Beste pizza ovens van 2024

Laatst geupdate op april 5, 2023 by Voeljegezond.nl

In onze hedendaagse samenleving, waar gemak en snelheid vaak de boventoon voeren, is er nog steeds iets bijzonders aan het thuis bereiden van een heerlijke, zelfgemaakte pizza.

Het kiezen van de juiste pizzaoven kan echter een ontmoedigende taak zijn, vooral met de overvloed aan opties die momenteel op de markt beschikbaar zijn. In deze tekst zullen we u begeleiden bij het vinden van de beste pizza ovens om te kopen, rekening houdend met factoren zoals prestaties, prijs, gebruiksgemak en duurzaamheid.

We zullen de verschillende soorten pizzaovens bespreken, van traditionele houtgestookte ovens tot moderne elektrische en gasovens, en de voor- en nadelen van elk type benadrukken. Ongeacht of u een doorgewinterde pizzaiolo bent of een enthousiaste beginner, deze gids zal u helpen om de perfecte pizzaoven te vinden die past bij uw behoeften en wensen.

Dus maak u klaar om uw culinaire horizon te verbreden en de smaakvolle wereld van zelfgemaakte pizza’s te verkennen met de beste pizzaovens die u kunt kopen!

Beste pizza ovens in 1 overzicht – Onze top 6

Currero Pizza Oven Buiten

Beste houtgestookte pizza oven

Mustang Vesuvio 12

Beste gasgestookte pizza oven

Tristar Pizzamaker PZ-2881

Beste elektrische pizza oven

Wat is een pizza oven en waar wordt het voor gebruikt? 

Een pizzaoven wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van pizza’s, maar zijn functionaliteit strekt zich vaak uit tot het bereiden van andere gerechten. Deze gespecialiseerde ovens zijn ontworpen om hoge temperaturen te bereiken, wat zorgt voor een snelle bereidingstijd en de kenmerkende knapperige korst die bij traditionele pizza’s hoort.

Naast het bakken van pizza’s kunnen pizzaovens ook worden gebruikt voor het bereiden van andere gerechten, zoals brood, focaccia, calzones en gegrilde groenten of vlees. De hoge temperaturen en gelijkmatige warmteverdeling in een pizzaoven zorgen voor een unieke smaak en textuur die moeilijk te bereiken is met conventionele huishoudelijke ovens.

Er zijn verschillende soorten pizzaovens, zoals houtgestookte, gas- of elektrische ovens, en elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Houtgestookte pizzaovens worden vaak geprezen om hun authentieke smaak en ambachtelijke kookervaring, terwijl gas- en elektrische pizzaovens meer controle bieden over de temperatuur en doorgaans eenvoudiger in gebruik zijn.

Kortom, een pizzaoven wordt voornamelijk gebruikt voor het bereiden van pizza’s, maar kan ook worden ingezet voor het koken van een verscheidenheid aan andere gerechten. De hoge temperaturen en speciale kookomstandigheden die een pizzaoven biedt, dragen bij aan de unieke smaak en textuur van de gerechten die erin worden bereid.

Beste koop pizza oven: Ariete De Gennaro

De Ariete De Gennaro elektrische pizzaoven is een fantastische keuze voor pizza-liefhebbers die thuis de authentieke smaak en textuur van een perfect gebakken pizza willen ervaren. Deze compacte en stijlvolle pizzaoven, met zijn opvallende rode kleur, is speciaal ontworpen om het bakken van pizza’s te optimaliseren, waardoor u elke keer weer heerlijke resultaten krijgt.

Met een vermogen van 1200 Watt warmt de Ariete De Gennaro snel op, zodat u niet lang hoeft te wachten om van uw zelfgemaakte pizza’s te genieten.

De oven beschikt over een temperatuurregeling die varieert van 50 tot 390 graden Celsius, waardoor u de optimale baktemperatuur voor uw specifieke pizza type kunt instellen. De ingebouwde timer helpt u om de baktijd nauwkeurig te beheren en te voorkomen dat uw pizza’s verbranden.

