Beste padel racket van 2023!

Ben jij net begonnen met padel en ben je opzoek naar een goed padel racket? Of ben je al bekend met de sport en wil je een nieuw racket aanschaffen? Fantastisch wij hebben de beste padel rackets op een rijtje gezet voor ieder niveau en prijsklasse!

Weet je niet hoe je een padel racket moet kiezen? Geen zorgen! Wij hebben een uitgebreide koopgids die je door het hele proces zal loodsen. Zo kan je gemakkelijk het beste padel racket voor jouw vinden en sta je binnen no time op de padel baan! 

Beste padel rackets in één overzicht – onze top 5 

Padel racket PR190

Beste goedkope padel racket

Adidas X5 Ultimate LTD

Beste padel racket voor beginners

Drop Shot Tiger 2.0

Beste padel racket kinderen

Beste padel rackets kopen!

De padelsport wordt steeds populairder, en veel mensen zijn op zoek naar de beste padel rackets om hun spel te verbeteren. Er zijn echter veel verschillende merken en modellen op de markt, waardoor het moeilijk is om te beslissen welk racket het beste bij je past. Bekijk hieronder de beste padel rackets!

Beste koop padel racket – Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 (Round)

De Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 (Round) is de perfecte keuze voor de controlegerichte padellers. Dit racket is gemaakt van gevlochten fiberglass voor een stevig en duurzaam blad, en een frame van carbon voor een licht gewicht en een snelle reactie. De kern van EVA Soft Performance rubber zorgt voor een subtiele slag en een goede balans. Met een gewicht tussen de 365-375 gram is dit racket gemakkelijk te hanteren, en de medium balans maakt het geschikt voor een breed scala aan speltypen. De ruwheid op het blad geeft een grotere grip op de bal, en het unieke zwart-oranje design is een echte eye-catcher.

Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 (Round) - 2022

174,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste koop padel racket

8.5Expert Score
Conclusie

De Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 (Round) is het perfecte racket voor controlegerichte padel speler met zijn stevige fiberglass blad, licht carbon frame, zachte EVA kern en medium balans. Het unieke zwart-oranje design zorgt voor een knallende entree en het gewicht van 360-375 gram maakt het goed te hanteren.

Voordelen
 • Veel bal controle
 • Geschikt voor veel speelstijlen
 • Stevig fiberglass blad
 • Medium balans
Nadelen
 • Niet geschikt voor beginners

Beste goedkope padel racket – Kuikma Padel racket PR190 

De Kuikma Padel racket PR190 is het beste padel racket voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief , maar goedkoop padel racket. Dankzij de samenstelling van het frame, bestaande uit 40% glasvezel, 30% EVA en 30% carbon, heeft dit padel racket een stevige en duurzame structuur. De grip, gemaakt van 50% polyurethaan en 50% polyamide 6.6, biedt een uitstekende grip en comfort tijdens het spelen.

Met een gewicht tussen 301-320 gram is het Kuikma Padel racket PR190 een zeer lichtgewicht racket, waardoor het makkelijk en snel te bewegen is tijdens het spelen. Hierdoor kun je snel reageren op de ballen en deze snel verplaatsen op het veld.

Met een groot sweet spot kun je snel en nauwkeurig slaan, zodat je zelfs bij moeilijke ballen een grote kans op een succesvolle slag hebt. De ronde vorm van het goede padel racket geeft extra controle en stabiliteit tijdens het spelen. De goede richtingcontrole en wendbaarheid van het padel racket maken het mogelijk om snel en nauwkeurig te bewegen, zodat je altijd in controle bent.

Padel racket PR190

34,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:43 pm

Beste goedkope padel racket

7.5Expert Score
Conclusie

De conclusie is dat de Kuikma Padel racket PR190 een uitstekende optie is voor padel spelers op zoek naar een goedkoop, kwalitatief goed en veelzijdig lichtgewicht racket. Het is licht, stevig en duurzaam, heeft een groot sweet spot en biedt goede richting controle en wendbaarheid. Dit alles maakt het een geschikte keuze zowel voor beginnende als gemiddelde spelers.

