Beste bloeddrukmeters van 2024

Laatst geupdate op augustus 25, 2023 by Voeljegezond.nl

Stel je voor, je zit op een zonnige dag in je tuin, vogels fluiten, de lucht is blauw en je voelt je kalm. Maar wat als ik je vertel dat er onder die rustige oppervlakte een hele wereld van activiteit gaande is in je lichaam? Je hart klopt, bloed stroomt en je bloeddruk fluctueert.

Met één simpele druk op de knop kan een bloeddrukmeter je een kijkje geven in deze verborgen wereld, en je helpen om je gezondheid in de gaten te houden. Een wonder van technologie, direct in jouw handen!

In dit artikel zoomen we in op de top 6 beste bloeddrukmeters, inclusief specificaties, voor- en nadelen per model. Afsluitend geven we je nog een aantal algemene tips over waar je op moet letten bij het kopen van een bloeddrukmeter en een FAQ sectie voor al jouw brandende vragen. Laten we snel beginnen!

Beste bloeddrukmeters in 1 overzicht – Onze top 6!

Medisana BU510

Beste koop bloeddrukmeter

WHO polsbloedrukmeter

Beste polsbloeddrukmeter

OMRON X3 Comfort

Beste bovenarm bloeddrukmeter

OMRON X7 Smart

Beste bloeddrukmeter met app-verbinding

Omron M6 Comfort

Beste bloeddrukmeter voor de professional

Vertrex Smartwatch

Beste smartwatch met bloedrukmeter

Beste koop bloeddrukmeter: Medisana BU510

We kiezen de Medisana BU510 als beste koop bovenarm bloeddrukmeter. Hij blinkt namelijk uit door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een goede keuze als je op zoek bent naar een recht-toe-recht-aan model dat doet wat hij moet doen. Bovendien is hij voorzien van liefst 90 geheugenplaatsen en kun je 2 gebruikersprofielen aanmaken.

Deze Medisana bloeddrukmeter bevestig je via het manchet (de band) rond je bovenarm en dan start je de meting. Hij geeft tevens een melding bij een onregelmatige hartslag. Hij is geschikt voor een bovenarm met een omvang van 22 tot 36 centimeter.
Hij werkt op batterijen (4x inclusief) en wordt geleverd met een opbergetui. Helaas geeft hij geen melding als het manchet onjuist geplaatst is, maar gelukkig is de gebruiksaanwijzing in het Nederlands. Ga jij voor deze voordelige bloeddrukmeter met 3 jaar garantie?

Medisana BU510

24,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:57 am

Beste koop bloeddrukmeter

8Expert Score
Conclusie

Deze bloeddrukmeter is eenvoudig in gebruik en via de Nederlandse handleiding lees je snel na wat je precies moet doen en hoe je de gebruikersprofielen instelt. En hoewel dit voordelige model geen app-verbinding heeft, houdt hij wel tot liefst 90 metingen bij. Het is een fijn model zonder poespas, die erg nauwkeurig is. Zo geven diverse gebruikers aan dat de metingen bij de huisarts en hun Medisana bloeddrukmeter perfect overeenkomen.

Voordelen
 • Meet ook onregelmatige hartslag
 • 2 profielen, 90 geheugenplaatsen
 • Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • 4x batterij + opbergetui meegeleverd
 • Uitstekende prijs-kwaliteit (voordelig + 3 jaar garantie!)
Nadelen
 • Geen app-verbinding
 • Geen melding bij verkeerd plaatsen manchet

Beste polsbloeddrukmeter: WHO polsbloeddrukmeter

Gaat je voorkeur uit naar het meten van de bloeddruk via de pols? Kies dan voor deze WHO polsbloeddrukmeter. Hij maakt gebruik van oscillometrische bloeddrukmeting, wat wil zeggen dat drukwisselingen in de slagader gemeten worden en omgezet worden in digitale aanduidingen. Dit type meting maakt hem voor een model op basis van polsslag erg nauwkeurig.

Middels de digitale LCD display lees je de meting af, waarbij je tevens de hartslag kunt inzien. Deze kan een afwijking hebben van slechts 3% (is minimaal). Hij slaat tot 90 metingen op, maar je kunt wel maar 1 gebruikersprofiel instellen. Mocht je het manchet verkeerd hebben aangesloten, dan krijg je een melding.

