Beste hometrainer met lage instap in 2023

Laatst geupdate op april 16, 2023 by Voeljegezond.nl

Een hometrainer is een fijn fitnessapparaat om thuis op te trainen. En wanneer je wat slechter ter been bent dan biedt een hometrainer met lage instap uitkomst. Hier kun je gemakkelijk op- en afstappen.

Wat zijn de beste hometrainers met lage instap? In dit artikel presenteren we je de top 3, inclusief voordelen, nadelen en specificaties. Afsluitend geven we je nog een aantal tips om op te letten bij het kopen van een hometrainer met lage instap.

Beste hometrainers met lage instap in 1 overzicht – Onze top 3!

FitBike Senator

Beste koop hometrainer met lage instap

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Beste luxe hometrainer lage instap
599,00 899,00

VirtuFit Low Entry Bike 1.1

Beste budget hometrainer met lage instap

Beste koop hometrainer lage instap: Fitbike Senator

Als beste koop hometrainer met lage instap kiezen we de Fitbike Senator. Die blinkt uit in een uitstekende-prijskwaliteitsverhouding. Hij is super stabiel, zwaar belastbaar tot 180 kilo en biedt alles wat je nodig hebt aan een kwalitatief model. De maximale lichaamslengte is 2 meter. De hometrainer zelf weegt 47 kilo.

De afmetingen zijn 96x56x143 cm. Hij is perfect af te stellen op jouw lichaam, want je kunt het zadel zowel horizontaal als verticaal verplaatsen. De afstand van de grond tot de bovenkant van het zadel is op de laagste stand 79 cm.

Hij heeft maar liefst 32 weerstandniveaus en 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Je traint nauwkeurig dankzij het EMS weerstandsysteem. En groot bijkomend voordeel is dat hij voorzien is van ergometer, waarmee je traint op wattage. Zo zal je jezelf niet overbelasten en train je altijd effectief. Kortom, met deze Fitbike Senator kies je voor een fijn model aan een interessante prijs! Mocht je deze hometrainer nog uitgebreid willen bekijken. Lees dan ook eens onze Fitbike Senator iPlus review.

FitBike Senator

699,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste koop hometrainer met lage instap

8Expert Score
Conclusie

Deze comfortabele hometrainer met groot en verstelbaar gel zadel zorgt ervoor dat jij altijd fijn op de hometrainer zit. Je stelt hem perfect af op basis van jouw lichaam. Kies via de handig te bedienen display uit een van de vele programma’s of train op wattage. De weerstand stel je eenvoudig bij. Zo haal jij je trainingsdoelen. Bij bestelling ontvang je een gratis trainingsboekje ‘Goed van start’. Door de eenvoudige montage kun je snel aan de slag.

Voordelen
 • 32 weerstandsniveaus
 • Ergometer: trainen op wattage
 • Onderhoudsvrij model
 • Zadel horizontaal en verticaal verstellen
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Geen bluetooth koppeling
 • Niet inklapbaar (wel transportwielen)

Beste luxe hometrainer lage instap: VirtuFit HTR 3.0i

Als beste luxe hometrainer met lage instap kiezen we de VirtuFit HTR 3.0i als beste koop. Een fijn apparaat dat alles biedt wat je nodig hebt aan een premium apparaat. Dit ook nog eens aan een schappelijke prijs én met 3 jaar garantie.

Het model is zo ingericht dat hij bij uitstek geschikt is voor revalidatie. Zo heeft hij dus een lage instap. De afmetingen zijn 100x55x155 cm en de maximale gebruikerslengte is 200 cm. Het belastbaar gewicht is 150 kilo, het apparaat zelf weegt 43,5 kilo. De afstand tussen de voetpedalen en zitting stel je in op 60 tot 100 cm. De hoogte van de zitting is maximaal 115 cm. Je kunt zowel het stuur als het zadel naar wens verstellen.

