Beste matras van 160 x 200 cm

Laatst geupdate op juli 21, 2023 by Voeljegezond.nl

Lekker dicht tegen je partner aankruipen. Lekker breed in je eigen bed liggen. Of ’s nachts lekker veel kunnen rollen. Als je voor een bed van 160 x 200 centimeter gekozen hebt, heb je al deze mogelijkheden. Zo’n bed leent zich prima voor twee personen, maar is ook erg aangenaam voor één persoon.

Heb je in je slaapkamer een 160 x 200 cm bed staan? En ben je voor op dit bed op zoek naar een nieuw matras? Je doet er in dat geval verstandig aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de vijf beste 160 x 200 cm matrassen.

Al deze matrassen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze worden goed beoordeeld door kopers. Dat is dan ook één van de redenen waarom juist deze vijf matrassen in deze top 5 terechtgekomen zijn. Over deze vijf matrassen was onze persoonlijke analyse overigens ook erg positief. Wil je graag meer over de matrassen weten? Neem de onderstaande reviews op je gemakje door!

Beste matrassen van 160 x 200 cm! – Onze top 5

Mister Sandman premium koudschuim matras

Beste koop matras van 160 x 200 cm!

Maxibedden Matras - 160x200 cm - 7-zone pocketvering

Beste pocketvering matras van 160 x 200 cm!

Imperial Relax Visco Elastisch - 160x200 cm

Beste traagschuim matras van 160 x 200 cm!

Zwoong Deluxe Tweepersoonsmatras 160x200

Beste luxe matras van 160 x 200 cm!

MatrasDirect NASA topdekmatras

Beste topdekmatras van 160 x 200 cm!

Waarom voor een 160 x 200 cm matras kiezen?

De keuze voor een 160 x 200 cm matras is een hele logische keuze. Als je een bed of boxspring van 160 bij 200 centimeter hebt, kun je niks anders dan voor zo’n matras te kiezen. Als je voor het beste matras 160 x 200 cm kiest, geniet je in ieder geval van enkele voordelen:

 • De gewenste ondersteuning: wat de gewenste ondersteuning is, hangt uiteraard van je eigen wensen af. Je kunt voor een dik en harder matras kiezen, maar je kunt ook voor een matras kiezen waarin je lekker weg valt.
 • Aangename nachtrust: door voor het beste 160 x 200 cm matras te kiezen, geniet je elke nacht van een aangename nachtrust. Dit komt puur doordat de beste matrassen erg comfortabel liggen en de gewenste ondersteuning bieden. Dat is alles wat je uiteindelijk wilt, niet waar?
 • Lange levensduur: als je in een nieuw matras investeert, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Met het beste matras 160 x 200 cm komt dit absoluut goed. Deze matrassen zijn door A-merken ontwikkeld, van de juiste materialen vervaardigd en hoogwaardig afgewerkt. Dit merk je aan de fijne ondersteuning, maar ook aan de lange levensduur.

Wist je dat ruim 20% van alle Nederlanders met slaapproblemen kampt? Hoor jij helaas tot deze grote groep? Dan is het al helemaal aan te raden om in een nieuw matras te investeren. De bovenstaande voordelen zorgen namelijk voor één algemeen groot voordeel: je slaapt een stuk beter.

Doordat je beter slaapt, stap je uitgeruster je bed uit. Je geniet hierdoor overdag van meer energie, van een betere concurrentie en van een aangenamer gevoel. Zodra je van je nieuwe matras 160 x 200 cm afkomt, voel je je eigenlijk als herboren. Juist dát is de bedoeling als je ’s avonds je bed instapt.

Wat is het beste 160 x 200 cm matras?
Is het inmiddels duidelijk dat je een nieuw 160 x 200 cm matras aan wilt schaffen? Gezien bovenstaande voordelen is dit maar al te goed voor te stellen.

