Beste airfryer onder 100 euro in 2023

Als je net overstapt van een friteuse naar een airfryer kunnen wij ons voorstellen dat je schrikt van de prijzen. Een airfryer is het over het algemeen toch wat duurder dan een traditionele friteuse. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste airfryers onder 100 euro en we hebben deze voor je op een rijtje gezet. Zo kan ook jij genieten van gezonder eten uit de airfryer!

Top 4 airfryers onder 100 euro

Inventum GF350HLD

Beste airfryer voor grote gezinnen
67,95 129,00

Inventum GF254HLD

Beste airfryer voor 1 tot 2 personen
62,95 119,00

De beste koop: Tefal Easy Fry Precision EY4018

De beste koop airfryer onder 100 euro is van Tefal. Tefal heeft veel ervaring in het maken van airfryers en heeft hierdoor een voorsprong op sommige andere (goedkope) concurrenten. De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is een airfryer met een laadvermogen van 1,2kg. Er kan dus 1,2kg patat tegelijk in deze airfryer, dat maakt ‘m geschikt voor gezinnen van 3 tot 4 personen.

Tefal maakt gebruik van 3D Air Pulse-technologie, wat ervoor zorgt dat al het voedsel gelijkmatig gegaard en lekker knapperig wordt. Het vermogen van deze airfryer is 1500 watt. Hij is hierdoor niet zo krachtig als sommige andere airfryers, maar krachtig genoeg voor thuisgebruik. 

Tefal heeft een aantal handige functies ingebouwd. Zo beschikt het apparaat bijvoorbeeld over een geurfilter en automatische bakprogramma’s. Het geurfilter voorkomt dat nare geurtjes in je keuken blijven hangen, terwijl de automatische bakprogramma’s het gebruik van de airfryer een stuk gemakkelijker maken. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: braden, cake, friet, garnalen, grillen, karbonade pizza en vis. 

Je bedient de heteluchtfriteuse met de touchknoppen aan de bovenkant. Op het display zie je ingestelde temperatuur. Halverwege het bakken geeft de Tefal een piepje, zodat je weet dat je even moet schudden. Handig! Ook zitten er knoppen voor elke automatisch bakprogramma, je kunt dus letterlijk met 1 druk op de knop je maaltijd bereiden. 

Het schoonmaken van de airfryer is eenvoudig, doordat de binnenpan (met mandje) in de vaatwasser kan. Was je ‘m liever met de hand af? Ook dan ben je zo klaar. Het snoer is 1 meter lang, waardoor je het apparaat eenvoudig op je aanrecht kunt plaatsen. Zo kun je bij vochtige groentes de airfryer onder de afzuigkap zetten, deze groentes kunnen namelijk flink stomen. 

Tot slot de prijs, bij een lijstje met airfryers onder 100 euro natuurlijk ook belangrijk! De Tefal Easy Fry Precision EY4018 kost ongeveer €90. Voor dit bedrag haal je een uitstekende airfryer in huis met veel functies en hele goede bakresultaten. Wij geven deze Tefal dan ook zonder twijfel het predikaat ‘Beste koop’. 

Tefal Easy Fry EY4018

109,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 am

Beste airfryer koop

9Expert Score
Conclusie

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 krijgt van ons het predikaat ‘Beste koop’. De airfryer van Tefal weet te overtuigen met de vele functies, de scherpe prijs en de uitstekende bakresultaten. Je haalt met deze Tefal dus een echte topper in huis, wij durven zelfs wel te zeggen dat dit de beste goedkope airfryer van dit moment is! 

Voordelen
 • Laadvermogen van 1,2 kg
 • Automatische bakprogramma's
 • Ingebouwd geurfilter
 • Gewicht slechts 4,5 kg
 • Geen extra olie toevoegen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Snoerlengte van 1 meter
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Het apparaat neemt wel wat ruimte in
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Beste voor grote gezinnen: Inventum GF350HLD

Ook grotere gezinnen kunnen een mooie airfryer kopen voor minder dan €100. De beste keuze voor deze gezinnen is de Inventum GF350HLD. De heteluchtfriteuse van Inventum heeft een laadvermogen van 1,5kg, wat betekent dat er 1,5kg patat tegelijk bereidt kan worden. De airfryer is daarom geschikt voor gezinnen van 4 tot 5 personen. Voor nog grotere gezinnen heeft Tefal nog een 7-persoonsmodel, de Inventum GF500HLD.

