Beste Dunlop padel rackets in 2023

Laatst geupdate op april 5, 2023 by Voeljegezond.nl

Padel-liefhebbers, let op! Als je op zoek bent naar een nieuw racket om je spel te verbeteren, heb je geluk. Dunlop, een gerenommeerd sportmerk, biedt een fantastische selectie padelrackets die geschikt zijn voor zowel beginners als professionals. 

In dit artikel zullen we de beste Dunlop padel rackets bekijken, waarbij we de unieke eigenschappen, technologieën en verschillende modellen belichten die passen bij jouw speelstijl. 

Dus trek je sportkleding aan, pak je padel schoenen en bereid je voor om het perfecte Dunlop padel racket te vinden waarmee je je spel naar een hoger niveau kunt tillen.

Dunlop Rapid Control 2.0

beste beginners padel racket

Dunlop Galactica Team

beste gevorderde padel racket

Dunlop Galactica Pro

beste competive padel racket

Dunlop Aero-Star Pro

beste premium padel racket

Over Dunlop

Dunlop, een bekend en gerespecteerd sportartikelenmerk, is ook actief in de padelindustrie en biedt hoogwaardige producten voor spelers van alle niveaus. Opgericht in 1889 door John Boyd Dunlop, heeft het merk zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en is het wereldwijd bekend geworden door zijn betrokkenheid bij verschillende sporten, waaronder tennis, squash, badminton en golf.

In de padelwereld heeft Dunlop zich gevestigd als een vooraanstaand merk door het aanbieden van een breed scala aan producten, zoals padelrackets, ballen, tassen, schoenen en accessoires. Het merk staat bekend om zijn technologische innovaties, hoogwaardige materialen en compromisloze prestaties.

Padelrackets van Dunlop zijn ontworpen voor spelers van alle niveaus, van beginners tot professionals. Ze bieden een breed scala aan rackets met verschillende vormen, gewichten en balanspunten om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van elke speler. Enkele populaire modellen zijn onder andere de Dunlop Nemesis, Dunlop Inferno en Dunlop Titan.

Enkele technologieën die Dunlop in zijn padelrackets heeft geïntegreerd, zijn onder meer:

Power Channel: Een speciaal ontworpen kanaal in het racketblad dat zorgt voor extra stijfheid en kracht in de slagzone.

Vibro Pods: Siliconen inzetstukken die in het racketblad zijn geplaatst om trillingen te verminderen en een betere balans en gevoel te bieden.

Aeroframe: Een aerodynamisch frame ontwerp dat de luchtweerstand vermindert en de swingsnelheid verhoogt voor meer kracht en spin.

Tri-Bar: Een driehoekige structuur in de keel van het racket die zorgt voor extra stabiliteit en controle.

Dunlop padelballen zijn ook erg populair en worden vaak gebruikt in officiële toernooien en competities. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, consistente stuit en hoogwaardige prestaties. De Dunlop Pro Padel en Dunlop Team Padel zijn enkele van de meest gebruikte ballen in de padelwereld. 

Naast rackets en ballen biedt Dunlop een scala aan padel accessoires, zoals tassen, rugzakken, grips, schoenen en kleding. Hun producten zijn ontworpen om comfort, functionaliteit en stijl te bieden, zodat spelers er goed uitzien en zich goed voelen op de baan.

Dunlop heeft ook professionele spelers gesponsord en samengewerkt met enkele van de grootste namen in de sport, zoals Juani Mieres en Patty Llaguno. Deze samenwerkingen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en het succes van het merk in de padelindustrie.

Samenvattend is Dunlop een vooraanstaand padel racket merk in de padelwereld, dat zich inzet voor het leveren van hoogwaardige producten en technologieën die spelers helpen hun prestaties te verbeteren.

Beste koop Dunlop padel racket – Dunlop Speed Attack

De Dunlop Speed Attack is een padel racket dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm, waardoor de sweetspot relatief groot is en schoten sneller raak zullen zijn. Het gewicht van het racket is 365 gram, wat het makkelijk te gebruiken maakt. Het blad heeft een ruw oppervlak waardoor je meer spin aan de bal kunt geven.

