Beste elektrische loopband van 2023

Laatst geupdate op januari 10, 2023 by Voeljegezond.nl

Op een elektrische loopband kun je rennen, wandelen en de hellingshoek instellen. Je stelt dit fitnessapparaat helemaal naar wens in en maakt je training zo intensief als je zelf wilt. Eventueel volg je een voorgeprogrammeerde training.

Benieuwd naar de beste elektrische loopband van het moment? We presenteren je de top 5 beste elektrische loopbanden voor verschillende doelgroepen. Daarna geven we je nog een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische loopband.

Beste elektrische loopbanden in 1 overzicht – Onze top 5!

VirtuFit Easy Fit loopband

Beste koop elektrische loopband

Gymstick Walking Pad Pro

Beste elektrische mini loopband

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste elektrische inklapbare loopband

Loopband - Focus Fitness Jet 9 iPlus

Beste elektrische loopband met hellingfunctie

Beste koop elektrische loopband: VirtuFit Easy Fit loopband

Deze elektrische VirtuFit Easy Fit loopband kiezen we als beste koop. Dat komt allereerst omdat hij uitblinkt in een groot gebruiksgemak. Hij is eenvoudig te monteren en je kunt hem verplaatsen via transportwielen. Bovendien is hij inklapbaar. Hij is super licht in gewicht met slechts 56 kilo.

Hij is voorzien van maar liefst 36 trainingsprogramma’s. De maximale snelheid is 14 kilometer per uur. De afmetingen zijn 100x73x136 cm. De afmeting van het loopvlak zijn 122×42 cm. De loopband is belastbaar tot 100 kilo.
Het instelling van de helling werkt handmatig door het in- en uitklappen van de transportwielen. Dorst zal je niet hebben, want je kunt er maar liefst 2 bidons op kwijt. Tijd om te zweten? Deze beste koop elektrische loopband heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en maar liefst 3 jaar garantie.

VirtuFit Easy Fit loopband

899,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste koop elektrische loopband

8Expert Score
Conclusie

Zoek je de beste mechanische loopband voor een aantrekkelijke prijs? Is een koppeling met bluetooth voor jou niet nodig en gaat je voorkeur uit naar een cardiotoestel dat focust op gebruiksgemak? De VirtuFit Easy loopband heeft het al in de naam! Deze is heel eenvoudig te monteren en dankzij het lichte gewicht, de transportwielen en de functie tot inklappen ook weer eenvoudig op te bergen. Ideaal voor de thuissporter die af en toe een stukje wil rennen.

Voordelen
 • 36 trainingsprogramma’s
 • Tot 14 km/h
 • Licht in gewicht, inklapbaar
 • Eenvoudig te monteren
 • Uitstekende prijs-kwaliteit, 3 jaar garantie
Nadelen
 • Vaak helling verstelling werkt wat minder praktisch
 • App + borstband koppelen niet mogelijk

Beste elektrische mini loopband: Gymstick Walking Pad Pro

Zoek je een kleine loopband die elektrisch is? Maak kennis met de Gymstick Walking Pad Pro. Dit fijne apparaat kenmerkt zich door een eenvoudige basis. Geen grote display en extra functies, maar gewoon een kleine loopband die doet wat hij moet doen. Dit met een uniek design!

Kies voor deze loopband als je een klein apparaat zoekt dat je eenvoudig kunt opbergen. Hij is inklapbaar en voorzien van transportwielen. Hij weegt slechts 33 kilo. De afmetingen zijn 150x72x90 cm. Het loopvlak is 120×44 cm. De maximale snelheid is 10 km/h. Je stelt dit in via een afstandsbediening.
De Gymstick Walking Pad Pro is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hij kan daardoor een gebruikersgewicht aan tot 110 kilo. Middels de handgreep verklein je de kant op vallen. De veiligheidslijn zorgt ervoor dat het toestel direct stilstaat bij een eventuele valpartij. Zo is dit minimalistische design ook nog eens veilig in gebruik.

Gymstick Walking Pad Pro

623,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste elektrische mini loopband

8.5Expert Score
Conclusie

Deze beste mini elektrische loopband is praktisch en licht van gewicht. Het grootste voordeel is het eenvoudige opbergsysteem. Ondanks dat hij geen handgrepen aan de zijkant heeft, is hij toch veilig in gebruik dankzij de noodstop en handgrepen aan de voorzijde. Hij is daarnaast voorzien van tablethouder. De beste keuze voor een elektrische mini loopband.

