Beste Airfryer in 2023

Met een airfryer kun je lekker genieten van patat en snacks, zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je heel ongezond bezig bent. Een airfryer, ook wel heteluchtfriteuse genoemd, bakt met hete lucht in plaats van frituurvet. Hierdoor zit er tot wel 90% minder vet in de producten die je bereidt. Bovendien kun je met een airfryer veel meer dan alleen patat en snacks bakken, ook het bakken van een biefstuk of het verwarmen van groente is bijvoorbeeld geen probleem.

Als je op zoek gaat naar een geschikte airfryer zul je al snel merken dat er een groot aanbod is. Het kiezen van de beste airfryer voor jouw situatie is daarom niet gemakkelijk. Elke fabrikant gebruikt bovendien weer een andere technologie en de ene techniek is nu eenmaal beter dan de andere. In dit artikel helpen we jou op weg met een top 4 van de beste airfryers. Daarnaast leggen we de verschillende technologieën uit en vertellen we je waar je op moet letten bij de aankoop van een airfryer.

Beste Airfryers in 1 overzicht

Tefal Easy Fry Precision EY4018

Beste koop airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen

Philips Avance Airfryer XXL HD9650

Beste airfryer voor grote gezinnen, geschikt voor 4 tot 5 personen
239,00 299,00

Inventum GF350HLD

Beste budget airfryer, geschikt voor 4 tot 5 personen
67,95 129,00

Philips Airfryer XL HD9270/90

Beste airfryer om mee te bakken, inclusief cake- en muffinvormen

De beste koop: Tefal Easy Fry Precision EY4018

Onze beste koop airfryer is van Tefal. Tefal maakt al jaren airfryers en heeft dus veel ervaring in deze apparaten. De Tefal Easy Fry Precision is een middelgrote airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen. In totaal kan er maximaal 1,2kg patat of ander voedsel in de airfryer. Let wel op dat je de airfryer niet tot de rand vult, hierdoor kan de hetelucht niet overal goed bij, waardoor bijvoorbeeld de pata minder knapperig wordt. In de praktijk kan er daarom ongeveer 1kg patat in deze airfryer. 

Het vermogen van deze Tefal airfryer is 1500 watt. Als je dat vergelijkt met andere airfryers lijkt het in eerste instantie alsof deze airfryer niet heel veel vermogen heeft. Bedenk echter dat dit cijfer alleen aangeeft hoeveel vermogen de airfryer opneemt en niet hoeveel vermogen er daadwerkelijk omgezet wordt in hete lucht. Deze Tefel heeft dan ook meer dan genoeg vermogen om alles lekker krokant te bakken!

Je bedient de airfryer met een soort touchscreen. Bovenop het aparraat zitten digitale knoppen die je in kunt drukken. Met deze knoppen stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in en de baktijd. De maximale temperatuur van deze airfryer is 200 graden celsius. Dit komt overeen met airfryers van andere merken. Een groot voordeel van deze aifryer is dat hij beschikt over een aantal automatische bakprogramma’s. Hierdoor hoef je niet zelf na te denken hoe lang en op welke temperatuur iets moet bakken. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: braden, cake, friet, garnalen, grillen, karbonade, pizza en vis. Veel concurrenten hebben minder automatische programma’s. 

Een ander voordeel van deze Tefal Easy Fry is het geurfilter. Dit filter voorkomt dat je hele huis naar friet of ander voedsel ruikt. Dit is meteen ook een groot voordeel ten opzichte van een traditionele friteuse, die toch behoorlijk stinkt. De airfryer van Tefal is met 4,5 kg ook vrij licht. Je kunt het apparaat dus gemakkelijk verplaatsen. Tot slot hoef je bij deze airfryer geen olie toe te voegen, bij sommige andere aifryers is dit nog wel nodig. Dit zorgt niet alleen voor minder gedoe, maar zorgt er ook voor dat je met deze Tefal gezonder eten bereidt. 

