Beste staafmixer van 2024

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Met een goede staafmixer kun je tal van ingrediënten pureren. Ben je op zoek naar een nieuw topapparaat? Dan zit je goed in deze top 5 beste staafmixers! Een keukenmachine die niet kan missen bij jou thuis.

We hebben tientallen staafmixers vergeleken en op basis daarvan een selectie gemaakt. Per beste staafmixer ontdek je een overzicht van de functies, voordelen en nadelen. Daarna sluiten we af met een handige koopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe staafmixer. Zo vind je de staafmixer die het beste bij je gebruik past.

Beste staafmixers in 1 overzicht – Onze top 5

Philips ProMix HR2655/90

Beste staafmixer voor babyvoeding

Beste koop staafmixer: Bosch MSM67140 ErgoMixx

De beste staafmixer is volgens ons de Bosch ErgoMixx met type MSM67140. Deze heeft 750 watt aan vermogen en is voorzien van 12 snelheidsinstellingen en turbostand. Zo kun je tal van ingrediënten helemaal naar wens pureren en mixen.

Hij wordt geleverd met RVS staaf, hakmolen en transparante maatbeker. Met uitzondering van het deksel van de hakmolen zijn alle accessoires vaatwasserbestendig. De onderdelen zijn gemakkelijk te verwisselen en te verwijderen.
Het ergonomische design zorgt ervoor dat deze staafmixer fijn in de hand ligt. Het gewicht is 1,4 kilo en de snoerlengte 1,4 meter. Een topaankoop voor circa €50 waar je lang plezier van hebt!

Bosch MSM67140 ErgoMixx

68,14
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:33 pm

Beste koop staafmixer

7.5Expert Score
Conclusie

Deze Bosch staafmixer is een uitstekende keuze voor iedereen die een staafmixer zoekt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Er zijn vrijwel geen nadelen te noemen en de enige reden om deze staafmixer niet te kopen is wanneer je een apparaat zoekt met meer of minder accessoires. Hij is krachtig, heeft veel snelheidsstanden en is fijn in gebruik. Deze Bosch behoort absoluut tot de beste staafmixers! 

Voordelen
 • 12 snelheden en turbofunctie
 • Ergonomisch design
 • Inclusief hakmolen en maatbeker
 • Grotendeels vaatwasserbestendig
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Deksel hakmolen niet vaatwasserbestendig

Beste krachtige staafmixer: Cecotec Staafmixer

Zoek je een staafmixer waarmee je zelfs de meest harde ingrediënten tot moes mixt? Dan is deze Cecotec staafmixer met titanium messen een slimme keuze. Hij is voorzien van maar liefst 21 snelheden en turbostand. Het gigantische vermogen is 2100 watt.

Bij je aankoop ontvang je tevens een garde, 0,6 liter hakmolen met extra dubbelmes en transparante 0,8 liter maatbeker. Zo kun je er ook ijs mee crunchen en beslag mee bereiden. De accessoires zijn voorzien van Easy Fix systeem, zodat je ze gemakkelijk kunt verwisselen. Bovendien zijn de accessoires vaatwasserbestendig

Het gewicht is 2,1 kilo en het fijne design zorgt ervoor dat hij comfortabel in de hand ligt. Ondanks het grote vermogen is het een relatief stille staafmixer. Keukenprinsen en -prinsessen kunnen zich met deze aankoop uren vermaken.

Cecotec Staafmixer Titanium Messen

52,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:33 pm

Beste krachtige staafmixer

8Expert Score
Conclusie

Deze Cecotec staafmixer is de krachtpatser in de keuken. Met de vele snelheden en hoge kracht bereid je alles precies zoals jij dat wilt. Bovendien ontvang je een aantal handige accessoires. Houd daarom bij deze aankoop rekening met extra opbergruimte. Je kunt een aantal accessoires in de maatbeker bewaren. Dit is de beste aankoop voor iedereen die een efficiënte staafmixer met veel mogelijkheden zoekt.

