Beste anti-snurkbeugel van 2023

Laatst geupdate op augustus 9, 2023 by Voeljegezond.nl

Snurk je en houdt het jezelf en zelfs degene waar jij mee in de kamer ligt iedere nacht weer wakker? Je bent het helemaal zat om iedere keer weer wakker te worden van een flinke uithaal. Ook kan het zijn dat het wrijving oplevert in je relatie en je wilt echt wat aan het snurken doen, maar jij vraagt je af wat dat is?

Het feit dat je hier bent uitgekomen, betekent dat jij je enigszins al hebt ingelezen en erachter bent gekomen dat een snurkbeugel zou kunnen helpen. We willen je in dit artikel dan ook helpen met welke snurkbeugel het beste bij jou past en daarnaast ook het beste uit de test komen dit jaar.

Zo kun jij bij de aankoop van jouw snurkbeugel een weloverwogen keuze maken en van het snurken afkomen. Want kom op, daar draait het allemaal om toch?

Beste anti-snurkbeugels in 1 overzicht – Onze top 4

Dr. Breathe Well - Anti Snurk Beugel Pakket

Beste snurkbeugel voor de mond snurker

Soorten snurken

Voor we ingaan op de beugels zelf willen we je eerst meenemen in de vier soorten snurken die er zijn. We zullen daarna ook per soort snurken een beste snurkbeugel of mondstuk behandelen. Op die manier weet jij precies welke beugel jij moet hebben en weet je daarnaast ook gelijk wat voor een soort snurker jij bent. 

Neus Snurker

De eerste snurk soort die we bespreken is de neus snurker. De neus snurker kampt met snurken doordat de lucht niet goed door de neus heen kan. Dit is het soort snurken wat je kan hebben op het moment dat je een flinke verkoudheid hebt of last hebt van een bepaalde allergie. Daarnaast kan het ook een anatomische reden hebben. Om de luchtwegen van je neus open te krijgen kun je een neusdouche doen. Mocht dit niet helpen dan kun je ook een neusspreider gebruiken om de luchtwegen van de neus open te houden. De neusspreider zorgt ervoor dat kunt blijven ademen, ook op het moment dat je inademt. 

Mond snurker

Het kan ook zo zijn dat je een mond snurker bent. Een mond snurker ademt in zijn of haar slaap door de mond. Nu hoeft dit niet per definitie slecht te zijn, maar dit kan snurkgeluid veroorzaken door slap weefsel in de mond. Dit weefsel zal door het ademen door de mond gaan bewegen en veroorzaakt het snurkgeluid. Dit kun je tegen gaan met een snurkschild of mondstuk. Deze middelen voorkomen dat je ‘s nachts door je mond gaat ademen. Nu kan het ook nog zijn dat je door je mond ademt, omdat je neus is verstopt. Op het moment dat dit het probleem is, dan kun je ook gebruik maken van een neusspreider. Mocht je nou een verstopte neus hebben en niet door je mond willen ademen, in verband met slap weefsel in de mond, dan kun je ook denken aan het gebruiken van zowel het snurk schild als de neusspreider. Deze zijn prima in combinatie te gebruiken. 

Tongsnurker

Ook kan de oorzaak van jouw snurkprobleem bij de tong vandaan komen. Dit wordt dan ook een tongsnurker genoemd. Een tongsnurker gaat snurken op het moment dat hij of zij op zijn rug ligt. De tong zal zich ontspannen en de luchtweg versperren en een snurkgeluid gaan veroorzaken. Hoewel het niet raar is dat jouw spieren en weefsel zich ontspannen op het moment dat je slaapt, kan dit ook in het extreme gebeuren. De zwaartekracht zal in dit geval niet in je voordeel werken en de tong laten trillen en snurkgeluid laten produceren. 

Een oplossing voor dit probleem is een snurkbeugel. Deze snurkbeugels worden ook wel MRA- beugels genoemd. Het lijkt een beetje op een bitje dat je in doet voor het slapen gaan. Het idee hierachter is dat het bitje je onderkaak licht naar voren duwt, waardoor de kaak niet te ver wegzakt. Tong snurken kan ook aan je slaaphouding liggen. Zoals eerder genoemd, komt deze manier van snurken eigenlijk alleen maar voor bij een rugligging. Dus als jij ervoor kan zorgen dat je op je buik of zij ligt tijdens het slapen, zal dit dus geen probleem meer vormen. Zorg er dus voor dat je een goed hoofdkussen en matras hebt om je hierbij te helpen. 