Tefal Easy Fry Precision EY4018

109,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 5:14 am

Beste koop airfryer, geschikt voor 3 tot 4 personen

8Expert Score
Conclusie

De Tefal Easy Fry Precision EY4018 is onze beste koop airfryer. Dit komt doordat deze airfryer een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van andere airfryers. Bovendien is deze airfryer ook nog eens scherp geprijsd, waardoor je voor niet al te veel geld gezonder kunt frituren!

Voordelen
 • Automatische bakprogramma's
 • Ingebouwd geurfilter
 • Gewicht slechts 4,5 kg
 • Geen extra olie toevoegen
 • Relatief lage prijs
Nadelen
 • Een touchscreen werkt iets minder fijn dan fysieke knoppen
 • Het apparaat neemt wel wat ruimte in
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Beste voor grote gezinnen: Philips Avance Airfryer XXL 

De Philips Airfryer XXL is de beste airfryer voor grotere gezinnen. Deze airfryer heeft namelijk een groot laadvermogen. In totaal kan er maximaal 1,4 kg patat in deze airfryer. De airfryer is hierdoor geschikt voor 4 tot 5 personen. Philips heeft het bovendien voor elkaar gekregen dat de buitenmaten van de Airfryer XXL gelijk zijn aan de buitenmaten van de XL! Je krijgt dus 200 gram extra laadvermogen, terwijl de buitenmaten gelijk blijven. 

Het vermogen van deze Philips Airfryer is 2225 watt, het is dan ook een krachtig apparaat. Philips maakt gebruik van de zogenaamde Twin Turbo Star technologie. Dit klinkt ingewikkeld, maar houdt in dat de lucht op een gelijkmatige manier rondraait in de heteluchtfriteuse. Een groot voordeel van dit systeem is dat je deze airfryer niet hoeft voor te verwarmen! De airfryer is dus meteen klaar voor gebruik. Oudere airfryers van Philips hebben deze technologie nog niet, dit laat dus ook meteen zien dat Philips continu werkt aan het verbeteren van haar airfryers. 

Je bedient de Philips Airfryer XXL eenvoudig met de draaiknop op de voorkant. De oudere airfryers maakten gebruik van touchknoppen, maar dit leidde nog wel eens tot problemen in combinatie met het vocht en de hoge temperaturen. Philips heeft dit probleem aangepakt en een draaiknop gemonteerd. Met deze draaiknop stel je eenvoudig de juiste temperatuur en baktijd in. De maximale temperatuur van deze airfryer is 200 graden celsius. Opvallend aan deze airfryer is dat hij beschikt namelijk over een ontdooistand, hij verwamt het eten dan op 40 graden celsius.

Deze Philips Airfryer beschikt ook over een aantal voorgeprommeerde automatische bakprogramma’s. Er zijn automatische bakprogramma’s voor: friet, kip, taart, vlees en warmhouden. Naast een ontdooistand heeft deze airfryer dus ook een warmhoudstand!

Tot slot beschikt het apparaat over een ingebouwd vetfilter. Hierdoor houdt je de airfryer gemakkelijker schoon en bevat het bereidde voedsel minder olie. Philips heeft helaas geen geurfilter ingebouwd. Toch zal dat voor de meeste mensen geen probleem zijn. Een airfryer geeft namelijk sowieso al veel minder geur af doordat je niet met olie bakt. Je hoeft bij deze airfryer bovendien ook geen olie bij te voegen, zoals bij sommige andere airfryers wel het geval is. 

Ben je op zoek naar een groot model? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste grote XXL airfryers of het artikel over airfryers met dubbele bakken.

Philips Avance Airfryer XXL HD9650

239,00 299,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 5:14 am

Beste airfryer voor grote gezinnen, geschikt voor 4 tot 5 personen

8Expert Score
Conclusie

De Philips Avance Airfryer XXL is een topklasse airfryer, geschikt voor grote gezinnen. Met een laadvermogen van 1,4 kg kun je met z’n allen tegelijk eten, wel zo gezellig! De airfryer bevat bovendien de nieuwste technologie van Philips, waardoor voorverwarmen niet nodig is. Deze airfryer is weliswaar wat duurder, maar zet daar een hoop voordelen tegenover!