Het uitkiezen van zo’n nieuw matras is niet al te makkelijk. Het aanbod is erg uitgebreid, het aanbod is divers én het is niet een aankoop die je dagelijks doet. Gelukkig hebben wij alvast een uitgebreide test achter de rug. Onze bevindingen delen wij graag hieronder met je. Neem de korte reviews door en bepaal direct wat voor jou het beste 160 x 200 cm matras is.

Beste koop matras van 160 x 200 cm – Mister Sandman premium koudschuim matras

In het aanbod van matrassen van 160 x 200 cm kom je veel varianten tegen. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar dit matras van Mister Sandman. Om meerdere redenen zijn wij erg te spreken over dit matras. Dit geldt overigens ook voor kopers; dit matras scoort bij onze partner Bol.com een 100% score.

Bij dit matras heeft Mister Sandman voor koudschuim vulling gekozen. Deze vulling past zich automatisch aan de slaaphouding aan. Als je op je rug slaapt, heeft dit matras een andere vorm dan als je op je zij zou slapen. Daarbij is het ook nog een voordeel dat Mister Sandman voor een dikte van 15 centimeter heeft gekozen.

Over het matras heen ligt een matrashoes van 100% polyester. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, heeft daardoor een lange levensduur en is makkelijk te reinigen. Je kunt deze 100% polyesterhoes namelijk ‘gewoon’ in de wasmachine stoppen.

De koudschuim vulling brengt overigens nog veel meer voordelen met zich mee. Zo geniet je op dit matras van een goede ventilatie, van een fijne afvoer van vocht en van ongekend veel comfort. Elke ochtend als je van dit matras opstapt, voel je je uitgerust. Die stelling durven wij wel aan te gaan.

Overigens heeft Mister Sandman bij dit matras voor antiallergische vezels gekozen. Dankzij deze vezels is dit matras voor iedereen geschikt. Ook als je normaal gesproken last van allergische reacties zou hebben.

Het matras bestaat uit maar liefst 7 zones. Het gaat hierbij om 2 zones bij de het hoofd en de nek, 2 zones bij de schouders, 2 zones bij de tailles en 1 zone bij de heupen. Door deze verschillende zones is dit matras voor elke slaaphouding geschikt. En zoals hierboven al gesteld; het koudschuim past zich automatisch aan je slaaphouding aan.

Moet je de hoofdprijs betalen voor dit beste matras 160 x 200 cm? Dat valt op zich reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 139,90 euro. Mocht de vulling niet helemaal naar wens zijn, kun je ook nog voor een zachte of stevige variant kiezen!

In principe hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het maximaal belastbare gewicht. Dit matras is voor 2 personen geschikt, maar het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram pér persoon. Mocht je zwaarder zijn, is dit matras dus niet voor je geschikt.

Mister Sandman premium koudschuim matras

119,90
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste koop matras van 160 x 200 cm!

7.5Expert Score
Conclusie

Het Mister Sandman premium koudschuim matras is het beste matras 160 x 200 cm van dit moment. Dit matras zorgt voor een heerlijke ondersteuning, voor veel comfort en voor een aangename nachtrust. De kwaliteit is bovendien prima, evenals het prijskaartje.

Voordelen
 • Koudschuim vulling
 • Van 7 zones voorzien
 • Werkt antiallergisch
 • Wasbare hoes van 100% polyester
 • Neemt goed vocht op en ventileert goed
 • Voor alle slaaphoudingen geschikt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Max. belastbaar gewicht per persoon van 120 kg

Beste pocketvering matras van 160 x 200 cm – Maxibedden Superior matras

Heb je liever geen koudschuim matras? Gaat je voorkeur uit naar een pocket vering matras? Dan moet je rekening met een iets forsere investering houden. Mocht dit geen probleem voor je zijn, raden wij van harte dit Maxibedden Superior matras aan. Dit is volgens ons het beste pocket vering matras van 160 x 200 cm.

