Beste roeitrainer van 2023

Laatst geupdate op januari 24, 2023 by Voeljegezond.nl

Row row row your boat, gently down the stream.. dit lekker vanuit thuis! Roeibewegingen maken behoort tot de meest effectieve work-outs. Je traint je hele lichaam, van bil- en beenspieren tot arm-, rug- en schouderspieren. Het is dus niet voor niets dat de roeitrainer een populair fitnessapparaat voor thuisgebruik is.

Wil je een roeitrainer kopen en ben je benieuwd naar de beste roeitrainer die past bij jouw sportstijl? Dan zit je goed in dit artikel. Ontdek de top 5 beste roeitrainers en lees afsluitend onze koopgids. Hierin geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kiezen van je nieuwe fitnesstoestel.

Beste roeitrainers in 1 overzicht – Onze top 5!

Senz Sports R5000

Beste koop roeitrainer
699,00 939,00

Sole Fitness SR500

Beste inklapbare roeitrainer

Senz Sports R4000

Beste waterweerstand roeitrainer
449,00 625,00

VirtuFit Row Ultimate Pro 2i

Beste roeitrainer met luchtweerstand

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste roeitrainer voor thuis
349,00 499,00

Beste koop roeitrainer: Senz Sports R5000

We benoemen de Senz Sports R5000 als beste koop roeitrainer. Hij werkt op basis van luchtweerstand. Middels een speciale techniek ervaar je een optimale roeibeleving waarbij de weerstand opbouwt naarmate je meer kracht zet. De weerstand kun je tevens zelf bijstellen in 10 standen middels een hendel waarmee je de windvangers vergroot of verkleint.

Hij kan belast worden tot 150 kilo. Hij heeft geen dubbele rails, maar de enkele rail is dik en stevig, zodat gebruikers er comfortabel en stabiel op kunnen bewegen. Bovendien is het handvat ergonomisch en gecoat, wat zorgt voor goede grip. De afmetingen zijn 244x77x103 cm. Hij is daardoor geschikt voor personen tot 2 meter.

Verplaats hem eenvoudig via de transportwielen. Dicht bij een stopcontact plaatsen is niet nodig, want hij hoeft niet op netstroom te worden aangesloten. Op de display lees je trainingstijd, strokes, calorieën en afstand af. Daarnaast kun je een borstband aansluiten die verbinding maakt met de display. Deze Senz Sports R5000 is een goede keuze met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze SenZ Sports R5000 review!

Senz Sports R4000

449,00 625,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste waterweerstand roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

De Senz Sports R5000 is een goede keuze voor zowel beginnende als gevorderde roeiers. Je stelt hem naar wens af en hij is erg comfortabel in gebruik. De handgrepen liggen fijn in de hand. De belangrijkste gegevens lees je af op de display. Bijkomend voordeel is dat je een borstband kunt koppelen, zodat je ook kunt trainen op hartslagzones. Wordt dit jouw nieuwe roeitrainer?

Voordelen
 • Instellen op 10 weerstanden
 • Ergonomische handgrepen
 • Voor personen tot 150 kilo & 2 meter
 • Optioneel verbinden met borstband
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Enkele rails (wel een hele stevige)
 • Niet koppelbaar met app

Beste roeitrainer voor thuis: VirtuFit Row 450

Zoek je een fijne roeitrainer voor thuis die uitstekende kwaliteit heeft, maar ook een scherpe prijs? Overweeg dan de VirtuFit Row 450. Hiermee kun je snel je conditie opbouwen en calorieën verbranden. Met 10 weerstandsniveaus stel je hem naar wens in. Het belastbare gewicht is 130 kilo, de afmetingen zijn 175×51,5×50 cm.

Bijkomend voordeel is dat je de rails en het zitvlak na gebruik omhoog kunt klappen om meer ruimte vrij te maken. Je verplaatst hem eventueel via de transportwielen. Weer verder met trainen? Klap hem uit en start je training. Op de display vind je alle relevante trainingsinformatie. 

