Beste crosstrainer van 2024

Laatst geupdate op januari 10, 2023 by Voeljegezond.nl

Crosstrainers behoren tot de populairste fitnessapparaten voor thuis. En dat is niet voor niets, want met dit handige toestel train je je hele lichaam. Conditie, spieropbouw, afvallen, met de beste crosstrainers in deze top 5 bereik je je persoonlijke doelen.

Het aanbod crosstrainers is groot en daarom hebben we voor jou een gevarieerde selectie gemaakt waarin je de beste crosstrainer vindt die past bij jou als gebruiker. Ontdek je favoriet en lees afsluitend onze handige koopgids met tips over waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer.

Beste crosstrainers in 1 overzicht – onze top 5!

Bowflex Max Trainer M8i

Beste crosstrainer voor de professional

Beste koop crosstrainer: Focus Fitness Senator

Als beste koop crosstrainer kiezen we de Focus Fitness Senator. Dit front driven model is perfect voor het opbouwen van conditie, het verbranden van calorieën en het trainen van spieren. Een multifunctioneel apparaat met extra handvaten naast de display, zodat je zelf kiest of je je handen meebeweegt of focus legt op beentraining.

Hij heeft 12 trainingsprogramma’s en 32 trainingslevels. Het ergonomisch design zorgt ervoor dat je zo min mogelijk belast wordt. Hij wordt aangedreven door een V-belt, wat er voor zorgt dat dit apparaat fluisterstil is. 

De afmetingen zijn 149x42x88 cm. Dat is relatief klein, waardoor die ook in wat smallere ruimtes past. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kilo. Met deze Focus Fitness Senator kies je voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je meer weten over deze crosstrainer? Bekijk dan ook eens onze Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer review.

Crosstrainer Focus Fitness Senator iPlus - Front driven - incl. tablethouder en bluetooth

699,00 1.125,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:44 am

Beste koop crosstrainer

8Expert Score
Conclusie

Deze Focus Fitness crosstrainer is eenvoudig te bedienen. Met groot gebruiksgemak en veel keuzes qua instellingen pas je je training perfect aan op je wensen en doelen. Je kunt ook trainen op wattage, waardoor je hem tevens voor revalidatie kunt gebruiken. Hierbij stelt de crosstrainer automatisch de weerstand voor je in, zodat je nooit over je grenzen gaat.

Voordelen
 • 12 trainingsprogramma’s + 32 trainingslevels
 • Ergonomisch design met extra handvaten
 • Fluisterstil
 • Trainen op wattage
 • Ideale prijs-kwaliteit
Nadelen
 • Niet inklapbaar

Beste crosstrainer voor professional: Bowflex Max Trainer M8i

De beste professionele crosstrainer is volgens ons de Bowflex Max Trainer M8i. Een duidelijke winnaar die alles biedt wat je je wensen kan. Hij heeft maar liefst 20 weerstandsniveaus. Het maximale gebruikersgewicht is 136 kilo, de gebruikerslengte 210 centimeter. Hij is voorzien van een tweede paar handvaten.

Het is een front driven crosstrainer die zowel geschikt is voor standaard cardiotraining als high intensity interval training. Hiermee verbrand je extra snel calorieën en geef je je conditie een boost. Vervoer deze 68 kilo wegende crosstrainer via transportwielen.
Op de display lees je de belangrijkste gegevens af, alsook de hartslag en aantal slagen per minuut. Optioneel maak je gebruik van een Bowflex hartslagband. En jij niet alleen, want maar liefst 4 personen kunnen via bluetooth verbinden met de Max Trainer app. Kortom, een professioneel fitnessapparaat voor het hele gezin, dat met 3 jaar garantie! Mocht je meer willen weten over deze crosstrainer, lees dan ook onze Bowflex Max Trainer M8i review.

Bowflex Max Trainer M8i

1.899,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:44 am

Beste crosstrainer voor de professional

9Expert Score
Conclusie

Met deze Bowflex crosstrainer haal je het maximale uit je trainingen. Rustig trainen of in hoge snelheid, die keuze is aan jou. Op basis van eerdere resultaten stel je je trainingen perfect in. Tevens kun je trainen op hartslagzones om specifieke doelen te bereiken. Met de vele opties en weerstandsniveaus kun je met dit topmodel zeker vooruit!

Voordelen
 • 20 weerstandsniveaus
 • Ook voor high intensity interval training
 • Trainen met hartslagband
 • Voor 4 personen te verbinden met training app
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Prijzig

Beste opvouwbare crosstrainer: VirtuFit iConsole FDR 2.1

Weinig ruimte maar toch trainen met jouw eigen crosstrainer? Kies dan voor de VirtuFit iConsole FDR 2.1. Dit model is namelijk opvouwbaar! Daarnaast is hij gemakkelijk te monteren, zodat je snel aan je work-outs kunt beginnen.

