Beste hoofdkussen bij nekklachten 2024

Laatst geupdate op augustus 4, 2023 by Voeljegezond.nl

Weinig andere lichaamsdelen kunnen zó’n pijn doen als je nek. Als je last van je nek hebt, voel je dit bij elke beweging die je maakt. Zonder dat je het doorhebt, beweeg je de gehele dag door je nek. Dit doe je als je aan het autorijden bent, als je aan het praten bent en als je aan het werken bent. De gehele dag door dus.

Ervaar je zelf ook regelmatig pijn in je nek? Dan is ons advies om voor één van onderstaande hoofdkussens te kiezen. Dit zijn volgens ons namelijk de beste hoofdkussen bij nekklachten. Met deze kussens ga je de nekpijn efficiënt tegen; binnen de kortste keren heb je nergens meer last van.

Neem onderstaande reviews op je gemakje door. Verdiep je in de verschillende kussens tegen nekklachten, maak een goede vergelijking en hak de knoop voor jezelf door. Je kunt in ieder geval binnen de kortste keren van je nekklachten af zijn.

Beste hoofdkussens nij nekklachten in één overzicht! – Onze top 5

Best Life Hoofdkussen - Guna Medium Zijslaper

Beste stevige kussen bij nekklachten!

Cloudpillo Hoofdkussen

Beste afstelbare kussen bij nekklachten!

M line Athletic Pillow

Beste premium optie bij nekklachten!

De gevolgen van nekklachten

Als je eventjes last van je nek hebt, voelt dit al heel vervelend aan. Moet je nagaan wat het geval is als je chronisch last van je nek hebt. Je staat dan op met nekpijn, je hebt de gehele dag door last van je nek én je hebt bij het slapengaan nog steeds last van je nek.

De gevolgen van nekpijn mogen absoluut niet onderschat worden. Deze pijn heeft er namelijk ook een handje van om door te stralen. Zo kun je snel last krijgen van pijn in je schouders, pijn in je achterhoofd en hoofdpijn. Met name hoofdpijn is een veelgehoorde klacht die hand in hand gaat met nekklachten.

Daarnaast kan nekpijn psychische gevolgen hebben. Doordat je continu met pijn moet leven, is dit van grote invloed op je gemoedstoestand. Je kunt hierdoor somber worden, je kunt last van een depressie krijgen en je kunt je eenzaam voelen. Dit eenzame gevoel is het gevolg van het feit dat je het oneerlijk vindt. Oneerlijk dat jij nekpijn hebt.

Al met al zijn de gevolgen van nekpijn behoorlijk hevig. Voldoende reden om deze pijn te voorkomen én zoveel mogelijk te verminderen. In onze ogen doe je dit het beste met één van onderstaande kussens. Deze vijf beste kussens tegen nekklachten zijn als beste uit onze test gekomen.

De voordelen van een hoofdkussen tegen nekklachten

 • Je voorkomt hiermee pijn aan je nek. Dit komt puur doordat je hoofd, nek en schouders in de juiste positie komen te liggen. Ondertussen geeft het kussen ook nog de juiste ondersteuning aan je bovenlichaam.
 • Het kussen gaat pijn in de nek tegen. Heb je nu al last van je nek? Dan is het ook aan te raden om een geschikt kussen aan te schaffen. Met dit ergonomisch kussen ga je pijn immers efficiënt tegen.
 • Je slaapt beter. Als je last van je nek hebt, is dit mogelijk ook van invloed op je nachtrust. Om je nachtrust te verbeteren, is de aanschaf van een goed hoofdkussen tegen nekklachten ook aan te raden. Je slaapt dankzij dit kussen lekkerder, je staat fitter op en je voelt je een stuk energieker.

Wil je van deze voordelen profiteren? Kies dan vooral voor één van onderstaande beste kussens.

Beste koop hoofdkussen bij nekklachten: Sleep Comfy Traagschuim Hoofdkussen

Als je last van je nek hebt, kun je maar één wijze beslissing nemen: het Sleep Comfy Traagschuim hoofdkussen kopen. Wat ons betreft is dit met afstand het beste hoofdkussen bij nekklachten. Dit is een goed kussen en gaat nekklachten efficiënt tegen én biedt tal van andere voordelen. Graag vertellen we je in deze review iets meer over dit hoofdkussen.

