Beste hoofdkussen voor zijslapers in 2023

Ben jij iemand die toch echt het allerlekkerste slaapt op zijn zij en ben je op zoek naar een goed hoofdkussen? Iemand die lekker in een foetushouding kan liggen en heerlijk naar dromenland kan vertrekken. Of misschien geen foetushouding maar ligt het op de een of andere manier toch het lekkerste als je op je zij ligt? Je wilt graag een goed kussen hebben en wilt het liefste één die ook is gemaakt voor jou als zijslaper. In dit artikel willen we dan ook 4 beste hoofdkussen voor zijslaper bespreken die het beste zijn voor verschillende doeleinden. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn er allemaal op gericht om jou als zijslaper de beste nachtrust te bieden. Zo hopen we jou te helpen bij de koop van het perfecte kussen dat echt bij jou als zijslaper past!

Beste hoofdkussens voor zijslapers in 1 overzicht – Onze top 5

Swiss Boxkussen

Beste prijs-kwaliteit verhouding. Katoenen kussen met polyester vulling.

Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

Beste verkoelende hoofdkussen voor zijslapers. Traagschuim kussen met verkoelende laag.

Tempur hoofdkussen

Best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Duur maar kwaliteit.
95,99 119,00

Bamboe kussen van Bamboo

Beste goedkope kussen voor zijslapers. Kussen met 40% bamboe tijk.

Koopgids voor Hoofdkussens voor Zijslapers

Als je een zijslaper bent, kan het kiezen van een goed hoofdkussen een groot verschil maken voor je slaapkwaliteit. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden.

Vorm en hoogte

 • Vorm: Kies voor een hoofdkussen dat speciaal ontworpen is voor zijslapers. Deze kussens hebben vaak een contourvorm om je nek en hoofd te ondersteunen.
 • Hoogte (ook bekend als loft): Zijslapers hebben meestal een hoger kussen nodig dan rug- of buikslapers. De kussenhoogte moet hoog genoeg zijn om je hoofd, nek en schouders op één lijn te brengen, om spanning en druk op je nek en schouders te verminderen. Kies dus voor een dik kussen!

Vulling

De keuze van de vulling is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar sommige opties kunnen beter zijn voor zijslapers:

 • Geheugenschuim vulling: Goed voor optimale ondersteuning en drukverlichting, maar kan warm worden.
 • Veren of dons vulling: Biedt een goede combinatie van zachtheid en ondersteuning, maar moet mogelijk regelmatig worden opgeschud om zijn vorm te behouden.
 • Latex vulling: Duurzaam, ademend en biedt goede ondersteuning. Het is ook hypoallergeen.
 • Synthetische vulling: Betaalbaar en licht, maar kan na verloop van tijd plat worden.

Stevigheid

Zijslapers kunnen het beste kiezen voor een middelmatig tot stevig kussen om voldoende ondersteuning te bieden. Als het zijslaper kussen te zacht is, kan het hoofd te ver in het zijslaap kussen zakken, wat kan leiden tot nekpijn.

Hypoallergeen

Als je last hebt van allergieën, kan een hypoallergeen kussen een goede keuze zijn. Deze kussens zijn ontworpen om de ophoping van stofmijt en andere allergenen te verminderen.

Duurzaamheid en garantie

Een goed kussen kan een behoorlijke investering zijn, dus het is belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het kussen en of het wordt geleverd met een garantie. Kijk ook naar klantrecensies om een idee te krijgen van de duurzaamheid van het zijslaper kussen.

Prijs

Hoewel je misschien geneigd bent om voor een goedkoop kussen te gaan, kan investeren in een kwaliteitskussen op de lange termijn beter zijn voor je slaapkwaliteit en gezondheid. Bedenk wel dat een duurder kussen niet altijd beter is, dus het is belangrijk om een zijslaper kussen te kiezen dat aan al je behoeften voldoet.

De beste kussens voor zijslapers

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een goed hoofdkussen voor zijslapers gaan we over op de kussens die het beste uit de test komen als het gaat om zijslapers. Hierbij hebben we gekeken naar de juiste stevigheid en hebben we de beste hoofdkussens geselecteerd voor verschillende eisen. Zo hebben we het beste prijs-kwaliteit verhouding kussen, het beste koele kussen, best beoordeelde kussen en beste goedkope kussen voor zijslapers voor je uitgewerkt. Zo is er voor iedere portemonnee en wens wel een perfect kussen verkrijgbaar.