Het racket is voorzien van een Graphite frame, wat extra stevigheid biedt en een superieur gevoel geeft. Het unieke ‘v’-gatenpatroon van Dunlop biedt maximale grip op de bal bij aanvallende slagen. Het racket heeft ook een drielaagse bovenlaag van Pro Eva, wat zorgt voor een perfecte touch.

Dunlop Speed Attack

90,00
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste koop padel racket

9Expert Score
Conclusie

De Dunlop Speed Attack is een ideaal racket voor beginnende en ervaren padel spelers die op zoek zijn naar controle en comfort. Het is een lichtgewicht racket met een ruw oppervlak voor extra spin en een groot sweetspot.

Voordelen
 • Groot sweetspot voor snellere schoten
 • Lichtgewicht voor makkelijk gebruik
 • Ruw oppervlak voor extra spin
 • Graphite frame voor extra stevigheid en superieur gevoel
 • 'V'-gatenpatroon voor maximale grip bij aanvallende slagen
Nadelen
 • Het ronde racketblad kan minder geschikt zijn voor spelers die op zoek zijn naar meer power bij hun slagen
 • Het racket is relatief duur in vergelijking met andere padel rackets op de markt

Beste Dunlop padel racket voor beginners – Dunlop Rapid Control 2.0

Het Dunlop Rapid Control 2.0 padel racket is speciaal ontworpen voor beginnende padel spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm, wat zorgt voor een relatief grote sweetspot en een gelijkmatige gewichtsverdeling over het hele racket.

Dit maakt het racket zeer geschikt voor spelers die op zoek zijn naar controle en precisie in hun slagen. Het racket is gemaakt van een combinatie van grafiet en Ultra soft Eva, wat zorgt voor extra comfort en een super licht gewicht.

Het Dunlop Rapid Control 2.0 padel racket heeft een medium balans en weegt 360 gram. De gebruikte technologie en materialen zorgen voor precies de juiste controle die je zoekt in een padel racket. Het gewicht en de geometrie van het racket zorgen voor een optimale beheersbaarheid en power.

Dunlop Rapid Control 2.0

63,00
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste beginners padel racket

8Expert Score
Conclusie

Het Dunlop Rapid Control 2.0 padel racket is een uitstekende keuze voor beginnende padel spelers die op zoek zijn naar controle en precisie in hun slagen. Het racket heeft een ronde vorm, een gelijkmatige gewichtsverdeling en is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een optimale beheersbaarheid en power

Voordelen
 • Grote sweetspot: De ronde vorm van het racketblad zorgt voor een relatief grote sweetspot, waardoor je schoten sneller raak zullen zijn
 • Gelijkmatige gewichtsverdeling: Het gewicht is gelijkmatig verdeeld over het hele racket, waardoor het racket makkelijk te gebruiken is
 • Hoogwaardige materialen: Het racket is gemaakt van een combinatie van grafiet en Ultra soft Eva, wat zorgt voor extra comfort en een super licht gewicht
 • Optimale beheersbaarheid: Het gewicht en de geometrie van het racket zorgen voor een optimale beheersbaarheid en power
 • Geschikt voor beginners: Het Dunlop Rapid Control 2.0 padel racket is speciaal ontworpen voor beginnende padel spelers
Nadelen
 • Niet geschikt voor gevorderde spelers: Het racket is speciaal ontworpen voor beginners en kan minder geschikt zijn voor gevorderde

Beste Dunlop padel racket voor gevorderden – Dunlop Galactica Team 

De Dunlop Galactica Team is een padel racket dat speciaal is ontworpen voor ervaren en gevorderde spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racketblad heeft een hybride vorm die de controle biedt van een ronde vorm en de kracht van een diamantvorm.