Dit hoofdkussen is ten allereerste op een ideale manier vormgegeven. Het is geen normaal hoofdkussen, maar het heeft een soort wigvorm. Door deze wigvorm ligt je nek fijn op het kussen. Dit brengt één belangrijk voordeel met zich mee: je nekspieren komt tot ontspanning. Juist als je nekspieren gespannen zijn, ontstaat pijn in de nek.

Het kussen is ook nog eens ergonomisch vormgegeven. Dit betekent dat je niet alleen je nek ‘goed’ ligt, maar ook je schouders, hoofd en bovenlichaam. Je schouders leg je bijvoorbeeld tegen het kussen aan, waardoor ook je schouders tot rust komt. Span je onbewust je schouders voortdurend aan? Dat straalt dit door naar pijn in de nek en het hoofd. Het is dus onwijs belangrijk dat dit kussen ergonomisch vormgegeven is.

Het merk Sleep Comfy heeft bij dit beste kussen voor traagschuim als vulmiddel gekozen. Dit materiaal vormt zich naar het lichaam, waardoor je nog aangenamer ligt. Bovendien is het fijn dat dit materiaal zorgt voor een drukverlaging. Doordat de druk verlaagd wordt, komt je lichaam meer tot rust. Dit materiaal optimaliseert ook nog de bloedcirculatie in je lichaam.

Wat ook ideaal is, is dat traagschuim luchtdoorlatend is. Als je het vaak ’s nachts warm hebt, sluit dit traagschuim kussen dus perfect op je wensen aan. Traagschuim is ook nog eens vormvast en slijtvast, waardoor je jarenlang van dit beste hoofdkussen bij nekklachten geniet.

Heb je ruime tijd van dit kussen gebruik gemaakt? Dan is het wel zo hygiënisch om het kussen te wassen. Het is jammer dat je het traagschuim zelf niet kunt wassen, maar de hoes om het kussen heen is gelukkig wel wasbaar. Daarmee hou je dit kussen alsnog hygiënisch.

Wat ons betreft is dit kussen voor alle soorten slapers geschikt. Ongeacht of je op je buik, rug of zij slaapt, lig je heerlijk op dit kussen. Wel is het goed om te weten dat dit kussen twee verschillende kanten heeft. De kant van het kussen moet je afstemmen op je lighouding. 

Heb je geen al te groot bed? Of wil je graag twee van deze kussens naast elkaar in je bed leggen? Ook dan kun je prima voor het Sleep Comfy Traagschuim hoofdkussen kiezen. Dit kussen is namelijk 57 bij 37 centimeter groot. Dit is niet super groot, waardoor het kussen in principe voor in elk bed geschikt is.

Wat ons ook heel erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor dit beste hoofdkussen bij nekklachten betaal je slechts 29,95 euro bij onze partner Bol.com. En bestel je drie van deze traagschuim kussens tegelijkertijd? Dan geniet je nog eens van 15% extra korting.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Ja, het is allereerst goed om te weten dat je het traagschuim niet kunt wassen. Daarnaast is het goed om te weten dat sommige mensen dit kussen als te hard ervaren. 

Dat dit het beste hoofdkussen voor nekklachten is, staat voor ons vast. Dit is ook te danken aan het feit dat heel veel kopers erg enthousiast over dit hoofdkussen zijn. Ruim 110 kopers hebben een beoordeling bij Bol.com achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,7 is. Dát is veelzeggend.

Sleep Comfy - Traagschuim Hoofdkussen - Orthopedisch - Anti Nekklachten

34,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:45 am

Beste koop!

8Expert Score
Conclusie

Het Sleep Comfy Traagschuim hoofdkussen is met afstand het beste hoofdkussen bij nekklachten. Dit kussen is ergonomisch, ontlast de nek, is voor elk soort slaper geschikt, is met traagschuim gevuld, is betaalbaar en is niet al te groot. Bovendien kent het kussen twee verschillende kanten, waardoor je altijd op een aangename manier ligt.