Voordelen
 • Laadvermogen van 1,4 kg
 • Voorverwarmen niet nodig
 • Automatische bakprogramma's
 • Ontdooi- en warmhoudstand
 • Geen extra olie toevoegen
 • Ingebouwd vetfilter
Nadelen
 • Het gewicht is met 8 kg wat aan de hoge kant
 • Het snoer is met 0,8 m aan de korte kant
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse
 • Hogere aanschafprijs

Beste budget airfryer: Inventum GF350HLD

De laatste jaren is de technlogie van de airfryer steeds verbeter verbeterd. Hierdoor koop je tegnwoordig ook voor weinig geld al een goede airfryer. De Inventum GF350HLD is hier een perfect voorbeeld van. Ondanks de relatief lage prijs heeft deze airfryer een groot laadvermogen. In totaal kan er 1,5 kg patat in deze airfryer. Hij is hierdoor geschikt voor 5 personen. 

Het vermogen van deze Inventum airfryer is 1500 watt. De airfryer is hierdoor niet zo krachtig als bijvoorbeeld de Philips Airfryer XXL, maar het is geen probleem om alles lekker krokant te bakken. Dat deze airfryer wat goedkoper is, merk je ook in de aanwezige functies. Zo beschikt deze airfryer niet over een geur- of vetfilter. Dit is echter geen groot probleem, omdat een airfryer sowieso al veel minder stinkt dan een traditionele friteuse. 

Je bedient deze Inventum airfryer met behulp van touchknoppen. Deze digitale knoppen werken als een soort touchscreen. De maximale instelbare temperatuur is 200 graden celsius. Opvallend in deze prijsklasse is de aanwezigheid van automatische bakprogramma’s. Dit betekent dat je met 1 druk op de knop friet, garnalen, karbonades, kip, taart, vis en vlees kunt bakken! 

Doordat deze airfryer wat goedkoper is, beschikt deze Inventum niet over speciale technologieën om het voedsel gelijkmatiger en krokanter te bakken. Als je dat wel wilt, zijn de airfryers van Tefal en Philips hierboven een betere keuze. Het ontbreken van deze technologie wil echter niet zeggen dat de patat bijvoorbeeld niet krokant wordt. Na onderzoek blijft dat de meeste gebruikers enthousiast zijn over het frituurresultaat. 

Een nadeel van deze airfryer is dat hij wat meer lawaai maakt. Er zijn verschillende gebruikers die dit aangeven. Als dit voor jou geen probleem is, haal je met deze Inventum een prima airfryer in huis! Wil je meer weten over deze airfryer? Bekijk dan ook onze Inventum GF350HLD review.

Inventum GF350HLD

67,95 129,00
Laatste update was op: juni 8, 2023 5:14 am

Beste budget airfryer, geschikt voor 4 tot 5 personen

7.5Expert Score
Conclusie

Met de Inventum Airfryer haal je een goed apparaat in huis, voor een relatief lage prijs. Natuurlijk heeft deze airfryer een paar nadelen, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed!

Voordelen
 • Lage prijs
 • Laadvermogen van 1,5 kg
 • Automatische bakprogramma's
 • Geen extra olie toevoegen
Nadelen
 • De touchknoppen werken minder fijn dan fysieke knoppen
 • Technologie minder dan bij Tefal en Philips
 • Deze airfryer beschikt niet over een geur- en vetfilter
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Beste om te bakken: Philips Airfryer XL + Bakmeesterset

Een airfryer is niet alleen geschikt om allerlei soorten voedsel mee te bereiden, maar ook om ermee te bakken! Speciaal voor de bakliefhebbers heeft Philips een Airfryer uitgebracht, waarbij een cakevorm en muffinvormen worden meegeleverd. Deze airfryer is daarom de beste keuze als je ook met de airfryer wilt bakken. De airfryer zelf is overigens hetzelfde als de ‘normale’ Philips Airfryer XL. De meerwaarde zit dus in de meegeleverd bakmeesterset. 

De Philips Airfryer XL is geschikt voor 3 tot 4 personen. Er kan maximaal 1,2 kg patat tegelijk in de airfryer. Voor veel gezinnen zal dit ruim voldoende zijn. Minder tegelijk bakken is uiteraard ook mogelijk! 

