Beste matras voor een buikslaper in 2023

Laatst geupdate op juli 21, 2023 by Voeljegezond.nl

Ben jij een echte buikslaper en wil je graag zo zacht dromen als maar kan? Je wilt het beste matras dat er is voor de buikligging. Maar wat is nou het beste matras voor een buikslaper? Waar moet een matras voor de buikligging aan voldoen en waar kan ik een goed matras kopen?

We bespreken het allemaal in dit artikel. Zo kun jij aan het einde van dit artikel een gegronde keuze maken en als echte buikslaper heerlijk slapen zonder dat je wakker wordt met rug en/of nekklachten. In dit artikel kom jij erachter welk matras bij jou past als buikslaper. 

Beste matrassen voor de buikslaper in 1 overzicht – Onze top 3

Ordpro Pocketvering matras

Beste prijs-kwaliteit verhouding matras voor de buikslaper. Pocketvering matras met koudschuim laag.

Emma O2 Matras

Beste kwaliteitsmatras voor een buikligging. Traagschuim matras
495,00 1.009,00

Mister Sandman Koudschuim matras

Beste goedkope matras voor de buikslaper. Goedkoop maar degelijk

Waar moet een goed matras voor de buikligging aan voldoen?

Nu zal een goed matras aan een aantal dingen moeten voldoen om goed te kunnen presteren voor de echte buikslaper. Zo moet de hardheid juist zijn, moet het voldoende ondersteuning bieden. Als buikslaper heb je namelijk een verhoogd risico op rug- of nekklachten.

Door de buikligging vorm je al snel een holle rug als het matras niet genoeg ondersteund, waardoor de klachten er vanzelf inkomen. Om dit te voorkomen lees je dit artikel hoogstwaarschijnlijk ook. 

Geschikte hardheid

Om rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat het matras de juiste hardheid heeft. Dit om te voorkomen dat het matras te veel indeukt en ervoor zorgt dat de rug hol gaat staan. Natuurlijk wil je tegelijkertijd ook een stukje comfort hebben en wel lekker kunnen slapen.

Je moet niet het gevoel hebben dat je op een steen ligt te slapen. Nu ligt het er ook aan wat jouw lichaamsgewicht is. Hoe zwaarder je bent hoe meer weerstand het matras moet bieden. Op een schaal van 1-10 wordt dan ook geadviseerd tussen de 4-7 aan hardheid te hebben. 

Als we dan kijken naar het gewicht. Ben je een vrij licht persoon onder de 65 kilo dan heb je genoeg aan een matras met een hardheid van 4-6. Ben je zwaarder dan 65 kilo dan kun je genoegen nemen met een hardheid van 5-7. Natuurlijk blijft het ook een beetje een persoonlijk dingetje.

De één vind het lekker om op een wat steviger matras te slapen en de ander vindt een zacht matras wat fijner. Maar blijf je rug in het achterhoofd houden. 

Goede ondersteuning

Zoals eerder genoemd is de hardheid dus vrij belangrijk in de ondersteuning van het lichaam. Deze ondersteuning kan nog worden uitgebreid met verschillende lig zones. Er zijn matrassen die 7 ondersteunings zones hebben om de ondersteuning zo optimaal mogelijk te maken.

Een lichaam is namelijk niet helemaal recht en heeft op het ene stuk meer ondersteuning nodig dan op andere stukken. Denk hierbij aan de borst die wat uitsteekt. Als het matras op die plek wat minder hard is zal jij ook minder snel de rug hol trekken.

Deze ondersteuning zones zijn bij een buikslaper vrij belangrijk dus neem dit mee in je zoektocht naar het beste matras voor de buikslaper.

Beste matrassen voor een buikslaper

Nu je weet dat de ondersteuning en hardheid van het matras van cruciaal belang zijn bij buikslapers is het tijd om te kijken welke matrassen nou het beste zijn voor de buikslaper. We hebben 3 matrassen uitgekozen die ideaal zijn voor de buikslaper.

Hierbij hebben we gekeken naar de beste koop in prijs-kwaliteit verhouding, het beste goedkope matras voor een buikslaper en het matras dat echt het beste van het beste is voor de buikslaper. Zo hebben we voor iedere prijs een aantrekkelijke deal gevonden. Welke kies jij?

Beste prijs-kwaliteit verhouding matras voor de buikslaper – Ordpro matras

Allereerst zullen we het matras bekijken die het beste presteert in prijs-kwaliteit verhouding als het gaat om een matras voor de buikligging. Het matras wat hierin het beste uit de test komt is het Ordpro Pocketveringmatras.

Dit is een ultra licht matras dat maar 8 kg weegt. Je kunt hem dus heel gemakkelijk verplaatsen. De dikte van het matras is 21 cm en de tijk is gemaakt van microvezel. Ook is het een anti-allergie matras, zodat het matras jouw allergie niet extra aansteekt. Het matras van Ordpro is maximaal belastbaar tot 120 kg voor een optimale werking. 

