Beste flosapparaat van 2023
Hè bah, zo vervelend als er etensresten tussen je tanden zitten. Om nog maar niet te spreken over die tandplak die steeds hardnekkiger wordt. Nee, liever heb je een gezond gebit met een stralend witte lach. En daarvoor komt een flosapparaat goed van pas!
In dit artikel presenteren we je onze top 5 beste flosapparaten van het moment. Wat zijn de voordelen, nadelen en specificaties per model? Twijfel je nog waar je op moet letten bij het vinden van het beste flosapparaat voor jouw gebit? We geven je ook nog een aantal handige aankooptips.
Beste flosapparaten in 1 overzicht – Onze top 5!
Beste koop flosapparaat: Bintoi iSonic Black Series F600
We kiezen deze Bintoi iSonic Black Series F600 als beste koop flosapparaat, omdat hij super aantrekkelijk geprijsd is en je daar echt top specificaties voor terug krijgt. Dat begint al met het design, dat er strak uitziet en ook nog eens fijn in de hand ligt.
Je krijgt 4 opzetstukken meegeleverd, alsook een oplaadkabel met adapter. Je kunt dit Bintoi flosapparaat dus draadloos gebruiken. De batterij gaat tot zo’n 3 weken mee. Hij werkt op basis van water en heeft een waterreservoir van 300 ml. Je kunt hem veilig gebruiken onder de douche.
Dit model heeft 3 standen, namelijk de clean voor diepe reiniging, soft voor gevoelig tandvlees en gebitten met beugels en de massage functie voor tandvleesverzorging. Het verbetert de gezondheid van het tandvlees in slechts 2 weken. Kies jij voor deze fijne monddouche?
Bintoi® iSonic Black Series F600
Beste koop flosapparaat
Beste elektrische flosapparaat: Covr elektrische flosser
Zoek je een fijn flosapparaat? Deze Covr elektrische flosser is dé oplossing. Hij is met 217 gram super licht in gewicht en gaat na een oplaadbeurt van zo’n 2 uur wel 40 minuten mee. Gebruik hem voor de spiegel of onder de douche, want hij is waterdicht.
De inhoud van het waterreservoir is 230 ml. Hij is voorzien van 3 standen. De zachte modus heeft een lage waterdruk en is perfect voor mensen met gevoelige tanden, kinderen of beugeldragers. De standaardmodus is geschikt voor dagelijkse reiniging en dan heb je ook nog een super slimme stand voor grondige reiniging, waarbij hoge en lage waterdruk en het aantal pulsen elkaar afwisselen.
Bij je aankoop ontvang je 4 opzetstukken die allen 360 graden roteerbaar zijn. Tevens ontvang je een opbergzakje, zodat je hem overal eenvoudig mee naartoe neemt. Tel daar het ergonomische design en de aantrekkelijke prijs bij op en je kiest voor een gedegen elektrische flosser voor dagelijks gebruik.
Beste elektrische flosapparaat
Beste waterflosser: Waterpik WP-662
We kiezen de Waterpik WP-662 als beste waterflosser. Hij biedt echt alles wat je je wensen kan als het aankomt op kracht en effectiviteit, waarbij 1 minuut dagelijkse reiniging al voldoende is jouw gebit gezond te houden. Het model bevat een timer die de reinigingstijd aangeeft.
Hij biedt 10 snelheden en 6 opzetstukken en dit alles maakt hem geschikt voor ieder type gebit, ook voor gevoelige tanden en tandvlees. De puls modulatie zorgt voor maximale tandplakverwijdering en de hydro-pulse modus voor uitstekende tandvlees massage en doorbloeding. Ook daar waar standaard flossdraad niet kan komen.
Deze Waterpik is voorzien van hygiënische opbergruimte, zodat je de spuitstukjes kan bewaren in het apparaat. Verder is het waterreservoir super groot, namelijk 600 ml. Naast water kun je dit ook vullen met fris mondwater. Hij werkt op netstroom, wat als voordeel heeft dat je nooit stilstaat, maar als keerzijde dat hij niet bruikbaar is onder de douche. Is dat voor jou geen probleem, dan maak je met dit model een topkeuze als het aankomt op grondige reiniging.
Beste airflosser: AirFloss Pro Ultra + elektrische tandenborstel
Het beste airfloss apparaat is volgens ons de AirFloss Pro Ultra. Deze topper zorgt voor gezonder tandvlees binnen 2 weken. En dat doet hij niet alleen, maar samen met de elektrische tandenborstel van Philips. De combinatie-aankoop zorgt voor een stralende glimlach, dag in dag uit!
De elektrische tandenborstel is sonisch (vibrerend) en de airflosser bereikt alle plekjes die met de tandenborstel niet bereikbaar zijn. Hij werkt op basis van lucht, die vieze restjes in de mond wegblaast. Je kunt hem optioneel gebruiken in combinatie met wat water of zelfs mondwater. De AirFloss Ultraspuitkop zorgt ervoor dat de kracht in combinatie met microdruppeltechnologie maximaal zijn werk doet.
De airflosser is voorzien van 3 standen, waarbij je ook nog eens de keuze hebt tussen continu stoten of een enkele keer stoten. Je krijgt ook nog eens een handig reisetui met USB-reisoplader meegeleverd. Kies jij voor deze multifunctionele aankoop?
Philips DiamondClean 9000 HX8494/01
Beste airflosser
Beste flosapparaat kinderen: Waterpik WP-260
Maak kennis met deze vrolijke Waterpik WP-260, het beste flosapparaat voor kinderen. Dat komt niet alleen door de aantrekkelijke specificaties, maar ook door het vrolijke design. Hij is namelijk afgewerkt met wit en appeltjesgroen. Bovendien ontvang je 20 stickers om dit model helemaal naar wens te personaliseren, super tof voor de kids!
