Beste wandelbanden in 2023

Wandelen door weer en wind is niet altijd even prettig. Een wandelband voor thuis of voor op werk biedt de oplossing. Snel op- en afstappen om lekker een stukje te lopen. 

Ben je op zoek naar de beste wandelband? We presenteren je onze gevarieerde top 5 beste wandelbanden voor verschillende doelgroepen. Na het benoemen van de voordelen, nadelen en specificaties per model geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een wandelband.

Beste wandelbanden in 1 overzicht – Onze top 5

Tunturi Cardio Fit T10

Beste koop wandelband

Flow Fitness Runner DTM200i

Beste loopband voor het wandelen

Gymstick Walking Treadmill loopband

Beste walkdesk voor op kantoor

VirtuFit TR-75 Loopband

Beste walkdesk voor ouderen (simpel)

Gymstick Walking Pad Pro

Beste opvouwbare wandelband

Beste koop wandelband: Tunturi Cardio Fit T10

We kiezen de Tunturi Cardio Fit T10 als beste koop wandelband. Dat komt omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De handgreep is lichtelijk schuin geplaatst, waardoor je er meer steun aan ondervindt wanneer je deze wilt vastpakken.

Hij is voorzien van 15 mm T-Flex schokabsorberende loopmat. Dat is ideaal, omdat je op die manier minder risico loopt op overbelasting. De instapsnelheid is 1 kilometer per uur, wat hem ook erg geschikt maakt voor de beginnende loper. De maximum snelheid is 12 kilometer per uur.

Je bedient hem via een afstandsbediening. En heb je geen zin meer? Dan berg je hem eenvoudig op. Hij is namelijk voorzien van transportwielen en is inklapbaar. De afmetingen zijn 148x73x121 cm. Het loopvlak is 120×45 cm.

Het maximum gebruikersgewicht is 110 kilo en het apparaat elf weegt 42 kilo. Met 4 programma’s breng je ook nog eens extra variatie aan in je training!

Tunturi Cardio Fit T10

359,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:03 pm

Beste koop wandelband

7.5Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit T10 is de ideale keuze wanneer je zoekt naar de beste loopband aan een scherpe prijs. Hij is nauwkeurig af te stellen van 1 tot 12 km per uur, wat hem tevens geschikt maakt voor iedereen die een tandje bij wil zetten. Daarnaast is hij ook uitstekend te gebruiken voor revalidatie, omdat de schokabsorberende loopmat ervoor zorgt dat je altijd zacht terecht komt.

Voordelen
 • 4 programma’s
 • Schokabsorberende loopmat
 • Instapsnelheid 1 km/h, max. snelheid 12 km/h
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Geen hartslagfunctie

Beste loopband voor het wandelen: Flow Fitness Runner DTM200i

Maak kennis met de Flow Fitness Runner DTM200i, de ideale loopband voor wandelen. Hij heeft namelijk een extra breed loopoppervlak van 121×48 cm. Het toestel zelf heeft afmetingen van 153x79x14 centimeter. Hij is voorzien van transportwielen, weegt 33 kilo en is tevens inklapbaar

Wat deze loopband zo perfect maakt voor wandelen? Hij is voorzien van tablethouder en bluetooth koppeling, zodat jij je tablet of smartphone kunt koppelen met de app KS Fit. Daarmee kun je niet alleen de loopband bedienen, maar je vindt er ook tal van trainingsschema’s.

Deze beste loopband voor wandelen kan tot 12 kilometer per uur. Vanaf 6 kilometer per uur klap je de handrail naar boven en ben je ready to go. Deze premium aankoop heeft vrijwel alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een goede wandelband!

Flow Fitness Runner DTM200i

679,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:03 pm

Beste loopband voor het wandelen

7.5Expert Score
Conclusie

Deze kwalitatieve Flow Fitness Runner is eenvoudig in te stellen via de handige afstandsbediening. Dat maakt hem perfect voor wandelen, zeker wanneer je de snelheid graag afwisselt. Tel daarbij op de fijne te koppelen fitnessapp. Het compacte design zorgt er bovendien voor dat je hem na gebruik inklapt en eenvoudig onder je bed of achter een kast schuift.

