Beste monddouche / flosapparaat van 2023

Laatst geupdate op november 23, 2023 by Voeljegezond.nl

Hè bah, zo vervelend als er etensresten tussen je tanden zitten. Om nog maar niet te spreken over die tandplak die steeds hardnekkiger wordt. Nee, liever heb je een gezond gebit met een stralend witte lach. En daarvoor komt een flosapparaat / monddouche goed van pas! Maar wat is nou het beste mondouche / flosapparaat voor jou?

In dit artikel presenteren we je onze top 5 beste flosapparaten en monddouches van het moment. Wat zijn de voordelen, nadelen en specificaties per model? Twijfel je nog waar je op moet letten bij het kopen van het beste flosapparaat voor jouw gebit? We geven je ook nog een aantal handige aankooptips.

Lees verder en ontdek met welke monddouche flosapparaat jouw die perfecte witte lach gaat geven!

Beste flosapparaten in 1 overzicht – Onze top 5!

Waterpik - WP-660

Beste elektrische flosapparaat

Waterpik WP-662

Beste waterflosser
84,00 99,99

Braun Oral-B WaterJet + PRO 700 - monddouche

beste floss apparaat met elektrische tandenborstel

Waterpik WP-260

Beste flosapparaat voor kinderen

Beste monddouche / flosapparaten op de markt!

1. Bintoi iSonic Black Series F600

We kiezen deze Bintoi iSonic Black Series F600 als beste koop flosapparaat, omdat hij super aantrekkelijk geprijsd is en je daar echt top specificaties voor terug krijgt. Dat begint al met het design, dat er strak uitziet en ook nog eens fijn in de hand ligt. Zo kan je gemakkelijk het apparaatje gebruiken.

Een ander ding dat opvalt, is de mogelijkheid om tandplak efficiënt te verwijderen voor een gezonde en stralende lach. Omdat 40% van elke tand moeilijk bereikbaar is, maakt de Bintoi iSonic F600 het reinigen tussen de tanden gemakkelijk en snel, een belangrijke stap vóór het tandenpoetsen. Dit zorgt ervoor dat de tandpasta zijn werk grondiger kan doen

Je krijgt 4 opzetstukken meegeleverd, alsook een oplaadkabel met adapter. Je kunt dit Bintoi flosapparaat dus draadloos gebruiken. De batterij gaat tot zo’n 3 weken mee. Je zal dus geen last hebben van een apparaat dat uitvalt tijdens jouw poets / flosbeurt.

Hij werkt op basis van water en heeft een waterreservoir van 300 ml. Je kunt er dus een flinke flosbeurt mee doen zonder bij te vullen. Ook kun je hem veilig gebruiken onder de douche wat weer voor extra efficiëntie onder de douche zorgt. 

bintoi-isonic-black-series-f600-flosapparaat-waterdicht
bintoi-isonic-black-series-f600-flosapparaat-krachtige-accu

Dit model heeft 3 standen, namelijk de clean voor diepe reiniging, soft voor gevoelig tandvlees en gebitten met beugels en de massage functie voor tandvleesverzorging. Een stand voor iedere mond dus.

bintoi-isonic-black-series-f600-flosapparaat-standen
Wat zeggen andere gebruikers?
Rubjev uit Katwijk – 12 november 2023 – op bol.com

“Met de kracht van een hogedrukreiniger was het wel even wennen toen ik hem voor het eerst gebruikte. Heb een paar keer de fout gemaakt om hem uit me mond te hallen terwijl hij nog aam stond. (Pluspunt me voegen in de badkamer zijn nu wel school) veder vind ik het wel een fijn apparaat, en nu kijken wat het resultaat langdurig wordt”

Gemiddeld 4,4 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Het verbetert de gezondheid van het tandvlees in slechts 2 weken. Kies voor deze stijlvolle monddouche!

