Beste waterflosser kopen in 2024

Laatst geupdate op september 15, 2023 by Voeljegezond.nl

Het behouden van een goede mondhygiëne is cruciaal voor onze algehele gezondheid. Het helpt niet alleen bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen, maar het kan ook bijdragen aan het voorkomen van ernstige gezondheidsproblemen.

Een belangrijk hulpmiddel dat kan bijdragen aan een uitstekende mondhygiëne is de waterflosser. Maar wat is een waterflosser precies en waarom zou je er één moeten overwegen?

Hier geven we uitgebreid antwoord op in het volgende artikel ook hebben we een selectie van de beste waterflossers alvast voor je geselecteerd. Zo hoef je niet meer verder te zoeken! Laten we snel beginnen!

Beste waterflosser in één overzicht! – Onze top 4

DynaBright Waterflosser

Beste goedkope waterflosser

Waterpik WP-662

Beste waterflosser tegen tandsteen

Wat is een waterflosser

Een waterflosser, ook wel een waterjet of waterpik genoemd, bestaat uit een handvat met een waterreservoir en een spuitmond. Het waterreservoir bevat water of een mondspoeling en de spuitmond is zo ontworpen dat het een gerichte en regelbare waterstraal produceert.

Door de kracht van de waterstraal kunnen voedseldeeltjes en bacteriën tussen de tanden en onder het tandvlees worden weggespoeld.

Beste waterflossers kopen!

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de beste waterflossers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We hebben ze beoordeeld op basis van gebruiksgemak, effectiviteit, prijs-kwaliteitverhouding en klantbeoordelingen. Lees verder om de perfecte waterflosser voor u te vinden!

Beste koop waterflosser – Bintoi® iSonic Black Series F600

De Bintoi® iSonic Black Series F600 Waterflosser is een revolutionaire mondzorgtool ontworpen om je tanden en tandvlees op een effectieve en grondige manier te reinigen.

Deze waterflosser maakt gebruik van de nieuwste technologie om de tandplak te verwijderen, de mondhygiëne te verbeteren en je adem fris te houden. Het apparaat heeft meerdere drukinstellingen, is oplaadbaar, en wordt geleverd met verschillende mondstukken voor alle behoeften.

Bovendien heeft het een moderne zwarte afwerking en een compact ontwerp, wat het een stijlvolle aanvulling maakt op elke badkamer.

Bintoi® iSonic Black Series F600

39,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:56 am

Beste koop waterflosser

8Expert Score
Conclusie

De Bintoi® iSonic Black Series F600 Waterflosser combineert krachtige prestaties en gebruiksgemak in een stijlvolle, moderne vormgeving. Het apparaat biedt een uitstekende manier om de algehele mondgezondheid te verbeteren, en is daarom een geweldige investering voor iedereen die zijn mondzorgserieus neemt.

Voordelen
 • Effectieve Reiniging
 • Verstelbare Druk
 • Meerdere Mondstukken
 • Oplaadbaar
 • Stijlvol en Compact
Nadelen
 • Duurt 4 uur voordat volledig weer opgeladen

Beste goedkope waterflosser – DynaBright Waterflosser

De DynaBright Waterflosser is de ideale metgezel voor het behoud van een optimale mondhygiëne zonder te veel te spenderen. Deze draadloze waterflosser onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak en effectieve prestaties.

Met drie verschillende standen – normaal, zacht en puls – is het gemakkelijk aan te passen aan uw specifieke behoeften. De set wordt geleverd met vier opzetstukjes, zodat elk lid van het gezin zijn eigen kan hebben, en dankzij de handige USB-oplader kunt u de waterflosser zowel thuis als onderweg gebruiken.

DynaBright Waterflosser

22,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:56 am

Beste goedkope waterflosser

7.5Expert Score
Conclusie

Samengevat, de DynaBright Waterflosser biedt uitstekende prestaties tegen een betaalbare prijs. Het is een handig en flexibel apparaat dat is ontworpen om uw mondverzorgingsroutine te verbeteren, waar u ook bent.