Het vermogen van deze Airfryer XL is 2000 watt. Hij is dus iets minder krachtig dan de Airfryer XXL, maar hoeft door het kleinere laadvermogen ook minder patat tegelijk te verwarmen. De airfryer is daarom krachtig genoeg om alles lekker krokant te bakken. Doordat dit model airfryer net wat ouder is dan de Airfryer XXL, beschikt hij helaas niet over de Twin Turbo Star technologie. Dit betekent dat je deze airfryer wel even moet voorverwarmen. Gelukkig is dat in 3 minuten gebeurd en kun je snel aan de slag! 

Je bedient deze airfryer met behulp van de touchknoppen op de voorkant. Dit werkt over het algemeen prima. Soms kan het gebeuren dat hij je vinger niet goed registreert, waardoor je een keer extra moet drukken. Aan de linkerkant van het display zitten 2 ‘favorieten’ knoppen. Met behulp van deze knoppen kun je snel een bepaalde temperatuur en baktijd opslaan. Bak je bijvoorbeeld elke week dezelfde patat? Dan kun je deze stand opslaan, zodat je met 1 druk op de knop kunt bakken. Deze functie is eigenlijk de voorloper van de automatishe bakprogramma’s, die zitten er bij deze airfryer XL dus niet op. 

Omdat deze airfryer speciaal wordt aangeprezen als de beste om mee te bakken, gaan we ook nog even op de meegeleverde bakmeesterset in. De set bestaat uit 1 cakevorm en 9 muffinvormen. Alle vormen zijn bovendien eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser, je hoeft dus niet steeds nieuwe muffinvormen te kopen! De bakmeesterset is overigens ook los verkrijgbaar, je kunt deze set dus ook combineren met bijvoorbeeld de Philips Airfryer XXL. Zo beschik je tegelijkertijd over de nieuwste technlolgie die Philips te bieden heeft en de bakvormen. Mocht je meer over dit model willen weten, dan kun je ook onze Philips XL Airfyer HD9270/90 review eens bekijken.

8.5Expert Score
Conclusie

De Philips Airfryer XL met meegeleverde bakset is de ideale keuze voor de bakkers onder ons. De meegevlerde bakset bestaat uit 1 cakevorm en 9 muffinvormen en is eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. De airfryer zelf is hetzelfde als de ‘normale’ Airfryer XL, wat inhoudt dat je een degelijk apparaat in huis haalt.

Voordelen
 • Meegeleverde bakvormset
 • Mogelijkheid om favorieten in te stellen
 • Het zeester-patroon in de bodem zorgt voor gelijkmatige verwarming
 • Geen extra olie toevoegen
 • Voordelige setprijs
 • Bakvormen zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser
Nadelen
 • De touchknoppen werken minder fijn dan fysieke knoppen
 • Je moet de airfryer wel even voorverwarmen
 • Deze airfryer beschikt niet over een geur- en vetfilter
 • Het snoer is met 0,8 m aan de korte kant
 • Het bakken gaat niet zo snel als in een friteuse

Koopgids – Tips voor het kopen van een airfryer

Na het lezen van bovenstaand artikel weet je als het goed is welke airfryer voor jou de beste keuze is. Met deze koopgids willen we je nog wat verder op weg helpen. Want wat betekenen nu al die termen die je tegen komt? En welke verschillende technologieën zijn er? Deze koopgids geeft daar aantwoord op en laat jou zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een airfryer. 

Laadvermogen en inhoud

In de verschillende webshops en winkels wordt vaak gesproken over laadvermogen en inhoud. Maar wat is dat eigenlijk precies? En wat is het verschil tussen die twee? Bij Airfryers is het laadvermogen vaak een stuk lager dan de inhoud, omdat er altijd ‘lege’ ruimte moet zijn. Door deze lege ruimte kan de warme lucht overal komen en het voedsel gelijkmatig garen. Simpel gezegd is het laadvermogen het aantal kilo patat dat je in één keer kunt bakken. Het laadvermogen wordt dus uitgedrukt in kilogram. De inhoud wordt uitgedrukt in liters. Bij de aanschaf van een airfryer moet je vooral naar het laadvermogen kijken, want dan weet je wat er uiteindelijk concreet aan patat of ander voedsel in past. 

