Beste boxspring van 2023

Laatst geupdate op juli 17, 2023 by Voeljegezond.nl

Wil jij graag lekker kunnen slapen, heb je al een matras en hoofdkussen en wil je graag de beste boxspring die er is? Of ben je op zoek naar de beste boxspring die ook betaalbaar is maar wel van een degelijke kwaliteit is? Misschien ben je op zoek naar een bepaald merk boxsping of een bepaalde soort.

Een nieuwe boxspring aankoop is erg persoonlijk en daarom bespreken we in dit artikel wat een boxspring eigenlijk is, welke soorten boxsprings er zijn wat de beste boxspring merken zijn die je kunt kopen en welke per soort het beste uit de test komen.

Zo kun jij een boxspring uitkiezen die helemaal bij jou past en voor jou het beste is. Want wat voor de ene persoon de beste boxspring is, hoeft voor de ander natuurlijk niet zo te zijn. Ook zullen we in dit artikel bespreken waar je op moet letten tijdens het kopen van een boxspring voor jou.

Beste boxsprings in 1 overzicht – Onze top 6

Drôme Comforta Boxspringset

Onze beste koop - Goede prijs-kwaliteit verhouding

Novio Boxspring

Beste vlakke boxspring

Elektrische Boxspring President

Beste elektrische boxspring

Boxspring Flanny compleet

Beste massieve boxspring

Boxspring Bravo

Beste goedkope boxspring

Wat is een boxspring eigenlijk?

Voor we ingaan op welke soorten boxspring er allemaal zijn is het eerst goed om eens te kijken naar wat een boxspring eigenlijk is? Zo is in ieder geval duidelijk waar we het precies over hebben. Kort gezegd is een boxspring eigenlijk een onderlaag van het matras met veren.

Dit is dan ook niet het verwerkt in het matras zelf maar ligt onder het matras. Het matras komt dus bovenop deze laag te liggen. Boxspring is een engels woord die letterlijk vertaald bak met veren betekent. Eigenlijk is dit het ook, een laag volgestopt met veren die ervoor zorgt dat je extra comfort ervaart tijdens het slapen. 

Voor- en nadelen van een boxspring?

Nu weet je wat een boxspring is en horen we je al denken, “leuk en aardig, maar wat zijn de voor- en nadelen dan van een boxspring?”. Een hele logische vraag natuurlijk. 

Voordelen

 • Het grote voordeel van een boxspring is dan ook dat je zoals eerder benoemd extra comfort ervaart. De veren in een boxspring zorgen dat jij slaapt als een roosje. De veren zorgen er namelijk voor dat het lijkt alsof je een extra zacht matras hebt. Je hebt dus niet alleen het comfort vanuit het matras zelf, maar ook nog eens vanuit de boxspring. Dubbel ligcomfort dus!
 • Daar komt nog eens bij dat door de open verenstructuur van een boxspring de luchtcirculatie vergroot wordt. Dit zorgt ervoor dat je matras ook beter ventileert en het vocht beter kan afvoeren. Ook zorgt dit voor de juiste temperatuur. 
 • Verder zorgt een boxspring er ook voor dat het matras wordt verhoogd. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker om in en uit het bed te stappen. Nooit meer een halve workout met het in of uitstappen van het bed.

Nadelen 

Zo zit er aan ieder voordeel een nadeel en heeft een boxspring ook nadelen, eerlijk is eerlijk. 

 • Zo zou een nadeel kunnen zijn dat de bekleding van een boxspring wat lastiger schoon te houden is. Dit komt omdat je de bekleding er niet zomaar vanaf kunt halen. Voor mensen met een huisstofmijt allergie zou dit een probleem kunnen zijn. Natuurlijk valt dit op te lossen door een kunststof bekleding te kiezen. 
 • Een ander nadeel die eigenlijk een beetje overeenkomt met de vorige is dat het lastig is om vlekken en vegen te verwijderen. 
 • Een boxspring is vrij massief en zeker in een kleine kamer zou dit een probleem kunnen zijn. Je moet dus wel de ruimte hebben voor een boxspring in je slaapkamer. Je zou kunnen zeggen dat een boxspring vrij lomp is. 