Bintoi® iSonic Black Series F600

37,95
Laatste update was op: november 28, 2023 5:13 pm

Beste koop flosapparaat

7.5Expert Score
Conclusie

Zoek je een goed flosapparaat en wil je niet te veel geld kwijt zijn? Dan is deze Bintoi jouw nieuwe aanwinst in de badkamer. Gebruik hem eenvoudig, zelfs onder de douche en dat ook nog eens voor ieder type gebit. Of je nu sterke tanden, gevoelig tandvlees of een beugel hebt, hij verwijdert eenvoudig tandplak. Met 3 standen stem je hem perfect af op de gewenste reiniging. Boven gaat de batterij ook nog eens lang mee. Wij hebben nog geen nadelen kunnen ontdekken!

Voordelen
 • 360° Draaifunctie: Zorgt voor gemakkelijke toegang tot alle delen van uw mond.
 • Krachtige batterij: Gaat tot 30 dagen mee, waardoor je minder vaak hoeft op te laden.
 • Batterij gaat tot 3 weken mee
 • IPX7 waterproof: Veilig onder de douche te gebruiken, wat het reinigen van uw tanden tijdens uw dagelijkse douche gemakkelijker maakt.
 • Verwijdert 99,99% van tandplak: Effectief in het bereiken en reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen in de mond​.
 • Ook geschikt voor beugels: zo kom je ook op die lastige beugelplekjes.
Nadelen
 • Grootte: Het apparaat kan groter zijn dan een traditionele tandenborstel, maar dit formaat draagt bij aan de effectiviteit en veelzijdigheid van het product.

2. Waterpik WP-660 Ultra Professional

De Waterpik WP-660 Ultra Professional is het beste elektrische flosapparaat! Een geavanceerd flosapparaat dat speciaal is ontworpen voor mensen die traditionele flosmethoden, zoals flosdraad, stokers en ragers, niet prettig vinden.

Dit apparaat biedt een ideale oplossing voor het effectief verwijderen van bacteriën die zich diep tussen de tanden en onder de tandvleesrand bevinden. Het gebruik van de WP-660 zorgt voor een schoon en fris gevoel in de mond en helpt bij het voorkomen van slechte adem.

Met deze waterpik komen een tal opzetstukken voor optimale reiniging. En voor deze bijgeleverde opzetstukken heb je een handige opbergruimte!

waterpik-wp-660-opbergruimte

Bovendien draagt het bij aan het verminderen van bloedend tandvlees en stimuleert het de bloedcirculatie in het tandvlees, wat essentieel is voor het behoud van gezond tandvlees. Verander het vermogen van de water flosser gemakkelijk met de draaiknop!

waterpik-wp-660-vermogen-instellen

Het apparaat is eenvoudig in gebruik. De gebruiker hoeft alleen de tip van de flosser tussen de tanden en op de tandvleesrand te plaatsen en het apparaat doet de rest. In slechts één minuut per dag kan men het gehele gebit grondig reinigen.

De WP-660 is effectief in het verwijderen van tandplak en vuil uit de moeilijk bereikbare plekken waar traditioneel poetsen en flossen vaak tekortschieten.

hoe-gebruik-waterpik-wp-660

Klinische studies hebben aangetoond dat de waterflosser tot twee keer effectiever is dan gewone flosdraad.

Bovendien kan het apparaat tot 99,9% van de tandplak uit behandelde gebieden verwijderen en het bloedend tandvlees binnen vier weken met 93% verminderen.

Wat zeggen andere gebruikers?
Hansenank uit Katwijk – 19 augustus 2023 – op bol.com

“Na jarenlang gebruik van een waterpik ben ik zeer tevreden met de nieuwste aankoop. Het apparaat is weer gruiksvriendelijker dan de vorige en ziet er ook goed uit. Kortom een apparaat om op alle manieren zeer tevreden mee te zijn.”

Gemiddeld 4,4 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Hieronder vind je de beste prijs.

