Beste synthetische dekbedden van 2023

Wil jij graag het allerbeste dekbed en wil je graag lekker warm blijven? Toch krijg je bij de meeste dekbedden een allergische reactie en wil je graag dat dit ophoud. Lekker slapen zonder vervelende allergische reacties, wie wilt dat nou niet? Een allergische reactie kan van niezen, tot uitslag of kriebels zijn. Niet ideaal als je lekker wilt kunnen slapen. Daarom bestaan er zoiets als synthetische dekbedden. Deze zijn gemaakt van synthetisch materiaal waardoor je geen last meer hebt van allergische reacties. Naast het feit dat synthetische dekbedden anti-allergisch zijn, zijn ze ook gemakkelijk te wassen en dus goed schoon te houden. Mocht dit je nog niet overtuigd hebben, dan is de prijs ook zeer aantrekkelijk! Die is namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de donzen dekbed varianten. In dit artikel willen we je dan ook uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van dit soort dekbedden en daarna een aantal van de beste synthetische dekbedden voor je uitlichten. Zo kun jij een goede keuze maken en heb jij straks het synthetisch dekbed dat het beste bij jou past.

Beste synthetische dekbedden in 1 overzicht – Onze top 5

Sleeptime Royal - Dekbed - Vierseizoenen - Synthetisch - 200 x 220 cm

Beste synthetische dekbed koop. Zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs

Winter warm Dekbed 200x200 Dormiluxe Soft

Beste voor in de winter. Kan ook in de droger

Wat is een synthetisch dekbed?

De naam synthetisch is een overkoepelende naam voor verschillende soorten dekbedvullingen. Hier zullen we later op terugkomen. Een synthetisch dekbed is dus niet gevuld met een natuurlijke vulling zoals dons of wol, maar juist met gefabriceerde vullingen. Dit is dan ook de reden dat het goedkoper is maar toch heel warm kan zijn in de nacht. Verder bestaat een dekbed uit twee delen, de tijk en de vulling. De tijk is anders verwoord, de hoes van de vulling. Die houdt alle vulling bij elkaar en is dan ook de buitenkant van het dekbed. Nu kunnen beide delen van synthetisch materiaal gemaakt worden. 

Levensduur van een synthetisch dekbed

Nu wordt er vaak gevraagd wat de levensduur is van een synthetisch dekbed. Mensen gaan er vaak vanuit dat dit niet al te best is aangezien het goedkoper is. Nu hoeft dit echt niet zo te zijn als je een goed synthetisch dekbed koopt. De levensduur van een synthetisch dekbed ligt dan ook tussen de 5 en 10 jaar. Natuurlijk ligt dit ook aan het onderhoud dat wordt gepleegd maar dit is een mooie leidraad om je aan te houden. 

Onderhoud van een synthetisch dekbed

Nu vraag je je misschien af hoe je een synthetisch dekbed onderhoud. Nu is dit één van de punten dat dit soort dekbed onderscheid van de anderen. Het is namelijk enorm eenvoudig schoon te houden. Je kunt het dekbed veelvuldig in de was gooien en is het af en toe goed om het even te luchten. Laat verder het dekbed zo lang mogelijk dubbelgeslagen aan het voeteneind liggen. Zo kan het vocht dat je in de nacht verliest mooi uit het dekbed en matras. Je kunt een synthetisch dekbed zelfs chemisch wassen.

Soorten vulling

Zoals eerder benoemd hebben synthetische dekbedden verschillende vullingen. Zo zijn er synthetische dekbedden die een polyester vezel vulling hebben, maar ook dekbedden met een microvezel vulling. Ook is er nog een polyester vulling met holle vezels. Deze hebben allemaal hun eigen eigenschappen die zijn gericht op bepaalde slaapwensen. 

Polyestervezel

De meest voorkomende vulling van synthetische dekbedden is polyestervezel vulling. Deze vezels zijn rond de halve centimeter in lengte en verder heel zacht en buigen gemakkelijk mee. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel licht en duurzaam. Deze polyestervezel vulling wordt dan ook vaak aangeraden bij een huisstofmijtallergie of als je een aandoening hebt aan de luchtwegen. Het nadeel van dit soort vulling is dat het weinig vocht opneemt. Wel zorgt dit ervoor dat je hem dus in de was kunt gooien. Verder houdt het je wel goed warm in de nacht als de tijk goed gevuld is met polyester vezel en is het daarnaast ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. 

