Beste hoofdkussen voor zijslapers in 2023

Ben jij iemand die toch echt het allerlekkerste slaapt op zijn zij en ben je op zoek naar een goed hoofdkussen? Iemand die lekker in een foetushouding kan liggen en heerlijk naar dromenland kan vertrekken. Of misschien geen foetushouding maar ligt het op de een of andere manier toch het lekkerste als je op je zij ligt? Je wilt graag een goed kussen hebben en wilt het liefste één die ook is gemaakt voor jou als zijslaper. In dit artikel willen we dan ook 4 kussens bespreken die het beste zijn voor verschillende doeleinden. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn er allemaal op gericht om jou als zijslaper de beste nachtrust te bieden. Zo hopen we jou te helpen bij de koop van het slaapkussen dat echt bij jou als zijslaper past!

Beste hoofdkussens voor zijslapers in 1 overzicht – Onze top 4

Swiss Boxkussen

Beste prijs-kwaliteit verhouding. Katoenen kussen met polyester vulling.

Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

Beste verkoelende hoofdkussen voor zijslapers. Traagschuim kussen met verkoelende laag.

Tempur hoofdkussen

Best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Duur maar kwaliteit.
95,99 119,00

Bamboe kussen van Bamboo

Beste goedkope kussen voor zijslapers. Kussen met 40% bamboe tijk.

Waar moet een kussen voor zijslapers aan voldoen?

Voor we ingaan op de kussens zelf, is het eerst goed om eens te kijken waar een goed hoofdkussen voor zijslaper nou aan moet voldoen. Het is namelijk toch een speciale slaaphouding waar je in ligt. 

Zo zorgt de zijligging ervoor dat je een groot gat tussen het matras en nek hebt (als hier geen kussen tussen wordt gelegd), de positie van je hoofd is vrij hoog. Een slaapkussen voor de zijslaper zal een goede ondersteuning moeten bieden aan de nek en wat hoger moeten zijn dan bijvoorbeeld een kussen voor de buikslaper. Het gaat erom dat je wervelkolom in een rechte lijn ligt en dat de daarbij loze ruimte die ontstaat bij de zijligging wordt opgevuld met het slaapkussen dat je hebt. Zo voorkom je rug-, nek- of schouderklachten. Hierbij is het ook belangrijk dat de schouders niet op het kussen liggen. 

Verder is het ook goed om te bedenken wat voor een soort matras je hebt. Als je namelijk een matras hebt dat vrij stevig is dan lig je ook wat hoger. Hierdoor zal het kussen dan ook gelijk wat hoger en/of steviger moeten zijn. 

Het laatste punt waar je aan moet denken bij het kopen van een hoofdkussen voor zijslapers is de breedte van je schouders. Hoe breder je schouders, hoe hoger je met je hoofd ligt en dus hoe steviger je kussen moet zijn. 

De beste kussens voor zijslapers

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een kussen voor zijslapers gaan we over op de kussens die het beste uit de test komen als het gaat om zijslapers. Hierbij hebben we gekeken naar de juiste stevigheid en hebben we de beste kussens geselecteerd voor verschillende eisen. Zo hebben we het beste prijs-kwaliteit verhouding kussen, het beste koele kussen, best beoordeelde kussen en beste goedkope kussen voor zijslapers voor je uitgewerkt. Zo is er voor iedere portemonnee en wens wel een hoofdkussen verkrijgbaar.

Beste prijs-kwaliteit verhouding kussen voor zijslapers – Boxkussen van Swiss

Als eerste zullen we kijken naar wat het beste kussen is voor zijslapers als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. Dit kun je dan ook wel de beste koop noemen van de kussens die we bespreken. Het beste kussen dat hiermee uit de test komt is het Boxkussen van Swiss. Dit is een ideaal kussen voor een zijslaper omdat het een vrij hoog kussen is en daarmee het hoofd en nek goed ondersteund. 

Een bijkomend voordeel bij dit kussen is dat je maar liefst twee kussens ontvangt als je ze besteld. Verder is het een anti allergie kussen en is hij erop gericht om nekpijn te voorkomen. Het is een 100% katoenen kussen dat uitwasbaar is tot 60 graden. Het kan alleen niet in de droger helaas. Verder krijg je 6 maanden garantie bij het kussen. Het mooie van dit kussen is dat er ook een ritssluiting in zit zodat je gemakkelijk het kussen kunt hervullen op het moment dat het stevigheid verliest of je hem wat steviger wilt maken.

