Beste blender voor smoothies van 2023

Wil je graag heerlijke gezonde smoothies maken en ben je benieuwd welke blender daar het beste voor gebruikt kan worden? Een echte smoothiemaker voor bij jou thuis in de keuken. Zo kun je vrij gemakkelijk de gezonde smoothies maken. Doe het fruit, groente, melk, yoghurt en superfoods in de blender en laat hem 10 seconden blenden en die heerlijke smoothie staat voor je klaar. We willen je in dit artikel dan ook helpen bij het kopen van de beste blender voor smoothies. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een smoothiemaker. Ook zullen we onze top 5 met je delen en deze kort uitlichten, zodat jij straks vrij gemakkelijk een keuze kunt maken en kunt beginnen met het maken van jouw eigen smoothies.

Beste smoothiemakers in 1 overzicht – Onze top 5

NutriBullet Original

Beste koop smoothiemaker

Solis Extreme Power Blender Pro 8321

Beste blender voor smoothies voor de professional
499,00 699,00

NutriBullet Pro

Beste kleine smoothiemaker

Philips HR2157/93 Viva Blender

Beste smoothiemaker met ijscrusher

Cecomix Power Titanium 850

Beste goedkope blender voor smoothies

Beste koop smoothiemaker – Nutribullet Original

Als we gaan kijken naar de beste koop dan komen we al snel uit bij de Nutribullet Original.

Dit is dan ook een echte smoothie maker aangezien het een vrij kleine blenderkan heeft. Namelijk met een inhoud van 0,6 liter. Het is dan ook een blender die smoothies kan maken in porties voor 1 persoon. Het mooie van deze blender is dat het is uitgerust met een ijscrusher. Zo kun je jouw smoothies dus lekker koud maken door er wat ijsklontjes in te gooien. Hoe verfrissend is dat! De blenderkan is gemaakt van sterk kunststof. Dit is dus wel wat minder kwalitatief dan glas, maar werkt erg goed. 

Verder is het gemakkelijk schoon te maken aangezien je na het maken van een smoothie de blendermessen gewoon kunt afspoelen en dan is het meestal al schoon. Daarnaast kun je hem ook nog eens gewoon in de vaatwasser doen en is het gemak dus compleet. Het voordeel van de Nutribullet Original is dat de blenderkan ook gelijk de beker is waaruit je drinkt. Wat betreft het toerental gaat het tot 2000 r/min en het vermogen is 600 watt. Het snoer is net iets korter dan een meter en is 95 cm.

NutriBullet Original

79,95
Laatste update was op: september 22, 2023 12:57 am

Beste koop smoothiemaker

7.5Expert Score
Conclusie

We kunnen dus wel concluderen dat voor de prijs die je ervoor betaald het een zeer kwalitatieve smoothie maker is. Het enige nadeel is eigenlijk dat hij maar in porties per persoon smoothies kan maken. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding dus.

Voordelen
 • Blenderkan = beker
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Maakt in porties voor 1 persoon
 • Blenderkan is van kunststof

Beste blender voor smoothies voor de professional – Solis Extreme Power Blender Pro 8321

Ben jij op zoek naar een professionele blender om smoothies mee te maken? Dan is de beste keuze die je kunt maken de Solis Extreme Power Blender Pro 8321. Hoewel dit wel echt een vrij prijzig model is, is het wel dat je er een enorme kwaliteit voor terug krijgt. Zo is de blenderkan gemaakt van Tritan. Dit is bijna niet stuk te krijgen. Er zit er een ingebouwde Ijscrusher op en heeft een vermogen van 2200 watt. Dat is dus echt enorm in vergelijking met de andere blenders die we bespreken in dit artikel. Het mooie bij de Solis Extreme Power blender Pro is dat er een Autoclean functie op zit. Je hoeft hem dus niet eens van zijn plaats te halen en kun hem zelf het schoonmaakprogramma laten afgaan. Zo bespaar je een hoop tijd met het schoonmaken en kun je lekker genieten van jouw smoothie. 