Voordelen
 • Betaalbaar
 • Draadloos
 • 4 opzetstukken bijgeleverd
 • USB-oplaadbaar
 • Verstelbare standen
Nadelen
 • Minder krachtig dan sommige premium modellen

Beste draadloze waterflosser – Waterpik Cordless Advanced WP 562

De Waterpik Cordless Advanced WP 562 is een hoogwaardige draadloze waterflosser ontworpen om een superieure tandheelkundige gezondheid te bevorderen.

Dit compacte apparaat heeft een ingebouwd oplaadbaar batterijsysteem dat langdurige prestaties levert. Het biedt drie drukinstellingen voor de ideale tandvleesmassage en effectieve plaqueverwijdering. Met zijn waterdichte ontwerp kan het worden gebruikt in de douche voor extra gemak.

De set wordt geleverd met vier flossertips, waaronder een orthodontische tip, een tandplakzoeker tip, een klassieke jet tip en een pik pocket tip, om te voldoen aan verschillende tandheelkundige behoeften.

Waterpik Cordless Advanced WP 562

82,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:56 am

Beste draadloze waterflosser

8.5Expert Score
Conclusie

 De Waterpik Cordless Advanced WP 562 is een innovatief en veelzijdig mondhygiëne-apparaat dat de traditionele manier van flossen heeft getransformeerd tot een snelle, eenvoudige en effectieve routine.
Het biedt superieur gemak, veelzijdigheid en effectieve reiniging, waardoor het de beste keuze is voor iedereen die op zoek is naar een optimale tandheelkundige gezondheid.

Positive
 • Draadloos en compact ontwerp
 • Waterdicht
 • Verstelbare waterdruk
 • Snel magnetisch oplaadsysteem
 • Doosje voor opbergen van de tips
Negatives
 • Oplaadtijd: Het apparaat heeft een relatief lange oplaadtijd.

Beste professionele waterflosser – Waterpik Waterflosser Ultra Professional WP-663

De Waterpik Waterflosser Ultra Professional WP-663 is een hoogwaardige, professionele waterflosser ontworpen om u de ultieme mondzorg te bieden.

Dit toestel combineert waterdruk en pulsatie om diep tussen de tanden en onder het tandvlees te reinigen, waar traditioneel flossen niet bij kan komen. Het beschikt over tien drukinstellingen, zodat u de intensiteit naar uw voorkeur kunt aanpassen.

Het wordt geleverd met zeven flosstips, waaronder een speciale tandplakverwijderaar, orthodontische tip en een pikpocket tip. Het moderne, compacte design met een blauwe afwerking maakt het een stijlvolle aanvulling op uw badkamer.

Waterpik Waterflosser Ultra Professional WP-663 Blauw

73,25
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:56 am

Beste professionele waterflosser

9Expert Score
Conclusie

De Waterpik Waterflosser Ultra Professional WP-663 is een zeer efficiënte en handige oplossing voor mondzorg. Met de geavanceerde functies en instelbare waterdruk is deze waterflosser geschikt voor iedereen die zijn mondhygiëne serieus neemt.

Voordelen
 • 7 verschillende tips
 • Hydropulserende massagestand
 • Led-scherm met informatie
 • Handige opberg plek voor tips
 • Veel druk instellingen
Nadelen
 • Vrij groot

Beste waterflosser tegen tandsteen – Waterpik WP-662

De Waterpik WP-662 Professional Waterflosser is een geavanceerde flosapparaat die klinisch bewezen effectiever is dan traditioneel flossdraad en andere flosapparaten zoals de Sonicare Airfloss.

Dit apparaat is speciaal ontworpen om de gezondheid van het tandvlees te verbeteren en tandplak effectief te verwijderen. Het is essentieel om naast het tweemaal daags poetsen van de tanden ook tussen de tanden en onder de tandvleesrand te reinigen.