Het kussen is 800 gram zwaar, wat het een vrij licht kussen maakt. De afmetingen zijn 50 cm in de breedte en 60 cm in de lengte. Als laatste is het kussen goed in het reguleren van het vocht dat je verliest in de nacht. kortom, als het gaat om een kussen ( of eigenlijk kussenS) die zijn geld 100% waarmaakt, dan zijn de Boxkussens van Swiss de beste keuze.

Swiss Boxkussen

25,95
Laatste update was op: maart 28, 2023 4:09 pm

Beste prijs-kwaliteit verhouding. Katoenen kussen met polyester vulling.

8.5Expert Score
Conclusie

De Boxkussen van Swiss is dus de beste kussen als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Je krijgt twee kussens bij aankoop, is een anti allergie kussen, voorkomt nekpijn, reguleert vocht en is wasbaar. Super deal dus!

Voordelen
 • Licht kussen
 • Groot slaapoppervlak
 • Wasbaar
 • Voorkomt nekpijn
 • Anti-allergie kussen
 • Reguleert vocht
Nadelen
 • Maar 6 maanden garantie
 • Kan niet in de droger

Beste koele kussen voor zijslapers – Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

Het tweede kussen dat we zullen gaan bespreken is het beste verkoelende kussen voor zijslapers. Veel mensen vinden het fijn om op een koel kussen te slapen en daarom zijn er kussens gemaakt van schuim dat vrij koel blijft. Ben jij ook iemand die graag van een koel slaapkussen houdt? Dan is het verkoelende hoofdkussen van PillowCare het kussen dat jij zoekt als zijslaper. 

Het kussen van PillowCare is gemaakt van traagschuim. Dit schuim vormt zich naar jouw lichaam zodat het de optimale ondersteuning biedt. Nu is er bij dit kussen een laag met verkoelingsgel aangebracht om ervoor te zorgen dat je niet zomaar gaat zweten. Dit is een mooi voordeel als het altijd warm is in jouw kamer. Het kussen is wat oppervlakte wel wat kleiner dat veel andere kussens. Het is namelijk in de breedte 50 cm en in de lengte maar 30 cm. Hoewel je misschien denkt dat dit een probleem zou kunnen zijn, hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Het gaat er namelijk om dat het kussen je nek en hoofd ondersteund. En als jij normaal op het kussen ligt, dan is er niks aan de hand. 

Je krijgt 1 jaar garantie op het kussen en is zowel anti allergisch als ergonomisch. Een mooi bijkomend voordeel is dat het koele kussen van PillowCare wordt aangeraden door fysiotherapeuten en sporters. De hoes is wel wasbaar, maar wel tot 30 graden. Het kussen is wel wat duurder maar biedt wel goede steun en zorgt er daarnaast dus wel ook voor dat je niet zomaar begint te zweten.

Verkoelende hoofdkussen van PillowCare

39,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 4:09 pm

Beste verkoelende hoofdkussen voor zijslapers. Traagschuim kussen met verkoelende laag.

8Expert Score
Conclusie

De verkoelde hoofdkussen van PilloCare is dus de beste verkoeldende hoofdkussen voor zijliggers. Dit hoofkussen is anti allergisch én ergonomischie en wordt aangeraden door fysiotherapeuten en sporters. Fijn voor een niet zwetende en goed liggende nachtrust!

Voordelen
 • Verkoelend
 • 1 jaar garantie
 • Aanbevolen door fysiotherapeuten en sporters
 • Optimale steun
 • Tijk is wasbaar
Nadelen
 • Klein slaapoppervlak
 • Wat duurder

Best beoordeelde kussen voor zijslapers – Tempur hoofdkussen

Als we gaan kijken naar het best beoordeelde kussen voor zijslapers dan is dat toch het Tempur hoofdkussen. Hoewel dit kussen wel vrij prijzig is, is het wel het best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Het overgrote deel van de mensen die dit kussen hebben gekocht zijn zeer te spreken over het kussen. Daarnaast biedt dit kussen veel steun voor de nek en hoofd en is het vrij stevig

Het kussen is 50 cm breedt en 31 cm in de lengte. Dit maakt dit kussen dan ook, net als de vorige, wat klein in oppervlak. Het is een anti-allergie kussen en kun je de hoes van het kussen wassen tot 60 graden. Wel kan dit kussen niet in de droger en is het kussen zelf niet wasbaar, alleen de hoes. Een groot voordeel aan het Tempur hoofdkussen is dat je er maar liefst 5 jaar garantie bij krijgt. Ook vormt dit kussen zich naar jouw contouren om je optimaal te ondersteunen. Kortom, dit is wel een kussen met een prijskaartje, maar je krijgt er wel veel voor terug. 

