Beste Airfryer kopen in 2023

Laatst geupdate op november 10, 2023 by Voeljegezond.nl

Ooit gedroomd van het perfecte frietje, knapperig van buiten en zacht van binnen, zonder de schuld van overtollig vet? Maak kennis met de airfryer!

Met een airfryer kun je lekker genieten van patat en snacks, zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je heel ongezond bezig bent. Een airfryer, ook wel heteluchtfriteuse genoemd, bakt met hete lucht in plaats van frituurvet.

Hierdoor zit er tot wel 90% minder vet in de producten die je bereidt. Bovendien kun je met een airfryer veel meer dan alleen patat en snacks bakken, ook het bakken van een biefstuk of het verwarmen van groente is bijvoorbeeld geen probleem.

Als je op zoek gaat naar een geschikte airfryer zul je al snel merken dat er een groot aanbod is. Het kiezen van de beste airfryer voor jouw situatie is daarom niet gemakkelijk. Elke fabrikant gebruikt bovendien weer een andere technologie en de ene techniek is nu eenmaal beter dan de andere.

In dit artikel helpen we jou op weg met een top 4 van de beste airfryers. Daarnaast leggen we de verschillende technologieën uit en vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop in onze uitgebride koopgids! Laten we maar snel beginnen!

Beste Airfryers in 1 overzicht – Onze top 4

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Beste koop airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen

Philips Avance Airfryer XXL HD9650

Beste airfryer voor grote gezinnen, geschikt voor 4 tot 5 personen
189,00 299,00

Inventum GF350HLD

Beste budget airfryer, geschikt voor 4 tot 5 personen
73,00 129,00

Philips Airfryer XL HD9270/96 + Kookrek + Bakvorm

Beste airfryer om mee te bakken, dankzij de meegeleverde accessoires.

1. Tefal Easy Fry Precision EY4018

Onze beste koop airfryer is van Tefal. Tefal maakt al jaren airfryers en heeft dus veel ervaring in deze apparaten. De Tefal Easy Fry Precision is een middelgrote airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen. In totaal kan er maximaal 1,2kg patat of ander voedsel in de airfryer.

Let wel op dat je de airfryer niet tot de rand vult, hierdoor kan de hetelucht niet overal goed bij, waardoor bijvoorbeeld de patat minder knapperig wordt. In de praktijk kan er daarom ongeveer 1kg patat in deze airfryer. 

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Het vermogen van deze Tefal airfryer is 1500 watt. Als je dat vergelijkt met andere airfryers lijkt het in eerste instantie alsof deze airfryer niet heel veel vermogen heeft.

Bedenk echter dat dit cijfer alleen aangeeft hoeveel vermogen de airfryer opneemt en niet hoeveel vermogen er daadwerkelijk omgezet wordt in hete lucht. Deze Tefal Airfryer heeft dan ook meer dan genoeg vermogen om alles lekker krokant te bakken!

Je bedient de airfryer met een soort touchscreen. Bovenop het aparraat zitten digitale knoppen die je in kunt drukken. Met deze knoppen stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in en de baktijd. De maximale temperatuur van deze airfryer is 200 graden celsius.

Dit komt overeen met airfryers van andere merken. Een groot voordeel van deze aifryer is dat hij beschikt over een aantal automatische bakprogramma’s. Hierdoor hoef je niet zelf na te denken hoe lang en op welke temperatuur iets moet bakken.

Er zijn automatische bakprogramma’s voor: braden, cake, friet, garnalen, grillen, karbonade, pizza en vis. Veel concurrenten hebben minder automatische programma’s. 

Een ander voordeel van deze Tefal Easy Fry is het geurfilter. Dit filter voorkomt dat je hele huis naar friet of ander voedsel ruikt. Dit is meteen ook een groot voordeel ten opzichte van een traditionele friteuse, die toch behoorlijk stinkt.