Oké, nu weet je dat je moet kijken naar het laadvermogen. Je ziet dan dat er bijvoorbeeld 1,2 kg patat in kan. Maar voor hoeveel personen is dat eigenlijk? Om dit inzichtelijk te maken hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt. Zo zie je meteen voor hoeveel personen de airfryer geschikt is. Let wel op: niet elke persoon eet natuurlijk dezelfde hoeveelheid. Als je veel grote eters hebt, zal het aantal personen lager zijn dan wanneer je kleinere eters hebt. 

LaadvermogenAantal personen
Minder dan 0,75 kg1 tot 2 personen
0,75 – 1 kg2 tot 3 personen
1 – 1,25 kg3 tot 4 personen
1,25 – 1,5 kg4 tot 5 personen
1,5 – 1,75 kg5 tot 6 personen
Meer dan 1,75 kg6 of meer personen

Over het algemeen worden airfryers met een laadvermogen tot 3 personen kleine airfryers genoemd. We noemen het een grote airfryer als hij gechikt is voor 4 personen of meer.

Automatische bakprogramma’s

Sommige airfryers beschikken over zogenaamde automatische bakprogramma’s. Kort gezegd kun je met deze programma’s met 1 druk op de knop bijvoorbeeld friet of kip bakken. Je hoeft je dan dus geen zorgen te maken over de juiste temperatuur of baktijd. Het aantal automatische bakprogramma’s verschilt per merk en type. Voorbeelden van automatische bakprogramma’s zijn: friet, garnalen, karbonade, kip, taart, vis en vlees.

Automatische bakprogramma’s hebben niet alleen maar voordelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat niet elke patat hetzelfde is. Elk merk friet heeft weer zijn eigen baktijden. Hetzelfde geldt voor vlees, de ene kip is dikker dan de andere, waardoor hij wat langer moet garen.

Prijs van de airfryer

De prijzen van airfryers variëren van zo’n €40 voor de goedkope airfryers tot boven de €300 voor de meest luxe en dure modellen. Bepaal voor jezelf hoeveel je wil uitgeven voor een airfryer. Hoe goedkoper de airfryer, hoe minder functies er vaak opzitten. Ook is de gebruikte technologie soms minder goed. Ons advies is daarom om vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding te letten. 

Welke accessoires passen erin

Als je een airfryer gaat kopen dat doe je dat hoogstwaarschijnlijk met de gedachten om verschillende recepten uit te proberen en eten klaar te maken. Nu heb je voor sommige gerechten bepaalde accessoires nodig om je daarbij te helpen.

Denk dus eerst goed na wat je met de airfryer allemaal wilt maken en kijk dat of de airfryer wel de mogelijkheid heeft voor deze accessoires om te gebruiken. Denk hierbij aan het maken van een pizza dat je dan een pizza kit nodig zal hebben. Voor meer informatie over accessoires kun je ons artikel over de beste airfryer accessoires lezen.

Gebruikte airfryer technologie

Sommige merken van heteluchtfriteuses zijn al jaren bezig met het doorontwikkelen van de apparaten. Deze fabrikanten geven hun technologieën vaak een een mooie naam, zodat het gebruikt kan worden in marketing uitingen. Maar wat betekenen deze technologieën nu precies? En wat zijn de verschillen? Wij zochten het voor je uit! 

Philips gebruikt 2 soorten technologieën. De oudere airfryers maken gebruik van RapidAir technologie, terwijl de nieuwere versies gebruikmaken van Turbostart technologie. De gebruikte technologie heeft met name invloed op de krokantheid en de baktijd van het eten dat je bereidt. Tefal maakt gebruik van zogenaamde 3D Air Pulse technologie. In onderstaande alinea’s gaan we verder op de verschillen in. 

