Beste Varlion padel rackets van 2023

Laatst geupdate op april 14, 2023 by Voeljegezond.nl

Padel is een sport die wereldwijd steeds meer harten verovert, met spelers van alle niveaus die op zoek zijn naar de beste uitrusting om hun prestaties op de baan te verbeteren. Varlion, een vooraanstaand merk in de padel wereld, staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige rackets die passen bij elke speelstijl en ervaringsniveau.

In dit artikel zullen we een diepgaande blik werpen op de beste padel rackets van Varlion, variërend van hoogwaardige modellen voor beginners tot geavanceerde opties voor ervaren spelers en professionals. We zullen de unieke eigenschappen en geavanceerde technologieën van elk racket onder de loep nemen, zodat je de perfecte keuze kunt maken die aansluit bij jouw behoeften en ambities. 

Ontdek hoe de beste Varlion padel rackets je spel naar een hoger niveau kunnen tillen en je helpen om het beste uit je padel ervaring te halen.

beste-varlion-padel-racket-kopen

VARLION LW Carbon Ti Padelracket

Beste Varlion padel racket voor beginners

Varlion Bourne summum prisma W

Beste Varlion padel racket voor gevorderden

Varlion Bourne Summum Prisma Radio (Diamond) - 2022/2023

Beste Varlion padel racket voor competitieve spelers

Varlion LW hexagon 8.8

Beste goedkope Varlion padel racket

VARLION Maxima Sum Jeugd Padelracket

Beste Varlion padel racket kinderen

Over Varlion

Varlion is een toonaangevend padel merk dat zich richt op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige padel rackets en accessoires. Het bedrijf werd opgericht in 1993 in Argentinië en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk, met een sterke aanwezigheid in Europa en Latijns-Amerika.

Producten

Varlion’s productassortiment omvat padel rackets, padel ballen, tassen, kleding en accessoires. De padel rackets zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals beginner, gevorderde en pro, om spelers van alle niveaus te voorzien van de juiste uitrusting. Elk racket heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals gewicht, balans en materiaalgebruik, om te voldoen aan de specifieke behoeften van de speler.

Technologieën

Radio Technology: Radio Technology is een innovatieve technologie ontwikkeld door Varlion, die het productieproces van padel rackets verandert. In tegenstelling tot traditionele methoden waarbij gaten in de rackets na het uit de mal halen moeten worden geboord, maakt Radio Technology het mogelijk om rackets uit de mal te halen met de gaten al geboord. Dit wordt mogelijk gemaakt door het vooraf boren van het koolstofweefsel en de kern voordat ze in de mal worden geplaatst, en door het gebruik van een speciale mal met “tetons” om de juiste plaatsing van de materialen te begeleiden. Dit resulteert in een efficiënter productieproces en een betere kwaliteit van het eindproduct.

AIRFLOW technology: AIRFLOW technologie is ontworpen om de luchtweerstand te verminderen door middel van langwerpige gaten tussen het frame en de kern van het mes, waardoor een hoger aerodynamisch coëfficiënt wordt verkregen. Dit wordt bereikt door studies met specifieke software die de luchtweerstand en -passage meet.

Slice: Slice is een nieuwe textuur voor padel spelers, ontworpen voor backhand of drive shots met slice of cut. Het ontwerp bevat gebogen lijnen die de bal haken en de spin verhogen, en is geschikt voor zowel rechtshandige als linkshandige spelers. Met Slice kunnen spelers hun techniek verbeteren en hun prestaties op de baan optimaliseren.

Summum-technologie: Summum-technologie is een innovatie in padel racket ontwerp die de grip van het racket verlengt om spelers meer ruimte en controle te bieden. Normaal gesproken hebben padel racket grips een lengte tussen 11 en 12,50 cm. Echter, met de Summum-technologie worden de grips van de rackets verlengd tot 14,50 cm.

Deze verlenging biedt de speler meer ruimte om het racket te hanteren zonder dat ze over de greep heen hoeven te klimmen met de overgrip, zoals sommige gevorderde spelers gewend zijn te doen. Met deze extra ruimte kunnen spelers het racket gemakkelijker manoeuvreren en meer kracht en controle uitoefenen bij het slaan van de bal. Dit kan leiden tot betere prestaties en een hoger niveau van spel.

