Beste bamboe kussen van 2023

Wist je dat ongeveer de helft van alle Nederlanders slecht slaapt? Deze problemen worden bij het inslapen ervaren, maar ook gedurende de nacht. Zo zijn er veel mensen die niet diep slapen gedurende de nacht. Een dergelijke matige nachtrust is erg slecht voor de gezondheid en gemoedstoestand.

Alleen al hierom is het belangrijk om in goed beddengoed te investeren. Ben je op dit moment nog op zoek naar een nieuw hoofdkussen? Dan loont het de moeite om eens naar een bamboe kussen te kijken. Met een bamboe kussen geniet je namelijk van tal van voordelen.

Zeker in de afgelopen jaren zijn de bamboe kussens populair geworden. Dat is ook duidelijk terug te zien in het actuele aanbod van de bamboe kussens. Om je binnen dit aanbod wegwijs te maken, hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van dit onderzoek hebben wij de vijf beste bamboe kussens aan kunnen wijzen. Over die kussens vertellen we je hieronder meer!

De vijf beste bamboe kussens uitgelicht

Op dit moment kun je uit vrij veel bamboe hoofdkussens kiezen. Binnen dit aanbod zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten. Hierbij hebben we de kussens uitgebreid bestudeerd, maar hebben we ook gekeken naar de ervaringen van gebruikers. Aan de hand dáárvan hebben we de vijf beste bamboe kussens geselecteerd:

Wat zijn de voordelen van een bamboe kussen?

In de afgelopen jaren worden meer en meer producten van bamboe vervaardigd. Dit is te danken aan de duurzaamheid van het materiaal, maar ook aan de samenstelling van bamboe. Door een unieke samenstelling brengt dit materiaal veel voordelen met zich mee:

 • Heerlijk zacht. Op een bamboe kussen geniet je al snel van een aangename nachtrust, met alle dank aan de zachtheid van het kussen. Het kussen is heerlijk zacht en ligt hierdoor erg aangenaam.
 • Flexibel. Vind je het fijn om het kussen naar eigen wens te vormen? Ook dat is mogelijk met een goed bamboe kussen. Dit materiaal is namelijk behoorlijk flexibel.
 • Vormvast. Bijkomend voordeel is dat het materiaal vormvast is. Als je eenmaal een aangename vorm ‘gevonden’ hebt, blijft het kussen lang in deze vorm. Dit komt je nachtrust uiteraard ook ten goede.
 • Hypoallergeen. Als je last van allergieën hebt, is een bamboe kussen ook de beste optie voor je. Het materiaal is volledig hypoallergeen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een allergische reactie gedurende de nacht.
 • Verkoelend. Door de samenstelling van het materiaal is een bamboe kussen verkoelend. Dit betekent dat je op zo’n kussen niet al te snel zweet. Met name tijdens de warme zomermaanden is dit een belangrijk voordeel.
 • Voorkomt snurken. Met een goed bamboe kussen verklein je ook nog de kans op snurken. Dit komt doordat je op een bamboe kussen de perfecte slaaphouding aanneemt. Je lichaam ontspant zich hierdoor meer, waardoor je luchtwegen beter functioneren.
 • Voorkomt lichamelijke klachten. Sta je ’s ochtends met pijn in je nek of rug op? Dan biedt een bamboe kussen ook uitkomst. Een kussen van bamboe biedt de perfecte ondersteuning, waardoor je een stuk minder pijn ervaart. Hoe prettig is dat?

Al met al is het duidelijk: een bamboe hoofdkussen levert echt veel voordelen op. Over deze voordelen lees je in onderstaande reviews meer. In deze reviews bespreken we namelijk de beste bamboe kussens van dit moment.

Beste koop bamboe kussen – ZaZa Bamboekussen

Toen wij het aanbod van bamboe kussens bekeken, viel het ZaZa kussen ons direct op. Dit kussen leek de juiste afmetingen te hebben, de juiste dikte en leek nog meer voordelen te bieden. Toen wij naar de reviews van andere kopers keken, werden we nóg enthousiaster. Al met al kunnen we stellen dat dit het beste bamboe hoofdkussen van dit moment is.

