Beste oorthermometer kopen in 2023 

Ken je dat gevoel? Het is 3 uur ’s nachts, je kleintje voelt zich niet lekker, en je moet hun temperatuur meten. Of misschien ben je zelf niet lekker, en wil je de snelst mogelijke en meest nauwkeurige meting. Klinkt bekend, toch? Nu, stel je voor dat je dit kunt doen met een apparaat dat zowel nauwkeurig als razendsnel is. Welkom in de wereld van oorthermometers!

Lichaamstemperatuur is als een geheime taal, die ons vertelt wat er gaande is in ons lichaam. Hebben we koorts? Is er een infectie die we moeten bestrijden? Of is het misschien gewoon een warme zomerdag die ons een beetje oververhit maakt? Het meten van je lichaamstemperatuur kan antwoord geven op al deze vragen. En laten we eerlijk zijn, in deze situaties is nauwkeurigheid koning!

Om je door het doolhof van oorthermometers te loodsen. We leggen uit hoe ze werken, en we lichten zelfs enkele van de beste modellen op de markt uit. Laten we snel beginnen!

Beste oorthermometers in één overzicht – Onze top 5

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer

Beste professionele oorthermometer

Braun IRT 3030 - Oorthermometer

Beste simpele oorthermometer

Beste oorthermometer kopen! 

Lees verder terwijl we de top keuzes voor oorthermometers bespreken, zodat je de juiste keuze kunt maken bij het kopen van een thermometer die aan al jouw verwachtingen voldoet.

Beste koop oorthermometer – Bintoi® X100 – Digitale Oorthermometer

De Bintoi® X100 is een geavanceerde digitale oorthermometer, ontworpen om een nauwkeurige en betrouwbare meting van de lichaamstemperatuur binnen 1 seconde te leveren. Deze thermometer maakt gebruik van infraroodtechnologie om snel en eenvoudig de temperatuur in het oor of op het voorhoofd te meten, ideaal voor zowel volwassenen als baby’s. De Bintoi® X100 is uitgerust met een helder LCD-scherm voor gemakkelijke aflezing van de metingen en wordt geleverd met batterijen, zodat u direct aan de slag kunt. De thermometer heeft ook een geheugenfunctie, zodat u eerdere metingen kunt opslaan en vergelijken. Deze functie is vooral handig bij het volgen van koorts over een bepaalde periode.

Bintoi® X100 - Digitale Oorthermometer

24,95
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:24 am

Beste koop oorthermometer

8Expert Score
Conclusie

De Bintoi® X100 is een uitzonderlijk hulpmiddel dat snelheid, precisie en gebruiksgemak combineert, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die een betrouwbare manier nodig heeft om lichaamstemperatuur te meten. Het is ontworpen voor gebruik door mensen van alle leeftijden en biedt verschillende handige functies zoals een geheugenfunctie en een makkelijk af te lezen LCD-scherm.

Voordelen
 • Snel en nauwkeurig: Met infraroodtechnologie levert de Bintoi® X100 een precieze temperatuurmeting in slechts één seconde.
 • Veelzijdig: Geschikt voor zowel oor- als voorhoofden metingen, waardoor het geschikt is voor volwassenen en baby’s.
 • Geheugenfunctie
 • Gebruiksvriendelijk: Voorzien van een helder LCD-scherm.
 • Direct klaar voor gebruik
Nadelen
 • Batterij afhankelijk, je zult de batterijen moeten blijven vervangen.

Beste professionele oorthermometer – Braun IRT 6520 ThermoScan 7

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 is een geavanceerde en betrouwbare oorthermometer die ontworpen is om de temperatuurmeting snel, nauwkeurig en gemakkelijk te maken. Het product heeft een vooraf opgewarmde punt om de nauwkeurigheid te verzekeren, en een uniek Age Precision® technologie die de interpretatie van de temperatuur aanpast op basis van de leeftijd van de patiënt. De thermometer is ook uitgerust met een kleur gecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van de resultaten en heeft een geheugenfunctie die de laatste 9 metingen onthoudt.

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer

53,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:24 am

Beste professionele oorthermometer

9Expert Score
Conclusie

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 is een uitstekende keuze voor zowel professionals als ouders. Dankzij de innovatieve technologie en gebruikersvriendelijke functies kunnen gebruikers snel en nauwkeurig de temperatuur meten, rekening houdend met de leeftijd van de persoon, waardoor een betere interpretatie van de resultaten mogelijk is.