Team Varlion

Varlion sponsort verschillende professionele padel spelers en teams wereldwijd. Het merk steunt zowel opkomende talenten als gevestigde spelers, met het doel om de sport te promoten en de groei ervan te ondersteunen. Team Varlion-leden zijn vaak betrokken bij de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten, zodat het bedrijf voortdurend kan blijven innoveren en verbeteren.

Beste koop Varlion padel racket – Varlion – LW CTi Difusor Black – Padelracket

Het Varlion LW Carbon TI Difusor Black 2022 padel racket is ontworpen en vervaardigd in de fabriek van Varlion in Alcalá de Henares, Spanje. Het racket is ontworpen voor de kwaliteitsbewuste controleur en biedt uitstekende controle op de padelbaan dankzij de ronde vorm van het clubhoofd, de lage balans en het gewicht van tussen de 350 en 375 gram. Het racket is voorzien van verschillende technologieën, waaronder Bi-directional Carbon Tubular voor de frameconstructie, Hypersoft EVA voor de kern, VAR-FLEX voor het oppervlak, Hexatex voor het oppervlaktepatroon, Wings Difusor voor de aerodynamica, Adapted & Gradual Holes voor het gatenpatroon en Hexagon Bumper voor de framebescherming. De comfortabele Handle safety Technology band zorgt voor een uitstekend speelcomfort.

Varlion - LW CTi Difusor Black - Padelracket

129,99
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste koop Varlion padel racket

8Expert Score
Conclusie

Het Varlion LW Carbon TI Difusor Black 2022 padel racket is een hoogwaardig racket dat is ontworpen voor de kwaliteitsbewuste controleur. Het biedt uitstekende controle op de padelbaan en is voorzien van verschillende technologieën die het balgevoel en spin mogelijkheid aanzienlijk verbeteren.

Voordelen
 • Uitstekende controle
 • Bi-directional Carbon Tubular frameconstructie
 • Hypersoft EVA kern
 • Wings Difusor
 • Adapted & Gradual Holes
Nadelen
 • Het racket is vrij duur.
 • Wordt geleverd zonder hoes.

Beste Varlion padel racket voor beginners – Varlion LW Carbon Ti Padelracket

Het Varlion LW Carbon Ti Padelracket is een padel racket dat is ontworpen voor beginners. Het racket heeft een ronde vorm en is gemaakt van bi-directionele buisvormige koolstof. De kern van het racket is gemaakt van Eva Hypersoft met een gemiddelde hardheid van 38 mm en is gelamineerd door lagen van verschillende glasvezel- en koolstofvezelstoffen, geïmpregneerd in Varlion’s exclusieve Var Flex Epoxyhars voor maximale elasticiteit en weerstand, en bedekt met een laag titaniumdioxide. Het racket heeft Adapted & Gradual Holes, wat het zoete punt van het racket verhoogt, en Slice-technologie (nieuwe ruwe textuur) toegepast op het slagoppervlak via het 3D Direct Screen Printing-systeem, om de speler te helpen effectiever effecten op de bal toe te passen. Het racket heeft een zeshoekig frame voor meer stijfheid en weerstand en wordt beschermd door de zelfklevende zeshoekige bumper. Het racket heeft een gewicht tussen de 350 en 375 gram en is geschikt voor voornamelijk controle.

VARLION LW Carbon Ti Padelracket

121,34
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste Varlion padel racket voor beginners

8Expert Score
Conclusie

Het Varlion LW Carbon Ti Padelracket is een padel racket dat is ontworpen voor beginners en biedt verschillende technologieën om de prestaties van de speler te verbeteren.

Voordelen
 • Het Adapted & Gradual Holes-systeem
 • Slice-technologie
 • Het zeshoekige frame biedt meer stijfheid en weerstand
 • Het racket heeft een zelfklevende zeshoekige bumper die het racket beschermt tegen stoten en schuren.
 • Het racket heeft een handvat veiligheidstechnologie
Nadelen
 • Het racket is relatief zwaar
 • Het racket is weliswaar ontworpen voor beginners, maar het prijskaartje kan voor sommigen aan de hoge kant zijn.

