Beste ronde padel rackets van 2023

Laatst geupdate op april 17, 2023 by Voeljegezond.nl

Het is rond, het is snel en het is veroverend! Padel, de sensationele sport die de wereld stormenderhand inneemt, is een ware uitdaging voor spelers die op zoek zijn naar een spannende mix van snelheid, kracht en finesse. In het hart van deze opwindende sport ligt het kiezen van het perfecte wapen: het padel racket

Ben je klaar om je spel naar nieuwe hoogten te tillen? Maak je dan op voor een duik in de wereld van de beste ronde padel rackets! Deze juweeltjes bieden veel controle maar nog steeds genoeg kracht! Waardoor ze een favoriet zijn onder zowel nieuwe als ervaren padel enthousiastelingen. 

In dit artikel onthullen we de beste ronde padel rackets die je zullen helpen om je tegenstanders te overtreffen en je spel naar een hoger niveau te tillen. Dus trek je padel schoenen aan, want we staan op het punt om je padel-avontuur een boost te geven!

beste-ronde-padel-racket-kopen

De beste ronde padel rackets in één overzicht – Onze top 7

Wilson Steam Padel 2

Beste koop rond padel racket

Osaka Vision Honey

Beste rond padel racket voor beginners

Drop Shot Delta 3.0

Beste rond padel racket voor gevorderden

Drop Shot Legend 4.0

Beste rond padel racket voor competitieve spelers

adidas RX 100

Beste goedkope rond padel racket

RS Padel Cobra Junior

Beste rond padel racket kinderen

Beste koop rond padel racket – Wilson Steam Padel 2

De Wilson Steam Padel 2 is een padel racket dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm, waardoor de sweet spot relatief groot is en het makkelijker wordt om de padel bal op de ideale plek te raken. Het gewicht van 370 gram maakt dit racket ideaal om met veel controle te spelen. Het racket is gemaakt van geweven glasvezel, wat zorgt voor een goede mix van stabiliteit en wendbaarheid. De Core EVA Foam bevat schuim met een lage dichtheid, wat zorgt voor stabiliteit terwijl het zacht en comfortabel aanvoelt. De Sharp Hole technologie maakt gebruik van een geavanceerd boorproces voor de gaten om meer controle te genereren.

Wilson Steam Padel 2

69,95
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste koop rond padel racket

8Expert Score
Conclusie

De Wilson Steam Padel 2 is een veelzijdig padelracket dat perfect is voor zowel beginnende als ervaren spelers. Dankzij de ronde vorm, het ideale gewicht en innovatieve technologieën zoals geweven glasvezel en Sharp Hole, biedt dit racket uitstekende controle, stabiliteit en wendbaarheid. De Core EVA Foam zorgt bovendien voor extra comfort tijdens het spelen.

Voordelen
 • Grote sweetspot dankzij de ronde vorm van het racketblad.
 • Ideaal gewicht van 370 gram voor veel controle.
 • Gemaakt van geweven glasvezel voor stabiliteit en wendbaarheid.
 • Core EVA Foam voor stabiliteit en comfort.
 • Sharp Hole technologie voor meer controle.
Nadelen
 • De ronde vorm van het racketblad kan minder geschikt zijn voor spelers die op zoek zijn naar meer power.
 • Het gewicht van 370 gram kan voor sommige spelers te zwaar aanvoelen.

Beste rond padel racket voor beginners – Osaka Vision Honey

De Osaka Vision Honey is een padel racket dat ideaal is voor beginnende tot gemiddelde spelers. Het racket heeft een ronde vorm met een groot blad, waardoor het gemakkelijk is om de bal goed te raken. Het gewicht van het racket varieert tussen de 350 en 360 gram, wat het racket zeer toegankelijk maakt voor een brede groep spelers. Het racket is gemaakt van Glass Fibre (toplaag) en Carbon Fibre (frame), wat zorgt voor een goede balans tussen controle en kracht. Het racketblad heeft een ruwe coating, waardoor je gemakkelijker met spin kunt spelen.

Osaka Vision Honey

79,00
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste rond padel racket voor beginners

7Expert Score
Conclusie

De Osaka Vision Honey is een ideaal padel racket voor beginnende spelers tot gemiddelde spelers, dankzij zijn ronde vorm, grote blad, lichte gewicht van 350-360 gram en gebruik van Glass Fibre en Carbon Fibre voor een goede balans tussen controle en kracht. De ruwe coating op het racketblad biedt meer spin en controle. Kortom, de Osaka Vision Honey is een uitstekende keuze voor spelers die hun spel willen verbeteren en meer controle willen hebben op de baan.

