Beste personenweegschaal van 2023

Laatst geupdate op augustus 22, 2023 by Voeljegezond.nl

Tip de balans in jouw voordeel: ontdek de beste personenweegschaal, ben jij benieuwd naar hoeveel je weegt en naar gegevens zoals de spiermassa die jouw lichaam op dit moment heeft? Of ben je op zoek naar een personenweegschaal die je gewoon verteld hoeveel je weegt zonder teveel toeters en bellen voor een aantrekkelijke prijs?

In dit artikel zullen we de beste personenweegschalen van het moment bespreken en je vertellen waar je deze voor de beste prijs kunt kopen. Ook zullen we je helpen bij de aankoop met de koopgids en andere informatie rondom de personenweegschalen. Zo weet jij aan het einde van dit artikel welke personenweegschaal het beste bij jou past. 

Beste personenweegschalen in 1 overzicht – Onze top 6

Silvergear Smart Scale

Beste personenweegschaal koop

FITAGE weegschaal

Beste vetpercentagemeting personenweegschaal

Medisana PSD Analoge

Beste analoge personenweegschaal

Soehnle digitale personenweegschaal

Beste budget personenweegschaal

CELT digitale personenweegschaal

Beste digitale personenweegschaal

Koopgids voor het kopen van een personenweegschaal

Om je te helpen bij jouw aankoopkeuze willen we graag een paar dingen aanstippen zodat jij een totaalbeeld hebt van wat je allemaal moet weten en wat je kunt afwegen bij jouw keuzeproces.

Verschillende soorten personenweegschalen

Nu zijn er verschillende soorten weegschalen te onderscheiden. Zo heb je de “gewone” analoge personenweegschaal die puur het gewicht aangeeft, maar zijn er ook varianten verkrijgbaar die uitgebreider zijn.

Denk hierbij aan weegschalen die ook je vetpercentage kunnen meten, digitale weegschalen en weegschalen die complete lichaamsanalyses kunnen maken. We zullen hieronder de verschillende soorten stuk voor stuk bespreken. 

Analoge personenweegschaal

De eerste soort die we bespreken is de bekende analoge personenweegschaal. Dit is meestal de vrij simpele variant die het gewicht analoog aangeeft. Dit is dan ook de belangrijkste functie van een weegschaal natuurlijk, dus dit is dan ook het soort weegschaal die vaak wat betreft prijs ook meevalt.

Het verschil dat een analoge weegschaal heeft met een digitale weegschaal is dat hij het gewicht met fysieke cijfers en een wijzer op de weegschaal aangeeft. Dit is dan ook de reden dat hij eigenlijk alleen het gewicht aangeeft en niet de mogelijkheid heeft om andere gegevens gemakkelijk aan te duiden.

Digitale personenweegschaal

De volgende soort personenweegschaal is de digitale weegschaal. Nu hebben we zojuist het verschil met een analoge weegschaal al uitgelegd. En dan zal het niet onverwachts komen, maar met dit soort weegschalen kun je dus juist wel veel andere gegevens bekijken.

Mocht de digitale personenweegschaal die je hebt of wilt het kunnen meten, dan kan dat gemakkelijk op het digitale scherm ook toonbaar gemaakt worden. 

Mogelijke functies

Naast de soorten zijn de personenweegschalen ook erg verschillend als het gaat om functies die erop kunnen zitten. We willen hier dan ook de belangrijkste functies van een personenweegschaal met je bespreken.

Zo weet jij wat er mogelijk is en kun je een keus gaan maken in welke functies jij graag op jouw personenweegschaal wilt hebben. 

Vetpercentage en spiermassa meting

Na het aanduiden van het gewicht is de bekendste functie van een personenweegschaal toch wel de meting van het vetpercentage en spiermassa. Dit is dan ook een functie die erg gewild is bij sporters omdat die erg benieuwd zijn naar hun progressie en dit is een mooi manier om een indicatie te krijgen.

Echter is het nadeel van dit soort gegevens wel dat het nooit zo nauwkeurig zal zijn als een meting bij een ziekenhuis die geavanceerde technologie hiervoor heeft. Wel kan het een indicatie geven en kan je het dus wel mooi meenemen in jouw progressie.