De pizzaoven heeft een ronde, hittebestendige steen aan de binnenkant, die een gelijkmatige warmteverdeling en een knapperige pizzabodem garandeert, vergelijkbaar met wat u in een professionele pizzeria zou krijgen. Het formaat van de oven maakt het mogelijk om pizza’s tot een diameter van 30 centimeter te bereiden, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote pizza’s.

Hoewel de Ariete De Gennaro compact en ruimtebesparend is, heeft het een robuuste en duurzame constructie die jarenlang betrouwbare prestaties levert. De oven is ook gemakkelijk te reinigen, met een uitneembare kruimellade om voedselresten en vet op te vangen.

Ariete De Gennaro Elektrische Pizza Oven 1200 Watt

94,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste koop pizza oven

9Expert Score
Conclusie

De Ariete De Gennaro elektrische pizzaoven is een uitstekende investering voor iedereen die graag thuis authentieke en smaakvolle pizza’s wil bereiden. Met zijn krachtige prestaties, snelle opwarming, gebruiksvriendelijke bediening en compacte formaat biedt deze pizzaoven een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Voeg een vleugje professionaliteit en stijl toe aan uw keuken en geniet van heerlijke, zelfgemaakte pizza’s met de Ariete De Gennaro pizzaoven.

Voordelen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Snelle opwarming
 • Compact formaat
 • Gebruiksvriendelijk
 • Authentieke pizza-ervaring
Nadelen
 • Beperkte veelzijdigheid
 • Beperkte capaciteit

Beste houtgestookte pizza oven Currero Pizza Oven Buiten

De Currero houtgestookte pizzaoven is een uitstekende keuze voor liefhebbers van authentieke, traditionele pizza’s.

Deze oven is speciaal ontworpen voor buitengebruik en biedt een uitstekende kookervaring die resulteert in smaakvolle pizza’s met een knapperige korst en perfect gebakken toppings. Hier is een uitgebreid overzicht van de kenmerken van de Currero houtgestookte pizzaoven, gevolgd door een conclusie, vijf toppunten en twee nadelen.

De Currero houtgestookte pizzaoven is vervaardigd met hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en hittebestendige stenen, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en een lange levensduur van de oven.

Deze oven bereikt snel hoge temperaturen, wat essentieel is voor het bereiden van een authentieke pizza met een perfecte korst. Bovendien is het ontwerp van de oven zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk, waardoor het een prachtige aanvulling is op elke buitenruimte.

Currero Pizza Oven Buiten

269,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste houtgestookte pizza oven

8Expert Score
Conclusie

de Currero houtgestookte pizzaoven een uitmuntende keuze voor zowel ervaren pizzabakkers als beginners die hun culinaire vaardigheden willen uitbreiden. Deze oven biedt niet alleen uitstekende prestaties en authentieke smaak, maar is ook een stijlvolle en duurzame toevoeging aan elke buitenruimte

Voordelen
 • Authentieke smaak
 • Hoge temperaturen
 • Duurzaamheid
 • Esthetisch ontwerp
 • Inclusief accessoires
Nadelen
 • Er is ervaring nodig voor de temperatuur
 • Het duurt lang om schoon te maken

Beste Gasgestookte pizzaoven: Mustang Vesuvio 12

De Mustang Vesuvio 12 gasgestookte pizzaoven is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en efficiënte pizzaoven voor thuisgebruik.

Deze oven combineert het gemak van gasverwarming met de prestaties die nodig zijn om heerlijke, perfect gebakken pizza’s te bereiden. Hier is een uitgebreid overzicht van de kenmerken van de Mustang Vesuvio 12 gasgestookte pizzaoven, gevolgd door een conclusie, vijf toppunten en twee nadelen.

De Mustang Vesuvio 12 gasgestookte pizzaoven is vervaardigd met hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur van de oven. Het ontwerp van de oven is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk en past naadloos in elk buitenkeukenontwerp.

De oven is uitgerust met een krachtig 4,4 kW verwarmingssysteem dat temperaturen tot 500°C kan bereiken, wat essentieel is voor het bereiden van perfecte pizza’s met een knapperige korst en smaakvolle toppings.