Voordelen
 • Zeer toegankelijk voor beginners
 • Wendbaar
 • De ruwe coating op het racketblad zorgt voor meer spin en controle.
 • Het gebruik van Glass Fibre en Carbon Fibre zorgt voor een goede balans tussen controle en kracht.
 • Duurzaam
Nadelen
 • Niet geschikt voor gevorderde spelers

Beste rond padel racket voor gevorderden – Drop Shot Delta 3.0

De Drop Shot Delta 3.0 is een padel racket dat speciaal is ontworpen voor ervaren en gevorderde spelers. Het racket heeft een rond blad en weegt tussen de 360-380 gram. Het frame is gemaakt van Twin Tubular Carbon, terwijl het blad is gemaakt van 3K Carbon. De kern van het racket is gemaakt van Eva Soft lage dichtheid, en het racket heeft een 3D oppervlak voor extra spin. Het racket heeft een Power 60 / Controle 40 rating en is geschikt voor spelers die op zoek zijn naar controle zonder de kracht te verliezen. Het gebruikte carbon met de TeXtreme technologie zorgt voor een uitstekend balgevoel, terwijl het Power Beam Heart zorgt voor maximale optimalisatie van de energie bij elke slag. Dankzij de 3D structuur op het racketblad kun je extra effect aan de bal geven.

Drop Shot Delta 3.0

168,75
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste rond padel racket voor gevorderden

8.5Expert Score
Conclusie

De Drop Shot Delta 3.0 is een uitstekend padel racket voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar controle zonder de kracht te verliezen. Het racket heeft een rond blad, weegt tussen de 360-380 gram en heeft een Power 60 / Controle 40 rating. Het gebruikte carbon met de TeXtreme technologie zorgt voor een uitstekend balgevoel, terwijl het Power Beam Heart zorgt voor maximale optimalisatie van de energie bij elke slag. Dankzij de 3D structuur op het racketblad kun je extra effect aan de bal geven.

Voordelen
 • Het racket is geschikt voor ervaren en gevorderde spelers.
 • Het gebruikte carbon met de TeXtreme technologie zorgt voor een uitstekend balgevoel.
 • Het Power Beam Heart zorgt voor maximale optimalisatie van de energie bij elke slag.
 • Het 3D oppervlak op het racketblad zorgt voor extra spin.
 • Het racket is ideaal om met veel controle te spelen zonder de power te verliezen.
Nadelen
 • Het racket is relatief zwaar

Beste rond padel racket voor competitieve spelers – Drop Shot Legend 4.0

Het Drop Shot Legend 4.0 padel racket is ontworpen voor gevorderde spelers en heeft een oversized rond blad met een gewicht van 360-380 gram. Het Drop Shot padel racket heeft een Power 60 / Controle 40 rating en is voorzien van een Twin Tubular Carbon frame, 24K Carbon blad en Eva pro hoge dichtheid kern. Het racket heeft een 3D oppervlak voor meer spin, een beschermlaag aan de bovenkant van het frame en een anti-vibratiesysteem. Het balanspunt ligt lager, waardoor het racket wendbaar is en veel comfort biedt. Het gebruikte carbon met de TeXtreme technologie heeft een extra fijne en platte structuur, waardoor het resistent en flexibel is, en zorgt voor een uitstekend balgevoel. Het Power Beam Heart zorgt voor maximale optimalisatie van de energie bij elke slag. De Silicone Grip Channel vermindert trillingen in het handvat van het racket voor extra comfort.

Drop Shot Legend 4.0

195,00
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste rond padel racket voor competitieve spelers

9Expert Score
Conclusie

Kortom, het Drop Shot Legend 4.0 padel racket is een uitstekende keuze voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een racket met veel controle en power. Het oversized ronde blad, lage balanspunt, gebruikte carbon met de TeXtreme technologie, Power Beam Heart en Silicone Grip Channel maken dit racket een uitstekende keuze voor spelers die hun spel naar een hoger niveau willen tillen.

