Beste Tempur hoofdkussen 2023

Laatst geupdate op augustus 16, 2023 by Voeljegezond.nl

Investeren in je bed en slaapkamer is altijd een verstandig idee. Door je bed en slaapkamer volledig naar wens te maken, geniet je elke nacht van een aangename nachtrust. Erg belangrijk, aangezien een goede nachtrust hét ingrediënt voor een gelukkig leven is.

Wil je daarom graag aanpassingen aan je bed of slaapkamer verrichten? En heb je de wens om een goed nieuw hoofdkussen aan te schaffen? Dan is het verstandig om naar een hoofdkussen van Tempur te kijken. Deze hoofdkussens zijn van een geweldige kwaliteit, bieden de gewenste ondersteuning en dragen daarmee bij aan een goede nachtrust.

Maar, wat is nou het beste Tempur hoofdkussen? En tussen welke soorten hoofdkussens kun je bij Tempur kiezen? Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een passend antwoord. Zo hebben wij het voor elkaar gekregen om een top 4 van de beste Tempur hoofdkussens samen te stellen. Hoe wij bij deze top 4 uitgekomen zijn? Ons onderzoek bestond uit twee sub onderzoeken:

 • Wij hebben het aanbod van Tempur uitgebreid bestudeerd. Daarbij hebben we gekeken naar het soort hoofdkussen, het materiaal, de eigenschappen en de algehele kwaliteit.
 • Wij hebben naar de ervaringen van andere kopers gekeken. Ook de ervaringen van andere kopers hebben we uitgebreid bestudeerd. In onze ogen zijn deze ervaringen veelzeggend voor de kwaliteit van een Tempur hoofdkussen. 

Ben je benieuwd naar onze bevindingen? Neem dit artikel op je gemakje door en schaf direct het beste Tempur hoofdkussen aan.

Beste Tempur hoofdkussens in één overzicht! – Onze top 4

Tempur Kussen Comfort Pillow Original

Beste koop hoofdkussen van Tempur!

Tempur Hoofdkussen Symphony - 63x43x12.5cm - Medium

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper!

De beste Tempur hoofdkussens!

Zoals je kunt lezen, zijn wij onder de indruk van de hoofdkussens van Tempur. Als je je fit en gezond wilt voelen, bieden deze kussens de gewenste hulp. Maar, wat is dan voor jou het beste Tempur hoofdkussen? Om het antwoord op die vraag te vinden, raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze vier reviews vertellen wij je alles over de beste hoofdkussens van Tempur van dit moment.

Beste koop hoofdkussen van Tempur – Tempur Comfort Pillow Original


Het Tempur Comfort Pillow Original, een vroege introductie van Tempur, staat bekend om zijn unieke afmetingen van 60 x 50 cm en het gebruik van visco-elastische traagschuim. Dit materiaal vormt zich naar het lichaam en biedt optimale ondersteuning, waardoor orthopedische klachten en spierpijn worden geminimaliseerd.

Geschikt voor elke slaaphouding, dit hypoallergene kussen is ook behandeld tegen huisstofmijt. En ondanks de luxe eigenschappen is het betaalbaar.

Hoewel het kussen zelf niet wasbaar is, zijn de kussensloop en hoes dat wel. Een aandachtspunt is het regelmatig ventileren van het kussen vanwege de neiging van het traagschuim om vocht vast te houden.t is eigenlijk het enige nadeel van het gebruikte visco-elastische traagschuim.

In dit materiaal kan vocht zich ophopen, waardoor je het kussen met enige regelmatig moet ventileren. Dit doe je bijvoorbeeld door ‘m in de opening van je slaapkamerraam te leggen.

Tempur Kussen Comfort Pillow Original

68,98
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

Beste koop hoofdkussen van Tempur!

8Expert Score
Conclusie

De Tempur Comfort Pillow Original is de beste koop hoofdkussen van Tempur. Dit kussen heeft ideale afmetingen, is van het beste materiaal vervaardigd en is ook nog betaalbaar. Verder ligt dit kussen uitermate fijn, voorkomt het orthopedische klachten en is het voor alle slapers geschikt. 