Je hoeft de batterijen nooit te verwisselen, want je laadt hem op met de meegeleverde USB-kabel. Snel leeg gaan zal hij sowieso niet, want na 1 minuut schakelt hij automatisch uit. En mocht een meting niet helemaal in de aanbevolen richtlijnen liggen, dan waarschuwt deze handige polsbloeddrukmeter van WHO je middels een piepsignaal.

WHO polsbloedrukmeter

37,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:57 am

Beste polsbloeddrukmeter

7.5Expert Score
Conclusie

Nadat je deze WHO bloeddrukmeter voor de pols twee uur hebt opgeladen, kan hij er voorlopig wel tegenaan! Hij is erg nauwkeurig en waarschuwt je wanneer bepaalde cijfers niet helemaal ‘goed’ zijn. Dit model is ideaal voor iedereen die liever de meting rond de pols uitvoert. Want waar sommige polsbloeddrukmeters wat minder nauwkeurig zijn, heeft deze minimale afwijkingen en is hij dus erg betrouwbaar.

Voordelen
 • Nauwkeurige meting via pols
 • 90 geheugenplaatsen
 • Schakelt automatisch uit
 • Melding bij verkeerde plaatsing
 • Meet ook onregelmatige hartslag
Nadelen
 • 1 gebruikersprofiel
 • Geen app-verbinding
 • NegatiGeen opbergetuie

Beste bovenarm bloeddrukmeter: Omron X3 Comfort

Deze Omron X3 Comfort bovenarm bloeddrukmeter is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een model dat aanbevolen wordt door de Nederlandse Hartstichting. De prijs is gemiddeld, maar wanneer je dit in lijn legt met de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak dan mogen we toch gerust stellen dat je absoluut waarde voor je geld krijgt.

Breng het manchet aan rond de bovenarm. Doe je dit niet correct? Dan krijg je een melding. Vervolgens krijg je inzicht in de bloeddruk, alsook de (onregelmatige) hartslag. De gegevens lees je af op het grote beeldscherm, wat dusdanig groot is dat je het ook met wat minder goede ogen duidelijk kunt lezen.

Hij bewaart tot 60 bloeddrukmetingen, dit van 2 gebruikers. Ook kun je de modus gastgebruiker activeren om eenmalig een meting te doen bij een ander. Hij werkt op batterij, waarvan je er 4 krijgt meegeleverd bij je aankoop. Zo kun je direct aan de slag(ader)!

OMRON X3 Comfort

64,99
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:57 am

Beste bovenarm bloeddrukmeter

8.5Expert Score
Conclusie

We hebben eigenlijk niets aan te merken op deze Omron X3 Comfort bloeddrukmeter. Hij is betrouwbaar en nauwkeurig, je leest eenvoudig de resultaten af én je krijgt een melding wanneer je hem niet goed aangesloten hebt. Bovendien wordt hij aanbevolen door de Hartstichting. Gebruikers geven dan ook niet voor niets aan dat je met dit model kiest voor uitstekend gebruikersgemak en dat de prijs relatief voordelig is ten opzichte van de voordelen van deze professionele Omron.

Voordelen
 • Melding bij verkeerde plaatsing
 • 2 profielen, 60 geheugenplaatsen
 • Grote, leesbare display
 • Inclusief 4 batterijen
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen app-verbinding

Beste bloeddrukmeter met app-verbinding: Omron X7 Smart

Vind je het handig om je bloeddrukmeter aan je smartphone te koppelen voor het bijhouden van resultaten? Kies dan voor deze Omron X7 smart met app-verbinding. Hij is zelfs te koppelen met een slimme weegschaal. Intern heeft hij plaats voor 2 profielen en 100 geheugenplaatsen. Je hoeft je smartphone er overigens niet per se bij te pakken, want je leest de resultaten ook af op de grote display.

Bij verkeerde plaatsing van deze bovenarmbloeddrukmeter krijg je een melding. Dat zal je niet zo snel overkomen want in de meegeleverde Nederlandse gebruiksaanwijzing staat nauwkeurig beschreven hoe het werkt. Tevens ontvang je 4 batterijen en een opbergetui.

De bloeddruk meten kan erg nauwkeurig en hij pakt het gemiddelde over 3 metingen, waarbij hij dus die metingen doet met tussenpozen van 30 seconden. Tevens meet hij de hartslag. Niet voor niets wordt dit model dan ook aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Je krijgt er ook nog eens 3 jaar garantie op!

