Beste massagestoel van 2023

Heb jij wel eens last van spierpijn if behoefte aan een lekkere massage maar is er niemand die je daarbij kan helpen? Het kan een enorm ontspannende werking geven als je spieren even goed worden los gemasseerd. Zo kan het melkzuur in de spieren worden afgevoerd en zal je minder last hebben van spierpijn. Wat is nou de oplossing als er niemand is die je een massage kan geven. Inderdaad! Een elektrische massagestoel. Je hebt niemand nodig en je kunt het doen wanneer jij wilt. Natuurlijk heb je ook massagestoelen om in te behandelen of een massage van iemand te ontvangen, maar daar straks meer over. Je zag ze wel eens in sportscholen of spa’s, maar ondertussen worden ze ook steeds meer bekend als een artikel dat je in huis kunt hebben. In dit artikel bespreken we de beste massagestoelen van het moment zodat jij altijd een massage kunt krijgen wanneer jij wilt. Ook helpen we je met een koopgids om je te helpen bij het kopen van een massagestoel. Daarna bespreken we nog een aantal massagestoelen die het beste voor bepaalde doeleinden te zijn gebruiken. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies welke massagestoel jij moet hebben. 

Beste massagestoelen in 1 overzicht – Onze top 5

Real Relax F3 Plus Blue

Beste koop massagestoel

Alora massagestoel

Beste massagestoel voor behandeling

Massagestoel TC-296

Beste elektrische massagestoel

VidaXL massagestoel

Beste betaalbare elektrische massagestoel

Soorten massagestoelen

Allereerst maar eens kijken naar de verschillende soorten massagestoelen. Er zijn namelijk twee soorten te onderscheiden. De behandel massagestoel die je kunt inklappen en de elektrische massagestoel.

Behandel massagestoel

Een behandel massagestoel is vaak een inklapbare stoel waar degene die de massage of behandeling krijgt eigenlijk andersom in zit. Zo is de rug helemaal vrij en kan deze gemakkelijk behandeld worden. Ook is het voordeel van een behandelstoel dat deze gemakkelijk ingeklapt kan worden en eenvoudig is te vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld als fysiotherapeut gemakkelijk behandelingen aan huis doen of te behandelstoel verplaatsen op de praktijk waar je werkzaam bent. Dit is echter niet een massagestoel die geschikt is voor mensen die juist een massage willen zonder dat ze daarvoor iemand nodig hebben. 

Elektrische massagestoelen

De volgende soort massagestoel is de elektrische. Dit zijn vaak de luxere stoelen waar je in kunt zitten en met een druk op de knop een massage kunt laten beginnen. Er zit namelijk een massage apparaat ingebouwd in deze stoelen. Dat is dan ook gelijk de reden dat je een massage kunt krijgen terwijl er niemand om je heen is. Wel zijn deze stoelen vaak vrij groot. Natuurlijk niet gek als er een heel massage mechanisme in de stoel moet ingebouwd. Je moet er dus wel de ruimte voor hebben, maar als je een plaats in gedachten hebt dan is het een heerlijke toevoeging in huis om je na een lange werkdag heerlijk in te kunnen genieten en tot rust te komen. Als je op zoek bent naar een massagestoel voor in huis dan zijn de elektrische massagestoelen wel de uitkomst.

Waarom een massagestoel in huis?

Nu vraag jij je misschien af, wat zijn nou de voordelen van een massagestoel in huis en waarom moet ik nou zo’n ding kopen? Allereerst is het zoals we net al zeiden een mooie mogelijkheid tot ontspanning als je thuiskomt na een lange werkdag. Ook kan het je helpen als je vaak last hebt van bijvoorbeeld een stijve rug of nek. Je gaat even in jouw eigen massagestoel zitten en de stijfheid wordt zo uit je spieren gemasseerd. Verder heb je ook niemand nodig om dit te doen. Je gaat gewoon zitten en genieten maar. Helemaal herboren! 

Het mooie van een massage is dat het melkzuur uit je spieren wordt gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat je minder spierpijn zult ervaren. Dit is het stofje namelijk dat voor de spierpijn zorgt. Ben jij al overtuigd?

Massagestoel koopgids

Voor we ingaan op de daadwerkelijke massagestoel modellen die het beste zijn is het goed om eens te kijken waar je op moet letten bij het kopen van een massagestoel. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken bij de aankoop en kies jij de massagestoel die het beste bij jou past.

Liggend of rechtop?