Het mooie van dit matras is dat het de 7 zones heeft waarbij de pocketveringen net anders zijn afgesteld zodat jij als buikslaper ultiem kunt slapen. De hardheid is medium en dus ideaal voor de buikslaper. Ook is het matras verkrijgbaar in verschillende maten zodat er voor ieder wat wils bij zit.

Hoewel dit matras zeer aantrekkelijk geprijsd is, krijg je er wel 10 jaar garantie bij. En als je denkt dat dat gek en overdreven is, dan krijg je er als klap op de vuurpijl ook nog eens 100 dagen proefslapen bij! Zo weet jij zeker dat je straks wel of niet een goede aankoop hebt gedaan.

Mocht het geen goede aankoop zijn, dan kun je hem gewoon weer terugsturen. Kortom, voor een aantrekkelijke prijs, krijg je zeer veel voor je geld.

Ordpro Pocketvering matras

199,00
Laatste update was op: december 3, 2023 12:13 pm

Beste prijs-kwaliteit verhouding matras voor de buikslaper. Pocketvering matras met koudschuim laag.

8.5Expert Score
Conclusie

Wil je een matras wat het beste presteert op het gebied van prijs-kwaliteit? Dan moet je echt voor het Ordpro matras gaan! Dit matras heeft een gigantisch lange garantie en je kunt er zelfs op proefslapen.
Dit is service dat je niet verwacht bij een matras voor deze prijs. Verder heeft het de juiste hardheid voor een buikslaper zodat jij heerlijk kunt slapen.

Voordelen
 • Aantrekkelijke prijs
 • 7 ondersteuningszones
 • Medium hardheid
 • 100 dagen proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Vrij licht matras
Nadelen
 • Belastbaar tot 120 kg
 • Niet opvouwbaar

Beste kwaliteit matras voor de buikslaper – Emma matras

Als we gaan kijken naar het beste matras voor de buikslaper dan komt het Emma traagschuim matras toch echt het beste uit de test. Hoewel je wel wat meer betaald is dit matras door talloze mensen als een fijn comfortabel matras beoordeeld. Het matras is opgebouwd in drie lagen.

De bovenste laag is gemaakt van Airgocell® schuim. Hierdoor heb je geen of minder last van vervelende drukpunten in het matras. De middelste laag is gemaakt van traagschuim om ervoor te zorgen dat jouw gewicht wordt verdeeld over het matras. (Zie ook ons artikel over traagschuim matrassen)

De onderste en tevens ook de dikste laag is gemaakt van HRX -schuim. Dit schuim is ervoor bedoeld om jouw wervelkolom in de goede positie te leggen. 

Het Emma matras is ook goed beoordeeld door de consumenten bond. Verder is dit matras maximaal belastbaar tot wel 130 kg voor de optimale werking. Het is 25 cm dik en heeft een gemiddelde hardheid wat hem weer ideaal voor de buikslaper maakt.

Het is een duurzaam matras om dat hij lang mee gaat. Om dit te garanderen krijg je ook bij dit matras wel 10 jaar garantie en daarnaast ook nog eens 100 dagen proefslapen. Het is echter geen anti-allergie matras.

Het matras weegt 24 kg en de tijk kun je tot 60 graden wassen. Het matras kan op elke ondergrond liggen, of het nou een lattenbodem, boxspring, of zelfs elektrisch bed is. Het maakt niet uit. Wil je graag nog meer weten over dit buikslaper matras? Lees dan ook onze Emma matras review.

Emma O2 Matras

495,00 1.009,00
Laatste update was op: december 3, 2023 12:13 pm

Beste kwaliteitsmatras voor een buikligging. Traagschuim matras

9Expert Score
Conclusie

Het Emma matras is een matras dat onder de echte toppers valt. Nu betaal je hier natuurlijk wel voor, maar daar krijg je dan ook een hoop slaapcomfort en service voor terug. 10 jaar garantie is niet niks en het is fijn dat je hem even 100 dagen kunt uitproberen om te kijken of het matras bij jou als buikslaper past.

Voordelen
 • Opgebouwd in drie lagen
 • 100 dagen proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Lekker dik matras
 • Gemiddelde hardheid
 • Kan op iedere ondergrond liggen
Nadelen
 • Geen anti-allergie
 • Vrij zwaar
 • Vrij duur

Beste goedkope matras voor een buikslaper – Mister Sandman Koudschuim matras

Nu we de twee beste matrassen hebben gehad, gaan we ook nog eens kijken naar een goedkoop matras voor de buikslaper. Hierbij willen we natuurlijk wel dat hij nog enigszins presteert en hebben we het Mister Sandman Koudschuim matras gekozen als het beste goedkope matras voor de buikslaper.

De prijs is zeer aantrekkelijk en neemt een aantal voordelen met zich mee. Zo heeft dit matras twee zijdes waarop je kunt liggen. Deze zijdes verschillen allebei in hardheid. Zo is de ene kan vrij zacht en een gemiddelde comfort score, maar is de andere kant een stukje harder. Zo kun jij kijken wat je nou lekkerder vind slapen zonder dat je daar meerdere matrassen voor hoeft aan te schaffen. 

