 2023

Laatst geupdate op maart 7, 2022 by Voeljegezond.nl

Wil je thuis je gehele lichaam trainen, maar heb je niet veel ruimte? Dan komt een roeitrainer goed van pas! Het beste fitnessapparaat om zowel je armen als benen te trainen. En met een inklapbaar model berg je hem ook nog eens op na gebruik, erg handig!

Benieuwd naar de beste inklapbare roeitrainer? Dan zit je goed in dit artikel. We presenteren je de top 5 beste opklapbare modellen, dit voor verschillende doelgroepen en budgetten. We sluiten af met een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van de beste inklapbare roeitrainer.

Beste inklapbare roeitrainers in 1 overzicht – Onze top 5!

VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Beste koop inklapbare roeitrainer

VirtuFit Ultimate Pro 2

Beste professionele inklapbare roeitrainer

VirtuFit Row 450

Beste inklapbare roeitrainer voor beginners

Sole Fitness SR500

Beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie

Focus Fitness Row 2

Beste voordelige keuze

Beste koop inklapbare roeitrainer: VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Als beste koop inklapbare roeitrainer kiezen we de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Deze is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde roeier. Hij blinkt uit door zijn prijs-kwaliteitsverhouding en is ontzettend gemakkelijk in gebruik, zowel met monteren, het gebruik zelf en het opbergen van dit opklapbaar roeiapparaat.

De afmetingen zijn 205x51x64 centimeter. Ingeklapt is dat 90x51x122 centimeter. Je plaatst hem bijvoorbeeld achter een kast of onder een tafel. De maximale gebruikerslengte is 2 meter en het belastbaar gewicht is 150 kilo. Het apparaat zelf weegt 34 kilo.
Met deze VirtuFit zal je je niet snel vervelen. Hij heeft namelijk maar liefst 16 weerstandsniveaus en 34 vooraf ingestelde programma’s. Ook is hij voorzien van ergometer voor het trainen op wattage. Tel daarbij op een stil weerstandsysteem en een comfortabel design met antislip pedalen en je hebt de beste koop roeitrainer aan de ideale prijs-kwaliteit, dit met 3 jaar garantie!

VirtuFit Ergometer Semi-Pro

629,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste koop inklapbare roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

Op deze inklapbare roeitrainer hebben we eigenlijk heel weinig aan te merken. Eenvoudige montage, een stevig design met extra brede aluminium rails, een stil systeem en natuurlijk de super uitgebreide programmakeuze. Focus op vetverbranding, uithoudingsvermogen of het verbeteren van je records, aan jou de keuze! Het enige dat ontbreekt is een koppeling met bluetooth, maar als dat voor jou geen must is dan raden we de VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer zeker aan!

Voordelen
 • 16 weerstandsniveaus + 34 vooraf ingestelde programma’s
 • Trainen op hartslag / ergometer
 • Ergonomisch design
 • Stil in gebruik
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen bluetooth koppeling

Beste professionele inklapbare roeitrainer: VirtuFit Ultimate Pro 2

Zoek je een premium inklapbare roeitrainer? Dan is de VirtuFit Ultimate Pro 2 je beste keuze. Deze biedt alles wat je van een kwalitatief apparaat mag verwachten. Allereerst het ergonomisch design. Hij zit erg comfortabel met een breed zitoppervlak en zacht zadel en is gemakkelijk af te stellen op jouw lichaam. De handgrepen liggen goed in de hand.

Dat is nog niet alles, want dit model heeft maar liefst 10 trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus. Zo stem je je training perfect af op je doelen. Tevens kun je trainen op wattage. Hij is voorzien van ergometer. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn of die snel last hebben van blessures en pijnlijke gewrichten. De weerstand past zich op deze manier perfect aan, zodat je soepele bewegingen maakt zonder je eigen grenzen te overschrijden.

Het belastbaar gewicht is 230 kilo en de maximale gebruikerslengte 2,20 meter. Het apparaat zelf weegt 50 kilo. De afmetingen zijn 254x53x115 centimeter, ingeklapt zijn de afmetingen 138,9×50,6×157,8 centimeter. Je verplaatst hem eenvoudig via transportwielen. Hij is te verbinden via bluetooth en je krijgt maar liefst 3 jaar garantie. Alleen maar voordelen dus! Wordt dit jouw nieuwe professionele roeitrainer?

VirtuFit Ultimate Pro 2

989,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste professionele inklapbare roeitrainer

9Expert Score
Conclusie

Dit premium roeiapparaat heeft alles wat je je wensen kunt. Van een comfortabel en stevig design tot voorgeprogrammeerde trainingen en een koppeling met bluetooth. Verbind hem bijvoorbeeld met de Kinomap app voor het afleggen van virtuele routes door het water. Zo worden je trainingen nooit saai. Dankzij de ergometer is dit tevens een geschikt apparaat om te revalideren en overbelasting te voorkomen.