Wat betreft vetpercentage meting heb je ook nog onderscheid in onderhuids vet en viscerale vetmeting. Viscerale vetmeting vertelt je hoeveel vet je tussen je organen hebt. Dit vet zul je dus aan de buitenkant niet echt zien. 

Complete lichaamsanalyse

Ook zijn er weegschalen die nog verder gaan dan alleen het vetpercentage en spiermassa meting. Ze zijn namelijk ook verkrijgbaar met een complete lichaamsanalyse.

Weegschalen met deze functie kunnen vaak bijvoorbeeld naast de eerder genoemde metingen ook ook je vochtgehalte en botmassa meten. Mocht je het interessant vinden, dan zijn deze functies dus wel mogelijk op een personenweegschaal

Metabolisme

Heb je zoiets van ik wil graag nog meer metingen hebben op jouw weegschaal, dan is het bij sommige modellen ook nog mogelijk om je metabolisme te meten. Hier wordt de snelheid waarmee jij calorieën verbrand bedoeld.

Mocht je dus graag willen meten wat jouw metabolisme is, dan moet je een weegschaal hebben met deze functie erop. De weegschaal berekend dit op basis van de bovenstaande gegevens.

Echter is ook dit weer een indicatie en zal het nooit 100% betrouwbaar zijn. Maar nogmaals, het is wel een indicatie zijn en kan je dus wel richting geven als je bijvoorbeeld een voedingsschema aan het maken bent. 

Tips voor het gebruik van je weegschaal

 1. Plaatsing: Zorg ervoor dat je weegschaal op een harde, vlakke ondergrond staat voor de meest nauwkeurige meting.
 2. Consistentie: Weeg jezelf op hetzelfde moment van de dag voor consistente metingen.
 3. Kleding: Overweeg om jezelf altijd in dezelfde soort kleding (of zonder) te wegen.

Veelgemaakte fouten voorkomen

 • Verschillende weegschalen gebruiken: Verschillende weegschalen kunnen verschillende resultaten geven. Probeer consistent te blijven met één weegschaal.
 • Te vaak wegen: Dagelijkse schommelingen in gewicht zijn normaal. Focus op langetermijntrends in plaats van dagelijkse veranderingen.

De beste personenweegschalen van het moment

Nu jij weet welke functies er op personenweegschalen zitten en welke soorten er zijn, is het tijd om de daadwerkelijke top 5 te gaan bespreken. we zullen per weegschaal bespreken welke voor- en nadelen er aan het apparaat zitten en welke functies de modellen allemaal hebben. Ook zullen we vermelden waar je hem kunt kopen voor de beste prijs. 

Beste koop personenweegschaal – Silvergear Smart Scale

De eerste personenweegschaal die we bespreken is de Silvergear smartscale en deze komt als beste koop uit de test. Dit heeft als reden omdat hij vrij uitgebreid is als het gaat om functies en metingen en daarnaast voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Het mooie van dit apparaat is dat hij een automatische aan-uit functie heeft. Zo vergeet je hem nooit uit te zetten en gaat die vanzelf aan wanneer je erop gaat staan. De Silvergear smartscale geeft tot op de 0,1 kg nauwkeurig aan hoeveel je weegt tot een maximale belasting indicatie van 180 kg

Verder meet hij naast het gewicht ook de spier en botmassa, lichaamsvet, hoe gehydrateerd jouw lichaam is, je BMI, lichaamsleeftijd en je metabolisme. Alles wordt dus gemeten en het mooi is dan ook nog eens dat de gegevens worden opgeslagen.

Ook kun je deze weegschaal via bleutooth connecten met apps op je telefoon zoals die van Fitbit en Samsung Health. Zo kun je dus gemakkelijk alle gegevens naar je telefoon krijgen en het in overzichtelijke grafieken bekijken. Je weet met deze personenweegschaal dus precies hoe je progressie verloopt. 

Verder voelt de weegschaal een anti slip bodem om ervoor te zorgen dat je niet uitglijd. Wel kunnen de metalen meting elementen wel wat koud aanvoelen aan de voeten, maar dit is niet te voorkomen met metaal. 

