Beste handmixer van 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Bakken wordt nóg leuker en gemakkelijker met een goede handmixer. Ben je op zoek naar een nieuw exemplaar? Dan ben je vast benieuwd naar de beste aankopen van het moment. In deze koopgids hebben we een verzameling gemaakt van de top 5 beste handmixers. Voor het bakken is dit dan ook een keukenmachine die niet kan missen.

De top 5 is samengesteld op basis van specificaties, waaronder functies, gebruiksgemak en prijs-kwaliteit. Per handmixer vind je een overzicht van de voordelen en nadelen. We sluiten af met een uitgebreide koopgids met aanvullende tips over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe handmixer.

Beste handmixers in 1 overzicht – Onze top 5

Philips Viva HR3741/00

Beste koop handmixer
27,00 39,99

Philips HR3745/00

Beste handmixer met mengkom

Braun MultiMix 3 HM 3105 WH

Beste handmixer met staafmixerfunctie

Braun MultiMix 3 HM 3135

Meest complete handmixer

Tristar MX-4810

Beste goedkope handmixer

Beste koop handmixer: Philips Viva HR3741/00 – Handmixer

De beste koop handmixer is volgens ons de Philips Viva HR3741/00. Deze is geschikt voor het krachtig en efficiënt mixen van cakebeslag. Hij is voorzien van 5 snelheden en turbofunctie. Met de krachtige motor van 450 watt kom je zelfs door het taaiste deeg heen.

Hij wordt geleverd met twee ballonkloppers en twee kneedhaken. Deze zijn vaatwasserbestendig. Bovendien kun je ze gemakkelijk verwisselen dankzij de ontgrendelknop. Tof feitje is dat deze handmixer is gemaakt van 90% gerecycled materiaal.

De kabel is 1,2 meter en kan bijeengehouden worden door een clip. Het gewicht is 1506 gram, waardoor die wel iets zwaarder in de hand ligt. Al met al een goed apparaat zonder allerlei poespas, waarmee je voor een richtprijs van €25 ieder type beslag optimaal bereidt.

Philips Viva HR3741/00

27,00 39,99
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste koop handmixer

7.5Expert Score
Conclusie

Deze Philips handmixer blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Je stelt hem gemakkelijk naar wens in en krijgt twee soorten kloppers geleverd zodat je ieder beslag optimaal mengt. Hij is niet voorzien van allerlei technische snufjes, maar het is gewoon een handig apparaat dat doet wat hij moet doen. Dit voor een aantrekkelijk aankoopbedrag!

Voordelen
 • 5 snelheidsstanden
 • Turbofunctie
 • 450 watt
 • 2 soorten mixaccessoires
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Geen softgrip

Beste handmixer met mengkom: Philips HR3745/00 – Handmixer met mengkom

Zoek je een handmixer met mengkom, dan is deze Philips HR3745/00 je beste keuze. Hij is voorzien van 6 snelheden, turbostand en motor van 450 watt. Je kunt hiermee vrijwel ieder type beslag luchtig mixen. Je ontvangt twee ballonnen en twee deeghaken.

Groot voordeel is de automatisch aangedreven mengkom van 3 liter. Zo wordt beslag bereiden wel heel gemakkelijk. Het apparaat is voorzien van zuignappen onderop zodat hij stabiel blijft staan. De gardes kun je verwisselen middels de ontgrendelingsknop.

De accessoires zijn vaatwasserbestendig. De snoerlengte is 1,2 meter. Dit apparaat is door de extra mengkom wat zwaarder met 2635 gram, maar dat maakt niet uit omdat je hem niet in de hand hoeft te houden. Optioneel kun je de handmixer overigens ook loskoppelen van het systeem om hem los te gebruiken. De richtprijs is €45.

Philips HR3745/00

55,00
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste handmixer met mengkom

8Expert Score
Conclusie

Een handmixer met mengkom is ideaal wanneer je niet constant de mixer wilt vasthouden. Dit scheelt veel kracht en ook nog eens veel tijd, omdat je in de tussentijd iets anders kunt doen. Daarna zet je alles gemakkelijk in de vaatwasser. Doordat je deze handmixer ook zonder houder kunt gebruiken ben je met dit exemplaar extra flexibel.