De airfryer van Tefal is met 4,5 kg ook vrij licht. Je kunt het apparaat dus gemakkelijk verplaatsen. Tot slot hoef je bij deze airfryer geen olie toe te voegen, bij sommige andere aifryers is dit nog wel nodig. Dit zorgt niet alleen voor minder gedoe, maar zorgt er ook voor dat je met deze Tefal gezonder eten bereidt. 

Wat zeggen gebruikers?

Ernielf uit Haarlemmermeer
 Snacken zonder poespas! Het is een prima apparaat , werkt uitstekend, voor een nette prijs!

Tefal Easy Fry Precision EY4018

74,27
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste koop airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen

8Expert Score
Conclusie

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is onze beste koop airfryer. Dit komt doordat deze airfryer een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van andere airfryers. Bovendien is deze airfryer ook nog eens scherp geprijsd, waardoor je voor niet al te veel geld gezonder kunt frituren!

Voordelen
 • Automatische bakprogramma's
 • Ingebouwd geurfilter
 • Gewicht slechts 4,5 kg
 • Geen extra olie toevoegen
 • Relatief lage prijs
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen, maar dat belemmerd gelukkig niet de kwaliteit van het eten!
 • Het apparaat neemt wel wat ruimte in, maar je kunt er dan ook lekker veel in kwijt! Dus het is stiekem ook een voordeel!

2. Philips Avance Airfryer XXL 

De Philips Airfryer XXL is de beste airfryer voor grotere gezinnen. Deze airfryer heeft namelijk een groot laadvermogen. In totaal kan er maximaal 1,4 kg patat in deze airfryer. De airfryer is hierdoor geschikt voor 4 tot 5 personen.

Philips heeft het bovendien voor elkaar gekregen dat de buitenmaten van de Airfryer XXL gelijk zijn aan de buitenmaten van de XL! Je krijgt dus 200 gram extra laadvermogen, terwijl de buitenmaten gelijk blijven. 

Het vermogen van deze Philips Airfryer is 2225 watt, het is dan ook een krachtig apparaat. Philips maakt gebruik van de zogenaamde Twin Turbo Star technologie. Dit klinkt ingewikkeld, maar houdt in dat de lucht op een gelijkmatige manier rondraait in de heteluchtfriteuse.

Philips Avance Airfryer XXL verwarming

Een groot voordeel van dit systeem is dat je deze airfryer niet hoeft voor te verwarmen! De airfryer is dus meteen klaar voor gebruik. Oudere airfryers van Philips hebben deze technologie nog niet, dit laat dus ook meteen zien dat Philips continu werkt aan het verbeteren van haar airfryers. 

Je bedient de Philips Airfryer XXL eenvoudig met de draaiknop op de voorkant. De oudere airfryers maakten gebruik van touchknoppen, maar dit leidde nog wel eens tot problemen in combinatie met het vocht en de hoge temperaturen.

Philips heeft dit probleem aangepakt en een draaiknop gemonteerd. Met deze draaiknop stel je eenvoudig de juiste temperatuur en baktijd in.

De maximale temperatuur van deze airfryer is 200 graden celsius. Opvallend aan deze airfryer is dat hij beschikt namelijk over een ontdooistand, hij verwamt het eten dan op 40 graden celsius.

Deze Philips Airfryer beschikt ook over een aantal voorgeprommeerde automatische bakprogramma’s. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: friet, kip, taart, vlees en warmhouden. Naast een ontdooistand heeft deze airfryer dus ook een warmhoudstand!

Tot slot beschikt het apparaat over een ingebouwd vetfilter. Hierdoor houdt je de airfryer gemakkelijker schoon en bevat het bereidde voedsel minder olie. Philips heeft helaas geen geurfilter ingebouwd. Toch zal dat voor de meeste mensen geen probleem zijn.

Philips Avance Airfryer XXL vetfilters

Een airfryer geeft namelijk sowieso al veel minder geur af doordat je niet met olie bakt. Je hoeft bij deze airfryer bovendien ook geen olie bij te voegen, zoals bij sommige andere airfryers wel het geval is. 

Ben je op zoek naar een groot model? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste grote XXL airfryers of het artikel over airfryers met dubbele bakken.

Wat zeggen gebruikers?