Voordelen
 • Het oversized ronde blad zorgt voor een grote sweetspot en een gemakkelijke controle over de bal.
 • Het lage balanspunt zorgt voor wendbaarheid en comfort.
 • Het gebruikte carbon met de TeXtreme technologie zorgt voor een uitstekend balgevoel.
 • Het Power Beam Heart zorgt voor maximale optimalisatie van de energie bij elke slag.
 • De Silicone Grip Channel vermindert trillingen in het handvat van het racket voor extra comfort.
Nadelen
 • Minder geschikt voor beginners
 • Duurder

Beste premium rond padel racket – Starvie Astrum Eris Special Edition

De Starvie Astrum Eris Special Edition is een limited edition padel racket, speciaal ontworpen voor ervaren en gevorderde spelers. Het racket is ontworpen met een rond racketblad en een medium balans, wat het ideaal maakt om met veel controle te spelen. Het racketblad is gemaakt van Carbon 3K en Colors Carbon 3K, wat zorgt voor een verbeterde duurzaamheid en gevoel bij elke slag. De kern van het racket is gemaakt van Soft Density Rubber V30, wat bijdraagt aan een hogere balsnelheid en gemak bij het uitvoeren van slagen. Het racket bevat het Star Balance systeem in de hals van het racket, waardoor het een perfecte stabiliteit en gewichtsbalans heeft. De oppervlakteruwheid (Full Plane Effect) zorgt voor precisie om het gewenste effect aan de bal te geven. Het racket wordt geleverd in een luxe verpakking met een hoes en 2 polsbandjes.

Starvie Astrum Eris Special Edition

369,95
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste premium rond padel racket

9Expert Score
Conclusie

De Starvie Astrum Eris Special Edition is een premium padel racket voor ervaren spelers die op zoek zijn naar controle en precisie. Het racketblad is gemaakt van Carbon 3K en Colors Carbon 3K, terwijl de kern van Soft Density Rubber V30 is. Het Star Balance systeem zorgt voor een perfecte stabiliteit en gewichtsbalans. De oppervlakteruwheid (Full Plane Effect) maakt het gemakkelijk om effect aan de bal te geven. Het racket wordt geleverd in een luxe verpakking met een hoes en 2 polsbandjes.

Voordelen
 • Carbon 3K en Colors Carbon 3K, wat zorgt voor een verbeterde duurzaamheid en gevoel bij elke slag
 • Soft Density Rubber V30 kern
 • Het Star Balance systeem in de hals van het racket zorgt voor een perfecte stabiliteit en gewichtsbalans.
 • Full Plane Effect
 • Het racket wordt geleverd in een luxe verpakking met een hoes en 2 polsbandjes.
Nadelen
 • Erg duur
 • Niet voor beginners

Beste goedkope rond padel racket – Adidas RX 100

De Adidas RX 100 is een rond padel racket dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm, wat betekent dat de sweetspot relatief groot is en schoten sneller raak zullen zijn. Het gewicht van het racket varieert tussen de 360 en 375 gram en de balans is in het midden. Dit maakt het Adidas padel racket ideaal om met veel controle te spelen. Het racket is gemaakt van Fiberglass en de kern is gemaakt van soft eva voor meer controle.

adidas RX 100

60,00
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste goedkope rond padel racket

7Expert Score
Conclusie

De Adidas RX 100 is een geschikt padel racket voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het ronde racketblad zorgt voor een grote sweetspot en het evenwichtige gewicht biedt goede controle. De combinatie van Fiberglass en soft eva-kern maakt het racket stevig en duurzaam.

Voordelen
 • Grote sweet spot, daardoor vergevingsgezind
 • Wendbaar
 • Duurzaam door het gebruik van fiberglass
 • Soft EVA kern
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Heeft een midden balans, voor sommige spelers past dit niet bij hun speelstijl

Beste rond padel racket kinderen – RS Padel Cobra Junior

De RS Padel Cobra Junior is een padel racket speciaal ontworpen voor junior spelers. Het racket heeft een rond blad met een relatief grote sweetspot, waardoor schoten sneller raak zullen zijn. Het gewicht van het racket varieert tussen 280-320 gram en is gelijkmatig verdeeld over het hele racket, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Het frame en de toplaag van het racket zijn gemaakt van fiberglass, wat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. Dit racket is ideaal voor junior spelers die op zoek zijn naar controle en precisie tijdens het spelen.

RS Padel Cobra Junior

69,95
Laatste update was op: november 28, 2023 10:53 am

Beste rond padel racket kinderen

8Expert Score
Conclusie

De RS Padel Cobra Junior is een uitstekend padel racket voor junior spelers die op zoek zijn naar controle en precisie tijdens het spelen. Het rond blad met een grote sweetspot en het gelijkmatig verdeelde gewicht maken het racket gemakkelijk te gebruiken en ideaal voor beginners.

Voordelen
 • Veel controle door grote sweet spot
 • Erg wendbaar, door lage balanspunt
 • Smart EVA
 • Het frame en de toplaag van het racket zijn gemaakt van duurzaam fiberglass
 • Het racket is speciaal ontworpen voor junior spelers, waardoor het perfect is voor kinderen die net beginnen met padel.
Nadelen
 • Niet voor gevorderde kinderen
 • Kan te zwaar zijn voor sommige kinderen

Waarom een rond padel racket?