Voordelen
 • Tot 12 km/h
 • Extra breed loopvlak
 • Te koppelen met bluetooth
 • Wandelprogramma’s starten via KS Fit app
 • Transportwielen + inklapbaar + licht in gewicht
Nadelen
 • Geen hartslagfunctie

Beste walkdesk voor op kantoor: Gymstick Walking Treadmill loopband

De Gymstick Walking Treadmill loopband heeft een uniek design. Hij heeft namelijk geen handgrepen en bestaat alleen uit een loopvlak van 120×41,5 cm. De totale afmetingen zijn 143,5×54,7 cm. Dat maakt hem perfect om onder een staand bureau te plaatsen.

Jazeker, je leest het goed. Wandelen terwijl je werkt! Wellicht niet ideaal als je moet typen, maar wel erg handig wanneer je bijvoorbeeld een lezing volgt. Of plan een online meeting met collega’s terwijl jullie ondertussen aan het wandelen zijn op kantoor. De invulling is aan jou!

Hij kan een snelheid tot 6 kilometer per uur bereiken. Je bedient hem via de meegeleverde afstandsbediening, maar ook bediening via smartphone of tablet is mogelijk. Je kunt hem namelijk verbinden via bluetooth. Dit compacte design berg je na gebruik eenvoudig op.

Optioneel is het overigens altijd mogelijk om een handrail bij te bestellen voor meer houvast. De loopband is zo ontworpen dat het mogelijk is om deze te bevestigen.

Gymstick Walking Treadmill loopband

579,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:03 pm

Beste walkdesk voor op kantoor

8.5Expert Score
Conclusie

Heb je het vaak druk en weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om te bewegen? Met de loopband van Gymstick Walking Treadmill is er geen excuus meer. Sporten terwijl je werkt! Hij heeft dus geen handvaten, maar wel een trainingscomputer met scherm dat aan de voorzijde geïntegreerd is in de loopband. De letters en cijfers lichten op, zodat je altijd inzicht hebt in de resultaten. Ideaal!

Voordelen
 • Kan onder staand bureau geplaatst worden
 • Snelheid tot 6 km/h
 • Koppeling met bluetooth
 • Geïntegreerde trainingscomputer bij loopvlak
 • Wandelen terwijl je werkt
Nadelen
 • 1 jaar garantie
 • Exclusief handrail (optioneel bij te bestellen)

Beste walkdesk voor ouderen: VirtuFit TR-75

Ouderen die op zoek zijn naar een walkdesk kiezen het beste voor de VirtuFit TR-75. Deze wandelband is namelijk voorzien van extra handvaten en een veiligheidslijn met valdetectie. Het cardiotoestel stopt dan direct mocht je vallen. Je kunt ook joggen, de maximum snelheid is namelijk 10 kilometer per uur.

De handige en grote trainingscomputer is goed leesbaar. Bovendien is dit design licht in gewicht. Hij weegt slechts 25,5 kilo, heeft transportwielen en is inklapbaar. Groot voordeel is dat je via de handvaten tevens hartslagmeting kunt doen. Kies uit 12 programma’s om je training te variëren. 

De afmetingen zijn 50x59x125 cm. Het loopoppervlak is 33×105 cm. Deze is voorzien van uitstekende schokdemper. Dat maakt deze wandelband bij uitstek geschikt voor mensen die moeten revalideren. Optioneel is het mogelijk om handmatig een kleine hellingshoek tot 3% in te stellen. De garantieperiode van deze fijne walkdesk is 3 jaar!

