Beste föhn van 2024!
Laatst geupdate op januari 13, 2022 by Voeljegezond.nl
Ben je op zoek naar een goede föhn? Opgelet, geen föhn is hetzelfde en de aankoop die je nu doet bepaalt grotendeels het gebruiksgemak voor het droogmaken en in model brengen van jouw haardos. Kortom, een keuze die je niet zomaar maakt. En daarom vonden we het tijd om de beste föhns voor verschillende haartypen op een rijtje te zetten.
Ontdek onze top 5 beste föhns, inclusief de voordelen, nadelen en specificaties per model. Afsluitend geven we je ook nog een handige koopgids, boordevol tips over waar je op moet letten bij het vergelijken van föhns. Grijp deze gelegenheid bij de haren en vind je favoriet!
Beste föhns in 1 overzicht – Onze top 5!
Beste koop föhn: BaByliss Turbo Smooth D572DE
We kiezen de BaByliss Turbo Smooth D572DE als beste koop, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo heeft hij 3 temperatuurinstellingen en 2 snelheden. Het vermogen is 2200 watt. Dat zal ruim voldoende zijn voor de doorsnee gebruiker.
Bovendien is hij voorzien van ionische technologie, wat ervoor zorgt dat je haar niet statisch wordt. De keramische warmte-elementen zorgen ervoor dat je haar beter beschermd wordt tegen de hitte. Zo ga je voor een glanzend resultaat. Je bent ook nog lekker wendbaar met de enorm lange netsnoer van 1,95 meter. Het gewicht is 392 gram.
Sla jij je slag, letterlijk en figuurlijk met dit model?! Je ontvangt er namelijk ook een grote diffuser van 15 mm bij. Hiermee creëer je een spetterende beach look. Tevens ontvang je een blaasmond opzetstuk. Dit alles met 3 jaar garantie en voor een hele aantrekkelijke prijs!
Beste roterende föhn: BaByliss ® Beliss Big Hair AS960E
Deze BaByliss Beliss AS960E Big Hair doet prima dienst voor het modelleren van je haar. Dankzij de 4 opzetstukken creëer je gemakkelijker slag, krullen of stijl haar. Je ontvangt namelijk een blaasmond voor het droog maken van je haar, een straightening opzetstuk voor een glad resultaat, een 20 mm niet-roterende en 50 mm roterende föhnborstel.
Hij is voorzien van ionische anti-frizz functie om pluis en statisch haar te voorkomen. Verder biedt deze BaByliss een hoog gebruiksgemak. Zo is de meedraaiende netsnoer maar liefst 2,25 meter en kan dit model beide richtingen indraaien. Het gewicht is 1,17 kilo en het vermogen is 1000 watt.
Hij heeft 2 temperatuurinstellingen, waarbij de minimum temperatuur 70 graden is. Verder heeft hij een coolshot functie, wat handig is om met koude lucht af te sluiten. Hierdoor sluiten je haarschubben en blijft je kapsel beter in model. Na gebruik berg je alle accessoires eenvoudig op in het opbergetui.
BaByliss ® Beliss Big Hair AS960E
Beste roterende föhn
Beste föhn voor krullen: UFOpro professionele Föhnborstel
Als je een goede föhn voor krullen zoekt dan zal deze UFOpro professionele Föhnborstel je vast en zeker niet teleurstellen. Deze beste föhnborstel zorgt ervoor dat jouw volle bos perfect in model springt, dit met zo min mogelijk pluis. Hij is namelijk voorzien van ionische technologie. Tevens heeft hij keramische warmte-elementen met anti-verbranding beveiliging. Ben je benieuwd naar een föhnborstel? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste föhnborstels.
Dat is nog niet alles, want je kunt dit model ook inzetten als automatische krultang. Hij roteert 360 graden. Ook de netsnoer draait mee. Het gewicht is 655 gram, het vermogen 1000 watt.
Kies tussen diverse opzetstukken, zoals de harde borstel van 50 mm of de plastic borstel van 36 mm. Stel hem vervolgens in op 3 temperatuurinstellingen (koel, laag, hoog) en breng je kapsel in model. Ga jij voor die prachtige krullenbos zonder dat het je veel moeite kost?