Het unieke van dit matras is de combinatie van materialen. Het merk Maxibedden heeft namelijk voor een combinatie van koud- en traagschuim gekozen. Aan beide kanten zit één soort schuim, waardoor je van de voordelen van beide materialen geniet.

Op het moment dat je van de zachtheid van het traagschuim wilt genieten, draai je het matras om. Wil je juist wat steviger liggen? Dan draai je het matras om, waardoor je op het koudschuim ligt. Ondertussen geniet je hoe dan ook van 7 zones. Dankzij deze 7 zones geniet je van de gewenste ondersteuning en voorkom je lichamelijke klachten.

Dit matras van 160 x 200 cm groot is voor alle slapers geschikt. Ongeacht of je op je buik, rug of zij slaapt, is dit een meer dan prima matras. Het tijk van dit matras is bovendien antibacterieel en anti allergisch. Dát betekent al helemaal dat dit matras echt voor iedereen geschikt is.

Qua kwaliteit is dit ook één van de betere matrassen. De gebruikte materialen zijn duurzaam, zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een lange levensduur. Jammer genoeg is deze kwaliteit wel terug te zien in het prijskaartje. Voor dit pocket vering matras betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 369 euro. Vrij veel geld.

Gelukkig zijn de meeste beoordelingen over dit matras erg positief. Veel kopers roemen het comfort, de fijne ondersteuning, het voorkomen van lichamelijke klachten en de algehele kwaliteit.

Maxibedden Matras - 160x200 cm - 7-zone pocketvering

339,95
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste pocketvering matras van 160 x 200 cm!

8Expert Score
Conclusie

Het Droomidee Superior matras is een uniek matras. Dit matras beschikt aan de ene zijde over koudschuim en aan de andere zijde over traagschuim. Door het matras om te draaien, geniet je plots van hele andere eigenschappen. Je stemt het matras hiermee dus volledig af op de wensen die je óp dit moment hebt. Heerlijk!

Positive
 • Van traagschuim én koudschuim voorzien
 • Beschikt over 7 zones
 • Ligt uiterst comfortabel
 • Voor alle slapers geschikt
 • 22 centimeter dik
 • Prima kwaliteit
Negatives
 • Vrij duur: 369 euro

Beste traagschuim matras van 160 x 200 cm – Imperial Relax Visco Elastisch

In dit artikel heb je al met twee soorten matrassen kennis kunnen maken. Met een koudschuim matras en met een pocket vering matras. Nu blijft er nog één variant over: een traagschuim matras. Mocht je voorkeur naar een traagschuim matras uitgaan, raden wij je het Imperial Relax Visco Elastisch matras aan. Dit is volgens ons het beste traagschuim matras van 160 x 200 cm.

Met dit matras geniet je van ongekend veel comfort. Dit is vooral te danken aan het gebruikte materiaal; traagschuim. Een belangrijk kenmerk van dit materiaal is dat het zich volledig naar je lichaam vormt. Ongeacht welke houding je aanneemt, vormt het matras zich naar die houding. 

Op dit matras zak je echter niet té ver weg. Als daar wel sprake van zou zijn, zou je last van lichamelijke klachten krijgen. Je zakt net voldoende weg, waardoor je onwijs comfortabel ligt. Ondertussen worden je spieren en gewrichten ook nog op de gewenste manier ontlast. Een geweldige win-win combinatie dus.

Wat bij dit matras ook direct opvalt, is de fijne stretchstof. Dankzij deze stof geniet je van nog meer comfort en van een lichamelijke rust. Overigens heeft Imperial hierbij voor de best mogelijke stretchstof gekozen; dat is op zich al een groot voordeel. 

Ben je gevoelig voor mijten en/of bacteriën? Dan is dit ook een prima matras. Het matras werkt namelijk volledig antiallergisch. Als je regelmatig last van een allergische reactie hebt, zou dit dus een prima matras voor je zijn. Dankzij de ondersteuning van het matras is de kans sowieso erg groot dat je heerlijk slaapt. Elke nacht weer.