Waarom dit verder zo’n goed model voor de jonkies is? Hij is eenvoudig instelbaar in 3 standen, van 0.7 tot 5.5 bar. Dat maakt hem geschikt voor ieder type gebit, ook voor kinderen met een melktanden, beugels en zelfs kronen en implantaten. Met 1400 pulsaties per minuut zorgt hij voor een gezonder gebit met minder bloedend tandvlees.
De inhoud van het waterreservoir is 450 ml. Het gewicht is 0,8 kilo. Het waterreservoir is omkeerbaar voor als je hem netjes wilt opbergen. Dit model werkt op netstroom, dus hij is niet geschikt voor gebruik onder de douche. Voordeel daaraan is dat hij altijd klaar is voor gebruik.
Tips voor het kopen van het beste flosapparaat
Je wilt natuurlijk niet lachen als een boer met kiespijn nadat je onbedoeld een miskoop hebt gedaan. En bij Voeljegezond.nl kunnen we ons goed voorstellen dat je niet precies weet waar je op moet letten bij het vergelijken van flosapparaten. Ieder gebit is immers anders en daarom is het slim om met bepaalde opties rekening te houden alvorens je een aankoop doet. Hieronder hebben we daarom nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Waarom een flosapparaat?
Goede mondverzorging is sowieso belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je frisser ruikt, maar het kan je ook nog eens heel wat bezoekjes aan de tandarts schelen. De kans is bovendien groot dat die je wel eens heeft geadviseerd om regelmatig te flossen. Niet alleen om etensresten te verwijderen, maar ook om hardnekkige tandplak te voorkomen. Nu kun je aan de slag gaan met flosdraad of losse ragertjes, maar het is veel handiger om een flosapparaat te gebruiken. Easy to use en op termijn vaak zelfs ook nog eens voordeliger dan die alternatieve wegwerpproducten.
Flosmethode: lucht of water
Een flosapparaat maakt gebruik van een flosmethode op basis van water en/of lucht. Bij flossen met water komt er op hoge druk water uit het flosapparaat, waardoor je eenvoudiger vuil en bacteriën tussen de tanden verwijdert. Bij sommige waterflossers is er een optie om mondwater toe te voegen voor een extra frisse smaak. Deze modellen worden ook wel monddouches genoemd.
Erg efficiënt, maar het nadeel aan waterflossers is dat er wel wat spetters vrij kunnen komen. Vind je dit vervelend, dan kies je beter voor een flosser op basis van lucht. Deze blaast vuil weg. Optioneel zou je wel een beetje water toe kunnen voegen. Dit zet zich om in wat kleinere druppels die vrijkomen, waardoor het minder spettert dan bij de waterflosser.
Aantal standen op flosapparaat
Veel flosapparaten zijn voorzien van 3 standen. Daarmee kun je de reiniging beter afstemmen op je gebit. Soms hebben ze zelfs een massage stand, waarmee je gevoelig en ontstoken tandvlees kunt behandelen. De meest luxe flosapparaten hebben zelfs tot wel 10 standen. Kies je liever voor een budget aankoop, dan zal je het vaak met wat minder opties moeten doen. Als je echter zelden tot nooit last hebt van tandvlees en dergelijke, dan kan zo’n goedkoop flosapparaat overigens prima uitkomst bieden.
Inhoud waterreservoir en waterdruk
Wanneer er bij jouw flosbeurt water aan te pas komt dan zou je bij je aankoop rekening kunnen houden met de inhoud van het waterreservoir. Kleine flossers bieden zo’n 150 tot 200 ml inhoud, terwijl de grotere flossers oplopen tot 650 ml inhoud. Daardoor hoef je het water minder vaak bij te vullen. Daarnaast bepaalt de waterdruk (in bar) de kracht van het spuitwater. Minimaal aanbevolen is 5,9 bar. Met 7 bar kies je voor maximale kracht.
Batterijduur flosapparaat
Voor een draadloos flosapparaat geldt: Hoe minder vaak je hoeft op te laden, hoe gemakkelijker uiteraard. Meestal gaan flosapparaten ongeveer een uur mee. Misschien vind je het ook belangrijk om rekening te houden met de oplaadtijd. Het is in ieder geval handig dat een flosapparaat draadloos in gebruik is. Zo ben je maximaal wendbaar. De oplader wordt meegeleverd, vaak werkt dit aan de hand van USB. Er zijn overigens ook veilige modellen op netstroom verkrijgbaar (bedraad flosapparaat). Hiermee sta je nooit stil, maar je moet wel zorgen dat je je in de buurt van een stopcontact bevindt.
Merken en prijzen van flosapparaten
Misschien had je van het merk Waterpik nog nooit eerder gehoord, maar dit is het toonaangevende merk als het aankomt op flosapparaten. Daarnaast kenmerken modellen van onder meer Bintoi, Oral-B, Philips, Covr en Panasonic het aanbod. De prijzen variëren van zo’n €30 tot €100. De kostprijs is onder meer afhankelijk van het aantal standen, meegeleverde opzetstukken, de waterdruk en de inhoud van het waterreservoir.
Online flosapparaat kopen
We hopen dat onze flosapparaat tips en top 5 beste flosapparaten een glimlach op je gezicht hebben getoverd. Met de gevarieerde modellen zit er vast een tussen die goed bij je past. Bovendien blinken ze allen uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Snuffel ze nog eens door en ga voor een gezond gebit!