Beste Varlion padel racket voor gevorderden – Varlion Bourne summum prisma W

De Varlion Bourne Summum Prisma W is een innovatief hybride padel racket van Varlion, dat perfect is ontworpen voor gevorderde spelers die controle in hun spel zoeken zonder aan kracht in te leveren. Het racket heeft een grijs geruit patroon op het oppervlak en een coole gele Varlion merk, waardoor het een onmiskenbaar ontwerp heeft. Het racket is handgemaakt en bevat de nieuwste technologieën, zoals PRISMA Frame technologie, PRISMA Bumper, Summum technologie, Gradual Holes Pattern, Wing Diffuser, Handle Safety-technologie en Slice technologie.

Varlion Bourne summum prisma W

249,99
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste Varlion padel racket voor gevorderden

9Expert Score
Conclusie

De Varlion Bourne Summum Prisma W is een handgemaakt hybride padel racket dat perfect is ontworpen voor gevorderde spelers die controle in hun spel zoeken zonder aan kracht in te leveren. Het racket bevat de nieuwste technologieën en heeft een onmiskenbaar ontwerp.

Positive
 • PRISMA Frame technologie vermindert de luchtweerstand
 • PRISMA Bumper beschermt het racket tegen krassen en slijtplekken.
 • Summum technologie
 • Gradual Holes Pattern
 • Slice technologie biedt de mogelijkheid om spin in je slagen te brengen.
Negatives
 • Het racket is minder voor temperaturen boven de 25 graden.
 • Het racket wordt geleverd zonder hoes.

Beste Varlion padel racket voor competitieve spelers – Varlion Bourne Summum Prisma Radio (Diamond) – 2022/2023

De Varlion Bourne Summum Prisma Radio (Diamond) – 2022/2023 is een traanvormig padel racket dat is ontworpen voor spelers die controle zoeken in hun spel zonder kracht te verliezen. Het racket maakt gebruik van radiotechnologie, wat een revolutie betekent in de fabricage, weerstand en prestaties van de bladen. Het racket heeft een Prisma frame, waarmee het contactpunt van het frame tegen muren en oppervlakken met 90% is verminderd, evenals de luchtweerstand met 10%. Het heeft ook een zelfklevende bumper die zich perfect aanpast aan zijn vorm, de Prisma-bumper. Het racket heeft een ruwe textuur op het vlak genaamd Slice, dat is ontworpen en ontwikkeld met een reeks gebogen lijnen waardoor de bal meer blijft plakken. Het racket is geschikt voor competitieve spelers die controle en precisie willen in hun spel.

Varlion Bourne Summum Prisma Radio (Diamond) - 2022/2023

269,99
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste Varlion padel racket voor competitieve spelers

9.5Expert Score
Conclusie

De Varlion Bourne Summum Prisma Radio (Diamond) – 2022/2023 is een uitstekend padel racket voor competitieve spelers die controle en precisie willen in hun spel. Het maakt gebruik van radiotechnologie en heeft een Prisma frame en zelfklevende bumper voor betere weerstand en wendbaarheid.

Voordelen
 • Radio Technologie
 • Prisma frame vermindert luchtweerstand met 10%.
 • Prisma-bumper beschermt tegen stoten en verminderd schade.
 • Slice technologie
 • Geschikt voor competitieve spelers die controle en precisie willen in hun spel.
Nadelen
 • Het racket is mogelijk niet geschikt voor spelers die meer kracht willen in hun spel.
 • Erg duur

Beste premium Varlion padel racket – Varlion Maxima Summum Prisma Radio

De Varlion Maxima Summum Prisma Radio (Teardrop) – 2022/2023 is een afgerond druppelvormig racket dat is ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar controle in hun spel zonder kracht te verliezen. Het racket heeft een lengte van 455 mm en een breedte van 260 mm. Het blad is gemaakt van carbon en fiberglass, terwijl het frame is gemaakt van Prisma frame. Het racket heeft een EVA-Hypersoft rubberen kern en weegt tussen de 355-380 gram. Het heeft een paars-zwart kleurenschema en is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder de radiotechnologie, de Summum-technologie en de Airflow-technologie.

Varlion Maxima Summum Prisma Radio (Teardrop) - 2022/2023

299,99
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste premium Varlion padel racket

9.5Expert Score
Conclusie

De Varlion Maxima Summum Prisma Radio (Teardrop) – 2022/2023 is een professioneel racket dat is ontworpen voor spelers die controle willen hebben over hun spel zonder kracht te verliezen. Het racket is uitgerust met de nieuwste technologieën en heeft een aantal voordelen en nadelen.

