Beste padel racket voor gevorderden in 2023

Laatst geupdate op maart 28, 2023 by Voeljegezond.nl

Als gevorderde padel speler is het kiezen van het juiste padel racket van groot belang om je spel te verbeteren. Met zoveel verschillende soorten en merken padel rackets op de markt kan het echter lastig zijn om de beste optie te kiezen.

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van padel rackets voor gevorderden en geven we je handige tips waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste racket.

Daarnaast hebben we een selectie gemaakt van de beste padel rackets voor gevorderden en deze voor jou op een rijtje gezet. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en blijven beter worden met de beste padel spullen voor jou doelen!

beste-padel-racket-gevorderden-kopen

Beste padel racket voor gevorderden in één overzicht – Onze top 7

Wilson Blade Elite TX Padel 2

Beste koop padel racket voor gevorderden

Puma Solar Blink Power

Beste goedkope padel racket voor gevorderden

Black Crown Special Soft

Beste aanvallend padel racket voor gevorderden

Head Zephyr Pro

Beste verdedigend padel racket voor gevorderden

adidas Adipower Multiweight Control

Beste premium padel racket voor gevorderden

Nox ML10 Pro Cup

Beste padel racket voor gevorderde dames

Bullpadel Vertex Junior Boy 23

Beste padel racket voor gevorderde kinderen

Beste koop padel racket voor gevorderden – Wilson Blade Elite TX Padel 2

De Wilson Blade Elite TX Padel 2 is een padel racket dat speciaal is ontworpen voor ervaren padel spelers. Het racket is uitgerust met een druppelvormig blad, wat betekent dat de sweetspot iets hoger ligt dan bij andere rackets. Dit zorgt voor meer kracht bij het slaan van de bal. Het racket heeft een midden balanspunt van 257 mm en weegt 361 gram, waardoor het goed gebalanceerd is en een ideale combinatie van power en controle biedt. Het frame van het racket is gemaakt van fiberglass en de kern is van EVA Soft, wat zorgt voor de nodige elasticiteit om trillingen te absorberen. De structuur op het racketblad zorgt voor extra spin en controle.

Wilson Blade Elite TX Padel 2

109,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste koop padel racket voor gevorderden

8Expert Score
Conclusie

De Wilson Blade Elite TX Padel 2 is een uitstekend racket voor ervaren padel spelers die hun spel willen verbeteren. Het racket heeft een druppelvormig blad, een midden balanspunt en een gewicht van 361 gram, wat zorgt voor een goede balans tussen power en controle. Het frame van fiberglass en de EVA Soft kern zorgen voor de nodige elasticiteit om trillingen te absorberen, terwijl de structuur op het racketblad extra spin en controle biedt.

Voordelen
 • Het druppelvormige blad zorgt voor meer kracht bij het slaan van de bal.
 • Goede balans tussen power en controle.
 • Het frame van fiberglass en de EVA Soft kern absorberen trillingen.
 • De structuur op het racketblad biedt extra spin en controle
 • Het racket is geschikt voor een brede groep padelspelers.
Nadelen
 • Aan de zware kant

Beste goedkope padel racket voor gevorderden – Puma Solar Blink Power

De Puma Solar Blink Power is een betaalbaar padel racket dat geschikt is voor ervaren spelers. Het racket heeft een druppelvormig blad, waardoor de sweetspot iets verschoven is naar boven voor meer kracht. Het racket is ontworpen voor aanvallende spelers die bij elke slag consistente kracht en snelheid zoeken. Het PWR-racket bevat ook een extra powerbar die comfort en ondersteuning biedt aan de spelers die hun kracht op het veld willen vergroten. Het racket beschikt over een medium harde, dichte maar elastische kern. Het frame is gemaakt van carbon en het blad van grafiet, wat zorgt voor een lichtgewicht racket dat toch sterk en duurzaam is. Het racket weegt tussen de 350-370 gram en heeft een hoge balans.

Puma Solar Blink Power

91,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste goedkope padel racket voor gevorderden

7.5Expert Score
Conclusie

De Puma Solar Blink Power is een betaalbaar hoogwaardig padel racket voor ervaren spelers die meer kracht en snelheid willen. Het extra powerbar-systeem biedt comfort en ondersteuning, terwijl het lichtgewicht carbon frame en grafieten blad zorgen voor een sterk en duurzaam racket. De medium harde, dichte maar elastische kern van het racket biedt een goede balans tussen kracht en controle.