Het vermogen van de airfryer is 1500 watt. Dit is voldoende, maar zorgt er wel voor dat de baktijden vergeleken met bijvoorbeeld een Philips wat langer zijn. Een voordeel van het lagere vermogen is het lagere stroomverbruik. In de praktijk zal het echter weinig verschil maken, doordat je net iets langer moet bakken. 

Ondanks de relatief lage prijs is deze Inventum uitgerust met automatische bakprogramma’s. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: friet, garnalen, karbonade, kip, taart, vis en vlees. Helaas beschikt deze airfryer niet over een geurfilter. Bakgeurtjes worden dus niet gefilterd. Toch valt het in de praktijk reuze mee, een airfryer geeft namelijk sowieso al veel minder geur af dan een traditionele friteuse. 

Je bedient deze airfryer met de touchknoppen aan de voorzijde. Het scherm ziet er niet zo mooi uit als de Tefal eerder in deze lijst, maar het werkt allemaal prima. Op het display zie je de ingestelde temperatuur en de resterende baktijd. Het schoonmaken van de airfryer gaat heel eenvoudig, doordat zowel de binnenpan als het mandje in de vaatwasser kunnen.

Tot slot de prijs van deze Inventum airfryer. Voor ongeveer €70 koop je de GF350HLD (4 tot 5 personen) en voor €90 koop je de GF500HLD (7 personen). 

Inventum GF350HLD

67,95 129,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 am

Beste airfryer voor grote gezinnen

8Expert Score
Conclusie

De Inventum GF350HLD is de beste airfryer onder 100 euro voor grote gezinnen. Hij is geschikt voor 4 tot 5 personen en er is zelfs een versie voor 7 personen beschikbaar. Ondanks dat de baktijden wat langer zijn door het lagere vermogen is deze Inventum een uitstekende keuze!

Voordelen
 • Lage prijs
 • Laadvermogen van 1,5 kg
 • Automatische bakprogramma's
 • Ook versie met 2,0 kg laadvermogen beschikbaar
 • Geen extra olie toevoegen
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Technologie minder dan bij Tefal en Philips
 • Geen geur- en vetfilter
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Beste voor 1 tot 2 personen: Inventum GF254HLD

Als je alleenstaand of met z’n tweeën bent, hoef je niet zo’n grote airfryer. Wij hebben daarom uitgezocht welke airfryer het beste is voor 1 tot 2 personen. De Inventum GF254HLD kwam als beste uit de bus. Deze heteluchtfriteuse heeft een laadvermogen van 0,8kg. Er kan dus maximaaal 0,8kg patat tegelijk bereidt worden. Vind je dit net te klein? Dan zijn de andere airfryers in dit lijstje goede alternatieven. 

Het vermogen van de Inventum airfryer is 1500 watt. Vanwege het kleinere laadvermogen is deze airfryer krachtiger dan z’n grotere broer. Zo krachtig als de airfryers van Philips is deze Inventum echter niet. Houdt er dus rekening mee dat je iets langere baktijden moet aanhouden. 

In tegenstelling tot z’n grotere broer hierboven, beschikt de GF254HLD wel over een geurfilter! Hierdoor worden nare bakgeurtjes eruit gefilterd. Er zitten helaas geen automatische bakprogramma’s op, je kunt dus niet met 1 druk op de knop voedsel bereiden. Toch mis je dit in de praktijk eigenlijk niet. Een automatisch programma voor patat lijkt bijvoorbeeld handig, maar elke patat heeft een andere baktijd. In de praktijk gebruik je de programma’s daarom niet vaak.

Je bedient deze airfryer met de touchknoppen aan de voorkant van het apparaat. Op het display zie je vervolgens de ingestelde temperatuur en de resterende baktijd. Het snoer van de Inventum is met 1 meter bovengemiddeld lang. Dat is handig, wat dat betekent dat je niet zo afhankelijk bent van een stopcontact naast de airfryer. Als je vochtige groentes bereidt (zoals bloemkool) kan de airfryer flink stomen, in zo’n geval wil je de airfryer het liefst onder de afzuigkap zetten. Het snoer van 1 meter maakt dit mogelijk. 

