Beste loopband zonder motor van 2023

Een loopband zonder motor wordt ook wel een manuele loopband of mechanische loopband genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden werkt deze loopband niet op motor en maakt hij dus geen gebruik van stroom. Dat heeft als voordeel dat je hem overal kunt plaatsen. Daarnaast kun je op dit apparaat ten opzichte van de elektrische loopband sneller calorieën verbranden op een lagere snelheid, omdat je hem zelf in beweging zet.

We vertellen je hieronder meer over de voordelen en nadelen van de mechanische loopband en geven je tips over waar je op moet letten bij het vergelijken van deze modellen. Maar eerst onze top 3 beste loopbanden zonder motor! Welke niet-elektrische loopbanden zijn de beste keuzes en waarom?

Liever een elektrische loopband? Dan kun je terecht in onze beste loopbanden top 5!

Beste loopbanden zonder motor in 1 overzicht – Onze top 3!

Beste koop loopband zonder motor: VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband

De VirtuFit Pro Elite Hiit Running loopband is wat ons betreft de beste koop mechanische loopband. Dit premium model blinkt uit in comfort en past zich perfect aan op jouw snelheid. Hij is uitdagend en loopt super soepel, wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor een niet-elektrisch toestel.

Deze VirtuFit mechanische loopband is geschikt voor beginners en gevorderden. Door de grips aan beide zijden is hij veilig in gebruik. Het gebogen loopoppervlak heeft een afmeting van 160×44 centimeter. Het weerstandsysteem bestaan uit 4 niveaus, zodat je zelf nog kan bijstellen op jouw gewenste trainingsintensiteit.

Het maximale gebruikersgewicht is 160 kilo, het apparaat zelf weegt 135 kilo. Stop batterijen in het LCD scherm en houd al je trainingsdata in de gaten. Hij is tevens voorzien van tablethouder. Hartslagmeting is mogelijk via een hartslagband. Wat ons betreft de beste interval loopband zonder motor op de markt. Een uitstekende prijs-kwaliteit met 3 jaar garantie! Wil je meer weten over dit apparaat? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Elite Pro HiiT running loopband review.

Loopband - VirtuFit Pro Elite HiiT Running - Fitness - High Intensity Interval Training - Zwart

2.499,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 6:43 am

Beste koop loopband zonder motor

8.5Expert Score
Conclusie

De kromming in het loopoppervlak van deze VirtuFit Pro Elite HiiT Running loopband zorgt voor een ergonomische beweging, waarbij je gewrichten zo min mogelijk belast. Het airrunner model heeft een gemiddelde prijs vergeleken met dit soort modellen op de markt. Daarnaast ziet hij er ook nog eens erg strak uit. Met deze VirtuFit ga jij voor snel resultaat!

Voordelen
 • 4 weerstandniveaus
 • Gebogen, ergonomisch loopoppervlak
 • Voor beginners en gevorderden
 • Tablethouder en LCD scherm op batterij
 • Uitstekende prijs-kwaliteit, 3 jaar garantie
Nadelen
 • Zwaar om te monteren en te verplaatsen (heeft wel transportwielen)

Beste houten loopband zonder motor: NOHrD Sprintbok Essen

De NOHrD Sprintbok Essen is de beste houten loopband zonder motor. Dit vernieuwde design is voorzien van kromming in de loopband, waardoor je gewrichten minder belast worden (airrunner). De loopband is gemaakt van 62 beweegbare en duurzame houten latten van essenhout. Deze zorgen voor uitstekende schokdemping en een fijn loopoppervlak van 45×160 cm.

Bijzonder aan dit model is tevens de 17,3 inch touchscreen display, waarop de NOHrD Sprintbok app is geïnstalleerd. Je kunt via de app trainen met virtuele omgevingsbeelden, bijvoorbeeld van Parijs of Londen. Tevens lees je hier afstand, snelheid, tijd en hartslag af. Het maximale belastbaar gewicht is 160 kilo.

Deze houten mechanische loopband is zowel geschikt voor thuissporters als professionals. Hij weegt 120 kilo, maar is relatief eenvoudig te verplaatsen via de transportwielen. Kies jij voor deze loopband, die niet alleen een duurzame uitstraling heeft maar ook duurzaam is in gebruik? Je krijgt maar liefst 3 jaar garantie!