Philips Rapid Air technologie

Bij de Rapid Air techniek wordt de hetelucht via de bodem terug naar boven geleid. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig gebakken wordt. Het voedsel wordt zo vanuit elke kant verwarmd. Doordat de hetelucht door een soort ventilator de airfryer ingeblazen wordt, kunnen zelfs dikke stukken voedsel gelijkmatig gebakken worden. Hoe goed deze technologie is, wordt duidelijk als we een vergelijking maken met een traditionele oven: 

 • De bereidingstijd is 25 tot 50% korter in de airfryer
 • Het voorverwarmen gaat 50 tot 75% sneller
 • Het energieverbruik over 24 uur is tot 50% minder

Philips Turbosmart technologie

Dit is de nieuwste technologie van Philips, die gebruikt wordt in de XXL Airfryer. Door de turbosmart technologie is het mogelijk om nog gelijkmatiger te bakken. Het speciale patroon in de bodem zorgt ervoor dat ook de patat die in het midden ligt goed verwarmd wordt. Een groot voordeel van deze technologie is dat je niet eerst hoeft voor te verwarmen, bij de Rapid Air technologie moest dit nog wel. De Turbosmart technologie is dus in feite een verbetering van de Rapid Air technologie. 

Tefal 3D Air Pulse technologie

Tefal maakt gebruik van 3D Air Pulse technologie. Wat deze technlogie precies inhoudt wordt niet helemaal duidelijk. Tefal zegt zelf dat deze technologie zorgt voor knapperige gerechten die bereidt worden met weinig tot geen olie. In de basis werkt de Tefal hetzelfde als de Philips, hete lucht wordt van boven de airfryer ingeblazen en via de bodem weer teruggecirculeerd. 

Vaatwasmachinebestendig

Om het schoonmaken van de airfryer gemakkelijker te maken, zijn sommige onderdelen vaatwassermachinebestendig. Vaak het gaat het om de binnenpan en het mandje, maar let olp: niet bij elk merk en type airfryer kan zowel het mandje als de binnenpan in de airfryer. Wil je af kunnen wassen in de vaatwasser? Let hier dan extra goed op bij de aanschaf. 

Merken

Er zijn verschillende fabrikanten van heteluchtfriteuses. Sommige merken zijn al jaren bezig met het maken van deze apparaten, terwijl andere merken nog maar een paar jaar hiermee bezig zijn. De merken die het eerste een airfryer op de market brachten, hebben logischerwijs ook de meeste ervaring. 

Philips

Philips was één van de eerste fabrikanten die een airfryer op de markt bracht. Al in 2010 presenteerden ze de eerste heteluchtfriteuse. Philips heeft hierdoor jarenlange ervaring en heeft de apparaten steeds verder doorontwikkeld. Met name de Airfryer XL en XXL zijn zeer populaire modellen. De apparaten van Philips zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor een krokant eindresultaat. Wel zijn ze wat duurder dan de airfryers van bijvoorbeeld Inventum of Princess.

Tefal
Ook Tefal verkoopt al jarenlang heteluchtfriteuses. De eerste modellen droegen de naam ‘Actifry’ en waren minder goed dan die van Philips. Een nadeel van deze actifryer was namelijk dat het mandje rondraaide rondom een soort cilinder. Producten zoals bitterballen en kroketten konden hierdoor opengaan, waardoor de inhoud eruit liep. De nieuwste airfryers van Tefal werken echter niet meer dit systeem. Net als bij Philips maakt Tefal gebruik van een mandje dat niet ronddraait. De kwaliteit ligt op een hoog niveau en de apparaten zijn daarom vergelijkbaar met Philips.

Inventum

Ook bij Inventum kun je terecht voor een heteluchtfriteuse. Inventum is een wat goedkoper merk, de airfryers kosten zo’n 60 tot 80 euro. Hierdoor is het vooral een merk voor mensen die niet teveel geld eraan willen besteden. Met de kwaliteit zit het wel goed, veruit de meeste gebruikers zijn erg tevreden over hun Inventum heteluchtfriteuse. 

Princess

De heteluchtfriteuses van Princess zijn redelijk vergelijkbaar met die van Inventum. De friteuses van Princess dragen de naam ‘Aerofryer’ en zijn verkrijgbaar in een prijsklasse rond de 90 euro. Ook bij Princess zijn veruit de meeste gebruikers erg tevreden. 

Voeljegezond.nl
Logo