Het racket is gemaakt van Japans Carbon en heeft een kern van Pro Eva. Het weegt 365 gram en heeft een medium balans. Het is een wendbaar racket dat ideaal is voor spelers die met veel kracht willen spelen. De Dunlop Galactica Team is voorzien van verschillende technologieën, waaronder Japanese Carbon, Tri Max, Extra grip en Control Holes

Dunlop Rapid Control 2.0

63,00
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste beginners padel racket

8.5Expert Score
Conclusie

De Dunlop Galactica Team is een hoogwaardig padel racket dat speciaal is ontworpen voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racket heeft een hybride vorm en is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het een uitstekende prestatie levert op het veld.

Voordelen
 • Hybride vorm biedt controle en kracht
 • Gemaakt van Japans Carbon voor maximale consistentie en fantastische prestaties
 • Tri Max-technologie zorgt voor optimale versterking voor stabiliteit en controle
 • Extra grip door de ruwe toplaag voor extra spin
 • Control Holes-technologie biedt extra sterkte in het blad
Nadelen
 • Aan de zware kant
 • Wel duurder

Beste Dunlop padel racket voor competitieve spelers – Dunlop Galactica Pro

Het Dunlop Galactica Pro padel racket is ontworpen voor ervaren en gevorderde padel spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racketblad heeft een hybride vorm, wat betekent dat het racket de controle biedt van een ronde vorm en de power van een diamant vorm.

Het racket heeft een gewicht van 370 gram en is voorzien van een protectiestrip. Het frame is gemaakt van 12K Carbon en de kern is Pro Eva. Het racket is erg wendbaar en ideaal voor spelers die met veel power willen spelen.

Het racket is voorzien van de volgende technologieën: Japanese Carbon voor maximale consistentie en fantastische performance, 12K Carbon voor extra duurzaamheid en een top performance, Tri Max voor optimale versterking voor stabiliteit en controle, en Pro Eva voor een perfecte touch. Dit is een uniek systeem van Dunlop. Door de ruwe toplaag kun je extra veel spin geven.

Dunlop Galactica Pro

164,95
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste competive padel racket

8Expert Score
Conclusie

Het Dunlop Galactica Pro padel racket een uitstekende keuze is voor ervaren en gevorderde padel spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racket biedt een goede balans tussen controle en power, is wendbaar en voorzien van geavanceerde technologieën

Voordelen
 • Hybride vorm biedt controle en power
 • Voorzien van protectie strip
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals 12K Carbon en Pro Eva
 • Voorzien van geavanceerde technologieën zoals Japanese Carbon en Tri Max
 • Ruwe toplaag voor extra spin
Nadelen
 • Weer vrij zwaar
 • Het racket is relatief duur

Beste premium Dunlop padel racket – Dunlop Aero-Star Pro

De Dunlop Aero-Star Pro is een padel racket dat is ontworpen voor gevorderde spelers. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoog balanspunt, waardoor het geschikt is voor spelers die op zoek zijn naar maximale power bij aanvallende slagen.

Het racket weegt 370 gram en heeft een protectie strip om het frame te beschermen tegen beschadigingen. De Tri-Clamp-versterking biedt stabiliteit en zorgt voor meer controle en verminderde weerstand voor een hogere zwaaisnelheid. De exclusieve mal met een diamantvormig blad zorgt voor een bredere sweetspot bovenin de bat, wat zorgt voor maximale power bij alle aanvallende slagen.

Dunlop Aero-Star Pro

218,95
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste premium padel racket

8.5Expert Score
Conclusie

De Dunlop Aero-Star Pro is een padel racket dat geschikt is voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar maximale power bij aanvallende slagen. Het racket heeft een diamantvormig blad en een hoog balanspunt, en is voorzien van een protectie strip en Tri-Clamp-versterking voor meer stabiliteit en controle.

Voordelen
 • Maximale power bij aanvallende slagen door de diamantvormige mal en bredere sweetspot.
 • Hoog balanspunt voor meer power bij slagen
 • Protectie strip om het frame te beschermen tegen beschadigingen
 • Tri-Clamp-versterking biedt stabiliteit en zorgt voor meer controle en verminderde weerstand voor een hogere zwaaisnelheid
 • Geschikt voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar maximale prestaties
Nadelen
 • Hoger gewicht van 370 gram
 • Het racket is niet geschikt voor beginners vanwege de gevorderde kenmerken

Beste goedkope Dunlop padel racket – Dunlop Renegade Soft

Het Dunlop Renegade Soft padel racket heeft een ronde vorm, wat zorgt voor een lage balans en een grote sweet spot. Het racket biedt uitstekende controle en grote wendbaarheid. Het frame van het racket is gemaakt van carbon, wat zorgt voor duurzaamheid en weerstand.

