Beste loopband van 2023

Wil je graag hardlopen zonder invloed van diverse weersomstandigheden? Regen, ijzel, wind of tropische temperaturen… Met een loopband heb je er geen last meer van. Ga thuis aan de slag met dit fitnessapparaat en wordt vitaler!

Benieuwd naar de beste loopbanden van het moment? In dit artikel ontdek je de beste modellen voor ieder type sporter. We noemen de voordelen en nadelen per beste loopband en sluiten af met een handige aankoopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het kopen van een loopband.

Beste loopbanden in 1 overzicht – Onze top 5!

VirtuFit TR-200i

Beste koop loopband

VirtuFit TR-100

Beste loopband voor thuis

VirtuFit Pro Elite HiiT Running

Beste loopband zonder motor

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

Beste inklapbare loopband
1.099,00 1.249,00

Tunturi Cardio Fit T30

Beste goedkope loopband

Beste koop loopband: VirtuFit TR-200i

Als beste koop loopband kiezen we de VirtuFit TR-200i loopband. Dit is een professionele loopband voor thuis, dit aan een relatief aantrekkelijke prijs. Een geschikt fitnessapparaat voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper.

De maximale snelheid is 18 km/h. Hij kan ingesteld worden op een helling tot 12%. Bovendien heeft hij maar liefst 36 vooraf ingestelde programma’s. Het belastbaar gewicht is 140 kilo. Het loopoppervlak is 141×50 cm, de totale afmetingen 198x78x135 cm.

Met de kleurendisplay ontdek je de belangrijkste resultaten. Via de handvaten kun je tevens hartslagmeting laten doen. Zet je tablet op het display en geniet tijdens het sporten van films en muziek. Klaar met lopen? Dan berg je deze VirtuFit gemakkelijk op. Hij is namelijk inklapbaar én voorzien van transportwielen. Wil je meer over deze loopband weten? Bekijk dan ook onze VirtuFit TR-200i loopband review!

VirtuFit TR-200i

899,00
Laatste update was op: september 21, 2023 9:07 pm

Beste koop loopband

8Expert Score
Conclusie

Als je op zoek bent naar een loopband aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding dan is deze VirtuFit TR-200i zeker het overwegen waard. Met uitstekende displayfuncties en hartslagmeting ben je van alle gemakken voorzien. Hij is compatibel met je smartphone. Je ruimt hem op wanneer nodig en daarna klap je hem gemakkelijk weer uit elkaar. Een gemiddelde aankoopprijs voor een premium fitnessapparaat!

Voordelen
 • 36 programma’s (extreem veel!)
 • Tot 18 km/h
 • Inklapbaar + transportwielen
 • Koppeling met bluetooth
 • Uitstekende prijs-kwaliteit (3 jaar garantie)
Nadelen
 • Opbergen kan zwaar zijn (weegt 75 kilo)

Beste loopband voor thuis: VirtuFit TR-100

Niet iedereen gaat graag naar de fitness voor zijn dagelijkse loopritueel. En hier biedt de VirtuFit TR-100 uitkomst. Dit is de beste loopband voor thuisgebruik. Hij is namelijk enorm gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te klappen en weegt slechts 50 kilo

Op het verlicht LCD scherm lees snelheid, tijd, afstand, helling, hartslag en calorieverbranding af. Hij heeft ingebouwde speakers. Optioneel plaats je er een tablet op. Je stelt hem in op 15 programma’s. De veiligheidsklip aan het apparaat zorgt ervoor dat dat de loopband direct stopt wanneer je eraf zou vallen.

De maximale hellingshoek is 12%, de maximale snelheid 16 km/h. De afmetingen zijn 150x67x132,4 cm. Het loopvlak is 120×40 cm. Wordt dit jouw nieuwe loopband voor thuisgebruik? Wil je graag meer weten over deze loopband? Bekijk dan ook onze VirtuFit TR-100 loopband review.