Mustang Vesuvio 12

225,66
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste gasgestookte pizza oven

8.5Expert Score
Conclusie

de Mustang Vesuvio 12 gasgestookte pizzaoven een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke, energiezuinige en draagbare pizzaoven. Met zijn krachtige verwarmingssysteem, nauwkeurige temperatuurregeling en duurzaam ontwerp biedt deze oven een geweldige pizza bak ervaring met veel gemak en efficiëntie.

Hoewel het misschien niet dezelfde authentieke smaak levert als een houtgestookte oven, biedt het nog steeds uitstekende prestaties en resultaten voor heerlijke, perfect gebakken pizza’s.

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Snelle opwarming
 • Energiezuinig
 • Duurzaamheid
 • Draagbaarheid
Nadelen
 • Minder authentieke smaak
 • Gasfles nodig

Beste Elektrische pizzaoven: De Tristar PZ-2881

De Tristar PZ-2881 elektrische pizzamaker is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte, gebruiksvriendelijke en betaalbare pizzaoven voor thuisgebruik.

Deze oven combineert het gemak van elektrische verwarming met de prestaties die nodig zijn om heerlijke, goed gebakken pizza’s te bereiden. Hier is een uitgebreid overzicht van de kenmerken van de Tristar PZ-2881 elektrische pizzamaker, gevolgd door een conclusie, vijf toppunten en twee nadelen.

De Tristar PZ-2881 elektrische pizzamaker is gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikt over een anti-aanbaklaag, wat zorgt voor een eenvoudige reiniging en een lange levensduur van de oven. Het ontwerp van de oven is compact en ruimtebesparend, waardoor het ideaal is voor kleine keukens en appartementen.

De oven heeft een vermogen van 1450 watt, waarmee het snel opwarmt en een consistente temperatuur behoudt voor het gelijkmatig bakken van pizza’s.

Tristar Pizzamaker PZ-2881

49,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste elektrische pizza oven

8Expert Score
Conclusie

de Tristar PZ-2881 elektrische pizzamaker een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, gebruiksvriendelijke en betaalbare pizzaoven voor thuisgebruik.

Hoewel het misschien niet dezelfde hoge temperaturen of capaciteit biedt als sommige grotere of duurdere modellen, levert het nog steeds goede prestaties en resulteert het in smakelijke, goed gebakken pizza’s. Het compacte ontwerp en de eenvoudige bediening maken het een ideale keuze voor kleine keukens, appartementen en beginnende pizzabakkers.

Voordelen
 • makkelijk te gebruiken
 • Compact ontwerp
 • Snel opwarmen
 • Anti-aanbaklaag
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Beperkte capaciteit
 • Lagere maximale temperatuur

Beste outdoor pizza oven:BIGHORN Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven

De BIGHORN Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven (model SRGG20001) is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, draagbare en gebruiksvriendelijke pizzaoven voor buitengebruik.

Deze oven combineert het gemak van gasverwarming met de prestaties die nodig zijn om heerlijke, perfect gebakken pizza’s te bereiden. Hier is een uitgebreid overzicht van de kenmerken van de BIGHORN Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven, gevolgd door een conclusie, vijf toppunten en twee nadelen.

De BIGHORN Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven is vervaardigd van hoogwaardig roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid, een lange levensduur en weerstand tegen de elementen. Het ontwerp van de oven is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk en past naadloos in elk buitenkeukenontwerp.

De oven is uitgerust met een krachtig verwarmingssysteem, dat een snelle opwarming en gelijkmatige warmteverdeling mogelijk maakt voor perfect gebakken pizza’s.

Bighorn Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven

259,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste outdoor pizza oven

7.5Expert Score
Conclusie

de BIGHORN Outdoor Edelstaal Gas Pizza Oven een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een draagbare, duurzame en gebruiksvriendelijke pizzaoven voor buitengebruik.

Met zijn krachtige verwarmingssysteem, snelle opwarming en veelzijdigheid, biedt deze oven een geweldige pizza bak ervaring voor zowel beginners als ervaren pizzabakkers.

Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om de oven mee te nemen naar buiten feestjes, picknicks en andere evenementen, terwijl de hoogwaardige roestvrijstalen constructie zorgt voor duurzaamheid en weerstand tegen de elementen.