Soorten boxspring

Nu je weet wat een boxspring is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn zullen we eens gaan kijken naar welke soorten er eigenlijk zijn. Zo zijn er drie verschillende soorten boxsprings te onderscheiden, de vlakke, elektrische en scandinavische boxspring. Hoewel deze laatste wel weer overeenkomt met de eerste twee.

Vlakke

Met een vlakke boxspring wordt eigenlijk bedoeld dat het een boxspring is die je niet kunt verstellen. Het is een vlakke onderlaag voor onder het matras die voor extra comfort zorgt maar verder niet versteld kan worden in een bepaalde hoek of iets. Kortom, het frame met daarin de bak met veren erin. 

Elektrische

De volgende soort boxspring is de elektrische boxspring. Dit zijn boxsprings die je kunt verstellen in hoek. Mocht je het bijvoorbeeld fijn vinden om nog even te lezen voor het slapen gaan dan kun je het bed altijd even voor de helft rechtop zetten zodat je rechtop zit en comfortabel kunt lezen.

Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat je het hoofdeinde net wat hoger wilt omdat je dat lekker vindt liggen, dan is dit ook mogelijk. Kortom, een elektrisch verstelbare boxspring kun je verstellen in hoogte en hoek.

Scandinavische 

Hoewel een scandinavische boxspring niet per se anders is in mogelijkheden willen we hem toch even benoemen. Dit soort boxsprings kunnen namelijk zowel vlak als elektrisch zijn. Echter is het verschil dat scandinavische de echte toppers zijn als het gaat om kwaliteit en comfort. Deze bevatten namelijk extra comfort lagen om het ligcomfort nog meer te verhogen. 

Massieve boxspring

Zoals het woord eigenlijk al een beetje verklapt zijn massieve boxsprings massief. Hier zitten dus veren of andere demping in. Hoewel een het er wel voor zorgt dat het matras een stuk hoger ligt zorgen de meeste massieve boxsprings niet voor heel veel comfort, daarom is het van belang om een goed matras te hebben bij dit soort boxsprings. 

Waarop letten bij het kopen van een boxspring?

Zo, je bent ondertussen helemaal op de hoogte wat een boxspring precies is, wat de voor- en nadelen zijn en welke soorten er allemaal op de markt zijn. Nu ben jij waarschijnlijk op zoek naar welke boxspring jij het beste kunt kopen en willen we je daar goed bij helpen. Daarom gaan we voor we ingaan op de beste boxsprings zelf eens kijken op welke punten jij moet letten tijdens het kopen van een boxspring. 

Kern van een boxspring

Het eerste punt waarop je moet letten bij de aanschaf van een boxspring is de kern. De kern kan namelijk uit verschillende soorten materialen bestaan. Namelijk bonellveren, pocketveren of een massieve box. Je kunt natuurlijk helemaal zelf weten waar je voor gaat maar dit is dus wel iets om aan te denken tijdens jouw aankoop. Het verschil tussen bonellveren en pocket veren is dat bonellveren allemaal met elkaar verbonden zijn en dat pocketveren afzonderlijk verpakte veren zijn. De pocketveren zorgen er dan ook voor dat je gelijkmatig veert. Ook kun je voor een massieve box gaan, maar dan zul je wel een erg kwalitatief matras moeten hebben om voor comfort te zorgen. 

Maximale belasting 

Het volgende punt dat je mee kunt nemen in jouw keuze voor jouw boxspring is de maximale belasting die de boxspring moet hebben. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel personen er op het bed komen te liggen en hoeveel de personen gezamenlijk opgeteld wegen. Doe daar nog eens een beetje bij op om ruimschoots onder het maximale gewicht van de boxspring te zitten en dan zit je goed. 