Voordelen
 • Age Precision® technologie: Biedt leeftijdsafhankelijke interpretatie van de gemeten temperatuur.
 • Vooraf opgewarmde punt: Verzekert nauwkeurige metingen, ongeacht externe factoren.
 • Kleurgecodeerde display
 • Geheugenfunctie
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Vereist speciale lensfilters: oor de hygiëne en nauwkeurigheid van de metingen is het nodig om na elk gebruik de lens filter te vervangen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Beste  goedkope oorthermometer – QEY oorthermometer 

De QEY oorthermometer is een betrouwbare, betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het meten van lichaamstemperatuur. Het apparaat, dat zowel in het oor als op het voorhoofd kan worden gebruikt, is voorzien van geavanceerde infraroodtechnologie om nauwkeurige metingen te leveren. Het heeft een groot LCD-scherm voor gemakkelijke uitlezing en is uitgerust met koortswaarschuwingsfuncties. De QEY oorthermometer wordt geleverd met inbegrepen batterijen, waardoor het direct gebruiksklaar is uit de verpakking.

QEY - Oorthermometer - Voorhoofd Thermometer - Incl. Batterijen

14,99
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:24 am

Beste goedkope oorthermometer

7.5Expert Score
Conclusie

De QEY oorthermometer is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, nauwkeurige en gemakkelijk te gebruiken thermometer. Het levert snelle en accurate temperatuurmetingen, het heeft een duidelijk leesbaar scherm en bevat handige functies zoals een koorts waarschuwing.

Voordelen
 • Betaalbaar
 • Geavanceerde infraroodtechnologie
 • Groot LCD-scherm
 • Veelzijdig
 • Compleet: De thermometer wordt geleverd met inbegrepen batterijen, waardoor het direct uit de doos klaar voor gebruik is.
Nadelen
 • Geen geheugenfunctie
 • Niet waterdicht

Beste oorthermometer voor baby’s – Hillar 4 in 1 infrarood thermometer

De Hillar 4 in 1 infrarood thermometer is de ultieme gezondheid accessoire voor uw baby. Deze veelzijdige thermometer is ontworpen om een ​​snelle, nauwkeurige temperatuurmeting te bieden door gebruik te maken van geavanceerde infraroodtechnologie. Het kan de temperatuur meten via het oor, het voorhoofd, omgevingslucht en zelfs in vloeistoffen, zoals melk in een babyfles. De thermometer is uitgerust met een helder, gemakkelijk af te lezen LCD-scherm en is voorzien van een koorts indicator die de temperatuur kleurgecodeerd weergeeft, waardoor ouders snel kunnen zien of hun kind koorts heeft. Met zijn zachte, comfortabele sonde en snelle metingen, zorgt de Hillar 4 in 1 infrarood thermometer voor een minimale verstoring voor uw baby.

4 in 1 Infrarood Thermometer Baby - Oorthermometer - Digitale Thermometer Voorhoofd - Koortsthermometer Oor

24,95
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:24 am

Beste oorthermometer voor baby’s

8Expert Score
Conclusie

De Hillar 4 in 1 infrarood thermometer is een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en nauwkeurige thermometer die essentieel is voor elke ouder. De mogelijkheid om op verschillende manieren temperaturen te meten en de snelheid waarmee het resultaten oplevert, maakt het een uitstekende keuze voor het meten van de temperatuur van uw baby.

Voordelen
 • Veelzijdig: Kan temperaturen meten via het oor, het voorhoofd, omgevingslucht en vloeistoffen.
 • Snel en nauwkeurig
 • Gebruiksvriendelijk
 • Comfortabel voor de baby
 • Duurzaam en betrouwbaar
Nadelen
 • Vereist regelmatige reiniging: Om de nauwkeurigheid te behouden, moet de sonde regelmatig worden gereinigd, wat voor sommige gebruikers tijdrovend kan zijn. 

Beste eenvoudige oorthermometer – Braun IRT 3030

De Braun IRT 3030 is een geavanceerde oorthermometer die ontworpen is om snel en nauwkeurig de lichaamstemperatuur te meten. Het beschikt over een compact ontwerp, een groot en gemakkelijk afleesbaar scherm, en is verrijkt met de gepatenteerde Age Precision-technologie van Braun, die een leeftijdsaanpassing van de koorts grens mogelijk maakt. De thermometer is ook uitgerust met een wegwerpbare lensfilter om kruisbesmetting te voorkomen. Verder heeft de Braun IRT 3030 een geheugenfunctie waarmee de laatste meting kan worden opgeslagen voor toekomstige referentie.

