Beste anti-snurkbeugel van 2023

Snurk je en houdt het jezelf en zelfs degene waar jij mee in de kamer ligt iedere nacht weer wakker? Je bent het helemaal zat om iedere keer weer wakker te worden van een flinke uithaal. Ook kan het zijn dat het wrijving oplevert in je relatie en je wilt echt wat aan het snurken doen, maar jij vraagt je af wat dat is? Het feit dat je hier bent uitgekomen, betekent dat jij je enigszins al hebt ingelezen en erachter bent gekomen dat een snurkbeugel zou kunnen helpen. We willen je in dit artikel dan ook helpen met welke snurkbeugel het beste bij jou past en daarnaast ook het beste uit de test komen dit jaar. Zo kun jij bij de aankoop van jouw snurkbeugel een weloverwogen keuze maken en van het snurken afkomen. Want kom op, daar draait het allemaal om toch?

Beste anti-snurkbeugels in 1 overzicht – Onze top 4

TrueSleep® Anti Snurk Beugel

Beste allround snurkbeugel

Better sleep neusspreider

Beste snurkbeugel voor de neussnurker
9,95 27,00

Silent Sleeper Anti snurk beugel™

Beste snurkbeugel voor de mond snurker

Soorten snurken

Voor we ingaan op de beugels zelf willen we je eerst meenemen in de vier soorten snurken die er zijn. We zullen daarna ook per soort snurken een beste snurkbeugel of mondstuk behandelen. Op die manier weet jij precies welke beugel jij moet hebben en weet je daarnaast ook gelijk wat voor een soort snurker jij bent. 

Neus Snurker

De eerste snurk soort die we bespreken is de neus snurker. De neus snurker kampt met snurken doordat de lucht niet goed door de neus heen kan. Dit is het soort snurken wat je kan hebben op het moment dat je een flinke verkoudheid hebt of last hebt van een bepaalde allergie. Daarnaast kan het ook een anatomische reden hebben. Om de luchtwegen van je neus open te krijgen kun je een neusdouche doen. Mocht dit niet helpen dan kun je ook een neusspreider gebruiken om de luchtwegen van de neus open te houden. De neusspreider zorgt ervoor dat kunt blijven ademen, ook op het moment dat je inademt. 

Mond snurker

Het kan ook zo zijn dat je een mond snurker bent. Een mond snurker ademt in zijn of haar slaap door de mond. Nu hoeft dit niet per definitie slecht te zijn, maar dit kan snurkgeluid veroorzaken door slap weefsel in de mond. Dit weefsel zal door het ademen door de mond gaan bewegen en veroorzaakt het snurkgeluid. Dit kun je tegen gaan met een snurkschild of mondstuk. Deze middelen voorkomen dat je ‘s nachts door je mond gaat ademen. Nu kan het ook nog zijn dat je door je mond ademt, omdat je neus is verstopt. Op het moment dat dit het probleem is, dan kun je ook gebruik maken van een neusspreider. Mocht je nou een verstopte neus hebben en niet door je mond willen ademen, in verband met slap weefsel in de mond, dan kun je ook denken aan het gebruiken van zowel het snurk schild als de neusspreider. Deze zijn prima in combinatie te gebruiken. 

Tongsnurker

Ook kan de oorzaak van jouw snurkprobleem bij de tong vandaan komen. Dit wordt dan ook een tongsnurker genoemd. Een tongsnurker gaat snurken op het moment dat hij of zij op zijn rug ligt. De tong zal zich ontspannen en de luchtweg versperren en een snurkgeluid gaan veroorzaken. Hoewel het niet raar is dat jouw spieren en weefsel zich ontspannen op het moment dat je slaapt, kan dit ook in het extreme gebeuren. De zwaartekracht zal in dit geval niet in je voordeel werken en de tong laten trillen en snurkgeluid laten produceren. 

Een oplossing voor dit probleem is een snurkbeugel. Deze snurkbeugels worden ook wel MRA- beugels genoemd. Het lijkt een beetje op een bitje dat je in doet voor het slapen gaan. Het idee hierachter is dat het bitje je onderkaak licht naar voren duwt, waardoor de kaak niet te ver wegzakt. Tong snurken kan ook aan je slaaphouding liggen. Zoals eerder genoemd, komt deze manier van snurken eigenlijk alleen maar voor bij een rugligging. Dus als jij ervoor kan zorgen dat je op je buik of zij ligt tijdens het slapen, zal dit dus geen probleem meer vormen. Zorg er dus voor dat je een goed hoofdkussen en matras hebt om je hierbij te helpen. 

Keel Snurker

De laatste soort snurker die we met je willen bespreken is de keel snurker. Dit is misschien wel de meeste luide soort snurken. Er zit geen ritme in en wordt vaak onderbroken met momenten van stiltes met daarop volgend heftige uithalen. Alsof er een kettingzaag aangezwengeld wordt. Deze manier van snurken wordt veroorzaakt doordat het weefsel in de keel en hals ontspant en de ademhaling in de weg kan staan en in heftige gevallen zelfs kan afsluiten. Op het moment dat dit gebeurt reageert het lichaam met een soort schrikreactie om de luchtweg weer open te krijgen. Dit is dan ook het moment dat de zogenaamde kettingzaag weer aangaat en jij je rot kan schrikken als je ernaast ligt. Deze manier van snurken kan overigens in elke slaaphouding voorkomen. 