Voordelen
 • Vormt zich volledig naar je nek, hoofd en lichaam
 • Voorkomt orthopedische klachten
 • 60 bij 50 centimeter groot
 • Voor alle slaaphoudingen geschikt
 • Betaalbaar Tempur hoofdkussen
Nadelen
 • Kussen mag niet gewassen worden
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen

Beste Tempur kussen bij nekklachten – Tempur Original Queen – Medium

Heeft u elke ochtend last van een pijnlijke nek? Het Tempur Original Queen – Medium hoofdkussen is dan dé oplossing voor u. Ontworpen met nekklachten in gedachten, biedt dit uniek vormgegeven kussen zowel een lager als een hoger gedeelte. Hiermee legt u uw nek op een uiterst comfortabele manier neer, terwijl uw hoofd perfect wordt ondersteund. De resultaten? Uw rug- en nekspieren ontspannen volledig en u wordt elke ochtend verfrist wakker.

Het geheim achter het comfort van dit kussen zit hem in het gebruikte materiaal. Vervaardigd uit visco-elastische traagschuim, past het kussen zich volledig aan uw lichaam aan, met bijzondere aandacht voor uw nek en hoofd. Dit zorgt niet alleen voor superieure ondersteuning, maar het materiaal heeft ook een uitstekende ventilerende werking, waardoor het kussen het hele jaar door ideaal is.

Met afmetingen van 31 cm diep en 61 cm breed, neemt het kussen minder ruimte in dan andere modellen, wat handig is voor langere mensen die willen voorkomen dat hun voeten uit bed steken. Hoewel het kussen geschikt is voor de meeste slapers, vooral rug- en zijslapers, raden we buikslapers aan een ander model te overwegen.

TEMPUR® Original Queen hoofdkussen Medium - 61x31x10/7 cm

83,99
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

Beste Tempur kussen bij nekklachten!

8.5Expert Score
Conclusie

De Tempur Original Queen – Medium is een geweldig kussen waarmee je snel nekklachten verhelpt. Deze snelle werking is te danken aan de unieke vorm in combinatie met het gebruikte materiaal. Het kussen is met visco-elastische traagschuim gevuld, waardoor het kussen zich volledig naar je nek en hoofd vormt. Dit is van groot belang voor het verhelpen van de nekklachten.

Voordelen
 • Neemt nekklachten snel weg
 • Biedt perfecte ondersteuning
 • Ideale afmetingen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen
 • Kussen zelf is niet te wassen
 • Niet ideaal voor buikslapers

Beste Tempur kussen voor buikslapers – Tempur Ombracio

Droom je van de ultieme slaapervaring? Ontmoet het Tempur Ombracio kussen, dé slaapoplossing specifiek voor buikslapers. Dit innovatieve kussen, met zijn unieke sterachtige vorm, zorgt voor een comfortabele positie van je hoofd en biedt de mogelijkheid je handen of armen eronder te plaatsen dankzij ingenieus geïntegreerde inkepingen.

Gevuld met hoogwaardig visco-elastische traagschuim, past het zich moeiteloos aan je contouren aan voor optimale ondersteuning en ventilatie. Ondanks de compacte afmetingen van 56 bij 48 centimeter, garandeert het een ongeëvenaard comfort, wat een investering in kwaliteitsslaap rechtvaardigt.

Voor een langere levensduur, vergeet niet het kussen regelmatig te luchten. Transformeer je slaapervaring met Tempur Ombracio!

TEMPUR® Ombracio hoofdkussen - Buikslaap - Traagschuim - Steunkussen - Comfort - 56 x 48 cm

115,99
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

Beste Tempur kussen voor buikslapers!

9Expert Score
Conclusie

De Tempur Ombracio is met afstand het beste Tempur kussen voor buikslapers. Wij zijn zelfs van mening dat dit het beste algemene kussen voor buikslapers is. Dit komt onder meer door de geweldige vorm, het gebruikte materiaal (de vulling) en de afmetingen. Wel is het van belang dat je het kussen regelmatig laat tochten.

Voordelen
 • Ideaal voor buikslapers
 • Met inkepingen aan de zijkant
 • 56 bij 48 centimeter groot
 • Met visco-elastische traagschuim gevuld
 • Gekende Tempur kwaliteit
 • Vormt zich volledig naar je nek en hoofd
Nadelen
 • Vocht kan zich ophopen in het kussen
 • Relatief duur

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper – Tempur Symphony

Stel je voor: je zakt weg in een diepe, rustgevende slaap, perfect ondersteund door het Tempur Symphony hoofdkussen, ontworpen voor zowel rugslapers als zijslapers. Elke draai, elke beweging voelt natuurlijk en comfortabel aan, dankzij het unieke tweezijdige design.

