Beste infrarood thermometers kopen in 2024

Laatst geupdate op juni 27, 2023 by Voeljegezond.nl

Infrarood thermometers, ook wel bekend als contactloze thermometers, zijn apparaten die de temperatuur meten zonder fysiek contact met het te meten object. Deze thermometers meten de infrarode energie die wordt uitgestraald door het object en vertalen deze naar een temperatuurwaarde.

Het hebben van een betrouwbare thermometer is erg belangrijk voor jezelf en de mensen om je heen. Een goede thermometer kan ziekte op tijd detecteren en dan kun je er snel iets tegen doen. 

In dit artikel gaan we je helpen om de beste infrarood thermometer te vinden! We hebben een koopgids gemaakt en een selectie van de beste infrarode thermometers op een rijtje gezet. Laten we snel beginnen en ontdek welke het beste bij jou past!

Beste infrarood thermometers in één overzicht – Onze top 4

Veroval Baby 3-in-1 infrarood koortsthermometer

Beste infrarood thermometer voor baby’s

Waar op Letten bij het Kopen van een Infrarood Thermometer

Bij het kiezen van een infrarood thermometer zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Deze factoren bepalen de efficiëntie, nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van het apparaat.

Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid

Een goede thermometer moet consistente en nauwkeurige metingen kunnen leveren. Het is essentieel om te kiezen voor een apparaat dat bewezen nauwkeurigheid heeft, aangezien onnauwkeurige temperatuurmetingen tot verkeerde medische beoordelingen kunnen leiden.

Gebruiksgemak en comfort

De thermometer moet eenvoudig te gebruiken zijn, met duidelijke instructies en een gemakkelijk af te lezen display. Daarnaast is het belangrijk dat het apparaat comfortabel is om te gebruiken, vooral als het bedoeld is voor kinderen of mensen met gevoelige huid.

Aanvullende kenmerken en functies

Extra functies zoals een geheugenfunctie om eerdere metingen bij te houden, een kleur gecodeerd koortsalarm en een automatische uitschakelfunctie kunnen toegevoegde waarde bieden. Zorg ervoor dat deze functies bijdragen aan een betere ervaring zonder de bediening van het apparaat te compliceren.

Prijs-kwaliteitverhouding

Hoewel de prijs een belangrijke overweging is, moet deze niet ten koste gaan van de kwaliteit van de thermometer. Overweeg thermometers die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden – deze hebben meestal een redelijke prijs en bevatten alle essentiële functies voor nauwkeurige temperatuurmeting.

Waarom Infrarood thermometers?

Het belang van non-contact temperatuurmeting

In deze wereld, waarin ziekten zoals COVID-19 en andere virussen die kunnen worden overgedragen door nauw contact, steeds meer voorkomen, is het gebruik van non-contact thermometers, zoals infrarood thermometers, van vitaal belang. Infrarood thermometers maken het mogelijk om de temperatuur van een persoon te meten zonder direct fysiek contact, wat helpt bij het verminderen van de verspreiding van ziektekiemen en het verhogen van de veiligheid.

De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van infrarood thermometers

Infrarood thermometers staan bekend om hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het meten van de lichaamstemperatuur. Deze thermometers maken gebruik van infrarood technologie om de warmte uit te lezen die wordt uitgestraald door het lichaam, waardoor ze nauwkeurige metingen kunnen geven. Daarnaast kunnen ze snel resultaten leveren, vaak binnen een paar seconden, wat ze ideaal maakt voor gebruik in drukke omgevingen zoals ziekenhuizen of klinieken.

Beste infrarood thermometer kopen!

Nu je weet waar je allemaal op moet letten is het tijd om de beste infrarood thermometer uit te kiezen. Bekijk hieronder onze selectie!