Voordelen
 • Twee verschillende kanten (= voor elke slaper geschikt)
 • Erg ergonomisch voor nek, schouders en hoofd
 • Met traagschuim gevuld
 • Erg betaalbaar
 • Ideale afmetingen
Nadelen
 • Traagschuim is niet wasbaar
 • Sommige kopers vinden het kussen iets te hard

Beste stevige kussen bij nekklachten: Best Life Orthopedisch Hoofdkussen

Hoe nekklachten ontstaan, is per individu verschillend. Bij sommige mensen komt dit door spanning/stress, terwijl dit bij andere mensen komt door een verkeerd hoofdkussen. Ongeacht wat bij jou de oorzaak is, is het belangrijk om op zoek naar een geschikte oplossing te gaan. Geef je daarvoor de voorkeur aan een hard kussen? Kies dan voor het Best Life Orthopedisch Hoofdkussen. 

Het Best Life Orthopedisch Hoofdkussen is, net zoals bovenstaande variant, met traagschuim gevuld. Dit materiaal is vormvast, zorgt voor de gewenste ondersteuning en is luchtdoorlatend. Al deze voordelen ervaar je iedere nacht weer.

Een ander voordeel waar je iedere nacht van geniet, is de stevigheid van dit orthopedisch kussen. Dit kussen is namelijk erg stevig – is dik gevuld -, waardoor je nek stevig op dit kussen ligt. Dat betekent dat je nek niet wegzakt, waardoor je nek altijd in de juiste houding ligt. En dat betekent op zijn beurt dat de spieren in je nek volledig tot rust komen.

Met dit kussen neem je dus snel afscheid van nekklachten en zeg je hallo tegen een goede slaaphouding! Maar, met dit ideale kussen neem je ook afscheid van pijn in je rug en schouders. Ook de spieren in die lichaamsdelen komen tot rust, waardoor je geen last meer van pijn in het lichaam hoeft te hebben.

Het is wel goed om te weten dat dit kussen niet voor iedereen geschikt is. Lig je bijvoorbeeld graag op je buik of zij? Dan kun je beter voor een minder stevig kussen kiezen. Dit is wat ons betreft een goed kussen voor rugslapers, maar niet voor zij- en buikslapers.

Over de kwaliteit van dit kussen zijn wij tevreden. Het kussen is van de juiste materialen gemaakt, is netjes afgewerkt en heeft hiermee een lange levensduur. Bovendien is dit kussen wasbaar en anti-allergeen. De vulling kun je helaas niet wassen, maar wel de afneembare hoes. De ventilerende hoes zorgt bovendien voor het gewenste ademende vermogen. Ook zorgt deze hoes ervoor dat vocht netjes afgevoerd wordt. 

Dit kussen is overigens 61 bij 35 centimeter groot. Het kussen is hiermee (fors) groter dan bovenstaande variant, maar dat is wat ons betreft prima. Juist doordat het kussen iets groter is, is dit kussen in staat om de gewenste stevigheid te bieden.

Moet je bij dit beste stevige kussen bij nekklachten nog met nadelen rekening houden? Nou, het is dus jammer dat dit kussen niet voor alle slapers geschikt is. Daarnaast is het goed om te weten dat dit kussen vrij hard is. Het is daarom aan jou om te bepalen in hoeverre je dit fijn vindt.

Ook is het goed om te weten dat dit niet het goedkoopste hoofdkussen bij nekklachten is. Bij onze partner Bol.com kost dit kussen namelijk 59,95 euro. Het is hiermee fors duurder dan bovenstaande variant, maar het is wel een onwijs fijn en goed hoofdkussen.

Wil je meer weten over de Best Life Orthopedisch Hoofdkussen? Bekijk dan onze Best Life Orthopedisch Hoofdkussen review!

Best Life Hoofdkussen - Guna Medium Zijslaper

49,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:45 am

Beste stevige kussen bij nekklachten!

8.5Expert Score
Conclusie

Het Best Life Orthopedisch Hoofdkussen is een geweldig en stevig hoofdkussen. Men heeft dit kussen met het nodige traagschuim gevuld, waardoor je nek bijzonder stabiel op dit kussen ligt. Deze stevigheid moet maar net naar je wens zijn, maar is wat ons betreft met name voor rugslapers ideaal. je nek komt tot ontspanning en daarmee voorkom/verminder je efficiënt rugklachten.