Voordelen
 • 21 snelheden en turbofunctie
 • Inclusief garde, hakmolen en maatbeker
 • Easy Fix systeem: makkelijk accessoires verwisselen
 • Accessoires vaatwasserbestendig
 • Krachtig met 2100 watt vermogen
Nadelen
 • Geen opbergbox voor accessoires
 • Relatief zwaar

Beste staafmixer op accu: Cuisinart 3 in 1 Hand Blender CSB300BE

Heb je niet altijd een stopcontact dicht bij de hand of vind je zo’n netsnoer gewoon vervelend? Kies van voor een staafmixer met accu. Deze Cuisinart 3 in 1 handblender met 5 snelheden is geschikt voor pureren, mixen en choppen en wordt geleverd met staafmixervoet, garde en pureestamper. De accessoires zijn vaatwasserbestendig.

Na bereiding plaats je de voet op de oplader. Deze ziet er mooi uit en kun je dus ook gewoon in het zicht laten staan, zodat je de staafmixer altijd snel kunt gebruiken. De krachtige lithium ion batterij laadt binnen 2,5 uur op en zorgt ervoor dat je hem 20 minuten achtereen draadloos kunt gebruiken. Het batterijlampje geeft een indicatie van hoever de batterij is opgeladen (rood > 25%, paars 25% – 75%, blauw 75%-100%).

Een handige staafmixer waar je maar liefst 5 jaar garantie op krijgt, dat is deze Cuisinart. Met een richtprijs van €150 is het een goede investering voor lange termijn.

Cuisinart ® 3 in 1 Hand Blender CSB300BE

154,80
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:33 pm

Beste staafmixer op accu

9Expert Score
Conclusie

Met deze Cuisinart zit een vervelende netsnoer jou nooit meer in de weg. Je kunt hem netjes op het aanrechtblad plaatsen en kunt zo aan de slag wanneer je maar wilt. Het is een geschikte aankoop voor iedereen die regelmatig een staafmixer gebruikt en hem altijd dicht bij de hand wil hebben. Gebruik je hem zelden? Dan is een staafmixer met snoer wellicht een betere keuze, omdat je met deze draadloze staafmixer risico loopt dat hij onderin een keukenkastje verdwijnt en dat hij niet opgeladen is wanneer je hem nodig hebt. In andere gevallen is deze staafmixer met accu erg handig!

Voordelen
 • 5 snelheden
 • Snoerloos
 • 3 accessoires (vaatwasserbestendig)
 • 20 min. draadloos achtereen gebruiken
 • 5 jaar garantie
Nadelen
 • Rechtop opbergen (op lader)
 • Geen opbergbox voor accessoires

Beste budgetvriendelijke staafmixer: AD Staafmixer

Ben je op zoek naar een goedkope staafmixer met een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Dan zit je goed met deze AD staafmixer. Deze basic staafmixer is voorzien van 1 snelheid en heeft een vermogen van 300 watt. Er worden geen extra accessoires meegeleverd.

Het kunststof model heeft een gemakkelijk af te koppelen voet die vaatwasserbestendig is. Het model is ergonomisch, maar de huls is niet voorzien van rubber waardoor die wat gladder in de hand ligt.
Hij is licht in gewicht met slechts 0,5 kilo. De snoerlengte is 1,1 kilo. Dit is een budgetvriendelijke aankoop. Voor een richtprijs van slechts €20 is hij van jou.

Staafmixer - 300W - Wit

22,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:33 pm

Beste budget optie

6.5Expert Score
Conclusie

Deze AD staafmixer doet wat hij moet doen. Het is een basismodel waarmee je verschillende soorten ingrediënten kunt pureren. Houd er wel rekening mee dat hij met harde ingrediënten wat meer moeite zal hebben. Toch is deze rechttoe rechtaan staafmixer een uitstekende keuze voor iedereen die zo weinig mogelijk geld kwijt wil aan een goed en gebruiksvriendelijk apparaat. Deze staafmixer is daarom onze beste keuze voor een goedkope staafmixer.