Met dit kussen geniet je van een aangename nachtrust. Het kussen biedt namelijk de juiste ondersteuning en werkt druk verlagend. Bijkomend voordeel is dat het kussen zich volledig vormt naar je nek en hoofd. Je neemt hier echt een heerlijke houding aan; grote kans dat je ’s nachts minder vaak wakker wordt.

Dit kussen is 60 bij 50 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen kun je ook nog eens heerlijk op je andere zij rollen. Qua dikte heeft ZaZa voor medium gekozen. Spreekt de medium variant je niet helemaal aan? Dan kun je ook nog voor een zachte variant kiezen.   

Over de kwaliteit van dit kussen zijn wij ook te spreken. Het bamboe is van een hoogwaardige kwaliteit en dit geldt ook voor de traagschuim vulling. Bovendien kun je dit kussen gemakkelijk wassen. Dit komt zowel de hygiëne als de nachtrust alleen maar ten goede.

Verder is het ideaal dat dit kussen verkoelend werkt. Zeker als je tijdens je slaap regelmatig zweet, is dit een belangrijk voordeel. Het kussen zorgt voor de gewenste ventilatie en voert de warmte gemakkelijk af. Tezamen met alle bovenstaande voordelen zorgt dit voor een ultieme nachtrust.

Overigens hoef je ook niet de hoofdprijs voor dit bamboe hoofdkussen te betalen. Je betaalt namelijk slechts 39,95 euro voor dit kussen. Bestel je dit kussen nú bij onze partner Bol.com? Dan geniet je van een 1 +1 korting. Je krijgt dus een tweede bamboe kussen volledig gratis!

Wel moet je even rekening houden met de stevigheid van het kussen. Meerdere gebruikers klagen dat ze met nekpijn opstaan, doordat het kussen weinig mee geeft. Mocht je hier bang voor zijn, is wellicht de zachtere variant beter voor je.

ZaZa Bamboekussen | Medium | 50 x 60 cm

39,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:57 pm

Beste koop bamboe kussen

8Expert Score
Conclusie

Het ZaZa bamboekussen is een geweldig kussen voor de zij-, buik- en rugslaper. Dit kussen vormt zich naar je nek en hoofd, is verkoelend, werkt druk verlagend en is bijzonder comfortabel. Grote kans dat je vanaf de eerste nacht van een heerlijke nachtrust geniet!

Voordelen
 • 60 bij 50 centimeter groot
 • Geschikt voor alle slapers (zij, buik en rug)
 • Verkoelend en druk verlagend
 • 1 +1 gratis = 39 euro voor 2 kussens
 • Prima kwaliteit
 • In luxe draagtas geleverd
Nadelen
 • Voelt voor sommige mensen té stevig aan

Best afgewerkte bamboe kussen – Troonz® Six Bamboe hoofdkussen

Hecht je veel waarde aan de kwaliteit van je nieuwe hoofdkussen? Bij een origineel bamboe kussen is het dan vooral van belang om goed naar de afwerking te kijken. De afwerking kan zo’n kussen namelijk maken of kraken. Bij dit Troonz Six Bamboe kussen is de afwerking echt magnifiek. Vandaar ook dat dit volgens ons het best afgewerkte bamboe hoofdkussen is!

Bij dit kussen valt de algehele kwaliteit direct op. Het kussen zelf is van een geweldige kwaliteit, de vulling is geweldig en het kussen is netjes afgewerkt. Met name op de lange termijn profiteer je hiervan; de komende jaren gebruik je met veel plezier dit kussen. Daar zijn wij van overtuigd.

Concreet betekent dit dat je de komende jaren heerlijk slaapt. Dit kussen zorgt namelijk voor de gewenste ondersteuning, voor de gewenste verkoeling en voor een heerlijke nachtrust. Dat laatste is onder meer te danken aan de verstelbare vulling; je kunt zelf vulling uit het kussen halen. Vervolgens vormt het kussen zich perfect naar je nek en hoofd.

Opvallend hierbij is ook dat dit bamboe hoofdkussen vrij groot is. Dit kussen is namelijk 70 bij 60 centimeter groot; hij is daarmee aan beide kanten 10 centimeter groter dan bovenstaande variant.

Bij dit origineel bamboe kussen heeft Troonz voor een medium vulling gezorgd. Dit betekent dat het kussen niet overdreven zacht ligt, maar ook weer niet al te hard. Of dit iets voor je is, is iets wat je volledig zelf moet bepalen. Op dit gebied verschillen de voorkeuren immers van persoon tot persoon.