Voordelen
 • 6 snelheidsstanden
 • Turbofunctie
 • 450 watt
 • Met 3 liter mengkom en 2 mixaccessoires
 • Handmatig én automatisch te gebruiken
Nadelen
 • Groot apparaat (opbergruimte)
 • Geen softgrip

Beste handmixer met staafmixerfunctie: Braun MultiMix 3 HM 3105 WH – Mixer

Deze Braun MultiMix 3 is zoals de naam al aangeeft een multifunctioneel apparaat. De handmixer wordt geleverd met ballongardes, kneedhaken, staafmixervoet en 600 ml kunststof maatbeker. Zo kun je er bijvoorbeeld ook smoothies mee maken en ingrediënten pureren. De accessoires zijn vaatwasserbestendig.

De handmixer heeft 5 snelheden en een turbofunctie. Het vermogen is 500 watt. Door het EasyClick systeem kunnen de accessoires gemakkelijk worden verwisseld. In de maatbeker kun je de accessoires opbergen wanneer je klaar bent in de keuken.

Met deze Braun handmixer kies je voor groot gebruiksgemak. De flexibele snoer is 1,3 meter en het softgrip handvat zorgt ervoor dat hij fijn in de hand ligt. Het gewicht is 1200 gram. De richtprijs van dit topapparaat is €50.

Braun MultiMix 3 HM 3105 WH

55,66
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste handmixer met staafmixerfunctie

8Expert Score
Conclusie

Een groot voordeel aan deze handmixer is dat je hem ook als staafmixer kunt gebruiken. Zo profiteer je van twee apparaten in één en dat voor een scherpe prijs. Door het ergonomische handvat pureer en mix je gemakkelijk al je ingrediënten en beslag. Zo maak je niet alleen gebak en brood, maar ook smoothies, soep en sauzen.

Voordelen
 • 5 snelheidsstanden
 • Turbofunctie
 • 500 watt
 • Met 600 ml maatbeker, staafmixervoet en kloppers
 • Softgrip handvat
Nadelen
 • Geen clip of opbergruimte voor snoer

Meest complete handmixer: Braun MultiMix 3 HM 3135 – Handmixer

Deze Braun MultiMix 3 HM 2135 is een upgrade van de vorige handmixer in onze top 5. Bij deze topper krijg je naast ballongardes, deeghaken, staafmixervoet en 600 ml maatbeker ook een 500 ml hakmolen bij. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig

Hij is voorzien van 5 snelheden en een turbostand. Het vermogen is 500 watt en het gewicht 1887 gram. Dankzij de SmartMix technologie ligt het gewicht van het apparaat in de mengkom in plaats van in de hand. Het design is voorzien van ergonomisch handvat. Met het EasyClick systeem vervang je gemakkelijk de accessoires. 

De snoerlengte is 1,3 meter en de richtprijs €60. Dit is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een compleet apparaat waarmee je verschillende soorten ingrediënten mixt, hakt en pureert. .

Braun MultiMix 3 HM 3135

70,00
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Meest complete handmixer

9Expert Score
Conclusie

Met deze veelzijdige handmixer zet je de meest gevarieerde gerechten op tafel. Door de vele functies is het een echte aanvulling in de keuken. In de maatbeker kun je een deel van de accessoires opbergen. Kies voor deze handmixer als je ook een staafmixer- en hakfunctie wenst. Leuke gebruikerstip voor de hakmolen is het klein maken van noten en andere versiersels voor op een taart. Geen hakmolen nodig? Kijk dan nog eens bij deze voorganger in de top 5.

Voordelen
 • 5 snelheidsstanden
 • Turbofunctie
 • 500 watt
 • Met 500 ml hakmolen, 600 ml maatbeker, staafmixervoet, en kloppers
 • Ligt fijn in de hand, gewicht verplaatst naar mengkom
Nadelen
 • Geen clip of opbergruimte voor snoer
 • Geen mengkom voor mixen

Beste goedkope handmixer: Tristar MX-4810 Mixer

Deze Tristar handmixer is een budgetvriendelijke keuze. Hij is voorzien van 5 snelheden en een turbofunctie. Het vermogen is 200 watt. Let op, hij is niet geschikt voor zwaar deeg, maar kan perfect overweg met licht beslag en slagroom.