Voordelen
 • Vriendelijk geprijsd!
 • Grote sweet spot
 • Duurzaam
 • Goede wendbaarheid
 • Licht gewicht racket
Nadelen
 • Niet geschikt voor gevorderde spelers
 • Minder kracht

Beste padel racket voor beginners – Adidas X5 Ultimate LTD

De Adidas X5 Ultimate LTD is het beste padel racket voor beginners. Het heeft een rond blad, gemaakt van fiberglass en een frame gemaakt van een combinatie van carbon en fiberglass. De kern bestaat uit EVA soft rubber en het padel racket heeft een ruw blad. De balans is laag en het gewicht varieert tussen 360-380 gram.

Deze combinatie van eigenschappen maakt het Adidas X5 Ultimate LTD padel racket een uitstekende keuze voor beginnende spelers. Het zachte materiaal van de kern en de laag gebalanceerde constructie maken het spelen van het padel racket eenvoudiger. Bovendien biedt het ronde blad en het ruwe oppervlak meer grip en controle tijdens het spelen. De combinatie van carbon en fiberglass zorgt voor sterkte en duurzaamheid. Al deze factoren maken de Adidas X5 Ultimate LTD een geweldige keuze voor beginnende padel spelers.

Adidas X5 Ultimate LTD

79,99
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste padel racket voor beginners

8Expert Score
Conclusie

De conclusie is dat het Adidas X5 Ultimate LTD een excellent padel racket is voor beginners. Het heeft een rond blad, een combinatie van carbon en fiberglass frame, een EVA soft rubber kern en een ruw blad. Het is laag gebalanceerd en weegt tussen 360-380 gram. Deze eigenschappen maken het spelen van het padel racket eenvoudiger, bieden meer grip en controle, en zorgen voor sterkte en duurzaamheid. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een uitstekende keuze voor beginnende padel spelers.

Voordelen
 • Veel grip en controle
 • Grote sweet spot
 • Laag gebalanceerd
 • Duurzaam
 • EVA soft rubber kern
Nadelen
 • Vrij zwaar

Beste padel racket voor gevorderden – Adidas Adipower 3.1  

De Adidas Adipower 3.1 is het beste padel racket voor gevorderde spelers. Het heeft een diamond oversized blad gemaakt van 15K gealuminiseerd carbon en een carbon frame. De kern bestaat uit EVA high memory rubber en het padel racket is topzwaar gebalanceerd, met een gewicht tussen 360-375 gram en is een wat zwaarder racket. Het padel racket is bedoeld voor aanvallend spel en heeft ruwheid op het blad. 

Deze combinatie van kenmerken maakt het Adidas Adipower 3.1 padel racket uitermate geschikt voor gevorderde spelers die een aanvallende spelstijl hebben. Het stijve en stevige carbon frame en het zachte en responsieve EVA high memory materiaal van de kern geven spelers de kracht en controle die nodig zijn voor een aanvallend spel. De topzwaar gebalanceerde constructie zorgt voor meer kracht en precisie bij het slaan van ballen. De diamond oversized blad en ruwheid op het blad maken het racket snel en responsief. Dit maakt het Adidas Adipower 3.1 een uitstekende keuze voor gevorderde padel spelers die op zoek zijn naar een aanvallend en krachtig racket.

Adidas Adipower 3.1 (Diamond) - 2022 padel racket

219,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste padel racket voor gevorderden

9Expert Score
Conclusie

De Adidas Adipower 3.1 is een goed padel racket voor gevorderde spelers op zoek naar een topzwaar racket dat hen in staat stelt om een aanvallend spel te spelen. Met een gewicht van 360-375 gram en een balans die gericht is op de bovenkant, biedt dit racket de power en controle die nodig is om een efficiënte aanval op te zetten. Bovendien is het blad van gealuminiseerd carbon en de kern van EVA High Memory rubber ontworpen om de speler te helpen bij het genereren van snelle en precieze slagen. In feite is de Adidas Adipower 3.1 een must-have voor de padel speler die zijn spel naar een hoger niveau wil tillen!