Dit voorkomt de opbouw van tandplak en houdt tanden en tandvlees gezond. De Waterpik WP-662 beschikt over een nieuw, compact en modern design. Het heeft een aan/uit-schakelaar in de handgreep, een LED-informatie-indicator en wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken.

De pulsmodulatietechniek zorgt voor maximale plakverwijdering en verbeterde tandvleesmassage en doorbloeding. Een handige timer van één minuut met stappen van 30 seconden zorgt ervoor dat alle delen van de mond grondig worden gereinigd.

Dit apparaat is ideaal voor mensen met beugels, implantaten, kronen, bruggen of periodontale pockets.

Waterpik WP-662

75,49
Laatste update was op: februari 26, 2024 1:56 am

Beste waterflosser tegen tandsteen

9Expert Score
Conclusie

De Waterpik WP-662 is een hoogwaardige waterflosser die een essentiële aanvulling biedt op de dagelijkse mondverzorging. Het biedt een effectievere reiniging dan traditioneel flossdraad en draagt bij aan een gezonder tandvlees en een schoner gebit.

Voordelen
 • Klinisch bewezen effectiever dan traditioneel flossdraad.
 • Voorzien van een timer voor een grondige reiniging.
 • Komt met 6 verschillende opzetstukken
 • Geschikt voor mensen met beugels
Nadelen
 • Het apparaat is niet draadloos te gebruiken.

Verschil tussen traditioneel flossen en waterflossen.

Traditioneel flossen wordt gedaan met behulp van draad of flosdraad. Het vereist het inbrengen van de draad tussen de tanden en het maken van een zagende beweging om de plaque en voedselresten te verwijderen.

Hoewel traditioneel flossen effectief kan zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste techniek onder de knie te krijgen en het kan ongemakkelijk zijn voor mensen met gevoelig tandvlees of orthodontische apparaten.

Waterflossen daarentegen maakt gebruik van een gerichte waterstraal om de interdentale ruimtes en het tandvlees schoon te maken. Het is gemakkelijker te gebruiken en kan helpen om plaque en bacteriën effectief te verwijderen zonder dat er flosdraad nodig is.

Bovendien kan waterflossen ook aangenamer zijn voor mensen met gevoelig tandvlees of tandheelkundige apparaten, zoals beugels of implantaten.

Voordelen van het Gebruiken van een Waterflosser

Effectiviteit bij het verwijderen van tandplak

Waterflossers bieden een effectieve manier om tandplak te verwijderen. Het krachtige waterstraaltje dat uit de waterflosser komt, kan moeilijk bereikbare plekken tussen de tanden en langs het tandvlees bereiken.

Dit helpt bij het verwijderen van voedselresten, bacteriën en tandplak die anders gemist zouden worden bij het traditionele flossen. Het regelmatig gebruik van een waterflosser kan helpen bij het verminderen van tandbederf en het behouden van een gezonde glimlach.

Voordelen voor mensen met beugels, implantaten en andere tandheelkundige werkzaamheden

Mensen met beugels, implantaten of andere tandheelkundige werkzaamheden kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een waterflosser. Traditioneel flossen kan lastig zijn en er bestaat een risico op beschadiging van de draad van de beugels of het irriteren van het tandvlees rond implantaten.

Een waterflosser biedt een zachte, maar effectieve manier om tanden en tandvlees schoon te maken zonder het risico van beschadiging of irritatie. Het spoelen met water helpt ook bij het wegspoelen van voedseldeeltjes en bacteriën rondom orthodontische apparaten en implantaten.

Vermindering van bloedend en geïrriteerd tandvlees

Mensen met gevoelig tandvlees of tandvleesaandoeningen kunnen profiteren van het gebruik van een waterflosser. Het zachte waterstraaltje masseert het tandvlees en stimuleert de bloedsomloop, wat kan helpen bij het verminderen van bloedingen en irritatie.