VirtuFit TR-100

699,00
Laatste update was op: september 21, 2023 9:07 pm

Beste loopband voor thuis

7.5Expert Score
Conclusie

Wil je een loopband thuis gebruiken en zoek je naar een gebruiksvriendelijk en zo licht mogelijk apparaat, maar wel een die veel functies heeft? Dan is de VirtuFit TR-100 iets voor jou. Met maar liefst 3 jaar garantie kun je wel even vooruit. Tussentijds berg je hem eenvoudig op. Een loopband zonder bluetooth, maar voor de rest een die van alle gemakken is voorzien!

Voordelen
 • 16 km/h
 • 15 programma’s
 • Gemakkelijk inklapbaar (50 kilo)
 • Veiligheidsclip
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Niet compatibel met smartphone

Beste loopband zonder motor: VirtuFit Pro Elite HiiT running loopband

Atleten opgelet, deze VirtuFit Pro Elite Hiit running loopband zonder motor haalt het maximale uit je training. Het bijzondere aan dit apparaat is dat er geen limiet aan de snelheid zit. Hij past zich automatisch aan op jouw snelheid. Een premium aankoop voor iedereen die optimaal zijn of haar sportdoelen wil nastreven.

Het loopvlak is lichtelijk gebogen en heeft afmetingen van 160×44 cm. Dit zorgt voor een ergonomische beweging. Op de LCD display zie je precies hoe hard je rent. Hij is onderhoudsvrij. Dat betekent dat je tot 100.000 kilometer kunt rennen voordat de band bijgesteld moet worden.

Dit fitnesstoestel mag belast worden tot maximaal 160 kilo. Ren zelf of stel in op 8 programma’s en 4 weerstandniveaus. Deze beste loopband is wat prijziger, maar als je het vergelijkt met dezelfde soort alternatieven dan valt deze absoluut in een aantrekkelijke prijscategorie. Je ontvangt ook nog eens 3 jaar garantie. Wil je meer weten over deze loopband? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Pro Elite HiiT running loopband review.

VirtuFit Pro Elite HiiT Running

2.499,00
Laatste update was op: september 21, 2023 9:07 pm

Beste loopband zonder motor

8.5Expert Score
Conclusie

Niet meer nadenken over de stand waarop je traint, maar een fitnessapparaat dat zich aanpast een jouw training: deze beste loopband is anders dan anderen! Een loopband zonder motor, of eigenlijk wel, want in dit geval ben jij de motor! De stroomvoorziening loopt op batterijen. Om nog meer uit je training te halen sluit je hem aan op de VirtuFit hartslagband. Zo kun je ook perfect op hartslagzones trainen. Een slimme aankoop voor de prestatiegerichte hardloper!

Voordelen
 • Past zich aan op jouw snelheid
 • Ergonomisch rennen (door kromming loopvlak)
 • Tot 160 kilo belasting
 • Eenvoudig trainen op hartslagzones
 • Onderhoudsvrij en 3 jaar garantie
Nadelen
 • Prijzige investering
 • Minder aanbevolen voor af-en-toe sporters

Beste inklapbare loopband: Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband valt al op door het strakke design. Wat mag je nog meer verwachten van deze beste loopband? Inklapbaar, een snelheid tot 20 km/h, tot 15% hellingshoek en 15 programma’s. Je verbindt hem via bluetooth en koppelt je resultaten met de trainingsapp E-Health.

Deze Focus Fitness heeft hartslagmeters in de handvaten. Op de kleurendisplay zie je alle belangrijke informatie en doe je de instellingen voor jouw training.

Hij is geschikt voor een diversiteit aan gebruikers. Het belastbaar gewicht is 150 kilo. Het apparaat zelf weegt 85 kilo. De totale afmetingen zijn 184 x 92 x 154 cm. De afmetingen van het loopoppervlak zijn 54×92 cm. Wil je meer weten over deze loopband? Bekijk dan ook eens onze Focus Fitness Jet 9 iPlus review.