Voordelen
 • Draagbaarheid
 • Duurzaamheid
 • Snelle opwarming
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veelzijdigheid
Nadelen
 • Gasfles benodigd
 • Lagere maximale temperatuur

Beste Mini pizza oven: De Foresta Pizzaoven voor 6 personen

De Foresta Pizzaoven voor 6 personen met mini-pizza oven is een fantastische keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een compacte, gebruiksvriendelijke en sociale pizzaoven voor thuisgebruik. Deze unieke pizzaoven maakt het mogelijk om individuele mini-pizza’s te bereiden, zodat iedereen zijn eigen pizza kan samenstellen en bakken.

Hier is een uitgebreid overzicht van de kenmerken van de Foresta Pizzaoven voor 6 personen, gevolgd door een conclusie, vijf toppunten en twee nadelen.

De Foresta Pizzaoven is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een slim ontwerp met zes individuele pizzavakken. De oven wordt geleverd met een pizzasteen voor een authentieke pizzabakervaring en een receptenboek om inspiratie op te doen voor heerlijke pizza-creaties.

Het compacte formaat en het lichte gewicht maken het gemakkelijk om op te bergen en te verplaatsen, terwijl de eenvoudige bediening het gebruik ervan toegankelijk maakt voor zowel beginners als ervaren pizzabakkers.

De Foresta Pizzaoven voor 6 personen met mini-pizza oven moedigt creativiteit en experimenteren met verschillende smaakcombinaties aan, waardoor iedereen zijn eigen unieke pizza kan samenstellen en genieten. Het meegeleverde receptenboek biedt extra inspiratie en ideeën voor het creëren van heerlijke pizza’s, terwijl de pizzasteen zorgt voor een authentieke pizzabakervaring en een perfect krokante korst.

Foresta Pizzaoven 6 personen

129,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 12:13 am

Beste mini pizza oven

8Expert Score
Conclusie

de Foresta Pizzaoven voor 6 personen een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, gebruiksvriendelijke en sociale pizzaoven voor thuisgebruik.

Met zijn unieke ontwerp en functies biedt deze pizzaoven een leuke en interactieve manier om te genieten van het bereiden en delen van pizza’s met vrienden en familie. Hoewel de capaciteit en het formaat enigszins beperkend kunnen zijn, maken de voordelen en de gezellige ervaring die het biedt, het een waardevolle toevoeging aan elke keuken.

Het compacte en draagbare ontwerp maakt het gemakkelijk om zowel binnen als buiten te gebruiken, waardoor het perfect is voor intieme etentjes, gezinsmaaltijden en kleine bijeenkomsten.

Voordelen
 • Sociale kookervaring
 • Individuele pizza's
 • Compact en draagbaarive
 • Pizzasteen inbegrepen
 • Receptenboek inbegrepen
Nadelen
 • Minder geschikt voor grotere pizza's
 • Beperkte capaciteit

Koopgids – tips tijdens het kopen van een

Bij het kiezen van een pizzaoven zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u de beste oven voor uw behoeften kiest. Hier zijn vier belangrijke aspecten om op te letten bij het kopen van een pizzaoven:

Waarom een pizza oven?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou overwegen een pizzaoven te kopen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het hebben van een pizzaoven in uw huis:

 1. Authentieke smaak: Pizzaovens kunnen hoge temperaturen bereiken die nodig zijn om een authentieke, krokante pizzakorst te bereiden, vergelijkbaar met die van traditionele Italiaanse pizzeria’s. Dit zorgt voor een superieure smaak en textuur in vergelijking met het gebruik van een gewone keukenoven.
 2. Snelle bereidingstijd: Pizzaovens hebben meestal minder tijd nodig om op te warmen en pizza’s te bereiden dan een gewone oven. Dit betekent dat u sneller kunt genieten van uw heerlijke, zelfgemaakte pizza’s.
 3. Genieten van buiten koken: Als u kiest voor een buitenpizzaoven, kunt u genieten van het koken en dineren in de frisse buitenlucht, waardoor een unieke en plezierige ervaring ontstaat.

type pizza oven 

Type pizzaoven: Er zijn verschillende soorten pizzaovens beschikbaar, waaronder houtgestookte, gasgestookte, elektrische en hybride ovens. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals smaak, temperatuurbereik, gebruiksgemak en onderhoud. Kies een type oven dat het beste past bij uw kookvoorkeuren, budget en beschikbare ruimte.

