Beste padel rackets voor beginners in 2024

Laatst geupdate op maart 28, 2023 by Voeljegezond.nl

Padel is een fantastische sport om te spelen, of je nu op zoek bent naar een leuke manier om in vorm te blijven of een nieuwe uitdaging wilt aangaan. Maar als beginner kan het vinden van het juiste racket een ontmoedigende taak lijken, vooral als je niet bekend bent met de verschillende soorten padel rackets en hun eigenschappen. 

Gelukkig zijn er tal van opties beschikbaar die perfect zijn voor beginnende padelspelers, en we zullen je laten zien waar je op moet letten bij het kiezen van het beste racket voor jouw behoeften. 

Of je nu op zoek bent naar iets lichts en wendbaars of een zwaarder racket met meer power, we hebben de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen en het meeste uit je padel ervaring te halen.

beste-padel-racket-beginner-kopen

Beste padel rackets voor beginners in één overzicht – Onze top 6!

Bullpadel X-Compact 2

Beste koop padel racket voor beginners

Osaka Deshi Black

Beste goedkope padel racket voor beginners

Nox X-one Exclusive

Beste aanvallend padel racket voor beginners

adidas Drive 3.2

Beste verdedigend padel racket voor beginners

Dutch Padel Vulcan

Beste premium padel racket voor beginners

Starvie Raptor Junior

Beste padel racket voor beginnende kinderen

Beste padel rackets voor beginners kopen!

Als beginnende padel speler kan het kiezen van het juiste racket een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende rackets, padel merken, modellen en specificaties om uit te kiezen. Het kiezen van het juiste type racket is echter van cruciaal belang om je padel vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Daarom hebben we hieronder een selectie gemaakt van de beste padel rackets voor beginners, zo kun je gemakkelijk een padel racket kiezen!

Beste koop padel racket voor beginners – Bullpadel X-Compact 2

Ben jij een beginnende padel speler op zoek naar comfort en controle tijdens het spelen? Dan is de Bullpadel X Compact 2 het ideale racket voor jou! Dit racket is speciaal ontworpen voor beginnende spelers en biedt de perfecte combinatie van controle, comfort en kracht.

De ronde vorm van het racketblad zorgt voor een grote sweetspot, wat betekent dat je slagen sneller raak zullen zijn. Bovendien zorgt het ronde racketblad ervoor dat het gewicht op alle punten gelijk is, waardoor het racket makkelijk te gebruiken is. Het gewicht van het racket is tussen de 360 en 370 gram, waardoor het ideaal is om met veel controle te spelen.

Het frame van de Bullpadel X Compact 2 is gemaakt van Polyglass, een combinatie van glasvezel en carbon. Dit zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid van het racket. Daarnaast is het racket voorzien van een Soft Eva kern, wat voor een comfortabel gevoel zorgt bij het slaan van de padel bal en trillingen in de arm vermindert.

De Carbontube technologie maakt dit racket extra krachtig en controleerbaar. Het tube frame is namelijk gemaakt van 100% carbon, wat zorgt voor een perfecte combinatie van kracht en controle.

Kortom, dit Bullpadel padel racket is het ideale racket voor beginnende padel spelers die op zoek zijn naar comfort en controle tijdens het spelen. 

Bullpadel X-Compact 2

45,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste koop padel racket voor beginners

8Expert Score
Conclusie

Dus waar wacht je nog op? Als beginnende padel speler wil je niets liever dan comfortabel en gecontroleerd spelen. Met de Bullpadel X Compact 2 heb je de perfecte combinatie van controle, comfort en kracht in handen. Bestel nu en ervaar zelf hoe dit racket jouw spel naar een hoger niveau tilt.