Daniella uit sint oedenrode 
Super goed, geen nare baklucht, groot genoeg voor 5 personen (2 volwassenen en 3 kids), Snel klaar!

Philips Avance Airfryer XXL HD9650

189,00 299,00
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste airfryer voor grote gezinnen, geschikt voor 4 tot 5 personen

8Expert Score
Conclusie

De Philips Avance Airfryer XXL is een topklasse airfryer, geschikt voor grote gezinnen. Met een laadvermogen van 1,4 kg kun je met z’n allen tegelijk eten, wel zo gezellig! De airfryer bevat bovendien de nieuwste technologie van Philips, waardoor voorverwarmen niet nodig is. Deze airfryer is weliswaar wat duurder, maar zet daar een hoop voordelen tegenover!

Voordelen
 • Laadvermogen van 1,4 kg
 • Voorverwarmen niet nodig
 • Automatische bakprogramma's
 • Ontdooi- en warmhoudstand
 • Geen extra olie toevoegen
 • Ingebouwd vetfilter
Nadelen
 • Het gewicht is met 8 kg wat aan de hoge kant, maar dan heb je ook wel een XXL model met een groot laadvermogen om het hele gezin te voorzien!
 • Het snoer is met 0,8 m aan de korte kant
 • Hogere aanschafprijs, maar daar krijg je een hoop technologie voor terug!

3. Inventum GF350HLD

De laatste jaren is de technlogie van de airfryer steeds verbeter verbeterd. Hierdoor koop je tegenwoordig ook voor weinig geld al een goede airfryer. De Inventum GF350HLD is hier een perfect voorbeeld van.

Ondanks de relatief lage prijs heeft deze airfryer een groot laadvermogen. In totaal kan er 1,5 kg patat in deze airfryer. Hij is hierdoor geschikt voor 5 personen. Hieronder de afmetingen van de bak van deze airfryer.

Inventum GF350HLD afmetingen bak

Het vermogen van deze Inventum airfryer is 1500 watt. De airfryer is hierdoor niet zo krachtig als bijvoorbeeld de Philips Airfryer XXL, maar het is geen probleem om alles lekker krokant te bakken.

Dat deze airfryer wat goedkoper is, merk je ook in de aanwezige functies. Zo beschikt deze airfryer niet over een geur- of vetfilter. Dit is echter geen groot probleem, omdat een airfryer sowieso al veel minder stinkt dan een traditionele friteuse. 

Je bedient deze Inventum airfryer met behulp van touchknoppen. Deze digitale knoppen werken als een soort touchscreen. De maximale instelbare temperatuur is 200 graden celsius. Opvallend in deze prijsklasse is de aanwezigheid van automatische bakprogramma’s. Dit betekent dat je met 1 druk op de knop friet, garnalen, karbonades, kip, taart, vis en vlees kunt bakken! 

Doordat deze airfryer wat goedkoper is, beschikt deze Inventum niet over speciale technologieën om het voedsel gelijkmatiger en krokanter te bakken. Als je dat wel wilt, zijn de airfryers van Tefal en Philips hierboven een betere keuze.

Het ontbreken van deze technologie wil echter niet zeggen dat de patat bijvoorbeeld niet krokant wordt. Na onderzoek blijft dat de meeste gebruikers enthousiast zijn over het frituurresultaat. 

Inventum GF350HLD krokante patat

Een nadeel van deze airfryer is dat hij wat meer lawaai maakt. Er zijn verschillende gebruikers die dit aangeven. Als dit voor jou geen probleem is, haal je met deze Inventum airfryer in huis! Wil je meer weten over deze airfryer? Bekijk dan ook onze Inventum GF350HLD review.

Wat zeggen gebruikers?

DNAV uit Hoorn
 Top apparaat! Had een goedkopere en die roesten langzaam weg naar al 2 jaar. Deze heeft een antiaanbaklaag en is echt snel op temperatuur. Is zijn geld zeker waard!

