Beste kleine airfryer in 2023

Met een airfryer is het heel eenvoudig om een gezonde maaltijd te bereiden. Lekkere gegrilde groenten of gepofte aardappels komen perfect uit de airfryer. Ook voor de frietliefhebber is het een handig apparaat. Het nadeel van de meeste airfryers is echter dat ze vaak voor 4 tot 5 personen zijn. Handig voor grote gezinnen, maar niet als je in je eentje of met z’n tweeën bent. Wij hebben daarom de beste kleine airfryers voor je op een rijtje gezet! Deze airfryers hebben een kleiner laadvermogen, maar gebruiken hierdoor een stuk minder stroom!

Natuurlijk kun je ook gewoon een grotere airfryer gebruiken, maar een nadeel hiervan is het stroomverbruik. Grotere airfryers gebruiken vaak boven 2000 Watt, terwijl de kleine modellen vaak rond 1500 Watt aan stroom verbruiken. Concreet betekent dit dat een grote airfryer ongeveer €0,44 per uur kost en een kleine airfryer €0,33. Een flink verschil dus!

Beste kleine airfryers in 1 overzicht – Onze top 3

Inventum GF254HLD

Beste koop kleine airfryer, geschikt voor 2 tot 3 personen én met geurfilter
62,95 119,00

Tefal FX 2028 Ultimate Fry

Beste kleine airfryer met luxe functies, met automatische bakprogramma's en geurfilter

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

Beste kleine airfryer voor een klein budget, geen overbodige functies, maar wél goede resultaten

De beste koop: Inventum GF254HLD

De beste kleine airfryer met ons oordeel ‘Beste koop’ is van Inventum. Inventum maakt al meerdere jaren airfryers, met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Inventum GF254HLD is hier geen uitzondering op! Deze airfryer heeft een laadvermogen van 0,8kg. Er kan dus maximaal 0,8kg patat in deze Inventum. Dat maakt deze airfryer uitermate geschikt voor allenstaanden of kleine gezinnnen tot 3 personen. 

Het vermogen van deze Inventum airfryer is 1500 watt. Bij grotere airfryers zou je kunnen zeggen dat dit vrij weinig is, maar bij een compact model is dit meer dan genoeg vermogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen goede bakresultaten krijgt met deze Inventum. Sterker nog, gebruikers geven zelfs aan dat ze zeer tevreden zijn over de bakresultaten! De airfryer heeft een snoerlengte van 1 meter, dit is bovengemiddeld en zorgt ervoor dat je de airfryer gemakkelijker kwijt kunt op het aanrecht. 

Je bedient de airfryer met een soort touchknoppen. Dit werkt heel gemakkelijk. Op het display zie je meteen de termperatuur en de resterende baktijd. De maximale temperatuur van deze Inventum airfyrer is 200 graden celcius. Dit komt overeen met andere airfryers. Een groot voordeel van deze airfryer is dat hij beschikt over een geurfilter. Zo voorkom je dat je hele keuken naar de friet stinkt. Dit is niet alleen een voordel ten opzichte van andere airfryers, maar zeker ook ten opzichte van traditionele friteuses!

Een ander voordeel van deze airfryer is dat er een panverdeler wordt meegeleverd. Met behulp van deze panverdeler kun je 2 dingen tegelijk bakken, zonder dat het met elkaar gaat mengen. Zo bak je bijvoorbeeld patat en snacks tegelijk! Houdt er wel rekening mee dat je minder tegelijk kunt bakken dan met een grote airfryer. Ben je klaar met eten en wil je de airfryer schoonmaken? Zowel de binnenpan als het mandje kunnen in de vaatwasser! Het schoonmaken is dus zo gebeurd

Zoals elk product heeft ook deze airfryer een aantal nadelen. Zo beschikt deze Inventum bijvoorbeeld niet over automatische bakprogramma’s. Daarnaast heeft dit model geen ingebouwd vetfilter. Dit filter zorgt ervoor dat het vet in een dubbele bodem verdwijnt, zodat het voedsel met nog minder vet bereidt wordt. 

Inventum GF254HLD

62,95 119,00
Laatste update was op: maart 29, 2023 9:08 am

Beste koop kleine airfryer, geschikt voor 2 tot 3 personen én met geurfilter

Conclusie

De Inventum GF254HLD heeft alles wat je van een beste koop airfryer mag verwachten. Dit komt doordat deze airfryer een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van andere airfryers. Denk aan geurfilter, een verbruik van slechts 1500 watt en een meegeleverde panverdeler. Bovendien is deze airfryer ook nog eens scherp geprijsd, waardoor je voor niet al te veel geld gezonder kunt frituren!