Een belangrijk voordeel van dit kussen is dus de afwerking. Voor de afwerking heeft Troonz gebruik gemaakt van aloë vera. Dankzij dit materiaal is dit kussen onwijs duurzaam. Ook zorgt dit materiaal er samen met de tijk voor dat dit kussen antibacterieel en hypoallergeen is. 

Al met al zijn wij heel enthousiast over dit bamboe kussen. Wel moet je rekening met een iets forsere investering houden; voor dit kussen betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 48,95 euro. Voor dit bedrag krijg je bovendien slechts één kussen geleverd. Heb je behoefte aan twee kussens? Dan krijg je 10% korting. Bij aanschaf van 4 kussens krijg je maar liefst 18% korting!

Troonz® Six Bamboe hoofdkussen | Medium | 60 x 70 cm

49,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:57 pm

Best afgewerkte bamboe kussen

9Expert Score
Conclusie

Dit bamboe kussen van Troonz is magnifiek afgewerkt. Dit merk je elke nacht aan de nachtrust, maar ook aan de lange levensduur. Wij weten zeker dat je geruime tijd van dit heerlijke bamboe kussen geniet. Het kussen is lekker groot en kun je naar eigen wens bijvullen met de vulling. Op die manier creëer je echt de perfecte slaaphouding!

Voordelen
 • Perfect afgewerkt
 • Bewerkt met aloë vera (= erg duurzaam)
 • Verkoelend en antibacterieel
 • Naar eigen wens verstelbaar
 • Wasmachinebestendig
 • 70 bij 60 centimeter groot
Nadelen
 • Relatief duur

Beste kingsize bamboe kussen – Lucovitaal Kingsize Bamboe kussen

Ben je op zoek naar een kingsize bamboe kussen? Dan kun je het beste voor dit kussen van het gekende merk Lucovitaal kiezen. Dit kussen is niet overdreven groot, maar leent zich wel perfect voor in een kingsize bed. Dát is vooral te danken aan de vormgeving van dit kussen.

Dit kussen is 66 bij 50 centimeter groot. Het kussen is rechthoekig, je kunt het kussen hierdoor perfect in combinatie met een ander soort kussen kiezen. Juist dát is iets wat je in veel kingsize bedden ziet.

Het kussen is door Lucovitaal van een medium vulling voorzien. Deze vulling zorgt voor een aangename nachtrust, onder meer doordat de vulling zich naar je nek en hoofd vormt. Door deze vervorming neem je al snel afscheid van vervelende klachten en/of spierpijn. Overigens heeft Lucovitaal voor orthopedisch traagschuim als vulling gekozen. Perfect!

Belangrijk voordeel is ook dat dit kussen 100% ademend is. Dit is te danken aan de 100% bamboe vezels die gebruik zijn. In combinatie met de antibacteriële- en hypoallergene werking zorgt dit voor heel veel gemak. Overigens maakt je slaaphouding niks uit. Dit kussen is geschikt voor alle soorten slapers; rug-, zij- en buikslapers liggen heerlijk op dit kussen.

Ook over het prijskaartje zijn wij erg te spreken. Voor dit kingsize bamboe kussen betaal je bij onze partner Bol.com slechts 23 euro. Maar, dit is wel het bedrag voor één kussen. Als je twee van deze kussens bestelt, ben je alsnog bijna 50 euro kwijt.

Moet je bij dit bamboo kussen nog met nadelen rekening houden? Nou, wij hebben opgemerkt dat enkele kopers klagen over de ondersteuning. Zij geven aan dat de ondersteuning net iets te weinig is. Mocht je juist dat prettig vinden, is dit uiteraard geen nadeel.

Lucovitaal Kingsize Bamboe kussen | Medium | 66 x 50 cm

23,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:57 pm

Beste kingsize bamboe kussen

8.5Expert Score
Conclusie

Het Lucovitaal Kingsize bamboe kussen is om meerdere redenen een uniek bamboe kussen. Zo is de vormgeving al direct uniek; het kussen is slechts 17 centimeter lang, waardoor je het kussen moeiteloos een plekje op je bed geeft. Vervolgens geniet je van een heerlijke nachtrust. Die bewering durven wij wel aan te gaan!

