Beste goedkope padel rackets in 2023

Laatst geupdate op maart 28, 2023 by Voeljegezond.nl

Padel is een populaire sport die snel aan populariteit wint over de hele wereld. Het is een leuke en uitdagende sport die ook nog eens goed is voor je gezondheid.

Als je net begint met padel, wil je misschien niet meteen een grote investering doen in een high-end racket. Gelukkig zijn er veel betaalbare opties op de markt die nog steeds van goede kwaliteit zijn.

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste padel rackets voor een betaalbare prijs die er op dit moment beschikbaar zijn. We zullen kijken naar verschillende factoren zoals gewicht, materiaal, grip, balans, dikte en oppervlakte, om zo een goed beeld te krijgen van welke rackets de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Beste goedkope padel rackets in één overzicht – Onze top 7

Osaka Deshi Black

Beste goedkope padel racket voor beginners

Puma Solar Blink Power

Beste goedkope padel racket voor gevorderde

Babolat Reveal

Beste goedkope padelracket voor dames

Padelracket voor kinderen PR 190

Beste goedkope padel racket voor kinderen

Padelracket Ultimate Power 3 Gold LTD

Beste goedkope padel racket voor aanvallende speler

Padel racket PR 530

Beste padel racket voor verdedigende speler

Beste goedkope allround padel racket – Adidas Padelracket Faster Control Green

Het Adidas Padelracket Faster Control Green is een veelzijdig padelracket dat een perfecte balans biedt tussen kracht en controle. Het racket is ontworpen voor gemiddelde spelers die hun speelstijl willen identificeren en naar het volgende niveau willen gaan. Het racket heeft een druppelvormig ontwerp dat zorgt voor een geweldige hanteerbaarheid en comfort bij elke slag. Het heeft een gemiddelde balans en een laag gewicht, waardoor het zeer handelbaar, resistent en duurzaam is.

Het racket is vervaardigd met de STRUCTURAL REINFORCEMENT-technologie, die de structuur versterkt en de slijtvastheid verhoogt. De SMART HOLES LINEAR-technologie verbetert de duurzaamheid van het racket en bevordert de effecten op de padel bal met groepen van 3 geplaatste gaten. Het racket heeft ook een brede sweet spot, die opnamen optimaliseert en uitstekende controle en kracht biedt bij elke opname.

Padelracket Faster Control Green

Laatste update was op: november 27, 2023 9:25 pm

Beste goedkope allround padel racket

7.5Expert Score
Conclusie

Het Adidas Padel racket Faster Control Green is een veelzijdig en duurzaam padelracket dat een perfecte balans biedt tussen kracht en controle. Het is ontworpen voor gemiddelde spelers die hun speelstijl willen identificeren en naar het volgende niveau willen gaan.

Positive
 • Perfecte balans tussen kracht en controle
 • Zeer handelbaar, resistent en duurzaam.
 • STRUCTURAL REINFORCEMENT-technologie
 • SMART HOLES LINEAR-technologie
 • Brede sweet spot optimaliseert opnamen en biedt uitstekende controle en kracht bij elke slag.
Negatives
 • Niet geschikt voor gevorderde

Beste goedkope padel racket voor beginners – Osaka Deshi Black

Het Osaka Deshi Black padel racket is een ideaal padel racket voor beginnende spelers. Het racket heeft een ronde vorm, wat het makkelijk maakt om de bal goed te raken. Het racket beschikt over een grote sweetspot, waardoor het makkelijker is om goed te spelen. De ronde vorm in combinatie met het gewicht (375-385 gram) maakt dit racket ideaal om met veel controle te spelen. Het racketblad heeft een ruwe coating waardoor je gemakkelijker met spin kunt spelen.

Osaka Deshi Black

Beste goedkope padel racket voor beginners
7Expert Score
Conclusie

Het Osaka Deshi Black padel racket is een uitstekende keuze voor beginnende spelers die op zoek zijn naar een goedkoop racket met veel controle en een grote sweetspot.

Voordelen
 • Vergevingsgezind
 • Betaalbaar
 • Veel controle
 • Ruwe coating voor extra spin en controle
 • Meer power doordat het racket zwaarder is
Nadelen
 • Zwaar

Beste goedkope padel racket voor gevorderde – Puma Solar Blink Power

De Puma Solar Blink Power is een padel racket dat geschikt is voor ervaren spelers. Het racket heeft een druppelvormig blad, wat betekent dat de sweetspot iets verschoven is naar boven voor meer kracht. Het racket is ontworpen voor aanvallende spelers die bij elke slag consistente kracht en snelheid zoeken. Het PWR-racket bevat ook een extra powerbar die comfort en ondersteuning biedt aan spelers die hun kracht op het veld willen vergroten. Het racket beschikt over een medium harde, dichte maar elastische EVA kern.