Beste koop infrarood thermometer – Medisana TM A79

De Medisana TM A79 is een hoogwaardige infrarood lichaamsthermometer ontworpen voor nauwkeurige, niet-invasieve metingen van de lichaamstemperatuur. Het apparaat beschikt over geavanceerde infraroodtechnologie om snel en eenvoudig de temperatuur op te nemen. Met de capaciteit om de laatste 50 metingen op te slaan, biedt het apparaat ook een handige trackingfunctie. De thermometer is voorzien van een groot verlicht LCD-scherm voor gemakkelijke leesbaarheid, zelfs in het donker. Daarnaast heeft het een kleurindicatie systeem, dat de meetresultaten visueel ondersteunt door verkleuring: groen voor normale temperatuur, oranje voor verhoogde temperatuur en rood voor koorts. Het compacte en lichte ontwerp maakt het draagbaar en gebruiksvriendelijk.

Medisana TM A79 - Infrarood lichaamsthermometer

21,70
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:24 pm

Beste koop

8Expert Score
Conclusie

De Medisana TM A79 Infrarood Lichaamsthermometer is een betrouwbare, gebruiksvriendelijke oplossing voor het snel en accuraat meten van de lichaamstemperatuur. De geavanceerde functies en het intuïtieve ontwerp maken het een waardevol instrument voor zowel thuisgebruik als professionele gezondheidszorg.

Voordelen
 • Niet-invasief en snel
 • Kan de laatste 50 metingen opslaan
 • Verlicht LCD-scherm
 • Kleurindicatiesysteem
 • Draagbaar en gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Afhankelijk van de batterij
 • Nauwkeurigheid kan beïnvloed worden door omgevingsomstandigheden

Beste goedkope Infrarood Thermometer – CLOC SK-T008

De CLOC SK-T008 is een infrarood thermometer die uitblinkt in betaalbaarheid en efficiëntie. Deze thermometer, ontworpen voor een contactloze temperatuurmeting, is uitermate geschikt voor gebruik in zowel medische als niet-medische omgevingen, waaronder huizen, kantoren, scholen en andere openbare plaatsen. Het apparaat is uitgerust met een snelle infraroodtechnologie die een nauwkeurige temperatuurmeting mogelijk maakt binnen een seconde. Met zijn handige LCD-display, dat zowel de huidige temperatuur als de batterijstatus weergeeft, is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. De CLOC SK-T008 is daarnaast zeer draagbaar en energiezuinig, waardoor het een uitstekende keuze is voor een betrouwbare, goedkope infrarood thermometer.

Infrarood Contactloze Thermometer - Triage Thermometer

14,65
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:24 pm

Beste goedkope

7.5Expert Score
Conclusie

De CLOC SK-T008 infrarood thermometer is een kosteneffectieve en betrouwbare keuze voor contactloze temperatuurmeting. Met zijn gebruikersvriendelijke interface, snelle en nauwkeurige metingen, is het een veelzijdig apparaat dat in verschillende omgevingen kan worden ingezet.

Voordelen
 • Snelle Meting
 • Gebruikersvriendelijk
 • Energiezuinig
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Batterij Afhankelijk
 • Beperkte Meetmogelijkheden: De thermometer is alleen ontworpen om de lichaamstemperatuur te meten, en niet voor andere metingen zoals kooktemperaturen.

Beste professionele infrarood thermometer – Salvaro® Professionele Infrarood Thermometer

De Salvaro® Professionele Infrarood Thermometer is een contactloze koortsthermometer ontworpen voor zowel volwassenen als kinderen. Uitgerust met een vernieuwde en verbeterde sensor, biedt deze thermometer een snelle en nauwkeurige temperatuurmeting aan het voorhoofd en het lichaam. Met een Nederlandse handleiding en inbegrepen ICL-batterijen, is deze gebruiksvriendelijke thermometer klaar voor onmiddellijk gebruik. Het strakke, moderne design maakt het een aantrekkelijke aanvulling op elke eerste hulppost of medisch kabinet.

Salvaro® Professionele Infrarood Thermometer

34,95
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:24 pm

Beste professionele

9Expert Score
Conclusie

De Salvaro® Professionele Infrarood Thermometer combineert geavanceerde technologie, gebruiksvriendelijkheid en esthetische aantrekkingskracht om een efficiënte en betrouwbare oplossing te bieden voor temperatuurmeting.