Voordelen
 • Radiotechnologie
 • Summum-technologie
 • Airfow-technologie
 • Wings Diffuser-technologie
 • Prisma-bumper
Nadelen
 • Duur
 • Vrij zwaar

Beste goedkope Varlion padel racket – Varlion LW hexagon 8.8

De Varlion LW hexagon 8.8 is een padelracket dat controle over kracht bevordert en ideaal is voor padelspelers die van zachte rackets houden. Het racket bevat een bi-directionele buis van koolstof en glasvezel, ondersteund door koolstofvezelhof in het hart. De kern bestaat uit een 38 mm Eva Hypersoft gem. hardheid en is gelamineerd met drie lagen gewone glasvezelstof, geïmpregneerd in de exclusieve Var Flex Epoxyhars van Varlion voor maximale weerstand en elasticiteit.

Varlion LW hexagon 8.8

84,49
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste goedkope Varlion padel racket

7.5Expert Score
Conclusie

De Varlion LW hexagon 8.8 is een betaalbaar padelracket dat controle bevordert, ideaal voor spelers die van zachte rackets houden. Het heeft een koolstof-glasvezel buis, koolstofvezel hart en een 38 mm Eva Hypersoft kern, gelamineerd met glasvezelstof en Varlion’s Var Flex Epoxyhars voor maximale duurzaamheid.

Voordelen
 • Veel controle over kracht
 • Het racket bevat een bi-directionele buis van koolstof en glasvezel, wat zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid.
 • Het koolstofvezel in het hart van het racket zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit.
 • De kern van 38 mm Eva Hypersoft gem. hardheid zorgt voor een zacht gevoel bij het slaan van de bal.
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Minder geschikt voor mensen die power willen

Beste Varlion padel racket kinderen – Varlion Maxima Sum Jeugd Padelracket

Het Varlion Maxima Sum Jeugd Padelracket is een padelracket voor kinderen, vervaardigd door Varlion, een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in padelrackets. Het racket heeft een gewicht van 300 tot 325 gram, een traanvorm en is ontworpen voor voornamelijk controle. Het is geschikt voor beginners en heeft een midden-laag balans. De kern van het racket is gemaakt van 38 mm Eva Flexcore gelamineerd met effen glasvezel stof en geïmpregneerd in Varlion’s exclusieve Var Flex Epoxyhars voor maximale elasticiteit en weerstand, en bedekt met een laag titanium dioxide. Het handvat is 13 cm lang en voorzien van Varlion’s exclusieve handgreep veiligheidstechnologie.

VARLION Maxima Sum Jeugd Padelracket

67,38
Laatste update was op: november 28, 2023 11:33 am

Beste Varlion padel racket kinderen

8Expert Score
Conclusie

Het Varlion Maxima Sum Jeugd Padelracket is een uitstekend padelracket voor kinderen dat is ontworpen voor beginners en voornamelijk controle. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een unieke handgreep veiligheidstechnologie.

Voordelen
 • Hoogwaardige materialen
 • Unieke handgreep veiligheidstechnologie
 • Geschikt voor beginners
 • Maximale elasticiteit en weerstand
 • Het racket is bedekt met een laag titaniumdioxide, wat zorgt voor extra duurzaamheid en bescherming.
Nadelen
 • Beperkte mogelijkheden voor gevorderde spelers: Het racket is ontworpen voor beginners en biedt voornamelijk controle.

Conclusie

Varlion is een belangrijke speler in de padel industrie, bekend om hun innovatieve producten en geavanceerde technologieën. Het merk is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige rackets en accessoires die spelers helpen hun prestaties op de baan te verbeteren en te genieten van deze groeiende sport.

Met de verschillende technologieën en ontwerpen die beschikbaar zijn, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte Varlion padel racket voor jouw speelstijl en niveau kunt vinden. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de beste Varlion padel racket die past bij jouw behoeften!

Om je uitrusting verder te completeren, bekijk dan onze andere artikelen over padel accessoires zoals de beste padeltassen, padel racket hoezen en de beste padel grip.

Ontdek ook onze uitgebreide gidsen over de beste padel rackets voor, heren en dames. Bovendien bieden we informatie over verschillende merken, zoals Dropshot, Head, Bullpadel, Adidas en Decathlon Kuikma, evenals goedkope rackets en een overzicht van alle merken.

Voeljegezond.nl
Logo