Beste krultang voor kort haar in 2023

Heb je kort haar en wil je graag prachtige krullen in je haardos toveren? Misschien ben je er wel achter gekomen dat het nog best lastig kan zijn om een goede krultang voor kort haar te vinden, omdat de omvang te groot blijkt om je korte coupe te krullen. Graag helpen we je een handje! We presenteren je onze top 4 beste krultangen voor kort haar, waarmee je verschillende soorten krullen creëert. Ontdek de verschillende modellen, lees over de specificaties, voor- en nadelen en kies je favoriet!

Beste krultangen voor kort haar in 1 overzicht – Onze top 4!

Remington CI9532 Pearl Pro

Beste koop krultang voor kort haar

Max Pro Twist 19mm

beste professionele krultang voor kort haar

BaByliss 19mm Curling Tong Krultang C319E

Beste dunne krultang voor kort haar

Carmen CT4620

Beste mini krultang voor kort haar

Beste koop krultang voor kort haar: Remington CI9532 Pearl Pro

We kiezen de Remington CI9532 Pearl Pro als beste koop krultang voor kort haar. Dat komt omdat dit model uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De krultang is binnen 30 seconden klaar voor gebruik en is in te stellen op een warmte van 130 tot 210 graden. Zo bepaal je zelf de intensiteit van de krul.

Het is een krulstaaf waarbij je de pluk zelf om de krultang heen draait. Zo kies je of je vanaf de aanzet krult, of juist wat lager, en welke richting je opdraait. De krulstaaf is 32 mm, waarmee je wat grovere krullen maakt. Om jezelf niet te verbranden krijg je een hittebestendige handschoen meegeleverd. Tevens is de top van de krultang koel, zodat je ook je hoofdhuid niet verbrandt.

Deze Remington krultang is voorzien van keramische coating. De speciale Pearl coating zorgt zelfs voor extra glans en een langdurig effect. De 3 meter lange netsnoer en de dual voltage technologie zorgen ervoor dat je hem overal ter wereld gebruikt. En in de hittebestendige opbergtas neem je hem eenvoudig mee. Je krijgt er ook nog eens standaard  5 jaar garantie op, met 1 jaar extra als je je registreert via de website van Remington!

Remington CI9532 Pearl Pro

24,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 7:14 pm

Beste koop krultang voor kort haar

8.9Expert Score
Conclusie

De Remington Pearl Pro krultang heeft een mega aantrekkelijke prijs en jarenlange garantie. Hier kun je dus zeker jaren mee vooruit! Hij werkt heel fijn en gebruikers zijn erg te spreken over het feit dat de krullen met dit model zo lang blijven zitten. Door de dikte van de buis maak je met dit model vooral grove krullen. Wil je liever wat kleinere krullen maken? Selecteer dan bij dit model de Remington met de dunnere krulstaaf (Remington Ci95 Pearl). Dit model heeft dezelfde specificaties, maar dan met een wat dunnere kegelstaaf van 13 tot 25 mm.

Voordelen
 • Temperatuur 130 tot 210 graden
 • Pearl coating voor extra glans
 • 3 meter netsnoer + dual voltage
 • Inc. hittebestendige handschoen en tas
 • Aantrekkelijke prijs + tot 6 jaar garantie
Nadelen
 • Geen ionische technologie

Beste professionele krultang voor kort haar: Max Pro Twist 19mm

Als beste professionele krultang voor kort haar bevelen we de Max Pro Twist 19mm aan. Na registratie krijg je levenslang garantie, dus dat zegt al veel over de kwaliteit. Ook de specificaties mogen er uiteraard zijn. Zo is hij al binnen 4 seconden klaar voor gebruik en binnen 1 uur schakelt hij automatisch uit. De dunne krulstaaf is slechts 19 mm dik, zodat je korte haren eenvoudig krult.

De intensiteit van de krullen is goed te bepalen, dankzij de verstelbare temperatuur van 80 tot 220 graden. Dat maakt hem ook erg geschikt voor dunne en breekbare haren. Van fijn tot dik haar, deze professionele mini krultang kan het allemaal. Draai een pluk om de krultang heen, wacht slechts 3 seconden en zie al resultaat.

Dit model is een goede keuze als je haarbeschadiging wilt voorkomen. Dat komt mede door de korte krultijd, maar ook door de volledig keramische staaf. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Hij ligt heerlijk in de hand en weegt slechts 601 gram. Een hittebestendige handschoen wordt meegeleverd. De snoerlengte is 2,5 meter en hij heeft dual voltage, zodat je hem ook in het buitenland gebruikt voor het creëren van prachtige krullen.