Voordelen
 • Eenvoudige bediening
 • Vaatwasserbestendig
 • Licht in gewicht
 • Voordelig
Nadelen
 • 1 snelheid, 300 watt
 • Geen accessoires

Beste staafmixer voor babyvoeding: Philips ProMix HR2655/90

Deze Philips ProMix staafmixer is ideaal voor het klaarmaken van babyvoeding. Door de button harder of zachter in te drukken kun je de snelheid nauwkeurig afstemmen op de bereiding. Daarnaast krijg je een smoothiebeker en soepbeker to go meegeleverd, zodat je de voeding gemakkelijk mee kunt nemen. Deze bekers kun je tevens gebruiken om zonder spetteren al het eten te mixen.

Naast de meeneembekers ontvang je als accessoires een ballongarde en hakmolen. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig. Ze zijn gemakkelijk te verwisselen wanneer je een ander opzetstuk wilt plaatsen.

Het vermogen van deze staafmixer is 800 watt. Hij weegt slechts 0,9 kilo en de snoerlengte is 1,2 meter. Al met al een compacte staafmixer met veel mogelijkheden, dit voor een richtprijs van €78.

Philips ProMix HR2655/90

84,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 8:28 am

Beste staafmixer voor babyvoeding

8Expert Score
Conclusie

Babyvoeding vers bereiden wordt een stuk eenvoudiger met deze compacte staafmixer. Je kunt direct mixen in de bijgeleverde to go bekers, die je vervolgens afsluit om ze mee te nemen voor onderweg. Na gebruik zet je alles in de vaatwasser. Met deze aankoop kun je dus heel wat tijd en ongemak besparen. Je hoeft alleen nog maar de gewenste ingrediënten te kiezen en dan heb je alles compleet voor het vers bereiden en meenemen van vele soorten maaltijden.

Voordelen
 • 800 watt vermogen
 • Anti-spetter accessoires
 • Smoothiebeker en soepbeker to go
 • Accessoires vaatwasserbestendig
 • Ideaal voor bereiden babyvoeding
Nadelen
 • Snelheid afstemmen d.m.v. drukknop harder of zachter induwen (is wennen in het begin)

Koopgids – Tips voor het kopen van een staafmixer

In onze top 5 beste staafmixers ontdekte je een diversiteit aan topapparaten. Van krachtige staafmixers met veel accessoires tot slimme aankopen die vriendelijk zijn voor de portemonnee. 

Welke staafmixer het beste bij je past hangt natuurlijk maar net af van je wensen en budget. Om je nog beter te helpen met je keuze hebben we daarom een handige koopgids opgesteld, met tips over waar je op moet letten bij het kiezen en kopen van de beste staafmixer die past bij je gebruik.

Waarom een staafmixer?

Een staafmixer wordt in de eerste plaatst gebruikt om ingrediënten te pureren. Door een combinatie van kracht met het juiste opzetstuk krijg je alles glad en goed gepureerd, zoals je dit met de hand nooit voor elkaar zou krijgen. Een staafmixer is daarom een welkome aanvulling in de keuken voor iedereen die graag zelf sauzen, soepen, smoothies, babyvoeding en andere mengsels wil bereiden.

Vermogen en kracht

Het vermogen van de staafmixer staat in verhouding tot de kracht. Hoe krachtiger het vermogen, hoe gemakkelijker je door harde ingrediënten heen komt. Gebruik je de staafmixer voornamelijk voor zachte ingrediënten, dan doet een minder krachtige mixer echter ook prima dienst.

Het vermogen, aantal standen en eventuele turbofunctie zijn zaken om rekening mee te houden bij je aankoop, zeker wanneer je dus ook noten wilt malen, ijs wilt crushen en andere harde voedingsmiddelen wilt verwerken. Hoe meer standen, hoe beter je de bereidingswijze af kunt stemmen op je ingrediëntenmix.