Merk je wel eens dat veel spieren in je lichaam gespannen zijn? Als je druk bent geweest of als je stress hebt, is dat een herkenbaar gevoel. Door op dit traag schuim matras plaats te nemen, voel je de spanning uit je lichaam wegvloeien. Het matras brengt een heerlijke rust met zich mee.

Het unieke van dit matras is ook de dikte; 30 centimeter. Het matras is daarmee fors dikker dan bovenstaande varianten. Ook dat is een kenmerkende eigenschap van een matras van traagschuim.

Bij dit traagschuim matras hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het prijskaartje. Voor dit matras betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 390 euro. Vrij veel geld, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. De kans is heel groot dat je elke avond heerlijk slaapt op dit matras.

Imperial Relax Visco Elastisch - 160x200 cm

453,20
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste traagschuim matras van 160 x 200 cm!

8.5Expert Score
Conclusie

Het Imperial Relax Visco Elastisch is een heerlijk traagschuim matras. Het matras is 30 centimeter dik, biedt een heerlijke ondersteuning en voorkomt lichamelijke klachten. Het matras is ook nog antiallergisch, neemt spanning uit je spieren weg en is voor elke houding geschikt. Ongeacht of je op je buik, rug of zij slaapt.

Voordelen
 • Perfecte ondersteuning
 • Ligt erg comfortabel
 • Voor alle houdingen geschikt
 • 30 centimeter dik
 • Antiallergisch
 • Hoogwaardige stretchsto
Nadelen
 • Duur

Beste luxe matras van 160 x 200 cm – Zwoong Deluxe

Hecht je vele waarde aan je nachtrust? En doe je er daarom ook alles aan om je nachtrust zoveel mogelijk te optimaliseren? Dan is het aan te raden om voor een luxe matras van 160 x 200 centimeter te kiezen. Voor zo’n matras tast je diep in de buidel, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Dat is zeker het geval bij dit Zwoong Deluxe matras. Dít is volgens ons het beste luxe matras van 160 x 200 centimeter.

Bij dit matras heeft Zwoong gekozen voor drie lagen:

 • Schuimlaag Support Foam: deze laag biedt de gewenste stevigheid en ergonomische ondersteuning. Je neemt hierdoor snel afscheid van lichamelijke klachten.
 • Schuimlaag verkoelend: deze laag zorgt voor het verkoelende effect. Deze laag is 4 centimeter dik en is ten opzichte van andere matrassen uniek te noemen.
 • Schuimlaag Flex Foam: deze laag zorgt voor nóg meer comfort tijdens het slapen. Je geniet onder meer van een betere bloedcirculatie, waardoor je ’s ochtends zo fit als een hoentje opstaat. Dit is uiteraard ook te danken aan de 2 andere lagen.

Deze samenstelling van lagen is uniek te noemen. Dat geldt ook voor de voordelen die dit matras met zich mee brengt. Je gaat namelijk géén matras vinden dat zo aangenaam ligt als dit matras. Het matras biedt de gewenste ondersteuning, ligt erg comfortabel en haalt alle spanning uit je lichaam.

Daarnaast is dit matras voor een ieder geschikt. Het matras is namelijk zowel antiallergisch als antibacterieel. Door deze eigenschappen geniet iedereen op dit matras van een aangename nachtrust. De houding die je hierbij aanneemt, maakt ook niks uit. Het matras is geschikt voor rugslapers, voor buikslapers en voor zijslapers. Wat wens je nog meer?

Bij dit hoogwaardige matras heeft Zwoong ook voor een hoogwaardige hoes gekozen. Deze hoes is van 100% polyester vervaardigd en is wasbaar op 30 graden Celsius. Doe dit met enige regelmaat, zodat het matras en de hoes lekker fris blijft.

Al met al zijn wij heel enthousiast over dit luxe matras van 160 x 200 centimeter. Houd echter wel rekening met het vrij forse prijskaartje; voor dit matras betaal je maar liefst 639 euro. Het matras is significant beter dan bovenstaande varianten, maar is dus ook significant duurder.