Met deze VirtuFit crosstrainer krijg je toegang tot 12 voorgeprogrammeerde programma’s, 4 gebruikersprogramma’s, 4 hartslagprogramma’s, wattage programma, body fat programma en een recovery test. Daar kun je dus wel even mee vooruit! Bovendien kun je hem ook handmatig instellen op maar liefst 32 weerstandniveaus.

Alsof dit alles nog niet genoeg is kun je hem ook verbinden met de gratis app Kinomap. Dit is een applicatie die landschappen laat zien wanneer je bezig bent. Zo heb je dus het idee dat je in de bergen bent, of misschien wel in een bos. Op welke virtuele prachtige locatie voer jij jouw training uit?

Crosstrainer - VirtuFit iConsole FDR 2.1 Ergometer

Laatste update was op: februari 26, 2024 9:44 am

Beste opvouwbare crosstrainer

7Expert Score
Conclusie

Wat zoek je in een crosstrainer? Opvouwbaar, veel programma’s en een gevoel waarbij je aan het sporten bent in een prachtige omgeving? Dan is deze VirtuFit iConsole FDR 2.1 het perfecte model voor je. Of je nu vet wilt verbranden, conditie wilt verbeteren of wilt trainen op herstel, je past je trainingen helemaal naar wens aan. Na gebruik berg je hem gemakkelijk op.

Voordelen
 • 32 weerstandsniveaus
 • Extreem veel work-out opties
 • Verbinden met Kinomap voor landschappen op display
 • Opvouwbaar model
 • 3 jaar garantie

Beste crosstrainer voor thuis: VirtuFit CTR 3.0i

Zoek je een basismodel crosstrainer voor thuisgebruik, dan behoort de VirtuFit CTR 3.0i tot de beste aankopen. Met een scherpe aankoopprijs voor tal van functies breng je je trainingen tot een groot succes. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilo, de maximale gebruikerslengte 205 cm. De paslengte is 43,5 cm.

Hij is voorzien van anti-slip pedalen en verstelbare voetsteunen. Zo stel je hem in op jou als gebruiker. Wil je hem verplaatsen? Dat gaat gemakkelijk via de transportwielen. Op de display lees je bovendien alle belangrijke informatie af. 

Met 32 weerstandsniveaus stel je hem naar wens in. Bovendien heeft hij 12 programma’s. Hartslagmeting kan via de handsensoren of via een borstband. Hij is compatibel met je smartphone via bluetooth. Zo verbind je een fitness app of de Kinomap app voor prachtige landschappen op de display. Je krijgt 3 jaar garantie op deze VirtuFit.

Crosstrainer - VirtuFit CTR 3.0i Ergometer

699,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:44 am

Beste crosstrainer voor thuis

8Expert Score
Conclusie

Na het kopen van een crosstrainer wil je wellicht graag snel aan de slag. Deze VirtuFit CTR 3.0i staat tot je dienst. In zo’n 45 minuten heb je hem ready to work-out! Je staat stevig op dit apparaat en stelt hem helemaal in op basis van jouw lichaam. Plaats je bidon in de bidonhouder, koppel bluetooth en ga thuis voor de meest effectieve training.

Voordelen
 • 32 weerstandsniveaus + 12 programma’s
 • Koppelen met bluetooth
 • Verstelbare anti-slip pedalen
 • Groot gebruiksgemak, zowel qua installeren als instellen
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Niet opvouwbaar
 • Geen verstelbare paslengte

Beste crosstrainer voor beginner: VirtuFit CTR 2.1

Zoek je een gebruiksvriendelijk fitnessapparaat waarmee je je hele lichaam kan trainen, zonder allerlei moeilijke instellingen te moeten doen? Overweeg de VirtuFit CTR 2.1. Na installatie druk je op start, stel je de weerstand in en kun je direct aan de slag!

Rustig of hard trainen? Dat kan beide. Je beschikt namelijk over 32 niveaus en 24 programma’s. Optioneel kun je dus kiezen voor een afgestemde conditietraining of juist de focus leggen op calorieverbranding. Je koppelt de Fit Hi Way app om je trainingsgegevens bij te houden.
De afmetingen zijn 133x61x165 cm. Het belastbaar gewicht is 150 kilo, het apparaat zelf weegt slechts 41 kilo. Leuke bijkomstigheid aan deze crosstrainer is het strakke design met felgele afwerkingen. Zo geef je meteen wat meer kleur aan jouw fitnessruimte. Je ontvangt 3 jaar garantie op deze fijne crosstrainer. Wil je meer weten over deze crosstrainer? Bekijk dan ook onze VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer Review.

7.5Expert Score
Conclusie

Deze crosstrainer voor beginners blinkt uit in gebruiksgemak. We raden je aan om bij de eerste keer gebruik al je gegevens vast te leggen in het gebruikersprogramma, zoals gewicht en lengte. Deze informatie sla je op, zodat je de volgende keer dat je gaat trainen direct je gegevens in kunt laden. Op die manier berekent de crosstrainer automatisch hoeveel calorieën je verbrandt op basis van jouw lichaam. Door de training app te koppelen heb je bovendien altijd inzicht in je resultaten. Wordt dit jouw nieuwe crosstrainer?