Voordelen
 • Neemt nekpijn moeiteloos weg
 • Ligt erg stevig
 • Met traagschuim gevuld
 • Ademende en vochtregulerende hoes
 • Lekker groot (61 x 35 cm)
Nadelen
 • Duurder
 • Traagschuim is niet te wassen
 • Minder geschikt voor buik- en zijslapers

Beste afstelbare kussen bij nekklachten: Cloudpillo hoofdkussen 

Heb je enig idee wat de reden van jouw nekpijn is? Goede kans dat het lastig is om dit te achterhalen. Om dit toch te kunnen achterhalen, kies je het beste voor het Cloudpillo hoofdkussen. Dit is volgens onze test namelijk het beste afstelbare kussen bij nekklachten.

Dat je dit kussen zelf af kunt stellen, is te danken aan de vulling. Cloudpillo heeft namelijk voor versnipperd memory foam, oftewel traagschuim, gekozen. In plaats van dat het om één groot geheel gaat, gaat het dus om allerlei snippers. Deze snippers kun je naar eigen inzicht uit het kussen halen óf juist in het kussen stoppen. Hiermee creëer je altijd de gewenste dikte van het kussen en kun je de beste slaaphouding creëren voor jouw!

Met dit kussen heb je alle touwtjes in eigen handen. Je bepaalt zelf hoe dik het kussen moet worden. Heb je een nacht lekker geslapen, maar de volgende nacht toch weer minder? Dan haal je nog wat snippers eruit, totdat je de perfecte dikte verkregen hebt. Doordat je met deze snippers kunt variëren, stem je het kussen volledig op je nek en wensen af.

Bovendien is het kussen hierdoor voor alle slapers geschikt. Slaap je op je rug, buik of zij? Door het versnipperde traagschuim stel je het kussen altijd naar je eigen wens in. Binnen een mum van tijd lig je perfect op het kussen. En neem je dus snel afscheid van je huidige nekklachten.

Sowieso is de keuze voor traagschuim de juiste keuze. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat het kussen nooit plakkerig aanvoelt; ideaal voor in de zomer. In de zomer kun je bovendien je hoofd het beste op de wit met blauwe kant leggen; die kant brengt de gewenste verkoeling met zich mee. De andere kant, volledig wit, zorgt juist voor een warmer gevoel. Ideaal voor in de koudere maanden dus.

Dat dit een geweldig kussen is, mag duidelijk zijn. Je stelt het kussen geheel naar wens samen, je ligt elke nacht lekker en je hebt dus snel geen last meer van je nekklachten. Daarnaast is het kussen behoorlijk groot; 50 bij 70 centimeter. Dit kussen zorgt ook hierdoor voor de ideale ondersteuning. 

Wel moet je tijdens het slapen met één rekening houden: het is goed mogelijk dat je snippers voelt schuiven. Met name als je veel snippers uit het kussen haalt, hebben de overgebleven snippers vrij spel. Dat is een belangrijk aandachtspunt.

Wil je meer weten over de Cloudpillo hoofdkussen? Bekijk dan onze Cloudpillo hoofdkussen review!

8Expert Score
Conclusie

Het Cloudpillo hoofdkussen is het beste hoofdkussen dat je volledig aan kunt passen. Dankzij de versnipperde traagschuim geef je dit kussen elke avond de gewenste dikte. Hiermee lig je altijd lekker én neem je binnen een mum van tijd afscheid van je nekklachten. Wat wil je nog meer?

Voordelen
 • Zelf de dikte in te stellen
 • Twee kanten (één voor in de winter en één voor in de zomer)
 • Groot kussen (51 bij 70 centimeter)
 • Voor alle slapers geschikt
 • Top kwaliteit
Nadelen
 • Duurder
 • Snippers kunnen schuiven

Beste premium optie bij nekklachten: M LINE Athletic Pillow

Heb je al jarenlang last van je nek? Of is de pijn de laatste tijd juist extreem geworden? In beide gevallen is het verstandig om maar direct in een héél goed kussen te investeren. Wat ons betreft kies je dan voor dit kussen van M Line; dit is volgens ons de beste premium optie bij nekklachten.

