Beste Tefal blender van 2023

Laatst geupdate op september 9, 2021 by Voeljegezond.nl

Ben je op zoek naar een blender van het merk Tefal? Maar je wilt graag het beste model van hebben van dit merk? Tefal is al jarenlang een bekend merk binnen de keukenapparatuur. Ook hebben zij een aantal blenders geproduceerd om het jou in de keuken een stuk gemakkelijker te maken. Of je nou een smoothie wilt maken of wilt gebruiken om groenten snel mee te snijden. Tefal heeft voor alles een blender. Voor de huiskok, maar ook de professional. We willen je in dit artikel dan ook helpen met onze top 4 Tefal blenders en een stukje koopgids waarop je moet letten bij het kopen van een Tefal blender. Ook willen we je wat vertellen over het merk Tefal zelf, zodat je precies weet van welk merk je eigenlijk koopt. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies welke Tefal blender het beste bij jou past en koop je blender die ook echt het beste bij jou past. 

Beste Tefal blenders in 1 overzicht – Onze top 4

Tefal Perfectmix BL811D

Beste koop Tefal blender

Tefal Blendforce II BL4201

Beste Tefal blender voor smoothies

Tefal Fresh&Go BL1KJ1

Beste Tefal mini blender

Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B

Beste Professionele Tefal blender
201,00 319,00

Beste Koop Tefal Blender – Tefal Perfectmix BL811D

Laten we beginnen met de beste koop Tefal blender. Dit is de Tefal Perfectmix BL811D geworden. Dit aangezien deze Tefal blender een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Je krijgt bij de Perfectmix BL811D namelijk een blender die 6 messen heeft om jouw drankjes en gerechten klaar te maken. Het is een krachtige blender met een hoog vermogen van 1200 Watt. Dit zorgt ervoor dat je zonder moeite alles kan snijden wat je erin gooit. Het mooie van deze blender is dat die met 28.000 rotaties per minuut niks heel laat in de blender. Hierdoor kun je de drankjes extra glad krijgen en de groenten extra klein kan snijden.Verder zitten er 3 automatische programma’s ingebouwd. Namelijk een ijscrusher programma, een smoothie programma en een auto clean programma. Dit brengt dan ook gelijk een groot voordeel met zich mee en dat is dat je met het auto clean programma de blender gelijk schoon kunt maken. Hier heb je zelf dus weinig omkijken naar en wordt grotendeels voor je gedaan. Mocht je de blender willen gebruiken voor hete gerechten of drankjes zoals soep, dan is dat ook mogelijk! De blenderkan is namelijk hittebestendig zodat dit allemaal kan. Mocht je een soepblender willen, bekijk dan ook ons artikel hierover. Als kers op de taart krijg je er een gratis spatel bij zodat je alles goed kun aandrukken en alles echt goed gesneden wordt. Wel kan de kan vrij zwaar aanvoelen en maakt hij wat veel geluid.

Tefal Perfectmix BL811D

90,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:45 am

Beste koop Tefal blender

8Expert Score
Conclusie

Kortom, de Tefal Perfectmix BL811D is echt de beste als je op zoek bent naar een Tefal blender met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Het heeft een hoog vermogen, een hoge RPM en is ook nog eens uitgerust met een hittebestendige blenderkan. Hij maakt wel een beetje veel geluid en de kan is wat zwaar door het glas. Maar al met al een zeer goede keuze!

Voordelen
 • 28.000 rotaties per minuut
 • Hoog vermogen 1200 Watt
 • 3 automatische programma’s (waarvan 1 een schoonmaakprogramma is)
 • Hittebestendige blenderkan
 • Inclusief spatel
Nadelen
 • Blenderkan kan zwaar aanvoelen
 • Geluid vrij hard

Beste Tefal blender voor smoothies – Tefal Blendforce BL4201

Mocht je op zoek zijn naar de beste Tefal blender voor smoothies, dan moet je de Tefal Blendforce BL4201 hebben. Deze blender heeft een strak uiterlijk en wordt daarbij voor een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden. Je kunt de BL4201 op drie verschillende blender standen gebruiken zodat je dit zelf kunt bepalen. De messen zijn verder heel mooi in de blenderkan verwerkt die zijn uitgerust met de mogelijkheid tot het crushen van ijs. De blenderkan is wel gemaakt van kunststof, maar is daardoor wel licht in de omgang ermee. Deze blender is geschikt voor 2 tot 3 personen met de inhoud van 1,25 liter. Het nadeel is wel dat je er geen accessoires bij krijgt, maar die betaalbare prijs moet ook ergens vandaan komen. De Tefal blendforce BL4201 heeft een vermogen van 600 watt, wat meer dan genoeg is voor voor het maken van lekkere smoothies. Mocht je veilig jouw smoothies willen klaarmaken, dan is dat ook mogelijk met de smartlock functie. Ook kun je er prima ijs mee crushen om jouw smoothies te voorzien van een koud element. Ideaal als je een smoothie maakt voor op een warme zomerdag. Mocht je nou op zoek zijn naar een blender voor smoothies, dan kun je ook ons andere artikel hierover lezen.