UFOpro professionele Föhnborstel
Beste föhn voor krullen
Beste ionische föhn: BaByliss ® Smooth Pro 6709DE
Ben je gek op mooie spullen? Dan willen we allereerst alvast zeggen dat de BaByliss 6709DE Smooth Pro een prachtig design heeft. Het is een combinatie van glanzend- en matzwart met een rosékleurige afwerking. Je hangt hem op aan het ophangoogje. Een pareltje in de badkamer!
Maar hoe zit dat met de specificaties? Ook die zijn op zijn minst aantrekkelijk te noemen. Dankzij de uitstekende ionische anti-frizz functie zal jouw haar niet statisch worden. Weg met pluis! Stel hem in op 2 snelheden en 3 temperaturen. Gebruik op het laatst de coolshot functie om je haarschubben te laten sluiten en je kapsel nog beter in model te houden.
De Smooth Pro wordt geleverd met smalle blaasbond en diffuser. Hij is lekker licht in gewicht met slechts 454 gram. Ondanks dat heeft hij een enorme kracht met 2100 watt aan vermogen, wat staat voor een blaassnelheid tot 106 km/uur. De netsnoer is 2,5 meter. Tot slot krijg je maar liefst 5 jaar garantie op dit topmodel en dit alles ook nog voor een scherpe prijs!
Beste ionische föhn
Beste föhn voor professional: Philips Moisture Protect HP8280/00
Als het om mooie design föhns aankomt dan kunnen we de Philips HP8280/00 Moisture Protect ook zeker aan het lijstje toevoegen. Deze eyecatcher in wit met rosékleurige afwerking mag er absoluut zijn. Verder blinkt deze Philips föhn ook uit in uitstekende specificaties. Dankzij de goede prijs-kwaliteitsverhouding kiezen we hem daarom als beste professionele föhn (ook voor thuisgebruik!).
Hij is voorzien van ionische technologie en keramische warmte-elementen. Dat betekent dat je haar niet gaat pluizen en tevens beschermd wordt tegen de hitte. De speciale MoistureProtect-infraroodtechnologie controleert steeds de temperatuur. Door de ThermoProtect-temperatuurinstelling wordt de warmte vervolgens aangepast tot de optimale blaassnelheid en -warmte voor jouw haar. Door dit alles wordt de natuurlijke vochtbalans van het haar zoveel mogelijk behouden.
Hij heeft 6 snelheden, 6 temperatuurstanden en een coolshot functie. Het vermogen is 2300 watt, wat resulteert in een droogsnelheid tot 120 km/uur. De netsnoer heeft een lengte van 2,5 meter. Het gewicht is 1,1 kilo. Je ontvangt een blaasmond en diffuser bij je aankoop. Ga jij voor dit topmodel?!
Philips Moisture Protect HP8280/00
Beste föhn voor professionals
Tips voor het kopen van de beste föhn
In je zoektocht naar de beste haardroger kom je er al snel achter dat het aanbod groot is. Van voordelige föhns die recht-toe-recht-aan zijn tot luxere modellen met meerdere opzetstukken, voor ieder wat wils. Met onze top 5 beste föhns kies je in ieder geval voor kwaliteit. Maar hoe weet je nu welk type haardroger het beste bij je past? We geven je hieronder graag een aantal handige tips.
Vermogen en standen van de föhn
Een van de belangrijkste pijlers om op te letten is het vermogen van de föhn. Hoe hoger het wattage, hoe meer blaaskracht het model heeft. Heb je dik haar? Dan komt een föhn van 1800 watt of meer zeker van pas. Met dunner haar zou je voor een lichter alternatief kunnen kiezen. Deze zijn vaak wat voordeliger.
Wanneer je een model neemt met een sterk blaasvermogen dan stel je hem vaak in op meerdere standen. En dat is een absolute pre, omdat je de droogbeurt zo perfect kan afstemmen op de natheid van je haren.
Ook qua warmte heb je vaak meerdere instellingsmogelijkheden. Hoe warmer je blaast, hoe groter het risico op beschadiging van het haar. Het is echter wel handig dat als je een keer haast hebt je de föhn toch even kan instellen op de maximale stand.
Kortom, een föhn met een flink wattage en minimaal 3 standen wat betreft blaaskracht en warmte zijn wat ons betreft zeker een pluspunt. Wanneer je echter een goedkope föhn zoekt dan zou een model met minder instellingsmogelijkheden budget-technisch over het algemeen een betere optie zijn.