Bovendien kan het regelmatig gebruik van een waterflosser helpen bij het verwijderen van bacteriën en plaque die tandvlees aandoeningen kunnen veroorzaken of verergeren. Het bevorderen van een gezond tandvlees is essentieel voor het behoud van sterke en gezonde tanden op de lange termijn.

Hoe kies je de Beste Waterflosser?

Bij het kiezen van de beste waterflosser zijn er verschillende belangrijke kenmerken om rekening mee te houden:

Batterijduur

De batterijduur is een cruciale factor om te overwegen. Je wilt een waterflosser die voldoende batterijduur biedt om meerdere floss sessies uit te voeren voordat je deze moet opladen. Zoek naar modellen met een batterijduur van minimaal één week bij normaal gebruik. 

Watercapaciteit

De watercapaciteit van de waterflosser bepaalt hoe lang je kunt flossen voordat je de tank moet bijvullen. Een grotere watercapaciteit is handig als je geen onderbrekingen wilt tijdens het flossen. Kies een waterflosser met een tankinhoud van minstens 200 ml.

Drukinstellingen met verschillende standen

De mogelijkheid om de waterdruk aan te passen is belangrijk, vooral als je gevoelig tandvlees hebt of als je een waterflosser deelt met andere gezinsleden. Zoek naar een model met meerdere drukinstellingen, zodat je de waterdruk kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Prijs

De prijs van een waterflosser varieert afhankelijk van het merk, de functies en de kwaliteit. Stel een budget vast en zoek naar een waterflosser die binnen jouw financiële mogelijkheden valt. Onthoud dat een hogere prijs niet altijd garant staat voor betere prestaties, dus lees reviews en vergelijk opties voordat je een definitieve beslissing neemt.

Merk en reputatie

Het merk en de reputatie van de waterflosser zijn ook belangrijk. Bekende merken hebben vaak een goede kwaliteitscontrole en bieden betrouwbare producten. Ze hebben vaak ook een goede klantenservice en garantievoorwaarden. Doe wat onderzoek naar gerenommeerde merken in de mond-verzorgingsindustrie voordat je een keuze maakt.

Extra functies

Sommige waterflossers hebben extra functies die jouw flos ervaring kunnen verbeteren. Deze functies kunnen een massagestand, een timerfunctie of speciale opzetstukken omvatten. Overweeg of deze extra functies voor jou belangrijk zijn en zoek naar een waterflosser die ze biedt.

Geluidsniveau

Wanneer je ’s ochtends of ’s avonds je tanden verzorgt, wil je misschien niet gestoord worden door een luidruchtig apparaat. Het geluidsniveau van waterflossers kan aanzienlijk variëren tussen de verschillende modellen.

Voor sommigen is het geluid van een waterflosser vergelijkbaar met het zachte gezoem van een elektrische tandenborstel, terwijl andere modellen een krachtiger en dus luidruchtiger motor kunnen hebben.

Als je iemand bent die waarde hecht aan rust en stilte, of misschien in een huis woont met dunne muren, dan is het raadzaam om te zoeken naar een model dat bekend staat om zijn stille werking.

Gebruiksgemak

Niemand wil worstelen met een apparaat, vooral niet als het gaat om een routineklus als het reinigen van je tanden. Een gebruiksvriendelijke waterflosser zou intuïtieve bedieningselementen moeten hebben en gemakkelijk in de hand moeten liggen.

Functies zoals een ergonomisch handvat kunnen het comfort tijdens het gebruik verhogen, terwijl een eenvoudig te vullen reservoir het voorbereidingsproces kan versnellen. Bovendien is het belangrijk dat het apparaat eenvoudig te reinigen is, zodat je het met vertrouwen keer op keer kunt gebruiken.