Deze VirtuFit Row 450 is voorzien van ‘silent magnetic’ technologie. Dat wil zeggen dat hij amper lawaai maakt. Wat dacht je van een training voor de tv? Je hoeft niet bang je zijn dat je het geluid niet kunt horen. Schuif je voeten in de anti-slippedalen en je kunt ertegenaan! Wil je meer weten over de stille roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Row 450 roeitrainer review!

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

349,00 499,00
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

Beste roeitrainer voor thuis

7.5Expert Score
Conclusie

Deze VirtuFit Row 450 is de ideale aankoop voor iedereen die lekker aan de slag wil met het trainen van het hele lichaam. Geen ingewikkelde instellingen of extra trainingsprogramma’s en app koppeling, maar gewoon op en neer gaan. Wel kun je de weerstand verstellen. Handig om hem wat zwaarder te zetten naarmate je training skills vorderen. De aantrekkelijke prijs maakt dit een interessante aankoop voor af-en-toe sporters.

Voordelen
 • 10 weerstandsniveaus
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Super stil in gebruik
 • Aantrekkelijke prijs
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen trainingsprogramma’s
 • Geen koppeling met app
 • Enkele rail (kan minder comfortabel zijn voor brede mensen)

Beste roeitrainer met luchtweerstand: VirtuFit Ultimate Pro 2i

Deze premium VirtuFit Ultimate Pro 2i heeft alles in huis wat je van een kwalitatieve roeitrainer mag verwachten. Ergonomisch, sterk en inklapbaar, met daarnaast natuurlijk veel vrijheid in het instellen van dit cardiotoestel. Hij heeft 10 verschillende trainingsprogramma’s en weerstandniveaus. De totale afmetingen zijn 254x53x115 cm.

De ergometer is een absoluut voordeel, omdat je op die manier kan trainen op wattage. Dat maakt deze VirtuFit Ultimate Pro 2 ook erg geschikt voor mensen die snel last hebben van gewrichten en blessures. Door de luchtweerstand heb je qua weerstand het idee dat je echt over de golven vaart, zonder je eigen grenzen en kracht te overschrijden. 
Hij is gemaakt van zware materialen waardoor die minder snel zal slijten. Tevens een hele goede keuze voor als je wat groter en/of zwaarder bent. Het belastbaar gewicht is namelijk 230 kilo, de maximale gebruikerslengte 2,20 meter. Daarnaast ontvang je 3 jaar garantie op dit topapparaat. Voeg jij deze toe aan je thuis gym? Wil je graag meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer review.

VirtuFit Row Ultimate Pro 2i

959,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste roeitrainer met luchtweerstand

8Expert Score
Conclusie

Deze Ultimate Pro 2 wordt ook wel gezien als het meest kwalitatieve roeitrainer model van het merk VirtuFit. Dat komt omdat hij veel trainingsopties heeft en fijn is in gebruik voor vrijwel iedere lichaamsbouw. Het scherm is kantelbaar, wat erg handig is om altijd de gewenste resultaten af te kunnen lezen. Optioneel kun je een hartslagmeter koppelen.

Voordelen
 • 10 weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s
 • Kwalitatief, stevig design dat inklapbaar is
 • Met ergometer: ook geschikt voor herstel blessures
 • Voor ieder lichaam: tot 230 kilo en 2,20 meter
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Door stevigheid wel wat zwaarder om te verplaatsen (50 kilo)
 • Niet koppelbaar met app
 • Premium investering

Beste inklapbare roeitrainer: Sole Fitness SR500

Heb je weinig ruimte thuis en ben je op zoek naar een inklapbare roeitrainer? Dan is de Sole Fitness SR500 een slimme aankoop. Een betrouwbaar, comfortabel en gemakkelijk apparaat met ergonomisch design. Hij is zo ontworpen dat de impact op gewrichten en botten minimaal blijft. De afmetingen zijn 246x46x96 cm, het maximale belastbare gewicht 150 kilo. De aluminium rails is verstelbaar naar lichaamslengte.

