Beste dikke krultangen 2023

Laatst geupdate op januari 16, 2023 by Voeljegezond.nl

Krullen zijn een fantastische manier om extra volume en textuur toe te voegen aan je haar, en laten ons toe om onze haarstijl te veranderen zonder dat we ons haar hoeven te knippen. Of je nu op zoek bent naar grote, bouncy krullen of juist mooie beach waves, er is een dikke krultang die perfect bij jouw wensen past.

Wanneer je op zoek gaat naar een dikke krultang, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Daarom hebben we een koopgids gemaakt die jou gaat helpen om de beste dikke krultang te vinden. 

Dikke krultangen komen meestal in maten tussen de 25mm en 42mm. Hoe groter de dikte, hoe groter de krullen die je kunt creëren. Sommige krultangen hebben ook extra opzet stukken met verschillende diktes zodat je veel verschillende stijlen kunt creëren.

Laten we nu eens kijken naar de beste dikke krultangen op de markt!

De beste dikke krultangen in één overzicht – Onze top 3

CHI Onyx Euroshine - Krultang

Beste luxe dikke krultang

Wat is een dikke krultang en voor wie is die geschikt?

Een wat bredere krultang is een styling instrument dat wordt gebruikt om grotere, vollere krullen in het haar te creëren. Dit type tang heeft een grotere diameter dan een dunne krultang, wat betekent dat het haar eromheen op een grotere manier wordt gewikkeld. Dit resulteert in grotere, vollere krullen in vergelijking met de kleinere, strakke krullen die een dunne krultang creëert.

Dikkere krultangen zijn geschikt voor een breed scala aan haartypen, maar zijn speciaal ontworpen voor degenen met lang haar of degenen die op zoek zijn naar grote krullen. Dit type tang is ook ideaal voor degenen die van nature krullend haar hebben, omdat het helpt om de natuurlijke krullen te accentueren en meer volume toe te voegen.

Een ander voordeel van een krultang is dat het een geweldige manier is om volume te geven aan fijn haar. Omdat de krullen groter zijn, kan het haar optisch voller lijken. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel haar in een keer om de tang wikkelt, omdat dit kan leiden tot dunne of slap hangende krullen.

Als je op zoek bent naar een manier om grote, dikke krullen te creëren, dan is een dikke krultang de perfecte oplossing voor jou. Of je nu lang haar hebt of op zoek bent naar manieren om volume aan fijn haar toe te voegen, een dikke krultang is een geweldige keuze. Houd er wel rekening mee dat een dikke krultang niet geschikt is voor het maken van kleine, strakke krullen en dat een goede techniek vereist is om het gewenste resultaat te behalen. Dit is meer een krultang voor grove krullen

beste-dikke-krultang-kopen-sfeerbeeld

Waar kun je een dikke krultang voor gebruiken?

Er zijn vele redenen waarom je een dikke krultang zou willen gebruiken. Hier hebben een aantal mogelijkheden die je met een dikke krultang hebt!

Grove krullen creëren 

De grotere diameter van een dikke krultang maakt het perfect voor het creëren van grotere, vollere krullen. Dit type tang is ideaal voor degenen met lang haar of voor degenen die op zoek zijn naar grotere krullen. Zoek er één met minimaal een 32 mm diameter.

beste-dikke-krultang-kopen-grove-krullen-creëren

Volume toevoegen

Een dikke krultang is ook geweldig voor het geven van volume aan fijn haar. Omdat de krullen groter zijn, kan het fijne haar optisch voller lijken.

Natuurlijke krullen accentueren 

Als je van nature krullend haar hebt, kun je met een dikke krultang je natuurlijke krullen accentueren en meer volume geven. Dit is een geweldige manier om wat pit en plezier toe te voegen aan je prachtige krullen.

Golven creëren

Een dikke krultang kan ook worden gebruikt om golven in dik haar te creëren. Door het haar in grotere plukken om de tang te wikkelen, kun je een natuurlijke, golvende look creëren.

Updo’s leuker maken!

Een dikke krultang kan ook worden gebruikt om losse krullen toe te voegen aan een updo. Door een paar glanzende krullen te creëren in een opgestoken kapsel, kun je een elegante, romantische look creëren.

beste-dikke-krultang-kopen-updo's-leuker-maken

Waar moet je op letten bij het kopen van een dunne krultang? – Koopgids

Als je op zoek bent naar een dikke krultang, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een dikke krultang. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kopen van een dikke krultang:

Diameter van de tang

De diameter van de krultang bepaalt de grootte van de krullen die je kunt creëren. Een dikke krultang heeft een grotere loop, waardoor je grove krullen kunt creëren.

Maximale temperatuur

Het is belangrijk om op te letten hoe hoog de maximale temperatuur van de krultang kan worden ingesteld. Dit is belangrijk voor degenen met fijn of beschadigd haar die een lagere temperatuur nodig hebben, of voor degenen met dik haar die een hogere temperatuur nodig hebben.