VirtuFit TR-75 Loopband

449,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:03 pm

Beste walkdesk voor ouderen (simpel)

7.5Expert Score
Conclusie

Place here Description for your reviewbox

Voordelen
 • Extra handgrepen (met hartslagmeting)
 • Veiligheidslijn met valdetectie
 • Tot 10 km/h + tot 3% helling + 12 programma’s
 • Schok dempend loopvlak
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen koppeling bluetooth

Beste opvouwbare wandelband: Gymstick Walking Pad Pro

Vind je het handig om de wandelband na gebruik op te bergen? Dan is de Gymstick Walking Pad Pro een uitstekende optie. Deze is inklapbaar en voorzien van transportwielen. Bovendien weegt hij slechts 33 kilo. De afmetingen zijn 150x72x90 cm. Het loopvlak is 120×44 cm.

Het stevige design is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor kan hij een gebruikersgewicht aan tot 110 kilo. Bang voor ongelukken hoef je niet te zijn, want hij is voorzien van veiligheidslijn die ervoor zorgt dat het apparaat direct stopt bij een eventuele valpartij.

Je wandelt tot 6 kilometer per uur. Heb je zin om ook te rennen? Via een afstandsbediening kun je je ook lekker uitleven tot 10 kilometer per uur. En via de compacte trainingscomputer lees je meteen de belangrijkste resultaten af. Wordt dit jouw nieuwe wandelband?

Gymstick Walking Pad Pro

593,00
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:03 pm

Beste opvouwbare wandelband

9Expert Score
Conclusie

Als je weinig ruimte hebt dan zal je zeker blij worden van de Gymstick Walking Pad Pro. Er zijn weinig alternatieve wandelbanden die zo gemakkelijk op te bergen zijn als deze compacte loopband. Een fijne aankoop, die ook nog eens voorzien is van tablethouder. Handig als je tijdens het wandelen een serie wilt kijken of een trainingsapp wilt gebruiken.

Voordelen
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Super licht in gewicht (33 kilo)
 • Lopen tot 6 km/h, rennen tot 10 km/h
 • Veiligheidslijn met valdetectie
 • Compacte trainingscomputer
Nadelen
 • Slechts 1 jaar garantie
 • Geen koppeling bluetooth

Wandelbanden vergelijken: tips voor het kopen!

Hierboven ontdekte je onze gevarieerde top 5 met beste wandelbanden. Van walkdesks voor op kantoor tot modellen die in het bijzonder geschikt zijn om te revalideren. Twijfel je nog welk model het beste bij je past? We geven je nog een aantal aanvullende tips over het vinden van de beste wandelband die aansluit bij jouw gebruik.

Loopband versus wandelband

We vertellen je graag wat meer over het design van de wandelband. Deze is voorzien van loopoppervlak met aan de voorzijde meestal een handrail en trainingscomputer. Het is een relatief licht apparaat dat vaak inklapbaar en gemakkelijk op te bergen is. 

Een loopband is vaak wat robuuster en heeft langere handgrepen aan de zijkant. Dit apparaat is meer geschikt om te rennen. Hiermee kun je soms snelheden tot 20 kilometer per uur aan. Door de handgrepen is het apparaat vaak iets veiliger in gebruik, wat vooral belangrijk is bij hoge snelheden, omdat je dan iets hebt om je aan op te vangen.

Wil je vaak rennen op hoge snelheid of met een grote hellingshoek? Dan zouden we een wat robuustere loopband zeker aanraden. Gaat het echter alleen om wandelen? Dan biedt de wandelband juist goede uitkomst wegens zijn compactheid. Deze is veel gemakkelijker op te bergen en is eenvoudiger te verplaatsen.

Overweeg je een loopband? Lees dan ons artikel over de beste loopbanden.

Welk model je ook kiest, je let natuurlijk altijd op het design. Is de wandelband opvouwbaar? Past hij in de ruimte waar je hem wilt plaatsen? Is hij geschikt voor jou? Zeker wanneer je wat breder of zwaarder bent is het belangrijk om op de afmetingen van het loopoppervlak te letten, alsook het maximale gebruikersgewicht.