Dat dit de beste premium optie is, is onder meer aan de samenstelling van het kussen te danken. Kijk allereerst maar eens naar de vorm. De vorm van dit M Line hoofdkussen is uniek en brengt daardoor unieke voordelen met zich mee. Unieke voordelen die perfect passen bij een premium hoofdkussen.

Daarnaast is ook het prijskaartje van dit kussen premium. Bij onze partner Bol.com betaal je zo’n 123 euro voor dit hoofdkussen. Je kunt je afvragen of je dit wílt betalen, maar wij raden je dit je in ieder geval aan. Met dit kussen neem je namelijk snel afscheid van nekklachten. Het prijskaartje van 123 euro ben je hierdoor binnen mum van tijd vergeten.

Om nog even terug te komen op de vormgeving. M Line heeft in dit kussen een nekuitsparing aangebracht. Door deze uitsparing ligt je nek vrij, waardoor je bloedvaten en zenuwen in de nek ontzien worden. Daarnaast beschikt dit kussen over twee verschillende kanten; het neksteun kussen is hierdoor geschikt voor mensen met brede én smalle schouders. 

Ook heeft M Line nog een uitholling in het midden van het kussen aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat het hoofd kantelt tijdens het slapen. Doordat het hoofd recht blijft liggen, komt er veel minder spanning op de spieren te staan. Dit zorgt ervoor dat je veel minder snel last van pijn in je nek krijgt. En hiermee voorkom je zelfs volledig pijn in je nek!

Doordat dit kussen een unieke vormgeving heeft, is het kussen voor meerdere slapers geschikt. Je kunt op dit kussen heerlijk op je rug slapen, maar ook op je buik of zij. Wat voor slaper ben jij? Met dit kussen van M Line slaap je altijd goed (en lekker). 

Wat wij op zich ook handig vinden, is dat dit kussen vrij compact uitgevoerd is. Hij is 50 centimeter breed en 35 centimeter diep, waardoor je moeiteloos twee van deze kussens in je bed kwijt kunt. Samen met je partner slaap je hierdoor elke nacht lekker.

Overigens heeft M Line dit kussen met traagschuim gevuld. Dankzij deze vulling is dit kussen vormvast, slijtvast, ademend en verkoelend. Gedurende het gehele jaar ligt je heerlijk op dit kussen, ongeacht wat de buitentemperatuur is. 

Dat dit een premium kussen is, blijkt dus wel uit het prijskaartje. Het is aan jou om te bepalen of je een bedrag van 123 euro uit wilt geven. Gezien de positieve reviews, ruim 120 reviews bij onze partner Bol.com, is het zeker aan te raden om dit bedrag uit te geven.

Wil je meer weten over de M LINE Athletic Pillow? Bekijk dan onze M LINE Athletic Pillow review!

M line Athletic Pillow

131,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:45 am

Beste premium optie bij nekklachten!

9Expert Score
Conclusie

De M LINE Athletic Pillow is naar onze mening het beste premium hoofdkussen bij nekklachten. Dit kussen is op een unieke vormgegeven, waardoor je van unieke voordelen profiteert. Het prijskaartje is echter ook premium; het is het duurste hoofdkussen uit deze top 5. Als je dit geen probleem vindt, is dit het kussen waar je voor zou moeten kiezen.

Voordelen
 • Uniek vormgegeven
 • Zorgt voor volledige ontspanning van rug, nek en hoofd
 • Voor alle slapers geschikt
 • Met traagschuim gevuld
 • Perfect afgewerkt en top kwaliteit
Nadelen
 • Vrij duur

Beste voordelige optie: Troonz Hoofdkussen

Wil je graag van je nekklachten afkomen, maar heb je geen oneindig budget? Dan valt het hierboven kussen van M Line waarschijnlijk direct af. Gelukkig kun je altijd voor het Troonz Hoofdkussen kiezen. Dít is volgens ons het beste voordelige hoofdkussen bij nekklachten.

Opvallend aan dit kussen is dat je ‘m naar wens af kunt stellen. Dit doe je door vulling uit het kussen te halen of weer extra vulling in het kussen te stoppen. In tegenstelling tot bovenstaande kussens gaat het niet om traagschuim vulling, maar om een polyester vulling. Op dit gebied is dit kussen vrij uniek, maar toch geven wij de voorkeur aan traagschuim.

