Beste Tanita weegschaal van 2023

Ben jij op zoek naar een enorm kwalitatieve personenweegschaal en is jouw oog gevallen op het merk Tanita? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. We gaan je in dit artikel namelijk vertellen waar je de beste Tanita weegschaal kunt kopen, welke prijs deze heeft, welke het beste uit de test komen en daarbij vertellen we je ook nog eens waarop je moet letten bij de aankoop van een Tanita weegschaal. Ook vertellen we je wat meer over het merk zelf en zullen we daarna de beste Tanita weegschalen voor je uitlichten. Zo kun jij aan het einde van dit artikel de beste keuze maken aangezien je goed voorbereid bent met de informatie uit dit artikel.

De beste Tanita weegschalen in 1 overzicht – Onze top 3

Tanita RD-953

Beste koop Tanita weegschaal

Tanita BC401

Beste budget Tanita weegschaal

Tanita BC545N

Beste professionele Tanita weegschaal

Wat is Tanita voor een merk?

Tanita is een merk dat al jarenlang weegschalen maakt die verder gaan dan alleen het meten van het gewicht. Daarnaast focust dit merk zich niet alleen op de consument maar ook op de fitness professional en zelfs medische sector. Je kunt dus wel zeggen dat er voor iedereen wat bij zit en het een stuk verder gaat dan de gewone weegschaal. Tanita is dan ook een merk dat voer de hele wereld te vinden is en een echte wereldspeler is op het gebied van weegschalen en ze staan er dan ook om bekend de meest betrouwbare consumenten weegschalen te hebben. Nu zijn de weegschalen van dit merk vaak wel wat duurder dan de gemiddelde, maar het is dan wel dat je weet dat het van een merk is die al jarenlang ervaring heeft op dit gebied.

Waarom kiezen voor een Tanita weegschaal?

Nu vraag jij je misschien af waarom je voor een Tanita weegschaal moet kiezen. Hierboven hebben we het al een klein beetje gezegd, maar als je een Tanita weegschaal koopt, dan weet je gewoon dat het van een goede kwaliteit is. Jarenlange ervaring op het gebied van weging en lichaamsanalyse. Dit tweede is dan ook het volgende punt waarom je voor een Tanita weegschaal zou moeten kiezen als je meer wilt weten over jouw eigen lichaam en de toestand daarvan.

Koopgids – Tips voor het kopen van een Tanita weegschaal

Nu jij meer weet over het merk Tanita in het algemeen en je weet wat redenen zouden kunnen zijn om voor dit merk te kiezen, is het tijd om te kijken naar waar je op moet letten bij het kopen van een Tanita weegschaal. Nu zijn er verschillende metingen die je kunt laten uitvoeren is er verschil in aantal sensoren, natuurlijk het design, is het goed om naar de functies te kijken, de app en de garantie. Ook willen we we mensen met een pacemaker of zwangerschap waarshuwen. 

Metingen

Er zijn verschillende metingen die de Tanita weegschalen kunnen uitvoeren. Nu is het aan jou om te bedenken welke metingen je belangrijk vind en om dat mee te nemen in jouw keuze voor het kopen van jouw eigen Tanita weegschaal. We hebben hieronder de verschillende metingen die kunnen worden uitgevoerd door verschillende Tanita weegschalen op een rijtje gezet.

 • Segmentale meting
 • BMI
 • Lichaamsanalyse
 • Vochtgehalte
 • Buikvet
 • Spiermassa
 • Botmassa
 • Vetpercentage
 • Dagelijkse caloriebehoefte (BMR)
 • Metabolische leeftijd

Mocht je willen weten wat deze metingen allemaal inhouden dan kun je ook ons uitgebreide artikel over de weegschalen eens bekijken. Daar wordt het uitgebreid uitgelegd.

Aantal sensoren

Ook is het goed om naar het aantal sensoren te kijken. Het is namelijk een feit dat als er meer sensoren op het apparaat zitten het in de meeste gevallen een betere meting kan maken aangezien er meer punten zijn waarop de meting wordt gedaan.

Design

Hoewel het voor de metingen misschien niet echt iets uitmaakt, is het toch goed om ook kort even naar het design te kijken. Misschien maakt het voor jou niet zo uit, maar je kunt altijd even kijken naar de kleur, uiterlijk enzovoort. Het is namelijk een feit dat als je geen plek hebt om hem goed om te bergen hij toch in het zicht staat. Kijk dus ook eens in je badkamer en welke kleuren je daar hebt gebruikt. Soms kan een kleurkeuze veel doen en de weegschaal nauwelijks laten opvallen. 

Functies

Nu hebben we het al over de metingen gehad die de weegschalen zouden kunnen doen. Dit valt natuurlijk ook deels onder functies, maar we willen hier nog een aantal andere dingen benoemen waar je naar zou kunnen kijken. 