Verstelbaar

Een ander punt waar je aan kunt denken tijdens de aankoop van een goede boxspring is of je hem verstelbaar wilt hebben of niet. Wil je bijvoorbeeld in de avond als je in bed ligt nog even lezen en doe je dit graag rechtop? Dan kan een verstelbare boxspring enorm helpen. Ook kan het fijn zijn om de hoogte van het bed te verstellen. Als je dit fijn vind, dan zal je moeten kiezen voor een elektrische boxspring. Wel vallen deze weer in een prijsklasse die wat hoger ligt. 

Allergie?

Heb je last van allergieën en zijn boxsprings gemaakt met een stoffen bekleding niet voor jou weggelegd? Dan is het verstandig om naar het materiaal van de bekleding te kijken. Er zijn namelijk genoeg kunststof beklede boxsprings op de markt.

Grootte

Slaap je alleen in bed of moet je het bed delen met je partner? Dan is het verstandig om te kijken naar de grootte van de boxspring. Ook kun je rekening houden met het feit of je graag ruimte wilt in bed. Hoe groter hoe beter? Prima! Let dan op de grootte die je besteld. Heb je misschien al een matras en ben je puur op zoek naar een boxspring? Dan is het wel handig om dezelfde afmetingen te hebben als het matras dat je hebt. Als laatste is het goed om te kijken naar de ruimte die je in de slaapkamer over hebt voor het bed. Een boxspring kan namelijk vrij massief ogen en een groot deel van je slaapkamer opslokken. Let hier dus wel mee op tijdens de aankoop.

Met of zonder matras?

Als laatste is het goed om te bedenken of je graag een boxspring met of zonder matras wilt hebben. Het kan namelijk lonen om goed de prijzen te vergelijken als je nog geen matras hebt en die er ook bij moet kopen. Voor meer informatie of matrassen kunnen je naar ons artikel gaan over de beste matrassen.

Mocht je al een matras hebben dan hoef je dit natuurlijk niet te doen, maar dan is het wel handig dat je de boxspring op het matras dat je hebt afstemt. Zo heb je een echt boxspring matras die bij jouw model past.

Het merk

Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen, maar enkele topmerken waarbij je sowieso goed zit, vind je hieronder.

 • Auping boxsprings
 • Bruno boxspring
 • Emma sleep

Beste boxsprings van het moment

Nu jij alles weet wat je over boxsprings moet weten tijdens het kopen van een boxspring is het tijd om te gaan kijken naar welke boxsprings nou het beste uit de test komen. Zo zullen we per soort boxspring bekijken welke boxspring er in die categorie het beste scoort. Denk hier bij aan soorten boxsprings, maar bijvoorbeeld ook de beste goedkope boxspring en beste prijs-kwaliteit verhouding. 

Beste koop boxspring: De Bruno Boxspring

De Bruno boxspring, verkozen tot de beste koop, biedt een ongeëvenaarde slaapervaring. Deze boxspring is vervaardigd in Duitsland en aangrenzende landen, met een massief houten frame en slijtvaste bekledingstoffen.

De combinatie van hoogwaardige pocketveren en het zelfontwikkelde BrunoX®-schuim zorgt voor een buitengewoon ligcomfort. De Bruno boxspring is niet alleen een toonbeeld van vakmanschap, maar ook van duurzaamheid, dankzij het gebruik van natuurlijk massief hout.

De 7-zone speciale kern van Bruno X® schuim en tot 3.750 pocketveren dragen bij aan een gezonde slaap. Met een levertijd van 6 weken, gratis verzending, 30 dagen retourbeleid en een garantie van 10 jaar, biedt de Bruno boxspring een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn er al meer dan 30.000 tevreden boxspring klanten.

De Bruno Boxspring

Laatste update was op: november 28, 2023 8:04 am

Beste koop boxspring

9Expert Score
Conclusie

De Bruno boxspring is een uitstekende keuze voor mensen die waarde hechten aan comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Het is een product dat met zorg en vakmanschap is vervaardigd, met een focus op het bieden van een optimale slaapervaring. De boxspring heeft een aantrekkelijk design en is gemaakt van duurzame materialen, wat bijdraagt aan de levensduur van het product.