Inventum GF350HLD

73,00 129,00
Laatste update was op: november 27, 2023 10:06 pm

Beste budget airfryer, geschikt voor 4 tot 5 personen

7.5Expert Score
Conclusie

Met de Inventum Airfryer haal je een goed apparaat in huis, voor een relatief lage prijs. Natuurlijk heeft deze airfryer een paar nadelen, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed! Dus wil je niet te veel geld kwijt zijn maar wel heerlijke en gezonde gerechten uit de airfryer? Dan is deze voor jou!

Voordelen
 • Lage prijs
 • Laadvermogen van 1,5 kg
 • Automatische bakprogramma's
 • Geen extra olie toevoegen
Nadelen
 • Technologie minder dan bij Tefal en Philips, maar dat zie je dan ook terug in de prijs!
 • Deze airfryer beschikt niet over een geur- en vetfilter.

4. Philips Airfryer XL HD9270/96 + Kookrek + Bakvorm

Je komt thuis na een lange dag en je hebt zin in een heerlijke, knapperige snack. Maar je wilt niet de ongezonde vetten van traditioneel frituren. Hier komt de Philips Airfryer XL HD9270/96 in beeld, een airfryer die zeer geschikt is voor het bakken. Dat niet alleen je culinaire dromen waarmaakt, maar ook gezonder koken mogelijk maakt.

Wat maakt deze airfryer de beste om mee te bakken?

Philips Airfryer XL HD9270-96 muffins gebakken
gebakken cake met Philips Airfryer XL HD9270-96

Met een krachtig vermogen van 2000 Watt is deze Airfryer in staat om snel en efficiënt te bakken, waardoor je minder tijd in de keuken doorbrengt en meer tijd hebt om te genieten van je maaltijden.

Rapid Air Technologie: Deze technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van hete lucht, waardoor je gebakken lekkernijen altijd perfect goudbruin en gelijkmatig gaar zijn. Of je nu muffins, taarten of brood bakt, verwacht altijd consistente resultaten.

Meegeleverde Bakvorm! Dankzij de speciale bakvorm kun je een scala aan gebakken goederen bereiden, van hartige quiches tot overheerlijke taarten en brownies. De bakvorm is speciaal ontworpen voor de Airfryer, wat zorgt voor optimale warmteverdeling.

Voorgeprogrammeerde Bakprogramma’s! Met specifieke instellingen voor taart en cake, hoef je niet te gissen naar de juiste temperatuur of baktijd. Dit maakt het bakproces eenvoudiger en dummyproof.

Grote Capaciteit: Met een inhoud van 6,2 l en een laadvermogen van 1,2 kg, kun je gemakkelijk grotere taarten of meerdere cupcakes in één keer bakken. Ideaal voor feestjes of familiebijeenkomsten.

Philips Airfryer XL HD9270-96 afmetingen

De duurzame kunststof constructie zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden, wat essentieel is voor het bakken. Bovendien is de Airfryer gemakkelijk te reinigen, zodat je meer tijd kunt besteden aan het genieten van je gebakken creaties en minder aan schoonmaken

De touchscreen bediening maakt het instellen van je bakprogramma’s een fluitje van een cent. Of je nu een beginner bent of een ervaren bakker, je zult de gebruiksvriendelijkheid waarderen.

De bakmeesterset is overigens ook los verkrijgbaar, je kunt deze set dus ook combineren met bijvoorbeeld de Philips Airfryer XXL. Zo beschik je tegelijkertijd over de nieuwste technolgie die Philips te bieden heeft en de bakvormen. Mocht je meer over dit model willen weten, dan kun je ook onze Philips XL Airfyer HD9270/90 review eens bekijken!

Wat zeggen gebruikers?

Marjolein
Goeie aankoop, Bakt snel (veel sneller dan de oven),
Maakt niet te veel herrie, Mandje is een absolute verbetering ten opzichte van het raster dat Philips voorheen had. Een aanrader!

Wat maakt deze Airfryer uniek?