Keel Snurker

De laatste soort snurker die we met je willen bespreken is de keel snurker. Dit is misschien wel de meeste luide soort snurken. Er zit geen ritme in en wordt vaak onderbroken met momenten van stiltes met daarop volgend heftige uithalen. Alsof er een kettingzaag aangezwengeld wordt. Deze manier van snurken wordt veroorzaakt doordat het weefsel in de keel en hals ontspant en de ademhaling in de weg kan staan en in heftige gevallen zelfs kan afsluiten. Op het moment dat dit gebeurt reageert het lichaam met een soort schrikreactie om de luchtweg weer open te krijgen. Dit is dan ook het moment dat de zogenaamde kettingzaag weer aangaat en jij je rot kan schrikken als je ernaast ligt. Deze manier van snurken kan overigens in elke slaaphouding voorkomen. 

Beste Anti Snurk beugels per soort

Nu je weet wat voor een soort gesnurk er allemaal is en weet wat de oorzaken van snurken zijn, gaan we verder met wat nou de beste anti snurkbeugels zijn om te gebruiken tegen het snurken. We zullen per soort snurken gaan kijken wat voor een beugel je het  beste kunt gebruiken. 

Beste allround snurkbeugel – Mr. Anti Snurk – anti snurk bitje

De Mr. Anti Snurk beugel is een hulpmiddel om snurken te verminderen of te stoppen. Het is een anti snurk bitje dat je in je mond draagt tijdens het slapen en dat je onderkaak naar voren houdt, waardoor de luchtweg open blijft en snurken wordt voorkomen. 

De beugel is gemakkelijk en zelf op maat te maken waardoor deze precies is afgestemd op je gebit. Het product is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en heeft een effectiviteit van 90% bij snurkers. De effectiviteit van de Mr. Anti Snurk beugel is bewezen door het NCBI.

8Expert Score
Conclusie

De Mr. Anti Snurk beugel is een effectief hulpmiddel om snurken te verminderen of te stoppen. Het is gemakkelijk in gebruik en kan op maat worden gemaakt voor een optimale pasvorm. Het product is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en heeft een hoge effectiviteit bij snurkers.

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Direct resultaat
 • Eenvoudig aan te passen aan jouw gebit
 • Unisex, geschikt voor mannen en vrouwen
 • Effectief voor 90% van de snurkers
 • Positive
Nadelen
 • Kan oncomfortabel zijn om te dragen tijdens het slapen
 • Kan leiden tot speekselvorming

Beste snurkbeugel voor een neus snurker – Dr. Breathe Well – Neusbeugels / spreiders

Dr. Breathe Well is een anti-snurk neusspreider pakket dat vier oplossingen in één doos biedt. Het bevat vier maten zachte en vier maten stevige anti-snurk neusspreiders, 30 anti-snurk pleisters en één anti-snurk clip met magneet. 

De neusspreiders verbeteren de luchttoevoer door de neusgaten, waardoor de ademhaling soepeler verloopt en je meer zuurstof binnenkrijgt. De neusspreiders zorgen ervoor dat de neusgaten beter open blijven staan en verminderen zo het snurken. 

Het pakket is geschikt voor mensen die kampen met een gehinderde neusademhaling, lijden aan snurken door de neus of moe wakker worden na een volledige nacht slapen.

8Expert Score
Conclusie

De Dr. Breathe Well anti-snurk neusspreider pakket biedt vier maten zachte en vier maten stevige anti-snurk neusspreiders, 30 anti-snurk pleisters en één anti-snurk clip met magneet.
Het verbetert de luchttoevoer, vermindert het snurken en kan helpen bij nasale ademhalingsproblemen en verbetering van sportprestaties. Het kan echter enige gewenning vereisen en kan niet geschikt zijn voor mensen met kleine neusgaten.

Voordelen
 • Vermindert het snurken en verbetert de ademhaling tijdens het slapen
 • Vermindert de nasale ademhalingsproblemen en verbetert de ademhaling tijdens een verkoudheid of allergie.
 • Verbetert de slaapkwaliteit en zorgt voor een diepere slaap.
 • Verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen
 • Kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties door de extra aanvoer van zuurstof.
Nadelen
 • Het kan enige tijd duren voordat je gewend bent
 • Het kan zijn dat de neusspreiders niet geschikt zijn voor iedereen

Beste snurkbeugel voor een mond snurker – Dr. Breathe Well – Snurkbeugel pakket

De Dr. Breathe Well Anti-Snurk Beugel is een effectieve oplossing voor mensen die snurken door de mond. De beugel is ontworpen om de onderkaak naar voren te houden, waardoor de luchtweg open blijft en de ademhaling niet gehinderd wordt en de luchtweg vrijgehouden wordt.. 

