Beste foodprocessor van 2023

Laatst geupdate op januari 5, 2022 by Voeljegezond.nl

Een foodprocessor is het ideale hulpmiddel in de keuken voor het hakken, snijden en raspen van ingrediënten. Daarnaast kun je met de meeste apparaten ook kloppen, kneden en mixen. Op zoek naar de beste foodprocessor? We presenteren je de top 4!

Voor onze top 4 hebben we tientallen foodprocessors vergeleken op basis van kracht, functies, accessoires en algemene prijs-kwaliteit. We benoemen de voordelen, nadelen en kijken voor welk type gebruiker deze foodprocessor het meest geschikt is.

We sluiten af met een handige koopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het kopen van een foodprocessor. Zo vind je de foodprocessor die het beste bij je gebruik past.

Beste foodprocessors in 1 overzicht – Onze top 4

Bosch MCM3501M

Beste koop foodprocessor

Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium Rood

Beste foodprocessor voor de professional

Beste koop foodprocessor: Bosch MCM3501M

Deze Bosch foodprocessor is volgens ons de beste koop. Het een flink vermogen van 800 watt kun je hakken, raspen, snijden, blenden en mixen in twee standen. Met de pulsestand kun je kortstondige krachtstoten geven om harde ingrediënten gemakkelijk fijn te malen.

Bij deze stevige foodprocessor wordt een mengkom van 2,3 liter meegeleverd, alsook diverse schijven, messen en opzetstukken en een blenderkan van 1 liter. De maataanduidingen op de kommen maken het gemakkelijk om de hoeveelheden te bepalen. Alle accessoires zijn vaatwasserbestendig.

Het gewicht van deze foodprocessor is 3,7 kilo. De netsnoer is 1,2 meter en kan opgeborgen worden in het apparaat. Door de flinke kracht, vele accessoires en scherpe richtprijs van €100 is deze Bosch foodprocessor de beste keuze als het aankomt op prijs-kwaliteit.

Bosch MCM3501M

120,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste koop foodprocessor

Conclusie

Deze multifunctionele foodprocessor van Bosch heeft alles in huis om je ingrediënten klein te krijgen. Met verschillende messen en schijven pas je de bereiding aan op je wensen. De accessoires zijn van goede kwaliteit en gemakkelijk te verwisselen. Dit is een complete aankoop waarmee je van alle gemakken wordt voorzien. Een echte aanvulling in de keuken voor het snijden van groenten, vermalen van specerijen en het maken van soepen en smoothies.

Voordelen
 • 800 watt vermogen
 • Veel accessoires
 • Stevig apparaat van metaal
 • Vaatwasserbestendig
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Weinig keuze in snelheid/standen

Beste foodprocessor voor de professional: Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium Chroom

Deze professionele foodprocessor van Magimix is de beste aankoop voor iedereen die zich wil uitleven in de keuken. Het vermogen is 1100 watt. Via druktoetsen kun je hem instellen op twee standen. Ondanks de hoge kracht is dit een stille foodprocessor.

Aan accessoires heb je niets te kort. Je ontvangt drie mengkommen van 1,2 liter, 2,6 liter en 3,6 liter. Daarnaast ontvang je vier raspschijven, vier snijschijven, een hakmes, kneedmes, eiwitklopper, spatel, opzetstukken voor persen, centrifugeren en pureren. Voor inspiratie krijg je ook nog een receptenboekje, dus je kunt er direct mee aan de slag.

Na het bereiden van het eten hoef je naar de afwas niet meer om te kijken, want de accessoires zijn vaatwasserbestendig. Met een gewicht van 11 kilo staat hij stevig op het aanrecht. De netsnoer is met een lengte 1 meter wel wat aan de korte kant. Op deze premium aankoop met een richtprijs van €600 krijg je maar liefst 3 jaar garantie.

Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium Rood

579,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste foodprocessor voor de professional

Conclusie

Deze sterke foodprocessor is van alle gemakken voorzien. We raden deze Magimix dan ook zeker aan gebruikers aan die willen experimenteren met diverse bewerkingen van ingrediënten. Het toffe is dat je een receptenboekje ontvangt. Zo leer je het apparaat meteen goed kennen en zet je technische hoogstandjes op tafel. Houd rekening met voldoende opbergruimte als je deze uitgebreide foodprocessor aanschaft.