Zwoong Deluxe Tweepersoonsmatras 160x200

519,00
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste luxe matras van 160 x 200 cm!

9Expert Score
Conclusie

Als je de allerbeste nachtrust wilt, is dit Zwoong Deluxe matras de beste keuze. Dit matras bestaat uit drie lagen van traagschuim; deze lagen sluiten perfect op elkaar aan en hebben allemaal hun eigen functie. Je geniet hierdoor elke nacht van een heerlijke ondersteuning, heerlijk ligcomfort en veel gemak.

Voordelen
 • Bestaande uit drie traagschuim lagen
 • Antibacterieel en antiallergisch
 • Voor alle houdingen geschikt
 • Onwijs comfortabel 
 • Biedt perfecte ondersteuning
 • Voorkomt lichamelijke klachten
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Erg duur

Beste topdekmatras van 160 x 200 cm – MatrasDirect NASA topdekmatras

Heb je al een fijn 160 x 200 cm matras op je bed liggen? Wil je echter nóg meer van je bed genieten? Dan doe je er verstandig aan om een topdekmatras aan te schaffen. Wij raden je hierbij aan om voor dit MatrasDirect NASA topdekmatras te kiezen. Dit is volgens ons het beste topdekmatras van 160 x 200 cm.

Een belangrijk voordeel van dit matras is de veelzijdigheid. Je kunt dit matras namelijk op elk matras en bed gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een boxspring met daarop twee éénpersoonsmatrassen? Dan komt dit topdekmatras bijzonder goed van pas; dit matras zorgt er namelijk voor dat de naad tussen deze matrassen volledig verdwijnt. Erg handig.

Tijdens het slapen op dit topdekmatras geniet je van veel gemak. Het matras is 6 centimeter dik, waardoor je tijdens het slapen van de gewenste ondersteuning geniet. 

Wat ons ook aanspreekt, is dat je dit matras overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt het matras makkelijk oprollen en vervolgens voeren. Het is hierdoor ook een prima topdekmatras voor bijvoorbeeld in een camper of caravan. 

Dit topdekmatras is – wat ons betreft – van de juiste materialen vervaardigd. Dankzij deze materialen geniet je van een prima kwaliteit én van veel slaapcomfort. De materialen zorgen er overigens ook nog voor dat dit topdekmatras antiallergisch is.

Met dit topdekmatras geniet je al met al van heel veel gemak. Dat je hier niet al te veel geld aan uit hoeft te geven, maakt het plaatje compleet. Bij onze partner Bol.com betaal je voor dit matras ‘slechts’ 119 euro. Een prima prijskaartje wat ons betreft.

Wel hebben we onze bedenkingen bij de vochtafvoer. Meerdere kopers klagen namelijk dat zij behoorlijk snel en veel op dit topdekmatras zweten. Mocht je zelf ook relatief snel zweten, is het wellicht verstandiger om voor een ander

MatrasDirect NASA topdekmatras

115,00
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste topdekmatras van 160 x 200 cm!

8Expert Score
Conclusie

Het MatrasDirect NASA topdekmatras is een prima, veelzijdig en betaalbaar topdekmatras. Je gebruikt dit topdekmatras op elk mogelijk bed/matras, waarna je van een aangename nachtrust geniet. Het matras biedt een fijne ondersteuning, is van een prima kwaliteit en is dus veelzijdig te gebruiken.

Voordelen
 • Past op elk matras/bed
 • Ligt uiterst comfortabel
 • Makkelijk op te rollen
 • Makkelijk te vervoeren
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen verkoelend effect

Wat is voor jou het beste matras 160 x 200 cm?

Heb je interesse om een nieuw matras van 160 x 200 cm aan te schaffen? Dat is goed voor te stellen. Als je voor één van de beste matrassen kiest, geniet je namelijk van een heerlijke nachtrust. Je staat ’s ochtends fit, uitgerust en energiek op. Hier geniet je vervolgens de rest van de dag van!