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

1.099,00 1.249,00
Laatste update was op: september 21, 2023 9:07 pm

Beste inklapbare loopband

8Expert Score
Conclusie

Als je een professionele loopband zoekt die qua prijs in het middensegment valt dan zit je goed met deze Focus Fitness Jet 9 iPlus. Hij is eenvoudig te bedienen en heeft veel keuzes qua programma’s. Klaar met sporten? Het inklapsysteem werkt eenvoudig, dus opbergen maar! Als je weer zin krijgt om verder te gaan dan zet je hem snel weer op. Dit kun je het beste met 2 personen doen.

Voordelen
 • Tot 20 km/h
 • 15 programma’s
 • Inklapbaar
 • Koppeling met bluetooth
 • Grote hellingshoek (15%)
Nadelen
 • Opbergen kan zwaar zijn (weegt 85 kilo)

Beste goedkope loopband: Tunturi Cardio Fit T30 

De beste voordelige loopband is de Tunturi Cardi Fit T30. Deze topper kost minder dan €500 en is ideaal voor iedereen die zo af en toe eens aan de conditie wil werken. Op de display zie je de trainingsvoortgang en via de handgrepen meet je de hartslag.

Je stelt hem in op 12 programma’s. De maximale hellingshoek is 8%. Hij kan tot 12 kilometer per uur ingesteld worden. De specificaties zijn daarmee wat minder geschikt voor de prestatiegerichte sporter, maar zijn perfect voor iedereen die basistrainingen wil uitvoeren.

Dit gebruiksvriendelijke apparaat weegt slechts 52 kilo. Hij is belastbaar tot 135 kilo. De afmetingen zijn 151x69x129 cm, het loopvlak is 120×43 cm. Bovendien is hij inklapbaar en voorzien van transportwielen. Wil je meer weten over deze loopband? Bekijk dan ook eens onze Tunturi Cario Fit 30 loopband review.

Tunturi Cardio Fit T30

459,00
Laatste update was op: september 21, 2023 9:07 pm

Beste goedkope loopband

6.5Expert Score
Conclusie

Maak kennis met de Tunturi Cardi Fit T30 loopband, goedkoopste uit onze top 5! Hij is perfect voor iedereen die tot maximaal 12 km/h wil rennen en tevens een lichte helling wil betreden. We zeggen er eerlijk bij dat als je een prestatiegerichte sporter bent en hard wil rennen dat er betere alternatieven zijn, maar voor iedereen die juist focus heeft op basistrainingen en af en toe wat wil bewegen, is deze Turturi de ideale aankoop. De prijs-kwaliteit is uitstekend en voor een lage prijs heb jij al je eigen loopband in huis!

Voordelen
 • Licht in gewicht (52 kilo)
 • Opklapbaar + transportwielen
 • 12 programma’s
 • Voorzien van belangrijkste metingsfuncties
 • Voordelige loopband
Nadelen
 • Tot maximaal 12 km/h
 • Geen koppeling met bluetooth
 • Minder geschikt voor professional

Koopgids: tips voor loopbanden vergelijken

In onze top 5 ontdekte je een gevarieerde top 5 voor verschillende typen gebruikers. Van een stille loopband tot goedkope loopband en een inklapbaar model. Welke het beste bij je past hangt natuurlijk maar net af van je wensen. 

Ook je budget speelt een rol. Er zijn loopbanden te koop in allerlei prijsklassen. Hoewel de duurdere apparaten vaak uitgebreidere functies hebben, hoeft dat voor jou natuurlijk niet noodzakelijk te zijn. Waar moet je op letten bij het vergelijken van loopbanden? Hieronder nog een aantal tips.

Maximale loopsnelheid

Een van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kopen van een loopband is toch wel de maximale loopsnelheid. Deze varieert veelal tussen de 14 en 20 kilometer per uur. Om je een indicatie te geven: rond de 6 km/h is stevig wandelen. Gemiddelde hardlopers rennen 11 km/h. Doorgewinterde hardlopers kunnen zeker de 13 tot 15 km/h aantikken, met uitschieters naar boven.

Mannen rennen over het algemeen bovendien sneller dan vrouwen. Tevens zal je met intervaltraining sneller een hoger aantal km/h bereiken dan wanneer je een uur gaat lopen op één tempo.