Voordelen
 • Hoogwaardige materialen
 • Uitstekend comfort
 • Duurzaamheid
 • 10 jaar garantie
 • Positieve klantbeoordelingen
Nadelen
 • Premium slaapinvestering

Meest complete boxspring: Drôme Comforta Boxspringset

De tweede boxspring die we zullen gaan bespreken is de Drôme Comforta boxspringset. Dit is de boxspring die we hebben uitgekozen tot de meest complete boxspring. Het is namelijk over het algemeen een vrij betaalbare boxspringset. Je krijgt naast de boxsprings namelijk ook gelijk 2 pocketveringmatrassen2 kussens en zelfs een dekbed bijgeleverd. Je bent dus in 1 keer klaar op deze manier.

Het is een vlakke boxspring die is opgedeeld in twee bedden. Zo kun je het ook gemakkelijk omtoveren tot twee eenpersoons bedden. De boxsprings zijn 20 cm dik en gemaakt van massief hout. In deze box bevinden zich dus de veringen om het comfort te bewaken. 

Het mooie van deze boxspring is dat hij huisstofmijtwerend is en dat je er 2 jaar garantie bij krijgt. Hoewel je niet kan proefslapen op deze boxspringset kun je dus wel met een gerust hart slapen en aankloppen als er iets mis is met de set. Verder kun je deze boxspring helaas niet verstellen en is hij puur bedoeld voor het extra slaapcomfort in een vlakke ligging. Verder zijn de matrassen voorzien van de 7 lig zones om het ligcomfort nog extra te verhogen.

Het maximale belastbare gewicht voor een optimale werking is 140 kg en is gemaakt van stof. Het Matras dat er bijgeleverd wordt is gemaakt van koudschuim en de hele set weegt in zijn totaal 60 kg. Kortom, een zeer betaalbaar bed / boxspringset waar je zeer veel kwaliteit voor terug krijgt. Een super prijs-kwaliteit verhouding

Drôme Comforta Boxspringset

725,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Onze beste koop - Goede prijs-kwaliteit verhouding

8Expert Score
Conclusie

Kortom, snap je ondertussen wel waarom dit meest comfortabele optie is geworden. Het is betaalbaar, gemaakt van massief hout en je krijgt er ook gelijk 2 matrassen en kussens bij. Je bent dus gelijk klaar. En dat voor deze prijs!?

Voordelen
 • Super prijs-kwaliteit verhouding
 • Huisstofmijtwerend
 • Complete set
 • Gelijk in 1 keer klaar
Nadelen
 • Niet verstelbaar
 • Geen proefslapen

Beste vlakke boxspring: Novio boxspring

De tweede boxspring die we met je willen bespreken is de beste vlakke boxspring, oftewel de Novio boxspring. Deze boxspring wordt geleverd met twee geveerde matrassen en zelfs een lekker topper van 7 cm dik om het af te maken.

Zo hoef jij alleen nog een dekbedovertrek, een dekbed en hoofdkussens te regelen en je bent klaar. De boxspring is een massieve en vlakke box gevuld met springveren om extra comfort te bieden. De hoogte is 58 cm wat het gemakkelijk maakt het bed in of uit te stappen. De matrassen zijn gemaakt van polyester. De kleur is zwart wat het een boxspring maakt die vrij universeel neer te zetten is bij andere kleuren. 

Deze set is maximaal belastbaar tot 95 kg per zijde als je op zoek bent naar de beste werking van deze boxspringset en is niet verstelbaar. Wat betreft prijs is hij ook prima te doen en als klap op de vuurpijl krijg je er 14 dagen niet goed geld terug garantie bij. Wat betreft garantie krijg je er wel 5 jaar bij en het ook huisstofmijtwerend

Novio Boxspring

599,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste vlakke boxspring

7.5Expert Score
Conclusie

Kortom, een matras waar eerdere klanten zeer over te spreken zijn voor een zeer betaalbare prijs en als klap op de vuurpijl, krijg je er ook nog eens maar liefst 5 jaar garantie bij!