Voordelen
 • 66 x 50 centimeter groot
 • Orthopedische traagschuim vulling
 • Ademend en hypoallergeen
 • 23 euro per stuk
 • Geschikt voor alle slapers (zij, buik en rug)
Nadelen
 • Biedt niet bij iedereen de gewenste ondersteuning

Beste keuze voor het gehele gezin – Bamboe Pillow Gezinsdeal

Ben je voor jezelf, je partner en je kinderen op zoek naar een nieuw kussen? Dan is het advies om te kiezen voor deze combideal. Als je voor deze deal kiest, krijg je namelijk vier bamboe kussens geleverd. Niet alleen de kwantiteit spreekt ons aan, maar ook de kwaliteit. Dit is één van de beste bamboe kussens van dit moment.

Wat ons direct aansprak, waren de afmetingen. Dit kussen is namelijk 50 bij 70 centimeter groot. Het kussen is lekker groot en stelt je dus in staat om ’s nachts aangenaam op je andere zij te gaan liggen. Lig je graag op je buik of je rug? Ook dan is dit een geschikte kussen voor je.

Bij dit kussen is gekozen voor een medium vulling. Hierbij heeft de fabrikant gekozen voor drukverlagende vulling van traagschuim vlokken. Dankzij deze vlokken geniet je van de gewenste ondersteuning én neem je snel afscheid van lichamelijke klachten. Mocht jij of je partner snurken, biedt dit kussen ook uitkomst.

Zodra je op dit kussen ligt, vormt het kussen zich direct naar je nek en hoofd. Je geniet hierdoor van het gewenste comfort en daarmee van de gewenste nachtrust. Dit geldt bovendien niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kids. Zeker als één van je kinderen een lastige slaper is, is dit een perfecte gezinsdeal.

Wat hierbij ook nog een belangrijk voordeel is, is dat deze set behoorlijk voordelig is. Voor deze set van 4 kussens betaal je slechts 69,95 euro bij onze partner Bol.com. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 17,50 euro per kussen. Ja, je leest het goed; je bent nog geen 2 tientjes per bamboe kussen kwijt.

Bij deze kussens moet je wel met twee nadelen rekening houden. Zo zijn wij niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van dit origineel bamboe kussen. We hebben het idee dat het kussen qua kwaliteit in ieder geval achterloopt op bovenstaande varianten.

Verder moet je rekening houden met de dikte van het kussen. Voor jou en je partner is de dikte wellicht prima, maar voor kinderen is dit mogelijk iets teveel van het goede.

8Expert Score
Conclusie

Deze Bamboe Pillow Gezinsdeal is ideaal voor het gehele gezin. Je krijgt maar liefst 4 bamboe kussens geleverd, waardoor jij en je kinderen heerlijk gaan slapen. Het kussen vormt zich fijn naar je hoofd en nek en is perfect ademend. Dat men voor drukverlagende traagschuimvlokken heeft gekozen, komt het comfort alleen maar ten goede.

Voordelen
 • 50 bij 70 centimeter groot
 • Gevuld met drukverlagende traagschuimvlokken
 • Set van 4 bamboe kussens
 • Kost slechts 70 euro
Nadelen
 • Voor kinderen mogelijk iets te dik
 • Niet de allerbeste kwaliteit

Beste voordelige keuze – Bamboo Air Pillow

Weet je nog niet zeker of een bamboe kussen aan je wensen voldoet? Wil je daarom eerst een bamboe kussen uitproberen? Dan doe je er verstandig aan om voor deze Bamboo Air Pillow te kiezen. Dit is namelijk het beste voordelige bamboe kussen volgens ons onderzoek.

Wat je voor dit kussen moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je hier slechts 22,99 euro voor. Met dit bedrag kun je eigenlijk niet de mist in gaan. Mocht het kussen na enige tijd toch niet bevallen, valt de totale investering immers reuze mee.

Daarbij is het echter goed om te weten dat dit echt een prima kussen is. Dat blijkt alleen al uit de vulling van dit kussen. Men heeft voor drukverlagende traagschuimvlokken gekozen, waardoor het kussen erg comfortabel ligt. Je geniet van een aangename nachtrust en neemt snel afscheid van pijn in je nek en schouders.