Atleten stand 

Zo is er namelijk op sommige modellen van Tanita ook een Atleten stand mogelijk. Deze atleten stand zorgt ervoor dat de metingen net op een andere manier berekend. Aangezien mensen die meer dan 10 uur per week sporten een grotere spiermassa kunnen hebben kunnen berekeningen voor de BMI bijvoorbeeld een beetje gek uitvallen en hebben ze daarom deze atleten stand erop gebouwd. Mocht je dus een intensief sporter zijn, bekijk dan zeker of er ook een atleten stand op het apparaat zit. 

Meting ook van voeten naar de handen

Ook zijn er modellen die een soort handvat hebben die je voor je moet houden zodat de elektrische signalen van de voeten naar de handen gestuurd kunnen worden en het voor een betrouwbaardere meting zorgt. 

Gebruikers opslaan

Ook kun je vaak een bepaald aantal gebruikers opslaan om de progressie ook te zien. Bekijk dus ook of dit mogelijk is als je dit wilt. Kan erg handig zijn om te zien hoe je verbeterd. Kan een hoop inzichten geven. 

App

Ook heeft Tanita een app die je kunt gebruiker. Deze kun je connecten met je Tanita weegschaal en kun je alle data op inladen. In de app kunnen er mooie grafieken en tabellen gemaakt worden van alle data zodat het allemaal ook visueel wordt. Verder spoort te app ook aan om te blijven bewegen en gezond te leven. Ook weer goed om de progressie in bij te houden. 

Garantie

Dit is misschien wel een vast nummertje bij veel apparaten. Maar kijken altijd naar de garantieperiode die je bij je aankoop hebt. Het zijn nou eenmaal apparaten met een hoop kleine kwetsbare onderdeeltjes, en dan is het altijd fijn als je de eerste tijd kunt terugvallen op de garantie mocht er iets mee mis zijn. 

Let op zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker!

Nu zijn er nog twee dingen waar je op moet letten als je een Tanita analyse weegschaal koopt. Het is namelijk allemaal leuk en aardig zo’n complete lichaamsanalyse. Maar het is alles behalve geschikt voor mensen met een pacemaker of vrouwen die zwanger zijn. De metingen worden namelijk met elektrische signalen door het lichaam gedaan. Dit elektrische signaal kan niet heel goed zijn voor de pacemaker en al helemaal niet goed voor de baby mits je zwanger bent. Dit is dus wel echt iets om mee te nemen, mocht je een Tanita weegschaal willen hebben. 

Beste Tanita weegschalen

Nu jij weet waar je op moet letten bij jouw aankoop van de Tanita weegschaal is het tijd om te kijken naar de daadwerkelijke Tanita weegschaal modellen. We hebben een beste koop, budget optie en professionele tanita weegschaal voor je op een rijtje gezet en gekeken hoe deze uit de test komen. We zullen per model kort bespreken wat het appraat kan en wat de voor- en nadelen ervan zijn. 

Beste koop Tanita weegschaal – Tanita RD-953

De eerste weegschaal die we bespreken is de Tanita RD-953 weegschaal. Dit is de beste koop binnen de Tanita weegschalen. Hoewel deze weegschaal wel wat duurder is dan de gemiddelde weegschaal krijg je er natuurlijk wel de kwaliteit van Tanita voor terug. 

De RD-953 meet (niet schrikken) je gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal vet, spiermassa, botmassa, BMR, vochtgehalte en metabolische leeftijd. Zoals je ziet heeft het dus een vrij uitgebreide lichaamsanalyse functie die je een hoop inzichten kan geven in jouw lichaam. Ook zit de atleten stand op deze tanita weegschaal ingebouwd, zodat sporter ook een accurate meting kunnen hebben. Verder ziet deze weegschaal er strak uit en is deze uitgerust met ledverlichting op het moment dat je op de weegschaal staat. Mooi bijkomend effect vinden wij persoonlijk bij www.voeljegezond.nl.

Het display staat in het midden en is eenvoudig te verbinden met de Tanita Health app. Verder krijg je 3 jaar garantie bij dit model en is die verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De plaat waarop je staat is gemaakt van glas en heeft helaas geen anti-slip. Deze weegschaal heeft ook 4 sensoren die de metingen uitvoeren. Mocht je meer willen weten over dit model. Lees dan ook onze Tanita RD-953 review.

Tanita RD-953

230,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 6:43 am

Beste koop Tanita weegschaal

8Expert Score
Conclusie

Zoals je leest is de Tanita RD-953 een uitgebreide weegschaal die jouw lichaam uitvoerig kan doormeten. Het kan een hoop inzichten geven en is het ook geschikt voor sporters. Wel goed om mee te nemen dat de prijs wel wat hoog uitvalt, maar dat hij wel gemakkelijk met de app is te verbinden en krijg je er 3 jaar garantie bij. Ook is hij tot 200 kg belastbaar wat ook mooi kan zijn als je meer dan 100 kg weegt.