Beste prijs-kwaliteit verhouding kussen voor zijslapers – Boxkussen van Swiss

Als eerste zullen we kijken naar wat het beste hoofdkussen is voor zijslapers als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. Dit kun je dan ook wel de beste koop noemen van de kussens die we bespreken. Het beste kussen dat hiermee uit de test komt is het Boxkussen van Swiss. Dit is het perfecte kussen voor een zijslaper omdat het een vrij hoog kussen is en daarmee het hoofd en nek goed ondersteund. 

Een bijkomend voordeel bij dit kussen is dat je maar liefst twee kussens ontvangt als je ze besteld. Verder is het een anti allergie kussen en is hij erop gericht om nekpijn te voorkomen. Het is een 100% katoenen kussen dat uitwasbaar is tot 60 graden. Het kan alleen niet in de droger helaas. Verder krijg je 6 maanden garantie bij het kussen. Het mooie van dit kussen is dat er ook een ritssluiting in zit zodat je gemakkelijk het kussen kunt hervullen op het moment dat het stevigheid verliest of je hem wat steviger wilt maken.

Het kussen is 800 gram zwaar, wat het een vrij licht kussen maakt. De afmetingen zijn 50 cm in de breedte en 60 cm in de lengte. Als laatste is het kussen goed in het reguleren van het vocht dat je verliest in de nacht. kortom, als het gaat om een kussen ( of eigenlijk kussenS) die zijn geld 100% waarmaakt, dan zijn de Boxkussens van Swiss de beste keuze.

Swiss Boxkussen

24,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste prijs-kwaliteit verhouding. Katoenen kussen met polyester vulling.

8Expert Score
Conclusie

De Boxkussen van Swiss is dus de beste hoofdkussen als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Je krijgt twee kussens bij aankoop, is een anti allergie kussen, voorkomt nekpijn, reguleert vocht en is wasbaar. Super deal dus!

Voordelen
 • Licht kussen
 • Groot slaapoppervlak
 • Wasbaar
 • Voorkomt nekpijn
 • Anti-allergie kussen
 • Reguleert vocht
Nadelen
 • Maar 6 maanden garantie
 • Kan niet in de droger

Beste koele kussen voor zijslapers – Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

Het tweede kussen dat we zullen gaan bespreken is het beste verkoelende kussen voor een zijslaper. Veel mensen vinden het fijn om op een koel kussen te slapen en daarom zijn er kussens gemaakt van schuim dat vrij koel blijft. Ben jij ook iemand die graag van een koel slaapkussen houdt? Dan is het verkoelende hoofdkussen van PillowCare het kussen dat jij zoekt als zijslaper. 

Het kussen van PillowCare is gemaakt van traagschuim. Dit schuim vormt zich naar jouw lichaam zodat het de optimale ondersteuning biedt. Nu is er bij dit kussen een laag met verkoelingsgel aangebracht om ervoor te zorgen dat je niet zomaar gaat zweten. Dit is een mooi voordeel als het altijd warm is in jouw kamer. Het kussen is wat oppervlakte wel wat kleiner dat veel andere kussens. Het is namelijk in de breedte 50 cm en in de lengte maar 30 cm. Hoewel je misschien denkt dat dit een probleem zou kunnen zijn, hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Het gaat er namelijk om dat het kussen je nek en hoofd ondersteund. En als jij normaal op het kussen ligt, dan is er niks aan de hand. 

Je krijgt 1 jaar garantie op het kussen en is zowel anti allergisch als ergonomisch. Een mooi bijkomend voordeel is dat het koele kussen van PillowCare wordt aangeraden door fysiotherapeuten en sporters. De hoes is wel wasbaar, maar wel tot 30 graden. Het kussen is wel wat duurder maar biedt wel goede steun en zorgt er daarnaast dus wel ook voor dat je niet zomaar begint te zweten.

Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

39,99
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste verkoelende hoofdkussen voor zijslapers. Traagschuim kussen met verkoelende laag.

8.5Expert Score
Conclusie

De verkoelde hoofdkussen van PilloCare is dus de beste verkoeldende hoofdkussen voor zijliggers. Dit hoofkussen is anti allergisch én ergonomischie en wordt aangeraden door fysiotherapeuten en sporters. Fijn voor een niet zwetende en goed liggende nachtrust!