Waterpik - WP-660

75,00
Laatste update was op: november 28, 2023 5:13 pm

Beste elektrische flosapparaat

8.5Expert Score
Conclusie

De Waterpik WP-660 Ultra Professional is een innovatief flosapparaat dat een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing biedt voor mondhygiëne. Het apparaat overbrugt de tekortkomingen van traditionele flosmethoden en biedt een grondige reiniging in slechts één minuut per dag. Investeer vandaag nog in een gezondere glimlach en ervaar het verschil!

Voordelen
 • Verwijdert 99.9% van de tandplak: Helpt tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.
 • Vermindert bloedend tandvlees tot 93% binnen vier weken: Verbetert de algehele gezondheid van het tandvlees.
 • 360° opzettip rotatie: Bereikt alle delen van de mond voor een grondige reiniging.
 • Tot 5x meer tandplakverwijdering rondom beugels: Ideaal voor mensen met orthodontische apparaten.
 • Groot afgesloten waterreservoir: Voorkomt onderbrekingen tijdens het flossen.
Nadelen
 • Niet draadloos: Maar bedenk wel, de constante stroomvoorziening garandeert ononderbroken werking zonder oplaadpauzes!
 • Vereist een stopcontact in de buurt van de wastafel: Dit is juist een kans om je badkamer opnieuw in te richten met stijl en functionaliteit in gedachten!

3. Waterpik WP-662

We kiezen de Waterpik WP-662 als beste waterflosser. Hij biedt echt alles wat je je wensen kan als het aankomt op kracht en effectiviteit, waarbij 1 minuut dagelijkse reiniging al voldoende is jouw gebit gezond te houden. Het model bevat een timer die de reinigingstijd aangeeft. 

Hij biedt 10 snelheden en 6 opzetstukken en dit alles maakt hem geschikt voor ieder type gebit, ook voor gevoelige tanden en tandvlees.

De puls modulatie zorgt voor maximale tandplakverwijdering en de hydro-pulse modus voor uitstekende tandvlees massage en doorbloeding. Ook daar waar standaard flossdraad niet kan komen.

waterpik-wp-662-vermogen-instellen

De WP-662 onderscheidt zich met zijn unieke puls modulatie techniek. Deze biedt twee modi: een krachtige Floss modus voor maximale plakverwijdering en een Hydro-Pulse Massage Modus ter verbetering van de tandvleesdoorbloeding en massage.

Het apparaat heeft een 360° roterende opzettip, waardoor je gemakkelijk alle hoeken van je mond bereikt.

Deze Waterpik is voorzien van hygiënische opbergruimte, zodat je de spuitstukjes kan bewaren in het apparaat. Zo raak je ze niet kwijt en heb je ze altijd bij de hand. Niks zo vervelend als dat je je tanden wilt flossen maar je kan het opzetstukje niet meer vinden.

waterpik-wp-662-opbergruimte

Verder is het waterreservoir super groot, namelijk 600 ml. Naast water kun je dit ook vullen met fris mondwater. Kost je dus ook geen extra tijd om je mond te spoelen na je flos- / poetsbeurt. Daarnaast helpt het grote reservoir dat je altijd genoeg water hebt voor jouw volledige flostbeurt.

waterpik-wp-662-waterreservoir
Wat zeggen andere gebruikers?
David2003 uit Rijnsburg – 1 november 2023 – op bol.com

“N prachtig schoon gebit.Dank zij dit geweldig apparaat.”

Gemiddeld 4,6 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Hij werkt op netstroom, wat als voordeel heeft dat je nooit stilstaat, maar als keerzijde dat hij niet bruikbaar is onder de douche. Is dat voor jou geen probleem, dan maak je met dit model een topkeuze als het aankomt op grondige reiniging.

Waterpik WP-662

84,00 99,99
Laatste update was op: november 28, 2023 5:13 pm

Beste waterflosser

9Expert Score
Conclusie

We kunnen deze Waterpik WP-662 waterflosser terecht een topmodel noemen. Of je nu een beugel, implantaten, kronen of bruggen hebt, een gebit dat gevoelig is of als nooit ergens last van hebt, deze waterflosser is geschikt voor iedereen. De 6 opzetstukken zorgen ervoor dat je iedere reinigingsbeurt perfect afstemt. De Plaque Seeker Tip zorgt voor extra tandplakverwijdering. Hij is overigens wat zwaarder met 1,1 kilo, maar dat is geen probleem want het zware gedeelte kun je simpelweg op de wastafel laten staan!