Het racket heeft carbon flats die zorgen voor een grote stijfheid en kracht bij het slaan. De kern van het racket is gemaakt van Eva Soft rubber, wat zorgt voor een zachte touch en het verminderen van trillingen, waardoor het comfort tijdens het slaan verbetert.

Padelracket Renegade Soft

Laatste update was op: november 27, 2023 8:33 pm

beste goedkope padel racket

7.5Expert Score
Conclusie

Het Dunlop Renegade Soft padel racket is een hoogwaardig racket met een uitstekende controle en wendbaarheid, dankzij de ronde vorm en de materialen van hoge kwaliteit. Het racket biedt een zachte touch en vermindert trillingen, waardoor het comfort tijdens het slaan verbetert. En dat voor een betaalbare prijs!

Voordelen
 • Lage balans en grote sweet spot voor uitstekende controle en wendbaarheid
 • Frame van carbon voor duurzaamheid en weerstand.
 • Carbon flats voor grote stijfheid en kracht bij het slaan.
 • Eva Soft rubberen kern voor zachte touch en verminderen van trillingen
 • <a href="https://www.voeljegezond.nl/beste-padel-racket/goedkope/">Betaalbaar padel racket</a>
Nadelen
 • De ronde vorm kan minder geschikt zijn voor spelers die de voorkeur geven aan een ander type racketvorm.
 • Het racket is mogelijk niet geschikt voor beginners vanwege de geavanceerde functies en materialen.

Beste Dunlop padel racket kinderen – Dunlop Aero-Star Junior

De Dunlop Aero-Star Junior is een padel racket dat speciaal is ontworpen voor junior spelers. Het racketblad heeft een hybride vorm voor extra kracht en een brede sweetspot. Het gewicht van het racket is 320 gram en de bladdikte is 36 mm.

Het materiaal van het racket is graphite en de kern is gemaakt van Soft EVA. De Graphite constructie zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid. De Soft EVA kern zorgt voor fantastisch comfort en extra power. Dit racket is ideaal voor junior spelers die op zoek zijn naar een comfortabel en wendbaar racket met veel kracht.

Dunlop Aero-Star Junior

54,95
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

beste kinder padel racket

8Expert Score
Conclusie

de Dunlop Aero-Star Junior is een lichtgewicht padel racket, speciaal ontworpen voor junior spelers. Het heeft een hybride bladvorm voor extra kracht en een brede sweetspot, een graphite constructie voor extra stevigheid en duurzaamheid, en een Soft EVA kern voor comfort en extra power. Dit racket is ideaal voor junior spelers die op zoek zijn naar een comfortabel en wendbaar racket met veel kracht.

Voordelen
 • Hybride bladvorm voor extra kracht en een brede sweetspot
 • Lichtgewicht en comfortabel in gebruik
 • Graphite constructie zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid
 • Soft EVA kern zorgt voor fantastisch comfort en extra power
 • Ideaal voor junior spelers die op zoek zijn naar een comfortabel en wendbaar racket met veel kracht
Nadelen
 • Niet geschikt voor beginnende kinderen

Conclusie

Dus Dunlop is een bekend en gerespecteerd sportartikelen merk dat zich heeft gevestigd als een vooraanstaand merk in de parelindustrie. Ze bieden hoogwaardige producten, waaronder padel rackets, ballen, tassen, schoenen en accessoires, ontworpen voor spelers van alle niveaus.

Hun rackets bevatten technologische innovaties, hoogwaardige materialen en compromisloze prestaties. Ze hebben voor iedere niveau, speelstijl en prijsklasse wel een padel racket. Dus kies jou Dunlop padel racket en dan is het tijd om iedereen van de padelbaan te spelen!

Voeljegezond.nl
Logo