Voordelen
 • Verkoelend
 • 1 jaar garantie
 • Aanbevolen door fysiotherapeuten en sporters
 • Optimale steun
 • Tijk is wasbaar
Nadelen
 • Klein slaapoppervlak
 • Wat duurder

Best beoordeelde kussen voor zijslapers – Tempur hoofdkussen

Als we gaan kijken naar het best beoordeelde kussen voor een zijslaper dan is dat toch heTempur hoofdkussen. Hoewel dit kussen wel vrij prijzig is, is het wel het best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Het overgrote deel van de mensen die dit kussen hebben gekocht zijn zeer te spreken over het kussen. Daarnaast biedt dit kussen veel steun voor de nek en hoofd en is het vrij stevig

Het kussen is 50 cm breedt en 31 cm in de lengte. Dit maakt dit kussen dan ook, net als de vorige, wat klein in oppervlak. Het is een anti-allergie kussen en kun je de hoes van het kussen wassen tot 60 graden. Wel kan dit kussen niet in de droger en is het kussen zelf niet wasbaar, alleen de hoes. Een groot voordeel aan het Tempur hoofdkussen is dat je er maar liefst 5 jaar garantie bij krijgt. Ook vormt dit kussen zich naar jouw contouren om je optimaal te ondersteunen. Kortom, dit is wel een kussen met een prijskaartje, maar je krijgt er wel veel voor terug. 

Tempur hoofdkussen

95,99 119,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Duur maar kwaliteit.

9.5Expert Score
Conclusie

Het Tempur hoofdkussen wordt dus als beste hoofdkussen voor zijliggers beoordeeld. Dit hoofdkussen geeft veel steun aan nek en hoofd en vormt zich naar jouw contouren. Hoewel dit hoofdkussen het duurste is heb je wel 5 jaar garantie en een goede nachtrust!

Voordelen
 • Anti-allergie kussen
 • 5 jaar garantie!
 • Beste beoordeeld
 • Vormt zich naar jou
Nadelen
 • Duur
 • Duur
 • Alleen de hoes is wasbaar

Beste hoofdkussen voor zijlsapers met nekklachten – Best Life Hoofdkussen Nekklachten – Guna Stevig Zijslaper

Het “Best Life Hoofdkussen Nekklachten – Guna Stevig Zijslaper” is een geavanceerd orthopedisch kussen ontworpen om rug-, nek- en schouderklachten te verlichten, vooral voor zijslapers. Het is een stevig hoofdkussen en is gemaakt van speciaal BL Comfort-Foam traagschuim dat zich aanpast aan uw lichaam en die je nek goed ondersteund. Bovendien heeft het een ergonomisch design, ontworpen in samenwerking met slaapexperts, om te zorgen voor de natuurlijke houding. Dit kussen biedt ook de keuze tussen rug- of zijslaappositie en lage- of hoge slaapligging. Het bevat een ademende, vochtregulerende, wasbare en anti-allergene hoes, en wordt geleverd met een e-book vol met praktische slaaptips. Het bedrijf biedt 2 jaar garantie en een 30-dagen proefslaapperiode.

Bekijk de uitgebreide review van de Best Life Hoofdkussen hier!

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Ergonomisch Kussen - Traagschuim Hoofdkussen - Slaapkussen - Guna Stevig Zijslaper

49,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste hoofdkussen voor zijslapers met nekklachten

9Expert Score
Conclusie

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten – Guna Stevig Zijslaper is een zorgvuldig ontworpen orthopedisch kussen dat verlichting biedt voor nek-, rug- en schouderklachten. Het is speciaal gemaakt voor zijslapers, met gebruik van hoogwaardig traagschuim en een ergonomisch design om een meest gezonde slaaphouding te bevorderen. Extra functies zoals een ademende en wasbare hoes, evenals een proefslaapperiode en garantie, maken dit product een uitstekende keuze voor een comfortabele en gezonde slaap.

Voordelen
 • Verlicht rug-, nek- en schouderklachten
 • BL Comfort-Foam traagschuim
 • Temperatuurregulerend
 • 30-dagen proefslaapperiode
 • Inclusief een ademende, vochtregulerende, wasbare en anti-allergene hoes
Nadelen
 • Sommige mensen hebben tijd nodig om te wennen aan het gebruik van een orthopedisch kussen. Het kan in het begin ongemakkelijk voelen, maar dit is meestal tijdelijk.

Beste goedkope hoofdkussen voor zijslapers – Bamboe kussen van Bamboo

Als we gaan kijken naar het beste kussen dat het goedkoopste is dan komt het Bamboe kussen van Bamboo het beste uit de test. Dit kussen is ten eerste enorm goedkoop maar presteert wel degelijk. Het biedt genoeg ondersteuning en heeft een groot oppervlak. Het kussen is namelijk 48 cm breedt en 70 cm in de lengte. Het is echter geen ergonomisch kussen en je krijgt er maar 2 maanden garantie bij. 