De technologie van de föhn
Standaard blaast een föhn haar droog, niets meer en niets minder. Tegenwoordig zijn er echter slimme technologieën in föhns verwerkt die het model in het bijzonder geschikt maken voor een bepaald type haar. De volgende technieken kunnen ook allebei verwerkt zijn in de föhn.
- Föhn met ionische technologie: Snel last van een pluizige coupe? Met ionische technologie worden negatieve ionen in de haren verspreid, wat ervoor zorgt dat je geen last krijgt van een statische haardos.
- Föhn met keramische technologie: Heb je fragiel haar, geverfd haar of wil je een droge en beschadigde bos voorkomen? Met keramische technologie wordt warmte gelijkmatig over het haar verdeeld, zodat je haar niet oververhit raakt en het zo min mogelijk beschadigd door de warmte.
Föhn opzetstukken voor het modelleren van je kapsel
Sommige föhns worden zonder opzetstukken geleverd, maar er zijn ook modellen waar je tal van opzetstukken bij ontvangt. Een blaasmond kun je bijvoorbeeld op de föhn plaatsen om je haren stijl te föhnen. Deze is voorzien van een dunne blaasmond over de breedte.
Een föhn diffuser is een rond opzetstuk met zachte uitsteeksels (soort pinnen). Hiermee kun je juist meer volume of zelfs een beetje krullen geven aan stijl haar. Heb je al krullen, dan kun je het effect versterken.
Houd er overigens wel rekening mee dat als je een flinke krullenbos of juist erg stijl haar hebt, je dit met een föhn vaak niet helemaal kunt omtoveren. Voor een grote haar make-over is een stijl- of krultang een betere optie.
Extra (losse) accessoires
Naast bovengenoemde opzetstukken kunnen ook losse accessoires van pas komen, die bij de luxe föhns soms zelfs inbegrepen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een ronde borstel, die je tijdens het haardrogen gebruikt om slag aan te brengen. Een platte borstel is ideaal om je haren klitvrij te maken alvorens je gaat föhnen.
Een haarverzorgingsproduct zoals hittebescherming komt juist van pas om je haren te beschermen tegen de warmte van de föhn. Kies in dit geval voor verzorging die past bij jouw haartype. Daarnaast is een opbergetui ook wel handig, zeker wanneer je veel accessoires hebt en/of regelmatig reist.
Gebruiksgemak van de föhn
Tot slot, en vaak een vergeten onderdeel, is het gebruiksgemak van de föhn. Hij moet natuurlijk lekker in de hand liggen. Daarnaast is het gewicht ook zeker iets om rekening mee te houden. Zeker wanneer je dik haar hebt en wel even bezig bent met föhnen, of juist wanneer je snel last krijgt van spieren en gewrichten in de armen. Hoe lichter de föhn, hoe beter hij wendbaar is.
Daarnaast kun je ook letten op de lengte van de netsnoer. Is die lang genoeg om de föhn in het gewenste stopcontact te plaatsen? Soms draait de snoer ook mee, wat tevens een voordeel is omdat je zo gemakkelijker de föhn kunt bewegen zonder dat de snoer in elkaar draait.
Neem je je haardroger vaak mee op reis? Dan kan een kleine föhn voor jou de beste optie zijn. Vaak lever je dan wel wat in op kracht en functionaliteiten.
Online föhn kopen
Als het aankomt op föhns dan behoort het merk BaByliss toch wel echt tot de toppers. Maar ook met merken als Philips, Remington, Braun en Dyson zal je niet snel een miskoop begaan. De prijzen van föhns variëren, van goedkope föhns van €20 tot €50 tot professionele föhns met veel accessoires die oplopen tot in de honderden euro’s. Met een haardroger maak je het dus zo prijzig als je zelf wilt!
Ons advies is om te letten op de prijs-kwaliteitsverhouding. Welke kracht, aantal blaasstanden, warmtestanden, technologie én opzetstukken zijn voor jou wenselijk? Stem daar je aankoop op af. Met de top 5 beste haardrogers van Voeljegezond.nl weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor uitstekende modellen. Nóg meer föhns vergelijken kan hieronder!