Hoge temperatuur

Hoge temperatuur: Pizzaovens moeten in staat zijn om hoge temperaturen te bereiken (meestal tussen 400-500°C) om de authentieke textuur en smaak van pizza’s te verkrijgen. Controleer het temperatuurbereik van de oven en zorg ervoor dat het voldoet aan de eisen voor het bereiden van pizza’s.

Warmte verdeling

Warmteverdeling: Een gelijkmatige warmteverdeling is cruciaal voor het gelijkmatig bakken van de pizza en het verkrijgen van een perfecte, krokante korst. Zoek naar pizzaovens met een uitstekende warmteverdeling, zoals die met een koepelvormig ontwerp, een pizzasteen of een speciale warmteverdeling plaat

Opwarmtijd

Opwarmtijd: Aangezien pizzaovens hoge temperaturen moeten bereiken, is een snelle opwarmtijd wenselijk. Snellere opwarmtijden betekenen minder wachttijd voordat u met het koken kunt beginnen en minder energieverbruik. Controleer de specificaties van de oven om er zeker van te zijn dat deze snel opwarmt.

Rook afvoer

Rookafvoer: Vooral bij houtgestookte pizzaovens is een efficiënte rookafvoer belangrijk voor een veilige en aangename kookervaring. Zorg ervoor dat het door u gekozen model een goed ontworpen rookafvoersysteem heeft om rook en geuren effectief af te voeren.

toegankelijkheid

Toegankelijkheid: De pizzaoven moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor het plaatsen en verwijderen van pizza’s. Een breed deuroppervlak en een redelijke diepte maken het gemakkelijker om pizza’s veilig en efficiënt te hanteren.

duurzaamheid en onderhoud

Duurzaamheid en onderhoud: Pizzaovens worden blootgesteld aan hoge temperaturen en intensief gebruik, dus het is belangrijk dat ze gemaakt zijn van duurzame materialen en eenvoudig te onderhouden zijn. Kijk naar materialen zoals roestvrij staal, gietijzer en vuurvaste keramiek, en controleer of de oven eenvoudig te reinigen en te onderhouden is.

Verschillende merken 

 1. Ooni: Ooni is een populair merk dat bekend staat om zijn draagbare en innovatieve pizzaovens. Ze bieden zowel gas- als houtgestookte modellen en staan bekend om hun gebruiksgemak, snelle opwarmtijden en uitstekende prestaties.
 2. Alfa: Alfa is een Italiaans merk dat gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige houtgestookte en gasgestookte pizzaovens. Ze bieden een verscheidenheid aan modellen, van draagbare tot ingebouwde opties, die bekendstaan om hun uitstekende warmtebehoud en duurzaamheid.
 3. Forno Bravo: Forno Bravo is een toonaangevend merk in de productie van commerciële en residentiële pizzaovens. Ze bieden zowel hout- als gasgestookte modellen en staan bekend om hun hoogwaardige materialen, vakmanschap en authentieke Italiaanse ontwerpen.
 4. Roccbox: Roccbox, een merk van Gozney, is bekend om zijn draagbare pizzaovens die zowel op hout als op gas kunnen werken. Hun compacte en gestroomlijnde ontwerp maakt ze populair bij mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en gemakkelijk te vervoeren pizzaoven.

Conclusie

In conclusie is het kiezen van de juiste pizzaoven een cruciale beslissing die uw culinaire ervaring en de kwaliteit van uw zelfgemaakte pizza’s aanzienlijk kan beïnvloeden. Door zorgvuldig rekening te houden met factoren zoals het type oven, grootte en capaciteit, temperatuurbereik, opwarmtijd, materiaal en constructie, evenals uw specifieke behoeften en budget, kunt u een weloverwogen keuze maken die perfect aansluit bij uw levensstijl en kookvoorkeuren. Vergeet niet om beoordelingen en aanbevelingen te raadplegen en verschillende merken en modellen te vergelijken om een pizzaoven te vinden die u jarenlang plezier en heerlijke, authentieke pizza’s zal bieden.

Voeljegezond.nl
Logo