Voordelen
 • Tot 10 km/h
 • Super licht in gewicht (33 kilo)
 • Positive
 • Inklapbaar en transportwielen
 • Noodstop via veiligheidslijn
 • Ondanks klein formaat wel trainingscomputer
Nadelen
 • 1 jaar garantie
 • Geen bluetooth koppeling
 • Geen handgrepen aan zijkant
 • Geen trainingsprogramma’s

Beste elektrische inklapbare loopband: VirtuFit TR-200i 

Zoek je een goede loopband, opvouwbaar, elektrisch? Maak kennis met de VirtuFit TR-200i. Hij komt goed van pas als je wat minder ruimte hebt. Bovendien is hij voorzien van transportwielen. Zo verplaats je hem eenvoudig door de ruimte en klap je hem compleet in als je je ruimte op dat moment beter kunt gebruiken.

Hij is voorzien van maar liefst 36 vooraf ingestelde programma’s. De maximale hellingshoek is 12% en de maximale snelheid 18 kilometer per uur. Je hebt dus veel vrijheid qua instellingen. Deze VirtuFit TR-200i is daarmee geschikt voor de beginnende én de gevorderde hardloper.

De afmetingen zijn 198x78x135 cm, het loopoppervlak is 141×50 cm. Het belastbaar gewicht is 140 kilo. Hartslagmeting doe je via de handvaten. En op de kleurendisplay lees je bovendien de belangrijkste resultaten af. Je ontvangt 3 jaar garantie! Wil je meer over deze loopband weten? Dan kun je ook eens onze VirtuFit TR-200i loopband review lezen.

VirtuFit TR-200i Loopband

809,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste elektrische inklapbare loopband

8.5Expert Score
Conclusie

Deze inklapbare loopband van VirtuFit is compatibel met je smartphone en tablet. Erg handig, want je plaatst je apparaat in de houder en geniet van films, series of wellicht een fijne sportapp. Wat dacht je van de Kinomap app, waarmee je virtuele routes over de hele wereld rent? Je resultaten worden automatisch bijgehouden. Na gebruik berg je de loopband op en haal je hem weer tevoorschijn wanneer je wilt.

Voordelen
 • 36 programma’s
 • Tot 18 km/h en hellingshoek van 12%
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Te koppelen met bluetooth
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen, maar er zijn voordeligere alternatieven

Beste elektrische loopband met hellingfunctie: Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is de beste elektrische loopband met helling functie. Dat komt omdat hij een hellingshoek tot 15% kan bereiken. Dat met een snelheid tot 20 kilometer per uur. Daarmee kun je extra goed je kuiten en conditie trainen.

Ook heeft hij 15 trainingsprogramma’s. Je kunt hem verbinden via bluetooth en koppelt de resultaten aan de trainingsapp E-Health. Houd je resultaten bij en breng je gezondheid naar een hoger niveau. Hartslagmeting is mogelijk via de handvaten.

De afmetingen zijn 184x92x154 cm. De afmetingen van het loopvlak zijn 54×94 cm. Deze loopband is inklapbaar, dus na gebruik berg je hem simpelweg op. Ook is hij voorzien van transportwielen. Tel daar een strak design bij op en je hebt een loopband waar je letterlijk en figuurlijk goed mee vooruit kunt!

Loopband - Focus Fitness Jet 9 iPlus

899,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:03 am

Beste elektrische loopband met hellingfunctie

8Expert Score
Conclusie

Houd je van wandelen in de bergen? Met de Focus Fitness Jet 9 iPlus bootst je dat effect thuis goed na. Dat is tevens de perfecte voorbereiding voor een vakantie naar een land met veel hoogteverschillen. Dat gevoel kun je overigens ook thuis opwekken door te trainen met een virtuele landschapsapp. Van deze robuuste loopband heb je lang plezier, een sterk design voor langdurig gebruik.

Voordelen
 • Hellingshoek tot 15%
 • Tot 20 km/h + 15 trainingsprogramma’s
 • Te koppelen met bluetooth
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Premium kwaliteit
Nadelen
 • Weegt redelijk zwaar (85 kilo)

Beste goedkope elektrische loopband: Focus Fitness Jet 1

De beste budget elektrische loopband is volgens ons de Focus Fitness Jet 1. Dit apparaat heeft alles wat je nodig hebt om een goede training te doen. De maximale snelheid is 13 kilometer per uur. Daarnaast heeft hij maar liefst 36 trainingsprogramma’s. De hellingshoek is op 3 niveaus instelbaar.

Hartslagmeting is mogelijk via de handvaten. Via de grote en heldere display lees je alle belangrijke trainingsresultaten af. Een leuke extra is de vetmeter. Hiermee krijg je een indicatie van het vetpercentage. Die komt perfect van pas wanneer je graag wilt afvallen.