Design en gebruiksgemak

Een goede staafmixer ligt comfortabel in de hand. Hierbij is soft grip een pre, omdat de staaf dan niet zomaar uit je hand glijdt en trilt. Tevens is het belangrijk dat je de knoppen kunt bedienen vanuit de hand waarmee je aan het staafmixen bent. 

Let daarnaast op de lengte van de netsnoer. Dit is vooral belangrijk wanneer de stopcontacten wat verder van de gewenste werkruimte geplaatst zijn. Het is zonde als na aankoop blijkt dat je bereik te klein is.  

Een fijne staafmixer is voorzien van een goed kliksysteem waarbij je de opzetstukken gemakkelijk verwijderd. Het is handig als deze accessoires vaatwasserbestendig zijn. Dat scheelt je een hoop gedoe om de mesjes goed zuiver te krijgen.

Accessoires voor extra functies en gemak

Bij de aankoop van een staafmixer worden soms extra accessoires meegeleverd. Hierbij kun je denken aan een lange mengbeker waarin je bijvoorbeeld direct je smoothies en sauzen kunt bereiden. Daarnaast zijn sommige exemplaren voorzien van extra opzetstukken, zoals een garde en een hakmolen. 

Zo’n multifunctionele staafmixer is handig wanneer je meerdere functies wilt combineren op één apparaat. Gebruik je de accessoires echter niet, dan is het juist weer zonde om er extra voor te betalen. Bovendien kosten ze dan onnodig opbergruimte. 

Toelichting gardefunctie staafmixer

De mixfunctie van de staafmixer (garde) verdient extra aandacht. Dit is dus een accessoire dat vaak meegeleverd wordt en waarmee je beslag kunt bereiden. Je plaatst de garde aan de onderzijde van de staaf waardoor je mixbewegingen kunt maken. Een fijne extra optie, omdat je op deze manier geen extra mixer hoeft te kopen wanneer je zo af en toe eens beslag bereidt. 

Let er wel op dat een staafmixer met garde minder wendbaarheid is dan een handmixer met twee gardes. Als je veel klopt en mixt dan zou je ook een handmixer met staafmixvoet kunnen kiezen. Dit design is echter weer minder praktisch voor staafmixen. Dus, wat kun je het beste kopen in welke situatie?

 • Staafmixer met garde: gebruik je het apparaat voornamelijk voor staafmixen en wil je af en toe de gardefunctie gebruiken voor het maken van beslag? Dan is dit de beste optie.
 • Handmixer met staafmixvoet: gebruik je het apparaat voornamelijk voor het bereiden van beslag en wil je zo af en toe eens iets pureren? Dan is een handmixer met staafmixvoet een slimmere investering. Hier vind je onze top 5 beste handmixers, waaronder ook opties met staafmixvoet.
 • Twee losse apparaten: sta je veel in de keuken en heb je genoeg opbergruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om zowel een staafmixer als handmixer aan te schaffen.

Wat kost een staafmixer?

De prijzen van staafmixers lopen flink uiteen. De meeste modellen vallen in de categorie van €50 tot €100, maar er zijn ook modellen te verkrijgen voor slechts enkele tientjes. Luxe staafmixers lopen op tot in de paarhonderd euro. Hierbij ontvang je een grote collectie accessoires, zodat je het apparaat multifunctioneel in kunt zetten. 

Als je kijkt naar het aanbod van topmerken dan kun je gelukkig vrijwel altijd een staafmixer vinden die aansluit bij de door jou gewenste prijsklasse. Merken die een goede prijs-kwaliteit bieden zijn onder andere Bosch, Philips, Tefal, Bamix, KitchenAid, Cecotec, Braun en Inventum.

Conclusie: beste staafmixer 2021

Welke staafmixer is jouw favoriet? Met onze top 5 vind je zeker een staafmixer met uitstekende prijs-kwaliteit. Ontdek je nieuwe aanwinst en bereid de lekkerste soepen, sauzen en smoothies!

Voeljegezond.nl
Logo