Maximale loopsnelheid en hellingshoek

Wanneer je een wandelband koopt dan is je doel over het algemeen wandelen. Soms kan het echter fijn zijn als je er ook op kunt rennen. Wil je dit? Kies dan voor een model dat 10 of 12 kilometer per uur kan.

Daarnaast hebben de meeste wandelbanden niet als optie om een hellingshoek in te stellen. Er zijn wel modellen waar je dat handmatig kan doen door het in- en uitklappen van pootjes aan de onderzijde van het toestel. Als je dit wenst dan raden we je de VirtuFit TR-75 uit onze top 5 als beste wandelband aan.

Trainingscomputer en mogelijkheden

Let goed op de resultaten die je kunt meten met de trainingscomputer. Zo kun je over het algemeen snelheid, calorieën en afstand aflezen, maar soms hebben ze ook een optie tot hartslagmeting via handvaten of door het koppelen van een externe borstband.

Een tablethouder is bovendien handig. Deze kun je zelf verbinden met wifi voor het gebruik van trainingsapps. Soms hebben de wandelbanden een optie tot koppelen met bluetooth. In dat geval kun je resultaten direct inladen in een trainingsapp. Handig! Maar vaak zijn deze modellen wat prijziger, dus als je dit toch niet gebruikt is het natuurlijk zonde om hiervoor te kiezen.

Online wandelband kopen

We hopen dat je met onze tips voor wandelbanden vergelijken het juiste fitnessapparaat kunt vinden dat het beste aansluit bij jou als gebruiker. Met merken als Tunturi, VirtuFit, Gymstick en Flow Fitness zit je in ieder geval zeker goed.

Het zijn professionele apparaten die erg geschikt zijn voor de thuisgebruiker. Snuffel nog eens door onze top 5 beste loopbanden en kies je favoriet!

Veelgestelde vragen over wandelbanden

Wat is het verschil tussen een wandelband en een reguliere loopband?

Een wandelband is meestal compacter, heeft een minder krachtige motor en is specifiek ontworpen voor wandelen. Een reguliere loopband heeft vaak een krachtigere motor en is geschikt voor zowel wandelen als hardlopen.

Waarom zou ik voor een wandelband kiezen in plaats van een normale loopband?

Wandelbanden zijn ideaal voor mensen die gewoon willen wandelen, beperkte ruimte hebben, of op zoek zijn naar een meer betaalbare optie. Ze zijn vaak lichter en gemakkelijker te verplaatsen.

Kan ik op een wandelband ook hardlopen?

Hoewel sommige wandelbanden snelheden kunnen bereiken die geschikt zijn voor een lichte jog, zijn ze over het algemeen niet ontworpen voor hardlopen. Als hardlopen je doel is, kies dan voor een reguliere loopband.

Hoeveel ruimte neemt een wandelband in beslag?

Wandelbanden zijn vaak compacter dan reguliere loopbanden. Veel modellen kunnen onder een bed of bank geschoven worden. Het is altijd goed om de specificaties te controleren en de afmetingen te meten voordat je er een aanschaft.

Is wandelen op een wandelband even effectief als buiten wandelen?

Wandelbanden bieden een consistent en gecontroleerd oppervlak, wat minder belastend kan zijn voor de gewrichten. Hoewel het buitenlandschap variatie en natuurlijke weerstand biedt (zoals wind), kan wandelen op een wandelband nog steeds een effectieve cardio-oefening zijn.

Heb ik speciale schoenen nodig voor een wandelband?

Hoewel je geen speciale schoenen nodig hebt, is het raadzaam om comfortabele sportschoenen te dragen die goede ondersteuning en demping bieden. Dit kan helpen blessures te voorkomen en comfort tijdens je wandeling te garanderen.

Hoe onderhoud ik mijn wandelband?

Regelmatige inspectie en reiniging is essentieel. Zorg ervoor dat je de loopband regelmatig schoonmaakt, de band goed uitgelijnd en gespannen houdt, en het loopvlak smeert indien nodig.

Voeljegezond.nl
Logo