In vergelijking met andere airfryers op de markt, biedt de Philips Airfryer XL HD9270/96 een combinatie van capaciteit, veelzijdigheid en technologie. Met een laadvermogen van 1,2 kilogram is het ideaal voor gezinnen van 3 tot 4 personen. Bovendien maken de meegeleverde accessoires en de automatische bakprogramma’s het bakken eenvoudiger en leuker. Je kunt er helemaal los bakken zonder de hele tijd op de tijd te letten!

Philips Airfryer XL HD9270/96 + Kookrek + Bakvorm

168,00
Laatste update was op: november 27, 2023 10:53 pm

Beste airfryer om mee te bakken, dankzij de meegeleverde accessoires.

8.5Expert Score
Conclusie

De Philips Airfryer XL met meegeleverde bakset is de ideale keuze voor de bakkers onder ons. De meegevlerde bakset bestaat uit 1 cakevorm en 9 muffinvormen en is eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Klinkt dit allemaal wel wat haal hem dan nu in huis!

Voordelen
 • Meegeleverde bakvormset, die helemaal is afgestemd op de airfryer!
 • Mogelijkheid om favorieten in te stellen, zo kun je snel je favoriete gerechten maken met 1 klik op de knop!
 • Het zeester-patroon in de bodem zorgt voor gelijkmatige verwarming, voor gelijkmatige en goudbruin resultaat!
 • Geen extra olie toevoegen, een stuk minder vet en dus minder calorieën, ideaal als je aan de lijn bent!
 • Eenvoudige Bediening: Automatische programma's nemen het giswerk weg. Maakt koken toegankelijker voor beginners en je bespaart tijd!
 • Bakvormen zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser, dus je hoeft na je urenlange bak sessie niet meer die ellendige vaat weg weren!
Nadelen
 • Snoerlengte: Met een snoerlengte van 0,8 meter moet je de friteuse dicht bij een stopcontact plaatsen.
 • Grootte en Gewicht: De Airfryer heeft een gewicht van 5,5 kg en neemt enige ruimte op je aanrecht in beslag. Echter, gezien zijn veelzijdigheid kan het meerdere keukenapparaten vervangen, wat op de lange termijn ruimtebesparend kan zijn.
 • Deze airfryer beschikt niet over een geur- en vetfilter

Koopgids – Tips voor het kopen van een airfryer

Na het lezen van bovenstaand artikel weet je als het goed is welke airfryer voor jou de beste keuze is. Met deze koopgids willen we je nog wat verder op weg helpen. Wat betekenen nu al die termen die je tegen komt? En welke verschillende technologieën zijn er? Deze koopgids geeft daar aantwoord op en laat jou zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een airfryer. 

Laadvermogen en inhoud

In de verschillende webshops en winkels wordt vaak gesproken over laadvermogen en inhoud. Maar wat is dat eigenlijk precies? En wat is het verschil tussen die twee? Bij Airfryers is het laadvermogen vaak een stuk lager dan de inhoud, omdat er altijd ‘lege’ ruimte moet zijn. Door deze lege ruimte kan de warme lucht overal komen en het voedsel gelijkmatig garen.

Simpel gezegd is het laadvermogen het aantal kilo patat dat je in één keer kunt bakken. Het laadvermogen wordt dus uitgedrukt in kilogram.

De inhoud wordt uitgedrukt in liters. Bij de aanschaf van een airfryer moet je vooral naar het laadvermogen kijken, want dan weet je wat er uiteindelijk concreet aan patat of ander voedsel in past. 

Oké, nu weet je dat je moet kijken naar het laadvermogen. Je ziet dan dat er bijvoorbeeld 1,2 kg patat in kan. Maar voor hoeveel personen is dat eigenlijk? Om dit inzichtelijk te maken hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt.

Let wel op: niet elke persoon eet natuurlijk dezelfde hoeveelheid. Als je veel grote eters hebt, zal het aantal personen lager zijn dan wanneer je kleinere eters hebt. 