Voordelen
 • 10 trainingsprogramma’s en weerstanden
 • Ergometer / wattage programma
 • Koppelbaar met bluetooth
 • Ergonomisch design
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Relatief prijzig model

Beste inklapbare roeitrainer voor beginners: VirtuFit Row 450

Zoek je een gedegen roeimachine, opklapbaar en aan een aantrekkelijke prijs? Ga dan voor de VirtuFit Row 450! Het is een fijn apparaat voor beginnende roeiers. Zo heeft hij maar liefst 10 weerstandsniveaus. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilo, de maximale gebruikerslengte 1,95 meter.

Hij is stevig en heeft een comfortabel en breed zitvlak. De pedalen zijn verstelbaar en voorzien van antislip. De afmetingen zijn 175×51,5×50 centimeter. Hij is voorzien van transportwielen en wanneer hij ingeklapt is zijn de afmetingen 70×51,5×90 centimeter. Dat is erg compact, je hebt niet veel opbergruimte nodig. Het gewicht is slechts 28 kilo.

Uitzonderlijk aan dit model is de ‘silent magnetic’ technologie. In andere woorden, dit roeiapparaat maakt amper geluid. Erg handig, want zo kun je bijvoorbeeld trainen voor de tv en je favoriete serie of film moeiteloos volgen. Kies jij voor de VirtuFit Row 450? Je krijgt maar liefst 3 jaar garantie.

VirtuFit Row 450

305,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste inklapbare roeitrainer voor beginners

7.5Expert Score
Conclusie

Ben je op zoek naar een fijne roeitrainer voor thuis? Een die gemakkelijk in gebruik is, niet te prijzig is en zich gemakkelijk laat opbergen? De VirtuFit Row 450 is dan een uitstekende keuze. Stel hem af naar jouw lichaam en zorg voor een comfortabel houding door de antislip pedalen. Met de 10 weerstandsniveaus kun je je training gemakkelijk opbouwen.

Voordelen
 • 10 weerstandsniveaus
 • Silent magnetic (erg stil)
 • Licht in gewicht
 • Aantrekkelijke prijs
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen hartslagfunctie
 • Geen bluetooth koppeling

Beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie: Sole Fitness SR500

Trainen op hartslag is een goede manier om bepaalde sportdoelen te bereiken. Hierbij kun je denken aan afvallen of het opbouwen van conditie. En daarvoor komt de Sole Fitness SR500 perfect van pas. Dit roeiapparaat heeft tevens een ergometer, waarmee je kunt trainen op wattage.

Dat is nog niet alles, want deze Sole Fitness heeft maar liefst 16 weerstanden en 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Dit maakt je training extra leuk. Op de tweekleurige display lees je alle belangrijke resultaten af, zoals slagen per minuut, afstand, tijd en calorieën. Deze beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie loopt bovendien erg soepel, hij werkt op een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand.

Hij zit comfortabel en heeft een ergonomisch design. Zo worden je spieren en gewrichten minimaal belast, terwijl je wel het maximale uit je training haalt. De afmetingen zijn 246x46x96 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 200 kilo. De maximale gebruikerslengte is 2 meter. Kies jij voor dit fijne opvouwbare roeiapparaat? Met levenslange garantie op frame & laswerk heb je er in ieder geval lang plezier van!

Sole Fitness SR500

1.195,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie

8.5Expert Score
Conclusie

Deze onderhoudsarme roeitrainer van Sole Fitness is gemakkelijk én leuk in gebruik. Door de vele trainingsprogramma’s kun je eindeloos variëren in je workouts. En dat maakt dit apparaat bij uitstek geschikt om te focussen op bepaalde doelen, zoals conditietraining of afvallen. Opvallend is de levenslange garantie op frame & laswerk (rest 2 jaar garantie). Je kunt ervan uitgaan dat dit stevige apparaat goed blijft, hoe vaak je hem ook in- en uitklapt. Ga jij voor dit premium model?

Voordelen
 • Hartslagmeter (inclusief hartslagband)
 • Ergometer
 • 16 weerstanden, 12 trainingsprogramma’s
 • Ergonomisch design
 • Levenslang garantie op frame &amp
 • laswerk
Nadelen
 • Relatief zwaar om te verplaatsen (52 kilo)
 • Premium investering

Beste budget inklapbare roeitrainer: Focus Fitness Row 2

De Focus Fitness Row 2 is een goedkoop roeiapparaat, inklapbaar en met fijne functies voor af-en-toe gebruikers. Zo heeft hij 8 weerstandsniveaus waarmee je je training kunt opbouwen. Deze stel je in via de draaiknop. Op de trainingscomputer lees je belangrijke resultaten af, zoals tijd, verbrande calorieën en aantal slagen.

Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilo en de maximale gebruikerslengte 1,90 meter. Je kunt hem eenvoudig afstellen op je lengte. Zo is dit budget model geschikt voor het hele gezin! Het design is ergonomisch, met een comfortabel zitoppervlak en softgrip handvaten

De afmetingen zijn 196x40x53 centimeter, ingeklapt zijn de afmetingen 70×51,5×90 centimeter. Hij is licht in gewicht met 26 kilo en laat zich gemakkelijk opbergen. Je kunt hem verplaatsen via de transportwielen. Wat dacht je van een training voor de tv? Hij is erg stil, dus last van geluid zal je niet hebben. Tip: zet een virtuele training via YouTube op en krijg het gevoel alsof je écht op het water roeit.