Dat niet alleen, want hij is ook voorzien van ergometer om te trainen op wattage. Daarnaast biedt hij 30 voorgeprogrammeerde programma’s en 3 hartslag programma’s. Ook kun je hem handmatig instellen op 32 weerstandniveaus. Tel daar nog een verlichte LCD display met tablethouder bij op en koppel de hometrainer aan het online platform Zwift voor het fietsen van virtuele routes. Met deze luxe hometrainer met lage instap zal je je voorlopig niet vervelen!

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

599,00 899,00
Laatste update was op: november 27, 2023 7:13 pm

Beste luxe hometrainer lage instap

8.5Expert Score
Conclusie

Deze VirtuFit HTR 3.0i hometrainer heeft een lage instap en vele andere aantrekkelijke specificaties. Door de vele weerstandniveaus, trainingsprogramma’s én de koppeling met de virtuele trainingsapp ga je voor uren trainingsplezier. Handig wanneer je moet revalideren of wat slechter ter been bent. Meet je hartslag via de handsensoren en zorg via de ergometer dat je jezelf niet overbelast. Hij zit ook nog eens super comfortabel.

Voordelen
 • 32 weerstandniveaus
 • 37 programma’s, waaronder wattage en hartslag
 • Koppelen met bluetooth voor virtuele fietsroutes
 • Stuur en zadel verstelbaar
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Niet inklapbaar (wel transportwielen)

Beste budget hometrainer lage instap: VirtuFit Low Entry 1.1

Zoek je de beste budget hometrainer met lage instap? Dan raden we de VirtuFit Low Entry 1.1 aan. Een super fijn model dat je helemaal kan afstellen naar je eigen lichaam. Zo verschuif je het zadel horizontaal en verticaal. Op basis daarvan pas je het stuur naar hoogte aan. De hoogte van de zitting stel je in op 81 tot 110 cm. De maximale afstand tussen voetpedalen en zitting is 95 cm. De totale afmetingen zijn 99x63x133 cm.

De reden dat dit model wat voordeliger is dan alternatieve VirtuFit hometrainers is dat deze voorzien is van minder weerstandniveaus, namelijk 10 niveaus. Ook is hij niet voorzien van voorgeprogrammeerde programma’s. Hij heeft geen ergometer. Wel kun je middels de handvaten hartslagmeting doen. Je stelt gemakkelijk handmatige programma’s in.

De hometrainer zelf weegt 30,5 kilo en is te verplaatsen via transportwielen. De stroomvoorziening werkt op batterijen. De verlichte display toont jou de snelheid, tijd, afstand, calorieën, hartslag en RPM. Plaats je waterfles in de bidonhouder, installeer je tablet en ga van start!

VirtuFit Low Entry Bike 1.1

349,00
Laatste update was op: november 28, 2023 11:13 am

Beste budget hometrainer met lage instap

7Expert Score
Conclusie

Ondanks de aantrekkelijke prijs doet deze hometrainer qua stevigheid zeker niet onder voor andere modellen. Hij is comfortabel in gebruik en perfect naar wens instelbaar. De lage opstap maakt hem perfect voor revalideren of als je wat slechter ter been bent. Wanneer je graag voorgeprogrammeerde programma’s wil dan raden we je aan voor de 2 alternatieven in deze top 3 te kiezen, maar als die voor jou niet noodzakelijk zijn dan is deze voordelige hometrainer met lage instap en 3 jaar garantie de aantrekkelijkste keuze.

Voordelen
 • 10 weerstandniveaus
 • Comfortabel en groot zadel
 • Stuur en zadel verstelbaar
 • Goedkope hometrainer met lage instap
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen ergometer
 • Geen voorgeprogrammeerde programma’s
 • Geen koppeling bluetooth
 • Niet inklapbaar (wel transportwielen)

Hometrainers met lage instap vergelijken: tips!

Hierboven ontdekte je de top 3 beste hometrainers met lage instap. Zoals je hebt kunnen lezen is er voor ieders portemonnee een geschikt apparaat te vinden. Twijfel je nog welke het beste bij je past? We geven je hier nog een aantal aanvullende tips over waar je op moet letten bij het kopen van de beste hometrainer met lage instap voor jouw gebruik.