Tefal Blendforce II BL4201

51,48
Laatste update was op: november 28, 2023 3:45 am

Beste Tefal blender voor smoothies

8Expert Score
Conclusie

De Tefal Blendforce BL4201 is dus een zeer aantrekkelijke blender wat betreft prijs, en meer dan genoeg uitgerust voor het maken van smoothies. De messen zijn verwerkt in de blenderkan zelf waardoor je dit niet apart nog op de kan hoeft te draaien en gewoon alles voor in de smoothies in de kan kunt doen en blenden maar. Ook helpt de ijscrusher jou de smoothies lekker koud te maken zodat je er heerlijk van kunt genieten in de zomer.

Voordelen
 • Opslagruimte voor het snoer
 • Messen in de kan verwerkt
 • Lichte en handzame blenderkan
 • Ijscrush functie
Nadelen
 • Kunststof blenderkan
 • Geen meegeleverde accessoires

Beste Tefal Mini blender – Tefal Fresh & Go BL1kj1

Mocht je op zoek zijn naar Tefal mini blender. Dan heeft Tefal ook hier een model voor gemaakt. Namelijk de Tefal Fresh & Go BL1kj1. Nu zijn mini blenders vaak ook geschikt voor smoothies voor 1 persoon en zo is ook deze daar prima voor uitgerust. Je hebt hierbij namelijk een statief met het draaimechanisme en een fles waarin je het fruit of groenten kunt doen en gelijk kunt blenden in de fles. De Tefal Fresh & Go Bl1kj1 is een blender die wel een kleine inhoud heeft en een vermogen van 300 Watt. Dit maakt het dan ook een blender die niet geschikt is voor het crushen van ijs en meer voor de kleine smoothies met daarin zacht fruit en groenten

Wel krijg je er twee flessen bij voor onderweg zodat je jouw drankje gelijk kunt meenemen nadat je hem hebt geblend. De bekers zijn vaatwasserbestendig zodat je deze eenvoudig kunt schoonmaken. De flessen zijn gemaakt van Tritan en zijn dus extra sterk zodat de flessen niet zomaar stuk gaan. De blender is verder wel heel compact wat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Mocht je nou op zoek zijn naar een mini blender, dan kun je ook eens kijken in ons artikel over de beste mini blender

Tefal Fresh&Go BL1KJ1

48,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:45 am

Beste Tefal mini blender

6.5Expert Score
Conclusie

De Tefal Fresh & Go Bl1kj1 is dus ideaal voor als je zacht fruit of groenten wilt blenden voor een drankje. Ook kan die zeer goed gebruikt worden voor eiwitshakes, maar is het niet echt om koude drankjes mee te maken waarbij je ijs moet crushen. Gemakkelijk op te bergen en flessen gemaakt van tritan. Wat minder vermogen, maar voor een klein drankje prima.

Voordelen
 • Vaatwasserbestendig
 • Inclusief 2 meeneembekers
 • Ideaal voor smoothies met zacht fruit
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Tritan flessen
Nadelen
 • 300 watt vermogen
 • Geen ijscrush functie
 • Kleine inhoud

Beste professionele Tefal blender – Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B

Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar een echte professionele Tefal blender. Gelukkig hebben ze bij Tefal ook hierover nagedacht en hebben ze een model gemaakt voor de professional. Namelijk de Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B. Deze Tefal blender heeft een hoog vermogen met zijn 1300 watt. Hierdoor snij je alles gemakkelijk en zal datgene dat je klaarmaakt helemaal egaal geblenderd worden. Natuurlijk is de BL962B uitgerust met een ijscrusher functie en heeft heeft het een grote inhoud van 1,8 liter. Ervan uitgaande dat veel gebruikt wordt voor professioneel gebruik is een grote inhoud geen overbodige luxe en kun je een stuk efficiënter te werk gaan. De blenderkan is gemaakt van glas, wat natuurlijk ook weer kwaliteit uitstraalt. 

