Beste airfryer met dubbele bak van 2023

Maak kennis met de airfryer met dubbele bak! Een prachtig keukenapparaat waarmee je twee ingrediënten tegelijkertijd, maar toch afzonderlijk, kunt bereiden. Ideaal voor keukenprinsen en -prinsessen die graag variëren met airfryer gerechten. 

Benieuwd naar de beste airfryers met dubbele bak? We presenteren je onze top 4, inclusief de voordelen en nadelen per model. Daarna kies jij eenvoudig welke dubbele airfryer jouw nieuwe parel op het aanrecht wordt!

Beste airfryer met dubbele bak – Onze top 4!

Princess 182074 Dubbele Airfryer

Beste koop dubbele airfryer

Ninja Foodi AF400EU

Beste grote airfryer met dubbele bak

Instant Vortex Plus Dual ClearCook

Beste compacte airfryer met dubbele bak

Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL

Meest gebruiksvriendelijke airfryer met dubbele bak

Beste koop dubbele airfryer: Princess 182074 Dubbele Airfryer

Als beste koop dubbele airfryer kiezen we de Princess Dubbele Airfryer model 182074. Deze dubbele heteluchtfriteuse heeft 2 manden van 4 liter waar jij het lekkerste eten in kwijt kunt! De bakcapaciteit is 2000 gram en na gebruik schakelt hij automatisch uit. De losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig. De afmetingen zijn 375x385x310 mm.

Hij bezit een dubbele touchscreen met 8 voorgeprogrammeerde programma’s, zodat je met één druk op de knop vlees, vis, groenten, friet, snacks en andere gerechten bereidt. Aan inspiratie zal het niet liggen, want je ontvangt er gratis een tof receptenboek bij. Je stelt hem indien gewenst ook handmatig in van 80 tot 200 graden. Het gewicht is 5,8 kilo.

Deze Princess dubbele airfryer biedt bovendien een sync-functie. Dat wil zeggen dat hij automatisch instelt dat de gerechten uit beide manden op hetzelfde moment klaar zijn. Wel zo prettig, want zo is alles warm als jullie aan tafel gaan. Een airfryer met een uitstekende prijs-kwaliteit!

Princess 182074 Dubbele Airfryer

149,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 7:09 pm

Beste koop dubbele airfryer

8Expert Score
Conclusie

Wat ons betreft biedt deze dubbele airfryer van Princess alles wat je je wensen kunt aan een dubbel model. De sync-functie en vele bakprogramma’s die afzonderlijk in te stellen zijn, die zijn met name interessant. Maar ook het feit dat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn is erg prettig. Met dubbele bakmanden zou met de hand afwassen immers extra veel werk zijn. Heb jij de ruimte en wil je twee afzonderlijke manden? Dan doe je met dit model een goede aankoop!

Voordelen
 • 8 automatische bakprogramma’s
 • Temperatuur 80 tot 200 graden
 • 2 x 4 liter manden
 • Sync-functie: tegelijk klaar
 • Vaatwasserbestendig
 • Inclusief receptenboek
Nadelen
 • Geen doorkijkvenster

Beste grote airfryer met dubbele bak: Ninja Foodi AF400EU

Deze Ninja Foodi dubbele airfryer is een lekkere grote dubbele airfryer met een inhoud van 9,5 liter. Daarmee bereid je dus 4,75 liter per bak! Je stelt hem eenvoudig handmatig in van 40 tot liefst 240 graden en maakt optioneel gebruik van een van de 6 bakprogramma’s. Zo kies je bijvoorbeeld voor roast, max crisp of reheat. 

Met je MATCH-knop programeer je de instellingen voor beide bakken hetzelfde, maar ook afzonderlijk instellen is uiteraard mogelijk. Dat maakt deze Ninja Foodi een interessante vervanger van de oven, waar je wel vastzit aan eenzelfde temperatuur voor het hele apparaat. Bovendien is hij ook nog eens tot 75% sneller klaar dan de oven.

Een ideaal keuze als je graag lekkere gerechten bereidt, maar niet altijd even veel tijd daarvoor hebt. Met de sync-functie zorg je ervoor dat alles gelijktijdig klaar is. Door de grote afmetingen van 415x270x325 mm beslaat hij wel flink wat ruimte. Ook is hij wat zwaarder, 12 kilo. Geef hem bij voorkeur een mooi plekje, zodat hij altijd binnen handbereik is!