Aantal weerstanden

Hoe meer weerstanden de hometrainer heeft, hoe nauwkeuriger jij hem in kunt stellen op basis van jouw kracht en vermogen. Wil je hard trainen of wil je je conditie geleidelijk aan opbouwen, dan zijn zoveel mogelijk weerstandniveaus een pre. Wil je veel op hetzelfde niveau (blijven) trainen, dan biedt een hometrainer met weinig niveaus prima uitkomst.

Voorgeprogrammeerde programma’s

Als je graag zelf je trainingen samenstelt dan zijn voorgeprogrammeerde programma’s geen must. Toch zijn ze voor iedere gebruiker leuk om te volgen. Op die manier kun je je trainingen afwisselen. Tevens hoef je niet na te denken over wat een geschikte work-out is. Met een ergometer op wattage trainen is daarnaast aanbevolen voor iedereen die niet over zijn of haar kracht heen wil gaan. Een fijne functie voor revalidatie.

Sommige hometrainers met lage instap kun je bovendien koppelen met bluetooth, bijvoorbeeld om de app Zwift of Kinomap te starten. Hiermee krijg je toegang tot tal van extra trainingsfuncties en virtuele routes. Dat maakt voor velen de training een stuk leuker.

Instelbaarheid zadel en stuur

Je ontdekte hierboven hometrainers waarbij het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. Dat is een pre, omdat je zo zorgt dat je de juiste houding aanneemt zonder je lichaam te belasten. Door het stuur net boven zadelhoogte te plaatsen creëer je een rechte rug wanneer je op de hometrainer zit. Iedereen zal overigens een andere houding fijn vinden om te fietsen. Raadpleeg bij twijfel over je houding een sportconsultant/fysiotherapeut of probeer zelf eens uit wat het beste voor je werkt.

Een lage instap is in ieder geval handig, zeker wanneer je wat slechter ter been bent of wanneer je aan het revalideren bent. Bij het kopen van een hometrainer kun je tevens letten op de afstelbare afstand tussen de voetpedalen en zitting om een beter idee te krijgen van wat de hometrainer voor jou kan betekenen.

zadel-verstelbaar

Gewicht en verplaatsbaarheid

Soms is het handig wanneer een hometrainer eenvoudig te verplaatsen is, bijvoorbeeld wanneer je weinig ruimte hebt of als je hem voor de tv wilt plaatsen. De hometrainers in onze top 3 zijn voorzien van transportwieltjes. Ook al hebben ze een hoger gewicht, hierdoor zijn ze relatief eenvoudig te verrijden op eenzelfde verdieping. 

Er zijn ook inklapbare hometrainers. Ben je daarnaar op zoek? Dan kun je terecht in ons artikel over de beste inklapbare hometrainers. 

Hometrainer lage instap: prijzen

Ook de prijs speelt uiteraard een rol wanneer je op zoek bent naar de beste hometrainer met lage instap. Gelukkig vallen deze hometrainers in dezelfde prijscategorie dan hometrainers met een normale instap. Er zijn budget modellen op de markt van rond de €400, maar er zijn ook luxe apparaten die richting of zelfs over de €1000 gaan.

Zoals je mag verwachten zijn luxe hometrainers met meer functies uiteraard ook wat prijziger. Gaat het je alleen om de lage instap en niet om die extra functies (zoals programma’s en bluetooth koppeling)? Dan is een budget hometrainer met lage instap een prima keuze.

Hierboven hebben we een overzicht gemaakt van de beste modellen aan de scherpste prijs-kwaliteit. Zo hoef jij geen euro te veel uit te geven aan een geschikte hometrainer met lage instap. 

Hometrainer met lage instap kopen

We hopen dat je veel hebt gehad aan onze aankooptips en onze top 3 beste hometrainers met lage instap voor ieders budget. Kijk ze nog eens door en kies je favoriet. We wensen je alvast veel succes en sportplezier toe!

FitBike Senator

Beste koop hometrainer met lage instap

VirtuFit Low Entry Bike 1.1

Beste budget hometrainer met lage instap
Voeljegezond.nl
Logo