Voordelen
 • Compact model
 • Ingebouwd geurfilter
 • Gewicht slechts 4,4 kg
 • Laag stroomverbruik
 • Geen extra olie toevoegen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Je kunt niet veel tegelijk bakken door het lage laadvermogen
 • De buitenkant van hoogglans zwart beschadigt snel
 • Beschikt niet over een vetfilter

Beste luxe kleine airfryer: Tefal FX 2028 Ultimate Fry

De Tefal FX 2028 Ultimate Fry is de beste airfryer met luxe functies. Deze airfryer is wat duurder dan onze beste koop, maar zet daar een aantal mooie voordelen tegenover. Er kan maximaal 1,2kg patat tegelijk in deze airfryer. Hierdoor is het apparaat geschiikt voor alleenstaanden of kleine gezinnen tot 3 personen. 

Het vermorgen van deze airfryer is 850 watt. Dit is meer dan genoeg voor goede bakresultaten en zorgt tegelijkertijd voor een relatief laag stroomverbruik. Een groot voordeel van deze airfryer is dat hij beschikt over een geurfilter. Dit filter voorkomt nare bakgeurtjes in je huis. Daarnaast beschikt het apparaat over automatische bakprogramma’s. Zo kun je met 1 druk op de knop deegsnacks, diepvriesfriet, diepvriessnacks, friet of kip bereiden! Helaas beschikt hij niet over een vetfilter. Zo’n filter zorgt ervoor dat het vet uit de producten wordt opgevangen in een dubbele bodem, hierdoor frituur je nog gezonder. 

Je bedient deze airfryer met touchknoppen. Op het display zie je meteen de termperatuur en de resterende baktijd. De maximale temperatuur van deze Tefal airfyrer is 200 graden celcius. Dit komt overeen met airfryers van andere merken. De lengte van het snoer is slechts 0,4 meter. Dit is geen probleem als de airfryer precies bij een stopcontact staat, maar als het stopcontact wat verder weg zit, wordt het al snel lastig. Sommige vochtige producten (zoals bloemkool) willen nog wel eens gaan stomen, waardoor je de airfryer het liefst onder de afzuigkap zet. Door de korte snoerlengte kan dit wat lastig zijn. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een verlengsnoer of stekkerdoos. 

Het schoonmaken van de airfryer gaat heel eenvoudig, de binnenpan en het mandje kunnen in de vaatwasser. Wel gaat het mandje er soms wat lastig uit. Hier heb je even wat behendigheid voor nodig. Gebruik je liever geen vaatwasser? Door de anti-aanbaklaag heb je de airfryer ook zonder vaatwasser in een mum van tijd schoon. 

Tefal FX 2028 Ultimate Fry

149,00
Laatste update was op: maart 29, 2023 9:08 am

Beste kleine airfryer met luxe functies, met automatische bakprogramma's en geurfilter

Conclusie

De Tefal FX 2028 Ultimate Fry is een een hele mooie compacte airfryer. Door de vele functies krijgt dit model van ons het oordeel ‘Beste kleine airfryer met luxe functies’. Hij beschikt over een geurfilter en automatische bakprogramma’s. Het schoonmaken gaat eenvoudig door de vaatwasmachinebestendige onderdelen en de anti-aanbaklaag. 

Voordelen
 • Compact model
 • Ingebouwd geurfilter
 • Automatische bakprogramma's
 • Gebruikt weinig stroom
 • Geen extra olie toevoegen
 • Schakelt na een uur automatisch uit
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Je kunt niet veel tegelijk bakken door het lage laadvermogen
 • De voorkant van hoogglans zwart beschadigt snel
 • Beschikt niet over een vetfilter

Beste kleine airfryer voor een klein budget: Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

Airfryers zijn over het algemeen wat duurder dan traditionele friteuses. Toch zijn er ook goedkope modellen die ook nog eens van prima kwaliteit zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Trista FR-6980 Mini Crispy Fryer. Deze airfryer heeft zo’n goede prijs-kwaliteitsverhouding dat wij dit model belonen met het predikaat ‘Beste keuze voor een klein budget’.

Het vermogen van deze airfryer is 1000 watt. Dit is wat minder dan de modellen van Inventum en Tefal in dit lijstje. Het laadvermogen is ook wat lager. Er kan maximaal 500 gram patat tegelijk in deze airfryer. Hierdoor is het vermogen van 1000 watt meer dan genoeg, maar het betekent wel dat deze airfryer niet geschikt is voor gezinnen van 3 personen. Ben je in je eentje of met z’n tweetjes? Dan ga je het met 500 gram prima redden. 

Deze airfryer van Tristar is, mede door het kleine laadvermogen, heel compact. Hij is slechts 29 cem hoog, 25.5 cm diep en 21 cm breed. Het snoer is 0,7 meter lang. Voor een compacte airfryer is dat een gemiddelde snoerlengte. Het zorgt ervoor dat je iets meer bewegingsvrijheid hebt op het aanrecht. 

De bediening van deze airfryer werkt net even anders dan de andere modellen in dit lijstje. Dit model heeft namelijk geen display. In plaats daarvan stel je de baktijd in met een analoge timer (draaiknop). De timer begint vervolgens te lopen en het apparaat gaat piepen als hij klaar is. Met diezelfde draaiknop stel je ook de temperatuur in. De temperatuur is instelbaar van 80 tot 200 graden celcius. Dit komt overeen met airfryers van andere merken. 