Het pakket bevat naast de anti-snurkbeugel ook twee sets van 4 maten neusspreiders en 30 anti-snurkpleisters. Het op maat maken van de beugel is een eenvoudig proces en kan in slechts enkele minuten worden gedaan. 

De beugel is gemaakt van zacht, flexibel materiaal dat comfortabel in de mond past en niet irriteert. De neusspreiders zorgen ervoor dat de neusgaten beter open blijven staan, waardoor de luchtstroom door de neus verbetert en het snurken vermindert. 

De anti-snurkpleisters zorgen voor een betere ademhaling door de neus en verminderen zo snurken door de mond.

Dr. Breathe Well - Anti Snurk Beugel Pakket

Beste snurkbeugel voor de mond snurker
8Expert Score
Conclusie

Al met al is het Dr. Breathe Well Anti-Snurk Beugel pakket een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve oplossing tegen snurken door de mond. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om te zorgen voor een betere ademhaling en een goede nachtrust. De beugel is gemakkelijk op maat te maken en het zachte, flexibele materiaal zorgt voor maximaal comfort. Het enige nadeel is dat sommige mensen het lastig vinden om de beugel op maat te maken en dat het in het begin oncomfortabel kan aanvoelen.

Voordelen
 • Effectieve oplossing voor mensen die snurken door de mond
 • Op maat gemaakt voor maximaal comfort
 • Gratis 30 anti-snurkpleisters
 • Gratis 4 zachte neusspreiders
 • Gratis 4 stevige neusspreiders
Nadelen
 • Sommige mensen vinden het lastig om de beugel op maat te maken
 • De beugel kan in het begin oncomfortabel aanvoelen

Beste snurkbeugel voor een tongsnurker – Mr. Anti Snurk – Duo pakket snurkbeugels

Het Mr. Anti Snurk Duo Pack is een set van twee anti-snurkbeugels die sinds 2015 in Nederland verkrijgbaar zijn. De beugels zijn ontworpen om de luchtweg te openen en zo snurken te verminderen of te stoppen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen eenvoudig aan het gebit worden aangepast.

De beugels zijn unisex en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het product is effectief voor 90% van de snurkers en heeft meer dan 4.000 onafhankelijke beoordelingen. Het is al 7 jaar de best verkochte snurkbeugel in Nederland.

8Expert Score
Conclusie

Het Mr. Anti Snurk Duo Pack is een effectieve en gemakkelijk te gebruiken oplossing voor snurken, die al door duizenden mensen in Nederland is gebruikt en positief is beoordeeld.

Voordelen
 • Bespaar geld door twee beugels in één verpakking te kopen.
 • Gemakkelijk in gebruik en aan te passen aan jouw gebit.
 • Unisex, geschikt voor mannen en vrouwen.
 • Effectief voor 90% van de snurkers.
 • Meer dan 4.000 onafhankelijke beoordelingen.
Nadelen
 • Kan oncomfortabel zijn om te dragen tijdens het slapen.

Beste snurkbeugel voor een keel snurker

Hoewel we het over snurkbeugels hebben, is er voor een keel snurker helaas geen speciale beugel. Sterker nog, het ligt er een beetje aan hoe erg het keel snurken is, maar het kan zelfs zijn dat je een chirurgische behandeling moet ondergaan om dit probleem op te lossen.

Keel snurken kan namelijk richting slaapapneu gaan. Mocht je dit niet fijn vinden dan kun je ook denken aan CRAP therapie. CRAP staat voor “continuous positive air pressure”. Deze therapie zorgt ervoor dat er ‘s nachts vanuit een compressor positieve lucht in de luchtwegen wordt gebracht.

Zo worden de luchtwegen open gehouden en voorkom je de onderbrekingen in ademhalen. Hoewel het wel helpt, zal het de aandoening helaas niet genezen. Hiervoor zal je toch echt een chirurgische ingreep voor moeten ondergaan. Mocht je twijfelen over hoe erg jouw keel snurken is, maak dan vooral een afspraak bij een arts om er naar te laten kijken. 

Mocht je nou het idee hebben dat je matige slaapapneu hebt of misschien wel zware slaapapneu, dan is het verstandig om met een professional te gaan praten. Deze zou dan eventueel een mandibulair repositie apparaat (MRA) kunnen aanmeten. Maar die mogelijkheden moet je met de professional verkennen.

Koopgids snurk beugel

Voor we het artikel afsluiten willen we je eerst nog even meenemen door een aantal zaken wat belangrijk is voor je jouw snurkbeugel uitkiest. Per onderwerp of term zullen we je uitleggen wat dit betekend voor jouw keuze. 