Voordelen
 • Veel controle
 • Comfortabel
 • Prima kracht
 • Mooie prijs
 • Goede kwaliteit
Nadelen
 • Aan de wat zwaardere kant

Beste goedkope padel racket voor beginners – Osaka Deshi Black

Als beginnende padel speler wil je graag een goed racket dat past bij jouw niveau en budget. De Osaka Deshi Black is het perfecte racket voor beginners, met een ronde vorm en een gewicht van 375-385 gram maakt het een zwaar racket maar het zorgt wel voor veel kracht tijdens het spelen.

Het racketblad is voorzien van een ruwe coating waardoor je gemakkelijker met spin kunt spelen en de grote sweetspot maakt het veel gemakkelijker om de bal goed te raken. Het frame van het racket is gemaakt van composiet, waardoor het racket extra stevig en duurzaam is, terwijl de toplaag van fibreglass zorgt voor een perfecte combinatie van kracht en controle.

Als je op zoek bent naar een kwalitatief goed en betaalbaar racket voor beginners, dan is de Osaka Deshi Black het racket voor jou.

Osaka Deshi Black

42,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste goedkope padel racket voor beginners

7Expert Score
Conclusie

Met de Osaka Deshi Black ben je als beginnende padel speler helemaal klaar om de baan op te gaan en je spel naar een hoger niveau te tillen. Dit racket biedt niet alleen de nodige speel gemak en kracht, maar ook de mogelijkheid om met spin te spelen. En dat alles voor een betaalbare prijs!  

Voordelen
 • Ruwe coating voor spin
 • Zeer betaalbaar
 • Goede kracht
 • Prima controle
 • Japanse kwaliteit
 • Stijlvol!
Nadelen
 • Zwaar (375 – 385 gram)

Beste aanvallend padel racket voor beginners – NOX X-One Exclusive

Op zoek naar het beste aanvallende padel racket voor beginners? Zoek niet verder dan de Nox X-One Exclusive! Dit racket is perfect voor beginnende spelers die graag aanvallend en met veel power spelen. Het ronde blad biedt een grote sweetspot, waardoor het makkelijk is om de bal op de juiste plek te raken en meer succesvolle slagen te maken. Het gewicht van 360-375 gram is gelijkmatig verdeeld over het racket, wat zorgt voor een evenwichtig gevoel en meer controle tijdens het spel.

Het Nox X-One Exclusive racket heeft ook een HR3 Core, wat betekent dat je maximale power ervaart tijdens het spelen. De 30% carbon frame en 3K Fiberglass bladmaterialen maken dit racket duurzaam en perfect voor spelers die hun vaardigheden willen verbeteren.

Nox X-one Exclusive

59,95
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste aanvallend padel racket voor beginners

8.5Expert Score
Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste aanvallende padel racket voor beginners, dan is de Nox X-One Exclusive de perfecte keuze voor jou. Dit racket biedt een grote sweetspot en gelijkmatige verdeling van het gewicht, wat zorgt voor meer controle en succesvolle slagen. Bovendien heeft het racket een HR3 Core die maximale power biedt en het duurzame frame en bladmaterialen maken het perfect voor spelers die hun vaardigheden willen verbeteren. Als je een beginner bent die graag aanvallend speelt, dan is de Nox X-One Exclusive het perfecte racket voor jou.

Voordelen
 • Veel power
 • Veel controle
 • Grote sweet spot
 • HR3 Core
 • Duurzame materialen
Nadelen
 • Duurdere kant
 • Kan iets lastiger zijn door de kracht

Beste verdedigend padel racket voor beginners – Adidas Drive 3.2


Op zoek naar het beste verdedigende padel racket voor beginners? De adidas Drive 3.2 is de perfecte keuze! Dit racket is speciaal ontworpen voor beginnende padel spelers die op zoek zijn naar optimale controle. De ronde vorm van het racketblad zorgt voor een zeer grotere sweetspot, wat het makkelijker maakt om de bal op de juiste plek te raken.