Polyester holle vezel

Naast de gewone polyester vezel heb je ook nog polyester vezel dat hol is. Dit zijn eigenlijk gewone polyester vezels, maar het enige verschil is dat deze hol zijn van binnen. Dit zorgt ervoor dat de vezels een stuk minder wegen en het dekbed dus nog lichter maken. Verder hebben deze vezels vaak een siliconen laagje waardoor het water afstoot en je hem dus gemakkelijk kunt wassen en schoonhouden. Neemt dus niet echt vocht op in de nacht, maar is hierdoor wel goed te wassen. 

Microvezel

Microvezel is de laatste synthetische vulling waar we het met je over willen hebben. Microvezel wordt ook wel 3-D vezel genoemd. Dit soort vulling wordt op een speciale manier geproduceerd waardoor het een extra luxe en luchtig dekbed wordt. Je kunt synthetische dekbedden met een microvezel vulling wassen tot maar liefst 60 graden!

Voor- en nadelen van een synthetisch dekbed

Nu hebben synthetische dekbedden verschillende voor- en nadelen. We willen deze hieronder voor je onder elkaar zetten. We zullen beginnen met de voordelen, waarna we de nadelen zullen bespreken van dit soort dekbedden.

Voordelen

Allereerst zullen we met de voordelen beginnen. Altijd leuk om met de positieve dingen te beginnen. Per voordeel zullen we ook uitleggen wat dit voor jou kunnen betekenen.

Goedkoop

Allereerst zijn synthetische dekbedden zeer goedkoop in vergelijking met de dekbedden met een natuurlijke vulling. Toch geeft het genoeg warmte om je lekker warm te houden op het moment dat je lekker in dromenland bent. Op deze manier kan een goed dekbed betaalbaar zijn voor iedereen. Een groot voordeel dus voor de portemonnee.

Goed te onderhouden

Het tweede voordeel van een synthetisch dekbed dat we willen bespreken is het feit dat hij zeer goed te onderhouden is. Je kunt hem in de was gooien en zelfs chemisch reinigen. Hoewel je dit niet te vaak moet doen natuurlijk, is het wel allemaal mogelijk zonder dat je dekbed beschadigd. Geen gedoe meer bij een stomerij (wat ook weer geld kost) maar gewoon thuis in de wasmachine en daarna even goed laten uitdrogen en je kunt er weer tegenaan. Heerlijk slapen onder een echt schoon dekbed. Wie wilt dat nou niet? Deze dekbedden drogen overigens ook erg snel. Zo kun je het dekbed dezelfde dag nog weer gebruiken als je hem hebt gewassen.

Goede warmteregulatie

Ook hebben synthetische dekbedden een goede warmteregulatie. Deze dekbedden houden namelijk warmte wat minder goed vast. Hoewel dit in de winter misschien een nadeel kan zijn, is het in de zomer een echte uitkomst. Een synthetisch dekbed laat veel frisse lucht door, waardoor het de warmte goed kan afvoeren. 

Anti-allergie

Het laatste voordeel van deze dekbedden is dat het een anti-allergie werking heeft. Dit is omdat het van synthetisch materiaal is gemaakt en je dus geen last kan hebben van stof of dons allergieën. De tijk van synthetische dekbedden is vaak ook zo fijn geweven dat je geen last hebt van je allergie, mocht je hier last van hebben. 

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit soort dekbedden en deze zullen we hieronder voor je op een rijtje zetten. Zo heb je de synthetische dekbedden van alle kanten bekeken en kun jij de beste keuze maken tijdens jouw aankoop. 

Niet alle synthetische dekbedden zijn even warm

Het eerste nadeel waar we het met je over willen hebben is de warmte van de synthetische dekbedden. Deze is namelijk  niet altijd even warm. Hoewel dit wel verschilt per dekbed is het wel iets om naar te kijken. Ze houden namelijk niet heel goed de warmte vast. Daardoor heb je voor een goede warmte meer vulling nodig dan bij bijvoorbeeld een donzen of wollen dekbed. Zoals eerder benoemd kan dit in de winter een nadeel zijn maar in de zomer juist weer goed uitpakken. Bekijk dus goed waarvoor je het dekbed wilt gebruiken. 

