Beste Tefal airfryer van 2023

Tefal airfryer

Op zoek naar een Tefal airfryer? Snappen we, want dit merk blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! En met onze top 5 beste Tefal airfryers zit je zeker gebakken! We benoemen de voordelen, nadelen en specificaties per model, zodat je de heteluchtfriteuse kunt kiezen die het beste bij je wensen en gezinssamenstelling past. Doe er je voordeel mee.

Beste Tefal airfryers in 1 overzicht – Onze top 5!

Tefal Easy Fry EY4018

Beste koop airfryer van Tefal

Tefal Easy Fry XXL EY701D

Beste Tefal voor grote gezinnen

Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018

Beste Tefal airfryer en stoomoven in één

Tefal Easy Fry Compact EY3018

Beste Tefal voor 1 á 2 personen
85,00 139,99

Beste koop Tefal airfryer: Tefal Easy Fry Precision EY4018

We kiezen de Tefal Easy Fry Precision EY4018 als beste koop airfryer van Tefal, omdat hij uitblinkt in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is geschikt voor 3 tot 4 personen en heeft een effectief laadvermogen van 1,1 kilo. Verder is hij redelijk compact met afmetingen van 27,8 x 33,8 x 33,3 centimeter.

Op het aanrecht zal hij niet misstaan dankzij zijn strakke glanszwarte uitstraling. En ook qua bakprogramma’s laat hij je niet in de steek, want je stelt hem automatisch in op friet, vis, vlees, kip, pizza, garnalen, cake en braden. Naast deze 8 voorgeprogrammeerde programma’s is hij ook handmatig in te stellen van 80 tot 200 graden.

Voor stank hoef je niet bang te zijn door de ingebouwde geurfilter. En na gebruik zet je de binnenpan eenvoudig in de vaatwasser. De kabellengte van deze topper is 1 meter en je bedient hem via touchscreen. De koele wand voorkomt verbranding. Kortom, een super fijn model voor een geweldige prijs!

Tefal Easy Fry EY4018

99,99
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste koop airfryer van Tefal

8.5Expert Score
Conclusie

Tel de knapperige resultaten van deze Tefal Easy Fry Precision op bij de fantastische prijs en je gaat simpelweg voor een meesterwerk apparaat in de keuken. De 3D Air Pulse technologie zorgt voor heerlijke snacks, zonder dat je er per se olie bij hoeft te voegen (kan wel). Deze beste koop Tefal airfryer is een goede keuze voor een gemiddeld gezin. Volgens gebruikers een lekker resultaat, mooi design en eenvoudig in gebruik. Optioneel koop je bij dit model ook een aantal fijne accessoires bij.

Voordelen
 • Geschikt voor 3 tot 4 personen
 • 8 bakprogramma’s
 • Ingebouwde geurfilter
 • Binnenpan vaatwasserbestendig
 • Strak glanszwart design
 • Koele wand
Nadelen
 • Geen ingebouwde vetfilter

Beste Tefal airfryer voor grote gezinnen: Tefal Easy Fry XXL EY701D

We kiezen de Tefal Easy Fry XXL EY701D als beste grote Tefal airfryer. Zoals de XXL in de naam al doet vermoeden is deze krachtpatser ideaal voor grote gezinnen tot 6 personen. Het effectief laadvermogen is 1,5 kilo. De afmetingen zijn 27,8 x 33,8 x 33,3 centimeter en de netsnoer is 1 meter.

Met een flink vermogen van 1700 watt tover je de lekkerste hapjes op tafel. En daarvoor hoef je echt niet de beste kok te zijn, want dankzij de 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s kan er eigenlijk niets misgaan, van friet en pizza tot kip, garnalen en cake. Dit model heeft een ingebouwde vetfilter, maar houd er wel rekening mee dat de geurfilter ontbreekt.

De combinatie van kunststof met metaal maken het bovendien een stevige airfryer voor veelvuldig gebruik. De timer, het temperatuurlampje en de touchscreen bediening maken hem eenvoudig in gebruik. Het mandje kan na gebruik in de vaatwasser. Ga jij voor deze gezinsvriendelijke airfryer?