Design en Afmetingen

Niet alle badkamers zijn groot en ruim, en soms is elke centimeter aan ruimte kostbaar. Daarom kan het design en de afmeting van een waterflosser een belangrijke overweging zijn. Een compact model kan ideaal zijn voor kleinere ruimtes of voor mensen die hun waterflosser willen meenemen op reis.

Aan de andere kant kan een groter, stijlvol ontworpen model een aantrekkelijke aanvulling zijn op een moderne badkamer. Het is altijd een goed idee om de beschikbare ruimte in je badkamer te meten en deze te vergelijken met de afmetingen van de waterflosser voordat je een aankoop doet.

Conclusie

Het is duidelijk dat flosapparaten een waardevol hulpmiddel kunnen zijn voor een optimale mondhygiëne. Door hun effectieve verwijdering van tandplak en de voordelen die ze bieden voor mensen met beugels, implantaten en andere tandheelkundige werkzaamheden, verdienen ze zeker een plekje in je dagelijkse mondverzorgingsroutine.

Bij het kiezen van de beste waterflosser is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kenmerken, zoals batterijduur, watercapaciteit, drukinstellingen en prijs. Elk merk en model heeft zijn eigen unieke eigenschappen, dus het is de moeite waard om grondig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.

Misschien ook interessant

Beste tandenborstel

Beste elektrische tandenborstel

Beste tandsteen verwijderaar

Veelgestelde vragen over waterflossers

Wat is een waterflosser en hoe werkt het?

Een waterflosser, soms ook een monddouche genoemd, is een apparaat dat een straal water gebruikt om tandplak en voedselresten tussen de tanden en onder de tandvleesrand te verwijderen. Wanneer je het apparaat inschakelt, spuit het water met hoge druk in een pulserende beweging om deze gebieden te reinigen.

Is een waterflosser net zo effectief als traditioneel flossen met draad?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat waterflossers effectief zijn in het verminderen van tandplak en symptomen van tandvleesontsteking. Voor veel mensen kan een waterflosser zelfs effectiever zijn dan traditioneel flossen, vooral als ze moeite hebben met het gebruik van flosdraad. Het is echter belangrijk om je eigen specifieke behoeften met je tandarts te bespreken.

Is een waterflosser geschikt voor mensen met beugels of andere orthodontische apparatuur?

Ja, waterflossers zijn juist zeer geschikt voor mensen met beugels omdat het water gemakkelijk rond de draden en brackets kan komen, waar traditionele flosdraad moeilijker te gebruiken is.

Hoe vaak moet ik mijn waterflosser gebruiken?

Het is aan te raden om je waterflosser dagelijks te gebruiken, net zoals je zou doen met traditioneel flossen. Regelmatig gebruik helpt tandplak te minimaliseren en de gezondheid van het tandvlees te bevorderen.

Kan ik mondwater in mijn waterflosser doen?

Sommige modellen staan het gebruik van mondwater in het reservoir toe, maar het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen. Als het toegestaan is, kan het toevoegen van mondwater extra voordelen bieden in termen van desinfectie en frisse adem.

Is een waterflosser luid tijdens gebruik?

De meeste moderne waterflossers zijn redelijk stil, maar ze maken wel enig geluid. Het geluidsniveau varieert per model en merk.

Hoe maak ik mijn waterflosser schoon?

Het is belangrijk om na elk gebruik de tank van de waterflosser te legen en te laten drogen. Sommige modellen hebben afneembare onderdelen die in de vaatwasser kunnen. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing voor specifieke reinigingsinstructies.

Zijn waterflossers veilig voor kinderen?

Ja, waterflossers kunnen veilig zijn voor kinderen onder toezicht van een volwassene. Ze kunnen echter te krachtig zijn voor jonge kinderen, dus het is belangrijk om te beginnen met de laagste instelling en te zorgen dat het kind vertrouwd raakt met het apparaat.

Voeljegezond.nl
Logo