Beste Anti Snurk beugels per soort

Nu je weet wat voor een soort gesnurk er allemaal is en weet wat de oorzaken van snurken zijn, gaan we verder met wat nou de beste anti snurkbeugels zijn om te gebruiken tegen het snurken. We zullen per soort snurken gaan kijken wat voor een beugel je het  beste kunt gebruiken. 

Beste All round snurkbeugel – Truesleep slaapbeugel

Ben je op zoek naar een snurkbeugel die over het algemeen het beste uit de test komt? Dan is de Anti-snurk beugel van TrueSleep de beste keuze. Deze is door talloze mensen als positief beoordeeld en heeft zowel een beugel als neusspreiders in het pakket inbegrepen. Zo kun je deze combineren of eventueel gebruiken als het ene niet werkt. Ook is deze BPA-vrij (wordt in de koopgids uitgelegd) en zal het hierdoor geen gevaar vormen voor jouw gezondheid. Je krijgt 4 neusspreiders, 1 snurkbeugel, 1 bewaardoos en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Een bijkomend voordeel is dat het ook helpt tegen tandenknarsen en zul je jouw tanden dus niet beschadigen tijdens het slapen. Kortom, een snurkbeugel die op alle vlakken goed scoort.

TrueSleep® Anti Snurk Beugel

20,95
Laatste update was op: februari 5, 2023 9:09 pm

Beste allround snurkbeugel

8Expert Score
Conclusie

De Truesleep anti snrukbeugel is dan niet geschikt voor mensen met epilepsie, maar is wel BPA-vrij, helpt tegen tandenknarsen en heeft een handig opbergbakje. Kortom, de beste allround keuze.

Voordelen
 • Presteert enorm goed alround
 • Inclusief opbergbakje
 • BPA-vrij
 • Helpt tegen tanden knarsen
 • Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
Nadelen
 • Niet geschikt in combinatie met gebitsprothese
 • Niet geschikt voor mensen met epilepsie
 • Niet geschikt voor kinderen

Beste snurkbeugel voor een neus snurker – Better Sleep neusspreider

Hoewel je niet per se een beugel nodig hebt als je een neus snurker bent, kan het wel helpen een neusdouche te doen om de neus vrij te maken van verstopping. Mocht dit niet werken dan is het verstandig om een neusspreider te gebruiken. Zo blijven je neusgaten open en is er dus altijd ruimte om te ademen door je neus. Een aanrader als het gaat om neuspreiders zijn de neusspreiders van Better Sleep. Deze komen in 8 verschillende maten met een handig opbergdoosje. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en worden goed beoordeeld door eerdere gebruikers. 

Better sleep neusspreider

9,95 27,00
Laatste update was op: februari 5, 2023 9:09 pm

Beste snurkbeugel voor de neussnurker

7.5Expert Score
Conclusie

Ben jij dus iemand die door zijn of haar neus snurkt. Dan zijn de Better Sleep neusspreiders echt de beste keuze voor jou.

Voordelen
 • Opent neusgaten
 • 8 verschillende maten
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Opbergdoosje
Nadelen
 • Alleen de neusspreiders
 • Alleen voor de neus

Beste snurkbeugel voor een mond snurker – Silent Sleeper Snurkbeugel

Voor de mond snurker is de snurkbeugel van Silent Sleeper de beste optie. Het helpt je snurken tegen te gaan en je krijgt naast de beugel ook neusspreiders erbij. Nu is het daar nog niet klaar en krijg je er ook een gratis e-book bij met tips en tricks om het snurken tegen te gaan. Zo wordt je op alle vlakken geholpen om het snurken tegen te gaan. Wat wel belangrijk is, is dat deze beugel niet te gebruiken is in combinatie met een gebitsprothese. Het mooie bij deze snurkbeugel is wel dat het bedrijf 100% nooit meer snurken garantie geeft. Ook krijg je er een handig bakje bij om je beugel in te bewaren. Een bijkomend voordeel is dat deze beugel tanden knarsen voorkomt en kaak- & tandpijn verlaagd.

Silent Sleeper Anti snurk beugel™

20,95
Laatste update was op: februari 5, 2023 9:09 pm

Beste snurkbeugel voor de mond snurker

7.5Expert Score
Conclusie

De Silent Sleeper snurkbeugel is de beste keuze voor mondsnurkers. Het mooie is dat je er een gratis e-book bij krijgt en geen tand/kaakpijn zal ervaren. Bijkomende voordelen noemen we dat.