Braun IRT 3030 - Oorthermometer

27,40
Laatste update was op: oktober 4, 2023 2:24 am

Beste simpele oorthermometer

7.5Expert Score
Conclusie

De Braun IRT 3030 oorthermometer is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk instrument dat snel en nauwkeurige temperatuurmetingen levert. Het is een onmisbaar hulpmiddel in elk huis, vooral in huishoudens met kinderen.

Voordelen
 • Nauwkeurige en snelle metingen
 • Gebruiksgemak
 • Hygiënisch: De wegwerp lensfilters zorgen voor een hygiënische meting en voorkomen kruisbesmetting.
 • Geheugenfunctie
 • Age Precision-technologie: Deze functie maakt het mogelijk om de koortsgrens aan te passen aan de leeftijd van de gebruiker
Nadelen
 • Afhankelijkheid van lensfilters: De noodzaak om de lensfilter na elke meting te vervangen kan zowel tijdrovend als kostbaar zijn op de lange termijn.

Wat is een oorthermometer?

Een oorthermometer, ook wel tympanische thermometer genoemd, is een apparaat dat de lichaamstemperatuur meet door de infrarode warmtestraling in het trommelvlies of de gehoorgang te detecteren. Het belangrijkste voordeel van deze technologie is dat deze thermometers een temperatuurmeting kunnen leveren in slechts enkele seconden, waardoor ze ideaal zijn voor situaties waarin snelle resultaten vereist zijn, zoals bij kleine kinderen of bij mensen met een lage pijntolerantie.

Hoe werkt het?

Een thermometer werkt door het detecteren en meten van de infrarode warmte die wordt uitgestraald door het trommelvlies. Deze straling is een vorm van energie die wordt geproduceerd door het oppervlak van het trommelvlies wanneer het wordt verwarmd door het bloed dat er doorheen stroomt. Het apparaat zet deze infrarode straling vervolgens om in een temperatuurwaarde, die meestal wordt weergegeven op een digitaal scherm.

Verschil tussen oorthermometers en andere soorten thermometers

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om de lichaamstemperatuur te meten, waaronder rectale, orale en voorhoofd (temporale) thermometers, hebben oorthermometers een aantal unieke voordelen. Ze zijn vaak sneller, comfortabeler en minder storend dan rectale of orale metingen, wat vooral belangrijk kan zijn bij het meten van de temperatuur van een rusteloos kind. Ze zijn ook over het algemeen nauwkeuriger dan voorhoofdthermometers, die kunnen worden beïnvloed door externe omgevingsfactoren zoals zweet of luchttemperatuur.

Waarom kiezen voor een oorthermometer?

Oorthermometers, ook wel tympanische thermometers genoemd, zijn apparaten die speciaal zijn ontworpen om snel en nauwkeurig de lichaamstemperatuur te meten door de warmtestraling van het trommelvlies en het omliggende weefsel te detecteren. Maar waarom zou je voor een oorthermometer kiezen boven andere types thermometers? Hier zijn een paar redenen.

Snelheid

Een van de belangrijkste voordelen van een oorthermometer is de snelheid. Terwijl traditionele orale en rectale thermometers enkele minuten nodig hebben om een nauwkeurige meting te geven, kunnen oorthermometers resultaten opleveren in enkele seconden. Dit kan bijzonder handig zijn bij het meten van de temperatuur van een onrustig kind of een ongeduldige volwassene.

Zeer nauwkeurig

Als ze correct worden gebruikt, kunnen oorthermometers zeer nauwkeurige metingen opleveren. Het trommelvlies deelt de bloedtoevoer met het temperatuur regelcentrum in de hersenen, de hypothalamus, waardoor het een uitstekende indicator is voor kern lichaamstemperatuur.

Veiligheid

In vergelijking met glazen kwikthermometers, die kunnen breken en giftig kwik kunnen lekken, zijn oorthermometers veiliger om te gebruiken. Ze hebben ook geen risico op kruisbesmetting als ze correct worden schoongemaakt en de juiste hoesjes worden gebruikt.

Comfort

Oorthermometers zijn over het algemeen comfortabeler in gebruik dan rectale of orale thermometers. Het proces is niet-invasief, wat het aantrekkelijker maakt, vooral voor kinderen die zich ongemakkelijk kunnen voelen bij andere methoden van temperatuurmeting.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een oorthermometer

Bij het kiezen van de beste oorthermometer voor je behoeften, zijn er verschillende factoren die je in overweging moet nemen. Hieronder volgen de belangrijkste aspecten waar je op moet letten.