NOHrD Sprintbok Essen

Laatste update was op: oktober 4, 2023 8:13 am

Beste houten loopband zonder motor

8.5Expert Score
Conclusie

Ken je de Cakewalk kermisattractie nog, met die houten band waar je zo leuk overheen kon rollen en lopen? Met de NOHrD Sprintbok Essen houdt de fun nooit op. Groot voordeel is dat je met dit toestel extra veel calorieën verbrandt, tot 30% meer dan bij een elektrische loopband. Loop aan de voorkant om sneller te gaan en aan de achterkant om af te remmen. Zo simpel kan het zijn. Wij zeggen, probeer het zelf!

Voordelen
 • Ergonomisch loopvlak, gemaakt van duurzaam essenhout
 • Uitstekende schokdemping
 • Touchscreen display
 • App verbinding voor trainen in virtuele omgeving
 • Hoge kwaliteit met 3 jaar garantie
Nadelen
 • Premium investering

Beste goedkope loopband zonder motor: Gymost Freelander

Zoek je een goedkope airrunner mechanische loopband, dan is de Gymost Freelander jouw beste budgetoptie. Ondanks de scherpe prijs vergeleken met dit soort modellen, heeft hij een uitstekende kwaliteit. Ook deze loopband zonder motor is geschikt voor recreatieve én professionele sporters.

Hij heeft maar liefst 6 weerstandsniveaus, zodat je de zwaarte kan aanpassen. Loop aan de voorzijde om sneller te gaan en aan de achterzijde om af te rennen. Hij is belastbaar tot 150 kilo. Het apparaat is wat zwaarder met 180 kilo, dit zorgt er wel voor dat hij altijd stevig staat. Je kunt hem verplaatsen via de transportwielen aan de voorzijde en transportbeugel aan de achterzijde.

De afmetingen van het loopvlak zijn 160×48 cm. Hij wordt geleverd met trainingscomputer waarom je snelheid en afstand kunt aflezen. Let op, hartslag aflezen is niet mogelijk. Zet hem op zijn plek en ga voor uren sportplezier met deze beste budgetoptie loopband zonder motor!

Gymost Freelander

2.999,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 8:13 am

Beste budget optie

7.5Expert Score
Conclusie

Ga je voor korte sprints met een High Intensity Interval Training of houd je een constant looptempo aan? Aan jou de keuze met deze kwalitatieve en scherp geprijsde Gymost Freelander. Hij ziet er ook nog eens fancy uit dankzij de opvallende rode afwerkingen. Een fijne zelfgenererende loopband met 2 jaar garantie.

Voordelen
 • 6 weerstandniveaus
 • Opvallend design
 • Groot loopoppervlak, loopt soepel
 • Geschikt voor recreatieve en professionele sporters
 • Beste budgetoptie voor airrunner
Nadelen
 • Zwaar om te monteren en te verplaatsen (heeft wel transportwielen en beugel)
 • Geen hartslagfunctie

Mechanische loopband kopen: tips!

In onze top 3 ontdekte je de beste loopbanden zonder motor. Met deze topkeuzes haal je het maximale uit je training. Twijfel je echter nog of een niet-elektrische loopband bij je past of dat je beter voor een elektrisch model kiest? Wil je weten wat de voordelen zijn van de mechanische loopband en waar je op moet letten tijdens het vergelijken? In deze aankoopgids ontdek je antwoord op deze vragen.

Elektrische loopband versus loopband zonder motor

De belangrijkste vraag die wellicht in je opkomt is wanneer je kiest voor welk model loopband. Hoewel ze natuurlijk allebei bedoeld zijn om op te bewegen, zitten er toch flink wat verschillen tussen de mechanische en elektrische loopband.

Loopband zonder motor: deze werkt niet op elektriciteit, wat betekent dat je het fitnesstoestel zelf in beweging zet door het zetten van stappen. Hierdoor is rennen wat zwaarder. Groot voordeel is dat je op deze manier meer energie moet gebruiken om vooruit te komen. Hierdoor gaat je hartslag sneller omhoog bij een lager tempo, waardoor je op een lager tempo sneller calorieën verbrand. Dit geeft tevens meer het gevoel van ‘natuurlijk hardlopen’ waardoor je hardloopervaring realistischer is op een niet-elektrische loopband. Bovendien hoef je dit niet-elektrische apparaat niet bij een stopcontact te plaatsen. Dat is niet alleen handig, maar scheelt ook nog eens op de energierekening en is beter voor het milieu. Dit duurzame apparaat heeft weinig onderhoud nodig.