Verder kun je al jouw blender taken hiermee uitvoeren aangezien er 10 snelheden waarmee je kunt werken en de daarbij horende 8 automatische programma’s die je kunt gebruiken. Ook heeft deze Tefal blender een turbofunctie als je even net wat extra vermogen nodig hebt. Verder is het uitgerust met 6 RVS messen die alles tot in kleine stukjes kunnen snijden. Je zult het misschien niet geloven, maar deze blender heeft een toerental van maar liefst 45.000 r/min. Ongelooflijk toch? Dat maakt het dan ook wel een echte professionele Tefal blender. Je krijgt 2 jaar garantie bij jouw aankoop en de blenderkan is ook nog eens BPA-vrij. 

Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B

201,00 319,00
Laatste update was op: november 28, 2023 3:45 am

Beste Professionele Tefal blender

9.5Expert Score
Conclusie

Wat je dus ook wilt maken met de Tefal HiSpeed Ultrablend Cook BL962B, het is een karwei van niks voor deze zeer krachtige blender met een hoop snelheidsstanden en programma waarmee die is uitgerust. BPA-vrij en 2 jaar garantie en om dan nog niet eens te praten over het hoge toerental dat deze blender kan bereiken. Kortom, een echt professionele top blender van Tefal.

Voordelen
 • 45.000 r/min
 • BPA-vrij
 • 2 jaar garantie
 • 10 blender standen
 • Hoog vermogen
Nadelen
 • Vrij groot apparaat
 • Vrij prijzig

Koopgids – waar op te letten bij het kopen van een Tefal blender

Nu hebben we onze top 4 Tefal blenders met je besproken en mocht je ons artikel over de beste blenders nog niet hebben gelezen, dan willen we je toch een aantal tips meegeven bij de aankoop van een Tefal blender. Zo zorg jij ervoor dat je geen miskoop doet en de beste Tefal blender koopt die ook echt goed is en bij jou past.

Materiaal blenderkan

Allereerst is het goed om te kijken naar het materiaal van de blenderkan. Je hebt drie verschillende materialen die vaak worden gebruikt. Namelijk kunststof, glas en tritan. Nu is Tritan het sterkste van deze drie, glas ook sterk en kunststof het minst sterke van de drie.

Inhoud blenderkan

Verder is het ook goed om te kijken naar de inhoud van de blenderkan en je dan te bedenken hoeveel je nodig hebt. Om een beetje ruim te zitten wat betreft inhoud adviseren wij om ongeveer een halve liter per persoon te rekenen qua inhoud. 

Toerental

Natuurlijk wil jij jouw drankjes en gerechten echt goed geblend en gesneden hebben. Daarom is het ook goed om te kijken naar het toerental van de Tefal blender die je zou willen hebben. Hoe hoger het toerental, hoe beter deze de ingrediënten blend en snijd. Voor smoothies is een toerental van boven de 5000 r/min prima maar ga je hem professioneel gebruiken dan is een toerental van boven de 20.000 toch wel fijn.

Snoerlengte

Misschien een klein puntje. Maar bedenk even waar jouw stopcontacten zitten in de keuken. Je zult namelijk ergens je stekker in moeten steken voor stroom. En niks zou zo vervelend zijn als dat de lengte van het snoer niet lang genoeg is. Bekijk dus even waar je jouw Tefal blender wilt hebben staan en hoe lang het snoer daarvoor moet zijn. 

Grootte

De ene keuken is de andere niet. De ene is heel groot en rommelig en de ander is klein maar wel heel geordend. Het is dan ook goed om te kijken naar de grootte van de blender zelf, de omvang. Je zult de blender namelijk toch ergens moeten opbergen en neerzetten. Ga dus ook dit weer even na in jouw eigen keuken en bepaal aan de hand hiervan hoe groot jouw blender mag zijn.

Tefal het merk

tefal-logo-blender

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een Tefal blender en welke blenders het beste zijn van het merk. Maar wij kunnen ons best voorstellen dat je benieuwd bent naar wat Tefal eigenlijk voor merk is en wat ze nog meer doen. Dat willen we je dan ook even kort vertellen, zodat je precies weet waar jij een blender van koopt.

Tefal is een merk dat al 60 jaar machines voor in de keuken en het huishouden maakt. Naar keukenapparatuur maken zij namelijk ook strijkijzers en bijvoorbeeld kledingstomers. Echter is hun core business toch de keukenapparatuur en hebben zij talloze apparaten en modellen waar je uit kunt kiezen. Ze blijven innoveren in deze branche en hun apparaten steeds vernieuwen en verbeteren zodat het voor jou steeds gemakkelijker wordt in de keuken en huis. Hoewel ze in Europa hartstikke bekend zijn en eigenlijk niet meer zijn weg te denken, zitten ze over de hele wereld met een gigantisch groot team achter alle apparaten. Zo kunnen ze jou de beste garantie en service bieden en het jou een stuk gemakkelijker maken.

Voeljegezond.nl
Logo