Beste Tempur hoofdkussen 2023

Investeren in je bed en slaapkamer is altijd een verstandig idee. Door je bed en slaapkamer volledig naar wens te maken, geniet je elke nacht van een aangename nachtrust. Erg belangrijk, aangezien een goede nachtrust hét ingrediënt voor een gelukkig leven is.

Wil je daarom graag aanpassingen aan je bed of slaapkamer verrichten? En heb je de wens om een goed nieuw hoofdkussen aan te schaffen? Dan is het verstandig om naar een hoofdkussen van Tempur te kijken. Deze hoofdkussens zijn van een geweldige kwaliteit, bieden de gewenste ondersteuning en dragen daarmee bij aan een goede nachtrust.

Maar, wat is nou het beste Tempur hoofdkussen? En tussen welke soorten hoofdkussens kun je bij Tempur kiezen? Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een passend antwoord. Zo hebben wij het voor elkaar gekregen om een top 4 van de beste Tempur hoofdkussens samen te stellen. Hoe wij bij deze top 4 uitgekomen zijn? Ons onderzoek bestond uit twee sub onderzoeken:

 • Wij hebben het aanbod van Tempur uitgebreid bestudeerd. Daarbij hebben we gekeken naar het soort hoofdkussen, het materiaal, de eigenschappen en de algehele kwaliteit.
 • Wij hebben naar de ervaringen van andere kopers gekeken. Ook de ervaringen van andere kopers hebben we uitgebreid bestudeerd. In onze ogen zijn deze ervaringen veelzeggend voor de kwaliteit van een Tempur hoofdkussen. 

Ben je benieuwd naar onze bevindingen? Neem dit artikel op je gemakje door en schaf direct het beste Tempur hoofdkussen aan.

Beste Tempur hoofdkussens in één overzicht! – Onze top 4

Tempur Kussen Comfort Pillow Original

Beste koop hoofdkussen van Tempur!

Tempur Hoofdkussen Symphony - 63x43x12.5cm - Medium

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper!

De 4 beste Tempur hoofdkussens

Zoals je kunt lezen, zijn wij onder de indruk van de hoofdkussens van Tempur. Als je je fit en gezond wilt voelen, bieden deze kussens de gewenste hulp. Maar, wat is dan voor jou het beste Tempur hoofdkussen? Om het antwoord op die vraag te vinden, raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze vier reviews vertellen wij je alles over de beste hoofdkussens van Tempur van dit moment.

Beste koop hoofdkussen van Tempur – Tempur Comfort Pillow Original

Door de jaren heen heeft Tempur de nodige hoofdkussens op de markt gebracht. Bij het aanwijzen van de beste koop zijn wij uitgekomen bij de Tempur Comfort Pillow Original. Dit is één van de eerste hoofdkussens die door Tempur op de markt is gebracht, maar is tot op de dag van vandaag een geweldig hoofdkussen.

Dit komt onder meer door de afmetingen; 60 bij 50 centimeter. Door deze afmetingen leg je moeiteloos twee van deze kussens naast elkaar in bed neer. Ook kun je op dit kussens lekker rollen met je hoofd, mocht je nogal actief in je slaap zijn.

Verder is het materiaalgebruik bij dit kussen geweldig. Net zoals bij andere kussens heeft Tempur visco-elastische traagschuim gebruikt. Dit materiaal brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Het vormt zich perfect naar je lichaam. Onder meer door invloed van gewicht en warmte past de vorm van visco-elastische traagschuim zich aan. Dit betekent dat het kussen zich volledig naar je lichaam, nek en hoofd vormt.
 • Het kussen biedt de gewenste ondersteuning. Door bovenstaand punt biedt dit kussen te allen tijde de gewenste ondersteuning. Hiermee voorkom je onder meer orthopedische klachten en de vorming van spierpijn.

Niet alleen het materiaal is geweldig, maar ook de vorm van het kussen. Het kussen past zich dus automatisch aan je hoofd en lichaam aan, maar daarmee óók aan je slaaphouding. Dit kussen is hierdoor voor alle soorten slapers geschikt; rug-, zij- en buikslapers kunnen allemaal voor dit kussen kiezen.

Zoals je mogelijk al verwacht had, is dit kussen ook hypoallergeen. Verder is het op een speciale manier behandeld tegen huisstofmijt, waardoor het met de hygiëne prima gesteld is. Dat geldt overigens ook voor het prijskaartje. Voor de meeste Tempur hoofdkussens betaal je veel geld, maar voor dít kussen valt het reuze mee. Bij onze partner Bol.com kost dit kussen namelijk 67,99 euro.