OMRON X7 Smart

91,00
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:57 am

Beste bloeddrukmeter met app-verbinding

9Expert Score
Conclusie

Deze Omron X7 slimme bloeddrukmeter verbind je met de app Omron Connect voor iOS en Android. Daar worden alle metingen opgeslagen, zodat je eenvoudig een goed beeld krijgt van het verloop van je bloeddruk over een ruimere tijd (alsook je hartslag). Een goed medisch hulpmiddel, dat erg nauwkeurig is en aanbevolen wordt door artsen. De manchet past om vrijwel iedere omvang arm, van 22 tot 42 centimeter.

Voordelen
 • Verbind met Omron Connect
 • Bloeddrukmeter grote manchet (22-42 cm)
 • 2 profielen, 100 geheugenplaatsen
 • Pakt gemiddelde van 3 metingen
 • Inclusief batterijen, opbergetui, NL handleiding &amp
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Geen, maar als app-verbinding geen wens is dan zijn er voordeligere alternatieven

Beste bloeddrukmeter voor professional: Omron M6 Comfort

De professionele bloeddrukmeter Omron M6 Comfort is absoluut een aanrader voor iedereen die er zwaar belang bij heeft om de bloeddruk te monitoren. Dit model wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting en blinkt uit in uiterste nauwkeurigheid.

Zo meet hij het gemiddelde over 3 metingen, waardoor de kans op een afwijking in de meting minimaal is. Ook geeft hij een melding bij een onregelmatige hartslag en bij het verkeerd plaatsen van het manchet. Dit bandje is geschikt voor een armomvang van 22 tot 42 centimeter.

Bij je aankoop ontvang je een set batterijen, waarmee je genoeg energie hebt voor circa 1000 metingen! Daarnaast ontvang je een opbergetui en een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Tel daarbij op de grote display die eenvoudig leesbaar is, met 100 geheugenplaatsen en 2 profielen. Kortom, een super professionele bloeddrukmeter die uitblinkt in gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Omron M6 Comfort

87,95
Laatste update was op: februari 26, 2024 9:57 am

Beste bloeddrukmeter voor de professional

9Expert Score
Conclusie

Met deze Omron M6 Comfort kies je voor het beste van het beste. Een professioneel model dat aanbevolen wordt door artsen en door de Hartstichting. De metingen zijn nauwkeurig en bovendien eenvoudig af te lezen, ook als je wat slechtere ogen hebt. Meerder gebruikers geven aan hem meegenomen te hebben naar de huisarts om daar een dubbele meting te doen (met deze Omron en met bloeddrukmeter van huisarts). De resultaten zijn vrijwel identiek. Kortom, voor betrouwbare metingen moet je bij de Omron M6 Comfort zijn!

Voordelen
 • Bloeddrukmeter grote manchet (22-42 cm)
 • 2 profielen, 100 geheugenplaatsen
 • Pakt gemiddelde van 3 metingen
 • Grote en overzichtelijke display
 • Geeft melding bij verkeerde plaatsing
Nadelen
 • Geen app-verbinding
 • Er zijn voordeligere alternatieven

Beste smartwatch met bloeddrukmeter – Vertrex Smartwatch

De Vertrex Smartwatch is niet zomaar een smartwatch. Deze is speciaal ontworpen voor extreme omstandigheden en heeft een militair uiterlijk. De smartwatch is volledig waterdicht en is uitgerust met een metalen behuizing en gorilla glass touchscreen.

Naast de standaardfuncties zoals het ontvangen van notificaties, stappenteller en stopwatch, legt deze smartwatch de nadruk op gezondheidsmonitoring. Het horloge biedt real-time monitoring van je gezondheid, waarbij het nauwkeurig je hartslag, bloeddruk en saturatie meet.

Hierdoor krijg je inzicht in je slaap en de verschillende slaapfases zoals diepe slaap, lichte slaap, REM-slaap en ontwaken. De smartwatch is ook uitgerust met 24 verschillende sportmodi, waardoor je je sportprestaties nauwkeurig kunt volgen.

Vertrex Smartwatch

Beste smartwatch met bloedrukmeter
8Expert Score
Conclusie

De Vertrex Smartwatch is een robuuste en veelzijdige smartwatch, speciaal ontworpen voor extreme omstandigheden. Het horloge legt een sterke nadruk op gezondheidsmonitoring, met speciale aandacht voor de bloeddrukfunctie. Het is een ideale keuze voor avontuurlijke gebruikers die hun gezondheid op de voet willen volgen.