Voor zijslapers is er die speciaal aflopende kant die je nek en schouders zachtjes koestert, en voor de rugslapers biedt de licht gebogen zijkant de ideale nekondersteuning. Met een royale afmeting van 63cm x 43cm heb je alle ruimte die je nodig hebt, of je nu rustig slaapt of in beweging bent.

Maar wat maakt dit kussen echt speciaal? Het geheim zit hem in de vulling. Het ademende visco-elastische traagschuim. Dit schuim vormt zich naar jou, naar elke bocht en contour van je hoofd en nek, waardoor je een persoonlijke slaapervaring krijgt die ongeëvenaard is.

Onderhoud? Eenvoudig. Een beetje luchten hier en daar om vochtophoping te voorkomen, en je Tempur Symphony kussen blijft nacht na nacht fris.

Tempur Hoofdkussen Symphony - 63x43x12.5cm - Medium

100,00
Laatste update was op: december 3, 2023 12:45 am

2 kussens in één, voor rug- en zij-slaper!

8Expert Score
Conclusie

De Tempur Symphony is het beste twee in één kussen. Dit kussen beschikt over twee verschillende kanten, waardoor het kussen ideaal is voor rug- én zijslapers. Verder is het kussen met het best mogelijke materiaal gevuld, heeft het kussen ideale afmetingen en vormt het kussen zich naar je lichaam. Dit maakt het slapen alleen maar aangenamer én zorgt ervoor dat je ’s ochtends pijnvrij opstaat.

Voordelen
 • Met twee verschillende kanten
 • Ideaal voor rug- en zijslapers
 • Met visco-elastische traagschuim gevuld
 • Prima geprijsd
 • Handige afmetingen
Nadelen
 • Voor een optimale werking zou je het kussen ’s nachts mogelijk om moeten draaien
 • In dit kussen kan vocht zich ophopen

Beste goedkope Tempur hoofdkussen – One By TEMPUR® Ergonomisch hoofdkussen

Zoek je naar een comfortabel hoofdkussen dat zich aanpast aan je slaaphouding? Het One By TEMPUR® Ergonomisch hoofdkussen kan je slaapervaring naar een hoger niveau tillen. Het combineert een hellende vorm met het TEMPUR® Super Soft Material, wat zorgt voor ongeëvenaarde ondersteuning en comfort.

Dit kussen is speciaal ontworpen voor alle slaapposities. Of je nu op je zij, rug of buik slaapt, dit kussen biedt de perfecte ondersteuning. Bovendien kun je het perfect combineren met ons Hoofdkussensloop Stretch Jersey Standaard voor een stijlvolle en naadloze uitstraling in je slaapkamer.

7.5Expert Score
Conclusie

Het One By TEMPUR® Ergonomisch hoofdkussen is meer dan gewoon een kussen. Met zijn speciale hellende vorm en het gebruik van TEMPUR® Super Soft Material biedt het uitstekende ondersteuning en comfort voor elke slaaphouding. Daarnaast is het naadloos te combineren met de Hoofdkussensloop Stretch Jersey Standaard voor een complete slaapervaring.

Voordelen
 • Geschikt voor alle slaapposities.
 • Biedt uitzonderlijke ondersteuning dankzij de hellende vorm.
 • Gemaakt van TEMPUR® Super Soft Material voor maximaal comfort.
 • Hypoallergeen materiaal
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Kan voor sommige mensen even wennen zijn vanwege het unieke ontwerp.

Wat is voor jou het beste Tempur hoofdkussen?

Heb je voor jezelf beslist dat je een Tempur hoofdkussen wilt hebben? Dan raden wij je graag aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze kussens zijn goed uit onze analyse naar voren gekomen én worden door kopers heel goed beoordeeld.

Maar, welk Tempur hoofdkussen sluit nou het beste op jouw wensen aan? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je voor jezelf antwoord op meerdere vragen geven. Om welke vragen dit precies gaat, lees je hieronder.