Voordelen
 • Gratis e-book
 • Inclusief neusspreiders
 • 100% nooit meer snurken garantie
 • Voorkomt tandenknarsen
 • Geen kaak- & tandpijn
Nadelen
 • Niet te gebruiken in combinatie met een gebitsprothese
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Niet geschikt voor mensen met epilepsie

Beste snurkbeugel voor een tongsnurker – Lazy Koala snurkbeugel

Als je een tongsnurker bent dan is een MRA-beugel de beste keuze. Als je een goede MRA-beugel wilt hebben, dan moet je die van het merk Lazy Koala hebben. Deze is al door veel meer mensen gebruikt en komt ontzettend goed uit de test. Het mooie van de snurkbeugel van Lazy Koala is dat je er ook neusspreiders bij krijgt. Zij geloven er namelijk in dat een combinatie van snurkbeugel en neusspreiders het beste werkt om snurken tegen te gaan. Deze neusspreiders komen er in vier verschillende maten bij en je krijgt er een handig bakje bij om de beugel in op te bergen. Oh, wat zul jij lekker slapen! Ook bij deze beugel is het wel weer goed om te weten dat met een beugel slapen in het begin even wennen zal zijn.

Lazy Koala - Anti Snurkbeugel & Neusspreider

16,95
Laatste update was op: februari 5, 2023 9:09 pm

Beste keuze voor de tongsnurker

8.5Expert Score
Conclusie

Kortom, tongsnurkers hebben een MRA-beugel nodig en de MRA-beugel die de meeste kwaliteit biedt tegen de beste prijs is die van Lazy Koala.

Voordelen
 • Handig opbergdoosje
 • Goed beoordeeld
 • Inclusief neusspreiders
 • Vier verschillende maten neusspreiders
 • Te combineren
Nadelen
 • Niet te gebruiken in combinatie met een gebitsprothese
 • In het begin even wennen

Beste snurkbeugel voor een keel snurker

Hoewel we het over snurkbeugels hebben, is er voor een keel snurker helaas geen speciale beugel. Sterker nog, het ligt er een beetje aan hoe erg het keel snurken is, maar het kan zelfs zijn dat je een chirurgische behandeling moet ondergaan om dit probleem op te lossen. Keel snurken kan namelijk richting slaapapneu gaan. Mocht je dit niet fijn vinden dan kun je ook denken aan CRAP therapie. CRAP staat voor “continuous positive air pressure”. Deze therapie zorgt ervoor dat er ‘s nachts vanuit een compressor positieve lucht in de luchtwegen wordt gebracht. Zo worden de luchtwegen open gehouden en voorkom je de onderbrekingen in ademhalen. Hoewel het wel helpt, zal het de aandoening helaas niet genezen. Hiervoor zal je toch echt een chirurgische ingreep voor moeten ondergaan. Mocht je twijfelen over hoe erg jouw keel snurken is, maak dan vooral een afspraak bij een arts om er naar te laten kijken. 

Koopgids snurkbeugel

Voor we het artikel afsluiten willen we je eerst nog even meenemen door een aantal zaken wat belangrijk is voor je jouw snurkbeugel uitkiest. Per onderwerp of term zullen we je uitleggen wat dit betekend voor jouw keuze. 

Bekijk wat voor een soort snurker je bent

Voor je een snurkbeugel koopt is het goed om te weten wat voor een soort snurker jij bent. Zo kun jij hier de juiste snurkbeugel bij kiezen en jouw snurkprobleem oplossen. Koop dus niet zomaar een snurkbeugel, maar bekijk eerst jouw eigen situatie. 

Wennen

Wat verder goed is om bij stil te staan, is dat het in het begin wel even wennen zal zijn. Je kunt niet verwachten dat je de eerste nacht met een beugel in gelijk slaapt als een roosje. Het snurkprobleem is misschien wel gelijk opgelost, maar gelijk goed slapen is een ander ding. Het zal in het begin even wennen zijn. Geef jezelf dus ook de tijd om te wennen aan het feit dat je een beugel in je mond hebt tijdens het slapen. 

BPA-vrij

Een term die je voorbij hebt zien komen in dit artikel of misschien in jouw zoektocht in welke snurkbeugel het beste bij jou past is BPA. Dit houdt in dat er geen chemische stoffen in zitten die een gevaar kunnen zijn voor jouw gezondheid. Je stopt een snurkbeugel toch in je mond. Dus mocht je er absoluut zeker van willen zijn dat het je gezondheid niet in gevaar brengt, dan moet je op zoek naar een BPA-vrije snurkbeugel.

Conclusie

Zo nu weet jij alles wat je moet weten tijdens het kopen van jouw snurkbeugel. Mocht je toch nog vragen hebben hierover, dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten. Kijk dus goed naar wat voor een soort slaper je bent en welke beugel of behandeling daarbij past. Mocht je twijfelen over jouw snurkprobleem, aarzel dan niet en laat de dokter er een keer naar kijken.

Misschien ook interessant

Hoofdkussen dat bij jou past

De beste wake up lights

De beste matrassen in 1 overzicht

Beste oordoppen tegen snurken

Wat is een goede slaaphouding?

7 slaaptips om in slaap te vallen

Voeljegezond.nl
Logo