Minder goede vochtregulatie

Naast het feit dat hij de warmte niet heel goed vasthoud is een synthetisch dekbed ook niet zo heel goed in het absorberen van vocht. De vulling neemt vocht slecht op waardoor het kan aanvoelen alsof je in een bezweet bed ligt. Wel iets om rekening mee te houden op het moment dat je van jezelf weet dat je veel transpireert in de nacht. 

Minder luxe uitstraling

Het laatste nadeel van een synthetisch dekbed is dat het een minder luxe uitstraling heeft dan bijvoorbeeld een zijde of donzen dekbed. Natuurlijk gaat het er in de praktijk voornamelijk omdat hij zijn werk doen en je warm houdt in de nacht. Toch begrijpen wij ook als het oog ook wat wilt. Mocht dit een belangrijk punt voor jou zijn, dan zul je daar ook iets meer voor moeten betalen helaas. 

Beste synthetische dekbedden van het moment

Nu jij weet wat een synthetisch dekbed is, hoe je hem goed kunt onderhouden en wat de voor- en nadelen zijn van dit soort dekbed, is het tijd om te kijken naar wat de beste synthetische dekbedden zijn. We zullen de beste koop uitlichten waarmee we ons richten op de beste prijs-kwaliteit verhouding, daarna de beste keuze als het gaat om een microvezel vulling en als laatste ook de beste keuze voor een polyestervezel vulling. Om het af te maken zullen we ook nog onderscheid maken in de beste dekbedden van synthetisch materiaal voor in de zomer en winter. Zo heb jij een compleet beeld en kun de beste keuze maken voor bij jou in de slaapkamer. 

Beste koop synthetische dekbed – Sleeptime Royal vier seizoenen dekbed

Voor de beste koop hebben we gekeken naar de beste kwaliteit voor de beste prijs. Als het hierom gaat dan komen we uit op het Sleeptime Royal vier seizoenen dekbed. Deze is zeer gewild en wordt vaak verkocht en ook nog eens goed beoordeeld door gebruikers.Verder is het dit dekbed van het merk Sleeptime geschikt voor alle vier de seizoenen en is het verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo weet je zeker dat het ook op jouw bed past. Zowel de tijk als de vulling is gemaakt van microvezel materiaal en heeft een witte kleur. Het is een wasbaar dekbed tot 40°C, die ook geschikt is om in de droger te doen.

Het Royal Sleeptime dekbed bestaat uit twee delen die je los kunt maken. Zo kun je de warmte regelen en aanpassen op de seizoenen. In de zomer een stukje koeler met één deel en in de winter lekker warm met de twee delen samen. Het vulgewicht van het eerste deel (voor in de zomer bij een dekbed van L200 X B220 cm) is 880 gram en in deel twee is het vulgewicht 1320 gram. Dat komt dus samen neer op een totaal vulgewicht van 2200 gram als je hem als winterdekbed gebruikt. het totale gewicht van dit dekbed is 5670 gram. Omdat het is gemaakt van microvezel, is het dus ook een anti-allergie dekbed. Een betaalbare prijs voor een stukje kwaliteit als het gaat om synthetische dekbedden.

Sleeptime Royal - Dekbed - Vierseizoenen - Synthetisch - 200 x 220 cm

53,95
Laatste update was op: maart 29, 2023 6:12 am

Beste synthetische dekbed koop. Zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs

7.5Expert Score
Conclusie

Kortom het Sleeptime Royal vier seizoenen dekbed is een zeer goede keuze als je een goed dekbed wilt voor een betaalbare prijs. Het houd je warm en is daarentegen ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Wel kan hij soms wat klammig aanvoelen. Wel is het voordeel dat het een vier seizoenen dekbed is en dat je dus gelijk klaar bent.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Voor alle 4 seizoenen
 • Anti-allergie
 • Geschikt voor in de droger
Nadelen
 • Maar te wassen tot 40°C
 • Minder warm dan natuurlijke vulling
 • Kan soms wat klammig aanvoelen