Voordat het zover is, moet je wel op zoek gaan naar het beste matras 160 x 200 cm. Hier helpen wij je graag nog een extra handje bij, met onderstaande koopgids. In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste aandachtspunten van een matras 160 x 200 cm.

Soort matras

Ten eerste moet je goed naar het soort matras kijken. De drie verschillende soorten zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Traagschuim: op het moment dat je het snel warm hebt, is een traagschuim matras perfect. Deze vulling zorgt voor verkoeling en biedt een fijn ligcomfort aan.
 • Koudschuim: ook koudschuim heeft een prima verkoelend effect. Deze vulling is ten opzichte van traagschuim iets harder.
 • Pocketvering: bij een pocketvering matras geniet je van een flinke hoeveelheid heren. Deze veren zorgen voor speciale drukzones, waarmee je van optimaal ligcomfort geniet. Ook biedt een pocketvering matras de perfecte ondersteuning aan je lichaam.

Verder kun je ook nog voor een topdekmatras kiezen. Dit is een extra matras dat je bovenop je normale matras ligt. Door dit extra matras geniet je van nog meer ondersteuning en nog meer ligcomfort.

Slaaphouding

Je zou ook goed naar je slaaphouding moeten kijken. Voor een rugslaper is het bijvoorbeeld verstandig om voor een zachter matras te kiezen. Lig je graag op je zij te slapen? Dan heb je behoefte aan extra ondersteuning bij de schouders en heupen. Mocht je het liefste op je buik slapen, zou je voor een iets harder matras moeten gaan.

Eigenschappen

Elk matras van 160 x 200 brengt specifieke eigenschappen met zich mee. Ga bijvoorbeeld goed na wat voor hoes om het matras heen zit. Is dit een hoes die je kunt wassen? En is dit een hoes van hoogwaardig materiaal?

Verder zou je goed naar de hoeveelheid zones van het matras moeten kijken. Wij geven zelf de voorkeur aan matrassen met maar liefst 7 zones. Dankzij deze 7 zones geniet je van de gewenste ondersteuning op/van je gehele lichaam.

Ook moet je goed naar de antibacteriële en antiallergische werking kijken. Zeker als je gevoelig voor stof, mijten en bacteriën bent, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Het is verder wenselijk dat het matras een hoog ademend vermogen heeft. En dat vocht goed afgevoerd wordt. Mochten deze eigenschappen niet op orde zijn, lig je al snel te zweten op het matras.

Tot slot moet je ook goed naar het maximaal belastbare gewicht kijken. Dit gewicht moet je afstemmen op je eigen gewicht.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Zorg dat je heel kritisch bent bij het uitkiezen van een 160 x 200 cm matras. Sommige merken leveren namelijk absoluut niet de gewenste kwaliteit. Check daarom ook altijd de beoordelingen van/bij een matras. Als deze beoordelingen overwegend positief zijn, is dat een duidelijk teken.

Bepaal verder hoeveel geld je aan je nieuwe 160 x 200 cm matras uit wilt geven. De prijzen lopen namelijk heel erg uiteen; van 100 tot 700 euro. Aan jou de taak om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. Slaap lekker alvast op je beste matras 160 x 200 cm!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een matras met de afmetingen 160 x 200 cm?

Een matras van 160 x 200 cm is een populaire keuze voor koppels omdat het voldoende ruimte biedt voor twee personen zonder dat het te veel ruimte in de slaapkamer inneemt. Het is ook een goede keuze voor langere individuen.

Is een matras van 160 x 200 cm geschikt voor alle bedframes?

Niet noodzakelijk. Het is belangrijk om de afmetingen van je bedframe te controleren voordat je een matras koopt. Een matras van 160 x 200 cm past in de meeste standaard tweepersoonsbedframes, maar het is altijd een goed idee om te meten om er zeker van te zijn.

Voeljegezond.nl
Logo