Voordelen
 • Veel kracht
 • Powerbar-systeem
 • Carbon Frame
 • Betaalbaar
 • Duurzaam
Nadelen
 • Vrij hoog gewicht

Beste aanvallend padel racket voor gevorderden – Black Crown Special Soft

De Black Crown Special Soft is een padel racket dat ontworpen is voor ervaren en gevorderde spelers die een aanvallende speelstijl hebben en optimale power willen ervaren in elke slag. Het racketblad heeft een druppelvorm, wat betekent dat de sweetspot iets is verschoven naar boven voor meer kracht. Het racket heeft een extra brede sweetspot en een ruw oppervlak voor meer spin. De kern van het racket is gemaakt van Power Soft White EVA rubber met een dichtheid van 17, wat zorgt voor een uitstekende combinatie van power en controle. Het racketblad is gemaakt van 3K Carbon, wat zorgt voor flexibiliteit en duurzaamheid. Het frame bestaat voor 80% uit Carbon Fiber en biedt extra controle en output van de bal. De Ergonomic grip zorgt voor een comfortabele greep.

Black Crown Special Soft

229,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste aanvallend padel racket voor gevorderden

8.5Expert Score
Conclusie

De Black Crown Special Soft is een uitstekend padel racket voor ervaren en gevorderde spelers die een aanvallende speelstijl hebben en optimale power willen ervaren in elke slag. Het racket heeft een extra brede sweetspot, een druppelvormig racketblad en een ruw oppervlak voor meer spin. Het racketblad is gemaakt van 3K Carbon en de kern van Power Soft White EVA rubber, wat zorgt voor flexibiliteit en duurzaamheid.

Voordelen
 • Het ruwe oppervlak van het racketblad zorgt voor meer spin en controle
 • Veel power
 • Extra brede sweet spot
 • Racketblad is gemaakt van 3K Carbon
 • Erg duurzaam
Nadelen
 • Erg duur

Beste verdedigend padel racket voor gevorderden – HEAD Zephyr Pro

Het HEAD Zephyr Pro padel racket is speciaal ontworpen voor ervaren spelers die hun spel naar een hoger niveau willen tillen. Het racket heeft een rond blad, wat resulteert in een relatief grote sweetspot. Dit maakt het racket vergevingsgezind wanneer je de bal niet helemaal op de juiste plek raakt. Het racket geeft veel controle zonder de nodige power te verliezen. Het racketblad van fiberglass zorgt daarnaast voor een zachtere feel en extra touch. Het racket heeft een balans van 273 mm en weegt 365 gram. Dit maakt dit head padel racket het een goede keuze voor een verdedigende speler!

Head Zephyr Pro

159,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste verdedigend padel racket voor gevorderden

8.5Expert Score
Conclusie

Het HEAD Zephyr Pro padel racket is een uitstekende keuze voor ervaren spelers die op zoek zijn naar een racket dat hen meer controle geeft zonder de nodige power te verliezen. Het ronde blad en de grote sweetspot maken het racket vergevingsgezind, terwijl het fiberglass blad zorgt voor een zachtere feel en extra touch.

Voordelen
 • Grote sweet spot
 • Veel controle
 • Extra touch
 • Vergevingsgezind
 • Duurzaam
Nadelen
 • Wel een beetje zwaar (365 gram)

Beste premium padel racket voor gevorderden – Adidas Adipower Multiweight Control:

Het Adidas Adipower Multiweight Ctrl padel racket is ontworpen voor ervaren en gevorderde padel spelers die op zoek zijn naar optimale controle. Het racketblad heeft een ronde vorm met de sweetspot in het midden, wat zorgt voor veel controle in je slagen.

Het Weight & Balance System stelt je in staat om het gewicht van het racket aan te passen met behulp van 6 verwijderbare schroeven, waardoor het gewicht hoger of lager kan worden met een variatie tot 12 gram. De plaatsing van de schroeven heeft ook invloed op de balans van het racket, waardoor je het racket kunt aanpassen aan jouw speelstijl.