Beste synthetische dekbed met microvezel – Cinderalla Ambiend dekbed

Het volgende dekbed dat we willen bespreken is het beste synthetische dekbed met een microvezel vulling. Als dit het uitgangspunt is, komt het Cinderella Ambient 4 seizoenen dekbed het beste uit de test. Ook dit dekbed is weer verkrijgbaar in meerdere formaten en bestaat weer uit twee delen. Hierdoor kun je het dekbed weer afstemmen op de verschillende seizoenen. Zowel de tijk als de vulling is gemaakt van microvezel en werkt daarom anti-allergisch. Dit Cinderella dekbed kun je wassen tot maar liefst 60 graden en is daarom dus echt goed schoon te wassen. Het is een vrij soepel en zacht dekbed en dus warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast valt de prijs ook nog eens mee. Prima synthetisch dekbed dus.

Cinderella Ambient Dekbed - 4 seizoenen - Synthetisch - Tweepersoons - 200x200 cm

49,95
Laatste update was op: maart 29, 2023 6:12 am

Beste synthetische dekbed met een microvezel vulling

8.5Expert Score
Conclusie

Het Cinderella Ambient 4 seizoenen dekbed heeft een redelijke vochtregulatie, is wel betaalbaar, is ook wasbaar tot maar liefst 60 graden en is anti allergisch. Verder is die in meerdere maten te krijgen en zit er dus altijd de juiste maat bij.

Voordelen
 • Voor alle seizoenen te gebruiken
 • Verkrijgbaar in meerder formaten
 • Wasbaar tot 60 graden
 • Betaalbare prijs
 • Anti-allergie
Nadelen
 • Redelijke vochtregulatie
 • Minder warm dan natuurlijke vulling

Beste synthetische dekbed met polyestervezel – Snoozing Norway dekbed

Zoals je weet zijn er ook dekbedden met een polyester vezel vulling. Het dekbed dat het beste uit de test komt is de Snoozing Norway. Ook dit dekbed is weer opgedeeld in twee delen en is daarmee geschikt voor ieder seizoen. De tijk is wel van microvezel gemaakt maar de vulling is van polyester vezel gemaakt. Het voelt zacht en soepel aan en is ook te wassen tot 60 graden en ook nog eens in de droger te stoppen. Zo ben je snel klaar met het schoonmaken van jouw dekbed en kun je er dezelfde nacht weer onder slapen.  Het dekbed is in banen gestikt en daarnaast ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie

Snoozing Norway - Synthetisch - 4-seizoenen dekbed - Tweepersoons - 200x200 cm - Wit

129,95
Laatste update was op: maart 29, 2023 6:12 am

Beste synthetische dekbed met een polyester vulling

8Expert Score
Conclusie

Het Snoozing Norway dekbed is een wat zwaarder polyestervezel dekbed die zacht en soepel aanvoelt. Verder kun je hem goed schoonhouden doordat je hem op 60 graden kunt wassen en in de droger kunt doen.

Voordelen
 • Wassen tot 60 graden
 • Kan in de droger
 • Ideaal tegen huisstofmijtallergie
 • Voelt zacht en soepel aan
Nadelen
 • Zwaarder materiaal
 • Minder warm dan vulling met een natuurlijke materiaal.
 • Vochtregulatie niet optimaal

Beste synthetische dekbed voor in de zomer – Dusk Till Dawn zomer dekbed

Als het gaat om een synthetisch dekbed voor in de zomer, dan ben je op zoek naar een dekbed dat luchtig is, lekker licht is en zacht is. Als we het over zo’n dekbed hebben dan hebben we het over het Dusk Till Dawn zomer dekbed. De tijk is gemaakt van 100% katoen en gevuld met synthetische vulling. Een leuk en tegelijkertijd ook geruststellend weetje over dit dekbed is dat het een keurmerk heeft. Namelijk het OEKO-TEX 100 keurmerk. Dit wil zeggen dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt tijdens de productie van die dekbed. Het dekbed is anti-allergisch en ook echt licht van gewicht. Je kunt het Dusk Till Dawn dekbed wassen tot 60 graden om hem echt goed schoon te krijgen. Ook is het nog eens erg betaalbaar en krijg je er een draagtas bij om gemakkelijk te kunnen vervoeren. Wat betreft garantie krijg je 5 jaar op fabricagefouten. Dit dekbed is in meerdere formaten verkrijgbaar om het op jouw situatie af te stemmen. Kortom, een betaalbaar synthetisch dekbed voor in de zomer