Voordelen
 • 32 weerstandsniveaus, 24 programma’s
 • Gebruikersprofiel vastleggen en met 1 druk op de knop inladen
 • Koppelen met Fit Hi Way app
 • Belastbaar gewicht tot 150 kilo
 • Groot gebruiksgemak
Nadelen
 • Niet opvouwbaar
 • Geen wattage training

Koopgids: crosstrainers vergelijken

In onze top 5 ontdekte je een gevarieerd aanbod met crosstrainers voor verschillende typen gebruikers. Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het crosstrainer vergelijken? We geven je nog een aantal waardevolle tips die je helpen bij het maken van je keuze.

Rear driven of front driven crosstrainer

Een van de belangrijkste keuzes bij het kiezen van de beste crosstrainer voor jou, is of je kiest voor een rear driven of front driven model.

Rear driven crosstrainer:

Het vliegwiel zit aan de achterkant. Met dit model maak je meer verticale bewegingen, het meest vergelijkbaar met hardlopen of wandelen. Dit is de beste keuze voor iedereen die op rustig niveau wil trainen of wanneer je wil herstellen van een blessure of last hebt van je gewrichten.

Front driven crosstrainer:

Het vliegwiel zit aan de voorkant. Deze modellen zijn vaak wat zwaarder en de paslengte is wat langer, waardoor de beweging meer verticaal is. Dit kun je het beste vergelijken met traplopen. Trainingen met front driven crosstrainers zijn hierdoor wat zwaarder en zijn de beste keuze voor iedereen die in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk calorieën wil verbranden.

Daarnaast zijn er qua model nog meer keuzes te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een ergometer crosstrainer (meestal rear driven) dan kun je het wattage zeer nauwkeurig instellen. Hierdoor zijn ze perfect voor revalideren, omdat je nooit over je grenzen heen gaat. De crosstrainer past namelijk de weerstand automatisch aan jouw resultaten aan.

Een elliptical trainer crosstrainer heeft een tweede paar handvaten naast de display, waardoor je meer focus kunt leggen op het alleen trainen van je benen.

Weerstandsniveaus en programma’s

Iedere crosstrainer is voorzien van weerstandsniveaus, waarmee je de zwaarte van je training afstelt. Hoe hoger de niveaus oplopen, hoe beter je de training aan kunt passen op je wensen. Ook hebben ze meestal vooraf ingestelde programma’s. Hiermee kun je een bepaalde work-out volgen. Handig, want dan hoef je zelf niet meer na te denken over hoe je je training inricht.

Display van de crosstrainer

Iedere crosstrainer is voorzien van een display, de ene wat luxer dan de andere. Zo heeft de ene touchscreen terwijl je de andere met losse knoppen bedient. Het is maar net wat hier je voorkeur in geniet. Standaard lees je op de display afstand, snelheid, tijd en calorieën af, maar vaak heb je ook een optie tot hartslagmeting. Hiervoor moeten de handvaten voorzien zijn van ingebouwde hartslagmeters. We raden deze functie aan, omdat je zo gemakkelijker op hartslagzones kunt trainen.

Compatibiliteit met smartphone

Tegenwoordig kun je de meeste crosstrainers verbinden met je smartphone. Op die manier kun je resultaten automatisch laten bijhouden in een fitness app. Ook kun je bij sommige luxe crosstrainers zelfs films en series afspelen op de display. Zeker wanneer je de crosstrainer veel gebruikt kan dit een voordeel zijn, maar niet iedereen heeft hier behoefte aan natuurlijk.

Afmetingen en capaciteit

Bij de afmetingen is het enerzijds belangrijk om te letten op de maximale gebruikerslengte. De meeste crosstrainers zijn geschikt voor personen tot 2 meter. Ben je langer? Houd er dan zeker rekening mee dat het apparaat voor jou toereikend is. Dit geldt overigens ook voor gewicht, bij meer dan 100 kilo raden we je aan om te letten op het maximale gebruikersgewicht.

Daarnaast kijk je natuurlijk naar de algehele afmetingen. Past de crosstrainer op de plek waar je hem wil neerzetten? Als je weinig ruimte hebt dan raden we je aan om eens te kijken naar de inklapbare crosstrainers. Deze berg je eenvoudig op na gebruik.

De beste crosstrainer kopen

Bij het kopen van een crosstrainer kom je er al snel achter dat de prijzen flink uiteenlopen. Er zijn modellen van €300 tot €800 op de markt, maar ook professionele modellen die richting de €2500 gaan. Uiteindelijk is het een kwestie van de beste crosstrainer vinden die aansluit bij jouw wensen, doelen en mate van gebruik.

Snuffel nog eens door onze top 5, met die beste crosstrainers weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor uitstekende kwaliteit. Overweeg je om te kiezen voor een ander fitnessapparaat, of wil je er meerdere aanschaffen en een complete cardio thuisgym installeren? Lees dan ook zeker onze artikelen over de beste loopband, beste roeitrainer, beste spinningfietsen en beste hometrainer.

Voeljegezond.nl
Logo