Allereerst is het goed om te bedenken of je een liggende massagestoel hebt of liever één waarin je rechtop zit. Er zijn namelijk voor beide mogelijkheden massagestoelen te vinden. Wat heb jij liever? Bedenk hierbij wel dat de liggende variant vaak ook gelijk meer ruimte in beslag neemt. Afweging dus of de ruimte het opweegt tegen de ontspanning die je van een liggende massagestoel krijgt. 

Gebruiksgemak 

Natuurlijk moet een massagestoel ook een beetje gemakkelijk te bedienen zijn. Het is dan ook belangrijk dat je kijkt naar de functies die erop zitten en of dit met gemakkelijke knoppen is te bedienen. Zit er bijvoorbeeld een afstandsbediening bij zodat je vanuit de stoel alles gemakkelijk kunt bedienen.

Verwarming

Ook iets om op te letten bij het kopen is of er verwarming in de stoel zit. Dit is namelijk niet altijd het geval. Je zou dit onzin kunnen vinden, maar een verwarming zorgt er ook voor dat je spieren lekker kunnen ontspannen tijdens de massage. Zo heb je dus dubbele ontspanning. Voel je het al? Lekkere verwarming in je stoel, een beetje rozig worden nadat je hebt gesport en dan ook nog eens gemasseerd worden? Even de oogjes dicht en genieten maar. Heerlijk.

Massage programma’s 

Oke, weer even wakker worden. Het volgende wat we willen bespreken is namelijk de massage programma’s die de stoelen kunnen hebben. Nu is vaak normaal dat er enkele automatische programma op een massagestoel zitten die verschillen in hardheid en snelheid van de massage. Ook kun je vaak gewoon handmatig de snelheid en hardheid instellen. Mocht je dus meerdere programma’s op de stoel willen hebben zodat je zelf niet hoeft na te denken, dan is dit wel iets om naar te kijken ook. Bekijk dan wel ook even of het ook mogelijk is zelf de boel in te stellen. Zo kun je het altijd op jouw eigen behoeftes afstemmen.

Maximale gebruikerslengte

Mocht je vrij lang zijn dan is het zeker goed om te kijken ook naar de maximale gebruikerslengte deze kan nog wel eens beperkt zijn, dus goed om op te letten. Zo voorkom je dat je hem binnenkrijgt en erachter komt dat je te lang bent voor het apparaat. Zou zonde zijn.

Aantal massagerollen en airbags

het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een massagestoel is het aantal massagerollen dat in de stoel is verwerkt. Met massageroller wordt het aantal bewegende rollers bedoeld. Hoe meer massagerollers erin de stoel zitten hoe meer massagepunten er zijn waar je spieren lekker worden gemasseerd. Hierbij kun je ook gelijk kijken of bijvoorbeeld ook je benen of zelf armen worden gemasseerd. Wat betreft aantal is het handig om minimaal 5 massagerollers te hebben in de stoel.

Ook de airbags zorgen voor een massage. Hierbij is ook de regel, hoe meer airbags, hoe meer massagepunten je hebt. Gemiddelde massagestoel heeft ergens tussen de 30-50 airbags. Alles wat daarboven komt zijn de serieuze massagestoelen. 

Beste Massagestoelen van het moment

Dan zijn we nu toch echt aangekomen bij de daadwerkelijke massagestoelen waar het uiteindelijk allemaal om draait, de massagestoelen zelf. We hebben verschillende modellen van verschillende merken waar je uit kunt kiezen die allemaal het beste uit de test komen op een bepaald gebied. Als je de koopgids nog niet helemaal hebt gelezen, scan deze dan nog even een keer goed door en bekijk dan wat de verschillende massagestoelen te bieden hebben.

Beste koop massagestoel – Real Relax F3 Plus

Eerst willen we de beste koop massagestoel met je bespreken. Hiervoor is de Real Relax F3 Plus uitgekozen omdat deze op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding het beste uit de test komt. De stoel zit lekker zacht en is gemaakt van kunstleer.  De stoel zit comfortabel en is uitgerust met 50 airbags en 8 massagerollen, wat het een prima massagestoel maakt voor het geld. 

Het mooie van deze elektrische massagestoel is dat er ook verwarming in zit en je zelfs muziek kunt afspelen via je telefoon. Zo kun je naast een massage dus ook heerlijk genieten van jouw favoriete muziek. Een mooi bijkomend voordeel dus. Mocht je twijfelen of je liever rechtop of liggend gemasseerd wilt worden, dan is dit ook de beste keuze voor jou. Bij deze massagestoel kun je namelijk verstellen of je hem in de liggende op rechtopzittende stand wilt hebben tijdens jouw massage. 