Welke slaaphouding neem je graag aan?
Als eerste moet je goed kijken naar de slaaphouding die je graag aanneemt. Lig je bijvoorbeeld graag op je buik? Kies dan voor de Tempur Ombracio. Lig je liever op je rug of zij te slapen? Dan kies je het beste voor de Tempur Symphony, Tempur Original Queen of Tempur Comfort Pillow Original.

Het is van belang dat je je nieuwe kussen of je favoriete slaaphouding afstemt.

Waar heb je op dit moment last van?

Dat je een nieuw hoofdkussen aan wilt schaffen, is waarschijnlijk niet zonder reden. De kans is dat je op dit moment last hebt van je huidige kussen of bijvoorbeeld van pijnklachten.

Word je inderdaad wakker met pijnklachten? Dan doe je er sowieso verstandig aan om voor een Tempur kussen te kiezen. Deze kussens zijn met visco-elastische traagschuim gevuld, waardoor de kussens zich perfect naar je lichaam vormen. Hiermee voorkom je klachten aan bijvoorbeeld je nek, hoofd en schouders.

Vind je je huidige kussen wellicht te groot of te klein? Dan is het van belang om goed naar de afmetingen van de Tempur hoofdkussens te kijken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de afmetingen uiteenlopen, maar dit hangt uiteraard wel samen met de vorm van het kussen.

Waar hecht je waarde aan?

Je moet ook goed nadenken over de eisen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld dat je op het kussen meerdere slaaphoudingen aan kunt nemen? Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe Tempur hoofdkussen uitgeven? Of heb je andere specifieke eisen? Zet deze op een rijtje, zodat je gericht naar het beste kussen op zoek kunt.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ongeacht voor welk Tempur kussen je kiest, ben je van een goede kwaliteit verzekerd. Wel is het zo dat de prijzen van de kussens flink uiteenlopen. Maar, dit is volgens ons geen al te groot issue. Van een goed Tempur kussen geniet je namelijk jarenlang; de investering kun je hierdoor over heel wat jaartjes heen verspreiden.

Het belang van een goed hoofdkussen

Doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld 100 euro aan een Tempur kussen uit te geven? Ja, daar doe je zeker verstandig aan. Een goed hoofdkussen, zoals een kussen van Tempur, biedt namelijk veel voordelen:

 • Een goed hoofdkussen voorkomt klachten aan de nek, schouders of hoofd. Als je op dit moment al last van je nek, schouders of hoofd hebt, zorgt een goed hoofdkussen voor verlichting van deze pijn.
 • Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust. Dit komt onder meer doordat je op een goed hoofdkussen volledig ontspannen ligt. Je komt hierdoor tot rust en je valt hierdoor sneller in slaap. Ook word je ’s nachts minder snel wakker.

Deze twee voordelen gelden zéker voor een kussen van Tempur. Dit merk is naar onze mening namelijk één van de beste merken in de wereld van hoofdkussens. Maak voor jezelf een vergelijking tussen bovenstaande varianten en schaf het beste Tempur hoofdkussen aan. Slaap lekker alvast! 

Veelgestelde vragen

Wat maakt een Tempur hoofdkussen anders dan andere kussens?

Tempur hoofdkussens zijn gemaakt van een drukverlagend materiaal dat oorspronkelijk is ontworpen voor NASA. Het materiaal reageert op de temperatuur, het gewicht en de vorm van het lichaam, waardoor het optimale ondersteuning biedt.

Hoe onderhoud ik mijn Tempur hoofdkussen?

De meeste Tempur hoofdkussens hebben een afneembare en wasbare hoes. Het wordt aanbevolen om de hoes regelmatig te wassen volgens de instructies op het waslabel. Het TEMPUR-materiaal zelf mag niet worden gewassen of gedroogd.

Hoe lang gaat een Tempur hoofdkussen mee?

Met goed onderhoud en gebruik kan een Tempur hoofdkussen vele jaren meegaan. Het bedrijf biedt vaak een garantie, dus het is goed om de specifieke garantievoorwaarden voor uw kussen te controleren.

Wat als ik niet tevreden ben met mijn Tempur hoofdkussen?

Tempur heeft vaak een proefperiode waarin klanten het kussen kunnen retourneren als het niet naar wens is. Controleer de retourvoorwaarden van de winkel waar u het kussen hebt gekocht.

Voeljegezond.nl
Logo