Voordelen
 • Robuust ontwerp
 • Positive
 • Lange batterijduur: Gaat tot 12 dagen mee.
 • 24 verschillende sportmodi
 • Gezondheidsmonitoring: Biedt nauwkeurige metingen van hartslag, bloeddruk en saturatie.
Nadelen
 • Vereist compatibiliteit met specifieke besturingssystemen (Android 6.0+ en iOS 9.0+).
 • Mogelijk niet geschikt voor mensen die een subtiel en minimalistisch ontwerp prefereren.

Tips voor het kopen van een bloeddrukmeter

Hierboven ontdekte je onze top 5 beste bloeddrukmeters, met een selectie van gevarieerde modellen. Twijfel je nog welke het beste bij je past en waar je op moet letten bij het kopen van een bloeddrukmeter? Hieronder nog een aantal tips.

Waarom een bloeddrukmeter?

Allereerst, waarom zou je überhaupt een bloeddrukmeter aanschaffen? Waar we vroeger vaak een standaard check bij de huisarts kregen bij bepaalde klachten, zien we tegenwoordig dat focus steeds meer ligt op een gezonde lifestyle en het zelf monitoren van de gezondheid.

Het vaker meten van de bloeddruk geeft bovendien een betrouwbaardere weergave dan een eenmalige check bij de dokter, omdat de bloeddruk onderhevig kan zijn aan schommelingen. Dit onder meer door wat je gegeten hebt, stress, medicijngebruik, hoe warm je het hebt en de hoeveelheid beweging die je de dag van de meting hebt gehad.

Mocht je dus tijdens het vaker meten éénmalig een wat hogere of langere meting hebben dan is er vaak niets aan de hand. Heb je echter een regelmatige hoge bloeddruk, dan verhoogt dat de kans op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of hartinfarct. 

Bij een te lage bloeddruk voel je je misschien wat slapjes en duizelig en loop je zelfs het risico om flauw te vallen. Allen geen pretje. Het aanpassen van het levenspatroon, waaronder voeding, alcoholconsumptie, roken en beweging kunnen er in de meeste gevallen voor zorgen dat de bloeddruk weer op een gezond (aanbevolen) niveau komt.

Is de bloeddruk gedurende een lange tijd te hoog of te laag, dan is het absoluut aan te raden om contact op te nemen met de huisarts. In dit geval worden ook wel 24-uurs bloeddrukmeters ingezet, om op die manier een nog beter beeld van het verloop van de bloeddruk te krijgen.

Bloeddruk meten tijdens zwangerschap

Ook tijdens zwangerschap is het meten van de bloeddruk geen overbodige luxe. Er verandert immers heel wat in het lichaam. Let er bij je aankoop op dat het een geschikte bloeddrukmeter is voor de zwangerschap. Dit zijn meestal de modellen die metingen bij de bovenarm uitvoeren (in plaats van de pols).

Per model staat normaal gezien wel aangegeven of het geschikt is voor metingen tijdens de zwangerschap. Vraag bij twijfel over het meten van de bloeddruk en een geschikte bloeddrukmeter bij voorkeur je huisarts om advies.

Aanbevolen bloeddrukmeters Nederlandse Hartstichting

De Hartstichting adviseert dus om ook wanneer je je gezond voelt sowieso vanaf je 40e levensjaar jaarlijks de bloeddruk te meten. Ook voor mensen met bepaalde klachten, medicijngebruik of ziektes kan het een goede manier zijn om de gezondheid beter in de gaten te houden en dus sowieso geldt voor iedereen: regelmatig de bloeddruk meten kan nooit kwaad en is alleen maar slim.

Op de Nederlandse markt heeft de Hartstichting een aantal bloeddrukmeters als aanbevolen gemarkeerd, waaronder de modellen van Omron in onze top 5 beste bloeddrukmeters. Met deze modellen weet je dus zeker dat je een goede keuze maakt en dat is belangrijk wanneer het meten van de bloeddruk voor jou een must is.

Waar bloeddruk meten?

Er zijn twee soorten bloeddrukmeters, namelijk de polsbloeddrukmeter en de bovenarmbloeddrukmeter. De naam verwijst naar de plek waar de meting gedaan wordt. Let er bij het meten met een polsbloeddrukmeter op dat je de pols ter hoogte van het hart houdt voor de meest nauwkeurige resultaten. Snel last van lamme armen? Dan kies je wellicht liever voor de bovenarmbloeddrukmeter. 