Het frame is volledig gemaakt van carbon en het racketblad van Carbon Aluminized 15K, wat zorgt voor ultieme kracht in je slagen. De kern is gemaakt van EVA High Memory, waardoor het racket een goede demping heeft en trillingen worden verminderd. De structuur op het racketblad zorgt ervoor dat je meer spin kunt geven aan de bal, waardoor je meer controle hebt over de richting van de bal.

adidas Adipower Multiweight Control

319,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste premium padel racket voor gevorderden

9.5Expert Score
Conclusie

Het Adidas Adipower Multiweight Ctrl padel racket is ideaal voor ervaren spelers die controle willen. De 6 verwijderbare schroeven van het Weight & Balance System stellen je in staat het gewicht van het racket en de balans aan te passen. Het Adidas padel racket heeft een carbon frame en Carbon Aluminized 15K racketblad voor kracht en spin, en een EVA High Memory kern voor demping en minder trillingen.

Voordelen
 • Aanpasbaar gewicht
 • Uitstekende controle
 • Veel power
 • Racketblad gemaakt van Carbon Aluminized 15K
 •  EVA High Memory verminderd trillingen
 • De structuur op het racketblad zorgt ervoor dat je meer spin kunt geven aan de bal
Nadelen
 • Erg duur

Beste padel racket voor gevorderde dames – Nox ML10 Pro Cup

Het Nox ML10 Pro Cup padel racket is een uitstekende keuze voor gevorderde dames die op zoek zijn naar controle en precisie in hun spel. Het dames padel racket heeft een klassiek model en is een van de best verkopende rackets van Nox. Het blad heeft een ronde vorm, waardoor de sweetspot relatief groot is en je slagen sneller raak zullen zijn. Het ronde racketblad zorgt er ook voor dat het gewicht op alle punten gelijk is, waardoor het racket makkelijk te gebruiken is. Het racketblad is gemaakt van fiberglass met een gemetaliseerde afwerking, wat zorgt voor een stijfheid die tussen carbon en glasvezel ligt. Het racket heeft een dikte van 38 mm en een gewicht van 350-365 gram. Het frame is gemaakt van fiber carbon en de kern van HR3 Core. Het racket heeft een Power van 9/10 en een Controle van 10/10. Het Smartstrap® vervangbare veiligheidskoordsysteem maakt het eenvoudig om het koord te vervangen.

Nox ML10 Pro Cup

179,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste padel racket voor gevorderde dames

8.5Expert Score
Conclusie

Het Nox ML10 Pro Cup padel racket is een uitstekende keuze voor gevorderde dames die op zoek zijn naar controle en precisie in hun spel. Het ronde racketblad zorgt voor een grote sweetspot en een gelijkmatige gewichtsverdeling, waardoor het racket gemakkelijk te gebruiken is. Het vervangbare veiligheidskoordsysteem maakt het eenvoudig om het koord te vervangen.

Voordelen
 • Grote sweet spot
 •  Smartstrap® vervangbare veiligheidskoordsysteem
 • Veel controle
 • Het racketblad is gemaakt van fiberglass met een gemetaliseerde afwerking
 • Duurzaam
Nadelen
 • Minder power
 • Aan de dure kant

Beste padel racket voor gevorderde kinderen – Bullpadel Vertex Junior Boy 23

De Bullpadel Vertex Junior Boy 23 is een padel racket van het merk Bullpadel en is speciaal ontworpen voor gevorderde junior padel spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racket heeft een diamantvormig blad, waardoor de sweetspot relatief hoger op het racket zit en het makkelijker wordt om de bal hard te raken. Het gewicht van het racket is 335 – 345 gram, waardoor het racket erg wendbaar is en ideaal voor spelers die met veel power willen spelen. Het racket is voorzien van de volgende technologieën: Carbontube, het frame is 100% gemaakt van Carbon. Vertex hart, zorgt voor een goede verdeling van het gewicht, verminderd trillingen en geeft meer stijfheid in het racketblad. Daarnaast heeft dit bullpadel padel racket ook een mooi design, waarmee je iedereen jaloers maakt op de padel baan!

Bullpadel Vertex Junior Boy 23

54,95
Laatste update was op: november 27, 2023 9:03 pm

Beste padel racket voor gevorderde kinderen

8Expert Score
Conclusie

De Bullpadel Vertex Junior Boy 23 is een ideaal racket voor gevorderde junior padel spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. Het racket heeft een diamantvormig blad en is voorzien van verschillende technologieën die zorgen voor een perfecte combinatie van kracht en controle.