Voordelen
 • Efficiënte Plakverwijdering: Verwijdert effectief plak op moeilijk bereikbare plaatsen, waardoor het risico op tandvleesaandoeningen en gaatjes vermindert.
 • Geschikt voor Orthodontische Apparaten: Reinigt grondig rond beugels, kronen en implantaten, waarbij het behoud van de mondgezondheid tijdens orthodontische behandelingen wordt gegarandeerd.
 • 600 ml waterreservoir: je kunt dus wel blijven flossen zonder bij hoeven te vullen.
 • ermindering van Bloedend Tandvlees: Helpt bloedend tandvlees te verminderen en bevordert een gezonde tandvleesconditie.
 • Massage en Stimulatie van Tandvlees: Stimuleert de bloedcirculatie in het tandvlees, wat bijdraagt aan een sterk en gezond tandvlees.
 • Bestrijding van Slechte Adem: Vermindert slechte adem door bacteriën en voedselresten die zich ophopen in de mondholte te verwijderen.
Nadelen
 • Niet waterproof (werkt op netstroom)
 • Niet Draadloos: Hoewel de Waterpik niet draadloos is, garandeert dit een constante, krachtige prestatie zonder de zorgen van een lege batterij.

4. Braun Oral-B WaterJet + elektrische tandenborstel

Het beste floss apparaat met elektrische tandenborstel is de Braun Oral-B WaterJet + PRO700! Hier is waarom!

Ontdek de ultieme mondverzorging met de Braun Oral-B WaterJet + PRO 700. Dit apparaat combineert een krachtige monddouche met een geavanceerde elektrische tandenborstel.

De inbegrepen poetsdruksensor met trilsensor waarschuwt u bij te harde druk tijdens het poetsen, waardoor uw tandvlees beschermd blijft.

De handige timer, die elke 30 seconden afgaat, helpt u de aanbevolen poetstijd te volgen, wat resulteert in een consistente reiniging.

De meegeleverde accessoires, waaronder twee handvatten en zes borstels, zorgen voor een veelzijdige mondverzorgingservaring.

braun-oral-b-water-jet-pakket

Het is een alles in een mondverzorging pakket waar je een flosapparaat hebt en de oplaadstation voor je elektrische tandenborstel. De monddouche gebruikt netstroom en komt met 3 opzetstukken, verstelbaar puls vermogen,een groot waterreservoir van 600 ml!

braun-oral-b-waterjet-verstelbaar-vermogen
braun-oral-b-water-jet-werking

De elektrische tandenborstel is uitgerust met een 3D roterende en vibrerende poetstechniek, garandeert het een diepe en effectieve reiniging. De ingebouwde poetsdruksensor voorkomt te hard poetsen, terwijl de handige 30-seconden timer zorgt voor een gelijkmatige reiniging van je gehele gebit.

braun-oral-b-pro700-werking

Met twee handvatten en zes opzetborstels is het ideaal voor individueel of gezamenlijk gebruik. Kies voor een gezondere glimlach met de efficiëntie en het gemak van de Braun Oral-B WaterJet + PRO 700.

Wat zeggen andere gebruikers?
FredjeBestaatal uit Almere – 2 juli 2023 – op bol.com

“Werkt erg goed en prettig in gebruik. Enige minpuntje wat al vaker is genoemd is het slangetje naar de mondsproeier. Dat is wat stug en kan me voorstellen dat dat makkelijk stuk gaat”

Gemiddeld 4,6 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Dus wacht niet en haal deze complete mondverzorging set in huis!