De blendermessen zijn gemaakt van RVS staal en zullen dus niet roesten. Dat is iets dat je natuurlijk wilt voorkomen bij het maken van een smoothie. Ook de inhoud van de blender is gigantisch met zijn 2 liter inhoud. Je kunt dus gelijk in 1 keer voor meerdere mensen een smoothie maken. En dat is als professional geen overbodige luxe natuurlijk. Mocht je je afvragen wat het toerental is van deze blender dan zal ook dat je verbazen, het heeft namelijk een toerental van 18000 r/min. Dat is dus ook echt enorm snel. De lengte van het snoer is 1,2 meter en is gewoon gemiddeld. De mooie extra’s die erop zitten zijn dat het apparaat zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de kan en ook drijvende en zware producten eenvoudig en gelijkmatig vermaalt. Ook kun je het vermogen en snelheid van de blendermessen zelf instellen.

Solis Extreme Power Blender Pro 8321

499,00 699,00
Laatste update was op: september 22, 2023 12:57 am

Beste blender voor smoothies voor de professional

9.5Expert Score
Conclusie

Als we echter kijken naar het complete plaatje dan kunnen we de conclusie trekken dat dit een smoothie maker is die is bestemd voor de serieuze smoothie liefhebbers. Nu is de prijs wel echt serieus en is dit dan ook alleen de beste keuze als je een groot aantal smoothies moet maken en ervan houdt om heerlijk gezonde smoothies te maken. Als je af en toe een smoothie maakt dan kun je beter voor de beste koop gaan.

Voordelen
 • Blenderkan gemaakt van Tritan
 • 2200 Watt
 • 2 liter inhoud
 • Ijscrusher
 • 2 jaar garantie
 • Auto clean functie
Nadelen
 • Prijzig
 • Geen soft start functie

Beste kleine smoothiemaker – Nutribullet Pro

Nu kan het zijn dat je eigenlijk vaak de enige bent die een heerlijke smoothie wilt hebben en het alleen voor jezelf maakt. Dan is het goed om een wat kleiner model blender te kiezen. Als het gaat om de beste smoothiemaker voor 1 persoon dan is de Nutribullet Pro de beste keuze. Nu is de Nutribullet Pro een zeer gebruiksvriendelijke blender. Het is een simpel concept. Je doet alle ingrediënten in de blenderkom (wat overigens ook gelijk de beker is waaruit je drinkt), draait de blendermessen op de beker en draait hem daarna op de blender. Houdt hem een paar seconden vast en je bent klaar. simpeler kan het niet worden toch?

Ten opzichte van de Nutribullet Original is heeft het een net wat grotere blenderbeker en ook net wat meer vermogen. De Nutribullet Pro heeft namelijk een blenderkan van 0,7 liter en een 900 watt vermogen. 

De blenderkan is wel gemaakt van kunststof, gelukkig wel eenvoudig schoon te maken en kan ook in de vaatwasser. je hoeft je dus niet druk te maken over het schoonmaken van deze blender. Een uniek aspect aan dit apparaat is dat ondanks de prijs hij toch met maar liefst 25.000 toeren per minuut draait. Dan is echt ongelooflijk. Het heeft geen turbofunctie en je kunt niet instellen hoe snel de snelheid is. Het is gewoon 1 stand waarop hij kan blenden. Snoer is wel zeer kort met zijn 60 cm lengte. Je moet hem dus wel dicht bij een stopcontact hebben staan.

NutriBullet Pro

79,95
Laatste update was op: september 22, 2023 12:57 am

Beste kleine smoothiemaker

8.5Expert Score
Conclusie

Al met al is de Nutribullet Pro de beste keuze als het gaat voor smoothies voor 1 persoon. Een klein compacte blender die met gemak de heerlijkste smoothies maakt. De gebruiksvriendelijkheid is een groot voordeel en je kunt eenvoudig de blenderbeker gebruiker als drinkbeker.

Voordelen
 • Blenderkan = beker
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Perfect voor 1 persoon
Nadelen
 • Kunststof blenderkan
 • Kort snoer

Beste smoothiemaker met ijscrusher – Philips HR 2157/93 Viva blender

Nu zit er tegenwoordig op de meeste smoothiemakers wel een ijscrusher. Maar willen we toch een model uitlichten die zeer goed ijs kan crushen. Namelijk de Philips HR2157/93 Viva blender. Dit model komt met zowel een kleine als grote blenderkan die gemaakt zijn van Tritan. Het ijs wordt eenvoudig tot moes gehakt door de scherpe ijscrusher messen en de ProBlend5-technologie die erin zitten. Het apparaat heeft 600 watt en een inhoud van 1,3 liter, wat neerkomt op de mogelijkheid om smoothies te maken voor 2-3 personen in 1 keer. Helaas worden er geen meeneembekers meegeleverd maar is de prijs wel zeer aantrekken voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Het mooie is dat ondanks de prijs, je toch gewoon kunt instellen hoe snel je de messen wilt hebben draaien. Je krijgt 2 jaar garantie bij dit model en is BPA-vrij. Verder is de Philips HR 2157/93 uitgerust met een bodem met antislip en is die eenvoudig schoon te maken. Je kunt hem namelijk gewoon in de vaatwasser doen. Scheelt weer een hoop.