Tefal Easy Fry XXL EY701D

136,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste Tefal voor grote gezinnen

8Expert Score
Conclusie

Ondanks dat de afmetingen van deze grote Tefal airfryer voor grote gezinnen anders doen vermoeden, heeft hij een enorme laadcapaciteit. En dat is handig, want zo tover je de heerlijkste hapjes op tafel in een handomdraai, en berg je hem ook redelijk eenvoudig op. Pling! Je krijgt een signaal wanneer het gerecht klaar is. Zorg er wel voor dat je hem uit de buurt houdt van kinderen (en let zelf ook op), want de koele wand ontbreekt. Waar gebruikers vooral enthousiast over zijn? Dat hij super lekker resultaat geeft, zelfs als je geen olie toevoegt!

Voordelen
 • Geschikt voor 5 tot 6 personen
 • 8 bakprogramma’s
 • Ingebouwde vetfilter
 • Mandje vaatwasserbestendig
 • Stevig en compact design
Nadelen
 • Geen geurfilter
 • Geen koele wand

Beste Tefal airfryer met grill: Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058

Zoek je een middenklasse airfryer met grill voor een middelgroot huishouden? Dan zit je goed met de Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058. Deze heeft een effectief laadvermogen van 0,8 kilo en dat maakt hem geschikt voor 3 tot 4 personen. De afmetingen zijn 27 x 36,1 x 32,4 centimeter. De netsnoer is 0,9 meter.

Hij is handmatig instelbaar van 80 tot 200 graden en middels de timer en het temperatuurlampje weet je altijd hoe ver hij is. Maar dat niet alleen, want je krijgt liefst 13 programma’s tot je beschikking. Naast grillen, friet, groenten, kip en vis maak je ook iedere snack overheerlijk. Kies uit gepaneerde snacks en diepvriessnacks. Gezelschap nog niet gereed? Maak dan gebruik van de warmhouden functie.

Dit model heeft zowel een geurfilter als een ingebouwde vetfilter. Daarnaast is hij voorzien van koele wand en koude zone. De losse onderdelen reinig je eenvoudig in de vaatwasser. Standaard is dit model voorzien van touchscreen, maar hij is ook verkrijgbaar in draaiknop variant (Fry & Grill EY5018). Daarnaast kun je optioneel een frietsnijder bijbestellen. Kies jij voor deze top fryer & grill?

Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058 2-in-1

129,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste Tefal airfryer met grill

8.5Expert Score
Conclusie

Een mooi en strak design, dat verkrijgbaar is in de kleur zwart en zilver, dat is wat deze Tefal Easy Fry & Grill Precision EY5058 jou te bieden heeft. Op het oog dan, want in de techniek gaan heel wat fijne snufjes schuil. Maak de lekkerste gerechten precies naar wens. Gebruikers zijn overtuigd en noemen hem fijn in gebruik, snel warm en gemakkelijk te reinigen. Gek op bitterballen? Volgens een review is het de ‘ideale bitterballen processor’. Hmm, dat smaakt naar meer!

Voordelen
 • Geschikt voor 3 tot 4 personen
 • 13 programma’s
 • Ingebouwde vetfilter en geurfilter
 • Losse onderdelen vaatwasserbestendig
 • Verkrijgbaar in zwart &amp
 • zilver (touch of draaiknoppen)
 • Koele wand
Nadelen
 • Relatief korte netsnoer (0,9 meter)

Beste Tefal airfryer & stoomoven in één: Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018

Kies voor een multifunctionele airfryer met deze Tefal Easy Fry Grill & Steam, onze topkeuze voor als je ook een stoomoven en grill wilt gebruiken. Dit model is geschikt voor 5 tot 6 personen en heeft en flink vermogen van 1700 watt. Het effectieve laadvermogen is 1,2 kilo. De afmetingen zijn 32,4 x 40,7 x 39,9 centimeter. Dat maakt hem wat groter, maar dan heb je ook wat!

Liefst 13 programma’s staan tot je beschikking. Naast standaard programma’s als friet, vlees en vis, biedt dit model namelijk ook opties als gestoomde groente, pizza, cake en gepaneerde snacks. Bovendien heeft deze airfryer ook een warmhouden én opnieuw verwarmen functie. Van nare luchtjes heb je geen last dankzij de ingebouwde geurfilter.