Braun Oral-B WaterJet + PRO 700 - monddouche

84,99
Laatste update was op: november 28, 2023 5:13 pm

beste floss apparaat met elektrische tandenborstel

8.5Expert Score
Conclusie

De Braun Oral-B WaterJet + PRO 700 biedt een uitstekende balans tussen geavanceerde reinigingstechnologie en gebruiksgemak. Het is een ideale keuze voor iedereen die zijn mondgezondheid serieus neemt. Voor een prijs van 84,99 euro, met de optie van gratis retourneren, is het een waardevolle investering in uw dagelijkse welzijn. Wacht niet langer, verbeter uw mondhygiëne vandaag nog door de Braun Oral-B WaterJet + PRO 700 aan te schaffen.

Voordelen
 • <strong>3D poetstechnologie</strong>: Zorgt voor een grondige reiniging, verwijdert meer tandplak dan een standaard tandenborstel.
 • <strong>Poetsdruksensor</strong>: Beschermt uw tandvlees tegen te harde druk, voorkomt tandvleesschade.
 • <strong>Timerfunctie</strong>: Helpt bij het volgen van de aanbevolen poetstijd, bevordert een effectieve tandreiniging.
 • <strong>Lange batterijduur</strong>: Vermindert de frequentie van opladen, handig voor dagelijks gebruik.
 • <strong>Inclusief monddouche</strong>: Biedt een extra dimensie in mondhygiëne, ideaal voor het reinigen tussen tanden en onder de tandvleeslijn.
Nadelen
 • <strong>Geen smartfuncties</strong>: Hoewel het geen slimme technologieën bevat, biedt de efficiënte reiniging en gebruiksgemak een ongecompliceerde en doeltreffende ervaring.
 • <strong>Beperkte snelheidsopties</strong>: Met slechts één snelheidsoptie kan dit als een beperking gezien worden, maar het zorgt juist voor een eenvoudige en toegankelijke bediening, geschikt voor iedereen.

5. Waterpik WP-260

Maak kennis met deze vrolijke Waterpik WP-260, het beste flosapparaat voor kinderen. Dat komt niet alleen door de aantrekkelijke specificaties, maar ook door het vrolijke design. Hij is namelijk afgewerkt met wit en appeltgroen.

Bovendien ontvang je 20 stickers om dit model helemaal naar wens te personaliseren, super tof voor de kids! Welke sticker zal jouw kind kiezen? Dit helpt overigens ook mooi om de kinderen zover te krijgen het flossen in hun routine te krijgen.

waterpik-wp-260-stickers

Waarom dit verder zo’n goed model voor de jonkies is? Hij is eenvoudig instelbaar in 3 standen, van 0.7 tot 5.5 bar. Je kunt de stand dus mooi aanpassen die voor jouw kind fijn is. De Waterpik WP-260, specifiek ontworpen voor het melkgebit, is een must-have voor de dagelijkse mondverzorging van je kind.

waterpik-wp-260-vermogen-instellen

Dat maakt hem geschikt voor ieder type gebit, ook voor kinderen met een melktanden, beugels en zelfs kronen en implantaten. Met 1400 pulsaties per minuut zorgt hij voor een gezonder gebit met minder bloedend tandvlees.

waterpik-wp-260-opzetstukken
Deze opzetten stukken krijg je erbij!

De inhoud van het waterreservoir is 450 ml. Het gewicht is 0,8 kilo. Het waterreservoir is omkeerbaar voor als je hem netjes wilt opbergen. Dit model werkt op netstroom, dus hij is niet geschikt voor gebruik onder de douche. Voordeel is wel dat hij altijd klaar is voor gebruik en je niet zit met accu’s of batterijen die leeg zijn.

Wat zeggen andere gebruikers?
Lilly98 op bol.com

“zeer geschikt voor kinderen die pas een beugel hebben.”

Gemiddeld 3,8 / 5 sterren beoordeeld op bol.com!

Hieronder vind je de beste prijs.