Voordelen
 • 5 jaar garantie
 • 14 dagen niet goed geld terug garantie
 • Huisstofmijtwerend
 • Extra comfort
Nadelen
 • Geen dekbed en kussens
 • Niet verstelbaar

Beste elektrische boxspring: President elektrische boxspring

Voor we gaan kijken wat de beste elektrische boxspring is, is het goed om je bewust te zijn dat dit over het algemeen wel duurdere boxsprings zijn. De techniek om de boxspring met een druk op de knop te verstellen is namelijk kostbaar. Als het gaat om de beste elektrische boxspring dan komt de President boxspring van BeddenBriljant het beste uit de test.

Het is een boxspring die op afspraak wordt geleverd, en daarbij met de bijbehorende 2 pocketveringmatrassen en topmatras. Het mooie van deze boxspringset is dat je het hoofdeind kunt verstellen. Zo kun jij in een fijne positie nog even een boekje lezen of genieten van een ontbijt in bed. De box is uitgerust met twee matrassen die 300 veren per vierkante meter bevatten en is opgedeeld in 7 comfortzones

Het maximale belastbare gewicht dat is voorgeschreven ligt rond de 100 kg voor een optimale prestatie van zowel de matrassen als de boxspring. De boxspringset heeft een extra hoge instap voor ultiem gemak. Namelijk een hoogte van 66 cm. Je krijgt 1 jaar garantie bij de boxspringset zodat je terecht kunt op het moment dat er iets is met de boxspring. Kortom een ultiem comfortabele boxspringset die met een druk op de knop te verstellen is. Is dat even gemakkelijk!

Elektrische Boxspring President

1.399,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste elektrische boxspring

9Expert Score
Conclusie

Een elektrische boxspring die een hoge instap heeft. Er zit een prijskaartje aan, maar is wel uitgerust met 300 veren per m2 en 7 comnfortzones. Stukje luxe dus dat je in huis haalt.

Voordelen
 • Verstelbaar
 • Hoge instap
 • Inclusief matrassen en topper
 • 7 comfortzones
 • 300 veren per vierkante meter
Nadelen
 • Wat duurder
 • Geen proefslapen
 • 1 jaar garantie

Beste massieve boxspring: Flanny boxspring Olympic Life

Als je het woord massief hoort dan denk je aan sterk, stevig en niet stuk te krijgen. Als we het over zo’n boxspring hebben dan hebben we het over de Flanny boxspring van het merk Olympic Life. Deze is namelijk enorm belastbaar en wordt goed beoordeeld door klanten. Verder heeft hij een luxe uitstraling. Hoewel je er wel voor betaald krijg je wel een volledige set bij.

Je krijgt 2 pocketvering matrassen1 topper en ook nog eens een hoofdbord bij deze boxspring. Het leuke van deze boxspring is dat hij handgemaakt is en dat nog wel eens in Nederland! Je koopt dus een lokaal product die met aandacht is gemaakt

Deze boxspringset heeft een hoge instap van tussen de 58 en 60 cm voor extra instapgemak. je krijgt gratis bezorging tot in de slaapkamer en de boxspring is enorm zwaar belastbaar. Namelijk tot wel 600 kg in totaal! De complete boxspringset weegt dan ook wel 120 kg wat laat zien dat het van zware materialen is gemaakt om de kwaliteit te garanderen.

Over garantie gesproken, je krijgt er 2 jaar garantie bij. Ook is het huisstofmijtwerend en zitten er wel 350 veren in per vierkante meter. Leuk extraatje is dat je er ook ingebouwde verlichting op zit. Het matras dat je erbij krijgt is gemaakt van koudschuim zodat je niet oververhit raakt tijdens het slapen en de boxspring is gemaakt van hout en stof. Een zeer sterke boxspring voor als je een onrustige slaper bent.