Verwarmingstijd

Hoe snel de krultang opwarmt, is ook een belangrijke factor om op te letten. Als je weinig tijd hebt, is een krultang die snel opwarmt, zeer handig. Daarnaast is het ook super irritant als je eerst een kwartier moet wachten voordat dat ding is opgewarmt. Op maken duurt al lang genoeg!

Materiaal

Krultangen zijn vaak gemaakt van titanium of keramiek. Titanium is duurzaam en hittebestendig, terwijl keramiek de hitte gelijkmatig verspreidt en extra bescherming biedt aan je haar.

Extra functies 

Controleer of de krultang beschikt over extra functies zoals ionische technologie, die helpt om pluis te verminderen en je grove krullen langer vast te houden. Ook een roterend snoer kan handig zijn voor het gemakkelijker stylen vanuit verschillende hoeken.

Prijs

Bepaal je budget voor de aanschaf van de krultang en zoek naar een krultang die binnen je budget past, maar wel de functies heeft die je nodig hebt.

Reviews

Lees reviews van andere gebruikers voor een beter beeld van de prestaties van de krultang en of deze aan je verwachtingen voldoet.

Welke dikke krultangen zijn het beste?

Als je op zoek bent naar een dikke krultang, dan ben je op het juiste adres! Dikke krultangen zijn perfect voor het maken van grove krullen. Of je nu grove krullen wilt maken in je lange haar of volume wilt toevoegen, een krultang is precies wat je nodig hebt. Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste modellen die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Beste koop – Max Pro Twist 32mm

De Max Pro Twist 32mm is een goede krultang die als beste koop wordt beschouwd vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een van de belangrijkste voordelen van deze tang is dat hij snel opwarmt, binnen 4 seconden, wat betekent dat je snel aan de slag kunt gaan met het creëren van grove krullen.

De tang heeft een keramische coating, die helpt om het haar beschermd te houden tegen hittebeschadiging. De keramische coating zorgt ook voor een gladder oppervlak en een gelijkmatigere verdeling van de warmte, wat helpt bij het creëren van mooie grove krullen.

Een ander voordeel van de Max Pro Twist 32mm is de ionische functie, die helpt bij het verminderen van pluisend haar en het behouden van die mooie grove krullen langer. De tang heeft ook een breed temperatuurbereik, van 80°C tot 220°C, waardoor je de temperatuur kunt aanpassen aan je haartype.

De tang heeft ook een flexibel roterend koort en een automatische uitschakelfunctie voor extra gemak en veiligheid. Bovendien wordt de tang geleverd met een hittebestendige handschoen, waardoor je je handen beschermt tegen de hitte tijdens het stylen.

Een nadeel van de Max Pro Twist 32mm is dat het niet geschikt is voor kort haar, omdat het een dikke krultang is. Wil je meer weten over deze krultang? Bekijk dan ook eens onze Max Pro Twist review

Max Pro Twist 32mm Krultang

67,75
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste koop

8.5Expert Score
Conclusie

De Max Pro Twist 32mm krultang wordt beschouwd als een van de beste koopopties voor een dikke krultang vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De tang heeft een keramische buis, die helpt om het haar te beschermen tegen hittebeschadiging en voor een gladder oppervlak en een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt. De tang is snel opgewarmd binnen 4 seconden en maakt gebruik van ionische technologie voor minder pluisend haar. De temperatuur is instelbaar tussen 80°C en 220°C en de tang heeft een automatische uitschakelfunctie. Er is een flexibel roterend koord en een hittebestendige handschoen inbegrepen. Een nadeel is dat deze tang niet geschikt is voor kort haar en geen verzorgende oliën of haarklem heeft.

Voordelen
 • Volledig keramische buis
 • Snel opgewarmd
 • Ion technologie
 • Automatische uitschakelfunctie
 • Flexibel meedraaiend snoer
 • Hittebestendige handschoen inbegrepen.
Nadelen
 • Niet geschikt voor kort haar3
 • Geen verzorgende oliën
 • Geen haarklem

Beste goedkope dikke krultang – Remington Ci9532 Pearl Pro Curl

De Remington Ci9532 Pearl Pro Curl is een zeer ideale krultang die wordt beschouwd als de beste koop voor degenen die op zoek zijn naar een goedkopere optie. Een van de voordelen van deze tang is dat hij snel opwarmt, binnen 30 seconden, wat betekent dat je snel aan de slag kunt gaan met het creëren van grove krullen.

De Remington Pearl Pro Curl heeft een keramische coating met echte parel-elementen, die helpt om het haar beschermd te houden tegen hittebeschadiging en geeft een mooie glans. De keramische platen zorgt ook voor een gladder oppervlak en een gelijkmatigere verdeling van de warmte, wat helpt bij het creëren van mooie krullen.

Een ander voordeel van de Remington Pearl Pro Curl is de automatische veiligheidsuitschakeling die na 1 uur ingeschakeld is, dit voorkomt onbedoelde oververhitting en beschermt de tang tegen beschadiging.

Een ander pluspunt is dat de tang een cool tip heeft, dit zorgt voor veiliger gebruik, omdat de tip koel aanvoelt en niet heet.