Max Pro Twist 19mm

79,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 7:14 pm

beste professionele krultang voor kort haar

9.2Expert Score
Conclusie

De Max Pro Twist 19mm is te vinden in professionele kapperszaken en is dankzij de vriendelijke prijs nu ook toegankelijk voor thuisgebruik. En daar zijn gebruikers erg blij mee,  want het resultaat mag er zijn en blijft lang zitten. Je moet er even mee oefenen, maar daarna kun je vrijwel ieder krulkapsel creëren. Van losse krullen tot gave pijpenkrullen. Is de staaf wat aan de dunne kant voor jou? Dan kies je de Max Pro Twist van 25 mm of 32 mm.

Voordelen
 • Temperatuur 80 tot 220 graden
 • Anti-haarbeschadiging: Keramiek staaf &amp
 • korte krultijd
 • 2,5 meter netsnoer + dual voltage
 • Inc. hittebestendige handschoen
 • Levenslange garantie na registratie
Nadelen
 • Geen opbergetui

Beste dunne krultang voor kort haar: BaByliss 19mm Curling Tong Krultang C319E

De BaByliss 19mm Curling Tong Krultang C319 is wat ons betreft de beste dunne krultang voor kort haar. Met slechts 19 mm kun je zelfs de kortste haren eenvoudig krullen. Dat wordt vergemakkelijkt door de klem aan de krultang. Je zet je haar eenvoudig vast, draait de pluk en tadaa, daar is een prachtige krul!

De intensiteit bepaal je enerzijds door de pluk langer vast te klemmen en anderzijds door de temperatuurinstelling aan te passen. Je stelt hem namelijk in op 10 warmtestanden, van 110 tot 180 graden. Dankzij de ionische technologie zal jouw haar niet statisch worden. De Satin Touch coating zorgt voor extra bescherming en glans.

De prijs van deze BaByliss Curling Tong krultang is erg aantrekkelijk en je ontvangt 2 jaar garantie. De netsnoer van 1,8 meter is meedraaiend. Hij ligt fijn in de hand en weegt slechts 433 gram. Binnen 1 minuut is hij klaar voor gebruik en mocht je hem vergeten uit te zetten, dan schakelt hij automatisch uit. Kies jij voor deze fijne en voordelige krultang voor kort haar?

BaByliss 19mm Curling Tong Krultang C319E

26,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 7:14 pm

Beste dunne krultang voor kort haar

8Expert Score
Conclusie

Als je het niet prettig vindt om je haar zelf om een krultang te draaien met een handschoen, dan zit je goed met deze BaByliss 19 mm Curling Tong krultang. De clip maakt hem uiterst eenvoudig in gebruik. Tel daarbij op het lichte gewicht en kies voor een model waarbij je zeker geen last van je arm krijgt. Houd er wel rekening mee dat hij dankzij de relatief lage maximum temperatuur wat minder geschikt is voor dik en stug haar. Wil je liever grotere krullen maken? Selecteer dan bij je aankoop de dikkere staaf (25 of 32 mm). Optioneel kun je ook een hittebestendige mat bijbestellen.

Voordelen
 • Temperatuur 110 tot 180 graden
 • Ionische technologie (anti-statisch)
 • Gebruiksgemak: krultang met klem
 • 1,8 meter netsnoer
 • Goedkope krultang
Nadelen
 • Geen opbergetui
 • Geen dual voltage
 • Minder geschikt voor stug en dik haar

Beste mini krultang voor kort haar: Carmen CT4620

Als beste mini krultang voor kort haar kiezen we de Carmen CT4620 krultang. Dit model wordt ook wel een chopstick krultang genoemd dankzij de extra dunne diameter van slechts 1 mm. Perfect voor het creëren van pijpenkrullen of een lichte slag! Dit voor een super aantrekkelijke prijs. Je krijgt 2 jaar garantie.

De temperatuur is in te stellen op 200 graden. Dankzij de keramische warmte-elementen wordt de warmte gelijkmatig over het haar verdeeld, voor een mooier effect en het voorkomen van haarbeschadiging. Binnen 30 seconden is hij klaar voor gebruik en na 60 minuten schakelt hij automatisch uit. Hij ligt fijn in de hand en weegt slechts 375 gram.

Hij is veilig in gebruik dankzij de koude tip. Klein nadeeltje is dat er geen hittebestendige handschoen meegeleverd wordt. Grote kans dat als je al een andere krultang in huis hebt dat je er nog een hebt liggen, dus die kun je dan gerust gebruiken. Je kunt de handschoen tevens los bijbestellen. De netsnoer is 1,8 meter en meedraaiend. Dankzij het ophangkoord geef je hem een mooi plekje in de badkamer.

Carmen CT4620

25,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 7:14 pm

Beste mini krultang voor kort haar

7.8Expert Score
Conclusie

Deze Carmen beste mini krultang voor kort haar is eenvoudig in gebruik en kan zelfs de meest korte haren omtoveren tot prachtige pijpenkrullen. Dankzij de dunne staaf kun je dicht bij de haaraanzet krullen en een volle haarbos creëren, zelfs als je van nature erg dunne haren hebt. Dit model mist ionische technologie (anti-statisch), maar gelukkig geven gebruikers aan dat hun haar er toch glanzend en niet-pluizend uitkomt. Dat komt door het keramische materiaal dat al eigenschappen heeft om jouw haar te laten stralen. Als jij gek bent op mini krulletjes dan is deze Carmen chopstick een goede keuze!