Voordelen
 • Zeer wendbaar
 • Veel kracht door diamant vorm
 • Frame van 100% Carbon
 • Licht van gewicht
 • Veel comfort
Nadelen
 • Wel kleinere sweet spot door diamantvorm
 • Niet geschikt voor volwassenen

Waar op letten bij het kopen van een padel racket voor gevorderden?

Als gevorderde padel speler is het belangrijk om een padel racket te kiezen dat past bij jouw speelstijl en niveau. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een padel racket voor gevorderden. Hieronder vindt je deze factoren en geven we tips om het juiste padel racket te kiezen.

Speelstijl

Speel stijl is misschien wel het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van een padel racket voor gevorderden. Daarom hebben we hieronder ‘richtlijnen’ die je in je overweging kunt meenemen. 

Aanvallende speelstijl: Als je een aanvallende speelstijl hebt, waarbij je vaak aan het net staat en snelle slagen maakt, dan moet je kiezen voor een racket met een hoger balanspunt en een druppel of diamantvorm. Dit geeft je meer kracht en precisie om aanvallende slagen te maken.

Verdedigende speelstijl: Als je een verdedigende speelstijl hebt, waarbij je vaak achterin staat en lange slagen maakt, dan moet je kiezen voor een racket met een lager balanspunt en een dunner frame. Dit geeft je meer controle en precisie bij het maken van lange slagen.

Allround speelstijl: Als je een allround speelstijl hebt, waarbij je zowel aanvallende als verdedigende slagen maakt, dan moet je kiezen voor een racket met een gemiddeld balanspunt en frame dikte. Dit geeft je een goede balans tussen kracht en controle om beide soorten slagen te maken.

Sweet spot (Vorm)

De sweet spot is het punt op het racket waar je de padel bal het beste kunt raken. Als gevorderde speler heb je meer controle over je slagen en moet je een racket kiezen met een grotere sweet spot, zodat je meer precisie en kracht kunt geven aan je slagen. Kies dan voor een ronde vorm (Grootste sweetspot) of een druppelvorm (balans tussen diamant en rond). Maar wil je echt alleen keiharde ballen slaan kies dan voor een diamant vorm, deze heeft een vrij kleine sweetspot maar heeft wel veel meer kracht!

Dikte van het frame

De dikte van het frame beïnvloedt de stijfheid van het racket. Over het algemeen biedt een dunner frame meer controle, terwijl een dikker frame meer kracht biedt. Dus ben je een verdedigende speler wil je meer controle dus een minder dik racket. Maar ben je een echte aanvaller dan wil je een wat dikker padel racket dat meer kracht biedt.

Stijfheid

De stijfheid van het racket is belangrijk omdat het de trillingsfrequentie van het racket beïnvloedt. Een stijver racket biedt meer kracht, terwijl een flexibeler racket meer controle biedt. Als gevorderde speler moet je goed kijken naar je speelstijl en hier je stijfheid op aanpassen. Ben je meer aanvallend dan moet je een stijver racket kiezen en als je meer verdedigend bent een flexibeler racket

Breedte van de grip

De breedte van de padel grip is belangrijk omdat het de manier beïnvloedt waarop je het racket vasthoudt. Als de grip te smal is, kan het zijn dat je handen gaan glijden en dat je minder controle hebt over je slagen. Als de grip te breed is, kan het zijn dat je handen vermoeid raken en dat je minder kracht hebt.

Conclusie

Bij het kiezen van een padel racket voor gevorderden is het belangrijk om rekening te houden met je speelstijl, de sweet spot, de dikte van het frame, de stijfheid en de breedte van de grip. Een aanvallende speelstijl vraagt om een racket met een hoger balanspunt en druppel of diamant vorm, terwijl een verdedigende speelstijl een lager balanspunt en dunner frame nodig heeft. De stijfheid moet worden afgestemd op je speelstijl, een dunner frame biedt meer controle, terwijl een dikker frame meer kracht biedt. De breedte van de grip moet worden afgestemd op de grootte van je handen voor een goede controle over je slagen.

Misschien ook interessant:

Beste padel accessoires

Beste padeltassen

Voeljegezond.nl
Logo