Het schoonmaken van de heteluchtfriteuse gaat eenvoudig, doordat de binnenpan en het mandje in de vaatwasser kunnen. Gebruikers geven ook aan dat het apparaat gemakkelijker schoon te maken is als een Philips airfryer. 

Tot slot de prijs van deze Inventum Airfryer. Voor ongeveer €75 haal je deze airfryer in huis. Voor dat bedrag levert Inventum ook nog een panverdeler mee. Met behulp van deze panverdeler kun je bijvoorbeeld patat en snacks tegelijk bereiden, zonder dat het door elkaar gaat. 

Inventum GF254HLD

62,95 119,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 am

Beste airfryer voor 1 tot 2 personen

8Expert Score
Conclusie

De Inventum GF254HLD is de beste keuze voor alleenstaanden of huishoudens tot 2 personen. De airfryer is scherp geprijsd en beschikt ook nog over voordelen als een geurfilter en een meegeleverde panverdeler. 

Voordelen
 • Compact model
 • Ingebouwd geurfilter
 • Gewicht slechts 4,4 kg
 • Laag stroomverbruik
 • Geen extra olie toevoegen
 • Panverdeler meegeleverd
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Je kunt niet veel tegelijk bakken door het lage laadvermogen
 • De buitenkant van hoogglans zwart beschadigt snel
 • Beschikt niet over een vetfilter

Beste budget keuze: Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

Bovenstaande airfryers kosten allemaal minder dan 100 euro. Maar wat als je nu opzoek bent naar een goedkopere airfryer? Hoewel je dan in het lagere segment zit, hoeft dit niet te betekenen dat je een slechte airfryer koopt. Wel moet je goed opletten en vergelijken welke de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Wij hebben dit alvast voor je gedaan en we zijn uitgekomen op de Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer. Dit is de beste airfryer voor een klein budget. 

De airfryer van Tristar heef het kleinste laadvermogen van de airfryers uit dit lijstje. Er kan 500 gram patat tegelijk bereidt worden. Dit betekent dat de airfryer eigenlijk vooral geschikt is voor alleenstaanden. Voor gezinnen tot 2 personen zou het ook nog net kunnen. Je kunt natuurlijk ook in meerdere keren bakken, dan maakt de grootte niet veel uit. Het nadeel is dan wel dat je langer bezig bent. 

Het vermogen van deze heteluchtfriteuse is 1000 watt. Dit lijkt weinig, maar gezien het kleine laadvermogen kom je daar pima mee weg. Het zorgt er bovendien voor dat de stroomrekening wat lager is. Natuurlijk zijn er krachtigere airfryers met kortere baktijden, maar voor de meeste mensen zal een paar minuten extra bakken geen probleem zijn. 

Aangezien het het hier om een goedkoper model gaat, mis je wel wat luxe functies. Zo beschikt deze airfryer bijvoorbeeld niet over een geurfilter en heeft hij ook geen automatische bakprogramma’s. In plaats van een display bedien je het apparaat met een soort draaiknop. Met deze knop stel je zowel de temperatuur als de analoge timer in. Zodra de timer is afgelopen laat hij met een pieptoon weten dat je kunt gaan eten.

Het schoonmaken van deze Tristar kost iets meer moeite, omdat de binnenpan en het mandje niet in de vaatwasser kunnen. De prijs maakt deze nadelen echter ruimschoots goed. Voor minder dan €50 haal je deze Tristar airfryer al in huis!

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer

44,99
Laatste update was op: juni 8, 2023 3:15 am

Beste budget keuze

7Expert Score
Conclusie

De Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer is de beste keuze als je opzoek bent naar een budget airfryer. Het laadvermogen is met 500 gram aan de lage kant, maar voor minder dan €50 heb je hem al in huis. Bovendien behaal je met deze Tristar uitstekende bakresultaten. 

Voordelen
 • Zeer compact model
 • Laag stroomverbruik
 • Goedkoper wordt het niet
 • Weegt slechts 2,85 kg
 • Geschikt voor op de camping
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Laadvermogen slechts 0,5 kg
 • Analoge timer i.p.v. display
 • Geen geurfilter en automatische bakprogramma's
 • Binnenpan en mandje kunnen niet in de vaatwasser
Voeljegezond.nl
Logo