Verder is het ideaal dat dit kussen antibacterieel en hypoallergeen is. Zeker als je wel eens last van een allergie hebt, is dit een geweldig pluspunt. Sowieso is dit een kussen waarmee je van een aangename nachtrust gaat genieten. Het kussen vormt zich fijn naar je lichaam en is voor alle soorten slapers geschikt. Ongeacht of je graag op je zij, rug of buik slaapt, slaap je op dit kussen heerlijk.

Dat dit kussen zo goedkoop is, is aan weinig punten te merken. Zo vinden wij het behoorlijk opvallend dat dit kussen maar liefst 70 bij 50 centimeter groot is. Zeker als je nogal actief in je slaap bent, is dit een fijn voordeel. Dankzij de ritssluiting kun je de vulling overigens ook nog naar wens aanpassen. En bij aanschaf krijg je ook nog een luxe draagtas meegeleverd.

Wel moet je even goed rekening met de vulling aan het begin houden. Men heeft namelijk voor een stevige vulling gekozen. Zeker als je graag met je hoofd wat dieper in het kussen ligt, is dit geen ideale vulling. Mogelijk kun je dit naar je wens maken door enigszins de drukverlagende traagschuimvlokken te verplaatsen.

Bamboo Air Pillow | Stevig | 50 x 70 cm

19,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:57 pm

Beste voordelige keuze

8Expert Score
Conclusie

De Bamboo Air Pillow is een prima bamboe kussen voor mensen die zo’n kussen eens uit willen proberen. Het is zeker geen perfect kussen, maar het kussen is wel een heel betaalbaar. Doordat je slechts 23 euro voor dit kussen betaalt, kun je niet de mist in gaan met het kussen. Houd wel even rekening met de stevige vulling.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Met drukverlagende traagschuimvlokken
 • Antibacterieel en hypoallergeen
 • 50 bij 70 centimeter groot
 • Met ritssluiting en luxe draagtas
Nadelen
 • Stevige vulling

Beste bamboe kussen bij nek klachten – Figuretta© Ergonomisch Memory Foam Bamboo hoofdkussen

Het Figuretta© Ergonomisch Memory Foam Bamboo hoofdkussen is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van nekklachten. Het kussen maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim om ondersteuning te bieden en de druk gelijkmatig te verdelen, wat kan bijdragen aan een comfortabele nachtrust, ongeacht of je een buik-, rug- of zijslaper bent.

Daarnaast is het kussen voorzien van een unieke 3D ventilatieband techniek die zorgt voor een verkoelend effect, waardoor je niet meer op een zweterig kussen ligt. De bamboevezels in de bamboe hoes zorgen ervoor dat het kussen langer koel aanvoelt. Het kussen is vochtregulerend, anti-allergisch, en de hoes is wasbaar. Het heeft een afmeting van 60x40x12 cm.

Figuretta© Ergonomisch Memory Foam Bamboo hoofdkussen

26,95
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:57 pm

Beste bamboe kussen bij nek klachten

8.5Expert Score
Conclusie

Het Figuretta© Ergonomisch Memory Foam Bamboo hoofdkussen is een goed ontworpen kussen dat maximale ondersteuning biedt om nek- en schouderpijn te verminderen. Het is geschikt voor alle soorten slapers en heeft een 3D-ventilatieband en bamboevezels voor extra koelte en comfort. De afneembare en wasbare hoes vergroot de levensduur en hygiëne van het product.

Voordelen
 • Verlicht nekpijn
 • Geschikt voor alle slaapposities
 • Verkoelend effect
 • Vochtregulerend en anti-allergisch
 • Onderhoudsvriendelijk
Nadelen
 • Grootte: Met afmetingen van 60x40x12 cm kan het kussen voor sommige mensen te groot of te hoog zijn.

Koopgids: wat is voor jou het beste bamboe kussen?

Spreken de voordelen van een bamboe kussen je wel aan? En ervaar je op dit moment een matige tot slechte nachtrust? Dan is het sowieso zaak om hier iets aan te doen. Op het moment dat de voordelen van een bamboe kussen je aanspreken, zou dit een prima oplossing zijn.

Daarbij is het wel van belang dat je naar het beste bamboe kussen op zoek gaat. Wat het beste bamboe kussen is, hangt grotendeels van je eigen wensen af. Maar, je moet sowieso met meerdere punten goed rekening houden. Om welke punten dit precies gaat, bespreken we graag in deze koopgids.