Puma Solar Blink Power

Beste goedkope padel racket voor gevorderde
8Expert Score
Conclusie

De Puma Solar Blink Power is een uitstekend padel racket voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een betaalbaar racket met veel kracht en snelheid. Het druppelvormige blad en de extra powerbar maken dit racket ideaal voor aanvallende spelers die hun kracht willen vergroten.

Voordelen
 • Druppelvorm zorgt voor goede balans tussen kracht en controle
 • Extra powerbar
 • Medium harde elastische EVA kern
 • Hoge balans, ideaal voor aanvallend spel
 • Lichtgewicht
Nadelen
 • Het racket is niet geschikt voor beginners vanwege de druppelvorm en het hoge balanspunt.

Beste goedkope padelracket voor dames – Babolat Reveal 

Het Babolat Reveal padelracket is een ideaal racket voor dames die op zoek zijn naar een betaalbaar racket. Het racket heeft een rond blad met een oversized formaat, wat veel controle geeft. Het lage balanspunt zorgt voor extra wendbaarheid en maakt het racket makkelijk bespeelbaar. Het frame van het racket is gemaakt van carbon, wat zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid. Het blad van het racket is gemaakt van glasvezel en heeft een EVA foam kern. Het racket is voorzien van een protectiestrip om het blad te beschermen tegen beschadigingen.

Babolat Reveal

Beste goedkope padelracket voor dames
8Expert Score
Conclusie

Het Babolat Reveal padelracket is een betaalbaar en wendbaar padel racket voor dames, met een rond, oversized blad voor meer controle. Het carbon frame en glasvezel blad met EVA foam kern zorgen voor stevigheid en duurzaamheid, terwijl de protectiestrip extra bescherming biedt. Een slimme investering voor dames die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar racket.

Voordelen
 • Oversized rond blad, hierdoor grote sweet spot
 • Lage balans
 • Het carbon frame zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid.
 • Het glasvezel blad met EVA foam kern zorgt voor een goede balans tussen power en controle.
 • Het racket is voorzien van een protectiestrip om het blad te beschermen tegen beschadigingen.
Nadelen
 • Het racket is voornamelijk geschikt voor beginnende spelers en kan minder geschikt zijn voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar meer power.

Beste goedkope padel racket voor kinderen – Kuikma Padel racket voor kinderen PR 190 blauw

Het Kuikma Padel racket voor kinderen PR 190 blauw is ontworpen voor kinderen tussen de 9 en 11 jaar die voor het eerst kennis willen maken met padel. Het racket is licht en wendbaar, met een gewicht van 325 gram en een dikte van 36 mm. Het racket is gemaakt van een combinatie van glasvezel en EVA-schuim, wat zorgt voor meer comfort en minder trillingen tijdens het spelen. Het racket heeft een balanspunt van 340 mm, wat betekent dat het gewicht van het racket gelijkmatig verdeeld is over het hele racket. Dit zorgt voor meer controle over de bal en een betere wendbaarheid.

Padelracket voor kinderen PR 190

Laatste update was op: november 27, 2023 9:25 pm

Beste goedkope padel racket voor kinderen

6.5Expert Score
Conclusie

Het Kuikma Padelracket voor kinderen PR 190 blauw is een uitstekende keuze voor kinderen die net beginnen met padel. Het is licht, wendbaar en biedt voldoende controle over de bal. Het is ook betaalbaar en geschikt voor kinderen.

Voordelen
 • Lichtgewicht en wendbaar
 • Gemaakt van een combinatie van glasvezel en EVA-schuim, wat zorgt voor meer comfort en minder trillingen tijdens het spelen.
 • Veel controle
 • Betaalbaar
 • Goede reviews!
Nadelen
 • Alleen voor kinderen
 • Minder power

Beste goedkope padel racket voor aanvallende speler – Padelracket Ultimate Power 3 Gold LTD

Het Padelracket Ultimate Power 3 Gold LTD heeft een HRS CORE+ kern met een dichter schuim dan de HR3-kern, wat de snelheid waarmee het racket terugkeert naar zijn staat voor het slaan van de bal verhoogt. Dit schuim zorgt voor maximale kracht bij elke slag. Het racket heeft ook een frame van carbon, wat stevigheid en duurzaamheid biedt aan het frame en het racket in het algemeen. De Dynamic Composit Structure minimaliseert het verschil in hardheid tussen het frame en het blad van het racket, waardoor de kans op vezelbreuk bij het slaan van de bal met de buitenste delen van het racket wordt verminderd. De 3K-vezel die in het racket wordt gebruikt, wordt verkregen door glasvezel draden in elkaar te vlechten om kleine vierkanten te vormen en heeft een hoger gewicht dan normale vezels. Het Ruwe Oppervlak op de laatste laag van het blad zorgt voor meer spin en de Oversize Grip biedt een langer handvat voor gemakkelijker vasthouden.