Belangrijk om te weten is dat je dit kussen niet mag wassen of stomen. Wat je wel kunt doen, is het kussen met een vochtige doek afnemen. De kussensloop, die je om het kussen heen doet, kun je uiteraard wel gewoon wassen. Bovendien heeft Tempur zelf nog een hoes om dit hoofdkussen aangebracht; die hoes kun je op 60 graden wassen.

Belangrijk aandachtspunt is de vorming van vocht in dit kussen. Dit is eigenlijk het enige nadeel van het gebruikte visco-elastische traagschuim. In dit materiaal kan vocht zich ophopen, waardoor je het kussen met enige regelmatig moet ventileren. Dit doe je bijvoorbeeld door ‘m in de opening van je slaapkamerraam te leggen.

Tempur Kussen Comfort Pillow Original

68,98
Laatste update was op: maart 28, 2023 6:10 pm

Beste koop hoofdkussen van Tempur!

8Expert Score
Conclusie

De Tempur Comfort Pillow Original is de beste koop hoofdkussen van Tempur. Dit kussen heeft ideale afmetingen, is van het beste materiaal vervaardigd en is ook nog betaalbaar. Verder ligt dit kussen uitermate fijn, voorkomt het orthopedische klachten en is het voor alle slapers geschikt. 

Voordelen
 • Vormt zich volledig naar je nek, hoofd en lichaam
 • Voorkomt orthopedische klachten
 • 60 bij 50 centimeter groot
 • Voor alle slaaphoudingen geschikt
 • Betaalbaar Tempur hoofdkussen
Nadelen
 • Kussen mag niet gewassen worden
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen

Beste Tempur kussen bij nekklachten – Tempur Original Queen – Medium

Stap je elke ochtend met pijn in je nek uit je bed? Dan is het al helemaal van belang om een goed hoofdkussen aan te schaffen. Dat je last van je nek hebt, is waarschijnlijk te wijten aan je huidige hoofdkussen. Los deze nekklachten direct op door de Tempur Original Queen – Medium te kopen. Dit is volgens ons het beste Tempur kussen bij nekklachten.

Wat bij dit kussen direct opvalt, is de vorm van het kussen. Het is geen rechttoe rechtaan hoofdkussen zoals bovenstaande variant, maar het is een uniek vormgegeven hoofdkussen. Zo is er een lager en een hoger gedeelte op het kussen aanwezig.

Door deze vorm leg je je nek op een aangename manier op het kussen neer. Ook je hoofd wordt perfect ondersteund, waardoor je rug- en nekspieren volledig tot rust komen. Deze spieren spannen zich niet langer aan, waardoor je een stuk fitter ’s ochtends opstaat. 

Met dit kussen neem je snel afscheid van je nekklachten. Dit is zoals hierboven beschreven aan de vormgeving te danken, maar is ook te danken aan het gebruikte materiaal. Tempur heeft ook bij dit hoofdkussen namelijk voor visco-elastische traagschuim gekozen.

Dit materiaal vormt zich volledig naar je lichaam. Bij dit kussen betekent dit vooral dat het materiaal zich naar je nek en hoofd vormt. Het kussen is hierdoor nóg beter in staat om je nek en hoofd te ondersteunen. Dit materiaal zorgt er ook nog voor dat het kussen een goede ventilerende werking heeft. Je kunt de Tempur Original Queen – Medium hierdoor het gehele jaar door gebruiken.

Met dank aan de medium vulling is dit kussen voor veel slapers geschikt. Lig je graag op je rug of op je zij te slapen? Dan kun je prima voor dit hoofdkussen van Tempur kiezen. Lig je het liefste op je buik gedurende de nacht? Dan kun je beter voor het kussen uit de volgende review kiezen.

Dit kussen is 31 centimeter diep en 61 centimeter breed. Het kussen is daarmee kleiner dan bovenstaande variant, waarbij uiteraard direct de diepte opvalt. Dit kussen is lang niet zo diep als bovenstaande variant, waarddoor ‘ie een stuk minder ruimte in beslag neemt. Handig als je zelf lang bent en niet met je voeten buiten bed wilt slapen.

Wat ons bij dit Tempur kussen opviel, was het prijskaartje. Voor dit kussen betaal je namelijk een bedrag van 79,10 euro. Zo op je beeldscherm lijkt dit veel geld, maar wij vinden dit een uitermate interessant prijskaartje. Voor slechts 8 tientjes neem je namelijk afscheid van de vervelende nekklachten. En dat is oprecht onbetaalbaar te noemen.