Philips HR2157/93 Viva Blender

63,95
Laatste update was op: september 22, 2023 12:57 am

Beste smoothiemaker met ijscrusher

8Expert Score
Conclusie

Ondanks de prijs dus een zeer goede keuze als het gaat om een smoothie maker met sterke ijscrushers. Eenvoudig schoon te maken en 2 jaar garantie. Enige nadeel is eigenlijk dat je er geen meeneembekers bij krijgt, maar dit is eenvoudig op te lossen door deze apart aan te schaffen. Kortom de beste blender voor smoothies met ijscrusher.

Voordelen
 • Tritan blenderkan
 • 6 verschillende snelheden
 • Sterke ijscrusher
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Geen meeneembekers meegeleverd

Beste goedkope blender voor smoothies – Cecotec blender

Dan willen we als laatste nog de beste goedkope smoothiemaker met je bespreken. Dit is een blender die je kunt kiezen als je af en toe een smoothie maakt en niet teveel wilt uitgeven voor die enkele keer dat je een smoothie maakt. Mocht jij jezelf hierin vinden dan is de beste keus voor jou de Cecotec blender. Deze blender maakt heerlijke smoothies en is daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar. Het apparaat heeft vlijmscherpe titanium messen die de ingrediënten verpulveren en tot een heerlijk drankje omtoveren. Je kunt zelf kiezen met welke snelheid er geblend moet worden en de blenderkan is gemaakt van glas. Dat zijn dus een paar mooie voordelen die je erbij krijgt. Ondanks de prijs dus een prima kwaliteit ook. 

De blender heeft een vermogen van 1000 watt en heeft ook een ingebouwde ijscrusher. Bevroren fruit heeft hij dus geen enkele moeite mee. De inhoud van de kan is 1 liter wat goed is voor ongeveer 2 smoothies. Hoewel de mengkom is gemaakt van glas, is het nadeel hiervan weer dat het vrij zwaar is. Ook zitten er geen meeneembekers bijgeleverd maar is de rest wel helemaal verzorgt.

Cecomix Power Titanium 850

36,00
Laatste update was op: september 22, 2023 12:57 am

Beste goedkope blender voor smoothies

7Expert Score
Conclusie

Voor de prijs is het dus een zeer goede smoothiemaker die doet wat hij moet doen. Ideaal dus voor de mensen die met mondjesmaat een smoothie maken. Vrij compact zodat hij niet in de weg staat als je hem niet gebruikt en ook nog eens vaatwasserbestendig.

Voordelen
 • Titanium messen
 • Glazen blenderkan
 • 5 snelheden
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Mengkom vrij zwaar
 • Geen meeneembekers

Koopgids – Tips waarop je moet letten bij het kopen van een smoothiemaker

Nu we de verschillende modellen hebben besproken waar je uit kunt kiezen, is het tijd om te kijken naar waar je nou op moet letten bij het kopen van een smoothiemaker. Zo weet jij bij het oriënteren precies waarop je moet letten en heb je een beetje referentiekader.

Waarom een smoothiemaker?

Ben je ondertussen nog niet overtuigd waarom je voor een smoothiemaker moet gaan? We kunnen er vrij kort over zijn, en dat is natuurlijk omdat je de lekkerste drankjes met dit apparaat kunt maken. Je kunt zelf al je ingrediënten bepalen en de smoothiemaker doet de rest. 

Materiaal van de schenkkan

Als we kijken naar aspecten waarop te letten is één van de eerste dingen waar je naar moet kijken, van welk materiaal de schenkkan is gemaakt. Er zijn namelijk over het algemeen 3 materialen die de schenkkan kunnen hebben. Namelijk kunststof, glas en Tritan. Kunststof is hier de minst kwalitatieve  materiaal, daarna glas en als meest kwalitatieve materiaal kun je kiezen voor Tritan. Tritan is namelijk een sterk materiaal dat volledig BPA-vrij is. Dit houdt in dat er geen Bisfenol A in het materiaal zit. Houdt dus in dat er geen chemische stof in zit. Fijn als je smoothies maakt of niet?