Padelracket Ultimate Power 3 Gold LTD

34,99
Laatste update was op: november 27, 2023 9:25 pm

Beste goedkope padel racket voor aanvallende speler

8.5Expert Score
Conclusie

De Padelracket Ultimate Power 3 Gold LTD is een hoogwaardig padelracket dat ontworpen is voor maximale kracht en spinmogelijkheden. Het racket is voorzien van een HRS CORE+ kern, een frame van carbon, Dynamic Composit Structure, 3K-vezel en een Ruw Oppervlak op de laatste laag van het blad. De Oversize Grip biedt gemakkelijker vasthouden

Voordelen
 • HRS CORE+ kern voor maximale kracht
 • Frame van carbon biedt stevigheid en duurzaamheid
 • Dynamic Composit Structure
 • Ruw oppervlak op de laatste laag van het blad zorgt voor meer spin.
 • Oversize Grip biedt een langer handvat voor gemakkelijker vasthouden.
Nadelen
 • De hoge kwaliteit en geavanceerde functies
 • Het ruwe oppervlak op de laatste laag van het blad kan meer onderhoud vereisen om het in optimale conditie te houden.

Beste goedkope padel racket voor verdedigende speler – Padel racket PR 530 zwart/blauw

De PR 530 is een padel racket dat speciaal is ontworpen voor gevorderde padelspelers. Het racket heeft een druppelvorm en weegt tussen 321 en 340 gram, met een neutrale balans voor veelzijdige spelers. Het racket heeft een impactoppervlak van glasvezel en SOFT EVA-schuim voor meer tolerantie. Het racket heeft ook een rubberen grip voor meer comfort en stabiliteit tijdens het spelen.

Padel racket PR 530

Laatste update was op: november 27, 2023 9:25 pm

Beste padel racket voor verdedigende speler

7.5Expert Score
Conclusie

Het padel racket PR 530 is een uitstekende keuze voor gevorderde padelspelers die op zoek zijn naar een racket met veelzijdigheid en tolerantie. Het racket heeft een druppelvorm, weegt tussen 321 en 340 gram en heeft een neutrale balans. Het impactoppervlak is gemaakt van glasvezel en SOFT EVA-schuim, wat zorgt voor meer tolerantie tijdens het spelen. Het racket heeft ook een rubberen grip voor meer comfort en stabiliteit tijdens het spelen.

Voordelen
 • Het neutrale balanspunt van het racket maakt het geschikt voor veelzijdige spelers.
 • Vergevingsgezind
 • Wendbaar door het lage gewicht
 • Het racket heeft een impactoppervlak van glasvezel en SOFT EVA-schuim
 • Duurzaam, door het gebruik van hoogwaardige materialen
Nadelen
 • Beetje duurder in vergelijking met de andere rackets

Waar moet een padel racket minimaal aan voldoen?

Soms wil je niet bakken met geld uitgeven, maar het is wel belangrijk dat wat je koopt nog steeds van kwaliteit is. Om een goed padel racket te kiezen, moet het raket minimaal aan de volgende punten voldoen.

Gewicht

Het gewicht van het racket moet tussen de 320 en 360 gram liggen, om een goede balans tussen controle en kracht te bieden.

Materiaal

Het materiaal van het racket moet van hoge kwaliteit zijn en het liefst bestaan uit carbon of grafiet. Dit zorgt voor meer duurzaamheid en stijfheid, wat bijdraagt aan betere prestaties.

Grip

De grip van het racket moet comfortabel en antislip zijn, zodat de speler het racket stevig kan vasthouden tijdens het spelen.

Balans

Het racket moet een evenwichtige balans hebben, zodat de speler gemakkelijk kan manoeuvreren en snel kan reageren op de bal. Voor beginnende spelers is een lage balans erg fijn door de wendbaarheid. Ben je al meer ervaren en speel je meer aanvallend dan is een hoge balans fijn voor de extra kracht. Ben je meer een verdedigende speler dan is een neutrale of lage balans erg fijn dit geeft je een mooie balans tussen kracht en controle.

Dikte

De dikte van het racket moet tussen de 36 en 38 millimeter liggen, voor een optimale balans tussen kracht en controle. Hoe dunner het racket hoe minder kracht je hebt en hoe harder je zult moeten werken.

Oppervlakte

Het oppervlak van het racket moet gemaakt zijn van een materiaal dat zowel duurzaam als licht is. Hierdoor kun je gemakkelijk zwaaien om de bal met meer kracht te raken. Een goed oppervlak maakt het ook gemakkelijker om de bal te controleren en geeft hem meer spin.

Conclusie

Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn en dat geldt ook voor padel rackets. Door te letten op het gewicht, materiaal, grip, balans, dikte en oppervlakte van het racket, kun je een goede keuze maken zonder al te veel geld uit te geven. Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen speelstijl en ervaring om de juiste balans te vinden tussen controle en kracht. Met deze factoren in gedachten kun je een padel racket kiezen dat past bij jouw niveau en speelstijl, en waar je lang plezier van zult hebben.

Misschien ook interessant:

Betse padel racket merken

Beste padeltassen

Welke padel accessoires heb je allemaal?

Voeljegezond.nl
Logo