Loopband met motor: zoals de naam al zegt wordt deze aangedreven door een motor. Dit heeft als voordeel dat je de rensnelheid automatisch kunt instellen, gemakkelijk kunt bijstellen en zo ook eenvoudig een constant looptempo aanhoudt. Bovendien kun je op deze manier gebruik maken van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig een volledige intervaltraining volgt. Op basis van dit programma worden calorieën en snelheid bijgehouden, zodat je de keer daarop een uitgangspunt hebt van welke prestaties je kunt verbeteren. Verder kun je soms verbinden met de display voor extra trainingsopties, het luisteren van muziek of kijken van series. Veel mensen vinden daarnaast dat elektrische loopbanden meer loopcomfort bieden (zeker op hoge snelheid). Dat is logisch, omdat je zelf niet de aandrijving hoeft te doen. Tot slot is het aanbod elektrische loopbanden een stuk groter dan die zonder motor, waardoor je meer vrijheid hebt in je aankoopkeuze. Bekijk hier de beste elektrische loopbanden.

Al met al is het natuurlijk een kwestie van wat zelf je voorkeur geniet. Je kunt dus niet zeggen dat een van de twee types het beste is, ze zijn simpelweg verschillend. Vaak zie je dat prestatiegerichte hardlopers die zo goed mogelijk een buitenervaring willen nabootsen kiezen voor de loopband zonder motor. Recreatieve sporters of sporters die graag trainingsprogramma’s volgen zullen sneller kiezen voor het elektrisch model. De mechanische loopband is overigens wel aan een flinke opmars bezig!

Airrunner of klassieke loopband zonder motor

Binnen de niet-elektrische loopbanden onderscheiden we twee modellen, namelijk het klassieke model en de airrunner. De klassieke niet-elektrische loopband ziet eruit als een standaard loopband, vaak wel redelijk compact. Ze kenmerken zich door een relatief aantrekkelijke prijs en worden vooral gekozen voor wandelaars. Voor actieve hardlopers zijn ze minder geschikt.

Kijken we naar gebruiksgemak en populariteit, dan komt de airrunner beter uit de bus. Dit model heeft doorgaans een kromming in het loopoppervlak, wat ervoor zorgt dat je actiever gaat bewegen en dat je intensiever kunt trainen op een lagere snelheid (hartslag loopt hierbij sneller hoog op). Dit vangt wat beter schokken op, waardoor je gewrichten minder belast. 

Ze zijn tevens fijner in gebruik voor intervaltraining (bijvoorbeeld HIIT). Vooral onder prestatiegerichte sporters zijn de airrunners favoriet. Ze zijn wat prijziger, maar ook beter in kwaliteit. Wanneer je op zoek bent naar een mechanische loopband dan zouden we een loopband met kromming in het oppervlak zeker adviseren. 

Specificaties loopband zonder motor

Eenmaal gekozen wat voor type loopband zonder motor je wilt? Let als je wat zwaarder en/of groter bent op het maximale gebruikersgewicht en de maximale gebruikerslengte. Ook let je op de afmeting van het loopoppervlak. Verder kun je nog kijken naar bepaalde extra’s, zoals een tablethouder en bidonhouder.

Daarnaast kunnen sommige modellen hartslagmeting doen via een externe hartslagmeter en de resultaten tonen op de display. Deze displays werken op batterijen en hebben soms touchscreen. In uitzonderlijke gevallen kunnen ze gekoppeld worden met een app.

Online loopband zonder motor kopen

Ben je op zoek naar een mechanische loopband? Snuffel dan zeker nog eens onder onze top 3, want met deze ergonomische modellen (airrunners) zit je zeker goed. We wensen je alvast veel sportplezier toe! Bekijk hieronder nog een keer onze top 3 en wel prijskaartje eraan verbonden zit.

NOHrD Sprintbok Essen

Beste houten loopband zonder motor
Voeljegezond.nl
Logo