Voordelen
 • 1100 watt
 • Stil apparaat
 • Uitgebreid accessoirespakket
 • Vaatwasserbestendig
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Kort netsnoer
 • Heeft veel opbergruimte nodig

Beste foodprocessor voor regelmatig gebruik: Magimix Cuisine Systeme 4200 XL

Wanneer je een foodprocessor regelmatig gebruikt dan is vooral het gebruiksgemak van essentieel belang. En dat is precies waar deze Magimix Cuisine Systeme 4300 XL in uitblinkt. De accessoires kun je gemakkelijk verwisselen en aanpassen op het type bereiding. Alle accessoires zijn bovendien vaatwasserbestendig.

Het vermogen van deze foodprocessor is 950 watt. Hij wordt geleverd met drie mengkommen van 1,2 liter, 2,6 liter en 3 liter met maataanduiding. Tevens ontvang je raspschijven, snijschijven, messen, klopper en spatel. Ook ontvang je een receptenboek. Via drukknoppen kun je hem instellen op drie standen.

De kabellengte is 1 meter. Het gewicht is 10,3 kilo, waardoor hij stevig op zijn plaats blijft staan. Een fijne aankoop voor een richtprijs van €400, waar je maar liefst 3 jaar garantie op krijgt. 

Magimix Cuisine Systeme 4200 XL Zwart

449,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste voor regelmatig gebruik

Conclusie

Met deze Magimix foodprocessor haal je meer plezier uit je keukenavontuur. De vele accessoires die je gemakkelijk kunt switchen zorgen ervoor dat je tijd bespaart en dat je de bereiding helemaal naar wens kunt afstemmen. Met het receptenboekje doe je meteen wat extra inspiratie op. Experimenteer zoveel je wilt met deze kwalitatieve aankoop. Met 3 jaar garantie kun je er zeker weten lang plezier van hebben.

Voordelen
 • 950 watt
 • 3 standen
 • Uitgebreid accessoirespakket
 • Vaatwasserbestendig
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Kort netsnoer
 • Niet ideaal voor deeg kneden

Beste budgetvriendelijke foodprocessor: Philips Daily Collection HR7320/00

Ben je op zoek naar een goedkope foodprocessor, maar wel een die doet wat hij moet doen? Dan is deze Philips foodprocessor uit de Daily Collection een uitstekende keuze. Het vermogen is 700 watt en hij is via een draaiknop in te stellen op drie standen, waaronder een pulsestand.

Naast de mengkom van 2,1 liter, ontvang je een rasp- en snijschijf, hakmes, emulsie-schijf en blender. Van alle soorten accessoires ontvang je dus één stuk, waardoor je er wel alles mee kunt doen, zonder veel opbergruimte voor de accessoires nodig te hebben. De accessoires zijn vaatwasserbestendig.

Deze lichte foodprocessor weegt slechts 2 kilo. Het grootste nadeel aan deze Philips is de korte netsnoer van slechts 0,6 meter, waardoor je in de buurt van een stopcontact moet werken. Verder is dit echt een topapparaat, zeker in verhouding tot de scherpe richtprijs van slechts €60. Een budgetvriendelijke en praktische aanvulling voor de keuken!

Philips Daily Collection HR7320/00

88,99
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste budget optie

Conclusie

De functies van deze foodprocessor van Philips zijn ideaal als je ze in perspectief plaatst met de vriendelijke prijs. De voordelige foodprocessor heeft per bewerking voor hakken, raspen, snijden en blenden één opzetstuk, waardoor je bijvoorbeeld niet kunt kiezen welke diktes of grofheid je aanhoudt. Voor professionele kok(kinnen) is dit niet wenselijk, maar voor iedereen die een budgetvriendelijke optie voor af-en-toe gebruik zoekt is deze Philips zeker aan te raden. 

Voordelen
 • 700 watt
 • Drie standen
 • Voldoende accessoires
 • Vaatwasserbestendig
 • Voordelig
Nadelen
 • Heel kort netsnoer
 • Niet ideaal voor grof raspen en hakken

Koopgids- Tips voor het kopen van een foodprocessor

In onze top 4 ontdekte je de beste foodprocessors van het moment. We lieten je kennismaken met professionele foodprocessors, alsook met budgetvriendelijke opties. Weet je nog niet welke foodprocessor het beste bij je gebruik past en ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van dit keukenapparaat? In deze koopgids geven we je nog een aantal praktische tips.