De lichtgewicht handmixer ligt fijn in de hand dankzij de ergonomische handgreep. Er worden twee typen accessoires meegeleverd, namelijk twee gardes en twee deeghaken. Deze zijn middels een kliksysteem gemakkelijk te verwisselen. Bovendien zijn deze hulpstukken vaatwasserbestendig. De richtprijs van deze voordelige handmixer is €20.

Tristar MX-4810

20,39
Laatste update was op: november 28, 2023 12:15 am

Beste goedkope handmixer

7Expert Score
Conclusie

Deze goedkope handmixer van Tristar is een slimme aankoop voor iedereen die een lage prijs hoog in het vaandel heeft staan. Wil je bijvoorbeeld af en toe eens slagroom mixen of een taart bakken? Dan komt deze Tristar goed van pas. Hij is wat kwetsbaarder, maar voor af-en-toe gebruikers is dit een aanrader wegens de lage prijs. Ben je wekelijks aan het mixen of bak je graag brood? Dan raden we een alternatief uit onze top 5 aan.

Voordelen
 • 5 snelheidsstanden
 • Turbofunctie
 • 2 soorten mixaccessoires
 • Ergonomische handgreep
 • Beste goedkope handmixer
Nadelen
 • 200 watt
 • Niet voor zwaar deeg
 • Redelijk kwetsbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van een handmixer

In onze top 5 beste handmixers heb je kunnen lezen wat de beste aankopen zijn van het moment. Je ontdekte handmixers van verschillende merken, waaronder budgetvriendelijke exemplaren en uitgebreide apparaten met extra functies.

De beste koop hangt natuurlijk maar net af van wat je wensen zijn en waarvoor je het apparaat voornamelijk gaat gebruiken. Daarom hebben we in deze koopgids nog een aantal aanvullende tips voor je op een rijtje gezet.

Waarom een handmixer?

Met een handmixer kun je mixen, kloppen en kneden. Een welkom apparaat wanneer je graag bakt. Je krijgt het beslag immers nooit zo goed gemengd met een handgarde. Een handmixer is dus een echte must als het op het bereiden van beslag aankomt.

Aantal standen en vermogen

Het vermogen van de handmixer staat in verhouding tot de kracht. Vaak zie je bij staafmixers met meer vermogen dat ze ook meer standen hebben. Dit is handig om het beslag op de gewenste gladheid te krijgen, want ieder type beslag heeft een andere aanpak nodig. Hoe meer standen, hoe flexibeler je bent in het mixen, kloppen en kneden.

Aantal gardes en andere accessoires

De meeste handmixers worden geleverd met meerdere gardes en menghaken. Zo kun je afhankelijk van het type beslag de juiste opzetstukken plaatsen. Zoek je een multifunctionele handmixer, dan zijn er ook opties inclusief staafmixervoet en mengkom. Dit zie je vaak terug in de prijs, dus kies hier alleen voor als je deze accessoires ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Design en gebruiksgemak

Een goede handmixer ligt comfortabel in de hand. Voldoende grip is hierbij belangrijk. Tevens is het handig wanneer je de knoppen kunt bedienen vanuit de hand waarmee je de handmixer bedient. Let ook op de lengte van de netsnoer. Hoe langer de snoer, hoe meer wendbaar je bent. Dit is zeker belangrijk wanneer je niet veel stopcontacten voorhanden hebt in de keuken. 

Tot slot het verwisselen van de gardes, dit moet gemakkelijk te doen zijn, maar ze mogen ook weer niet tijdens het mixen uit zichzelf loslaten. Vaak zijn handmixers voorzien van een schuifje waardoor je bij openen de gardes gemakkelijk kunt vervangen.

Wat kost een handmixer?

De prijzen van handmixers lopen uiteen van enkele tientallen euro’s tot over de honderd euro. De duurdere exemplaren hebben vaak meer standen en accessoires. Ook de algemene kwaliteit speelt een rol. Vaak is een investering in een goede handmixer de moeite waard, omdat ze lang meegaan en niet snel gebreken zullen vertonen. Gedegen merken zijn onder andere KitchenAid, Philips, Braun, Bosch, AEG, Braun en Tristar.

Conclusie: beste handmixer 2021

Welke handmixer wordt jouw nieuwe aanwinst voor de keuken? Neem je wensen en bovenstaande tips in overweging en kies je favoriet. Zo tover je de heerlijkste creaties op tafel. Veel bakplezier gewenst!

Voeljegezond.nl
Logo