Vulling

Ten eerste zou je goed naar de vulling van het kussen moeten kijken. Gaat je voorkeur uit naar een zachte vulling, een medium vulling of een stevige vulling? De keuze is aan jou.

Ook zou je goed moeten kijken naar het soort vulling. Een fabrikant kan voor bijvoorbeeld traagschuim vulling kiezen, maar ook voor drukverlagende traagschuim vlokken. Het is aan jou om te bepalen wat je het prettigste lijkt.

Afmetingen

Ten tweede zou je goed naar de afmetingen moeten kijken. Je moet de afmetingen van het bamboe kussen op twee punten afstemmen:

 • Op je voorkeuren. Vind je een groot kussen heerlijk? Of geef je toch de voorkeur aan een kleiner kussen?
 • Op je bed. Als je een niet al te groot bed hebt, is het wellicht onhandig om voor grote bamboe kussens te kiezen.

Je kunt gelukkig uit meerdere soorten afmetingen kiezen!

Kussen wassen

Op welke manier kun je het kussen wassen? Dat is ook een goede vraag waar je even goed naar moet kijken. Door het kussen af en toe wassen, verleng je in ieder geval de levensduur. Bovendien is het wel zo hygiënisch om het kussen af en toe te wassen.

Overige aandachtspunten

Bij een bamboe kussen zou je ook nog op de volgende punten moeten letten:

 • Ritssluiting: als een bamboe kussen over een ritssluiting beschikt, kun je de vulling naar wens aanpassen. Erg wenselijk.
 • Draagtas: krijg je bij aanschaf een draagtas geleverd? Kan handig zijn, maar is geen pure noodzaak.
 • Afwerking: ga goed na op welke manier het bamboe kussen afgewerkt is. Uit onze test blijkt dat dit voor flinke kwaliteitsverschillen zorgt.

Ervaringen van andere kopers

Wij raden je graag aan om goed naar de ervaringen van andere kopers te kijken. Als een bamboe kussen veel positieve beoordelingen heeft, is dit uiteraard een goed teken. Mochten de hoeveelheid positieve beoordelingen tegenvallen, kun je wellicht beter even verder kijken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt wijzen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding. Je zou hierbij op verschillende punten moeten letten:

 • Kwaliteit: hoe is het kussen afgewerkt? Van welk merk is het kussen? En wat wordt er in de reviews gezegd over de kwaliteit van het kussen?
 • Prijskaartje: wat moet je precies voor het kussen betalen? En krijg je voor dat bedrag 1 of 2 bamboe kussens geleverd?

Wij adviseren je graag om te investeren in het beste bamboe kussen. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een bamboe kussen dat volledig aan je wensen voldoet. Niet alleen nu, maar ook in de komende jaren. Dit komt de komende jaren je nachtrust alleen maar ten goede!

Veelgestelde vragen over bamboe kussens

Hoe zorg ik voor mijn bamboe kussen?

Het is het beste om de instructies van de fabrikant te volgen, maar over het algemeen zijn bamboe kussenhoezen meestal wasbaar in de machine. De binnenkant van het kussen kan echter niet altijd gewassen worden. Als het kussen zelf moet worden gereinigd, is een spot clean of een professionele reiniging vaak de beste keuze.

Zijn bamboe kussens goed voor nek- en rugpijn?

Ja, bamboe kussens kunnen helpen bij het verminderen van nek- en rugpijn. Ze bieden uitstekende ondersteuning en passen zich aan de contouren van je lichaam aan, wat helpt om je nek en ruggengraat in een neutrale positie te houden terwijl je slaapt.

Wat is het verschil tussen een bamboe kussen en een geheugenschuim kussen?

Hoewel sommige bamboe kussens een vulling van geheugenschuim hebben, is het belangrijkste verschil het materiaal van de hoes. Een bamboe kussen heeft een hoes gemaakt van bamboevezels, terwijl de hoes van een geheugenschuim kussen meestal gemaakt is van polyester of een ander materiaal.

Zijn bamboe kussens veilig?

Ja, bamboe kussens zijn veilig om te gebruiken. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat geen schadelijke chemicaliën bevat. Het is ook hypoallergeen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is om allergische reacties te veroorzaken.

Voeljegezond.nl
Logo