Dusk till Dawn Zomer Dekbed Synthetisch - 200x220cm

39,95
Laatste update was op: maart 29, 2023 6:12 am

Beste voor in de zomer

7.5Expert Score
Conclusie

Het Dusk Till Dawn dekbed is een echt dekbed voor in de zomer. Hij is lekker luchtig en voelt zacht en soepel aan. Ideaal voor in de zomer. Verder kun je hem goed schoonhouden doordat je hem op 60 graden kunt wassen en zijn er geen schadelijke stoffen in dit dekbed gebruikt. Kortom, de beste voor de zomer.

Voordelen
 • OEKO-TEX 100 keurmerk
 • Geen schadelijke chemicaliën gebruikt
 • Wasbaar tot 60 graden
 • Anti-allergie
 • P5 jaar garantie op fabricagefouten
Nadelen
 • Alleen in de zomer te gebruiken
 • Niet volledig synthetisch

Beste synthetische dekbed voor in de winter – Dormiluxe winter warm dekbed

Het laatste dekbed dat we willen bespreken is het beste synthetische dekbed voor in de winter. We hebben gekeken naar een dekbed dat je lekker warm kan houden in de koude wintermaanden en toch OEKO-TEX 100 keurmerk is. Het beste synthetische dekbed voor in de winter is dan ook het Dormiluxe Winter warm dekbed. Een zacht dekbed dat een is te wassen tot 60 gradenGemakkelijk te onderhouden dus en lekker zacht om s’nachts onder te liggen. Ook kun je dit dekbed in de droger doen om extra snel weer onder je warme dekbed te liggen. Sterker nog, als je het goed timed dan kun je de extra warmte van de droger ook nog eens hebben. De tijk is gemaakt van microvezel en heeft een softe en holle synthetische vezel vulling. Net als alle andere synthetische dekbedden is ook deze anti-allergisch.

Winter warm Dekbed 200x200 Dormiluxe Soft

47,50
Laatste update was op: maart 29, 2023 6:12 am

Beste voor in de winter. Kan ook in de droger

8Expert Score
Conclusie

Het Dormiluxe winter warm dekbed zorgt er, zoals de naam al verklapt, dat je lekker warm blijft in de winter. Hij is bestand tegen de winterkou en is ook nog eens te wassen tot 60 graden. Zo houd je het dekbed gemakkelijk goed schoon en lig je altijd in een lekker fris bed.

Voordelen
 • Extra licht dekbed
 • Extra warm voor in de winter
 • Anti-allergie
 • Wasbaar tot 60 graden
 • Kan in de droger
Nadelen
 • Voornamelijk voor in de winter
 • Geen draagtas

Welk synthetische dekbed kopen?

Zo, dat zijn de 5 beste synthetische dekbedden die allemaal weer uitblinken op verschillende vlakken. Nu is het natuurlijk aan jou om de beste te kiezen voor jou. Dat is namelijk per persoon en situatie verschillend. Wil je een dekbed die zich specifiek richt op de winter zomer? Of heb je liever een dekbed die je in alle vier de seizoenen kunt gebruiken? Hierboven vind je de beste keuze. Verder kan het natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar een synthetisch dekbed met een bepaalde vulling of je op een bepaalde warmte kunt wassen. Kijk hierboven nog eens naar de dekbedden en ga na welk synthetische dekbed het beste bij jou past.

Mocht je nog vragen hebben, of je hebt nog een opmerking, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

Nog 1 keer onze Synthetische dekbedden top 5

Sleeptime Royal - Dekbed - Vierseizoenen - Synthetisch - 200 x 220 cm

Beste synthetische dekbed koop. Zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs

Winter warm Dekbed 200x200 Dormiluxe Soft

Beste voor in de winter. Kan ook in de droger
Voeljegezond.nl
Logo