Hij werkt op een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand. Deze stel je in op maar liefst 16 niveaus. Hiermee train je perfect op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Je kiest daarnaast uit tal van trainingsprogramma’s. De statistieken zoals tijd, afstand, calorieën, hartslag, slagen per minuut en wattage zijn af te lezen op de display.

De Sole Fitness RS500 is een apparaat waar je lang plezier van hebt. Je krijgt standaard 2 jaar garantie, maar op het frame maar liefst 10 jaar! Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw roeitrainer achteruit gaat door het in- en uitklappen. Van dit stevige model heb je lang plezier. Wil je meer weten over deze roeitrainer? Bekijk dan ook eens onze Sole Fitness SR500 roeitrainer review.

Sole Fitness SR500

1.195,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste inklapbare roeitrainer

8.5Expert Score
Conclusie

Deze inklapbare roeitrainer is uitermate geschikt voor iedereen die de conditie en algehele gezondheid wil verbeteren. Door de vele standen train je helemaal naar wens en zorg je voor het vergroten van je spierkracht. Na gebruik klap je hem in en zet je hem via de transportwielen op zijn plek. Wel zo handig als je weinig ruimte hebt!

Voordelen
 • 16 weerstandniveaus, 13 trainingsprogramma’s
 • Ergonomisch design
 • Trainen op hartslag of wattage
 • 10 jaar garantie op frame
 • Inklapbare roeitrainer
Nadelen
 • Niet koppelbaar met app
 • Redelijk prijzig

Beste waterweerstand roeitrainer: Senz Sports R4000

Als je écht het gevoel wil hebben dat je door water aan het roeien bent dan is de Senz Sports R4000 een ideale keuze. Deze roeitrainer op waterweerstand wordt gevuld met water, waardoor je de weerstand mede bepaalt aan de hand van de inhoud van het waterreservoir. De peddels gaan door het water, waardoor je je roeiervaring ook qua geluid helemaal compleet maakt.

Op de trainingscomputer lees je trainingstijd, afstand, snelheid, calorieën en aantal roeislagen af. Optioneel koppel je hem met een borstband. Wanneer je zwaarder wilt trainen hoef je de weerstand niet aan te passen, want dat gaat automatisch door harder te roeien.

Hij heeft een comfortabel zitvlak en handvat van foam leer, wat tevens zorgt voor een aangename grip. De afmetingen zijn 198x58x50 cm, het gewicht is 44 kilo. Het maximaal belastbaar gewicht is 120 kilo. Tel bij alle specificaties een aantrekkelijke prijs op en je hebt een gedegen roeitrainer waarmee je je work-outs tot een succes brengt! Wil je meer weten over dit apparaat? Bekijk dan ook eens onze SenZ Sports R4000 roeitrainer review.

Senz Sports R4000

449,00 625,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste waterweerstand roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

De Senz Sports R4000 is een uitdagend apparaat voor zowel beginnende als ervaren sporters. De beste aankoop voor iedereen die thuis het gevoel wil hebben dat die door echt water roeit, wat je ook doet dankzij de peddels in de watertank. Je hebt geen last van het tussentijds verstellen van de weerstand, want die bepaal je zelf door harder of zachter te roeien. Dat is het grote voordeel aan een roeitrainer op waterweerstand. 

Voordelen
 • Werkt op waterweerstand
 • Gevoel van écht roeien (inclusief geluid)
 • Optioneel borstband koppelen aan display
 • Handvat en zitvlak van foam leer
 • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
 • Niet inklapbaar, verplaatsen is lastig door watertank
 • Maximaal 120 kilo belasting (zijn sterkere alternatieven)

Koopgids: tips voor het vergelijken van roeitrainers

In onze top 5 ontdekte je de beste roeitrainers van het moment. Van inklapbare modellen tot roeiapparaten voor de actieve sporter. Wil je roeitrainers vergelijken en weet je niet zo goed welk model het beste bij je past? We geven je hieronder nog een aantal handige tips.