Wel is het kussen anti allergisch en krijg je bij dit kussen een luxe draagtas. Ook helpt dit kussen tegen snurken. De kans dat je een snurkbeugel of oordoppen tegen het snurken nodig hebt is dus ook kleiner. Het kussen is wel vrij zwaar met de 1400 gram die het weegt. Het is een wasbaar kussen tot 40 graden dat niet in de droger kan. Verder is het kussen gevuld met traagschuim en vormt het zich dus naar jouw contouren. Wat speciaal is aan dit kussen, is dat de tijk voor 40% uit bamboevezels bestaat. Kortom, een zeer goedkoop kussen voor een degelijke kwaliteit. 

Bamboe kussen van Bamboo

19,50
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste goedkope kussen voor zijslapers. Kussen met 40% bamboe tijk.

7.5Expert Score
Conclusie

Het hoofdkussen van Bamboo is dus het beste goedkoopste hoofdkussen voor zijliggers. Met het grote oppervlakte, 40% bamboevezels, het grote slaapoppervlakte dat zicht vormt naar jouw contouren krijg je dus veel voor zeer goedkope prijs!

Voordelen
 • Groot slaapoppervlak
 • 40% bamboevezels
 • Zeer betaalbaar!
 • Vormt zich naar jou
Nadelen
 • Zwaar kussen
 • 2 maanden garantie
 • Niet ergonomisch

Conclusie

Zo, dat zijn de vier beste hoofdkussens die je kunt kopen als zijslaper. Ieder hebben ze andere voor- en nadelen en is het aan jou om te bepalen welke het beste bij jou past. Heb je een klein budget te besteden voor een kussen dan kun je voor het goedkope kussen gaan. Ben je op zoek naar het best beoordeelde kussen dat er is of heb je liever een kussen dat gewoon een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft? We hebben ze hierboven allemaal besproken.

Nu is het aan jou om te gaan kiezen en af te wegen wat jij het belangrijkste vindt. Deze kussens bieden in ieder geval allemaal genoeg steun voor je nek en hoofd en helpen een juiste slaaphouding aan te nemen. Toch spelen een goed zacht matras en boxspring hier ook een rol bij. Het gaat om het totaalplaatje.

Mocht je nog vragen hebben over een bepaald kussen of slaap in het algemeen, schroom niet om hieronder een reactie achter te laten of ons een mail te sturen. Verder heel veel succes met jouw keuze en laat die ook vooral hieronder weten. 


Veelgestelde vragen over hoofdkussens voor zijslapers.

Hoe dik moet een hoofdkussen voor zijslapers zijn?

De dikte van een hoofdkussen voor een zijslaper moet groot genoeg zijn om de ruimte tussen de schouder en het hoofd op te vullen wanneer de persoon op zijn zij ligt. De exacte dikte kan variëren afhankelijk van de grootte van de persoon en hun voorkeur voor slaapcomfort, maar over het algemeen varieert het tussen 10-15 cm.

Zijn er speciale materialen die gunstig zijn voor zijslapers?

Ja, bepaalde materialen zijn bijzonder gunstig voor zijslapers. Traagschuim en latex passen zich aan aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor ze uitstekende ondersteuning bieden. Veren en dons kunnen ook goed werken, zolang ze voldoende dik en stevig zijn om voldoende ondersteuning te bieden.

Is een kussen met contouren beter voor zijslapers?

Een kussen met contouren kan zeer nuttig zijn voor zijslapers omdat het helpt om de nek in een neutrale positie te houden. Het kan echter een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn, en sommige mensen vinden ze misschien niet zo comfortabel als traditionele kussens.

Hoe vaak moet ik mijn hoofdkussen vervangen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw hoofdkussen elke 1-2 jaar te vervangen, afhankelijk van de kwaliteit van het kussen en hoe goed het wordt onderhouden. Als u merkt dat uw kussen zijn vorm verliest of als u niet langer comfortabel bent, is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen.

Hoe kan ik mijn kussen schoonmaken en onderhouden?

De beste manier om uw kussen te onderhouden hangt af van het materiaal. Veel kussens kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt. Het is ook een goed idee om een kussen beschermer te gebruiken om uw kussen te beschermen tegen vuil, zweet en huisoliën.

Voeljegezond.nl
Logo