Voordelen
 • Veel power
 • Zeer precies
 • EVA High Memory rubber
 • Zeer hoge kwaliteit
 • 15K Gealuminiseerd Carbon blad
Nadelen
 • Kleinere sweet spot
 • Minder geschikt voor verdedigende speelstijl

Beste padel racket kinderen – Drop Shot Tiger 2.0

Drop Shot Tiger 2.0 Kinder Padel Racket is speciaal ontworpen voor kinderen en biedt hen een uitstekende ervaring bij het spelen van padel. Het heeft een uniek ontwerp met een laag balanspunt en een rond blad, wat zorgt voor meer controle over de bal. De materialen die gebruikt zijn voor de constructie van het frame, zoals Fiberglass (Glasvezel) oppervlakte en Eva Soft, Low Density kern, zorgen voor een sterk en elastisch racket dat comfortabel in de hand ligt. Het Smart Hole System en Ronde Vorm ontwerp verbeteren de mechanische krachten en de grootte van de sweetspot, waardoor kinderen meer effect aan de bal kunnen geven en trillingen beter kunnen absorberen. Het weegt tussen de 280-320 gram en is geschikt voor beginnende/recreant spelers.

Drop Shot Tiger 2.0

45,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 9:45 pm

Beste padel racket kinderen

8Expert Score
Conclusie

De Drop Shot Tiger 2.0 is een goed en betaalbaar padelracket voor kinderen. Het heeft een laag balanspunt en een rond blad voor veel controle en een gewicht tussen de 280-320 gram. Het is gemaakt met Fiberglass Surface, Eva Full en Eva Soft materialen voor sterkte, speelbaarheid, comfort en vibratiereductie. Het Smart Hole System en de ronde vorm zorgen voor effectieve slagen en een grotere sweetspot. Dit is het ideale padel racket is perfect voor beginnende spelers.

Voordelen
 • Betaalbaar
 • Smart Hole System
 • Grote sweet spot
 • Lage balans
 • Goede materialen
 • Veel controle
Nadelen
 • Minder geschikt gevorderde en volwassen spelers
 • Minder krachtig

Kosten padel racket

De kosten van padel rackets lopen enorm uiteen je kunt al een padel racket bemachtigen voor 30 euro! Maar het ook uitlopen tot wel 400 euro voor sommige padel rackets. Maar vanaf welke prijs krijg je een goed racket maar ook goede kwaliteit? Dat is natuurlijk een lastige vraag en het antwoord ligt enorm aan jouw eigen voorkeuren.

Maar om een snel antwoord te geven kan je vanaf 80 euro een goed padel racket krijgen met een goede kwaliteit!

Je hebt drie prijsklasses voor padel rackets die we hieronder mooi hebben afgebeeld!

beste-padel-racket-kosten

Padel racket merken – 10 merken

We hebben een lijst samengesteld van de 10 padel rackets merken. Dit geeft je een goed overzicht van de verschillende merken en hun prijspunten. We hopen dat dit je helpt om te beslissen welk merk padel rackets je wilt kopen!

Dunlop

Dunlop is een van de grootste merken padel rackets ter wereld. Ze hebben een breed assortiment padel rackets in verschillende prijsklassen. Dunlop padel rackets varieën van tussen de €60 en €260

Bullpadel

Bullpadel is een Spaans merk dat padel rackets in het hogere segment padel racket produceert. Ze hebben een breed scala aan prijzen, van €50 tot €470. Bullpadel padel rackets zijn voor iedereen en biedt een goede kwaliteit voor een mooie prijs!

Adidas

Adidas is een wel bekend sport merk dat ook padel rackets maakt in verschillende prijsklassen. Ze hebben een aantal van de beste padel rackets voor beginners, maar ze maken ook een aantal echt mooie high-end exemplaren. Adidas padel rackets variëren van €45 tot €360. Dus adidas heeft voor iedere speler bijna wel een racket!

HEAD

HEAD is een bekend merk in de tenniswereld, maar ze maken ook padel rackets! Ze maken een paar verschillende modellen die variëren van €60 tot €260. HEAD heeft dus ook voor de meeste padel spelers zeker wel een mooi Head padel racket!

Osaka

Osaka is een merk dat padel rackets van een goede kwaliteit maakt. Ze hebben een aantal van padel rackets voor beginners en gemiddelde padel spelers, maar ze maken ook een aantal echt mooie high-end exemplaren. Osaka padel rackets variëren van €45 tot €330. Osaka heeft dus bijna een racket voor elke speler!

Wilson

Wilson is een ander bekend merk dat een paar verschillende modellen padel rackets maakt. Ze maken een paar verschillende modellen die variëren van €60 tot €375. Wilson heeft dus zeker ook voor de meeste padelspelers een mooi padel racket!