Mocht je naast je rug en schouders ook graag de benen willen laten masseren. Dan is dat ook mogelijk met de Real Relax F3 Plus. Het gewicht van de stoel is  70 kg en dus een vrij log apparaat. Wel zitten er transportwieltjes onder de stoel zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook zitten er 4 automatische programma’s op deze stoel en kun je het ook handmatig instellen. Als kers op de taart zit er gewoon een afstandsbediening bij zodat deze stoel jouw uiterst gebruiksgemak biedt. 

Real Relax F3 Plus Blue

1.349,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 1:33 am

Beste koop massagestoel

8.5Expert Score
Conclusie

Zoals je ziet blinkt de Real Relax F3 Plus uit op alle gebieden en dat voor een betaalbare prijs. Het doet zijn naam dus echt eer aan. Het is dan ook niet voor niets dat we deze hebben verkozen tot de beste koop. Een massagestoel met alle functies die er zijn en gemaakt van kunstleer. Top als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. Ben je dus op zoek naar de beste deal op het gebied van massagestoelen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Voordelen
 • 4 automatische programma’s
 • 8 massagerollen
 • 50 airbags
 • Muziek luisteren
 • Liggend en zittend mogelijk
 • Inclusief afstandsbediening
Nadelen
 • Geen echt leer
 • Vrij log apparaat
 • Geen sta-op functie

Beste inklapbare massagestoel voor behandeling – Alora massagestoel

Nu kan het ook zijn dat jij op zoek bent naar een massagestoel om jouw cliënten te behandelen. Een massagestoel die gemakkelijk is in te klappen en mee te nemen is. De massagestoel die hiervoor het beste is, is de Alora massagestoel. 

Dit is wel even een andere tak van sport en is wat betreft prijsklasse ook een stuk lager. Maar deze is dan ook bedoeld voor het behandelen en masseren van mensen. Het mooie van de Alora massagestoel is dat je hem gemakkelijk kunt inklappen, in de tas doen en meenemen. Ook heeft die naast zacht kussens voor de billen, buik en hoofd ook kussen voor de knieën. Zo kan de patient of client heerlijk comfortabel in de stoel zitten terwijl hij of zij wordt behandeld. Het nadeel is echter dat er geen armondersteuners op de stoel zitten. Wel kun je de hoogte eenvoudig instellen en hem afstemmen op de gebruiker.  

Alora massagestoel

69,99
Laatste update was op: juni 9, 2023 1:33 am

Beste massagestoel voor behandeling

6.5Expert Score
Conclusie

Even andere tak van sport dus, maar wel een massagestoel waar mensen goed op behandeld kunnen worden. Zit comfortabel en is in hoogte verstelbaar. Ben je dus een fysiotherapeut of heb je iemand die jou kan masseren, dan is deze stoel een prima oplossing voor jou.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Gemakkelijk in te klappen
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Zachte kussens
Nadelen
 • Geen ondersteuning voor de armen
 • Iemand nodig voor een massage

Beste elektrische massagestoel T chair TC-296

Als we gaan kijken naar de beste elektrische massagestoel die wat duurder is dan komen we al snel uit op de T chair TC-296. Dit is een luxe massagestoel die een mooie strakke uitstraling heeft. Deze massagestoel is uitgerust met een automatische timer van 15 minuten. Bij de kuiten en rug is ook stoelverwarming aanwezig en zijn er 4 automatische en 4 handmatige programma’s waar je uit kunt kiezen. Hierin komen verschillende massage technieken aan bod. Namelijk de Kneading, tapping, kneading & tapping en de shiatsu massage techniek. Er zit dus voor iedereen wel iets bij wat hij of zij lekker vindt. 

Verder worden schouders taille, heupen, benen en kuiten gemasseerd bij deze stoel en worden de natuurlijke krommingen van het lichaam gevolgd met de massagerollen. Hoewel deze massagestoel wel vrij groot is, is die wel wat minder zwaar dan de eerste. De T Chair TC-926 is namelijk 55 kg zwaar en uitgerust met transportwieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. De stoel is bedekt met echt leer en kies je dus echt voor een stukje kwaliteit. Ook heeft het een afstandsbediening om eenvoudig alle programma’s te beheren.