Bekijk wat voor een soort snurker je bent

Voor je een snurkbeugel koopt is het goed om te weten wat voor een soort snurker jij bent. Zo kun jij hier de juiste snurkbeugel bij kiezen en jouw snurkprobleem oplossen. Koop dus niet zomaar een snurkbeugel, maar bekijk eerst jouw eigen situatie. 

Wennen

Wat verder goed is om bij stil te staan, is dat het in het begin wel even wennen zal zijn. Je kunt niet verwachten dat je de eerste nacht met een beugel in gelijk slaapt als een roosje. Het snurkprobleem is misschien wel gelijk opgelost, maar gelijk goed slapen is een ander ding. Het zal in het begin even wennen zijn. Geef jezelf dus ook de tijd om te wennen aan het feit dat je een beugel in je mond hebt tijdens het slapen. 

BPA-vrij

Een term die je voorbij hebt zien komen in dit artikel of misschien in jouw zoektocht in welke snurkbeugel het beste bij jou past is BPA. Dit houdt in dat er geen chemische stoffen in zitten die een gevaar kunnen zijn voor jouw gezondheid. Je stopt een snurkbeugel toch in je mond. Dus mocht je er absoluut zeker van willen zijn dat het je gezondheid niet in gevaar brengt, dan moet je op zoek naar een BPA-vrije snurkbeugel.

Juiste maat

Een goed passende anti-snurkbeugel is cruciaal voor effectiviteit en comfort. Als de beugel niet goed blijft zitten, kan dit leiden tot onvoldoende verlichting van het snurken, of zelfs tot verergering. Een op maat gemaakte snurk beugel, aangepast door een professional, garandeert de beste pasvorm en optimale resultaten. Investeer in kwaliteit en professionaliteit voor een rustige nacht en gezonde mond.

Conclusie

Zo nu weet jij alles wat je moet weten tijdens het kopen van jouw snurkbeugel. Mocht je toch nog vragen hebben hierover, dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten. Kijk dus goed naar wat voor een soort slaper je bent en welke beugel of behandeling daarbij past. Mocht je twijfelen over jouw snurkprobleem, aarzel dan niet en laat de dokter er een keer naar kijken.

Veelgestelde vragen over anti snurk beugels

Wat is een anti-snurkbeugel?

Een anti-snurkbeugel, ook wel mandibulair repositie-apparaat (MRA) genoemd, is een apparaat dat tijdens het slapen in de mond wordt gedragen. Het houdt de onderkaak en tong naar voren, waardoor de luchtweg in de keel wordt geopend en het snurken wordt verminderd of geëlimineerd.

Hoe werkt een anti-snurkbeugel?

Door de onderkaak en de tong naar voren te houden, voorkomt de beugel dat de zachte weefsels van de keel naar achteren zakken en de luchtweg blokkeren. Dit vermindert de trillingen die snurkgeluiden veroorzaken.

Voor wie is een anti-snurkbeugel geschikt?

Anti-snurkbeugels zijn vooral geschikt voor mensen met licht tot matig obstructief slaapapneu (OSA) of voor degenen die snurken zonder OSA. Ze zijn niet altijd geschikt voor mensen met ernstige OSA.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van een anti-snurkbeugel?

Sommige mensen ervaren tijdelijke bijwerkingen zoals speekselvloed, droge mond, tand- of kaakpijn. Deze symptomen verdwijnen meestal na enige tijd of na aanpassingen aan de beugel.

Kan ik een anti-snurkbeugel gebruiken als ik een kunstgebit heb?

Dit hangt af van het individu en het type kunstgebit. Sommige mensen met een gedeeltelijk kunstgebit kunnen nog steeds een anti-snurkbeugel gebruiken, maar het is belangrijk om dit met een tandarts te bespreken.

Hoe verzorg ik mijn anti-snurkbeugel?

Reinig de beugel dagelijks met een zachte tandenborstel en koud water. Vermijd het gebruik van tandpasta, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor anti-snurkbeugels.

Hoe lang gaat een anti-snurkbeugel mee?

Met de juiste zorg kan een anti-snurkbeugel enkele jaren meegaan. Het is echter aan te raden om de beugel jaarlijks te laten controleren door een specialist om ervoor te zorgen dat hij nog steeds goed past en effectief is.

Misschien ook interessant

Hoofdkussen dat bij jou past

De beste wake up lights

De beste matrassen in 1 overzicht

Beste oordoppen tegen snurken

Wat is een goede slaaphouding?

Voeljegezond.nl
Logo