De meeste kopers zijn erg tevreden met hun aankoop. Ruim 110 gebruikers hebben een review bij Bol.com achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,6 is. Gezien de schaal van 1 tot 5 is dit een uitermate hoge score.

In de beoordelingen, en uit onze analyse, zijn slechts een paar kleine nadelen naar voren gekomen. Zo is het goed om te weten dat je het kussen zelf niet kunt wassen. De hoes die om dit kussen heen zit, kun je wel op 30 graden wassen. Daarnaast is het goed om te weten dat vocht zich in dit kussen op kan hopen. Dit voorkom je door het kussen regelmatig goed te ventileren.

TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium - 61x31x10/7 cm

84,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 6:10 pm

Beste Tempur kussen bij nekklachten!

8.5Expert Score
Conclusie

De Tempur Original Queen – Medium is een geweldig kussen waarmee je snel nekklachten verhelpt. Deze snelle werking is te danken aan de unieke vorm in combinatie met het gebruikte materiaal. Het kussen is met visco-elastische traagschuim gevuld, waardoor het kussen zich volledig naar je nek en hoofd vormt. Dit is van groot belang voor het verhelpen van de nekklachten.

Voordelen
 • Neemt nekklachten snel weg
 • Biedt perfecte ondersteuning
 • Ideale afmetingen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen
 • Kussen zelf is niet te wassen
 • Niet ideaal voor buikslapers

Beste Tempur kussen voor buikslapers – Tempur Ombracio

Slaap je graag op je buik? Dan kun je kiezen voor de Tempur Comfort Pillow Original (zie 1e review), maar absoluut niet voor de Tempur Original Queen Medium (zie 2e review). Het laatstgenoemde kussen biedt niet de juiste ondersteuning aan buikslapers. Een Tempur kussen dat dit wel héél goed is, de Tempur Ombracio. Dit is volgens onze test het beste Tempur kussen voor buikslapers.

Dit kussen is speciaal voor buikslapers ontwikkeld, zoals je duidelijk aan de vormgeving ziet. Het kussen is in een soort van ster uitgevoerd, waardoor je heel aangenaam je hoofd hier op neer kunt leggen. Dit wordt nog verder versterkt door het feit dat je je handen onder het kussen neer kunt leggen.

Dat je je handen/armen onder het kussen kunt doen, is te danken aan de speciale inkepingen. Deze inkepingen, aan beide kanten van het kussen, zijn speciaal gevormd naar de menselijke arm/hand. Je kunt je hand/arm dan ook perfect onder het kussen leggen, waardoor je nog aangenamer ligt.

Uiteraard is het niet verplicht om dit te doen. Je kunt ook gewoon je handen langs je lichaam heen leggen, maar dat ligt toch iets minder aangenaam. Door je handen onder de Tempur Ombracio te leggen, geef je je hoofd in ieder geval een heerlijke ondersteuning. Dit komt je nachtrust ongetwijfeld ten goede.

Dit kussen is 56 bij 48 centimeter groot. Het is hiermee iets kleiner dan de beste koop, maar uiteraard is dit geen eerlijke vergelijking. De beste koop uit dit artikel heeft immers een hele andere vormgeving dan dit Tempur kussen. Wij vinden de afmetingen in ieder geval prima; het kussen is hierdoor voor in alle bedden geschikt.

Net zoals alle andere kussens van Tempur is dit kussen met visco-elastische traagschuim gevuld. Dit materiaal zorgt voor een fijne ventilerende werking en vormt zich volledig naar je hoofd. Zodra je je hoofd op dit kussen legt, ligt het kussen hierdoor aangenaam. Daarnaast is de kwaliteit van dit materiaal geweldig; we zijn ervan overtuigd dat je jarenlang gebruik van dit kussen kunt/gaat maken.

Wel is het goed om te weten dat dit een vrij duur Tempur hoofdkussen is. Voor dit kussen betaal je 106,99 euro bij onze partner Bol.com. Maar, stel dat je hier de komende 5 jaar heerlijk mee slaapt? Dan komt het neer op een investering van slechts 21,40 euro per jaar. Gezien de heerlijke ondersteuning én fijne nachtrust raden wij je dus aan om je niet te laten weerhouden door dit prijskaartje.

Verder moet je rekening houden met het visco-elastische traagschuim. Dit materiaal is geweldig, maar heeft een minder goede vochtwerende werking. Je moet daarom het kussen met enige regelmaat laten tochten/ventileren, bijvoorbeeld in de opening van je slaapkamerraam.