Silvergear Smart Scale

25,99
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste personenweegschaal koop

8Expert Score
Conclusie

Je kunt dus wel stellen dat dit voor het geld dat je ervoor betaald een zeer goede personenweegschaal is die zich al talloze keren heeft bewezen bij voorgaande klanten ook. De Silvergear smartscale is daarom onze beste koop geworden. De beste in prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen
 • Uitgebreide metingen
 • Aantrekkelijke prijs
 • Kan tot 5 gebruikers instellen
 • Bodem met antislip
Nadelen
 • Geen meegeleverde batterijen
 • Niet veilig in gebruik i.c.m. een pacemaker

Beste personenweegschaal met vetpercentage meting – FITAGE weegschaal

Als het gaat om de personenweegschaal die de beste vetpercentage meting kan doen dan gaat het om de digitale weegschaal van FITAGE. Deze personenweegschaal is dan ook zeer uitgebreid met alle metingen die je maar kun bedenken.

Natuurlijk je gewicht, je BMI, lichaamsvet, spier- en botmassa, vochtbalans, metabolisme (ook wel BMR genoemd), onderhuids vet, visceraal vet en metabole leeftijd. Zoals je ziet eigenlijk alles. Verder meet hij ook tot op 0,05 kg nauwkeurig zodat jij precies weet hoeveel je weegt.

Mocht je de weegschaal graag willen verbinden met een app dan is het met de FITAGE weegschaal ook zeer gemakkelijk. Je kunt eenvoudig via bluetooth de weegschaal verbinden met verschillende fit apps om je progressie eenvoudig bij te houden.

Ook kun je hem via de apps met je smartwatch connecten om alle gegevens overal te gebruiken. Het is mogelijk tot 999 gebruikers op te slaan zodat je per persoon de progressie kunt bijhouden. Ook bij deze personen weegschaal is er weer een anti slip bodem om ervoor te zorgen dat je niet uitglijd.

Het leuke van deze weegschaal is ook dat er persoonsherkenning op zit. De weegschaal zal je dus snel herkennen en de data bij jouw gebruikersinstellingen koppelen.

FITAGE weegschaal

29,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste vetpercentagemeting personenweegschaal

8.5Expert Score
Conclusie

Hoewel de FITAGE weegschaal misschien iets duurder is dan de beste koop is het voor een duidelijke vetpercentage meting wel de beste keuze aangezien zowel het vet onder de huid als het visceraal vet wordt gemeten en je daar aparte waardes voor te zien krijgt. In het kort is deze weegschaal dus wel echt waar voor je geld. 

Voordelen
 • Nauwkeurig tot op de 0,05 kg
 • Uitgebreide functies
 • Tot 999 gebruikers in te stellen
 • Werkt motiverend
 • Zonder moeite progressie bijhouden
 • Atleten programma
Nadelen
 • Niet veilig in gebruik i.c.m. een pacemaker

Beste analoge personenweegschaal – Medisana PSD Analoge weegschaal

Ben jij op zoek naar de beste analoge personenweegschaal? Je hoeft al die poespas niet? Dan is de Medisane PSD weegschaal de beste keuze voor jou. Dit is een echte analoge retro weegschaal die je tot 150 kg laat zien hoeveel je weegt in stappen van 500 gram.

Hoewel deze weegschaal geen spier of vetmetingen doet, doet die wel waar een weegschaal in de basis voor is bedoeld, je gewicht meten. Wel is de weegschaal vrij zwaar met zijn 3,6 kg en ook vrij groot. Toch zit je niet met batterijen die leeg kunnen raken en doet die gewoon wat die moet doen.

Ook is het weegplateau uitgerust met een antislip laag en krijg je er ook nog eens 3 jaar garantie op. Dat stelt gerust toch? Mocht je een pacemaker hebben dan is deze weegschaal prima te gebruiken omdat er geen elektriciteit door je lichaam wordt geschoten om de metingen te doen. 

Medisana PSD Analoge

31,75
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste analoge personenweegschaal

7.5Expert Score
Conclusie

Kortom, de analoge weegschaal van Medisana is gewoon de krachtpatser als het gaat om een analoge weegschaal. Hij is misschien vrij groot en zwaar, maar dat zorgt er wel voor dat je er stevig op kunt staan en je gewicht kunt aflezen. Verder is hij ook nog eens goed beoordeeld door voorgaande gebruikers.