Waterpik WP-260

89,85
Laatste update was op: november 28, 2023 5:13 pm

Beste flosapparaat voor kinderen

7.5Expert Score
Conclusie

Wij zijn wel te spreken over de Waterpik WP-260 Nano. Het aantrekkelijke design zal kinderen sneller motiveren om met de reiniging van het gebit aan de slag te gaan.

Met als leukste toevoeging dat ze hem met 20 stickers kunnen personaliseren. Hij is geschikt voor melkgebitten, maar ook na het wisselen van de tanden kan hij nog gebruikt worden. Zelfs wanneer zoon of dochter een beugel krijgt is hij prima in te zetten en zorgt hij ervoor dat bloedend tandvlees voorkomen wordt. En voor een frisse geur in de mond, wat voor veel kids in de pubertijd een goede reden is om ermee aan de slag te gaan!

Wacht niet langer, geef uw kind de gave van een gezonde glimlach – koop de Waterpik WP-260 vandaag nog!

Voordelen
 • Grondige Reiniging: Verwijdert effectief etensresten en bacteriën rond beugels en op moeilijk bereikbare plaatsen. Hiermee wordt de mondhygiëne verbeterd en het risico op tandbederf verminderd.
 • Waterreservoir 450 ml: altijd genoeg water dus.
 • Verstelbare Drukinstellingen: Geschikt voor gevoelig tandvlees en wisselende behoeften, wat zorgt voor comfort tijdens het reinigen.
 • Gebruik met Kraanwater of Mondspoelmiddel: Flexibiliteit in gebruik, wat bijdraagt aan een frissere adem en een betere mondgezondheid.
 • Ook voor melkgebit, beugels en kronen. Ideaal voor kinderen dus.
 • Kindvriendelijk Ontwerp met Stickers: Stimuleert kinderen om hun mondverzorging serieus te nemen op een leuke en interactieve manier.
Nadelen
 • Niet Draadloos: Dit kan gezien worden als een beperking in bewegingsvrijheid, maar het zorgt er ook voor dat het apparaat altijd gebruiksklaar is zonder zorgen over batterijduur.

Tips voor het kopen van het beste flosapparaat

Je wilt natuurlijk niet lachen als een boer met kiespijn nadat je onbedoeld een miskoop hebt gedaan. En bij Voeljegezond.nl kunnen we ons goed voorstellen dat je niet precies weet waar je op moet letten bij het vergelijken van de beste flosapparaten.

Ieder gebit is immers anders en daarom is het slim om met bepaalde opties rekening te houden alvorens je een aankoop doet. Hieronder hebben we daarom nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Waarom een flosapparaat?

Goede mondverzorging is sowieso belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je frisser ruikt, maar het kan je ook nog eens heel wat bezoekjes aan de tandarts schelen. De kans is bovendien groot dat die je wel eens heeft geadviseerd om regelmatig te flossen.

Niet alleen om etensresten te verwijderen, maar ook om hardnekkige tandplak of zelfs tandsteen te voorkomen. Nu kun je aan de slag gaan met flosdraad of losse ragertjes, maar het is veel handiger om een flosapparaat te gebruiken.

Easy to use en op termijn vaak zelfs ook nog eens voordeliger dan die alternatieve wegwerpproducten.

Flosmethode: lucht of water

Een flosapparaat maakt gebruik van een flosmethode op basis van water en/of lucht. Bij flossen met water komt er op hoge druk water uit het flosapparaat, waardoor je eenvoudiger vuil en bacteriën tussen de tanden verwijdert.

Bij sommige waterflossers is er een optie om mondwater toe te voegen voor een extra frisse smaak. Deze modellen worden ook wel monddouches genoemd. Erg efficiënt, maar het nadeel aan waterflossers is dat er wel wat spetters vrij kunnen komen.

Vind je dit vervelend, dan kies je beter voor een flosser op basis van lucht. Deze blaast vuil weg. Optioneel zou je wel een beetje water toe kunnen voegen. Dit zet zich om in wat kleinere druppels die vrijkomen, waardoor het minder spettert dan bij de waterflosser.