Ninja Foodi AF400EU

275,00
Laatste update was op: maart 28, 2023 7:09 pm

Beste grote airfryer met dubbele bak

7.5Expert Score
Conclusie

De Ninja Foodi Af400EU is een uitstekende keuze voor grote families, dankzij de enorme baklades en de uitgebreide functionaliteiten. Lust de een het liefst lichtgebakken groenten en wil de ander een extra crispy kip? Je regelt het binnen een mum van tijd. De cool touch handgreep zorgt ervoor dat niemand zich aan de buitenkant brandt. Klaar met eten? Dan plaats je alle onderdelen simpelweg in de vaatwasser.

Voordelen
 • 6 automatische bakprogramma’s
 • Temperatuur 40 tot 240 graden
 • Extra groot: 4,75 liter per mand
 • Sync-functie: tegelijk klaar
 • Vaatwasserbestendig
Nadelen
 • Relatief zwaar (12 kilo)
 • Beslaat veel ruimte
 • Geen doorkijkvenster

Beste compacte airfryer met dubbele bak: Instant Vortex Plus Dual ClearCook

Deze Instant Vortex Plus Dual ClearCook dubbele airfryer pan is een luxe model dat lekker compact is. De afmetingen zijn 403x317x384 centimeter. De totale inhoud is 7,6 liter en de bakcapaciteit per mand is goed voor circa 700 gram frieten. Je kunt er overigens veel kanten mee op, want je kunt frituren, roosteren, grillen, bakken en zelfs opwarmen en hydrateren. 

Je maakt gebruik van 8 vooraf geprogrammeerde kookprogramma’s, die je via de One-Touch Smart knoppen direct activeert. Hetzelfde programma gebruiken voor beide manden? Dat kan met de SyncCook functie. Handmatig instellen is ook mogelijk, van 35 tot 204 graden. De SyncFinish functie zorgt ervoor dat je de baktijd perfect afstemt en dat twee gerechten op hetzelfde moment klaar zijn.

Uniek aan dit model is bovendien het ClearCook-venster. Kijk erdoor om te zien hoe het staat met de voortgang van je gerechten. Je hebt zelfs binnenverlichting! Zo kun je lekker experimenteren als je iets nieuws wilt proberen. De onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Bijkomend voordelen, hij is geurloos en fluisterstil, tot 50% stiller dan andere heteluchtfriteuses. Je hebt er dus helemaal geen last van tijdens het bakken.

Instant Vortex Plus Dual ClearCook

259,99
Laatste update was op: maart 28, 2023 7:09 pm

Beste compacte airfryer met dubbele bak

8Expert Score
Conclusie

Een prachtige dubbele airfryer, die er niet alleen geweldig uitziet maar ook functioneel is, dat beschrijft deze Instant Vortex Plus Dual ClearCook. Houd er rekening mee dat dit luxe model relatief groot en zwaar (7,5 kilo) is in verhouding tot de bakcapaciteit. Dat maakt hem wat minder geschikt voor dagelijks verplaatsen. Geef hem dus bij voorkeur een mooi plekje op het aanrecht en ga dagelijks weer aan de slag met de lekkerste gerechten!

Voordelen
 • 8 automatische bakprogramma’s
 • Temperatuur 35 tot 204 graden
 • SyncCook: tegelijk klaar
 • ClearCook venster met binnenverlichting
 • Vaatwasserbestendig
 • Fluisterstil en geurloos
Nadelen
 • Groot model in verhouding tot bakcapaciteit

Meest gebruiksvriendelijke airfryer dubbele bak: Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL

We zijn bij een tweede model van het merk Ninja uitgekomen! De Ninja Foodi dubbele airfryer XXL. De airfryer dubbele mand biedt in totaal een inhoud van 7,6 liter, wat neerkomt op 3,8 liter per bakgedeelte! De koele greep zorgt ervoor dat je je niet per ongeluk verbrandt tijdens het bereiden van de mest heerlijke gerechten.

Je stelt dit model erg eenvoudig in op 6 bakprogramma’s, waarbij je varieert tussen standaard airfryen, maximale crisp, roosteren en bakken. Had je iets gemaakt dat je wil opwarmen of weer lekker wilt maken? Stel dan in op reheat of dehydrate. Handmatig stel je de temperatuur in van 40 tot 240 graden. De afmetingen zijn 320x380x310 mm en het gewicht is 8,2 kilo.

Met de SYNC-knop zorg je ervoor dat beide manden op hetzelfde moment gereed zijn. Met de MATCH-knop stel je de instellingen voor beide bakken hetzelfde in. Verder is dit model tot 75% sneller dan een traditionele oven en is hij makkelijk te bedienen. Na gebruik gaan de onderdelen de vaatwasser in, en dan is hij weer klaar voor een nieuwe ronde!

Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL

188,00
Laatste update was op: maart 28, 2023 7:09 pm

Meest gebruiksvriendelijke airfryer met dubbele bak

9Expert Score
Conclusie

Deze Ninja Foodi AF300EU kwam eerder al als beste uit de test van de Consumentenbond. En ook wij zijn fan van dit gebruiksvriendelijke model. Hij heeft een interessante prijs-kwaliteit, biedt veel bakruimte en is eenvoudig in te stellen. Je krijgt er ook nog eens een leuk receptenboekje bij, met 15 gerechten die door chef-koks bedacht zijn. Dat wordt smullen met het hele gezin!

Voordelen
 • 6 automatische bakprogramma’s
 • Temperatuur 40 tot 240 graden
 • Groot: 3,8 liter per mand
 • Sync-functie: tegelijk klaar
 • Bereid tot 75% sneller dan oven
 • Vaatwasserbestendig
Nadelen
 • Geen doorkijkvenster
 • Relatief korte netsnoer (0,8 m)

Airfryers met dubbele bak vergelijken: tips!

Hierboven kreeg je al een goed beeld van de mogelijkheden op het gebied van airfryers met dubbele bak. En of je nu op zoek bent naar en groot of compact model, er zit er altijd wel een voor je tussen. Twijfel je nog welke het beste bij je past? Hieronder zetten we nog een aantal aanvullende tips op een rijtje.

Dubbele airfryer met sync-functie

Een goede airfryer met dubbele bak heeft wat ons betreft altijd een sync-functie. Hoewel deze functies per merk anders kunnen heten, hebben de modellen hierboven in onze top 4 beste airfryers met dubbele bak allemaal deze optie. Waarom dit zo handig is? Zo zorg je ervoor dat het eten in de twee manden op hetzelfde moment gereed is. Wel zo prettig om alles warm op te kunnen dienen!

Vaatwasserbestendig

Iets anders dat een absolute pre is aan de airfryer met dubbele bak, is toch wel dat ze vaatwasserbestendig zijn. Met zo’n dubbel model zou je immers twee manden moeten afwassen, en dat gaat nu eenmaal sneller als je het in de vaatwasser kan zetten.

Brede temperatuurinstellingen

Een wijde temperatuurrange is ook wel een pretje aan een dubbele airfryer. Je koopt dit model immers om meerdere ingrediënten tegelijkertijd te bereiden, waardoor juist die ruime instellingen goed van pas komen. Met automatische bakprogramma’s wordt het je allemaal nog extra makkelijk gemaakt. Bij goede dubbele airfryers kun je bovendien het bakprogramma per mand apart instellen, maar kan je dat ook met één knop synchroniseren.

Overige functies aan goede dubbele airfryer

Bovengenoemde tips zijn wat ons betreft musthave functies aan een goede dubbele airfryer. En dat zijn dan ook de opties waar bovengenoemde top 4 beste dubbele airfryers op zijn minst aan voldoen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal optionele zaken waar je op kunt letten. De een geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan een model met draaiknop, terwijl de ander touchscreen prefereert. 

En wat dacht je van een kijkvenster? De een ziet daar geen (of weinig) meerwaarde in, terwijl de ander het ideaal vindt. In dat geval kies je het beste voor de Instant Vortex Plus DualCook uit onze top 4. Verder let je uiteraard op de bakcapaciteit, of die aansluit bij jouw gezelschap. En of de afmetingen passen bij de plek waar jij hem neer wilt zetten. 

Tot slot is voor jou het design mogelijk nog een belangrijke factor om op te letten. Dubbele airfryers zijn wat groter en zwaarder, waardoor ze minder eenvoudig te verplaatsen zijn. Kies daarom bij voorkeur een eyecatcher uit die straalt in jouw keuken. Zo kun je hem lekker laten staan en heb je die dubbele airfryer altijd binnen handbereik!

Geen Dubbele airfryer Philips?

Wat we graag nog even willen melden, is dat het je misschien opvalt dat er geen Philips dubbele airfryers in ons overzicht staan. Hoewel dit merk toonaangevend is op het gebied van airfryers, bieden ze geen dubbele modellen die vergelijkbaar zijn met bovenstaande designs. Bij dit merk kies je voor een traditioneel model en maak je bijvoorbeeld gebruik van een panverdeler om gerechten afzonderlijk van elkaar te bereiden.

De beste airfryer met dubbele bak kopen

Enthousiast over de dubbele airfryer? Kunnen we ons goed voorstellen! Wie gek is op bakken met een heteluchtfriteuse doet er goed aan om er een in huis te halen. We hopen dat je veel hebt gehad aan onze dubbele airfryer review! Is een airfryer met dubbele bak toch niet helemaal wat je wilde? Bekijk dan ook eens ons algemene artikel over de beste airfryer.

Voeljegezond.nl
Logo