Babolat

Babolat is een merk dat echt alles heeft! De padel rackets gaan vanaf €40 tot €380 en zijn voor beginners tot zeer gevorderde spelers. Babolat heeft een grote verscheidenheid aan modellen en maakt geweldige padel rackets voor alle spelers.

Dropshot

Dropshot is een merk die zeer goede padel rackets op de markt brengt. Ze maken een paar verschillende modellen die variëren van €50 tot €280. Dropshot maakt geweldige kwaliteitsrackets voor alle spelers!

Kuikma

Het door decathlon opgezette padel merk Kuikma maakt goede en prijsvriendlijke padel rackets. Maar ze hebben ook zeker een zeer hoog segment! Kuikma maakt padel voor iedereen toegankelijk en levert goede padel rackets. De prijzen varieën van €30 tot 200!

De verschillen tussen mannen en vrouw een padel rackets 

Mannen padel rackets en vrouwen padel rackets hebben verschillende ontwerpen, maar de verschillen zijn vaak te wijten aan de grootte. Mannen slaan doorgaans harder dan vrouwen en hebben dus grotere rackets met meer massa nodig; vrouwelijke spelers daarentegen geven de voorkeur aan lichter materiaal dat gemakkelijker te swingen is.

Sommige merken bieden modellen aan die speciaal zijn ontworpen voor mannen en vrouwen: deze padel rackets hebben een balans, flexibiliteit en sweet spot die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elk geslacht.

beste-padel-racket-verschillen-mannen-en-vrouwen

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed padel racket?

Als je op zoek bent naar een nieuw padel racket om je spel naar een hoger niveau te tillen, of misschien gewoon iets leuks om mee te spelen op de baan, welkom! Laten we jouw perfecte padel racket vinden. Hier zijn enkele dingen waar je aan moet denken als je een racket koopt, zodat je kunt spelen als een pro en wedstrijden kunt winnen ;).

Budget

Als u een nieuw padel racket koopt, moet u eerst beslissen hoeveel u wilt uitgeven. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten rackets op de markt, en voor elk racket geldt een andere prijs.

De duurste rackets zijn meestal gemaakt van grafiet en hebben een high-tech ontwerp. Deze rackets zijn zeer geschikt voor serieuze spelers die hun spel willen verbeteren en meer wedstrijden willen winnen.

Aan de andere kant zijn er ook zeer betaalbare tennisrackets die toch een goede kwaliteit bieden. Als je net begint met padel, kunnen deze het overwegen waard zijn, omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en je portemonnee niet zullen breken!

Gewicht 

Het gewicht van een padel racket is ook belangrijk omdat het de manier van spelen beïnvloedt. Een zwaarder padel racket is moeilijker te manoeuvreren en te controleren, terwijl een lichter padel racket gemakkelijker te hanteren is. Maar wel minder slagkracht heeft. Dus kijk wat voor jou speelstijl belangrijk is en pas daar het gewicht van je padel racket op aan!

Balans

De balans van een padel racket verwijst naar de verdeling van het gewicht tussen het racketblad en het handvat. Een goede balans maakt het makkelijker om het racket snel en efficiënt te bewegen, en biedt ook meer comfort tijdens het spelen.

Een lage balans zorgt voor een gemakkelijk te gebruiken en geeft een goed gevoel voor de bal. Ben je op zoek naar een racket waarmee je pricisie schoten kunt maken dan is een padel racket met lage balans een goede keuze!

Een hoge balans geven geeft het padel racket kracht en is ideaal voor aanvallende spelers!

Ben je een allround speler en wil je het beste van beide werelden dan is een padel racket met gemiddelde balans de beste keuze!

beste-padel-racket-balans

Vorm 

Bij het kopen van een padel racket, is de vorm een belangrijke overweging. Er zijn drie hoofdvormen van padel rackets: rond, druppel en diamant.

 • Ronde padel rackets hebben een traditioneel ontwerp en bieden een grotere sweet spot, wat betekent dat de speler een groter gebied heeft om de bal mee te raken voor optimale prestaties. Deze padel rackets zijn zeer geschikt voor de beginnende padel speler!
 • Druppelvormig padel rackets zijn langer dan ronde rackets en bieden meer controle en precisie, maar minder power. Maar heeft wel een kleinere sweet spot. Dit soort padelrackts zijn voor de gemiddelde speler een goede optie.
 • Diamantvormige padel rackets zijn ontworpen voor snelheid en power en bieden een unieke combinatie van controle en kracht. Ze hebben een kleine sweet spot en is dan ook geschikt voor de gevorderde speler.