Gemakkelijk schoon te maken?

Het volgende waar je naar kunt kijken is of het gemakkelijk schoon is te maken. Kun je het bijvoorbeeld in de vaatwasser doen of kun je het gemakkelijk afspoelen? Ook zijn er sommige blenders die na het maken van een smoothie een intern schoonmaakprogramma hebben. Maar ga dus na wat de schoonmaak mogelijkheden zijn van het apparaat. Dit kan namelijk een hoop tijd besparen. 

Vermogen

Ook is het goed om naar het vermogen te kijken van het apparaat. Nu is er voor smoothies niet enorm veel vermogen nodig, maar zorg ervoor dat jouw smoothie maker minimaal een 500 watt vermogen heeft. 

Toerental

Kijk ook naar het toerental van het apparaat. Hoe hoger het toerental hoe sneller het apparaat kan draaien en dus hoe fijner en beter de blender blend en de ingrediënten verpulverd. Dit is wel fijn voor een smoothie aangezien je een drankje wilt maken en alles dus heel fijn gemaakt moet worden. Zoek dan ook een blender die minimaal 8-9 duizend toeren per minuut heeft. 

Prijs

De prijs is natuurlijk ook altijd iets waar je naar moet kijken. We kunnen niet in jouw portemonnee kijken, maar als wij jou waren dan is het goed om te kijken naar welke functies je minimaal op het apparaat wilt hebben en dan gaat kijken welk apparaat dit allemaal kan en voor de beste prijs gaat.  Bedenk hierbij ook hoe vaak je hem wilt gaan gebruiken. Als je af en toe een keer een smoothie wilt maken, dan kun je beter voor een wat goedkoper model kiezen. 

Lengte van het snoer

Klein dingetje wat ook nog mee kan spelen is de lengte van het snoer. Hoe langer het snoer hoe meer vrijheid je hebt in waar je het apparaat neerzet namelijk. Klinkt vrij logisch, maar stopcontacten willen nog wel eens verstopt zitten in keukens en daarom is het goed om dit ook mee te nemen in jouw keuze. Waar zitten jouw stopcontacten in de keuken en heb je daar een lang snoer voor nodig?

Inhoud van de kan

Voor hoeveel mensen maak jij vaak smoothies? Is het alleen voor jezelf of voor een complete groep aan mensen? Hoe meer mensen hoe groter de kan natuurlijk. Je moet ongeveer 0,5 liter schenkkan inhoud rekenen per persoon. Hoewel je misschien niet een smoothie maakt van 0,5 liter, is het wel goed om ook nog een beetje ruimte over te houden zodat het goed kan blenden en de druk in de beker niet te hoog wordt. 

Mogelijkheid tot het instellen van het vermogen

Sommige blenders hebben de mogelijkheid om de snelheid van de blendermessen aan te passen. Dit is voornamelijk nodig als je een bepaalde structuur in je smoothie wilt maken. Echter voor de doorgaanse smoothie is 1 stand die gewoon snel blend meer dan prima. 

Ijscrusher

Het laatste punt om bij een smoothiemaker te checken is of er wel een ijscrusher in zit. Smoothies worden namelijk een stuk lekkerder als ze lekker koud zijn. En daarom is een ijscrusher geen overbodige luxe. 

Vergelijking van onze top 5

NaamVermogeninhoudMateriaal blenderkan
Nutribullet Original600 watt0,6 literKunststof
Solis Extreme Power Blender Pro 83212200 watt2 literTritan
Nutribullet Pro900 watt0,7 literKunststof
Philips HR 2157/93 Viva blender600 watt1,3 literTritan
Cecotec blender1000 watt1 literGlas

Conclusie

Zo, we zijn aangekomen bij het einde. We hebben onze top 5 blenders voor smoothies met je besproken en ieder model kort uitgelicht voor je met de voor- en nadelen. Ook hebben we je geholpen met een koopgids waarin we alle dingen hebben besproken die je helpt bij keuzes maken tijdens het oriënteren. We hopen dan ook dan we je op weg hebben kunnen helpen en dat jij uiteindelijk tot de smoothie maker komt die het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten. 

Veel smoothie plezier!

Voeljegezond.nl
Logo