Boxspring Flanny compleet

1.495,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste massieve boxspring

8Expert Score
Conclusie

Een zeer comfortabel en uitgebreide boxspring. Je betaald er wat meer voor, maar dit is dan ook logisch met de luxe die je terugkrijgt.

Voordelen
 • Handgemaakt
 • Gemaakt in Nederland
 • 2 jaar garantie
 • Maximaal belastbaar tot 600 kg!
 • Luxe uitstraling
 • huisstofmijtwerend
Nadelen
 • Geen proefslapen
 • Niet verstelbaar
 • Geen kussen en dekbed

Beste goedkope boxspring: Bravo boxspring

De laatste boxspring die we willen bespreken is de beste in de categorie goedkope boxsprings. Mocht je namelijk niet te veel willen uitgeven aan een boxspring dan hebben wij er één uitgezocht die wel een goede kwaliteit levert voor een wat betaalbaarder prijsje.

We hebben het dan over het matras die al talloze keren is gekocht en beoordeeld en goed uit de test komt, de Bravo boxspring van Beddenbriljant. Deze boxspring wordt geleverd met matrassen en een topper om het bed samen te smelten. Deze matrassen heb niet 7 maar zelfs 9 comfortzones wat voor deze prijs echt een koopje is. Het maximale gewicht per zijde is bij deze boxspringset 120 kg voor een optimale werking. 

De hoogte van de boxspringset is 56 cm wat hem ietsje lager maakt dan de voorgaande boxsprings die we hebben besproken. Deze boxspring is niet verstelbaar en heeft een massieve box. De toplaag van het matras is van polyester en het totaal heeft een antraciete kleur.

Boxspring Bravo

499,00
Laatste update was op: november 27, 2023 9:14 pm

Beste goedkope boxspring

7Expert Score
Conclusie

Kortom, voor het geld dat je betaald is dit een zeer goede deal! 9 comfortzones, belastbaar tot 120 kg en is zelfs geleverd met matrassen en een topper. Vrij compleet toch?

Voordelen
 • Inclusief matrassen en topper
 • Zeer betaalbaar
 • Strakke uitstraling
 • 9 comfortzones
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Niet verstelbaar
 • Geen proefslapen

Conclusie

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten boxsprings waar je uit kunt kiezen, nu hebben we per soort nog maar 1 boxspring aangewezen, maar ook per soort is er nog veel meer keuze. Om je een beetje wegwijs te maken hebben we er per soort 1 voor je uitgekozen die het beste uit de test komt. Kijk dus voor jezelf goed wat voor jou de belangrijkste punten zijn en maak daar je keuze op.  Mocht je nog vragen hebben, laat gerust een reactie achter of stuur ons een mail. 

Is een boxspring beter dan een traditioneel bed?

Of een boxspring beter is dan een traditioneel bed hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Boxsprings kunnen meer comfort en ondersteuning bieden, maar ze zijn ook vaak duurder dan traditionele bedframes en matrassen.

Kan ik elke matras op een boxspring gebruiken?

De meeste matrassen kunnen op een boxspring worden gebruikt, maar het is altijd een goed idee om dit te controleren bij de fabrikant van de matras. Sommige matrassen, zoals traagschuim of latex, kunnen beter presteren op een solide ondergrond.

Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Boxsprings vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het is een goed idee om de matras regelmatig te draaien en te luchten, en om de boxspring zelf te stofzuigen om stof en allergenen te verwijderen.

Hoe lang gaat een boxspring mee?

De levensduur van een boxspring varieert, maar over het algemeen kun je verwachten dat een boxspring ongeveer 10 jaar meegaat. Dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de boxspring en hoe goed je er voor zorgt.

Is een boxspring geschikt voor zijslapers? Rugslapers? Buikslapers?

Een boxspring kan geschikt zijn voor alle soorten slapers, afhankelijk van de matras die je kiest. Het is belangrijk om een matras te kiezen dat de juiste ondersteuning en comfort biedt voor jouw slaaphouding.

Voeljegezond.nl
Logo