Wat wij erg fijn vinden, is dat dit kussen van origine een medium stevigheid heeft. Het is hierdoor niet te zacht, maar ook weer niet te hard. En wil je het kussen graag iets zachter maken? Dat doe je dus door wat polyester vulling uit het kussen te halen. 

Op dit kussen is het sowieso heerlijk slapen, onder meer dankzij de afmetingen van 60 bij 70 centimeter. Zeker als je een drukke slaper bent, is het ideaal dat je over dit kussen heerlijk kunt rollen. De hoes van dit kussen is overigens wasbaar; dit komt de hygiëne alleen maar ten goede.

Dat polyester niet de beste vulling is, is wat ons betreft een feit. Maar, dit materiaal brengt ook voordelen met zich mee. Zo is dit materiaal ventilerend en antiallergisch. Ook is het ideaal dat de polyester vulling wasbaar is; dit komt de hygiëne uiteraard ook alleen maar ten goede.

Dat het kussen zo goedkoop is, blijkt niet uit de reviews bij onze partner Bol.com. Ruim 50 kopers hebben een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,5 is. Aangezien de schaal bij Bol.com van 1 tot 10 loopt, is dit een bijzonder hoge score en laat zien dat dit een goed kussen is!

Is dit kussen dan echt voor iedereen geschikt? Nee, dat is niet het geval. Als je graag op je buik slaapt, kies je beter voor een ander kussen. Dit kussen is speciaal voor rug- en zijslapers ontwikkeld.

Wel moet je even goed rekening houden met de levensduur. Wij hebben opgemerkt dat polyester een stuk minder duurzaam is dan traagschuim. Over de exacte levensduur van dit hoofdkussen durven wij dan ook geen uitspraken te doen.

Troonz® - Hoofdkussen voor Nekklachten!

29,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:45 am

Beste voordelige optie!

7.5Expert Score
Conclusie

Het Troonz Hoofdkussen is absoluut de beste goedkope optie. Dit hoofdkussen bij nekklachten kost nog geen 30 euro, maar werkt absoluut tegen de nekklachten. Het kussen is onder meer naar wens samen te stellen, is wasbaar en is lekker groot. Houd er wel rekening mee dat polyester niet het beste vulmateriaal is.

Voordelen
 • Naar wens aan te passen
 • Erg betaalbaar
 • 60 bij 70 centimeter groot
 • Hoes en vulling wasbaar
 • Zacht
 • Van hotelkwaliteit
Nadelen
 • Minder fijne vulling (polyester)
 • Niet voor buikslapers geschikt

Koopgids – Tips voor het kopen van een hoofdkussen bij nekklachten

Ben je het helemaal zat om elke ochtend met nekklachten wakker te worden? Dan is het echt de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikt ergonomisch kussen.

Wat voor jou het beste kussen is, hangt van meerdere facetten af. Neem hiervoor onderstaande koopgids en aandachtspunten goed door.

Stevigheid

Het belangrijkste is om naar de stevigheid van het kussen te kijken. Wil je graag een kussen waar je hoofd lekker in weg zakt? Of wil je graag een kussen waar je hoofd stevig op blijft liggen? De stevigheid van het kussen is bepalend voor de manier waarop je hoofd op het kussen ligt.

Naar onze mening bestaat op dit gebied geen ‘goed’ of ‘fout’. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Ga daarom goed na op welke manier je graag slaapt. En op welke manier je graag je hoofd hebt liggen tijdens het slapen.

Vormgeving

Ten tweede moet je heel goed naar de vormgeving van het kussen kijken. Waarom? Omdat de beste hoofdkussens tegen nekklachten een unieke vormgeving hebben. Deze zijn niet als normale kussens uitgevoerd, maar beschikken bijvoorbeeld over uitsparingen en een gat.

Dankzij de vormgeving ligt je hoofd ontspannen op het kussen. En doordat je hoofd ontspannen ligt, hoeven er geen nekspieren of schouderspieren aangespannen te worden. Je spieren komen hierdoor tot rust, waardoor je afscheid neemt van de pijn in je nek.

Slaaphouding

Ten derde moet je goed naar je slaaphouding kijken. Lig je graag op je rug, buik of zij? Voor elke slaaphouding zijn specifieke kussens (erg) goed. Ga daarom goed na op welke manier je het liefste slaapt.