Kortom, het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke maximale loopsnelheid van de loopband bij je past. Je kunt dit controleren op een loopband van iemand anders (of in de fitness) of je kunt het checken in de buitenlucht met behulp van een sporthorloge. Houd er rekening mee dat je op een loopband relatief gezien wat sneller loopt dan bijvoorbeeld op asfalt of gras, omdat de condities (minder weerstand) optimaler zijn.

Loopband met helling

Een loopband is vaak in te stellen in een hellingshoek. Hierbij wordt het voorste gedeelte van de band omhoog geheven. Goed voor de benen en het sneller verbranden van calorieën. Ook ideaal als training wanneer je op vakantie naar de bergen gaat.

Niet iedere loopband kan een helling geven. Als de loopband dit wel kan dan moet je letten op de maximale hellingshoek. Hoe groter die hoek, hoe hoger de ‘bergen’ die jij kunt beklimmen tijdens je training.

Gebruiksgewicht en oppervlakte loopband

Loopbanden kunnen gemiddelde lichaamsgewichten aan. Gebruik je het apparaat om af te vallen en ben je wat zwaarder, houd er dan rekening mee met je aankoop dat het loopband het gewicht kan dragen. 

Sta je relatief breed op je benen? Dan kan een breed loopoppervlak wel handig zijn. En als je lange benen hebt dan in een loopvlak diepte juist weer belangrijk. Kortom, kijk of de capaciteit van het apparaat aansluit bij jouw wensen.

Overigens is een zo groot en stevig mogelijke loopband nooit vervelend, maar hier moet je dan wel weer de ruimte en het budget voor hebben (die zijn over het algemeen wat prijziger). Als je weinig plek hebt dan biedt een inklapbare loopband uitkomst.

Functies van de display & loopband

Elke loopband is voorzien van display. Hierop lees je je resultaten af, waaronder afstand, snelheid, tijd en calorieverbruik. Soms hebben ze een optie tot hartslagweergave. De handvaten van de loopband bevatten in dit geval een ingebouwde hartslagmeter. Dit is ideaal wanneer je graag traint op hartslagzones.

Als een loopband compatibel met een smartphone is dan kun je resultaten automatisch over laten zetten in een app. Daarnaast kun je soms zelfs op de display series en films afspelen via je favoriete streaming app. 

Daarnaast stel je via de display vooraf geprogrammeerde programma’s in. Denk aan een intervaltraining, een klimsessie in de bergen of een conditietraining. De ene loopband heeft meer van dit soort programma’s dan de andere, dus als je graag op deze wijze traint dan is ook dit iets om rekening mee te houden bij je aankoop.

De beste loopband kopen

Wanneer je de prijzen van loopbanden naast elkaar legt dan zie je al snel dat deze flink uiteenlopen. Zo zijn er budgetmodellen van rond de €500 en premium loopbanden van €1500. Bij het kiezen van een loopband is het vooral belangrijk dat deze aansluit op de door jou gewenste specificaties. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat je als af-en-toe sporter minder wil investeren dan als regelmatige sporter, groot gelijk!

Snuffel nog eens door onze top 5 beste loopbanden en kies je favoriet. Met merken als VirtuFit, Focus Fitness en Tunturi weet je in ieder geval zeker dat je voor een gedegen apparaat gaat waar je flink wat kilometers op kunt maken.

Er zijn ook verschillende soorten loopbanden waar je uit kunt kiezen, dus daar kun je ook nog een keuze in maken. Zo kun je kiezen voor loopbanden zonder motor, elektrische loopbanden, wandelbanden of inklapbare loopbanden.

Verder zou je nog naar andere fitnessapparaten kunnen kijken zoals een roeitrainers, hometrainer, spinningfietsen of crosstrainers.

VirtuFit TR-200i

Beste koop loopband

VirtuFit TR-100

Beste loopband voor thuis

VirtuFit Pro Elite HiiT Running

Beste loopband zonder motor

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

Beste inklapbare loopband
1.099,00 1.249,00

Tunturi Cardio Fit T30

Beste goedkope loopband
Voeljegezond.nl
Logo