Focus Fitness Row 2

299,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste voordelige keuze

7.5Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Row 2 biedt uitstekende specificaties voor een aantrekkelijke aankoopprijs. Perfect voor iedereen die niet veel geld kwijt wil zijn, maar wel thuis een full body workout wil doen. En door de verschillende weerstandniveaus kun je je training na verloop van tijd opbouwen. Verwacht geen extra functies (zoals vooraf ingestelde trainingsprogramma’s of koppeling met bluetooth of borstband), maar als dit voor jou niet noodzakelijk is dan kun je met deze budgetvriendelijke roeitrainer goed vooruit!

Voordelen
 • 8 weerstandsniveaus
 • Ergonomisch design
 • Licht in gewicht
 • Eenvoudige montage
 • aantrekkelijke
Nadelen
 • Geen hartslagfunctie
 • Geen bluetooth koppeling

Koopgids – Tips voor het kopen van een inklapbare roeitrainer

Hierboven ontdekte je de top 5 beste inklapbare roeiapparaten. Kies je het liefst voor een budgetmodel voor af-en-toe gebruik of ga je voor het meest premium model met uitgebreide trainingsprogramma’s en koppeling met bluetooth? Indien je nog twijfelt wat het beste bij je past dan komen de tips hieronder wellicht goed van pas. Waar let je op bij het kopen van de beste inklapbare roeitrainer?

Design

Wanneer je kiest voor een inklapbare roeitrainer dan speelt het design een belangrijke rol. Hoe gemakkelijk is het apparaat op te bergen en wat zijn de afmetingen als de roeitrainer ingeklapt is? Passen deze afmetingen bij jouw opberglocatie? Meestal zijn ze voorzien van transportwielen, zodat je ze eenvoudiger kunt verplaatsen.

Verplaats je hem vaak? Dan is een wat lager gewicht een pre. Er zijn roeitrainers van rond de 25 tot 30 kilo, maar ook modellen van rond de 50 kilo. Let er wel op dat een zwaarder apparaat vaak ook wat steviger is, wat vooral handig is als je wat zwaarder bent of het apparaat intensief gebruikt. Zwaardere roeitrainers zijn vaak wat luxer en prijziger.

Ben je wat groter en/of steviger? Let dan op het maximale gebruikersgewicht en de maximale gebruikerslengte. Onder 120 kilo en 1,90 meter zullen de meeste modellen overigens voldoen. Wil je met het hele gezin gebruik maken van de roeitrainer? Let er dan ook op dat hij eenvoudig te verstellen is.

Aantal weerstanden en programma’s

Roeitrainers zijn voorzien van meerdere weerstanden, die je meestal kunt verstellen via een draaiknop. Luxere roeitrainers hebben vaak meer variatie in weerstanden dan goedkope modellen. Vind je het fijn om te trainen volgens een vooraf ingesteld programma? Niet alle roeitrainers hebben deze trainingsprogramma’s, dus dat is dan zeker iets om op te letten bij je aankoop. Liever direct goed investeren dan later spijt hebben dat je geen programma’s kunt volgen.

Een ergometer is daarnaast erg geschikt voor iedereen die wil trainen op wattage. Hiermee voorkom je dat je over je kracht gaat en dat je spieren overbelast. Een hartslagmeter (vaak in de handvaten en/of via borstband) biedt uitkomst wanneer je focus wilt leggen op effectieve vetverbranding of conditieopbouw.

Koppeling met bluetooth

Een roeitrainer die je kunt verbinden met bluetooth kan voor velen een pre zijn. Zo kun je bijvoorbeeld direct je resultaten in een app opslaan en op die manier gemakkelijker op bepaalde doelen trainen. Ook kun je gebruik maken van virtuele trainingsapps, zoals de Kinomap waarmee je virtuele routes door het water aflegt.

Heb je geen koppeling met bluetooth, dan kun je je roeiapparaat natuurlijk ook nog voor de tv plaatsen. Start bijvoorbeeld via YouTube een virtuele training.

Online inklapbare roeitrainer kopen

Dus, tijd voor een nieuwe roeitrainer? Inklapbaar en aan een uitstekende prijs-kwaliteit? Met de opties in onze top 5 beste inklapbare roeitrainers ‘zit’ je in ieder geval zeker goed, letterlijk en figuurlijk! Snuffel ze nog eens door en kies je favoriet!

Je thuis gym uitbreiden? Lees dan ook onze top 5 artikelen over de beste loopband, de beste hometrainer en de beste crosstrainer. We wensen je alvast veel sportplezier toe!

VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Beste koop inklapbare roeitrainer

VirtuFit Ultimate Pro 2

Beste professionele inklapbare roeitrainer

VirtuFit Row 450

Beste inklapbare roeitrainer voor beginners

Sole Fitness SR500

Beste inklapbare roeitrainer met hartslagfunctie

Focus Fitness Row 2

Beste voordelige keuze
Voeljegezond.nl
Logo