TEMPUR® Ombracio hoofdkussen - Buikslaap - Traagschuim - Steunkussen - Comfort - 56 x 48 cm

116,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 6:10 pm

Beste Tempur kussen voor buikslapers!

9Expert Score
Conclusie

De Tempur Ombracio is met afstand het beste Tempur kussen voor buikslapers. Wij zijn zelfs van mening dat dit het beste algemene kussen voor buikslapers is. Dit komt onder meer door de geweldige vorm, het gebruikte materiaal (de vulling) en de afmetingen. Wel is het van belang dat je het kussen regelmatig laat tochten.

Voordelen
 • Ideaal voor buikslapers
 • Met inkepingen aan de zijkant
 • 56 bij 48 centimeter groot
 • Met visco-elastische traagschuim gevuld
 • Gekende Tempur kwaliteit
 • Vormt zich volledig naar je nek en hoofd
Nadelen
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen
 • Relatief duur

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper – Tempur Symphony

Lig je graag op je rug te slapen? Of ben je meer een zijslaper? Het is uiteraard ook goed mogelijk dat je zowel op je rug als op je zij slaapt. Met name als je nogal druk in je slaap bent, is het goed mogelijk dat je beide slaaphoudingen aanneemt. In dat geval raden wij je de Tempur Symphony aan.

Dit is volgens ons het beste Tempur hoofdkussen voor rug- én zijslapers. Ook als je dus op zowel je rug als op je zij slaapt, is het aan te raden om voor dit kussen te kiezen. Dit kussen heeft namelijk de perfecte vorm, afmetingen en eigenschappen voor een aangename nachtrust op je zij en buik.

Het unieke is dat dit kussen over twee verschillende kanten beschikt. Eén kant loopt op een bepaalde manier af, waardoor je hier heerlijk je schouder tegenaan kunt schuiven. Dit zorgt ervoor dat je een aangename houding aanneemt als je op je zij ligt. Deze kant biedt bovendien de gewenste ondersteuning aan je nek, schouders en hoofd.

De andere kant van de Tempur Symphony heeft een licht gebogen zijkant. Dit betekent dat je heerlijk je nek op deze zijkant kunt liggen, waardoor je nek in een aangename houding ligt. Hiermee voorkom je pijn in je nek, maar ook in je schouders en in je hoofd.

Ongeacht op welke manier je graag slaapt, kun je dit kussen op de gewenste manier neerleggen. Uiteraard is het wel zaak dat je op de juiste manier op de juiste kant van het kussen ligt. Mocht je in je slaap van houding variëren, zou je dus eigenlijk ook ’s nachts het kussen om moeten draaien.

Dit kussen is 63 bij 43 centimeter groot. Het is hierdoor een relatief breed kussen, terwijl de diepte mee valt. Door de breedte kun je in ieder geval lekker met je hoofd op dit kussen heen en weer rollen. Ook dit is ideaal als je een nogal drukke slaper bent.

Bij dit kussen heeft Tempur voor een medium vulling van visco-elastische traagschuim gekozen. Dit materiaal brengt specifieke voordelen met zich mee:

 • Het materiaal heeft een goede ventilerende werking. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je het in de zomer té warm op dit kussen hebt.
 • Het materiaal vormt zich naar je lichaam. Door je hoofd op dit kussen te leggen, vormt het kussen zich volledig naar je hoofd. Je geniet hierdoor van een aangename ondersteuning en voorkomt hiermee lichamelijke klachten.

Jammer genoeg brengt visco-elastische traagschuim ook een nadeel met zich mee; vocht kan zich relatief makkelijk in dit materiaal ophopen. Je zou het kussen daarom regelmatig buiten of in de opening van je slaapkamerraam neer moeten leggen.

Wat ons bij dit kussen ook nog aanspreekt, is het prijskaartje. Voor dit kussen betaal je bij onze partner Bol.com 84,63 euro, terwijl je ook nog van een staffelkorting geniet. Als je twee van deze kussens in één keer koopt, krijg je namelijk 3% extra korting. Verder is dit een kussen waar je jarenlang mee doet, waardoor de totale investering reuze meevalt.

De meeste kopers zijn erg te spreken over de Tempur Symphony. Van de ruim 50 reviews bij Bol.com is de gemiddelde score namelijk een 4,5. De meeste kopers roemen de vorm, de ondersteuning en de algehele kwaliteit. De negatieve beoordelingen hebben vooral betrekking op de levering van het kussen.