Een nadeel van de Remington Ci9532 Pearl Pro Curl is dat het niet geschikt is voor kort haar, omdat het een dikke tang is. Het is mogelijk dat deze tang niet de kracht heeft om kort haar in grove krullen te wikkelen. Ook heeft de tang geen haarklem, wat betekent dat het haar zelf in de tang moet worden gewikkeld, het is belangrijk om een techniek te hebben voor het maken van grove krullen met een tang.

Remington CI9532 Pearl Pro - 32 mm Krultang

35,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste goedkope dikke krultang

8Expert Score
Conclusie

De Remington Ci9532 Pearl Pro Curl is een betaalbare en luxe krultang die geschikt is voor het creëren van grove krullen. De tang heeft een snelle opwarmingstijd van 30 seconden, een keramische coating met echte parel-elementen en een automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur. 
De tang is voorzien van een cool tip en wordt geleverd met een hittebestendige opbergtas en handschoen. Een nadeel van de Remington Ci9532 Pearl Pro Curl is dat het niet geschikt is voor kort haar en dat er geen haarklem aanwezig is.

Voordelen
 • Snelle opwarming
 • Luxe keramische coating met echte parel-elementen
 • Automatische uitschakeling
 • Hittebestendige opbergtas en handschoen inbegrepen
 • 3 meter draaibaar snoer
 • Cool tip
Nadelen
 • Krultang staaf niet volledig keramisch 
 • Geen haarklem
 • Geen verzorgende oliën 

Beste luxe dikke krultang – CHI Onyx Euroshine

De CHI Onyx Euroshine is een luxe dikke krultang die ideaal is voor degenen die op zoek zijn naar een professionele kwaliteit tang. De tang heeft een volledig keramische krulstaaf, wat betekent dat het haar beschermd wordt tegen hittebeschadiging en er een gladder oppervlak en een gelijkmatigere verdeling van de warmte ontstaat, wat helpt bij het creëren van mooie grove krullen.

Met een minimale temperatuur van 120°C en een maximale temperatuur van 210°C, biedt de tang een breed temperatuurbereik, waardoor je de temperatuur kunt aanpassen aan je haartype. De tang is snel opgewarmd, binnen 30 seconden, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met stylen.

Een van de voordelen van de CHI Onyx Euroshine is dat het een haarklem heeft, wat betekent dat het haar in de tang gehouden wordt en je niet hoeft te stressen dat de tang open gaat tijdens het stylen. Een ander voordeel is het 3 meter flexibele roterende snoer, dit maakt het gemakkelijker om de tang vanuit elke hoek te gebruiken zonder knoop in de snoer te krijgen.

Een nadeel van de CHI Onyx Euroshine is dat het geen ion technologie heeft, ionische technologie helpt bij het verminderen van pluizen en houden de krullen langer mooi! Nog een nadeel is dat het uiteinde van de krultang best warm wordt dus pas daar mee op tijdens het gebruik van deze krultang. 

CHI Onyx Euroshine - Krultang

129,73
Laatste update was op: november 28, 2023 5:53 pm

Beste luxe dikke krultang

9Expert Score
Conclusie

De CHI Onyx Euroshine is een luxe krultang die geschikt is voor het krullen van langer haar. De tang heeft een volledig keramische buis en heeft verschillende temperatuurinstellingen tussen 120°C en 210°C. De tang is snel opgewarmd, binnen 30 seconden, en heeft een automatische uitschakelfunctie na 1 uur. De tang heeft ook een flexibel roterend snoer van 3 meter. Een van de voordelen van de CHI Onyx Euroshine is dat hij een haarklem heeft, wat betekent dat je de haren gemakkelijk kunt vasthouden tijdens het stylen. Echter, de tang heeft geen ionische technologie en het uiteinde van de tang blijft niet helemaal koel, dus het is belangrijk om te zorgen dat je een hittebestendige handschoen gebruikt tijdens het gebruik.

Voordelen
 • Volledig keramische krulstaaf
 • Met haarklem
 • Snel opgewarmd
 • LCD display
 • Automatische uitschakelfunctie
 • 3 meter flexibel roterend snoer
Nadelen
 • Geen ion technologie
 • Uiteinde niet helemaal koel

Conclusie 

Een dikke krultang is de ultieme stylingtool voor het creëren van volume en textuur in je haar. Of je nu op zoek bent naar grove krullen of je natuurlijke krullen wilt accentueren, een  krultang maakt het mogelijk om je haarstijl te veranderen zonder dat je je haar hoeft te knippen. Perfect voor een breed scala aan haartypen, met name voor degenen met lang haar of natuurlijk krullend haar, en een geweldige manier om volume te geven aan fijn haar. Maar wees wel voorzichtig en let op je techniek, want teveel haar in een keer om de tang wikkelen kan leiden tot dunne of slap hangende krullen. Dikke krultangen, een must-have voor elke fashionista die haar haarstijl wil veranderen!

Ook interessant!

Beste automatische krultang

Beste krultang kort haar

Beste wave krultang

Beste dunne krultang

Voeljegezond.nl
Logo