Bij het kiezen van een padel racket is het belangrijk na te gaan welke eigenschappen het belangrijkst zijn en er een te vinden die bij uw specifieke speelstijl past.

beste-padel-racket-vorm

Materiaal 

Bij het kopen van een padel racket, is het materiaal van het racket ook een belangrijke overweging. Hier zijn twee belangrijke factoren om op te letten:

 • De kern van een goede padel racket bestaat meestal uit schuim met verschillende dichtheden. Schuim met een hogere dichtheid biedt meer controle en precisie, terwijl schuim met een lagere dichtheid meer kracht en flexibiliteit biedt.
 • Buitenkant: De buitenkant van een padel racket kan gemaakt zijn van glasvezel (zachter) of koolstofvezel (harder). Glasvezel is gladder en comfortabeler, terwijl koolstofvezel harder maar veel stabieler is.

Om het meeste uit je gitaar te halen, moet je bedenken wat belangrijk is voor jou als speler en materialen kiezen die het beste bij je speelstijl passen.

Hard of zacht 

Het materiaal van een padel racket kan van invloed zijn op de zachtheid of hardheid ervan. Maar nu zul je je afvragen wat moet ik hebben dan? Daarom hebben we in het kort een richtlijn opgeschreven!

Een zacht padel racket is geschikter voor beginnende spelers, omdat het meer demping biedt en comfortabeler aanvoelt. Een hard padel racket is echter beter voor meer gevorderde spelers, omdat het meer controle en precisie biedt en krachtiger is.

Speelstijl

Speelstijl is misschien wel de belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van het beste padel racket voor jouw! Spijlstijl is eigenlijk de bepalende factor voor je keuze van padel racket. 

Speel je graag aan de rechter kant van het veld dan ben je de verdedigende speler. Speel liver aan de linkerkant dan ben je meer de aanvallende speler en dan houn je ervan om harde ballen te slaan!

Ben je een gevorderd en een aanvallende padel speler die graag hard slaat, dan is een hard padel racket met een diamant vorm en een hoge balans de beste keuze voor jou! 

Begin je net aan padel en moet je alles nog ontdekken dan is het beste padel racket voor jouw, een rond en zacht padel racket met een lage balans. Dit is het ideale padel racket om je speelstijl te ontdekken!

Ben je een een gemiddelde padel speler en is jou speelstijl aanvallend dan is een druppel vormige, hard en met de balans aan de bovenkant een goede keuze. Ben je meer een verdedigende speler dan is een midden balans een goede keuze!

Conclusie

De prijzen van padel rackets lopen sterk uiteen, van €30 tot €400. De prijs voor een goed padel racket met goede kwaliteit is vanaf €80. Er zijn verschillende prijsklassen en merken beschikbaar, waaronder Dunlop, Bullpadel, Adidas, HEAD, Osaka, Wilson, Babolat, Dropshot, Kuikma en anderen. Elk merk biedt een verscheidenheid aan modellen en prijspunten. Het is aan de individuele speler om te beslissen welk merk en model het beste bij hen past.

Om het beste padel rackets te kopen, moeten er verschillende factoren worden overwogen, zoals budget, gewicht, balans, vorm en stijl van spelen. Een hoog budget leidt vaak tot een hoogwaardiger racket, maar er zijn ook betaalbare opties die een goede kwaliteit bieden. Het gewicht van het racket beïnvloedt de beheersbaarheid en controle, terwijl de balans de bewegingsvrijheid en comfort tijdens het spelen bepaalt. De vorm van het racket bepaalt de sweet spot en de combinatie van controle en kracht. Kies het beste racket dat bij jouw speelstijl past. 

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met ons lijstje van beste padel rackets en heb je je padel racket kunnen vinden. Dan is het nu tijd een padel racket aanschaffen en die padel baan op te gaan!

Meer weten over wat padel eigenlijk is? Lees ons artikel over wat padel is.

Voeljegezond.nl
Logo