Voordelen
 • 3 jaar garantie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Te gebruiken met een pacemaker
 • Betaalbaar
 • Anti slip laag
 • Geen batterijen nodig
Nadelen
 • Vrij groot
 • Vrij zwaar
 • Meet enkel het gewicht

Beste slimme lichaamsanalyse personen weegschaal – Tanita RD-953 Personenweegschaal

Nu kan het ook zijn dat jij op zoek bent naar het beste van het beste met de meest uitgebreide lichaamsanalyse en slimme functies erop. Mocht dit het geval zijn, dan ben je op zoek naar de Tanita RD-953.

Tanita is het merk dat zich dan ook al lang heeft bewezen als het gaat om slimme personenweegschalen. Zij waren namelijk een van de eerste die met weegschalen kwamen met meetfuncties zoals het metabolisme en vetpercentage

De Tanita RD-953 heeft dan ook alle meetfuncties erop zitten. Het meet namelijk je gewicht, botmassa, zowel je vetpercentage als je visceraal vet, je vochtgehalte, BMI en spiermassa.

Ook bevat het een atleten programma en kun je hem connecten met je mobiel via de app. Via deze app kun je hem zelfs de data laten voorlezen. Deze weegschaal is tot op de 0,05 kg nauwkeurig zodat jij precies weet hoeveel je weegt tot een maximaal gewicht van maar liefst 200 kg.

Verder staat Tanita bekend om de betrouwbare metingen die ze doen. De RD-953 is dan wel vrij duur, maar daar krijg je wel de Ferrari onder de personenweegschalen voor terug. Je krijgt namelijk ook 3 jaar lang ondersteuning bij updates als je dit mogelijk hebt en in totaal zelfs 5 jaar garantie op het apparaat. mocht je benieuwd zijn naar dit model, dan kun je ook onze volledige Tanita RD-953 review lezen.

Tanita RD-953 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse - Zwart

230,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste slimme lichaamsanalyse weegschaal

9Expert Score
Conclusie

De Tanita RD-953 is dan ook echt de krachtpatser onder de personenweegschalen. Je kunt wel stellen dat dit de beste slimme weegschaal is en met de meest uitgebreide en nauwkeurige lichaamsanalyse functie. Wel vrij duur, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Mocht je dus heel graag heel nauwkeurig jouw progressie willen bijhouden, dan is dit wel de beste keuze.

Voordelen
 • 5 jaar garantie
 • Tot op 0,05 kg nauwkeurig
 • Met atleten programma
 • Nauwkeurige meting
 • Bekend merk
 • Voorleesfunctie
Nadelen
 • Niet te gebruiken met een pacemaker
 • Vrij duur

Beste budget personenweegschaal – Soehnle weegschaal

Als laatste willen we de beste budget keuze nog even met je bespreken. En dan komen we toch al gauw uit bij de Soehnle weegschaal. Dit is een simpele digitale weegschaal die je enkel en alleen het gewicht tot op 0,1 kg nauwkeurig laat weten hoeveel je weegt.

Het voordeel van deze eenvoudige digitale weegschaal is dat je er met een zwangerschap of pacemaker gewoon op kunt staan aangezien er geen elektro golven door je lichaam heen zullen gaan voor bepaalde metingen. Met een gerust hart kun je er dus op gaan staan. 

Ook heeft het een extra groot weegplateau zodat je niet hoeft te balanceren op het plateau en gewoon lekker kan gaan staan tijdens het wegen. Natuurlijk is hij heel gebruiksvriendelijk omdat je er gewoon op gaat staan en het je gewicht aanduidt.

Wel weegt die maar tot een maximaal gewicht van 100 kg, maar mocht je hieronder zitten met je gewicht dan heb je voor een goedkope prijs een weegschaal die doet wat die moet doet, je gewicht meten en aanduiden.

Soehnle digitale personenweegschaal

23,99
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste budget personenweegschaal

7Expert Score
Conclusie

Kortom, de Soehnle weegschaal is een echte budget keuze. Een gebruiksvriendelijke weegschaal waar iedereen op kan staan zonder problemen.