Tip: kies voor een kussen met verschillende kanten. Als een kussen verschillende kanten heeft, betekent dit dat het kussen voor meerdere slaaphoudingen geschikt is. Ideaal als je tijdens je slaap nog wel eens van houding wisselt.

Vulling

Ten vierde moet je goed naar de vulling van het kussen kijken. Als wij onze bescheiden mening mogen geven: kies altijd voor een vulling van traagschuim. Dit materiaal brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Traagschuim vormt zich perfect naar je hoofd
 • Traagschuim zorgt voor een goede drukverdeling
 • Traagschuim ondersteunt de gewrichten op de juiste manier
 • Traagschuim gaat jarenlang mee

Wil je het perfecte kussen bij nekklachten aanschaffen? En ben je nogal kieskeurig? Kijk dan eens naar het beste afstelbare kussen. De vulling van dit kussen stel je naar eigen wens in, waardoor je altijd de gewenste dikte van het hoofdkussen creëert.  Daarmee voorkom/verminder je de nekklachten des te meer.

Overige aandachtspunten

Bij het uitkiezen van een hoofdkussen bij nekklachten moet je goed op bovenstaande punten letten. Maar, kijk ook goed naar onderstaande punten:

 • Afmetingen. Ga goed na hoe groot het kussen precies is én wat in jouw ogen de gewenste afmetingen van een kussen zijn.
 • Kwaliteit. In onze ogen moet je altijd voor een kussen van een A-merk gaan. Deze kussens kosten mogelijk meer, maar daar heb je op termijn alleen maar profijt van.
 • Wasbaar. Is de hoes van het kussen wasbaar? Erg gewenst met het oog op de hygiëne. De vulling is niet wasbaar, indien je kiest voor traagschuim vulling.
 • Prijskaartje. Tot slot zou je goed naar het prijskaartje moeten kijken. Wil je bijvoorbeeld meer dan 100 euro uitgeven? Of wil je het toch wel bij maximaal 30 euro houden? Aan jou de keus.

Conclusie

Bij het kiezen van het beste kussen tegen nekklachten zijn stevigheid, vormgeving, slaaphouding en vulling de belangrijkste factoren. Traagschuim is een aanbevolen vulling vanwege de vele voordelen. Overige overwegingen omvatten de afmetingen, kwaliteit, wasbaarheid van de hoes en prijs.

De perfecte kussenkeuze hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren en moet bijdragen aan zowel je comfort als je gezondheid. Het doel is een goede nachtrust zonder nekpijn.

Ben je toch meer een rug slaper bekijk dan onze beste hoofdkussen voor rugslapers!

Veelgestelde vragen over kussens voor zijslapers

Wat veroorzaakt nekklachten tijdens het slapen?

Veel factoren kunnen bijdragen aan nekpijn tijdens de slaap. Het kan komen door een oncomfortabele slaaphouding, een ongeschikt matras of hoofdkussen, het slapen in een koude of tochtige omgeving, of onderliggende medische aandoeningen zoals artrose of hernia.

Hoe kan een hoofdkussen helpen bij nekklachten?

Een goed hoofdkussen kan je nek ondersteunen en de natuurlijke kromming van je wervelkolom handhaven. Dit kan spanning en druk op je nekspieren verlichten en zo bijdragen aan het verminderen of voorkomen van nekpijn.

Hoe kan ik het beste slapen om nekklachten te voorkomen?

De beste slaaphouding om nekpijn te voorkomen is over het algemeen op je rug. Hierdoor kan je hoofd, nek en wervelkolom in een neutrale positie blijven. Als je op je zij slaapt, zorg er dan voor dat je hoofd niet naar een kant kantelt. Vermijd slapen op je buik, omdat dit je nek en wervelkolom kan belasten.

Is het beter om zonder hoofdkussen te slapen?

Voor de meeste mensen is slapen zonder kussen niet aan te raden, omdat het de natuurlijke kromming van de wervelkolom kan verstoren, wat kan leiden tot nek- en rugpijn. Sommige mensen vinden echter dat ze comfortabeler zijn zonder kussen. Dit hangt echt af van je persoonlijke comfort en slaaphouding.

Voeljegezond.nl
Logo