LaadvermogenAantal personen
Minder dan 0,75 kg1 tot 2 personen
0,75 – 1 kg2 tot 3 personen
1 – 1,25 kg3 tot 4 personen
1,25 – 1,5 kg4 tot 5 personen
1,5 – 1,75 kg5 tot 6 personen
Meer dan 1,75 kg6 of meer personen

Over het algemeen worden airfryers met een laadvermogen tot 3 personen kleine airfryers genoemd. We noemen het een grote airfryer als hij gechikt is voor 4 personen of meer.

Automatische bakprogramma’s

Sommige airfryers beschikken over zogenaamde automatische bakprogramma’s. Kort gezegd kun je met deze programma’s met 1 druk op de knop bijvoorbeeld friet of kip bakken. Je hoeft je dan dus geen zorgen te maken over de juiste temperatuur of baktijd.

Het aantal automatische bakprogramma’s verschilt per merk en type. Voorbeelden van automatische bakprogramma’s zijn: friet, garnalen, karbonade, kip, taart, vis en vlees.

Automatische bakprogramma’s hebben niet alleen maar voordelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat niet elke patat hetzelfde is. Elk merk friet heeft weer zijn eigen baktijden. Hetzelfde geldt voor vlees, de ene kip is dikker dan de andere, waardoor hij wat langer moet garen.

Prijs van de airfryer

De prijzen van airfryers variëren van zo’n €40 voor de goedkope airfryers tot boven de €300 voor de meest luxe en dure modellen. Bepaal voor jezelf hoeveel je wil uitgeven voor een airfryer.

Hoe goedkoper de airfryer, hoe minder functies er vaak opzitten. Ook is de gebruikte technologie soms minder goed. Ons advies is daarom om vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding te letten. 

Welke accessoires passen in de airfryer?

Als je een airfryer gaat kopen dat doe je dat hoogstwaarschijnlijk met de gedachten om verschillende recepten uit te proberen en eten klaar te maken. Nu heb je voor sommige gerechten bepaalde accessoires nodig om je daarbij te helpen.

Denk dus eerst goed na wat je met de airfryer allemaal wilt maken en kijk dat of de airfryer wel de mogelijkheid heeft voor deze accessoires om te gebruiken.

Denk hierbij aan het maken van een pizza dat je dan een pizza kit nodig zal hebben. Voor meer informatie over accessoires kun je ons artikel over de beste airfryer accessoires lezen.

BPA vrij

Heb je je ooit afgevraagd waarom er zoveel ophef is over BPA-vrije keukenapparaten? Het gaat niet alleen om een trendy label, maar om een cruciale keuze voor jouw welzijn en dat van je kinderen, familie en vrienden.

BPA, of Bisfenol A, is een chemische stof die vaak wordt aangetroffen in plastic producten. Wanneer het wordt verhit, kan het in je voedsel lekken, met alle mogelijke gezondheidsrisico’s van dien, denk aan ziektes als kanker en het verstoren van je hormonen!

Check daarom altijd of jou airfryer BPA vrij is!

Gebruikte airfryer technologie

Sommige merken van heteluchtfriteuses zijn al jaren bezig met het door ontwikkelen van de apparaten. Deze fabrikanten geven hun technologieën vaak een een mooie naam, zodat het gebruikt kan worden in marketing uitingen. Maar wat betekenen deze technologieën nu precies? En wat zijn de verschillen? Wij zochten het voor je uit! 

Philips gebruikt 2 soorten technologieën. De oudere airfryers maken gebruik van RapidAir technologie, terwijl de nieuwere versies gebruikmaken van Turbostart technologie. De gebruikte technologie heeft met name invloed op de krokantheid en de baktijd van het eten dat je bereidt. Tefal maakt gebruik van zogenaamde 3D Air Pulse technologie.

In onderstaande alinea’s gaan we verder op de verschillen in. 

Philips Rapid Air technologie

Bij de Rapid Air techniek wordt de hetelucht via de bodem terug naar boven geleid. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig gebakken wordt. Het voedsel wordt zo vanuit elke kant verwarmd.