Massagestoel TC-296

1.599,00
Laatste update was op: juni 9, 2023 1:33 am

Beste elektrische massagestoel

8Expert Score
Conclusie

Een massagestoel die qua prijs misschien wat duurder is, maar wel is gemaakt van echt leer en vrij licht is. Je krijgt 1 jaar garantie op het apparaat en je kunt er heerlijk in genieten van jouw massage. Een stoel met een prijskaartje waar je een luxe uitstraling en goed materiaal voor terugkrijgt.

Voordelen
 • Gemaakt van echt leer
 • Luxe uitstraling
 • Afstandsbediening
 • Rollen volgen natuurlijk kromming
 • Lichte massagestoel
Nadelen
 • Geen stand-up functie
 • Geen muziek luisteren via de stoel

Beste betaalbare elektrische massagestoel – VidaXL massagestoel

Natuurlijk hebben we ook nog even gekeken naar een betaalbare elektrische massagestoel zodat je ook een massagestoel kunt kiezen als je er niet zoveel geld aan wilt spenderen. De massagestoel waar we dan op uitkomen is de VidaXL massagestoel. Dit is een massagestoel dat wat meer op een normale stoel lijkt, maar wel is uitgerust met een massagesysteem aan de binnenkant. Het is dan ook een stoel die wat minder log en lomp in de kamer staat. Wel zijn niet alle massage mogelijkheden aanwezig. 

Zo is de massage voor in de zijkanten van de benen niet mogelijk. Enkel de kuiten en hamstrings. Wel zit er een verwarmingsfunctie in de stoel zodat je lekker rozig kunt genieten van jouw massage terwijl u lekker tv kijkt. De stoel weegt rond de 33 kg en is daarmee lekker licht voor een massagestoel en gemakkelijk te verplaatsen. Het is een ergonomische stoel met een basic massagesysteem.

VidaXL massagestoel

340,95
Laatste update was op: juni 9, 2023 1:33 am

Beste betaalbare elektrische massagestoel

7Expert Score
Conclusie

Dit apparaat is dus een stukje goedkoper dan de andere en oogt wat meer zoals een normale relaxstoel. Toch zit er wel een massagefunctie in en kun je hem helemaal in een liggende houding neerzetten. 

Voordelen
 • Goedkoop
 • Oogt als een normale stoel
 • Afstandsbediening
 • Liggend stand mogelijkheid
 • Lichte stoel
Nadelen
 • Geen complete massage
 • Gemaakt van kunstleer
 • Niet voorgemonteerd

Beste massagekussen voor op de stoel – Medisana MC824

Nu kan het ook zijn dat je niet een compleet nieuwe massagestoel wilt kopen, maar dat je jouw huidige stoel wilt uitrusten met een massagefunctie. Ook daar is een oplossing voor. Namelijk, een massagekussen en het beste massagekussen voor op de stoel is dan ook de Medisana MC824. Dit massagekussen kun je eenvoudig op jouw huidige stoel leggen en genieten van een heerlijke massage. Ook is het mogelijk om dit kussen in de auto op de stoel neer te leggen en tijdens het autorijden te genieten van een massage. Maar let op! Het is dan niet zo handig om in slaap te vallen.

Ook kan het kussen verwarmd worden en heeft die een praktische afstandsbediening. Na 15 minuten zal het kussen automatisch uitschakelen, zodat je hem nooit te lang aan kan laten staan en onnodig energie verbruikt. Je krijgt in totaal 3 jaar garantie op dit kussen en heeft 6 draaiende massagekoppen die een shiatsu massage kunnen verzorgen. Dit kussen kan de bovenrug, onderrug, nek en schouders masseren.

Medisana MC 824 Shiatsu

92,80
Laatste update was op: juni 9, 2023 1:33 am

Beste massagekussen

7Expert Score
Conclusie

Hoewel dit niet echt een massagestoel is, is het wel een kussen die je op je stoel kunt leggen en van jouw huidige stoel een massagestoel maken. Het is dan ook een goedkope oplossing voor een massage waar je verder niemand voor nodig heb. Ook heb je een afstandsbediening die je gemakkelijk kunt gebruiken om te bepalen wat voor massage je wilt hebben.

Voordelen
 • Goedkope oplossing
 • Automatische timer
 • 3 jaar garantie
 • Eenvoudig te gebruiken
Nadelen
 • Geen complete massage
 • Minder comfortabele zitting

Conclusie

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van de beste massagestoelen en hebben we je ook opties gegeven op het moment dat je cliënten moet behandelen. Zoals je nu weet zijn er verschillende functies en uitstralingen waar je uit kunt kiezen. Het is dan nu ook aan jou om een keuze te maken en de massagestoel te kiezen die het beste bij jou past. 

Voeljegezond.nl
Logo