Tempur hoofdkussen

95,99 119,00
Laatste update was op: maart 28, 2023 4:09 pm

Best beoordeelde hoofdkussen voor zijslapers. Duur maar kwaliteit.

8.5Expert Score
Conclusie

Het Tempur hoofdkussen wordt dus als beste hoofdkussen voor zijliggers beoordeeld. Dit hoofdkussen geeft veel steun aan nek en hoofd en vormt zich naar jouw contouren. Hoewel dit hoofdkussen het duurste is heb je wel 5 jaar garantie en een goede nachtrust!

Voordelen
 • Anti-allergie kussen
 • 5 jaar garantie!
 • Beste beoordeeld
 • Vormt zich naar jou
Nadelen
 • Duur
 • Duur
 • Alleen de hoes is wasbaar

Beste goedkope hoofdkussen voor zijslapers – Bamboe kussen van Bamboo

Als we gaan kijken naar het beste kussen dat het goedkoopste is dan komt het Bamboe kussen van Bamboo het beste uit de test. Dit kussen is ten eerste enorm goedkoop maar presteert wel degelijk. Het biedt genoeg ondersteuning en heeft een groot oppervlak. Het kussen is namelijk 48 cm breedt en 70 cm in de lengte. Het is echter geen ergonomisch kussen en je krijgt er maar 2 maanden garantie bij. 

Wel is het kussen anti allergisch en krijg je bij dit kussen een luxe draagtas. Ook helpt dit kussen tegen snurken. De kans dat je een snurkbeugel of oordoppen tegen het snurken nodig hebt is dus ook kleiner. Het kussen is wel vrij zwaar met de 1400 gram die het weegt. Het is een wasbaar kussen tot 40 graden dat niet in de droger kan. Verder is het kussen gevuld met traagschuim en vormt het zich dus naar jouw contouren. Wat speciaal is aan dit kussen, is dat de tijk voor 40% uit bamboevezels bestaat. Kortom, een zeer goedkoop kussen voor een degelijke kwaliteit. 

Bamboe kussen van Bamboo

20,95
Laatste update was op: maart 28, 2023 4:09 pm

Beste goedkope kussen voor zijslapers. Kussen met 40% bamboe tijk.

7.5Expert Score
Conclusie

Het hoofdkussen van Bamboo is dus het beste goedkoopste hoofdkussen voor zijliggers. Met het grote oppervlakte, 40% bamboevezels, het grote slaapoppervlakte dat zicht vormt naar jouw contouren krijg je dus veel voor zeer goedkope prijs!

Voordelen
 • Groot slaapoppervlak
 • 40% bamboevezels
 • Zeer betaalbaar!
 • Vormt zich naar jou
Nadelen
 • Zwaar kussen
 • 2 maanden garantie
 • Niet ergonomisch

Conclusie

Zo, dat zijn de vier beste hoofdkussens die je kunt kopen als zijslaper. Ieder hebben ze andere voor- en nadelen en is het aan jou om te bepalen welke het beste bij jou past. Heb je een klein budget te besteden voor een kussen dan kun je voor het goedkope kussen gaan. Ben je op zoek naar het best beoordeelde kussen dat er is of heb je liever een kussen dat gewoon een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft? We hebben ze hierboven allemaal besproken. Nu is het aan jou om te gaan kiezen en af te wegen wat jij het belangrijkste vindt. Deze kussens bieden in ieder geval allemaal genoeg steun voor je nek en hoofd en helpen een juiste slaaphouding aan te nemen. Toch spelen een goed matras en boxspring hier ook een rol bij. Het gaat om het totaalplaatje.

Mocht je nog vragen hebben over een bepaald kussen of slaap in het algemeen, schroom niet om hieronder een reactie achter te laten of ons een mail te sturen. Verder heel veel succes met jouw keuze en laat die ook vooral hieronder weten. 

Voeljegezond.nl
Logo