Met een midden balans en een gewicht van 360-375 gram, biedt de adidas Drive 3.2 een perfecte balans tussen controle en kracht. Het wat grotere racketblad met de sweetspot in het midden zorgt ervoor dat je veel controle in je slagen ervaart, perfect voor verdedigende spelers.

Het frame en het racketblad van de adidas Drive 3.2 zijn volledig gemaakt van duurzaam fiberglass, terwijl de kern is gemaakt van EVA Soft Performance, wat zorgt voor een meer comfort en de nodige controle voor slagen met lagere snelheid. Dit maakt dit adidas padel racket het perfecte racket voor verdedigende beginnende spelers!

Wacht niet langer en bestel nu de adidas Drive 3.2 voor het beste verdedigende padel racket voor beginners!

adidas Drive 3.2

59,95
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste verdedigend padel racket voor beginners

8.5Expert Score
Conclusie

Kortom, de adidas Drive 3.2 is het perfecte verdedigende padel racket voor beginners. Het heeft een ronde vorm met een zeer grote sweetspot voor optimale controle, een midden balans en een gewicht van 360-375 gram. Het frame en racketblad zijn gemaakt van duurzaam fiberglass en de kern van EVA Soft Performance, zodat beginners comfortabel kunnen spelen.

Voordelen
 • Veel controle
 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • EVA Soft Performance
 • Grote sweetspot
Nadelen
 • Vrij duur
 • Midden balans

Beste premium padel racket voor beginners – Dutch Padel Vulcan


Wil je de beste uitrusting hebben om je prestaties op de baan te verbeteren. De Dutch Padel Vulcan is het perfecte premium padel racket dat aan al je eisen voldoet. Het racket is ontworpen met een ronde bladvorm, waardoor de sweetspot groot is. Dit betekent dat je schoten sneller raak zullen zijn en je meer controle hebt over de bal.

Het gewicht van de Vulcan is gelijkmatig verdeeld over het hele racket, waardoor het makkelijk te gebruiken is. Met een gewicht van 350 tot 365 gram en een midden balans, kun je met dit racket met veel controle, comfort en spin spelen.

De Vulcan is gemaakt van een 100% carbon frame en afgewerkt met 1 laag 18k carbon en 1 laag fiber. Dit maakt het racket sterk en duurzaam, zodat het lang meegaat en je er vele padel wedstrijdjes kunt spelen.

De Vulcan heeft een EVA kern waardoor je net wat preciezer kunt spelen. De kleurstelling van de Vulcan is ook erg aantrekkelijk, waardoor je er op het veld ook nog eens stijlvol uitziet.

Dutch Padel Vulcan

120,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste premium padel racket voor beginners

9Expert Score
Conclusie

Dutch Padel Vulcan het perfecte premium padel racket dat aan al je eisen voldoet en je prestaties op de baan zal verbeteren. Dankzij de ronde bladvorm heb je een grote sweetspot, waardoor je schoten sneller en preciezer zullen zijn en je meer controle hebt over de bal. Het gelijkmatig verdeelde gewicht en de midden balans zorgen voor veel controle, comfort en spin tijdens het spel. De Vulcan is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat! Het design van het racket maakt hem ook nog eens stijlvol. Kortom, de Dutch Padel Vulcan is een topkwaliteit padel racket dat aan al je eisen voldoet.

Voordelen
 • Nederlands merk
 • Grote sweet spot
 • Veel controle
 • Comfort
 • Sterk en duurzaam
 • Stijlvol
Nadelen
 • Duur
 • Midden balans

Beste padel racket voor beginnende kinderen – Starvie Raptor Junior

Ben je op zoek naar het beste padel racket voor beginnende kinderen? Dan is de Starvie Raptor Junior 21 het perfecte racket voor jouw kind. Het racketblad heeft een ronde vorm, waardoor je kinderen gemakkelijker de sweetspot zullen raken en hun slagen sneller en preciezer zullen zijn. Het gewicht is gelijkmatig verdeeld over het hele racket, wat het racket makkelijk te hanteren maakt. Met een gewicht van minder dan 330 gram is het een licht racket en met een silicone padel grip channel in het handvat, biedt dit racket veel controle, comfort en minder trillingen tijdens het spel. Bovendien wordt het racket geleverd inclusief een rackethoes, zodat het racket beschermd blijft tijdens het transport.