Voordelen
 • Veilig te gebruiken bij zwangerschap
 • Te gebruiken met een pacemaker
 • Extra groot weegplateau
 • Gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Weegt tot maximaal 100 kg
 • Geen koppeling met apps
 • Meet enkel het gewicht

Beste digitale personenweegschaal – CELT digitale personenweegschaal

Als je nieuwsgierig bent naar je gezondheid, spiermassa wilt opbouwen, gewicht wilt verliezen, of simpelweg je gewicht in de gaten wilt houden, is de CELT digitale personenweegschaal de juiste keuze voor jou. Deze slimme weegschaal gaat verder dan alleen het wegen van je lichaamsgewicht.

Het biedt 20 verschillende metingen om je te helpen je sportieve en gezondheidsdoelen te bereiken. Het is uitgerust met premium gehard glas, waardoor het bestand is tegen valschade en krassen.

Daarnaast beschikt de weegschaal over functies zoals automatische uitschakeling voor batterijbesparing, een antislip-ontwerp voor stabiliteit, een handige Bluetooth-verbinding om eenvoudig gegevens met je telefoon te synchroniseren, en geheugencapaciteit voor de voorkeuren van maximaal 10 familieleden.

CELT digitale personenweegschaal

49,95
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste digitale personenweegschaal

8Expert Score
Conclusie

De CELT digitale personenweegschaal is niet zomaar een weegschaal. Het is een multifunctioneel instrument dat je helpt om diverse gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Van nauwkeurig gewicht tot lichaamssamenstelling, deze weegschaal biedt een scala aan metingen. Met zijn robuuste ontwerp en gebruikersvriendelijke functies is het een waardevolle toevoeging aan elk huis.

Voordelen
 • Nauwkeurige meting: Kan gewicht tot op 50 gram precies wegen.
 • Meerdere metingen: Biedt 20 verschillende gezondheids- en fitnessmetingen.
 • Eenvoudige Bluetooth-verbinding en geheugen voor 10 familieleden
 • Gemaakt van premium gehard glas dat bestand is tegen krassen en valschade
 • Energie-efficiënt: Schakelt automatisch uit om batterijvermogen te besparen.
Nadelen
 • Batterijen niet inbegrepen

Conclusie

Zo, nu ben jij helemaal op de hoogte van de beste personenweegschalen. Je weet welke functies je kunt verwachten en welke soorten er zijn in de koopgids. Verder hebben we je de voor- en nadelen per weegschaal verteld en hebben we de beste personenweegschalen voor je uitgelicht voor verschillende doeleinden. Wij hopen dan ook dat we je hebben geholpen bij jouw keuze en dat jij de weegschaal kunt kopen die het beste bij jou past.

Mocht je trouwens een Fitbit Fan zijn en een weegschaal willen hebben van dit merk, dan kun je ook eens onze Fitbit Aria air weegschaal review bekijken.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik mijn personenweegschaal?

Plaats de weegschaal op een harde, vlakke ondergrond. Ga er met blote voeten op staan, zorg dat je gewicht gelijkmatig is verdeeld, en wacht tot je gewicht wordt weergegeven.

Hoe vaak moet ik mijn weegschaal kalibreren?

Het is raadzaam de weegschaal eens per jaar te kalibreren, of wanneer je merkt dat de metingen inconsistent zijn.

Wat moet ik doen als de weegschaal een foutmelding geeft?

Raadpleeg de handleiding van het specifieke model voor informatie over foutmeldingen en hoe deze op te lossen.

Waarom toont mijn weegschaal verschillende metingen op verschillende tijdstippen van de dag?

Je lichaamsgewicht kan gedurende de dag variëren door factoren zoals voedselinname, vochtretentie en fysieke activiteit.

Zijn digitale weegschalen nauwkeuriger dan analoge weegschalen?

Digitale weegschalen geven vaak een nauwkeurigere lezing dan analoge weegschalen, vooral de moderne modellen. Ze kunnen ook meer functionaliteiten bieden, zoals het meten van vetpercentage.

Waarom is het belangrijk om op dezelfde tijd en onder dezelfde omstandigheden te wegen?

Om consistente metingen te krijgen, is het raadzaam jezelf elke dag op hetzelfde tijdstip en onder dezelfde omstandigheden (bijv. na het opstaan, vóór het ontbijt) te wegen.

Voeljegezond.nl
Logo