De Focus Fitness Jet 1 is een licht apparaat van slechts 42 kilo. Hij is voorzien van transportwielen en zelfs inklapbaar, zodat je hem eenvoudig opbergt. De afmetingen zijn 154x64x122 cm. De afmetingen van het loopvlak zijn 120×40 cm. Voor minder dan €400 is hij van jou!

Loopband - Focus Fitness Jet 1

399,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:44 am

Beste goedkope elektrische loopband

7.5Expert Score
Conclusie

Deze beste elektrische loopband is niet alleen voordelig, maar loopt ook comfortabel. Hij is namelijk voorzien van 6-delige Elastic Cushion demping, wat betekent dat hij weinig lawaai maakt en ervoor zorgt dat je voeten veilig landen op het loopoppervlak. Zo kun je rustig wandelen, bijvoorbeeld bij revalideren. Zin om ertegenaan te gaan, dan zet je hem wat sneller of maak je gebruik van de toffe trainingsprogramma’s die je met één klik op de knop kunt starten. Let’s go!

Voordelen
 • 36 trainingsprogramma’s
 • Tot 13 km/h
 • Voorzien van vetmeter
 • Inklapbaar, licht in gewicht, transportwielen
 • Super voordelige loopband!
Nadelen
 • Hellingshoek slechts 3 niveaus
 • Geen koppeling bluetooth

Tips voor elektrische loopbanden vergelijken en kopen

Hierboven ontdekte je de top 5 beste elektrische loopbanden. Dit voor ieders wensen, van extra lichte modellen tot goedkope loopbanden en premium apparaten. Je favoriet gevonden, of ben je op zoek naar aanvullende tips bij het kiezen van een elektrische loopband? We benoemen hieronder nog een aantal functies waarop je kunt letten bij het vinden van de beste mechanische loopband die past bij jouw gebruik.

Design elektrische loopband

Bij het design van de elektrische loopband bedoelen we niet alleen hoe het apparaat eruit ziet, maar meer hoe stevig het apparaat is en wat het weegt. Transportwielen zijn een pre en wanneer je de loopband graag wilt opbergen is het ook handig als de elektrische loopband inklapbaar is. 

Vaak is een zwaardere loopband steviger en kan deze een hoger gebruikersgewicht aan. Er zijn echter ook hele lichte modellen op de markt. Kijk je bijvoorbeeld naar de nummer 2 in onze top 5, de Gymstick Walking Pad Pro, dan zie je dat deze een minder groot bovenstel heeft. Voor de een geeft het (lichte) gewicht en de compactheid een doorslaggevende rol, terwijl een ander liever een premium en groot apparaat heeft waarmee die het maximale uit de trainingen haalt. Hier komt een grote en uitgebreide trainingscomputer bij van pas.

Loopsnelheid, hellingshoek en trainingsprogramma’s

Loopbanden onderscheiden zich veelal in de maximale loopsnelheid. Er zijn modellen die tot 10 kilometer per uur kunnen en mogelijk is dat snel genoeg voor jou. Ervaren sporters gaan wellicht liever richting de 20 kilometer per uur.

Ook de maximale hellingshoek kan een rol spelen in je keuze. Wanneer je graag je kuiten traint of het gevoel wil hebben dat je een berg oploopt dan is een flinke hellingshoek zeker aan te raden.

Tot slot het aantal vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Vind je het fijn om gebruik te maken van zo’n programma? Hoe meer opties, hoe meer variatie je aanbrengt in je trainingen zonder dat je zelf een plan hoeft uit te stippelen. Dat zien veel gebruikers als een groot voordeel.

Koppeling met bluetooth

De meeste elektrische loopbanden zijn voorzien van tablethouder. Soms is een connectie met bluetooth mogelijk, waardoor je de resultaten automatisch laat opslaan in een app. Heb je dit niet, dan kun je natuurlijk nog wel handmatig je resultaten bijhouden of een serie starten via wifi op je tablet.

Online elektrische loopband kopen

Een laatste factor die meespeelt in je keuze is uiteraard de prijs. Mogelijk wil je de loopband slechts af en toe gebruiken en heb je geen interesse in een premium apparaat. Met merken als Focus Fitness, VirtuFit en Gymstick zit je zeker goed, ze hebben zowel voordelige als premium modellen. Met onze gevarieerde top 5 selectie beste elektrische loopbanden weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Snuffel ze nog eens door en kies je favoriet!

VirtuFit Easy Fit loopband

Beste koop elektrische loopband

Gymstick Walking Pad Pro

Beste elektrische mini loopband

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste elektrische inklapbare loopband

Loopband - Focus Fitness Jet 9 iPlus

Beste elektrische loopband met hellingfunctie
Voeljegezond.nl
Logo