Aantal verschillende standen op flosapparaat

Veel flosapparaten zijn voorzien van 3 standen. Daarmee kun je de reiniging beter afstemmen op je gebit. Soms hebben ze zelfs een massage stand, waarmee je gevoelig en ontstoken tandvlees kunt behandelen. De meest luxe flosapparaten hebben zelfs tot wel 10 standen.

Kies je liever voor een budget aankoop, dan zal je het vaak met wat minder opties moeten doen. Als je echter zelden tot nooit last hebt van tandvlees en dergelijke, dan kan zo’n goedkoop flosapparaat overigens prima uitkomst bieden.

Inhoud waterreservoir en waterdruk

Wanneer er bij jouw flosbeurt water aan te pas komt dan zou je bij je aankoop rekening kunnen houden met de inhoud van het waterreservoir. Kleine flossers bieden zo’n 150 tot 200 ml inhoud, terwijl de grotere flossers oplopen tot 650 ml inhoud.

Daardoor hoef je het water minder vaak bij te vullen. Daarnaast bepaalt de waterdruk (in bar) de kracht van het spuitwater. Minimaal aanbevolen is 5,9 bar. Met 7 bar kies je voor maximale kracht.

Batterijduur flosapparaat

Voor een draadloos flosapparaat geldt: Hoe minder vaak je hoeft op te laden, hoe gemakkelijker uiteraard. Meestal gaan flosapparaten ongeveer een uur mee. Misschien vind je het ook belangrijk om rekening te houden met de oplaadtijd.

Het is in ieder geval handig dat een flosapparaat draadloos in gebruik is. Zo ben je maximaal wendbaar. De oplader wordt meegeleverd, vaak werkt dit aan de hand van USB. Er zijn overigens ook veilige modellen op netstroom verkrijgbaar (bedraad flosapparaat).

Hiermee sta je nooit stil, maar je moet wel zorgen dat je je in de buurt van een stopcontact bevindt.

Watercapaciteit en autonomie

D e watercapaciteit van een elektrisch flosapparaat is het volume water dat het reservoir kan bevatten. De autonomie verwijst naar hoe lang je kunt flossen met één volle tank.

Als je meerdere keren per dag wilt flossen of als er meerdere gebruikers in het huishouden zijn, wil je waarschijnlijk niet voortdurend het reservoir bijvullen. Een grotere tank betekent minder hervullingen, maar kan ook het apparaat groter en zwaarder maken.

Opzetstukken

Opzetstukken zijn verwisselbare mondstukken die op de flosapparaten kunnen worden bevestigd.

Verschillende opzetstukken bieden specifieke functies. Bijvoorbeeld:

 • Diepe reiniging: Deze hebben vaak draaiende borstels of speciale stralen om dieper tussen de tanden te reinigen.
 • Orthodontie: Specifiek ontworpen voor mensen met beugels. Ze helpen voedsel en plak rond de brackets en draden te verwijderen.
 • Tandvleesmassage: Ze helpen de bloedcirculatie in het tandvlees te stimuleren en kunnen helpen bij het verminderen van tandvleesontsteking.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Dit verwijst naar hoe lang een product naar verwachting zal meegaan en hoe goed het bestand is tegen dagelijks gebruik.

Goed gebouwde flosapparaten gaan niet alleen langer mee, maar ze kunnen ook consistenter en effectiever presteren. Zoek naar producten van gerenommeerde merken en let op materialen van hoge kwaliteit en positieve gebruikersrecensies over de duurzaamheid.

Mogelijkheid om mondwater te gebruiken

Sommige elektrische flosapparaten laten gebruikers mondwater toevoegen aan het reservoir voor een extra frisse ervaring en betere mondverzorging.

Het gebruik van mondwater kan extra bescherming bieden tegen bacteriën en een frisser gevoel geven. Als dit een functie is die je waardeert, zorg er dan voor dat het door de fabrikant wordt ondersteund, zodat het apparaat niet beschadigd raakt of de garantie verloren gaat.