Voordelen
 • Temperatuur 200 graden
 • Chopstick: ideaal voor pijpenkrullen
 • Licht in gewicht: 375 gram
 • 1,8 meter netsnoer
 • Goedkope chopstick krultang
Nadelen
 • Geen handschoen en opbergetui
 • Geen ionische technologie
 • Geen dual voltage

Koopgids – Tips voor het kopen van een krultangen voor kort haar

Als je de beste krultang voor kort haar zoekt dan is het belangrijk om op de dikte van de krulstaaf te letten. Je kunt je voorstellen dat een dikke staaf het lastiger maakt om kort haar te krullen. Daarom kies je dus liever voor een dunnere krulstaaf.

Afhankelijk van het effect dat je wilt creëren bepaal je die dikte. Zo is een chopstick krultang zoals de Carmen 10 mm CT4620 geschikt voor pijpenkrullen, terwijl je met de Max Pro Twist 19mm voor net wat grovere krullen gaat.

Daarnaast zijn er nog een aantal specificaties waar je rekening mee kunt houden. Hieronder zetten we daarom nog een aantal vragen op een rijtje die je jezelf kunt stellen om de beste krultang voor kort haar te vinden die goed bij jouw wensen past.

Wil je een krultang met of zonder klem?

Sommige dames zweren bij een krultang zonder klem. Hiermee wikkel je de pluk zelf om de krultang heen nadat je een hittebestendige handschoen hebt aangetrokken. Het voordeel is dat de warmte egaal over de haren verdeeld wordt, omdat ieder deel van de pluk de krultang raakt zonder dat een deel van de pluk extra hard wordt ‘aangedrukt’ door de klem.

Heb je echter snel last van lamme armen? Dan kies je wellicht liever voor een model met klem. Je kunt de pluk vastzetten en de krultang draaien. Dankzij de meedraaiende netsnoer komt de snoer niet in de knoop. Vooral beginners kiezen sneller voor een krultang met klem. Met een staaf zonder klem is het wat langer oefenen, maar ook dat heb je vaak snel onder de knie.

Hoe dik is je haar en welke krulintensiteit wil je bereiken?

Als je dikke korte haren hebt dan is het handig om een model te kiezen met een hoge maximum temperatuur. Andersom geldt dat je bij dunne haren beter kunt krullen op een lagere temperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe minder je haar eronder lijdt, maar hoe minder intens de krul wordt (zeker bij dikke haren).

Als je niet weet wat bij je haartype past, of wanneer je de intensiteit van de krullen graag afwisselt, dan kies je het best voor een model met een wijde range aan temperatuurinstellingen. Bijvoorbeeld de Max Pro Twist 19mm, die van 80 tot 220 graden ingesteld kan worden.

Wil je de krultang meenemen op vakantie?

Als je de krultang voor korte haren graag meeneemt op vakantie dan komt een opbergetui goed van pas. Maar dat niet alleen, want als je bepaalde landen bezoekt dan krijg je te maken met een ander type stopcontact. In dit geval kies je het liefste voor een krultang met dual voltage technologie. Je hoeft dan geen omvormer mee te nemen en kunt de krultang op het andere type stopcontact aansluiten.

Tips voor krullen in kort haar maken

Nu je de beste krultang voor kort haar op de kop hebt getikt, ben je wellicht ook benieuwd naar een goed plan van aanpak. Hoe ga je met die krultang aan de slag? Daar hebben we een speciaal artikel over geschreven: Kort haar krullen, hoe doe je dat?. Hier ontdek je hoe je je haar voorbereidt op het krullen en hoe je ervoor zorgt dat het resultaat langer aanhoudt, maar ook hoe je verschillende soorten krullenkapsels kunt maken. Van beach waves tot speelse krullen en kleine krullen, aan jou de keus!

De beste krultang voor kort haar kopen

Je weet nu waar je op let bij het kiezen van de beste krultang voor kort haar. Ook weet je welk model geschikt is voor welke wensen. We hopen dat je met onze koopgids over de beste krultangen voor kort haar een fijn model hebt kunnen vinden. Veel succes met krullen en geniet van jouw prachtige krullende haardos!

Remington CI9532 Pearl Pro

Beste koop krultang voor kort haar

Max Pro Twist 19mm

beste professionele krultang voor kort haar

BaByliss 19mm Curling Tong Krultang C319E

Beste dunne krultang voor kort haar

Carmen CT4620

Beste mini krultang voor kort haar
Voeljegezond.nl
Logo