De Starvie Raptor Junior 21 is ideaal voor kinderen die net beginnen met padel. Het biedt hen de mogelijkheid om het spel te leren en te verbeteren met een racket dat gemakkelijk te hanteren is en veel controle biedt. Het is het perfecte padel racket om hun padel vaardigheden te ontwikkelen. Bestel de Starvie Raptor Junior 21 vandaag nog en geef je kinderen het beste hulpmiddel om hun padel spel te ontwikkelen.

Starvie Raptor Junior

61,95
Laatste update was op: februari 25, 2024 10:44 pm

Beste padel racket voor beginnende kinderen

7.5Expert Score
Conclusie

Kortom, als je op zoek bent naar het beste padel racket voor beginnende kinderen, dan is de Starvie Raptor Junior 21 de perfecte keuze. Het ronde racketblad, het gelijkmatig verdeelde gewicht en de silicone grip channel handvat bieden veel controle, comfort en minder trillingen tijdens het spel. Bovendien wordt het racket geleverd inclusief een rackethoes voor extra bescherming.

Voordelen
 • Veel comfort
 • Silicone grip channel
 • Inclusief racket hoes
 • Betaalbaar
 • Stevig, duurzaam en goede kwaliteit
Nadelen
 • Minder krachtig

Waar op letten bij het kopen van een padel racket voor een beginner?

Als beginner is het belangrijk om een goed padel racket te kiezen, omdat dit een grote invloed heeft op je spel. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een padel racket voor een beginner?

Ronde vorm

Een padel racket met een ronde vorm heeft een grotere sweet spot, wat betekent dat je meer controle hebt over de bal. Dit is vooral belangrijk voor beginners omdat het hen helpt de bal beter te raken en het spel onder de knie te krijgen.

Licht gewicht

Een licht padel racket is gemakkelijker te hanteren en minder belastend voor de arm. Als beginner is het vaak beter om een lichter racket te kiezen, omdat dit het gemakkelijker maakt om de techniek te leren en de bal goed te raken.

Lage balans 

Een padel racket met een lage balans zorgt ervoor dat het gewicht van het racket dichter bij de handgreep ligt. Dit maakt het gemakkelijker om het racket te hanteren en te manoeuvreren, wat vooral belangrijk is voor beginners.

Zacht materiaal

Een padel racket met een zachter materiaal biedt meer comfort en absorbeert schokken beter. Dit vermindert de kans op blessures en maakt het spelen aangenamer, vooral voor beginners die nog niet gewend zijn aan de impact van de bal.

Prijs

De prijs van een padel racket kan variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s. Als beginner is het vaak beter om te beginnen met een goedkoop racket, omdat je nog niet weet of je de sport echt leuk vindt en hoe vaak je het gaat spelen. Later kun je altijd nog investeren in een duurder racket.

Conclusie 

Padel is erg leuk en een goede manier om wat vrije tijd met vrienden door te brengen. Als je wilt beginnen, zijn er veel verschillende padel rackets om uit te kiezen. Denk aan je budget, het materiaal, balans, ronde vorm en gewicht van het padel racket en je speelstijl voordat je een aankoop doet.

We hebben mooie selectie padel rackets voor beginners besproken. We hebben zowel lichtere rackets als een paar zwaardere rackets besproken. Hopelijk zit het juiste padel racket er voor je tussen en zien we je snel op dat padel veld je skills te verbeteren!

Ook interessant!:

Beste padel kleding!

Beste padel accessoires!

Beste padel schoenen!

Beste padel tassen!

Voeljegezond.nl
Logo