Het is een koudschuim matras van 21 cm dik en weegt maar 7 kg. Verder kun je de tijk wassen tot 60 graden en is het ook nog eens een anti-allergie matras. Ook beschikt het Sandman matras over de 7 lig zones om het comfort en ondersteuning tot een goed niveau te brengen.

Bij dit matras krijg je echter wel maar 2 jaar garantie, wat ten opzichte van de andere twee matrassen vrij weinig is. Ook zit er geen proefslapen bij maar is hij wel maximaal belastbaar tot 150 kg voor een optimale werking. 

Mocht je meer van dit soort matrassen willen bekijken, lees dan ook eens ons artikel over de beste koudschuim matrassen.

Mister Sandman Koudschuim matras

149,90
Laatste update was op: december 3, 2023 12:13 pm

Beste goedkope matras voor de buikslaper. Goedkoop maar degelijk

8Expert Score
Conclusie

Kortom, door de prijs die dit matras kost is het een zeer goede goedkope oplossing voor als je iemand te slapen hebt. Dit is niet helemaal het juiste matras om er altijd op te slapen, omdat het vrij dun is. Wel heeft het toch 7 ligzones en is die ook belastbaar tot 150 kg. Alles bij elkaar dus een goede budgetoplossing.

Voordelen
 • Een licht matras
 • Twee ligzijdes met verschillende hardheid
 • 7 lig zones
 • Maximaal belastbaar tot 150 kg
 • Anti-allergie matras
 • Goedkoop
Nadelen
 • Vrij dun
 • Maar 2 jaar garantie
 • Geen proefslapen
 • Merkbaar kwaliteitsverschil

Conclusie

Zoals je ziet zijn er verschillende matrassen waar je uit kunt kiezen die zich allemaal in verschillende prijsklassen bevinden. Nu is het aan jou om te kijken hoeveel je aan een matras wilt besteden en wat je belangrijk vindt.

Vind je het bijvoorbeeld nodig om 10 jaar garantie te hebben of kun je het ook met 2? Of is het erg als het matras zwaar? Welke hardheid is voor jou geschikt? Als je een licht persoon bent dan kun je al genoegen nemen met een gemiddeld hard matras, maar ben je wat zwaarder dan is een iets harder matras wel handig.

Ben jij geen buikslaper maar juist een zijslaper? Lees dan ons artikel over het beste matras voor een zijslaper.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste type matras voor buikslapers?

Het beste type matras voor buikslapers is meestal een matras met een gemiddelde tot stevige hardheid. Dit helpt om de wervelkolom in een neutrale positie te houden en voorkomt dat de buik te diep in het matras zakt, wat kan leiden tot rugpijn. Dit gebeurt overigens wel op een zacht matras

Zijn traagschuim matrassen geschikt voor buikslapers?

Traagschuim matrassen kunnen geschikt zijn voor buikslapers, maar het hangt af van de stevigheid van het matras. Een te zacht traagschuim matras kan ervoor zorgen dat een buikslaper te diep in het matras zakt, wat kan leiden tot rug- en nekpijn.

Is een pocketvering matras goed voor buikslapers?

Ja, pocketvering matrassen kunnen een goede keuze zijn voor buikslapers. Ze bieden vaak een stevige ondersteuning en helpen de wervelkolom in een neutrale positie te houden.

Wat is de beste matrasdikte voor buikslapers?

De ideale matrasdikte voor buikslapers varieert, maar over het algemeen wordt een matras van 25 tot 30 cm dik aanbevolen. Dit biedt voldoende ondersteuning zonder dat de buikslaper te diep in het matras zakt.

Hebben buikslapers een topper nodig?

Een matrastopper kan helpen om het comfort van een matras te verbeteren, maar het is niet noodzakelijk voor buikslapers. Als een buikslaper ervoor kiest om een topper te gebruiken, moet deze niet te zacht zijn om te voorkomen dat de buik te diep in het matras zakt.

Zijn latex matrassen goed voor buikslapers?

Latex matrassen kunnen een goede keuze zijn voor buikslapers, vooral als ze een stevige ondersteuning bieden. Latex is veerkrachtig en helpt om de wervelkolom in een neutrale positie te houden.

Hoe vaak moet een buikslaper zijn/haar matras vervangen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om een matras elke 7 tot 10 jaar te vervangen. Echter, als een buikslaper merkt dat het matras zijn stevigheid verliest en niet meer de nodige ondersteuning biedt, kan het nodig zijn om het eerder te vervangen.

Kunnen buikslapers op een verstelbare bedbodem slapen?

Ja, buikslapers kunnen op een verstelbare bedbodem slapen. Het is echter belangrijk dat de bedbodem in een vlakke positie wordt ingesteld om de wervelkolom in een neutrale positie te houden.

Voeljegezond.nl
Logo