Verder heeft hij ook een ingebouwde vetfilter, koude zone en koele wand. De kabel is 0,9 meter en je bedient hem middels touchscreen. De losse onderdelen plaat je na gebruik in de vaatwasser. De voordelen van dit model zijn wel duidelijk, dus wij zeggen, probeer het zelf als je graag wilt grillen en stomen!

Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018

185,00
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste Tefal airfryer en stoomoven in één

7.8Expert Score
Conclusie

De Tefal Easy Fry Grill & Steam laat eigenlijk niets te wensen over. Je kunt een groot gezelschap van eten voorzien en het precies zo bereiden als jij dat wilt. En dat zonder veel moeite dankzij de vele bakprogramma’s. Een lekker lapje vlees grillen? Dat kan op het meegeleverde grillrooster. Schuift iemand te laat aan? Geen probleem dankzij de warmhouden functie. Volgens gebruikers uitstekende resultaten in korte tijd.

Voordelen
 • Geschikt voor 5 tot 6 personen
 • 13 programma’s
 • Ingebouwde vetfilter en geurfilter
 • Losse onderdelen vaatwasserbestendig
 • Inclusief aluminium grillrooster
 • Koele wand
Nadelen
 • Relatief korte netsnoer (0,9 meter)
 • Duurder dan modellen zonder grill en stoomfunctie

Beste kleine Tefal airfryer (1 à 2 personen): Tefal Easy Fry Compact EY3018

It’s in a name! Deze beste compacte Tefal airfryer doet zijn naam eer aan! De Tefal Easy Fry Compact EY3018 is geschikt voor 1 tot 2 personen en is slechts 32 centimeter hoog. Het design is rond en het effectieve laadvermogen is 0,3 kilo. Met 2,6 kilo is hij ook lekker licht. Je plaatst hem dus eenvoudig in je keukenkastje.

De temperatuur stel je handmatig in van 80 tot 200 graden, of je maakt gebruik van een van de 6 bakprogramma’s, namelijk friet, vlees, kip, vis, garnalen en cake. Dankzij de timer en het temperatuurlampje weet je precies wanneer je aan tafel kunt. Hij is tevens voorzien van een koele wand.

De netsnoer van deze kleine airfryer van Tefal is liefst 1,4 meter lang. Handig als je wat verder van het stopcontact af bent. Je bedient hem via touchscreen en na gebruik kunnen zowel de binnenpan, het mandje én de behuizing de vaatwasser in. Houd er rekening mee dat bij dit model zowel geurfilter als vetfilter ontbreken. Maar hé, daar tegenover staat dan wel weer een mega aantrekkelijke prijs.

Tefal Easy Fry Compact EY3018

85,00 139,99
Laatste update was op: oktober 3, 2023 7:03 pm

Beste Tefal voor 1 á 2 personen

8Expert Score
Conclusie

Als het op klein en compact aankomt dan is de Tefal Easy Fry Compact EY3018 de absolute winnaar in deze top 5. Wel vinden we het belangrijk om te benadrukken dat het bakken allemaal net iets langer kan duren, en dat het resultaat door gebruikers net wat minder beoordeeld wordt dan de andere Tefal airfryers uit deze top 5. Met een klein budget of weinig ruimte in je kast mag dat de pret echter niet drukken. Een ideale keuze voor iedereen die af en toe eens in zijn eentje wil snacken!

Voordelen
 • Geschikt voor 1 tot 2 personen
 • 6 bakprogramma’s
 • Vaatwasserbestendig
 • Klein en compact design
 • Budgetvriendelijke koop
 • Koele wand
Nadelen
 • Geen geurfilter
 • Geen ingebouwde vetfilter

Koopgids: Tips voor het kopen van een Tefal airfryer

Hierboven las je al welke Tefal airfryers geschikt zijn voor welke doelgroep. Wil je nou nog meer modellen vergelijken, dan hebben we hieronder nog een aantal tips voor je. Zo weet je wat Tefal airfryers gemeen hebben, en waarin ze juist per model van elkaar verschillen.

Uitstekende prijs-kwaliteit

Als het op prijs-kwaliteit aankomt dan zijn alle Tefal airfryers zonder twijfel uitblinkers. Vergelijk je de prijzen van Tefal bijvoorbeeld met Philips airfryers, dan kom je met Tefal tientallen euro’s goedkoper uit. Het verschil is vooral groot bij de airfryers voor 5 tot 6 personen. Dus heb je een groot gezin en let je graag op de kleintjes? Tefal is a good choice!