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van een thermometer is van cruciaal belang. De thermometer moet nauwkeurige en consistente metingen kunnen geven om zowel onder- als overbehandeling te voorkomen.

Snelheid van meting

Als je een zieke baby of kind hebt, wil je de temperatuur snel kunnen meten om ongemak te verminderen. Sommige oorthermometers kunnen de temperatuur in een paar seconden meten, terwijl andere langer duren.

Gebruiksgemak

Het apparaat moet eenvoudig te bedienen zijn, zelfs in het donker of als je je niet lekker voelt. De instructies moeten duidelijk en gemakkelijk te volgen zijn. Extra functies zoals een achtergrondverlicht scherm of grote knoppen kunnen ook bijdragen aan het gebruiksgemak.

Extra functies

Extra functies zoals geheugenfunctie (om eerdere metingen te kunnen opslaan en vergelijken), koortsalarm (een signaal dat aangeeft wanneer de temperatuur boven een bepaald punt uitkomt), en kleurgecodeerde resultaten (die in één oogopslag aangeven of de temperatuur normaal, verhoogd of hoog is) kunnen zeer nuttig zijn en bijdragen aan de algehele ervaring met het apparaat.

Hoe gebruik je een oorthermometer op de juiste manier?

Het gebruik van een thermometer kan intimiderend lijken, maar met de juiste techniek kan het snel en gemakkelijk worden gedaan. Het volgen van deze stappen zal je helpen een nauwkeurige meting te krijgen.

Stap 1: Voorbereiden van de Thermometer

Zorg ervoor dat de thermometer schoon is en de lens vrij is van vuil of oorsmeer. Plaats een nieuwe beschermhoes over de punt, indien je thermometer deze gebruikt.

Stap 2: Plaatsing van de Thermometer

Trek het oor zachtjes omhoog en naar achteren om de gehoorgang recht te maken. Dit zorgt voor een nauwkeurige meting.

Stap 3: Inbrengen van de Thermometer

Steek de thermometer voorzichtig in het oor, zonder te forceren. De thermometer moet worden gericht naar de neus om nauwkeurig de temperatuur van het trommelvlies te meten.

Stap 4: Aflezen van de Temperatuur

Druk op de startknop en wacht tot de thermometer piept of een signaal geeft. Verwijder de thermometer en lees de temperatuur af.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Het is belangrijk om veelgemaakte fouten te vermijden bij het gebruik van een oorthermometer. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Niet juiste plaatsing

Het niet correct plaatsen van de thermometer kan leiden tot een onnauwkeurige lezing. Zorg ervoor dat de thermometer correct is geplaatst, gericht op de neus.

Vuil op de Thermometer

Vuil of oorsmeer op de thermometer kan de lezing beïnvloeden. Zorg ervoor dat de thermometer schoon is voor elk gebruik.

Te snel verwijderen

Het te snel verwijderen van de thermometer kan ook een onnauwkeurige lezing geven. Zorg ervoor dat je wacht op het signaal van de thermometer voordat je hem verwijdert.

Conclusie

Een oorthermometer, ook wel tympanische thermometer genoemd, is een handig apparaat dat de lichaamstemperatuur meet door de infrarode warmtestraling in het trommelvlies of de gehoorgang te detecteren. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten thermometers, zoals snelheid, nauwkeurigheid, veiligheid en comfort. Oorthermometers leveren snelle resultaten in slechts enkele seconden, wat vooral handig is bij het meten van de temperatuur van kinderen of mensen met een lage pijntolerantie.

Ze zijn ook veiliger in gebruik dan glazen kwikthermometers en comfortabeler dan rectale of orale thermometers. Bij het kiezen van een oorthermometer is het belangrijk om te letten op nauwkeurigheid, snelheid van meting, gebruiksgemak en eventuele extra functies. Het correct gebruik van een oorthermometer omvat het voorbereiden van de thermometer, de juiste plaatsing en het correct aflezen van de temperatuur.

Het vermijden van veelgemaakte fouten, zoals onjuiste plaatsing of vuil op de thermometer, is essentieel voor nauwkeurige metingen. Over het algemeen is een oorthermometer een handig en betrouwbaar instrument voor het meten van de lichaamstemperatuur.

Voeljegezond.nl
Logo