Type weerstand

Een belangrijke factor om op te letten bij het kopen van een roeitrainer is het type weerstand. Deze zijn bepalend voor het gevoel van de training en de effectiviteit en mogelijkheden van de work-out.

Roeitrainer waterweerstand

Lijkt het meest op écht roeien, omdat je hierbij een watertank moet vullen. Hoe meer water in de tank, hoe meer kracht je moet zetten.

Roeitrainer luchtweerstand

Bij roeitrainers met luchtweerstand wordt de weerstand wordt bepaald door de kracht die je uitoefent op het apparaat. Vergelijkbaar met de weerstand die je echt zou hebben in het water. 

Roeitrainer magneetweerstand

Door de magneet bij het vliegwiel te verstellen kun je de training met één handbeweging lichter en zwaarder maken.

Roeitrainer elastische weerstand

Vaak weinig keuze in het afstemmen van de weerstand. Een relatief simpel model met weinig trainingsprogramma’s. 

Roeitrainer die past bij jouw lichaam

Bij het trainen op een roeiapparaat maak je steeds een beweging van voor naar achteren en terug. Het is hierbij belangrijk dat je stabiel zit. De luxere roeitrainers zijn meestal voorzien van dubbel railsysteem, dit is een pre. Zeker wanneer je wat breder bent bij het zitvlak zouden we een dubbel railsysteem aanraden.

Daarnaast let je ook op het maximaal draagbaar gewicht en de passende lengte. Over het algemeen zijn vrijwel alle roeitrainers geschikt voor een gemiddelde lichaamslengte en gewicht, maar als je bijvoorbeeld heel lang bent dan moet je erop letten dat de afstand tussen het voetpedaal en het zitje groot genoeg is. Hiervoor moet je je benen volledig kunnen strekken terwijl je zit. 

Trainingsmogelijkheden

Als je gewoon ‘lekker wilt roeien’ dan hoef je niet te letten op extra trainingsfuncties. In andere gevallen kan het interessant zijn om te kijken of de roeitrainer een of meerdere van de volgende functies bezit:

 • Ingebouwde trainingsprogramma’s: om bepaalde doelen te bereiken of meer plezier uit je training te halen.
 • Ergometer: om te trainen op wattage zodat je je fysieke grenzen niet voorbij gaat. Ook handig wanneer je herstellende bent van blessures.
 • Hartslagmeting: om te trainen op hartslagzones, zodat je bijvoorbeeld specifiek kunt focussen op conditietraining of afvallen.
 • Koppelbaar met app: om je resultaten altijd overzichtelijk bij te houden via een fitness app op je smartphone of tablet.

Heb je weinig plek in huis? Dan kun je er tevens op letten of de roeitrainer inklapbaar is. Op die manier berg je hem na gebruik gemakkelijk op.

Online de beste roeitrainer kopen

Bij het vergelijken van roeitrainers kom je er al snel achter dat de prijzen flink uiteenlopen. Zo zijn er budgetmodellen van rond de €200 tot premium modellen die oplopen richting de €2000. Uiteindelijk is het belangrijk dat je een roeitrainer kiest die aansluit bij jouw gebruik. We kunnen ons immers voorstellen dat je als af-en-toe sporter minder wilt investeren dan wanneer je een actieve gebruiker bent. 

Met de beste roeitrainers uit onze top 5 zit je in ieder geval zeker goed. Overweeg je of je naast een roeitrainer ook nog andere fitnessapparaten voor thuis aanschaft? Lees dan ook eens onze artikelen over de beste loopband, beste crosstrainer, beste spinningfietsen en beste hometrainer.

Senz Sports R5000

Beste koop roeitrainer
699,00 939,00

Sole Fitness SR500

Beste inklapbare roeitrainer

Senz Sports R4000

Beste waterweerstand roeitrainer
449,00 625,00

VirtuFit Row Ultimate Pro 2i

Beste roeitrainer met luchtweerstand
Voeljegezond.nl
Logo