Doordat dit een wat goedkoper model airfryer is, missen er wel wat functies. Zo beschikt deze Princess niet over automatische bakprogramma’s. Ook is het niet helemaal duidelijk of deze airfryer beschikt over een geurfilter. We gaan hier niet vanuit, omdat het nergens vermeldt wordt. Ook het schoonmaken gaat iets lastiger dan bij de duurdere modellen. Het mandje en de binnenpan van deze airfryer kunnen namelijk niet in de vaatwasser. 

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

41,49
Laatste update was op: maart 29, 2023 9:08 am

Beste kleine airfryer voor een klein budget, geen overbodige functies, maar wél goede resultaten

Conclusie

De Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer is de beste keuze voor mensen die een kleine airfryer willen, maar niet teveel willen betalen. Oké, het laadvermogen is maar 500 gram en hij heeft geen display, maar hij kost dan ook nog geen €50! Uiteindelijk is het bakresultaat toch het belangrijkste en dat is bij deze airfryer prima voor elkaar. 

Voordelen
 • Extra compact model
 • Laag stroomverbruik (1000 Watt)
 • Lage prijs
 • Gewicht slechts 2,85 kg
 • Geschikt voor op de camping
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Laadvermogen slechts 500 gram
 • Geen display, maar een analoge timer
 • Geen geurfilter of automatische bakprogramma's
 • Niet vaatwasmachinebestendig

Koopgids

Na het lezen van dit artikel weet je welke kleine airfryer het beste bij jou past. In deze koopgids geven we wat meer informatie over de eigenschappen van een airfryer en leggen we uit of je beter een grote of kleine airfryer kunt nemen.  

Kleine of grote airfryer kopen?

Tja, wat is eigenlijk een kleine airfryer? Over het algemeen bedoelen we dan de airfryers met een laadvermogen van maximaal 0,8kg. Deze airfryers zijn geschikt voor kleine gezinnen tot 3 personen. Grote airfryers (Of XXL-modellen) zijn geschikt voor grotere gezinnen vanaf ongeveer 4 personen.

Nu vraag je je misschien af of je als alleenstaande niet net zo goed een grotere airfryer kunt nemen. Hoewel een groter model een paar nadelen heeft, raden wij toch aan om een iets grotere te nemen. Een groter model verbruikt weliswaar meer stroom en is minder compact, maar de bakresultaten zijn vaak beter. Dit komt doordat je een airfryer nooit helemaal vol moet doen, hoe meer lege ruimte er is, hoe beter de hetelucht overal bijkomt. Dit zorgt voor betere bakresultaten. Om je op weg te helpen hebben we onderstaande tabel gemaakt. In deze tabel zie je welke grootte airfryer we aanraden voor jouw situatie: 

GezinsgrootteAdvies laadvermogen airfryer
1-persoonshuishoudenLaadruimte minimaal 500 gram
Gezin van 2 personenLaadruimte 800 gram of meer
Gezin van 3 personenLaadruimte 1kg of meer
Gezin van 4 personenLaadruimte 1,2kg of meer
Gezin van 5 personen of meerLaadruimte 1,5kg of meer

Snoerlengte

Bij compacte airfryers is het snoer vaak wat korter. Heb je een wat langer snoer nodig? Dan is het goed om hier extra op te letten. Sommige airfryers hebben een snoer van 1 meter lengte, maar er zijn ook modellen met maar 0,4 meter lengte. Houdt er bij het bepalen van de benodigde lengte rekening mee dat je de airfryer onder de afzuigkap kunt zetten. Hoewel dit niet per se nodig is, is het wel makkelijk bij bijvoorbeeld vochtige groentes. Vochtige producten kunnen namelijk flink gaan stomen, waardoor het vochtig wordt in de keuken. 

Het vermogen van de airfryer & stroomverbruik

Het vermogen van een airfryer wordt uitgedrukt in Watt en geeft aan hoe krachtig de airfryer is. Een hoger vermogen zorgt meestal voor kortere baktijden. Let er op dat je geen model koopt met een te laag vermogen, dit heeft een negatieve invloed op de bakresultaten. Het vermogen bepaalt ook het stroomverbruik. Een airfryer met 2000 Watt vermogen gebruikt op jaarbasis een stuk meer stroom dan een model met slechts 1500 Watt vermogen. Om dit verschil inzichtelijk te maken, hebben we onderstaande rekensom gemaakt: 

Stel: je gebruikt je airfryer elke week 45 minuten. Airfryer A heeft een vermogen van 2000 Watt, Airfryer B heeft een vermogen van 1500 Watt. Model A verbruikt dus 2 kWH en Model B verbruikt 1,5 kWh. Een kWh kost ongeveer €0,23. 

Stroomkosten Airfryer A: 52 weken * 2 kWH * 0,75 (45 minuten per week) * €0,23 = €17,40 per jaar.

Stroomkosten Airfryer B: 52 weken * 1,5 kWH * 0,75 (45 minuten per week) * €0,23 = €13,45 per jaar. 

Voeljegezond.nl
Logo