Voordelen
 • Uitgebreide lichaamsanalyse
 • Atleten stand
 • 3 jaar garantie
 • Handige app
 • Tot een hoog gewicht belastbaar
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Geen segmentale meting
 • Niet geschikt voor mensen met een pacemaker of zwangerschap

Beste goedkope Tanita weegschaal – Tanita BC401

De volgende Tanita weegschaal die we met je willen bespreken is een weegschaal die een stuk goedkoper is. We wilden namelijk ook een budget optie van het merk uitlichten. De budget optie van Tanita is het BC401 model van het merk. 

De BC401 is een digitale weegschaal die ook metingen kan uitvoeren en je op de hoogte te brengen van je fysieke gesteldheid. Het meet je gewicht, BMI, botmassa, BMR (caloriebehoefte), spiermassa, vetpercentage, visceraal vet, vochtgehalte en buikvet. Zoals je ziet heeft ook deze bijna alle metingen die er zijn. Ook is het mogelijk hem om atleten stand te zetten voor de sporters onder ons. Het enige dat die niet doet is de segmentale metingen aangezien de metingen enkel en alleen door de voeten worden gedaan. Ook is het bij deze weegschaal maar mogelijk om tot 150 kg te meten. 

Wat je wel even moet bedenken is dat deze weegschaal er stuk minder mooi uitziet. Ook is de handleiding alleen in het Duits, wat nogal lastig kan zijn. Echter is de weegschaal vrij snel te snappen. Ook heeft de bodem geen anti slip maar is er wel 1 groot voordeel bij dit apparaat. Deze weegschaal is namelijk wel te gebruiken met een pacemaker.

Tanita BC401

79,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 6:43 am

Beste budget Tanita weegschaal

7.5Expert Score
Conclusie

Het komt er dus op neer dat er niet eens zo heel veel verschil zit als je kijkt naar de vorige Tanita weegschaal die we hebben besproken. Echter is de prijs wel een stuk aantrekkelijker, maar is het design van de BC401 helaas echt een stuk minder mooi. Ook is die maar belastbaar tot 150 kg, maar komt het wel neer op de beste budget keuze als het gaat om de Tanita weegschaal.

Voordelen
 • Geschikt voor mensen met een pacemaker
 • Voert alle metingen uit
 • Betaalbaar
 • Atleten stand
 • Kan worden verbonden met de Tanita App
Nadelen
 • Minder aantrekkelijk design
 • Duitse handleiding
 • Geen segmentale meting

Beste professionele Tanita weegschaal – Tanita BC545N

Dan komen we aan bij de laatste Tanita weegschaal die we in dit artikel met je bespreken. Namelijk de beste professionele Tanita weegschaal. Dit is de Tanita BC454N geworden.

De belangrijkste reden dat we dit model als beste professionele keuze hebben gekozen is dat dit model segmentale metingen kan uitvoeren. De BC454N is namelijk uitgerust met bijkomende handsensoren waardoor de metingen nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden. Ook zorgen segmentale metingen ervoor dat je kunt kijken per lichaamsdeel hoe de verhoudingen ervoor staan in je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoe het staat met de verhouding in vet en spier puur en alleen in jouw romp, of een been bijvoorbeeld. De metingen die dit model uit kan voeren is je gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, botmassa, BMR, visceraal vet, vochtgehalte, metabolische leeftijd en dat alles dus ook segmentaal

Verder kan hij tot 5 gebruikers onthouden en is de bodem uitgerust met een anti sliplaag. Nu kan deze weegschaal helaas niet met de app worden verbonden om alle data op mobiel in te laden. Echter heeft een professional, zoals een diëtist, personal trainer of arts ook niet de data van al zijn of haar cliënten op de mobiel te hebben staan. Wel kan het schermpje op de BC454N alle data overzichtelijk laten zien zodat jij als professional alle data eenvoudig in jouw eigen systeem kunt invoeren.

Tanita BC545N

230,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 6:43 am

Beste professionele Tanita weegschaal

9Expert Score
Conclusie

Mocht je dus de meest nauwkeurige metingen willen uitvoeren als professional, dan is de Tanita BC454N de beste keuze voor jou. Natuurlijk ook als je hem voor jezelf wilt gebruiken. Hij is misschien wat lomper dan de eerste weegschaal die we hebben besproken, maar is wel het meest betrouwbaar.

Voordelen
 • Betrouwbare metingen
 • Segmentale metingen
 • Metingen door hand en voet
 • Meest uitgebreide lichaamsanalyse
Nadelen
 • Kan niet worden verbonden met app
 • Vrij duur

Conclusie

Zo, nu ben jij helemaal op de hoogte van de beste Tanita weegschalen. We hebben je verteld waar je op moet letten bij het kopen, wat Tanita voor een merk is en welke modellen het beste uit de test komen. Deze modellen hebben we kort toegelicht en je vertelt wat de voor en nadelen hiervan zijn. Nu is het echter aan jou om een keuze te gaan maken en welke weegschaal het beste bij jou past. We hopen dat dit artikel jou een stukje verder heeft geholpen in de zoektocht naar de weegschaal die bij jou past en mocht je nog een vraag hebben, laat die hieronder dan achter in een reactie. 

Voeljegezond.nl
Logo