Aantal gebruikersprofielen

Willen jullie de bloeddrukmeter met het hele gezin gebruiken? Dan komt het goed van pas als de bloeddrukmeter meerdere instelbare gebruikersprofielen heeft. Een groot deel van de modellen heeft er standaard twee, maar de meest professionele modellen hebben er zelfs meer dan 10 (of bij uitzondering richting de 100). Sommige budget bloeddrukmeters hebben maar één gebruikersprofiel.

Bloeddrukmeter met app-verbinding

Tegenwoordig zijn er heel wat bloeddrukmeters die compatibel zijn met je smartphone. Dat betekent dat je de metingen automatisch kan laten registeren in een app. Die geeft dan ook weer aan of je een constante bloeddruk hebt en of de waarden goed zijn. Veel mensen vinden dit erg handig. Relatief gezien zijn deze modellen echter wel wat prijziger.

Online bloeddrukmeter kopen

De prijzen van bloeddrukmeters variëren van zo’n €20 tot €250. Een flink verschil dus, waarbij verschillen onder meer tot stand komen door gebruiksgemak en aantal functies, waaronder geheugen, app-connectie en gebruikersprofielen. Gevestigde namen zijn onder meer de merken bloeddrukmeters Microlife, Omron, Medisana, Beurer, Withings en Inventum.

Natuurlijk wil je wel een goede en nauwkeurige bloeddrukmeter, het gaat immers om je gezondheid. Snuffel daarom nog eens door onze top 6 beste bloeddrukmeters en kies het model dat het beste bij je past.

Medisana BU510

Beste koop bloeddrukmeter

WHO polsbloedrukmeter

Beste polsbloeddrukmeter

OMRON X3 Comfort

Beste bovenarm bloeddrukmeter

OMRON X7 Smart

Beste bloeddrukmeter met app-verbinding

Omron M6 Comfort

Beste bloeddrukmeter voor de professional

Vertrex Smartwatch

Beste smartwatch met bloedrukmeter

Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters

Waarom zou ik mijn bloeddruk moeten meten?

Het meten van je bloeddruk is als het checken van de olie in je auto. Je wilt zeker weten dat alles soepel loopt. Een hoge of lage bloeddruk kan wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen.

Hoe werkt een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter, ook wel sphygmomanometer genoemd, werkt door de druk in je slagaders te meten wanneer je hart klopt (systolische druk) en wanneer je hart in rust is tussen de slagen door (diastolische druk).

Hoe vaak moet ik mijn bloeddruk meten?

Dat hangt af van je gezondheidssituatie. Als je een normale bloeddruk hebt, is een jaarlijkse check voldoende. Maar als je problemen hebt of medicijnen gebruikt, kan je arts vaker metingen aanbevelen.

Wat betekenen de cijfers op de bloeddrukmeter?

Er zijn twee cijfers: de systolische (bovenste) en diastolische (onderste) druk. Denk aan het als een duo: de eerste geeft aan hoe hard je hart pompt, en de tweede hoeveel weerstand het ondervindt.

Wat is een ‘normale’ bloeddruk?

Een normale bloeddruk ligt meestal rond de 120/80 mmHg. Maar onthoud, iedereen is uniek! Het is altijd goed om met je arts te praten over wat normaal is voor jou.

Mijn bloeddrukmeter geeft verschillende waarden. Is dat normaal?

Ja, bloeddruk kan variëren gedurende de dag. Het is net als het weer: soms zonnig, soms bewolkt. Als je consistent hoge of lage waarden krijgt, raadpleeg dan je arts.

Wat kost een bloeddrukmeter?

De prijs van een bloeddrukmeter kan variëren afhankelijk van het merk, de functies en waar je het koopt. Over het algemeen kun je eenvoudige modellen vinden vanaf €20 tot €30, terwijl geavanceerdere modellen met extra functies zoals Bluetooth-connectiviteit of opslag voor meerdere gebruikers tussen de €50 en €150 kunnen kosten.

Hoe lang gaat een bloeddrukmeter mee?

Dat hangt af van het merk en model, maar over het algemeen gaat een kwalitatieve bloeddrukmeter zo’n 2 tot 5 jaar mee bij regelmatig gebruik

Voeljegezond.nl
Logo