3D Air Pulse Technology

Airfryers van Tefal maken gebruik van de 3D Air Pulse Technology. Dit is hun manier van hete lucht om het gerecht heen laten circuleren waardoor hapjes lekker knapperig worden, zelfs als er geen olie wordt toegevoegd. Zo heeft ieder merk weer een eigen benaming voor de technologie die gebruikt wordt. Philips gebruikt bijvoorbeeld de Twin Turbostar technologie.

Sommige gebruikers beweren geen verschil te proeven tussen verschillende technologieën, terwijl anderen een duidelijke voorkeur hebben. Dat is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak. Feit is in ieder geval dat met 3D Air Pulse je hapjes lekker crunchy worden van buiten, terwijl ze heerlijk zacht blijven van binnen. Tasty!

Voorgeprogrammeerde bakprogramma’s

Standaard zijn Tefal airfryers voorzien van vijf bakprogramma’s, namelijk friet, vis, vlees, kip en cake. Het grootste deel van de modellen hebben daarnaast de opties pizza en gepaneerde snacks tot de beschikking. Wil je graag nog specifiekere bakprogramma’s? Dan is dat iets om rekening mee te houden in je keuze. Sommige modellen hebben namelijk ook opties als garnalen, karbonade, groenten, grillen, braden, (diepvries)snacks. De Easy Fry & Grill heeft zelfs een warmhoudplaat en de optie tot opnieuw verwarmen.

Bakcapaciteit: aantal personen

Logischerwijs zitten er ook verschillen in de capaciteit per airfryer van Tefal. De meeste modellen zijn geschikt voor drie tot vier personen. Weinig ruimte en ben je alleen? Dan zit je goed met de Tefal Easy Fry Compact (optie 5 uit top 5). Grote gezinnen tot zes personen zitten goed met de Easy Fry Grill & Steam (optie 3 uit top 5).

Bediening van airfryer

De meeste modellen van Tefal worden bediend door middel van touchscreen. Veel mensen vinden dit dan ook de handigste manier van bedienen. Wil je echter toch een Tefal airfryer met draaiknoppen? Dan kom je uit bij de nummer 4 uit onze top 5, die zowel in touchscreen variant als draaiknop variant verkrijgbaar is (en in twee kleuren!).

Extra functies van de airfryer

Op de meeste Tefal heteluchtfriteuses zien we standaard een koude greep en koele wand terug. Ook hebben sommige modellen een ingebouwde vetfilter en/of een geurfilter, wat ideaal is om stinkende (friet)lucht te voorkomen in huis. Ze zijn voorzien van een temperatuurlampje en v timer. Verder komen ze qua functies allemaal redelijk overeen. Als je geen zin hebt om met de hand af te wassen, check dan voor de zekerheid even of de binnenpan en het eventuele grillrooster vaatwasserbestendig zijn. Dit kan namelijk per model verschillen.

Met of zonder accessoires

Ben je een ware keukenprins of -prinses en kun je er geen genoeg van krijgen om lekker te experimenteren met de airfryer? Dan kies je het beste voor een model waar al accessoires zijn inbegrepen. Denk aan een grillplaat, kookrek, pizzakit, bakvorm of frietsnijder. Je kunt deze overigens ook later bij kopen, maar je komt normaliter voordeliger uit als je meteen je slag slaat. Van de andere kant: als je ze niet meteen bij bestelt, dan weet je wel een leuk cadeau om voor je verjaardag te vragen!

De beste Tefal airfryer kopen

We hopen dat je veel hebt gehad aan deze koopgids en onze top 5 beste Tefal airfryers. Welke is jouw favoriet? Neem ze hierboven nog eens door of vergelijk nog meer modellen van Tefal. We wensen je alvast smakelijk eten.

Tefal Easy Fry EY4018

Beste koop airfryer van Tefal

Tefal Easy Fry XXL EY701D

Beste Tefal voor grote gezinnen

Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018

Beste Tefal airfryer en stoomoven in één

Tefal Easy Fry Compact EY3018

Beste Tefal voor 1 á 2 personen
85,00 139,99
Voeljegezond.nl
Logo