Vermogen en standen

Hoe groter het vermogen, hoe meer kracht de foodprocessor heeft. Het voordeel is dat je gemakkelijker door harde ingrediënten heen kan komen. Maar niet alleen het vermogen is van belang, ook het aantal standen. Het is ideaal wanneer de foodprocessor minimaal twee standen heeft, omdat je zo gemakkelijk de grofheid van de bewerkingen kunt afstellen. Met een pulsestand kun je daarnaast korte en harde zetten geven om iets te vermalen dat je met de standaard standen lastiger voor elkaar krijgt.

Gebruiksvriendelijkheid

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste punten van gebruiksvriendelijkheid zijn accessoires die vaatwasserbestendig zijn. Dit is absoluut een pre, want als je al die afwisselende hulpstukken met de hand moet afwassen dan kost dat best veel tijd.

Daarnaast het verwisselen van accessoires, dat moet natuurlijk ook gemakkelijk te doen zijn. Van de andere kant moeten de accessoires wel goed op hun plek blijven zitten bij gebruik. Tevens moet het apparaat stevig op zijn plek blijven staan. Het is daarom een voordeel als de foodprocessor wat zwaarder is.

Tot slot, de netsnoer. Sommige exemplaren hebben een netsnoer van minder dan 1 meter. Dit is onhandig wanneer je geen stopcontact dichtbij de hand hebt. Houd hier dus zeker rekening mee in je aankoop en zorg dat de kabel lang genoeg is om het gewenste stopcontact te bereiken.

Accessoires

Een van de grootste verschillen tussen foodprocessors zitten hem in het pakket accessoires. Zo kan de grootte van de mengkom(men) variëren en ontvang je bij sommige aankopen ook een blenderkan, vaak met maataanduiding.

Daarnaast krijg je opzetstukken. Soms alleen voor hakken en snijden, maar in andere gevallen ook voor raspen, centrifugeren en kloppen. Tevens hebben sommige foodprocessors ook variaties in de grootte van de opzetstukken, waarbij je bijvoorbeeld kunt afwisselen voor grof en fijn malen. Het is belangrijk dat je de bereidingsfuncties onder de loep neemt, want het zou zonde zijn als je later een opzetstuk mist die je wel had willen hebben.

Natuurlijk is het van de andere kant ook niet handig om voor opzetstukken te kiezen die je toch niet gebruikt. Hiervoor moet je immers opbergruimte vrijmaken. Kortom, bedenk goed welke accessoires wenselijk zijn voor jouw gebruik.

Waarom een foodprocessor kopen?

Een foodprocessor is voornamelijk geschikt voor het snijden, hakken en raspen van ingrediënten. Je ontvangt verschillende schijven waarmee je in no-time diverse zachte en harde voedingsmiddelen fijn krijgt. Ook dikke mengsels, zoals sauzen, dikke soep, smoothies en beslag, kun je met een foodprocessor bereiden.

Er zijn ook andere keukenmachines op de markt waarmee je vergelijkbare handelingen kunt uitvoeren. Zo is een keukenmixer bij uitstek geschikt voor het mengen van ingrediënten. Een staafmixer is juist weer beter in pureren. Een foodprocessor is echter een multifunctionele keuze, omdat er vaak veel accessoires bijgeleverd worden waarmee je allerlei soorten handelingen kunt doen. 

Let er bij je aankoop op of de inbegrepen accessoires voldoen aan de bewerkingen die je wilt uitvoeren. Zoek je een apparaat dat meer focus heeft op mixen, kneden of blenden, maar ook functies heeft voor hakken en snijden? Kijk dan ook eens bij onze top 5 beste keukenmachines

Conclusie: beste foodprocessor 2021

Je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van een foodprocessor. In onze top 4 ontdekte je budgetvriendelijke opties, alsook luxe foodprocessors voor professionals. Bekijk hieronder nog eens onze beste foodprocessors en kies je favoriet!

Voeljegezond.nl
Logo