Tempur Hoofdkussen Symphony - 63x43x12.5cm - Medium

99,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 6:10 pm

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper!

8Expert Score
Conclusie

De Tempur Symphony is het beste twee in één kussen. Dit kussen beschikt over twee verschillende kanten, waardoor het kussen ideaal is voor rug- én zijslapers. Verder is het kussen met het best mogelijke materiaal gevuld, heeft het kussen ideale afmetingen en vormt het kussen zich naar je lichaam. Dit maakt het slapen alleen maar aangenamer én zorgt ervoor dat je ’s ochtends pijnvrij opstaat.

Voordelen
 • Met twee verschillende kanten
 • Ideaal voor rug- en zijslapers
 • Met visco-elastische traagschuim gevuld
 • Prima geprijsd
 • Handige afmetingen
Nadelen
 • Voor een optimale werking zou je het kussen ’s nachts mogelijk om moeten draaien
 • In dit kussen kan vocht zich ophopen

Wat is voor jou het beste Tempur hoofdkussen?

Heb je voor jezelf beslist dat je een Tempur hoofdkussen wilt hebben? Dan raden wij je graag aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze kussens zijn goed uit onze analyse naar voren gekomen én worden door kopers heel goed beoordeeld.

Maar, welk Tempur hoofdkussen sluit nou het beste op jouw wensen aan? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je voor jezelf antwoord op meerdere vragen geven. Om welke vragen dit precies gaat, lees je hieronder.

Welke slaaphouding neem je graag aan?
Als eerste moet je goed kijken naar de slaaphouding die je graag aanneemt. Lig je bijvoorbeeld graag op je buik? Kies dan voor de Tempur Ombracio. Lig je liever op je rug of zij te slapen? Dan kies je het beste voor de Tempur Symphony, Tempur Original Queen of Tempur Comfort Pillow Original.

Het is van belang dat je je nieuwe kussen of je favoriete slaaphouding afstemt.

Waar heb je op dit moment last van?

Dat je een nieuw hoofdkussen aan wilt schaffen, is waarschijnlijk niet zonder reden. De kans is dat je op dit moment last hebt van je huidige kussen of bijvoorbeeld van pijnklachten.

Word je inderdaad wakker met pijnklachten? Dan doe je er sowieso verstandig aan om voor een Tempur kussen te kiezen. Deze kussens zijn met visco-elastische traagschuim gevuld, waardoor de kussens zich perfect naar je lichaam vormen. Hiermee voorkom je klachten aan bijvoorbeeld je nek, hoofd en schouders.

Vind je je huidige kussen wellicht te groot of te klein? Dan is het van belang om goed naar de afmetingen van de Tempur hoofdkussens te kijken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de afmetingen uiteenlopen, maar dit hangt uiteraard wel samen met de vorm van het kussen.

Waar hecht je waarde aan?

Je moet ook goed nadenken over de eisen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld dat je op het kussen meerdere slaaphoudingen aan kunt nemen? Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe Tempur hoofdkussen uitgeven? Of heb je andere specifieke eisen? Zet deze op een rijtje, zodat je gericht naar het beste kussen op zoek kunt.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ongeacht voor welk Tempur kussen je kiest, ben je van een goede kwaliteit verzekerd. Wel is het zo dat de prijzen van de kussens flink uiteenlopen. Maar, dit is volgens ons geen al te groot issue. Van een goed Tempur kussen geniet je namelijk jarenlang; de investering kun je hierdoor over heel wat jaartjes heen verspreiden.

Het belang van een goed hoofdkussen

Doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld 100 euro aan een Tempur kussen uit te geven? Ja, daar doe je zeker verstandig aan. Een goed hoofdkussen, zoals een kussen van Tempur, biedt namelijk veel voordelen:

 • Een goed hoofdkussen voorkomt klachten aan de nek, schouders of hoofd. Als je op dit moment al last van je nek, schouders of hoofd hebt, zorgt een goed hoofdkussen voor verlichting van deze pijn.
 • Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust. Dit komt onder meer doordat je op een goed hoofdkussen volledig ontspannen ligt. Je komt hierdoor tot rust en je valt hierdoor sneller in slaap. Ook word je ’s nachts minder snel wakker.

Deze twee voordelen gelden zéker voor een kussen van Tempur. Dit merk is naar onze mening namelijk één van de beste merken in de wereld van hoofdkussens. Maak voor jezelf een vergelijking tussen bovenstaande varianten en schaf het beste Tempur hoofdkussen aan. Slaap lekker alvast! 

Voeljegezond.nl
Logo