Positive
 • Duitse kwaliteit!
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geheugen tot 32 meetgegevens
 • Schakelt automatisch uit
 • Inclusief een opbergzakje
Negatives
 • Geen baterijen inbegrepen (AAA-baterijen)

Beste infrarood thermometer voor baby’s – Veroval Baby 3-in-1

De Veroval Baby 3-in-1 Infrarood Thermometer is een essentiële gezondheidsuitrusting voor elke ouder. Deze hoogwaardige infrarood thermometer is ontworpen om een snelle, nauwkeurige en contactloze temperatuurmeting te bieden, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om de gezondheid van uw baby in de gaten te houden. De 3-in-1 functionaliteit stelt gebruikers in staat om de lichaamstemperatuur, omgevingstemperatuur en oppervlaktetemperatuur te meten, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor elke ouder. De Veroval Baby 3-in-1 is eenvoudig in gebruik, met één knop om alle functies te bedienen en een groot, gemakkelijk af te lezen LCD-scherm om de gemeten waarden weer te geven.

Veroval Baby 3-in-1 infrarood koortsthermometer

48,00
Laatste update was op: februari 25, 2024 11:24 pm

Beste infrarood thermometer voor baby’s

8Expert Score
Conclusie

De Veroval Baby 3-in-1 Infrarood Thermometer is een krachtig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel voor ouders om de temperatuur van hun baby’s nauwkeurig te meten zonder ongemak te veroorzaken. Het biedt daarnaast extra functies voor het meten van omgevings- en oppervlaktetemperaturen, wat de veelzijdigheid en waarde van het product verhoogt.

Voordelen
 • Contactloze meting
 • Multifunctioneel
 • Eenvoudig in gebruik
 • Snel en nauwkeurig
 • Veiligheid en Hygiëne
Nadelen
 • Batterijverbruik: Snel en frequent gebruik kan leiden tot een relatief hoog batterijverbruik.

Hoe een infrarood thermometer te gebruiken en te onderhouden

Een goed gebruik en onderhoud van uw infrarood thermometer zorgen voor een langere levensduur en nauwkeurigere resultaten.

Correct gebruik van infrarood thermometers

Om nauwkeurige resultaten te verkrijgen, is het van cruciaal belang om uw infrarood thermometer correct te gebruiken. Volg altijd de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat u de koortsthermometer op de juiste afstand houdt. Vermijd het meten in de buurt van elektronische apparaten die warmte uitstralen.

Onderhoud en reiniging van uw thermometer

Uw infrarood thermometer vereist regelmatig onderhoud en reiniging om een optimale werking te garanderen. Gebruik een zachte doek om het oppervlak schoon te maken en bewaar de thermometer op een droge en koele plaats. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen en vocht.

Veelvoorkomende fouten te vermijden

Er zijn bepaalde veelvoorkomende fouten die u moet vermijden bij het gebruik van een infrarood thermometer, zoals het meten op een onjuiste afstand, het niet correct richten van de thermometer, of het negeren van de invloed van omgevingstemperaturen. Door deze fouten te vermijden, kunt u nauwkeurigere metingen verkrijgen.

Conclusie

In deze blog hebben we de voordelen van infrarood thermometers onderzocht, inclusief hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. We hebben een overzicht gegeven van de top infrarood thermometers, elk met unieke eigenschappen en voordelen. We hebben ook essentiële factoren besproken waarop je moet letten bij het kopen van een infrarood thermometer, zoals consistentie, gebruiksgemak, bouwkwaliteit en extra functies.

Nu je een beter begrip hebt van infrarood thermometers, moedigen we je aan om deze kennis te gebruiken om de beste keuze voor jouw behoeften te maken. Vergeet niet dat een goede infrarood thermometer niet alleen betrouwbaar en nauwkeurig is, maar ook gemakkelijk te gebruiken en duurzaam. Wij hopen dat deze gids je helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing.

Voeljegezond.nl
Logo