Geluidsniveau

Dit verwijst naar hoeveel lawaai een apparaat maakt tijdens het gebruik. Een stil apparaat kan vooral nuttig zijn als je ’s morgens vroeg of ’s avonds laat flost en andere huisgenoten niet wilt storen. Hoewel geen enkel elektrisch flosapparaat volledig stil zal zijn, kunnen er aanzienlijke verschillen zijn tussen modellen.

Merken en prijzen van flosapparaten

Misschien had je van het merk Waterpik nog nooit eerder gehoord, maar dit is het toonaangevende merk als het aankomt op flosapparaten.

Daarnaast kenmerken modellen van onder meer Bintoi, Oral-B, Philips, Covr en Panasonic het aanbod. De prijzen variëren van zo’n €30 tot €100. De kostprijs is onder meer afhankelijk van het aantal standen, meegeleverde opzetstukken, de waterdruk en de inhoud van het waterreservoir.

Online flosapparaat kopen

We hopen dat onze flosapparaat tips en top 5 beste flosapparaten een glimlach op je gezicht hebben getoverd. Met de gevarieerde modellen zit er vast een tussen die goed bij je past. Bovendien blinken ze allen uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Snuffel ze nog eens door en ga voor een gezond gebit!

Veelgestelde vragen over flosapparaten

Wat is het voordeel van een elektrisch flosapparaat ten opzichte van traditioneel flossen?

Elektrische flosapparaten, vaak ook waterflossers genoemd, kunnen gemakkelijker tussen de tanden en onder de tandvleesrand schoonmaken. Ze kunnen effectiever zijn in het verwijderen van plak en voedselresten, vooral op plekken waar normaal flossen lastig is.

ijn elektrische flosapparaten geschikt voor mensen met beugels?

Ja, in feite zijn ze bijzonder geschikt voor mensen met beugels. Elektrische flosapparaten kunnen gemakkelijk rond de brackets en draden reinigen, wat traditioneel flossen bij een beugel kan bemoeilijken.

Kan een elektrisch flosapparaat tandvleesbloedingen veroorzaken?

Bij correct gebruik zijn elektrische flosapparaten zacht voor het tandvlees. Echter, als je te veel druk uitoefent of als het tandvlees al ontstoken is, kan er wat bloeding optreden. Bij regelmatig en correct gebruik kan het apparaat juist helpen tandvleesontstekingen te verminderen.

Hoe vaak moet ik mijn elektrisch flosapparaat reinigen en hoe doe ik dat?

Het wordt aanbevolen om na elk gebruik de waterreservoirs te legen en te spoelen. Eens per week moet je het grondig reinigen met een mild schoonmaakmiddel. Volg altijd de instructies van de fabrikant.

Kan ik mondwater in mijn elektrisch flosapparaat gebruiken?

Veel modellen staan het gebruik van mondwater toe, maar het is raadzaam om de handleiding van jouw specifieke apparaat te raadplegen. Na gebruik met mondwater, moet je het apparaat wel goed spoelen.

Is een elektrisch flosapparaat geschikt voor kinderen?

Ja, maar het is belangrijk dat kinderen onder supervisie van een volwassene het apparaat gebruiken en dat ze een model gebruiken dat geschikt is voor hun leeftijd en grootte van de mond.

Moet ik nog steeds traditioneel flossen als ik een elektrisch flosapparaat gebruik?

Een elektrisch flosapparaat kan een zeer effectief middel zijn, maar sommige tandartsen adviseren nog steeds om traditioneel flossen te combineren met het gebruik van een waterflosser voor de beste resultaten.

Wat als het water uit mijn elektrisch flosapparaat te koud of te warm aanvoelt?

Je kunt de temperatuur van het water aanpassen naar jouw voorkeur voordat je het apparaat vult. Sommige mensen geven de voorkeur aan lauw water, omdat dit comfortabeler is voor de tanden en het tandvlees.

Voeljegezond.nl
Logo