Doordat de hetelucht door een soort ventilator de airfryer ingeblazen wordt, kunnen zelfs dikke stukken voedsel gelijkmatig gebakken worden. Hoe goed deze technologie is, wordt duidelijk als we een vergelijking maken met een traditionele oven: 

 • De bereidingstijd is 25 tot 50% korter in de airfryer
 • Het voorverwarmen gaat 50 tot 75% sneller
 • Het energieverbruik over 24 uur is tot 50% minder

Philips Turbosmart technologie

Dit is de nieuwste technologie van Philips, die gebruikt wordt in de XXL Airfryer. Door de turbosmart technologie is het mogelijk om nog gelijkmatiger te bakken. Het speciale patroon in de bodem zorgt ervoor dat ook de patat die in het midden ligt goed verwarmd wordt.

Een GROOT voordeel van deze technologie is dat je niet eerst hoeft voor te verwarmen, bij de Rapid Air technologie moest dit nog wel. De Turbosmart technologie is dus in feite een verbetering van de Rapid Air technologie. 

Tefal 3D Air Pulse technologie

Tefal maakt gebruik van 3D Air Pulse technologie. Wat deze technlogie precies inhoudt wordt niet helemaal duidelijk. Tefal zegt zelf dat deze technologie zorgt voor knapperige gerechten die bereidt worden met weinig tot geen olie. In de basis werkt de Tefal hetzelfde als de Philips, hete lucht wordt van boven de airfryer ingeblazen en via de bodem weer teruggecirculeerd. 

Vaatwasmachinebestendig

Om het schoonmaken van de airfryer gemakkelijker te maken, zijn sommige onderdelen vaatwasser machine bestendig. Vaak het gaat het om de binnen pan en het mandje, maar LET OP: niet bij elk merk en type airfryer kan zowel het mandje als de binnen pan in de airfryer. Wil je af kunnen wassen in de vaatwasser? Let hier dan extra goed op bij de aanschaf. 

Merken

Er zijn verschillende fabrikanten van heteluchtfriteuses. Sommige merken zijn al jaren bezig met het maken van deze apparaten, terwijl andere merken nog maar een paar jaar hiermee bezig zijn. De merken die het eerste een airfryer op de market brachten, hebben logischerwijs ook de meeste ervaring. 

Philips

Philips was één van de eerste fabrikanten die een airfryer op de markt bracht. Al in 2010 presenteerden ze de eerste heteluchtfriteuse. Philips heeft hierdoor jarenlange ervaring en heeft de apparaten steeds verder doorontwikkeld.

Met name de Airfryer XL en XXL zijn zeer populaire modellen. De apparaten van Philips zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor een krokant eindresultaat. Wel zijn ze wat duurder dan de airfryers van bijvoorbeeld Inventum of Princess.

Tefal
Ook Tefal verkoopt al jarenlang heteluchtfriteuses. De eerste modellen droegen de naam ‘Actifry‘ en waren minder goed dan die van Philips. Een nadeel van deze actifryer was namelijk dat het mandje rondraaide rondom een soort cilinder.

Producten zoals bitterballen en kroketten konden hierdoor opengaan, waardoor de inhoud eruit liep. De nieuwste airfryers van Tefal werken echter niet meer dit systeem. Net als bij Philips maakt Tefal gebruik van een mandje dat niet ronddraait. De kwaliteit ligt op een hoog niveau en de apparaten zijn daarom vergelijkbaar met Philips.

Inventum

Ook bij Inventum kun je terecht voor een heteluchtfriteuse. Inventum is een wat goedkoper merk, de airfryers kosten zo’n 60 tot 80 euro. Hierdoor is het vooral een merk voor mensen die niet teveel geld eraan willen besteden. Met de kwaliteit zit het wel goed, veruit de meeste gebruikers zijn erg tevreden over hun Inventum heteluchtfriteuse. 

Princess

De heteluchtfriteuses van Princess zijn redelijk vergelijkbaar met die van Inventum. De friteuses van Princess dragen de naam ‘Aerofryer‘ en zijn verkrijgbaar in een prijsklasse rond de 90 euro. Ook bij Princess zijn veruit de meeste gebruikers erg tevreden

Voeljegezond.nl
Logo