Een rond padel racket is een uitstekende keuze voor bepaalde soorten spelers en speelstijlen. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een rond padel racket:

 1. Controle: Rondvormige padel rackets bieden over het algemeen meer controle over de bal, dankzij hun evenwichtige gewichtsverdeling en grotere sweet spot. Als je een speler bent die de voorkeur geeft aan nauwkeurigheid en het plaatsen van de bal boven kracht, is een rond racket wellicht de beste keuze voor jou.
 2. Speelniveau: Rondvormige rackets zijn bijzonder geschikt voor beginners en gemiddelde spelers, omdat ze vergevingsgezind zijn en het gemakkelijker maken om de bal te raken. Geavanceerdere spelers die op zoek zijn naar meer kracht, kunnen overwegen om naar een diamant– of druppelvormig racket te gaan, maar een rond racket blijft een solide keuze voor spelers die waarde hechten aan controle.
 3. Speelstijl: Als je speelstijl gericht is op strategie en het uitvoeren van tactische zetten, zoals gecontroleerde lobs, geplaatste volleys en nauwkeurige smashes, is een rond racket een goede keuze. De extra controle die het biedt, helpt je om de bal precies te plaatsen waar je wilt en om je tegenstanders op de baan te bewegen.
 4. Verdedigend spel: Rondvormige rackets zijn ideaal voor verdedigende spelers die de bal graag terugspelen en wachten op de fouten van hun tegenstanders. De grotere sweet spot en controle maken het gemakkelijker om lastige ballen te retourneren en om in de rally te blijven.
 5. Comfort: Rondvormige rackets kunnen comfortabeler zijn voor spelers die gevoelig zijn voor blessures, zoals tenniselleboog, vanwege de grotere sweet spot en het evenwichtige gewicht. Dit betekent dat je minder kans hebt op ongemak tijdens het spelen en dat je langer op de baan kunt blijven.

Kortom, een rond padel racket kan de juiste keuze zijn voor spelers die op zoek zijn naar controle, precisie en een vergevingsgezinde speelervaring. Overweeg je speelniveau, speelstijl en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het juiste racket voor jou.

Voordelen 

 1. Een grotere sweetspot: Het grootste voordeel van een rond padel racket is dat het over het algemeen een grotere sweetspot heeft dan andere vormen van rackets. Dit betekent dat je meer kans hebt om de bal te raken, zelfs als je niet precies in het midden van het racketblad raakt.
 2. Meer controle: Omdat het ronde racketblad een grotere sweetspot heeft, heb je meer controle over de richting en snelheid van de bal. Dit maakt het gemakkelijker om nauwkeurige slagen te maken en het spel te domineren.
 3. Lichter gewicht: Rond padel rackets zijn meestal lichter en gemakkelijker te hanteren dan andere vormen van rackets. Dit maakt het ideaal voor beginners en spelers die hun techniek en vaardigheden nog moeten ontwikkelen.

Nadelen

 1. Minder kracht: Het grootste nadeel van een rond padel racket is dat het over het algemeen minder krachtig is dan andere vormen van rackets, zoals diamantvormige rackets. Dit kan een probleem zijn voor ervaren spelers die op zoek zijn naar meer kracht in hun slagen.
 2. Minder geschikt voor offensief spel: Een rond padel racket is over het algemeen meer geschikt voor defensief en controlerend spel. Als je een offensieve speelstijl hebt, kan het beter zijn om te kiezen voor een ander type racket, zoals een diamantvormig racket.

Conclusie

Een rond padel racket is een uitstekende keuze voor spelers die waarde hechten aan controle, precisie en een vergevingsgezinde speelervaring. Met voordelen zoals een grotere sweet spot, meer controle en een lichter gewicht, is het bijzonder geschikt voor beginners, gemiddelde spelers en degenen met een defensieve of strategische speelstijl. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals minder kracht en minder geschiktheid voor offensief spel, biedt een rond padel racket een solide basis voor het ontwikkelen van techniek en vaardigheden op de baan. Overweeg zorgvuldig je speelniveau, speelstijl en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het juiste racket voor jou.

Bekijk ook onze aanbevolen merken zoals, Head, Bullpadel en Decathlon Kuikma voor zowel gevorderde als goedkope rackets.

Vergeet niet om ook te kijken naar onze selectie van padel accessoires, zoals de beste padel tassen, hoezen, grips en ballen. Daarnaast bieden we ook een breed scala aan padel kleding, zoals padel schoenen voor heren en dames.

Voeljegezond.nl
Logo